Gość: m bo pedał gazu wchodzi za lekko-wkrótce auta na ... IP: *.enterpol.pl 09.03.10, 14:36 rynek USA będą miały pedał przyspieszenia z takim oporem, że aby ruszyć trzeba będzie uzyć naprawdę sporej siły. Opór będzie oczywiście pochodził z układu hamulcowego, tempomat będzie tępiony. Pozdrawiam krainę półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m oczywiście po zdjęciu nogi z gazu (ufff co za ulga IP: *.enterpol.pl 09.03.10, 14:40 dla amerykańskiej nogi) auto będzie hamowało z charakterystycznym chrobotem ABS-u, a światła STOP-u będą pulsowały. Skutkiem tego w automatach zostanie jeden pedał w podłodze. Huraa...już się nikomu nie pomyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Nie chodzi o pomylki IP: 204.153.88.* 09.03.10, 15:09 Chodzi o to ze pedal gazu rzeczywiscie zostaje w podlodze bo zuzywaja sie elementy na ktorych sie porusza. Nie wiadomo jakiego dziadowskiego lozyskowania tam uzyto ze sie tak szybko zuzywa. Fakt jest faktem ze obnizanie kosztow to kiepska jakosc a Amerykanie (zyje miedzy nimi od 15 lat) nie maja pojecia co to jest jakosc i zyja tania tandeta. Ot taki American dream". Z New Jersey... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: bo pedał gazu wchodzi za lekko-wkrótce auta n IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 16:58 kraina polglupkow to oczywiscie polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa A poslali kierowce na badania lekarskie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.10, 14:56 I to "wszechstronne". Diagnoza bowiem bez tych badan nie bedzie miec zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś To wszystko wina pedałów! IP: 213.77.28.* 09.03.10, 15:07 Jak nie ejc, to samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Brak wiedzy amerykanskich kierowcow. IP: 204.153.88.* 09.03.10, 15:05 Wystarczy automat przelaczyc w pozycje "Neutral" by silnik wyl ale pojazd byl nie napedzany.Zadnemu polglowkowi to nie przyjdzie do glowy. Rozwiazanie jest tak trywialne i opisane w wielu miejscach m,ale kazdy (a prawie wszyscy sa tacy w USA) kierowca nie ma pojecia jak dzial skrzyni ai po co jest to polozenie "N" na dzwigni biegow automatcznej skrzyni. Z New Jersey... (posiadacz wielu automatow w karierze kierowcy) Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Albo wlozyc stope pod pedal gazu. 09.03.10, 16:13 I podciagnac go do pozycji wyjsciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 09.03.10, 15:10 Jest to przykład przewagi formy nad treścią. Silniczki, elektronika itd. - ma się co psuć i zacinać. Prosta linka gazu rozwiązałaby ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tetratec A trzeba było wysiąść i wsiąść z powrotem. To tak 09.03.10, 15:25 jak reset w Windowsie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werniahora Toyota robi g..., Sony robi g..., bez wątpienia IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 15:29 koniec świata blisko! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry użytkownik Zgadzam się, Sony to największe g... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 21:37 Kiedyś 20 lat temu jak kupowało się telewizor Made in Japan to działał bez 20 lat (mi w zasadzie działa). W ciągu tych 20 lat miałem masę sprzętu tej firmy, łącznie z kamerą, aparatem, Discmanem a na badziewnym najnowszym telewizorze LCD z matrycą która się skopała po niecałym roku kończąc. Japonia wymiera i schodzi na psy, podobnie jak to całe g.... które produkują, myślę że koreańskie firmy robią dużo lepszy sprzęt i samochody, a niedługo tak będzie z Chinami. Osobiście wolę europejskie samochody i sprzęt RTV/AGD. "Hergestellt in deutschland" chociazby czy "Wyprodukowano w Polsce", a nawet "сделано в российи" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewo Re: Toyota robi g..., Sony robi g..., bez wątpien IP: *.acn.waw.pl 09.03.10, 21:42 toyocie gratulujemy samochodow napchanych elektroniką! niedlugo bedzie trzeba naciskac alt+ctr+del Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Pytasz o sprzeglo czy o pedal sprzegla? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.10, 15:48 Z pytania wynika, ze masz z technika na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: A sprzęgło jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 15:50 Nie w samochodach z automatyczną skrzynią biegów nie ma sprzęgła nie myl z półatomatem ona działa tradycyjnie a po przełączeniu jako automat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shrek Re: A sprzęgło jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:09 Podziękujmy Kolumbowi, gdyby nie on, Amerykanie żyli by w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antropolok Re: A sprzęgło jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 18:13 spokojnie, kopiłoby się od Ruskich Alaskę i tam Amerykańców wysłało. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Do [ jedrek490 ] 09.03.10, 17:41 "Prawie wszystko" o sprzeglach: ======================================================== http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprz%C4%99g%C5%82o Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Do [ jedrek490 ] 09.03.10, 17:42 pl.wikipedia.org/wiki/Sprz%C4%99g%C5%82o Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Debil za kierownica!!!!!!!!!!! 09.03.10, 15:48 Ten artykul moze jedynie swiadczyc o tym, ze za kierownica pojazdu siedzial idiota ktory jednoczesnie musial byc niewidomym. Innego wytlumaczenia nie ma. No more comment. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Re: Debil za kierownica!!!!!!!!!!! 09.03.10, 16:03 Jesli do tego byl gruby to podpadal pod definicje typowego Amerykanina wg. J Clarkson'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Debil za kierownica!!!!!!!!!!! IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 16:07 ten co napisal "debil za kirownica" jest prawdziwym debilem Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Debil za kierownica!!!!!!!!!!! 11.03.10, 03:22 Gość portalu: janek napisał(a): > ten co napisal "debil za kirownica" jest prawdziwym debilem *** Oby jak najmniej "janków" za kierownicą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Debil za kierownica!!!!!!!!!!! 09.03.10, 16:25 Oj Sowa 45 :pohukałeś i Ci lżej-jak nazwać takiego co to pisze zabrakło by liczby, bo kwadrat to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Debil za kierownica!!!!!!!!!!! 11.03.10, 03:31 j.an napisał: > Oj Sowa 45 :pohukałeś i Ci lżej-jak nazwać takiego co to pisze zabrakło by > liczby, bo kwadrat to za mało. *** Jak jesteś takim uczonym to nie powinieneś mieć z tym problemu. Tak przy okazji, chyba też jesteś niewidomy bo adresata pomyliłeś. :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajw mieszkam w Amer. i czytam te historie i........... IP: *.vc.shawcable.net 09.03.10, 16:24 nie moge uwiezyc ze wiekszosc nie wie co zrobic. Wciskaja pedal hamulca do dechy, a wystarczy tylko przezucic lewarek na neutral w automatycznej skrzyni biegow i po zawodach. W skrzyni standard (malo popularna) wcisnac sprzeglo czy wrzucic na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: mieszkam w Amer. i czytam te historie i...... IP: *.anonymouse.org 09.03.10, 22:12 >wystarczy tylko przezucic lewarek na neutral w > automatycznej skrzyni biegow i po zawodach. TAK JEST JAK SIE KOMPUTER NIE POWIESIL! ALE JAK SIE POWIESIL TO JAK MAS DRIVE B Y WIRE TO SIE MOZESZ TYLKO PRZEZEGNAC! Mam Prius 2010. Jadąc 70km/h chcialem wrzucic N - popchnałem drazek za mocno i wpadł na R (wsteczny). doslownie NIC sie nie stalo. Samochód zignorował wszystko. Nawet zgrzytu, NIC. w normalnym aucie bylby zgrzyt skrzyni (i pewnie by ja trafił szlag nawet) Nie pierdolcie jak to prosto wrzucić na neutral albo wyłączyc takie auto! W instruckcji pisze nawet by TRZYMAC START/STOP ciagle 3 sekundy by sie wyłączyl w czasie awaryjnego nagłego wyłącznia. tak tak...jadąć 100km/h policzcie ile sie przjedzie dalej. Te auta to jak Windows gdy sie ZAWIESI !!!!!! DOSLOWNIE NIC A NIC NA NIC NIE REAGUJĄ! Wiec nie pierdolcie jak nie macie pojecia co to znaczy drive-by-wire! Jak dziala all OK towrzucenie na N zadziala, ale jak sie POWIESIL SYSTEM TO SIE MOZESZ PORBIC W PORTKI! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Tak reagują nawet stare automaty 09.03.10, 23:54 W dobrze skonstruowanych automatach starszej generacji ze sterowaniem hydraulicznym też nic się nie działo po wrzuceniu R przy jeździe do przodu, bo ciśnienia nie pozwalały włożyć wstecznego biegu (ani innego nieodpowieniego do prędkości jazdy). To nie wada, a zaleta. Przełożenie na N zawsze działa. Przytrzymanie guzika przez 3 sekundy też trwa krócej, niż wykonanie telefonu na policję i zorganizowanie akcji bohaterskiego patrolu. Sterowanie skrzyń biegów jak dotychczas się nikomu nie wieszało, przynajmniej w Toyotach, więc porównanie do Widowsów jest czysto teoretyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Toyota vs. Wartburg 10.03.10, 08:52 Gość portalu: !!! napisał(a): > Mam Prius 2010. Jadąc 70km/h chcialem wrzucic N - popchnałem drazek za mocno i wpadł na R (wsteczny). doslownie NIC sie nie stalo. Samochód zignorował wszystko. Nawet zgrzytu, NIC. w normalnym aucie bylby zgrzyt skrzyni (i pewnie by ja trafił szlag nawet) W normalnym aucie- he, he! Mialem kiedys Wartburga 312. Zjezdzalem slimakiem z Trasy Lazienkowskiej i redukujac biegi zamiast dwojki wbilem wsteczny. Nawet zgrzytu nie bylo, tylko zatrzymal w miejscu. Motor zgasl. Zapalil, pojechalem dalej spoko- bez problemow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 16:28 Samochody koncernu VAG też mają "gaz" sterowany elektronicznie (bez linki gazu). I co? Będzie jakaś akcja serwisowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździć w IP: 217.116.98.* 09.03.10, 16:45 ogóle? mogą zrobić tysiąc rzeczy żeby się zatrzymać - nacisnąć hamulec, ponaciskać zacięty pedał gazu, żeby się odblokował, a jak nic nie pomaga (hamulec nie pomaga???) to można zawsze wyłączyć silnik ze stacyjki i spokojnie sobie dochamować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joram joram Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ IP: *.dsl.chmpil.sbcglobal.net 09.03.10, 17:54 "można zawsze wyłączyć silnik ze stacyjki i spokojnie sobie dochamować...." SPOKOJNIE SOBIE DOCHAMOWAC? Jadac 110-150 km/h na Interstate I 405? (bo taka tam jest predkosc ruchu) Czy ty kiedykolwiek w tamtej okolicy byles/jezdziles? To nie droga polna - droge polna masz przed chalupa, idioto. "Chamuj" sobie spokojniutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rono Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ IP: 89.191.147.* 09.03.10, 21:57 u nas tyle jeździmy naszymi drogami kowboju, z czego ty problem robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ 09.03.10, 18:12 Gość portalu: prawda napisał(a): > ogóle? mogą zrobić tysiąc rzeczy żeby się zatrzymać - nacisnąć hamulec, ponacis > kać zacięty pedał gazu, żeby się odblokował, a jak nic nie pomaga (hamulec nie > pomaga???) to można zawsze wyłączyć silnik ze stacyjki i spokojnie sobie docham > ować.... To sprzedawaj samochody z ta usterka u siebie na wsi, pola sa dlugie i szerokie, rozjedziesz najwyzej kilka swin kolo zagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @porque Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 20:48 porque ty taki głupi jesteś czy ci płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telex Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ IP: 77.236.2.* 09.03.10, 18:46 Czy próbowałeś hamować filozofie przy prędkości 150 km\h z wyłączonym silnikiem. A zapomniałem, że w twoim 126p nie ma czegoś takeigo jak wspomaganie wiec nie możesz wiedzieć, że bez wspomagania to sobie pohamujesz przy takiej prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: oni są głupsi niż małpy... kto im daje jeździ 09.03.10, 19:34 Wiesz, ja akurat jeżdżę Range Roverem i zdarzyło mi się hamować bez wspomagania... Samochód z bagażami ważył sporo ponad 2 tony i się dało zahamować (nie ze 150, to fakt, ale trochę na liczniku miałem). Przypominam, że to było pono na międzystanowej, a taka droga zwykle nie ma skrzyżowań i świateł co 200m, więc nawet przy dużej prędkości i bez wspomagania da się zatrzymać, zajmie to pewnie trochę czasu i przejedzie się "kilka" kilometrów, ale się da (zakładając oczywiście że da się odłączyć silnik i że hamulce działają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.devs.futuro.pl 09.03.10, 16:47 wow! Dobrze, że mam OPLA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 16:55 kazdy polak to geniusz,dziwne ze w Ameryce jest tyle kawalow o polakach,wiecej niz o jakiejs innej narodowosci ,to pewnie dlatego ze kazdy polak to kandydat na nagrode NOBLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))))) Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 17:59 > kazdy polak to geniusz,dziwne ze w Ameryce jest tyle kawalow o > polakach,wiecej niz o jakiejs innej narodowosci ,to pewnie dlatego > ze kazdy polak to kandydat na nagrode NOBLA Powiedział Janek z Hameryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GJ Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.enterpol.pl 09.03.10, 18:09 Janek jak CI tak źle w Polsce wśród polaków to won do tej zafajdanej ameryki. Nikt Cię nie trzyma wśród polaków. Użytkuję dwa japońskie samochody Corollę i Mazdę 3 - nie doświadczyłem żadnych problemów, żadnych. Jak amerykanom się toyota nie podoba to niech sobie jeżdżą swoimi rodzimymi paliwożernymi złomami. Ich też nikt nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 21:48 glupi polaczku, dawno temu wyjechalem z twojego kraju pijakow i antysemitow. Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z 10.03.10, 00:43 Aha, skoro dawno wyjechałeś to na pewno świetnie się orientujesz jakie tu u nas straszne pijaństwo i jeszcze gorszy antysemityzm. Zresztą to też twój (tak, specjalnie małą literą) kraj jakby nie było, to że tu nie mieszkasz tego nie zmieni. Trochę mniej jadu i złości janku, bo tylko sobie wystawiasz złe świadectwo nieokrzesanego chama, który nie umie normalnie porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: 94.75.74.* 09.03.10, 17:39 Kupowanie Priusa to zwykly obciach. Auta te pala zdecydowanie wiecej niz podobnej mocy "nieekologiczne" samochody. Ludzie daja sie nabrac na te bzdury. Jeszcze w miescie nie jest tak zle, ale poza miastem, to jest dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzecia noga Do sprzęgła Amerykaninowi musiałby wyrosnąć noga IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 17:44 > nie mógł zgasić silnika ale wrzucić luz? Mowa o Amerykanach. Myszka Apple - jedna ręka, jeden przycisk. Samochód z automatem - dwie stopy, dwa pedały. Do sprzęgła Amerykaninowi musiałby wyrosnąć trzecia noga. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: Do sprzęgła Amerykaninowi musiałby wyrosnąć n 09.03.10, 18:17 Gość portalu: Trzecia noga napisał(a): > Do sprzęgła Amerykaninowi musiałby wyrosnąć trzecia noga. A ile jako Polak, musialbys miec na karku glow, zeby wybudowac droge, dla samochodow, nie koni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z 09.03.10, 17:47 Gość portalu: kierowca napisał(a): > nie mógł zgasić silnika ale wrzucić luz? odezwał się polaczek patrzący z perspektywny swojego golfa III :) silnik widocznie nie chciał się wyłaczyć, a luzu nie mozna wrzucic jadąc automatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambersss Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dyn.optonline.net 09.03.10, 18:47 Silnik sie wylaczy , ale zablokuje sie kierownica. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar silnik widocznie nie chciał się wyłaczyć? 09.03.10, 19:32 Może trzeba było trzykrotnie "nadusić" guzik START/STOP, a nie modlić się? Luz w Priusie też można wrzucić, choć jest to luz elektroniczny. Starymi Golfami gardzisz, o nowszych samochodach nic nie wiesz: czym ty człowieku jeździsz - chyba jakąś kolejką albo rowerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antropolok osobiście mam nadzieję, że cała ta sprawa z Toyotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 18:03 spowoduje powrót do klasycznych samochodów nieprzeładowanych elektroniką i oprogramowaniem. Bo to albo gaz się zawiesza, albo hamulec a konsola błędów nic nie pokazuje. Może ktoś zrobił wirusa komputerowego na Toyotę? Np. na zamówienie GM i Forda? Albo Chińczyków? Japońce będą jeszcze parę lat szukać usterek w hardwarze, a tu wszystko wskazuje na to, że błąd jest w sofcie. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: osobiście mam nadzieję, że cała ta sprawa z T 09.03.10, 18:20 Gość portalu: antropolok napisał(a): >Może ktoś zrobił wirusa > komputerowego na Toyotę? Np. na zamówienie GM i Forda? Albo >Chińczyków?