rgo2 09.01.10, 00:42 Przecież to prywatne spółki... o ile nie unikają płacenia podatków - skąd to węszenie sensacji? Agora/Gazeta chyba na siłę szuka sensacji u konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stef pie...cie hipolicie IP: 188.33.212.* 09.01.10, 12:57 Mozgi z afery rywina bawią sie znow milionami a ten co pisal ten przepocony tekst nie wiele rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
1szansa Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer 09.01.10, 13:22 Niech kazdy kto ma wiedze w dziedzinie biznesi niech zarabia jak najwięcej, bogaty obywatel, bogatszy budżet a my to zaraz musimy nazywać w dziwny sposób dopasowując różne tezy i PO CO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsas Jak stracisz na tym to się opamietasz IP: *.jmdi.pl 09.01.10, 15:11 bo to takie cwaniaczki sprzedaja sobie akcje fimr za 1zł mimo ze na giełdzie są po 30zł a potem mowią ze to dla twojego dobra. Za machinacje finansowe to się powinno dożywocie dostawac jak za napady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus ta a zwlaszcza te investory co to w dubai IP: *.dynamic.mnet-online.de 10.01.10, 08:10 investowaly zeby miec robote pan to taki mondry ze nawet generalem moze zostac albo dyrektorem generalnym w goldman&sachs i jaki pan zdolny i do tego poeta ze walemsa przy panu to wal jagielonski i jusz rekin na haku a ja ciezarek rekinowi i z pletwy prezent dla radzia zeby anne nie musiala chodzic po prosbie ps te niektore orto to tak dla was specjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.10, 13:29 e to wszytsko jakas sciema. peinkwoski powinien isc do spowiedzi i dac na msze w toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.ghnet.pl 09.01.10, 13:44 Odkup znikomej ilości udziałów własnych w celu umorzenia za bardzo wysokie wynagrodzenie to bardzo modny ostatnio model optymalizacji podatkowej, zdecydowanie tańszy niż wypłata dywidendy z zysku. Polsat ponoć wypłaca w ten sposób zyski co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
roman512 Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer 09.01.10, 14:33 Ja mysle ze to nie optymalizacja podatkowa, a po prostu legalizacja przychodow. Wyprac 40 milionow to przeciez gra warta swieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrm Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:02 brawo! wiedziałem, że będzie ktoś, kto wie o co naprawdę chodziło. Nie wiem kto doradza Inforowi; Axel to jak zakładam PWC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesLomem Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.colc.cable.ntl.com 09.01.10, 14:21 tonocy brzytwy sie chwyta: Agora i Cersanit mogą opuścić indeks WIG20 to beda teraz pluc na kazdego, jak nie potrafia sami biznasow krecic (poza lodami oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 14:36 szkoda ze nie maja kredytow zastawionych akcjami jak tvn bo bakructwo tego czerwonego imperium bylo by cudowne zreszta na tvn tez przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. a ty michnik zawsze będziesz gołodupcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 14:31 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: more Re: a ty michnik zawsze będziesz gołodupcem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.10, 16:43 @ .. Ach gdzieżeś zawistny dzikusie wyhodował tak uroczego głąba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: a ty michnik zawsze będziesz gołodupcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 13:59 Adam Michnik (ur. 17 października 1946 w Warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
roman512 Czyli jak wyprac 40mln zlotych. 09.01.10, 14:32 Czyli jak wyprac 40mln zlotych. Byl to idealna sposobnosc na zalegalizowanie duzych pieniedzy. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Sensacja że Polak zrobił dobry biznes! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 15:19 I to w dodatku na niemcu;) Tylko pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowa40 Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.01.10, 17:58 Zglaszam Pana Ryszarda Pienkowskiego na stanowisko MINISTRA FINANSOW III Rzeczpospolitej.Moze wtedy bedzie "nam sie lepiej zylo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 milionow Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: 193.138.240.* 10.01.10, 00:28 popieram! skladam obywatelski wniosek - Pienkowski na Ministra Finansów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 03:22 Jak facet ma łeb i pieniądze to nawet nie myśli o byciu ministrem i szarpaniu się z bandą 501 idiotów. I jeszcze rozgłos i prześwietlanie majątku. Bo kazdy polityk to debil który sam nie potrafi nic osiągnąć, tylko liczy na ofiarę za nic nierobienie. Odpowiedz Link Zgłoś
exist Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer 09.01.10, 18:14 interes życia to zrobię ja na CDFach, jak do 2miesięcy rozwinie się solidna korekta na giełdach, osłabi się funt i wzmocni dolar ;) --- www.wgpw.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Masz kasę ale żone to bez komentarza IP: *.nysa.dialog.net.pl 09.01.10, 18:25 TVN z niej rezygnuje za kilka m-cy więc zastanów się i zmień na nowszy młodszy model Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Masz kasę ale żone to bez komentarza IP: *.socal.res.rr.com 09.01.10, 18:30 nic z tego nie rozumiem , chyba biznes przekret po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Masz kasę ale żone to bez komentarza IP: 77.255.137.* 10.01.10, 14:17 Pani Pienkowska niej est zona tego Pana jest zona Czarneckiego - najbogatszego Polaka - szczegol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_i_co Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.chello.pl 09.01.10, 18:49 No i co w tym dziwnego?! Swego czasu ING kupił Barrings Bank za 1 funta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer 09.01.10, 19:03 > Gość portalu: no_i_co napisał(a): > No i co w tym dziwnego?! Swego czasu ING kupił Barrings Bank za 1 > funta :-) Nic dziwnego. Ale trzeba jakimiś treściami wypełniać serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.sopot.wirt.pl 09.01.10, 18:52 czy jest szansa, że kiedyś będziemy żyli w kraju, w którym przestrzega sę prawa i członkowie zarządu spółki, którzy podejmują decyzję ewidentnie na szkodę ich spółki będą szli siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pator Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 19:23 Cholera, nic nie zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: 94.75.123.* 09.01.10, 21:56 Gość portalu: Pator napisał(a): > Cholera, nic nie zrozumiałem. No to jeszcze raz powoli... Friedmann ma weksel Szapira z żyrem Glassa, rewindykator jest Barmsztajn... On daje dwadzieścia procent, franko loco towar jest Lutmana, tylko ten towar jest zajęty przez Honigmanna z powodu weksel Reuberga. Za ten weksel Reuberga można dostać gwarancję od jego teścia Rozencwajga, tylko on jest przepisany na Rozencwajgową, a Rozencwajgowa jest chora... Lutmann musi mieć pewność, że Honigmann go wypuści, oczywiście, jeżeli Rozencwajgowa jeszcze dziś się przeniesie na łono Abrahama, to Malwina Fajnsztajn nie ma nic przeciwko, tylko Lipszyc musi mieć pięćset dolary... Nie gotówkę, tylko połowę na resztę zwolnienie od protestu. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.colc.cable.ntl.com 09.01.10, 23:01 a pies ci morde lizal :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.01.10, 02:23 Jaka rasa? Bo ja bym chcial malego bialego dupelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.aster.pl 12.01.10, 18:57 > Jaka rasa? Nordycka, psia krew! Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek11 Ryszard Pieńkowski to uczciwy człowiek 10.01.10, 07:16 do wszystkiego doszedł ciężką pracą a Niemcy niech płacą za swoje próby dumpingowego wejścia na Polski rynek prasowy...nie widzę w tym połączeniu czy też przejęciu żadnej sensacji..normalny interes na normalnych zasadach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simka113 Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.dolsat.pl 10.01.10, 09:24 Już wiadomo skąd bierze się kreatywna księgowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirror Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.centertel.pl 10.01.10, 11:15 Moim skromnym zdaniem, Pan Pieńkowski kupując Trupa "Dziennik" zrobił świetny interes nie tylko dla siebie ale dla ludzi którzy tam pracowali a teraz pracują u niego i mają zabezpieczony byt. Z tego co wiadomo Axel musiał sztucznie utrzymywać swoją gazetkę, wiemy powszechnie że "Dziennik" był nie wygodną inwestycją przynoszącą straty, inaczej mówiąc Pan Pieńkowski kupił jak pisałem "trupa" chcąc zrobić z niego dochodową gazetę, prężnie działającego tytułu konkurencyjnego do dzienników na rynku polskim (do Agory, Rzepy, Polska the Times... itd.) i pewnie z dlatego redaktorzy Agory widzą w tym sensację (zazdrość!!!!, KONKURENCJA!!!) nie pamiętając afery w co ich pracodawca poniekąd był uwikłany. Reasumując to Axel zrobił świetny interes pozbywając się niewygodnej inwestycji z której teraz będzie czerpał zyski (czysty zysk) bez specjalnego angażowania się w koszty, logistykę, marketing. Pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza redaktorów Agory:) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio202 -zawiść przez was przemawia? 