Dodaj do ulubionych

Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu

IP: 78.8.222.* 27.02.10, 14:30
Ciekawe oferty ale szkoda, że dla wybranych i maja problem z jakością usług.
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Póki co,... 27.02.10, 15:17
      ...dobrze by było, żeby Dialog lepiej się przykładał do aktualnie świadczonych
      usług, a - nade wszystko - powyrzucał te panienki, które tam robią za
      konsultantki, nie mając o niczym pojęcia.

Parę dni temu spędziłam cały dzień na rozmowach w kwestii znalezienia pomocy,
      bo mi Internet wysiadł.
      Trzy razy trafiłam na panienkę (za każdym razem na inną), pierwsza - obiecała,
      że sprawdzi i się, po prostu, wyłączyła (a ja jak głupia czekałam ze słuchawką
      w garści przez czas jakiś). Druga stwierdziła, cyt.: "łączę z informatykiem".
      I do tej pory "łączy". Z trzecią się pokłóciłam, gdy mi zaproponowała, żebym
      sobie sprawiła nowy komputer (komputer wymieniałam ok. rok temu).

Dopiero, gdy - za czwartym razem - trafiłam na faceta, sprawę załatwiłam
      skutecznie w parę minut: poinstruował mnie jasno i czytelnie, co mam - po
      kolei - robić, pomogło i wszystko hula jak trzeba do teraz.

Nadmieniam, że to nie pierwsza moja przygoda z babami - konsultantkami.
      Ja sama też - baba, ale z moich doświadczeń wynika, że do tych spraw,
      baby pasują - niestety - jak wół do karety...
      • Gość: ktos Re: Póki co,... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.10, 17:12
        niech wysylanie lepiej zrobią szybsze..
      • Gość: j. Re: Póki co,... IP: *.ostrowmaz.mm.pl 27.02.10, 22:50
        zatem coś musiało się zmienić w ciągu ostatnich lat
        sam kiedyś korzystałem z usług dialogu (na modemie jeszcze, ale z opłatą
        miesięczną, później zmieniłem dostawcę na e-wro) i pamiętam, że konfigurację
        ręczną załatwiłem z jedną z takich konsultantek w ciągu niecałej pół minuty
        miałem problemy z bardzo długim logowaniem - kazała sprawdzić co mam zaznaczone
        w ustawieniach połączenia, odhaczyć niepotrzebne opcje i od tego momentu
        logowanie do sieci trwało tyle ile powinno czyli parę sekund zamiast kilku minut
        widać ci lepsi zawodnicy poszli do lepiej płatnej pracy a na telefon
        poprzyjmowali typową obsługę klienta, która może sprawę przyjmie może nie
        niekoniecznie, a pomóc i tak nie pomoże
        też mam teraz takich w multimedii
        na szczęście tam rozmowy z klientem są nagrywane, więc wystarczy takim niemotom
        podziękować za współpracę, poprosić o odłączenie niedziałającej usługi i
        powiedzieć do widzenia
        w dwie sekundy po rozłączeniu biegną do swoich techników ,żeby sprawdzili co u
        klienta może nie działać, a potem do klienta dzwonią już tylko technicy i od
        ręki usuwają problem
    • Gość: Guest Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.02.10, 17:59
      Ten 1Gb/s to będzie od sąsiada z bloku A do sąsiada w bloku B na tym samym
      osiedlu (taki LAN), a na świat pewnie z kilka, kilkanaście Mb/s góra. Nie ma w
      Polsce operatora telekomunikacyjnego, który dałby kilkunastu tysiącom ludzi
      internet o przepustowości 1Gb/s "do świata". Nikt nie ma takiej infrastruktury
      i takich łącz upstream'owych. Z Aster jest podobnie, te 120Mb/s to lokalnie jest.
      • mmllmm Re: Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu 28.02.10, 20:49
        Aja chcialbym pdłączyć TV bezprzewodowo , Istmieje taki np bezprzewodowy HDMI?

zmianywpodatkach.blogspot.com/
        rozliczenie-delegacji.blogspot.com/
        wdt-wnt.blogspot.com/
    • georgeb Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu 27.02.10, 21:04
      Chcesz mieć kłopoty, to przejdź do dialogu.
      Ja od tych g... od roku nie mogę się odczepić.
      Już rok temu z powrotem przeszedłem do TePsy,
      a te h... nadal mnie prowadzą w ewidencji.
      Przestrzegam, żebyście później nie płakali.
      Taką firmę , omijać trzeba szerokim łukiem, bo jak
      się z nimi zaprzyjaźnisz, to Cię złupi jak pirat morski.
    • Gość: q Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.10, 21:38
      Ale to tylko mała sieć gdzieś na Śląsku. A co z resztą Polski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka