Dodaj do ulubionych

Zakopane zapłaci za hazard? Izba Celna wszczyna...

• Gość: zet Zakopane zapłaci za hazard? Izba Celna wszczyna... IP: *.icpnet.pl 26.01.10, 11:56
      Celnicy przyjeli do swego grona kapelana,który blyskawicznie stal
      sie generalsko uposarzony.Ktos musi pokrywac koszty pazernosci
      kosciola.Zreszta to jest wszedzie.Cierp cialo czego wam sie
      chcialo.Macie zniewolona Polske.
    • mapiec Zakopane zapłaci za hazard? Izba Celna wszczyna... 26.01.10, 12:29
      Precz z takim prawem! Precz z tym rządem! Precz z Tuskiem!
    • donek.kon donos 26.01.10, 12:39
      a w czasie ME w piłce ręcznej też są loga tej firmy, każdy w Polsce
      to ogląda. Co robić w tej sytuacji? Może stacja zagłuszania? A moze
      zabronić Polsatowi transmisji tej imprezy? Trzeba ratować Polaków
      przed tym logiem!
      • Gość: Rura Głosowa Narkomani, alkoholicy i hazardziści łączcie się !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:09
        My przecież nie jesteśmy chorzy !! Nam wolność zabierają !!
    • Gość: azyt na miejscu Malysza bym sie wnerwil! IP: *.fbx.proxad.net 26.01.10, 12:56
      od paru dni na piewrszych stronach portali pojawia sie info o nielegalnej
      reklamie na piersiach Malysza
      tylko Malysz nosil te reklame?
      to sugeruje, ze tylko ON popelnil przestepstwo!!!!
      Adam, zrob cos z tym!!!
    • Gość: Jaro Socjalistyczne wymysły PO IP: 87.105.187.* 26.01.10, 12:57
      Dlaczego jakiś urzędnik, np. Miro ze Zdzichem, mają decydować o tym, na co mam wydawać swoje pieniądze ?!

Jest to kolejny socjalistyczny wymysł Platformy:
      to urzędnik wie lepiej, co jest dla mnie dobre, i to on decyduje o tym, na co mogę, a na co nie mogę wydawać WŁASNYCH pieniędzy (rozumiem, gdyby takie ograniczenia dotyczyły tylko nieletnich).

Do licha z tą rzekomo liberalną partią, Mirami i Zbychami, i jej socjalistycznymi wymysłami (cenzurą internetu, podwyższeniem akcyzy na alkohole, i czort wie co tam jeszcze).
    • Gość: Patryk Ja wolę dać bukowi niż moejmu dziecku !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:15
      Kocham BteClicki i BetHomy. To prawdziwa rozkosz postawić !! Ile emocji !! A
      tu przychodzą do mnie te małe darmozjady i piszczą "Tata daj jeść". Ja nie
      mogę bo już wygrana na mnie czeka !!! Ja chce być wolny !! Dziękuję tym co tu
      piszą że hazard to wolność. Tę wpisy to będzie ewentualny dowód w sądzie , że
      hazard jest dobry, bo mnie zona pozwała że wszystko straciłem i powinienem się
      leczyć. Niech Tusk się zajmie moimi dzieciakami. Ja chcę mieć prawo do grania
      !!!!!!!!!!!!! Ja chcę być wolny !!!!! BRUKSELO POMÓŻ !!!!!!
      • Gość: w nadmiarze szkodz Bądźmy kosekwentni 0zdelegalizujmy wszystko IP: *.ostc-pl.com 26.01.10, 13:55
        Rozumiem, że rząd ma chronić każdego dorosłego przed własną głupotą. OK -ale
        bądźmy w takim razie konsekwentni i delegalizujemy też:

1. Wóde -w nadmiarze szkodzi bardziej (niszczy także zdrowie)
        2. Fajki -w nadmiarze szkodzi bardziej (niszczy także zdrowie)
        3. Cukier -w nadmiarze szkodzi bardziej (niszczy także zdrowie)
        4. Sól -w nadmiarze szkodzi bardziej (niszczy także zdrowie)
        5...

