Dodaj do ulubionych

Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s

IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 21:06
Po zrobieniu mnie w balona w 2008r.nigdy więcej Netii ! Dobrze że
moja umowa wygasa w czerwcu już wysłane wypowiedzenie do umowy za
potwierdzeniem odbioru.W marcu próbowali wywinąć mi podobny numer
jak w 2008r.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: 188.33.34.* 19.04.10, 22:29
      Oferta Netii jest żenująca.
      • Gość: supon Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.aster.pl 19.04.10, 23:28
        Sam jesteś żenujący. Netia ofertą wymiata aż miło!
        • Gość: Ryzy Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: 192.193.245.* 20.04.10, 07:25
          Ofertą - tak,
          Obsługą posprzedażową i jakością - NIE.
          Jak ktoś nie wierzy niech dodzwoni się na ich infolinię (tylko nie
          sprzedażową).
          Jakieś 40 minut czekania. Potem jest tylko gorzej...

A myślałem że w Tepsie jest beznadziejnie.

Teraz na szczęście nie współpracuje a nie z jedną z tych "firm"
          • frant3 Netia dręczy ludzi telefonami 20.04.10, 11:36
            Gdy kończyła się nam umowa z TP, to Netia przez trzy tygodnie nękała nas telefonami, próbując naciągnąć nas na zakup ich Internetu, mimo że kategorycznie odmówiliśmy za pierwszym razem.

Inne opinie na temtat Netii:
            www.komentuj.pl/strona.php?id_strony=716&ofset=0&
            • manhu Re: TP dręczy ludzi telefonami 20.04.10, 14:44
              Z TP jest tak samo, też dręczy. Netia wyrobiła sobie fatalną opinię 2x (początki 2007 i 2010) pakując za dużo klientów, bez myślenia czy dadzą radę ich obsłużyć.
              Poza tym jest lepiej niż w TP i taniej (i nie piszcie bzdur o transferze i pingach, bo wszelkie rekordy dna należą do TP, przynajmniej w Netii przeciążenie trwało miesiąc, a nie kilka jak w TP).
        • andrzejto1 Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s 20.04.10, 08:06
          Gość portalu: supon napisał(a):

> Sam jesteś żenujący. Netia ofertą wymiata aż miło!

Zaiste, cenowo być może. Co do jakości? Niestety nie przedłużę z nimi umowy na
          One Office. Na przykład z powodu tego, że nie działa mi faks...
          • Gość: xenu Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 09:13
            Wczoraj dzwoniła do mnie pracownica Netii z "niesamowitą ofertą" dla stałych
            klientów 1Mb za 49zł! Czyli tyle samo ile płacę w tej chwili od prawie dwóch lat
            bez zmian.
          • Gość: fan faksów Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.ericsson.net 23.03.12, 11:39
            O tak, fax nie działa i też odwracanie pętli, nie działa w ogóle dużo innych rzeczy.

Tak jak nikt nie wspiera już windowsa 95... nie ma sterowników pod DOS dla kart GSM...

To jest VOIP. Tanio, nowocześnie. Jak chcesz, to o czym piszesz, to zapłać za 10 numerów POTS, albo kup sobie PRA, BRA, co tam chcesz.
        • Gość: Grex Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 11:02
          nie trzeba płacić za utrzymanie łącza w Netii? i może za abonament telefoniczny
          też nie? :-)))
          • szefunio1 Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s 20.04.10, 11:55
            > nie trzeba płacić za utrzymanie łącza w Netii? i może za abonament
            > telefoniczny też nie? :-)))
            Korzystam z usług Netii i płacić muszę, opłata wynosi 1 zł miesięcznie.
        • Gość: gosc Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: 109.243.181.* 22.04.10, 21:39
          Po pierwsze Netia kupuje w TP hurtowo usługi dostępu do internetu
          (po cenach niższych niż TP może zaoferować bezpośrednio klientowi
          masowemu) dodaje swoją marżę i później już po złowieniu klienta ma
          go głęboko gdzieś.
          Niech Netia zacznie kłaść na dużą skalę własne kable i wtedy
          zaproponuje najniższe ceny na rynku.

Po drugie obsługa infolinii firm telekomunikacyjnych, banków,
          ubezpieczycieli itp. w przypadach trudnych jest wszędzie problemem.
          Porównując przejścia z serwisem technicznym TP i Netii zdecydowanie
          lepiej jest na infolinii serwisu technicznego TP. W Netii mimo, że
          to im płaci się fakturę to winę zwalają na linie TP, swojego
          technika oczywiście nie przyślą. Ważnym faktem jest również to, że w
          TP jeśli wisisz godzinę na słuchawce to przynajmniej dzwonisz na
          bezpłatny numer, w Netii za każde użeranie się z konsultantem to ty
          bulisz za połączenie.
    • Gość: odciety od swiata Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.146.36.65.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.10, 22:46
      to super, dziesiatki tysiecy klientow ktorym tpsa nie chce podlaczyc kabla tez
      sie ciesza
      • Gość: wezyronly Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.ntb.veo.pl 19.04.10, 22:53
        Nie ciesz sie i uwazaj z netia - mialam z nimi koszmarne problemy. Próbowali
        mnie oszukać i dopiero Urząd Komunikacji Elektronicznej w krakowa pomógł. Ta
        firma nie cofa sie przed niczym, aby tylko pieniądze wyciagnąć.
        • Gość: odciety Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.146.31.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.10, 10:11
          nie zrozumiales zdania, tpsa nie chce podlaczyc kilikudziesieciu tysiecy lokali
          wiec o netii i innych tez moga zapomniec, bo i tak wszystko idzie po kablach tepsy
    • Gość: anasz Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: 85.222.87.* 19.04.10, 22:46
      a ja jestem zadowolona, moja siostra ktora mieszka w mniejszym miescie tez nie
      narzeka. trzeba uwaznie czytac to co sie podpisuje.
      • Gość: wezyronly Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.ntb.veo.pl 19.04.10, 22:56
        U mnie nie doszło do podpisania - po prostu twierdzili, ze modem jest u mnie - a
        nie przyslali go! I zaczeli zadac zaplaty za modem z odsetkami. Jak doszło to
        1500 zl, zwrocilam sie do Urzędu Komunikacj iElektroniczej w krakowie - i
        pogróżki Netii o egzekucji sie skończyły. Zadali zaplaty za coś, czego nie zrobili!
    • Gość: pz Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 22:55
      jak piszecie artykuły to sprawdźcie najpierw... Internet w netti to niby na
      czym ma działać jak nie na łączu??? Z powietrza ma być??
      Jak nie Utrzymanie łącza to abonament!!!
    • Gość: ZeneQ Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:00
      Moje zmagania z Netią uważam za najgorszy koszmar mojego życia, nie
      licząc dentystki szkolnej w podstawówce. Firma uprawia politykę "bierz forsę i w nogi". ADSL nie trzymał parametrów (ich własna linia, a nie
      TP SA). Konsultanci do których zresztą dodzwonić się jest bardzo trudno
      zwyczajnie kłamali. Z ulgą wróciłem do "tepsy".
      • Gość: jac Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:25
        wezyronly, ZeneQ, gosc - ile jeszcze postow napiszesz spamerze?
      • Gość: john Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 23:46
        Uhm-m.

TPSA widac wprowadzila nowy sposob marketingu - pisanie bzdur o konkurencji.

We wszystko mozna uwierzyc, ale kwiatkiem o dlugim czekaniu na polaczenie z
        pracownikiem sie zdradziles. Netia slynie z tego, ze z konsultantem zawsze latwo
        sie polaczyc i generalnie sa to ludzie szkoleni, by watpliwosci rozwiazywac na
        koszt klienta.

W porownaniu do np sieci GSM, czy blekitnej linni, niebo a ziemia.
        • lucusia3 Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją 20.04.10, 00:34
          Może Netia nie zakłada, jak Tepsa, druta zamiast światłowodu i to w XXI wieku.
        • Gość: gehenna Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: 188.122.4.* 20.04.10, 09:05
          John ja to widze inaczej, dobrze o Netii pisza tylko obecni pracownicy Netii.
          Tak sie sklada ze pracuje w firmie ktora jest operatorem internetowym we
          Wroclawiu, mamy od Netii lacza w kilku miejscach miasta. od jakiegos roku tj od
          czasu gdy Netia pozwalniala swoich przedstawicieli i handlowcow biznesowych
          wszystko trzeba zalatwiac przez ta OSLAWIONA INFOLINIE !!! wczesniej bylo tak,
          miales awarie, dzwoniles do swojego opiekuna i w przeciagu 5 min miales dokladna
          informacje co, jak , gdzie i kiedy teoretycznie usuna awarie, wszytko super.
          Nasz opiekun biznesowy byl swietnym gosciem z ktorym mozna bylo zalatwic mase
          spraw poza oficjalna droga - pozdrawiam Macka:)

teraz to jest jakas masakra, nasz nowy opiekun przez 6 miesiecy tworzyl dla nas
          oferte.

a najlepsze jest to ze w razie awarii klient biznesowy dzwoni na ta sama
          infolinie co reszta. przyklad - jakies pol roku temu Netia miala awarie pod
          Wroclawiem kolo 21.00, wiesz ile wisialem na telefonie zeby polaczyc sie z
          fantastycznym wyszkolonym pracownikiem call center ???

uwaga wisialem na tel od Olesnicy do Powstancow Slaskich we Wroclawiu, wiec
          jesli w taki sposob obsluguje sie klienta biznesowego to nawet nie chce wiedziec
          jaka droge przez meke przechodza klienci indywidualni ktorzy chca cos w Netii
          zalatwic
        • Gość: realista Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: 212.160.172.* 20.04.10, 09:24
          Tyś chyba zdurniał !
          Łatwo się połączyć z konsultanetem Netiii ? Dobreeeee hhhaaaaa :-)
          Chyba że łatwe to 40 minut czekania i potem 10 razy przełączanie to
          ok :-)
          Żenada ! Czekałem prawie 3 miesiące na łącze 8 MBit od nich i
          zrezygnowałem !
          Po 2 tygodniach od zamówienia miałem w TP działające i z "bonusem"
          Owszem drożej ale DZIAŁA !!!!!!!!!!!
          Mało tego monter z Netii nie dość że nie podłączył internetu to
          odłączył mi telefon !!!!!!
          A potem powiedzieli w Netii że telefon to nie ich problem !!!
          Zgłosiełem do TP i tego samego dnia znowu mi działał !!!
          I o czym to świadczy? Kto robi nas w balona?
    • Gość: znawca Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:33
      co to za różnica ile proponuje TP czy Netia? Moga zaproponowac nawet i 500 mb,
      co z tego skoro w umowach nie ma słowa o zapewnionym minimalnym transferze....w
      efekcie bedziemy miec 0,5 mega...dziekuje bardzo za takie 'oferty'
      • Gość: Prawdziwy znawca Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 09:21
        > co to za różnica ile proponuje TP czy Netia? Moga zaproponowac nawet
        > i 500 mb,

500 metrów bieżących czego? Tez mi znawca co to nie potrafi jednostek napisać ...
    • Gość: gosc Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.toya.net.pl 20.04.10, 04:32
      nawet mi sie nie chce tego sprawdzac ale żenujący jest fakt ze wciska się ludziom mega download a kto mysli o uploadzie.
      zeby sobie np. komfortowo pogadac voip + kamera to jednak musi smigac
    • Gość: Obywatel Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.10, 07:26
      TP S.A. i Netia świadczą internet na takich samych zasadach, czyli łącze o maksymalnej przepustowości DO ... wskazanej w umowie.
      W rzeczywistości przepustowość jeśli osiągnie 1/2 wartości umowy to jest bardzo dobrze, bywa nawet, że łącza mają przepustowość o wartości 1/4 wskazanej w umowie.
      Szkoda, że UKE nic nie robi, żeby łącza dla klientów indywidualnych były w standardach Europejskich, czyli o stałej przepustowości wskazanej wumowie.
      Mam zastrzeżenia do par. 16 Regulaminu Usługi Neostrada, w którym TP S.A. nie gwarantuje żadnej przepustowości łacza i nie ponosi z tego tytułu żadnej odpowiedzialności.
      Zapis winien być w umowie, a został umieszczony w regulaminie.
      UOKiK powinien to sprawdzić.
      Jak można sprzedawać usługę, której się nie gwarantuje na podstawie regulaminu wg. własnego uznania.
      • Gość: lolek Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: 80.51.167.* 20.04.10, 11:43
        Nie bądź śmieszny. Usługi z gwarantowanym transferem to nie jest usługa dla mas.
        Ale jest dostępna, więc jeśli masz ochotę płacić kilkakrotnie więcej za
        gwarancję określonego transferu do routera brzegowego ISP (bo dalej nikt nic nie
        może zapewnić) to zapewniam, że nie ma z tym żadnego problemu. Dla przykładu
        zdaje się, że TPSA przy Polpaku daje 12% CIR - przy łączu 8Mb masz gwarantowane 1Mb.
    • lava71 Re: Netia wprowadziła internet 10 i 20 Mb/s 20.04.10, 07:53
      Netia??? ... litości:) Oo ile TPSA daje jeszcze jakąś jakość to w Netii tego się
      nie uświadczy.
    • Gość: ds Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.mil.pl 20.04.10, 07:55
      podpowiedzcie jak mozna kontrolować szybkosc łącza
      jesli tylko praktycznie jak szybko cos sie łąduje czy sciaga to moze sa strony
      na których łatwo to ocenic
      Podpowiedzć na kazdym poziomie bedzie cenna i dla babci i dla informatyka -
      zawsze można cos ciekawego podrzucić.

a moze jest jakąs instytucja która ogłasza ile jest prawdy w tym co oferuje
      teoretycznie Netia czy TPsa
      Bardzo nam brak federacji konsumnetow która podawałby takie dane - ile
      swiatłowodu w swiatłowodzie :-) ( o szybkosci decyduje najsłabsze ogniwo!!!)
      jak masła w maśle, bo sami nie możemy tego weryfikować - chyba że po zapachu
      czy smaku :-) :-) :-)
      Gdybysmy mieli mozliwosc kontrolowani moglibysmy odzyskiwać kasę
    • Gość: Kris Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 08:01
      Potwierdzam opinię Gościa.
      Netia jest żenująca i dyskryminuje klientów na lini TP SA.
      Zawarłem umowę na okres 36 m-cy na internet 1 Mb/s z opcją
      możliwości zmiany parametrów po połowie roku, w przypadku pojawienia
      sie korzystniejszej oferty Netii na rynku. W tym czasie, pomimo iż
      takie oferty pojawiały się, każdorazowo odmawiano mi, tłumacząc że
      oferta dotyczy tylko posiadających telefon w Netii, pomimo iż w
      warunakch umowy nic takiego nie zapisano. Okazało się więc, że to
      była ściema. Na szczęście do końca umowy został mi już tylko rok.
    • Gość: Obywatel Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.10, 08:19
      Najbardziej optymalne sprawdzenie łacza jest na stronce speedtest.net.pl oczywiście w IE 8, Opera zawsze pokaże wiecje, gdyż działa szybciej od IE 8.
      Dialog i po wymianie zdan TP S.A. tez uznaje te pomiary.
      Sa stronki typu speedtest.pl, ktore zawsze pokazuja lepiej niz jest w rzeczywistosci.

Odradzam pomiary na stronkach, ktore poleca TP S.A., Dialog, Netia, gdyz pokazuja transfer tak jak chcą dostawcy.
      • Gość: sfsdfg Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: 188.122.4.* 20.04.10, 09:09
        bredzisz chlopie, wszystkie te stonki pokazuja co chca. Nie lepiej zainstalowac
        Netmetera i sprawdzic ile masz bezposrednio na interfejsie a nie na jakis wynalazka
    • Gość: UK Broadband Tabela cen jest nieprawdą w UK... IP: *.zone13.bethere.co.uk 20.04.10, 08:38
      Kupiłem broadband do 20 Mb/s - a w porywach osiąga 4 do 5 Mb/s koszt
      20 funtów miesięcznie tak samo musisz mieć linię tel. z BT w cenie +
      11,60 miesięcznie + w/w opłata za Internet.
    • Gość: Agnieszka NIGDY NETIA !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.04.10, 08:56
      Moźe ceny są ok, ale za to obsluga fatalna skandaliczna . Pozorne
      oszczędności stopnieją jak policzymy koszt połaczen z infoliniią jedyną drogą
      kontaktu z tą badziewną firmą!!bo w salonie to oni mogą tylko wcisnąć umowę a
      potem???gadaj
      do "konsultanta" dla mnie przygoda z netią zakończyła się negatywnie. 3 mce
      wydzwaniali, pisali żeby odejść od tp bo oni na 100% wiedzą że u mnie są
      warunki techniczne do podłaczenia linii. ZREZYGNOWAŁAM ZE stacjonarnego i
      intenetu TP, a w tym momencie nie mam nic. O fakcie że umowa z Netia nie
      dojdzie do skutku dowiedziałam sie 2 tygodnie po rzeko
      mym przejściu do TP bo nikt z biura
      nie raczył mnie poinformować 17 lutego po wizycie technków że nie można mnie
      podłaczyć NETII, mimo że przez tydzień po wizycie dzwoniłam zaniepokojona a
      konsultant wciskał kit że technicy niewiele wiedzą i że na 100% będzie netia u
      mnei od marca!skandal! może tp jest droższa ale jakość obsługi jest o niebo
      lesza,dostępność o niebo lepsza kultura o niebo lepsza! netia-stanowcze nie
      • Gość: Agnieszka Zapomniałam dodać IP: *.ip.netia.com.pl 20.04.10, 09:02
        o tym,że oferta promocyjna obowiązuje wtedy kiedy jest świadczona na
        e nie obowiązują.Masakryczne krętacze.Nie polecam no chybaże kogos bawi użeranie
        się z infolinią ale jeszcze raz podkreślam,policzcie koszt połączenia z nimi a
        okaże sie ze juz tak atrakcyjnie te oferty nie wygladają, poza tym jesli chodzi
        o wymiane modemu to przez 6 lat w tp jesli był uszkodzony nie płaciłam złotówki,
        w NETII już tak dobrze nie ma ,a pdoobno awarie sie zdarzają i to nie z winy
        użtkownika.
    • Gość: arnik Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.pronet.com.pl 20.04.10, 08:56
      buahahaha netia i jej zagrywki. co z tego że proponuje megamb/s skoro nie ma
      takich możliwości, sama na umowie mam 8 w rzeczywistości jak jest 1 to już
      hula. nie chcą aneksować umowy na niższą stawkę, konsultanci przeszkoleni
      buahahaha dobre, każdy mówi co innego, wygrywa los na loterii jak się z kimś
      rozumnym połączy, a najlepsze jest jak już odpowiedzą na maila. jeszcze rok,
      rok, ostatni rok
    • wedry Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... 20.04.10, 08:57
      Brawo Netia!
    • Gość: TPSANETIA Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: 217.8.178.* 20.04.10, 09:00
      Wszystko pięknie, super prędkości jak już ma się kabel.
      A do mnie do domu nikt nie chce kabla pociągnąć.
      To lecę na WIMAX Netii ale to już nie to samo ci po kabelku wcześniej Neostrada.
