Gość: mam-max IP: 78.8.222.* 27.02.10, 14:30 Ciekawe oferty ale szkoda, że dla wybranych i maja problem z jakością usług. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koloratura1 Póki co,... 27.02.10, 15:17 ...dobrze by było, żeby Dialog lepiej się przykładał do aktualnie świadczonych usług, a - nade wszystko - powyrzucał te panienki, które tam robią za konsultantki, nie mając o niczym pojęcia. Parę dni temu spędziłam cały dzień na rozmowach w kwestii znalezienia pomocy, bo mi Internet wysiadł. Trzy razy trafiłam na panienkę (za każdym razem na inną), pierwsza - obiecała, że sprawdzi i się, po prostu, wyłączyła (a ja jak głupia czekałam ze słuchawką w garści przez czas jakiś). Druga stwierdziła, cyt.: "łączę z informatykiem". I do tej pory "łączy". Z trzecią się pokłóciłam, gdy mi zaproponowała, żebym sobie sprawiła nowy komputer (komputer wymieniałam ok. rok temu). Dopiero, gdy - za czwartym razem - trafiłam na faceta, sprawę załatwiłam skutecznie w parę minut: poinstruował mnie jasno i czytelnie, co mam - po kolei - robić, pomogło i wszystko hula jak trzeba do teraz. Nadmieniam, że to nie pierwsza moja przygoda z babami - konsultantkami. Ja sama też - baba, ale z moich doświadczeń wynika, że do tych spraw, baby pasują - niestety - jak wół do karety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Póki co,... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.10, 17:12 niech wysylanie lepiej zrobią szybsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Póki co,... IP: *.ostrowmaz.mm.pl 27.02.10, 22:50 zatem coś musiało się zmienić w ciągu ostatnich lat sam kiedyś korzystałem z usług dialogu (na modemie jeszcze, ale z opłatą miesięczną, później zmieniłem dostawcę na e-wro) i pamiętam, że konfigurację ręczną załatwiłem z jedną z takich konsultantek w ciągu niecałej pół minuty miałem problemy z bardzo długim logowaniem - kazała sprawdzić co mam zaznaczone w ustawieniach połączenia, odhaczyć niepotrzebne opcje i od tego momentu logowanie do sieci trwało tyle ile powinno czyli parę sekund zamiast kilku minut widać ci lepsi zawodnicy poszli do lepiej płatnej pracy a na telefon poprzyjmowali typową obsługę klienta, która może sprawę przyjmie może nie niekoniecznie, a pomóc i tak nie pomoże też mam teraz takich w multimedii na szczęście tam rozmowy z klientem są nagrywane, więc wystarczy takim niemotom podziękować za współpracę, poprosić o odłączenie niedziałającej usługi i powiedzieć do widzenia w dwie sekundy po rozłączeniu biegną do swoich techników ,żeby sprawdzili co u klienta może nie działać, a potem do klienta dzwonią już tylko technicy i od ręki usuwają problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.02.10, 17:59 Ten 1Gb/s to będzie od sąsiada z bloku A do sąsiada w bloku B na tym samym osiedlu (taki LAN), a na świat pewnie z kilka, kilkanaście Mb/s góra. Nie ma w Polsce operatora telekomunikacyjnego, który dałby kilkunastu tysiącom ludzi internet o przepustowości 1Gb/s "do świata". Nikt nie ma takiej infrastruktury i takich łącz upstream'owych. Z Aster jest podobnie, te 120Mb/s to lokalnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mmllmm Re: Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu 28.02.10, 20:49 Aja chcialbym pdłączyć TV bezprzewodowo , Istmieje taki np bezprzewodowy HDMI? zmianywpodatkach.blogspot.com/ rozliczenie-delegacji.blogspot.com/ wdt-wnt.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu 27.02.10, 21:04 Chcesz mieć kłopoty, to przejdź do dialogu. Ja od tych g... od roku nie mogę się odczepić. Już rok temu z powrotem przeszedłem do TePsy, a te h... nadal mnie prowadzą w ewidencji. Przestrzegam, żebyście później nie płakali. Taką firmę , omijać trzeba szerokim łukiem, bo jak się z nimi zaprzyjaźnisz, to Cię złupi jak pirat morski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Superszybki internet i telewizja 3D w Dialogu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.10, 21:38 Ale to tylko mała sieć gdzieś na Śląsku. A co z resztą Polski? Odpowiedz Link Zgłoś