... mam wymieniać dalej...?
        • Gość: Bazuka Ludzie dla których jedzenie soli i cukru to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:01
          choroba społeczna mają jedną wspólną cechę - żaden nie skończył pierwszej klasy szkoły podstawowej. Ja się wcale nie dziwię że ten przejściowy podgatunek, pomiędzy homo erectus a homo sovieticus, stawia znak równości pomiędzy zaćpanym heroiną ćpunem i napakowanym gorzałą alkoholikiem i rodziną spożywającą ciasteczka w renomowanej ciastkarni popijającą przy tym herbatkę lipton z domieszką cukru.
          • Gość: w nadmiarze szkodz Re: Ludzie dla których jedzenie soli i cukru to IP: *.ostc-pl.com 26.01.10, 15:49
            Wzruszyła mnie te nagła troska o społeczeństwo trawione tą straszną chorobą
            społeczną HAZARDU !!! To pewnie ta właśnie troska łączyła Rycha, Zdzicha, Mira i
            Grzecha.

Dziękuje PO za uratowanie mnie przed zgubnym nałogiem pokerowych free-rolli. Z
            wdzięczności w następnych wyborach uratuję ich przed okropnym nałogiem WŁADZY !!!

A teraz idę pograć na giełdzie,... (szkoda, tylko że jest mniej przewidywalna od
            pokera).
            • gospodarz_domu_gras Re: Ludzie dla których jedzenie soli i cukru to 26.01.10, 19:57
              Hehe to mam dla Ciebie prawdziwy majstersztyk:

Otóż art. 112 projektu ustawy o grach hazardowych stanowi, że w ustawie z dnia
              27 maja 2004 r. o funduszach inwestycyjnych art. 12 otrzymuje brzmienie:

„Art. 12. Do instrumentów pochodnych będących przedmiotem umów zawartych przez
              fundusz inwestycyjny nie stosuje się przepisów ustawy z dnia … o grach
              hazardowych oraz art. 413 Kodeksu cywilnego.”

Natomiast art. 115 projektu ustawy o grach hazardowych stanowi, że w ustawie z
              dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi art. 19 ust. 2
              otrzymuje brzmienie:

„2. Transakcja, której przedmiotem jest nabycie lub zbycie niebędących papierami
              wartościowymi instrumentów finansowych dopuszczonych do obrotu zorganizowanego,
              lub która prowadzi do powstania takich instrumentów, nie stanowi gry ani zakładu
              w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny, ani
              też gry losowej lub zakładu wzajemnego w rozumieniu przepisów o grach
              hazardowych, nawet jeżeli według wyraźnej lub dorozumianej woli stron
              rzeczywiste spełnienie wzajemnych świadczeń jest wyłączone, a tylko jedna ze
              stron jest obowiązana zapłacić różnicę między umówioną ceną sprzedaży a ceną
              rynkową w czasie wykonania umowy.”

Gdyby „instrumenty finansowe” nie przypominały w niczym hazardu, to nie trzeba
              byłoby się obawiać, że jakiś prokurator uzna, że mieszczą się one w hipotezie
              którejś z norm prawnych zawartych w ustawie i grach hazardowych i „się
              przyczepi”. Ale przypominają. I to bardzo. Więc żeby prokurator nie mógł czepiać
              się „grubasów” trzeba wyraźnie napisać, że przepisów ustawy o grach hazardowych
              z mocy prawa się nie stosuje do gry na giełdzie. Z mocy zdrowego rozsądku
              stosować się powinno.

za. blog.gwiazdowski.pl
    • do100jnik czekam i zastanawiam się dlaczego znowu ja 26.01.10, 23:49
      zapłacę, gdy taki bet-at-home pozwie państwo polskie do Strasburga i uzyska
      wielomilionowe odszkodowanie za postępowanie nieodpowiedzialnych głupków z
      wiejskiej, ja rozumiem słupki są ważne, ale niech ci PRowcy płacą sami za siebie
    • do100jnik to dopiero będzie reklama, ciekawe ile izba celna 26.01.10, 23:50
      niekoniecznie instytucjonalnie na tej reklamie zarobi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka