bogulo2 19.01.10, 00:47 PP to trup. Tego juz nic nie zmieni...no chyba, że jakaś bolszewicka rewolucja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grażyna z Wrocławi Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.10, 07:13 Ja uważam,że właśnie prywatne firmy nie roznoszą korespondencji na czas.Tak jest we Wrocławiu,gdzie właśnie nie dotarły Faktury z usługi telefoniczne.Firma telekomunikacyjna powróciła do usług Poczty i znów jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 07:39 W Warszawie nie roznoszą wcale. Do mnie regularnie trafia poczta sąsiadów. A Era regularnie przysyła ponaglenia do zapłaty rachunków, których nigdy nie dostałam. Ponaglenia mogę przeczytać bo przychodzą pocztą polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobo Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.petrus.pl 19.01.10, 08:06 byłem świadkiem, jak do placówki PP wpadła kobita z awanturą, że do jej skrzynki pomyłkowo trafiają przesyłki adresowane do innej osoby. Okazało się, że owe przesyłki ekspediuje nie PP, ale InPost. Kobita chciała te pomyłkowo dostarczone listy zostawić na Poczcie i nie dała sobie przetłumaczyć, że PP nie ma z nimi nic wspólnego, że skrzynka pocztowa to własność prywatna, spółdzielni mieszkaniowej czy innego administratora budynku i PP nie odpowiada za to, co kto do skrzynki wrzuca. Kobita rzuciła listy InPostu na ladę i bełkocąc wyszła. Szczerze poradziłem Pani z okienka, by wzięła te listy roznoszone przez konkurencję i wyp...a je do pobliskiego kosza na śmieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: 83.16.170.* 19.01.10, 09:20 W Kielcach to samo, do wczoraj termin w Plusie na zapłatę (już się sms-em przypomnieli) ale inPost ma moje rachunki w d...e! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonia Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 20:18 Dostaję Inpostem dociążone blachą rachunki z TPSA i nie mam żadnych problemów. Szczerze to jestem zaskoczona tym, co tutaj czytam. Ja mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgk Poczta jest jeszce polska i nienajgorsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:16 szeregowi pracownicy PP naprawdę starają się jak mogą, ceny są niskie, usługi na przyzwoitym poziomie...konkurencja obiecuje złote góry, jak wykończy pocztę to będzie masakra dla klientów. przykład TP telekomunikacja została tylko w nazwie polska, należy do żabojadów, ceny najwyższe w europie,jakoś usług to płać i nie marudź, robią nas i polskie urzędy nadzoru w konia plus inni operatorzy typu tele24 śmiechu i płaczu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Poczta jest jeszce polska i nienajgorsza IP: *.icpnet.pl 19.01.10, 09:09 Szeregowi pracownicy PP się starają jak mogą, jednak ich przełożeni już nie. Od roku nie możemy podpisać umowy na odbiór poczty w siedzibie firmy (wcześniej taka umowa była, jednak wygasła), listonosz i tak przychodzi bo przynosi korespondencję, jednak nie odbiera jej. Są to dodatkowe pieniądze dla poczty bez dodatkowych kosztów, jednak dyrektor regionalny nie chce (ponoć się nie wyrabia) podpisać umowy, ciągle wynajduje jakiś problem. Skorzystał na tym pracownik firmy który odwozi korespondencję do placówki PP, z utęsknieniem czekamy na konkurencję w usługach pocztowych, to co się opłaca już teraz wysyłamy kurierem, szybciej i nie zawsze drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Bez przesady 19.01.10, 09:50 Gość portalu: mgk napisał(a): "szeregowi pracownicy PP naprawdę starają się jak mogą [...]" Bez przesady. Jedni się starają, inni wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie dla INPOST Nieudoly INPOST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 09:04 Przesyłki dostarczane przez firmę INPOST idą około 2.5 tygodnia. To przecież paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Nieudolna Poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 23:54 Poczta Polska to ma swoich klientów w głębokim poważaniu. Jak można zostawiać avizo, jak w domu są dwie osoby? Paczki wielkości puszki kawy się nikomu nie chce doręczyć... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Nieudolna Poczta IP: *.171.9.10.static.crowley.pl 22.01.10, 00:00 SZCZYT BEZCZELNOŚCI LISTONOSZY POCZTY POLSKIEJ- JESTEM CHORA, SIEDZĘ CAŁY DZIEŃ W DOMU, A NAGLE W SKRZYNCE LĄDUJE AVIZO, PONIEWAŻ LISTONOSZ NIE ZASTAŁ ODBIORCY W MIEJSCU ZAMIESZKANIA... NO RĘCE MI OPADŁY TERAZ BĘDZIE TRZEBA ZAIWANIAC NA POCZTĘ I STAC NIEWIADOMOILE I NIEWIADOMOJAKDŁUGIEJ KOLEJCE DO OKIENKA... NIECH TE PACZKOMATY INPOSTU NASTANĄ W MOIM MIEŚCIE JAK NAJSZYBCIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nieudolna Poczta IP: *.autocom.pl 24.01.10, 14:42 Miej pretensje do nadawcy i UNI za skrzynki pocztowe. Nadawca wysłał przesyłi zwykłe a ze przez unijne skrzyki nie można ich włożyć do skrzynki pocztowej to zostaje awizo. Jakby listonosz miał gonić po piętrach ze zwykłymi przesyłkami to kiedy by rozniósł rejestrowane które są opłacone za dostarczenie do rąk adresata. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie może być inaczej 19.01.10, 07:18 Sytuacja PP to konsekwencja decyzji (m.in. Leszka Millera) o przedłużeniu jej funkcjonowania w kształcie przedsiębiorstwa państwowego z teoretycznymi gwarancjami monopolu na niektóre usługi. Dawała ona złudne przeświadczenie stabilności i mocnej pozycji w sektorze usług pocztowych. To przeświadczenie przełożyło się na stereotyp dojnej krowy, która ściągała do siebie stada pseudomenedżerów i politycznych spadochroniarzy, których celem było jej wydojenie z perspektywą załapania się na inne stanowisko w administracji publicznej czy samorządowej. Punktem zwrotnym był rok 1998 i dojście do władzy AWS z ich hasłem TKM. Wymieniono wówczas większość kadry kierowniczej i od tego czasu reorganizacja poczty to nieustająca karuzela zmian organizacyjnych i kadrowych. W tym samym czasie konkurencja, teoretycznie skazana na pożarcie, mozolnie budowała swoją pozycję - bazując na własnej kadrze, zdobywającej doświadczenia oraz na kadrze, która z poczty odeszła. Mamy więc na rynku Pocztę Polską, którą zarządza zgraja nierozgarniętych chłystków i podróżników w typie Kropiwnickiego oraz konkurencję, która ma kadrę ze znacznie większym doświadczeniem. Jaki może być wynik pojedynku? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Teraz pojęli, dlaczego trzeba prywatyzować? 19.01.10, 12:14 Państwowe = rozkradane i marnotrawione. Przynajmniej w Polsce. :( Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Dlaczego PP ma byc inna niz reszta gospodarki ? 19.01.10, 07:45 Ale rozpieprz... gospodarki zaczyna sie juz na Kqwaczych elytach odbijac. Brakuje korty dla kroliczkow. Sporo polecialo z localnych TVP a to dopiero poczatek. Tuzy prywatzacji jak Balcerowicz czy Bielecki nozkami przebieraja by znowu do panstwowego koryta sie dopchac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic kurdupla Re: Dlaczego PP ma byc inna niz reszta gospodarki IP: *.chello.pl 19.01.10, 08:16 Co za bełkot.Uspokuj sie i napisz jeszcze raz.Powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Szkoda słów na PP... IP: 83.238.214.* 19.01.10, 07:50 Płaci człowiek niemałą kasę za priorytet paczkę (z ubezpieczeniem - bo przecież PP to uczciwa instytucja i tam nie kradną), a za to czeka 3-4 dni i ostatecznie dostaje awizo w skrzynce. Drepta na pocztę. Stoi w kolejce 40 minut bo tylko jedno okienko jest czynne, a za szybą łazi stado bab nie wiadomo za czym... Wyczekuję tego momentu, gdy PP wyjdzie spod parasolu ochronnego Państwa. Albo będą zapieprzać jakby mieli turbinki w tyłkach albo zdechną... Wolę dorzucić 3-4 zł, nie tracić czasu, paliwa i nerwów i dać zarobić firmie kurierskiej, która dostarczy przesyłkę na następny dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Szkoda słów na PP... IP: *.chello.pl 19.01.10, 08:20 Dokładnie.Jedno okienko otwarte a tłum pudernic szwęda się jak świnie za goownami. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Szkoda słów na PP... 19.01.10, 08:44 G > Wolę dorzucić 3-4 zł, nie tracić czasu, paliwa i nerwów i dać zarobić firmie > kurierskiej, która dostarczy przesyłkę na następny dzień... No chyba trochę więcej niż 3-4 zł. a i firmy kurierskie też już zaczynają grymasić i to klient ma się dopasować do kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Szkoda słów na PP... IP: 83.238.214.* 19.01.10, 12:06 A dupa tam. Ostatnio zamawiałem paczkę i wysyłka przesyłki o tej masie na PP kosztowała 13 zł, a kurierem 13,5 (widać sprzedawca ma umowę z firmą kurierską)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liko Re: Szkoda słów na PP... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.10, 09:00 No wlasnie, niech tu przyjdzie Deutsche Post, to pokaze im jak sie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Szkoda słów na PP... IP: 83.16.170.* 19.01.10, 09:23 Dojcze Post to DHL! I już dawno jeździ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Szkoda słów na PP... IP: *.aster.pl 19.01.10, 12:52 Tak, najlepiej zastąpić PP - Deutsche Post a PKP - Deutsche Bahn. Jeszcze proponuję Ci żonę zmienić na Niemkę, a nazwy Wrocław i Gdańsk przywrócić na Breslau i Danzig. Wtedy będzie Ordnung i będzie można robić Geschaeft. Czego ty się nawdychałeś? Ja wiem, że PP potrafi wkurzyć ale przynajmniej jest Polska, Polacy w niej pracują, Polacy w niej zarządzają. Polski budżet jest zasilany podatkami. Pewnie, że Niemcy potrafią zrobić to lepiej ale skoro tak uważamy to może warto zaproponować in Anschluss? Bo to lepsze niż BlitzkrieG! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Re: Szkoda słów na PP... IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 19:37 Niemcy Polski nie wezmą, bo to za duży burdel. I tak mają robotę z reedukacją wschodnich landów. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Szkoda słów na PP... IP: 195.216.115.* 19.01.10, 09:01 To życzę Ci powodzenia w obieraniu przesyłek kurierskich jeżeli mieszkasz w jakiejś wiosce... Telefony od kuriera: a może bym zostawił przesyłkę na stacji benzynowej w miejscowości obok bo mi do Pana nie pod drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Szkoda słów na PP... IP: 83.238.214.* 19.01.10, 12:09 Mieszkam na wsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygaro Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.elektron.com.pl 19.01.10, 07:51 Poczta Polska lepiej by zrobila obnizając stawki oraz skończyć z tymi głupimi blaszkami do listów. Komu i czemu to ma służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.acn.waw.pl 19.01.10, 07:58 Blaszki? Chyba coś ci się pomieszało... Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po 19.01.10, 08:03 Gość portalu: cygaro napisał(a): > Poczta Polska lepiej by zrobila obnizając stawki oraz skończyć z > tymi głupimi blaszkami do listów. Komu i czemu to ma służyć. To właśnie konkurencja poczty przykleja te blaszki do listów, bo muszą mieć odpowiednio dużą wagę i to mnie wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po 19.01.10, 08:18 > To właśnie konkurencja poczty przykleja te blaszki do listów, bo muszą mieć > odpowiednio dużą wagę i to mnie wkurza. To jest skutek monopolu na przesyłki poniżej 50g. Jakaś bzdura. Równie dobrze można wymyślić paragraf aby doręczyciele konkurujący z monopolistą chodzili w sandałach i mieli nie mniej niż 190 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.aster.pl 19.01.10, 08:33 Myślę, że ciężkie blachy to powinni mieć przytwierdzone do podeszwy buta listonosze konkurencji, mniej metalu potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 07:54 poproszę jeszcze kolej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: *.acn.waw.pl 19.01.10, 07:59 W amerokołchozie tamtejsza poczta ma zagwarantowany monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Nadchodzą trudne czasy dla bezpieki ? IP: 193.138.241.* 19.01.10, 08:12 Po zniszczeniu monopolu Poczty Polskiej na przesyłki listowe oraz paczki, obecna bezpieka nie będzie miała takiego łatwego życia, gdyż będąca na usługach bezpieki Poczta Polska wynajmowała tajne pomieszczenia do przeglądu naszych korespondencji, a tu skąd takie inne firmy kurierskie znajdą bezpiece tyle pokoików schadzek przy kawusi i herbatce z "czajnikiem" w ręce niezbędnym do otwierania listów. Robotę operacyjną ułatwiają im pewnie kontrolowane informacje przez SMS-y czy Internet, lecz ludzie znają już te ich zagrywki i umiejętnie wrabiają bezpiekę w różne wymyślone informacje, by ubecja miała ciągłość pracy i by pomioty mogły się rozmnażać przez pączkowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Nadchodzą trudne czasy dla bezpieki ? 19.01.10, 09:48 A jeśli ja nie wysyłam praktycznie listów, to też mam się bać bezpieki na poczcie? Czy może będziesz tak dobry i będziesz bał się za mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: 194.29.130.* 19.01.10, 08:06 A ja wczoraj miałam dostac przesyłkę dostarczaną przez firmę GLS. i chybe wg tej fimy jej klienci powinni posiać umiejętnosc teleportacji lub zyc pod dyktando kuriera. kurier zadzwonil do mnie o 15.30,ze ma przesyłkę. W domu mogłabym byc dopiero o 16.00. nie mogłam poprosic sasiadów bo tez pracują a przesyłka miala wage 9 kg wiec dlatego zamawiałam do domu. kurier odmowil poczekania na mnie lub ponownego przyjazdu. dzowniłam na infolinie i usłysząłam,ze kurier pracuje do 16.00 i nie dostarczy mi przesyłki do 16.00. wymiekłam, przesyłki prawdopodnie nie dostane i qwoci ona do nadawcy. To jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: 83.16.170.* 19.01.10, 09:27 Nie bądź śmieszna, jedź do GLS-u i odbierz sama. Kurier to nie Twój służący! A gdybyś była w domu o 18, to powinien czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej 19.01.10, 10:26 Oczywiście, że powinien poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: 86.47.59.* 19.01.10, 10:45 Posluchaj, moze zostaniesz w pracy 2h dluzej za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: *.geod.agh.edu.pl 19.01.10, 11:36 Nie, to w GLS-ie godziny pracy i etaty powinny być tak ustawione, by klient nie musiał się zwalniać z pracy w celu odebrania przesyłki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: przecież nie będę płakał po poczcie polskiej IP: 109.243.145.* 19.01.10, 13:54 A pracował w kurierce? Kurier ma taki czasem zapie***l że nie ma kiedy się po du**e podrapać, robota od 5-6 rano do 21-22 czasami. A i jeszcze trzeba pamiętać o systemie motywacyjnym - kary finansowe za niedostarczone przesyłki lub spóźnienia! Ale "> Oczywiście, że powinien poczekać." Haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.45.233.220.static.exetel.com.au 19.01.10, 08:00 Idzcie na dno, im szybciej, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 08:03 Jakość usług PP jest tragiczna. Natomiast najgorsze w konkurencji PP jest to, że ich jakość jest jeszcze gorsza. Natomiast dla firm kurierskich szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: 195.216.115.* 19.01.10, 09:04 Jakbyś korzystał z usług PP to byś wiedział, że jakoś ich usług wcale nie jest tragiczna. Zdarzają się wpadki jak wszędzie, ale wyjątek potwierdza regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 10:33 Fakt, jak nie muszę to nie korzystam. Nie korzystam, bo: 1. Listonosz roznosi listy od 9 do 14 (ciekawe po co, skoro wszyscy są wtedy w pracy), a oczywiście nie można się z nim umówić telefonicznie. 