> Japońce będą jeszcze parę lat szukać usterek w hardwarze, a tu wszystko > wskazuje na to, że błąd jest w sofcie. Genialne!! Podziel sie tym odkryciem z reszta motoryzacyjnego swiata w szczegolnosci z sama Toyota, jestes polskim geniuszem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy tumany polaczkowe 09.03.10, 18:07 prius to nie wasze sztrucle zadrutowane u kowala, w tym samochodzie wszystko działa na zasadzie "by wire" (douczta się o co chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witoo Re: tumany polaczkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 21:06 Taa,widać jak działa,wole już swojego "sztrucla" ,mój działa na zasadzie'fire" w połoge i cisne,a jak kiedy chce to hamuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 18:33 Żadna sensacja. W moim samochodzie kiedyś pedał gazy zablokował się zahaczając o przedni dywanik gumowy (zainstalowany w serwisie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambersss Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dyn.optonline.net 09.03.10, 18:44 Ty czlowieku powaznie???? Sprobuj zgasic silnik pedzac 90 mil na godzine, jak wyrznieszw cos z ta predkoscia to moze ci rozumu do tego pustego lba z tylka nagoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.sileman.net.pl 09.03.10, 19:06 nigdy nie posiadałem samochodu i jest mi z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aut ja swoja toyote kupilem w japonii. IP: *.chello.pl 09.03.10, 19:36 Niech amerykanie naucza sie montowac samochody. Podejrzewam akcje GM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: ja swoja toyote kupilem w japonii. IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 21:54 ten samochod byl montowany w japoni,jak nie wiesz co piszesz to sie zamknij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witoo Som panie, sposoby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:41 Panie,ja żem tak miał kiedyś w moim tico,ledwo żem nogom wychamował przed Zetorem sąsiada,albo można tyż podobno kijek w szpryche wsadzic,hamuluje podobnież miodniee... Odpowiedz Link Zgłoś
sandowal Ojej, biedna afroamerykan, nie wiedziała, że ma... 09.03.10, 20:50 "luz" - nieważne czy w automacie czy w ręcznej skrzyni... Daj małpie ogórek, to sobie go w d... włoży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Ojej, biedna afroamerykan, nie wiedziała, że IP: *.anonymouse.org 09.03.10, 22:10 Mam Prius 2010. Jadąc 70km/h chcialem wrzucic N - popchnałem drazek za mocno i wpadł na R (wsteczny). doslownie NIC sie nie stalo. Samochód zignorował wszystko. Nawet zgrzytu, NIC. w normalnym aucie bylby zgrzyt skrzyni (i pewnie by ja trafił szlag nawet) Nie pierdolcie jak to prosto wrzucić na neutral albo wyłączyc takie auto! W instruckcji pisze by TRZYMAC START/STOP ciagle 3 sekundy by sie wyłączyl w czasie awaryjnego nagłego wyłącznia. tak tak...jadąć 100km/h policzcie ile sie przjedzie dalej. Te auta to jak Windows gdy sie ZAWIESI !!!!!! DOSLOWNIE NIC A NIC NA NIC NIE REAGUJĄ! Wiec nie pierdolcie jak nie macie pojecia co to znaczy drive-by-wire! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 21:41 Toyota zachłysnęła się sukcesem. Teraz to są skutki dziadowskiego podejścia japońcow do biznesu. Skutki są opłakane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 21:59 toyoto planoje odwolac ten model samochodu,Wozniak jeden z zalozycieli Apple computer oswiadczyl ze jest blad w oprogramowniu, ma taki samochod imysle ze wie co mowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive-by-wire Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.anonymouse.org 09.03.10, 22:08 Mam Prius 2010. Jadąc 70km/h chcialem wrzucic N - popchnałem drazek za mocno i wpadł na R (wsteczny). doslownie NIC sie nie stalo. Samochód zignorował wszystko. Nawet zgrzytu, NIC. w normalnym aucie bylby zgrzyt skrzyni (i pewnie by ja trafił szlag nawet) Nie pierdolcie jak to prosto wrzucić na neutral albo wyłączyc takie auto! W instruckcji pisze by TRZYMAC START/STOP ciagle 3 sekundy by sie wyłączyl w czasie awaryjnego nagłego wyłącznia. tak tak...jadąć 100km/h policzcie ile sie przjedzie dalej. Te auta to jak Windows gdy sie ZAWIESI !!!!!! DOSLOWNIE NIC A NIC NA NIC NIE REAGUJĄ! Wiec nie pierdolcie jak nie macie pojecia co to znaczy drive-by-wire! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rono Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji zap... IP: 89.191.147.* 09.03.10, 21:53 bez jaj, który samochód przyspiesza, gdy hamulec blokuje koło? tylko amerykańska fantazja może takie bzdury wymyślać. ciekawe ile ten gość, któremu policja pomogła zatrzymać się, miał na liczniku. i jestem ciekaw, czy całkowicie się wypróżnił. Amerykańska żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wadliwa Toyota w akcji. Interwencja policji z IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 09.03.10, 22:00 jeszcze jeden polaczek noblista sie odezwal, Odpowiedz Link Zgłoś