10.01.10, 14:52 Gazeto? po co te złośliwe sugestie, czyżby wam się nie podobał wolny rynek? O CO CI CHODZI GAZETO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valentionoo Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.149.100.20.adsl.nextra.cz 10.01.10, 16:03 no dobra, kilkadziesiat procent w skali roku mi wystarczy, wymagajacy nie jestem, gdzie by teraz toche kaski wlozyc, zeby dala ladny procencik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.as.kn.pl 11.01.10, 18:05 Jak nie masz rozeznania to przejdz sie do OpenFinance, maja swietnych doradcow. Mi w tamtym roku polecili lokaty z Noble i Getin, do dzis sa wysoko na pierwszych miejscach, a wiec znaja sie na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Co za bzdury... 11.01.10, 11:36 Idiotyczny artykuł i jeszcze bardziej kabotyńskie komentarze pod nim. Czy "dziennikarz" nie zauważył, że Pieńkowski sprzedał 49% udziałów w bardzo dochodowym dzienniku? A za to wziął na pokład praktycznie bezwartościowego trupa. Co więc w tym dziwnego, że do transakcji doszła gotówka? Naturalne jest też, że główny właściciel (Pieńkowski, a dokładnie jego spółka) może chcieć wyciągnąć pieniądze i przeznaczyć je na inwestycje gdzie indziej. Ciekawy jest tylko sposób, zapewne podyktowany względami podatkowymi. Ale na ten temat to "redaktor" jest już zbyt cienki w uszach. Dział gospodarczy Wybiórczej to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_klamczynski aegis_of_heart , to ty pieprzysz bzdury.. 11.01.10, 11:40 "Dziennik" dochodowy? Nie całe 100tys. nakładu, sprzedane w pół roku!??? Czytaj z uwagą i myśl, to nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart ??? 11.01.10, 12:37 Rozumiem, że jesteś kolejnym analfabetą funkcjonalnym na tym forum i nie odróżniasz słów "dziennik" i "Dziennik". Może to spadek formy, może braki w edukacji. Odejdź na chwilę od komputera i odpocznij. Jeśli ktoś jeszcze nie załapał, ściągawka "jak krowie na rowie". Pieńkowski - właściciel INFORu Gazeta Prawna - dochodowy dziennik INFORu (czyli Pieńkowskiego) "Trup" - "Dziennik" - dziennik Axel Springer Polska sprzedaż - pozbycie się własnego majątku w zamian za inne dobra A teraz bawimy się w nową maturę dla imbecyli: 1. Udziały w czym sprzedał Pieńkowski? a) Gazecie Prawnej b) Dzienniku c) Gazecie Wyborczej Odpowiedź brzmi: a) 2. Jakim periodykiem była Gazeta Prawna? a) Dziennikiem b) Tygodnikiem c) Miesięcznikiem Odp.: Ponownie a)! I tak, Gazeta Prawna była dochodowa i była dziennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
relmih Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer 11.01.10, 18:38 Tak się rodzą w Polsce SZMATŁAWE GAZETY z obcym kapitałem. Wolę CZYSTO-POLSKĄ Gazetę Wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.centertel.pl 11.01.10, 20:12 ja chce zainwestować troche kasy w fundusze tylko powiedzcie duzo można na tym zarobić?? nigdy nnie miałam funduszy, czy może lepiej lokate założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.as.kn.pl 12.01.10, 17:44 ja postawilem na fundusz, na lokacie to czasem jest jak w zimie bez zimowek, niby do przodu ale odleglosc kiepska. Mam troche oszczednosci i liczy na niezly procent. W openie polecili mi noble funds, bank ten ma dobre podejscie i zawsze ich produkty byly na wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopel Re: Jak Pieńkowski zrobił interes z Axel Springer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:44 na funduszach mozna zarobic duzo, ale jest ryzyko mimo wszystko. a lokata to pewny zysk. takze tak to jest, ze bez ryzyka nie ma zyskow duzych. ale mozna cos wziac z mniejszym ryzykiem jak np lokate laczona z subfunduszem w openfinance Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Administratorze, kasuj naganiaczy z Ołpen Fajans! 12.01.10, 17:48 Odpowiedz Link Zgłoś