2. Jak listonosz zostawi awizo, to trzeba dymać na pocztę, gdzie średni czas oczekiwania w kolejce wynosi 1.5h. 3. Normą jest, że dostaję faktury przeterminowane o tydzień, bo list szedł 20 dni.... (dla porównania, kurier naprawdę rzadko 2 dni). Z czym do ludu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Konkurencja coraz groźniejsza dla Poczty i dobrze IP: *.nitka.net.pl 19.01.10, 08:06 Sytuacja z wczoraj: Kolejka na poczcie kilkanaście osób z czterech okienek czynne dwa w tym jedno zamknięte bo pani dokumenty w segregatorze musiała (chyba pilnie) poprzekładać, drugie ogienko również zamknięto na kilka minut, pracownica chodziła gdześ po zapleczu po którym chodziła już ilość osób zblibliżona ilością do osób stojących w kolejce. Bardzo aktywana za to była Pani Kierownik, która tłumaczyła że okienko czasem musi być na chwile zamknięte, a pracownica też musi czasem wyjść na zaplecze. Musiałem poświęcić 45 minut żebu wysłac przesyłkę w kolejce byłem chyba ósmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Konkurencja coraz groźniejsza dla Poczty i do IP: *.chello.pl 19.01.10, 08:13 Sytuacja z poczatku roku. Idę do centrali w duzym miescie. Chce podpisać umowę w skali roku 20 30 tysięcy. Mogę ale bez rabatu po cenach cennikowych. Polityka rabatowa jest jeszcze nie znana. Nie jest znana do dnia dzisiejszego bo sie dalej nie odzywaja...Kompletny brak elastyczności oni ciagle sa urzedem a nie firmą która ma zarabiac pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Konkurencja coraz groźniejsza dla Poczty i do IP: 195.216.115.* 19.01.10, 09:06 I to jest właśnie sedno problemu. Ludzie zarządzający tą firmą znają się na "byciu z zawodu dyrektorem", a nie na swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555 Re: Konkurencja coraz groźniejsza dla Poczty i do IP: *.acn.waw.pl 19.01.10, 21:53 Bo słaby klient jesteś nadajesz po 70 listów zwyklych dziennie i jak ci jeden zginie bedziesz robił awanture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Konkurencja coraz groźniejsza dla Poczty i do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:42 a jak stoisz karnie w banku do okienka (7 okienek 1 czynne ) to nie krzyczysz. a co prywatnej poczty- koszty osobowe ich zaraz przerosną - cwaniaki działaja tylko na terenie miast ( przeciez tereny wiejskie sa dla nich za rozległe czytaj kosztochłonne :):), tak jak dla kablowek hihi) , nie maja zaplecza, sprzętu . moja faktura z tpsy "szła " 16 dni. zgłosiłam to w tpsa i od tej pory mam przesyłke z PP -terminowo !!!. faktura z wodociągów wcale nie dotarła . ale to prawda ,że zarządzanie PP musi sie zmienić - oddają rynek niemal walkowerem . nie ważne ,ze prywatni operatorzy też robia kuchy i to wielkie -ale firmy zaczynaja z nimi wspólpracować . "kasa jest kasa " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Co to jest "rynek przesyłek internetowych"? IP: 85.232.226.* 19.01.10, 08:10 Czy to znaczy, że mogę nadać np. młotek na poczcie i adresat otrzyma jego zdjęcie mailem? Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Co to jest "rynek przesyłek internetowych"? 19.01.10, 08:40 Gość portalu: Meehow napisał(a): > Czy to znaczy, że mogę nadać np. młotek na poczcie i adresat otrzyma jego > zdjęcie mailem? Tak, dokładnie. Z tym, że oddzielnie trzonek i oddzielnie obuch. I nie zdjęcie, a rzeczywisty przedmiot. Tyle tylko, że w dwóch kawałkach do samodzielnego montażu. Taka technika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Porównanie IP: 85.232.226.* 19.01.10, 08:12 Kraków - Warszawa - 11 dni - list zwykły. Singapur - Warszawa - 5 dni - paczka. (O dziwo nienaruszona). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Porównanie IP: *.net.autocom.pl 19.01.10, 08:34 ale co to za porównanie. wyślij z krakowa paczke to dojdzie w dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Re: Porównanie IP: 85.232.226.* 19.01.10, 14:03 Długo. Tyle samo co z Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Re: Porównanie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 19:46 Deutsche Post: każda przesyłka (list, paczka, wszystko jedno co) w granicach Rzeszy w 24h. Z czym do Panów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:19 Wszystkie spóźnione faktury z orange i tpsa zawdzięczam Inpostowi. Jeszcze te dziadowskie blaszki. Swoją drogą to skandal, że TPSA nalicza karne odsetki za spóźnione faktury jeśli wysyłają takim dziadostwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejus Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.toya.net.pl 19.01.10, 09:52 > TPSA nalicza karne odsetki za spóźnione > faktury jeśli wysyłają takim dziadostwem TP/Orange wymaga od swoich klientów terminowych płatności sama jednak nie rozlicza się na czas ze swoimi partnerami i podwykonawcami. Opóźnienia płatności trwają od 2 miesięcy. Znam przypadek, gdy Orange zapłaciło FV wykonawcy po roku czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: 213.73.30.* 19.01.10, 08:21 Kiedyś mama wysłała mi pieniadze w liście - Pocztą Polską. Oczywiście list doszedł ale bez pieniędzy. Czy znacie podobne przypadki? Mojej koleżance z pracy mama wysłała jakąś drobną biżuterię (kolczyki) oczywiscie pocztą Polską i to jeszcze paczką. Jak myślicie czy doszły? Zaginęła cała paczka. Moim zdaniem Poczta Polska toleruje złodziejstwo, a zwiazki zawodowe powinny raczej na tym sie skupić. Według mnie i moich kumpli z pracy, bo właśnie przeczytaliśmy ten artykuł, głównym problemem Poczty Polskiej jest fatalna opinia. A opinia ta zależe przede wszystkim od kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po 19.01.10, 09:52 Sorry, ale wysyłanie kasy pocztą to naiwność. Chyba nawet niezgodna z ich regulaminem. Oczywiście trzeba potępiać przede wszystkim złodzieja, a nie ofiarę, ale uważam, że te dwie historie pokazują zbyt dalece posuniętą ufność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzepki Harry Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 12:31 chyba naiwność... Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po 19.01.10, 12:53 Gość portalu: Krzepki Harry napisał(a): > chyba naiwność... Nie, brak wiedzy. Do wysyłania pieniędzy i rzeczy wartościowych są dedykowane usługi. Inni operatorzy pocztowi też tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 19:48 ??? A słyszeli coś o przelewach? Średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parada-trans Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.autocom.pl 19.01.10, 08:24 monopol juz dawno przestał istniec .jestem włascicielem firmy kurierskiej w Krakowie .problemem nastepców jest nielegalna konkurencja która nie odprowadza składek Zus czy tez nie wspomne o fakturze i temu podatkach osobiscie mam 3 telefony i podziele sie nimi w urzedzie skarbowym czekam na to z utesknieniem . zanizaja bo nie płaca a poczta i tak da sobie rade i prowadz tu uczciwie firme jak jakis palan... tak ci klienta podbierze bo ma taniej własnie np o stawke podatku cit19 Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Niech skupią się na core businessie 19.01.10, 08:26 Na początek niech szkolą personel. Przecież to paranoja, żeby "panienka z okienka" pisała na komputerze jednym palcem, czy nie znała na pamięć stawek opłat i z każdym listem musiała grzebać w cenniku. A takie widoki są w PP normą. Ile PP na tym traci? No ale wprowadzić "nową usługę" i zgarnąć kilkadziesiąt tys. premii (jak nie kilkaset) jest widocznie dla szefostwa lepiej niż zadbać o wyszkolenie pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązaczka Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.pke.pl 19.01.10, 08:26 Witam ! Dziś wyciągnęłam ze skrzynki zmiętolone rachunki, które wcisnął pracownik InPostu. Oczywiście przeterminowane już rachunki z Cyfry i Plusa. Nie pamiętam, żeby przesylki pocztowe były kiedykolwiek tak przeterminowane, jak teraz, gdy dostarcza je InPost.. Masakra. No i regularnie dostaję listy adresowane do innych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.tktelekom.pl 19.01.10, 08:28 Mogli wcześniej pomyśleć o jakości swoich usług i nie kraść,mieli na to dużo czasu. Rozumiem że zdarzy się zaginięcie jakiegoś listu,ale drukarki? Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 In post to lipa 19.01.10, 08:29 Z kilku przesyłek wysłanych inpostem (skusiła mnie niższa cena) żadna nie dotarła do adresata w deklarowanym terminie D+2. Na złożoną reklamację i żądanie zwrotu różnicy w cenie pomiędzy przesyłką ekspresową, a zwykłą, dostawałem potwierdzenie na piśmie zaistniałej sytuacji ( niedostarczenie przesyłki w deklarowanym terminie) i przeprosiny za zaistniała sytuację. O zwrocie różnicy, ani słowa. Zwykłe złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: In post to lipa IP: *.tarmac.pl 19.01.10, 11:44 Ja miałem identycznie. Od tego czasu na InPost już nie stawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.chello.pl 19.01.10, 08:32 Poczta niech dalej handluje pościelą , rajstopami , maściami dla koni...i dalej niech myśli, że klient poczeka. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 19:51 Ty, co chcesz od koni?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radex Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:42 No cóż pozostanie nam Polakom rozmawiać poprzez francuskim operatorem Telekomunikacja Polska, (rozmowy najdroższe w Europie) chleb kupię w Kaufland,lub Geant,PKP bedzie sie zwało Deutchebahn, za prąd zapłacimy pewnie Deutchelektic i pewnie prowizję za przesłanie w banku pozoatawimy w DeutchBank, co pozostnie Polskie, nie wiem, w każdym razie jak bede wysyłał kartkę pocztową wyslę poprzez Poczte Polską, mam tylko nadzieję ze nie z Londynu,bo niechciabym tam pracować. Polacy obudźcie sie!!!! puki co we własnym kraju(jak długo jeszcze????) Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po 19.01.10, 10:02 Sorry stary, ale po cholerę Ci to, by te instytucje były polskie? PKP jest teraz polskie, Poczta jest również polska i co z tego? Daje Ci to poczucie bezpieczeństwa i pewność jakiści usług? Pewnie byś niczym towarzysz Wiesław chciał, by wszystko było polskie i państwowe, co? I jeszcze ta fobia antyniemiecka. Zamiast Kaczyńskiego słuchać zrozum, że firmy niemieckie chcą zarobić kasę, a nie Gdańsk zająć. Taki prosty przykład - szmatławce Axela Springera. Bild uderza w tony antypolskie, Fakt - antyniemieckie. Bełkot jest w tym samym stylu, a ideą jest by robiąc bulwarówkę zarobić na prostaczkach i ich skłonności do taniej podniety. Człowieku, globalizacja trwa, świat się zmienia, rozglądaj się i obserwuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 19:52 Wielki polaczku, popracuj lepiej nad pisownią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:43 Nie rozumiem dlaczego PP dostała "ochronkę" az do 2013 roku.Przeciez ta firma powinna być juz dawno sprywatyzowana panie premierze Tusk i panie ministrze Graś.Dlaczego my podatnicy mamy w kolejnych latach dopłacać do niej.Czy naprawde trzeba czekać aż ona zbankrutuje i wtedy sprzeda się ją za grosze? Ta firma jest juz od dłuższego czasu w agonii i wcześniej czy póżniej padnie.Zastanawiam się tylko po co trzyma tak duży zdekapitalizowany majątek do którego dopłaca ogromne pieniądze.Znam miejscowosci gdzie PP trzyma stare rudery po urzedach pocztopwych,ktore zostały zlikwidowane 15 lat temu wkładając w to ogromne pieniądze.Druga sprawa,to zero gospodarności tym co mają.Inwestycje chybione, ktore kosztują krocie (np instalacja w budynkach pocztowych ogrzewania olejowego na które nawet nie stać osoby prywatnej). Dalej utrzymywanie sztabu ludzi w Oddziałach Infrastruktury po zlikwidowanych WUP w województwach które dawno nie istnieją.Ludzie ci żyjący na tzw "prowincji" mają zero doświadczenia i rządzą tylko z za biurka podejmując bardzo złe decyzje.W rejonach pracują ludzie z których "wyciska" się ostatnie soki.Te osoby pracują na pozostałych darmozjadów.Tak daleko PP nie zajdzie! Czy Zarząd PP tego nie widzi? A może jest zbyt daleko od rzeczywistości i też mysli tylko o tym, aby szybko dorobić się jak nasi parlamentarzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Jescze więcej polityków we władzach 19.01.10, 08:45 To będziecie mieli jeszcze gorzej. Tak to niestety jest, że państwowe firmy są przechowalnią polityków i kolesiów polityków wszelkiej maści. Pokończyli kursy członków rad nadzorczych i już mądrale. A tu niestety, jak się tego nie sprywatyzuje to tak będzie. Bo prywaciarz powie temu i owemu: Panie nie sprawdzasz pan się, szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Wsi nikt nie obsłuży. Konkurencja bierze miasta IP: 80.240.172.* 19.01.10, 08:45 Niedochodowe drobne miejscowości i wioski niech obsługuje Poczta. Jak teraz działa konkurencja - ustala niższą stawkę i przejmuje te przesyłki których gro to Miasto, resztki rozsyła za pomoca Poczty. Poczta Polska - też powinna podjąć ten tok myślenia i inne stawki stosowac do przesyłek miejskich i wyższe dla pozamiejskich. Pamietacie kiedyś były 2 skrzynki Czerwona Miasto, Zielona Wieś. Poczta powinna umiec liczyć W końcu ma tyle tych Dyerkcji jak żadna inna poczta na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Pocz... 19.01.10, 08:47 Dla mnie PP oznacza: - kompletnie nieefektywny system obsługi kleinta, - niekompetentnych pracowników, - zerowe poszanowanie klienta, - bezdenną dziurę w zarządzaniu. Trudno oczekiwać, żeby klienta można było obsłużyć szybko, skoro pani w okienku potrzebuje 10 (sic!) minut, aby odnaleźć paczkę. Z ciekawości wychiliłem się, żeby zobaczyć dlaczego. Na środku pomieszczenia mniej więcej 4x4 m leżał sobie stos (tak po prostu stos) listów i paczek. Gratulujemy. Innym przykładem są kwity. Ostatnio z konieczności (absolutnej) zostałem zmuszony do zrobienia przelewu na poczcie. Oczywiście udało się zeskanować barkod, wpłaciłem pieniądze... schody zaczęły się, kiedy poprosiłem o paragon. Okazało się, że pomimo istniejącego przelwu w komputerze paragon trzeba było wypisać ręczenie (sic! sic! sic!). Idziemy dalej. Poczta Polska mówi o kosztach - fantastycznie. Dla mnie przykładem kompletnego marnotrawienia pieniędzy jest to, że kobieta na poczcie musi nakleić znaczki na list nadawany w okienku. Koszt wydrukowania znaczka (kolorowy, ładny), koszt czasu pracy przeznaczonego na znalezienie owego znaczka, podklejenie, a potem jeszcze podstęplowanie... dramat. A nie wystarczyłaby pieczątka "Opłata pocztowa uiszczona" z numerem urzędu? Szybciej, taniej, wygodniej. Za to w placówkach PP można ciągle kupić pościel za poduszkę za 17,48 i różne inne artykuły po które oczywiście idzie się właśnie na pocztę. Dają one niezapomniany efekt estetyczny - ruskiego bazaru. Przykłady możnaby mnożyć. Dla mnie recepta jest jedna: spalić, popioły posypać solą, zaorać. Zbudować coś od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Prywatna konkurencja coraz groźniejsza dla Po IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 08:59 Oooo to gratuluję niezłej poczty :) W wielu przypadkach "baba" z okienka, poproszona o nadanie takim a takim listem, po prostu wręcza znaczek.. bo naklejenie to dla niej za dużo roboty... nasz klient nasz pan... Odpowiedz Link Zgłoś