      Wszystkie te radiówki, internet przez komórkę to syf, chyba że kogoś stać na
      porządną radiolinę. Nie ma to jak kabel.
      • Gość: zakopany Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.146.31.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.10, 10:16
        to ciesz sie ze jestes w zasiegu wimax, ja mam tylko max edge i jakies 6 metrow
        do kabla tpsa, ale dla niech to zbyt daleko zeby mnie podlaczyc, chyba ze sam
        sobie wykopie row i poloze kabelek, bo im sie nie chce kopac
      • baryanin netia wimax ostrzegam wszystkich!!!! 25.10.10, 20:19
        posiadam usługę netia wimax w warszawie na wawrze.
        początkowo miałem 2mb i przez pół roku było ok...
        jednak prędkośc zaczęła spadać i spadać.
        złożyłęm 1 reklamacje drugą itd...
        zmieniono mi prędkośc na 1mb i miało być lepiej bo podobno za dużo podłączyli abonentów i nie radzą sobie z tym problemem.
        dziś mam niby 1mb ale strony chodza b.b.b. wolno
        na testerze prędkości netu wychodzi mi że mam 200kb czyli jak kiedyś modem....
        złożyłem reklamacje i nawet nikt się do mnie nie odezwał....
        ostrzegam więc wszystkich z daleka od netii wimax!!!!!
        teraz szukam nowego dostawcy internetu gdyż netia już nie potrafi zapewnić mi nawet 1mb.
        tylko po 2 w nocy internet zaczyna chodzić lepiej więc jak komuś to nie przeszkadza to polecam!!!!
    • Gość: przekornaiuparta oszusty z netii IP: 149.156.165.* 20.04.10, 10:25
      Ludzie! ostrzegam przed netia. Moze obiecuja zlote gory i oferta
      wyglada super, ale to po prostu nie dziala! po pdopisaniu umowy
      telefon i internet dzialal 2 dni w przeciagu trzech miesiecy! nie
      dajcie sie na to nabrac. nie mozna sie dodzwonic na infolinie
      (platna), a 'konsultanci' zajmuja sie tylko splawianiem ludzi.
    • Gość: mil Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 10:44
      zawarłem z nimi umowę bo reklamowali się za49 PLN .Po kilku miesiącach
      jest 93,78(faktura z wczoraj)czyli szmaciak z nas kpi
      • Gość: synek Re: Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 13:52
        bo umowy trzeba CZYTAĆ ale społeczeństwo polskie jakie jest widać
    • pinionzek wojna! 20.04.10, 10:48
      niech żyje moja sieć osiedlowa! a operatorom gigantom życzę powodzenia w walce
      o klientów ;)
    • Gość: wowa Netia nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 11:13
      Chciałem netię, ale jak ię zorientowali to zaczęli wydzwaniać po 10-15 razy
      dziennie i bede miał erę))).
    • Gość: R. Netia idzie na wojnę cenową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:18
      20Mb na odbiór ale tylko 1Mb na wysyłanie.
      PORAŻKA na całej linii.
      moim zdaniem produkt BUBEL.
      powinno byc 20/10 Mb, wtedy chętnie bym skorzystał z tej nowe oferty.
      • manhu Re: Netia idzie na wojnę cenową 20.04.10, 14:48
        Lepiej zapoznaj się z technologią ADSL i nie pisz bzdur. Te 20/1 to wymysł TP i słuszny, bo więcej nie da rady (już szybciej >20 niż >1), dopiero po wymianie DSLAM-ów na zgodne z Annex M można mieć 3 Mb/s uploadu (mając nos obok centrali).
    • Gość: iza Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:53
      chyba nie ma co marudzic, wazne ze cos robia I sie rozwijaja, a to czy dany
      operator nam odpowiada chyba zalezy od osobistych oczekiwan. Faktycznie widac
      na rynku wojne cenowa operatorow. Neostrada najpierw wprowadzila obnizke na
      predkosc 6 mb/69pln,a teraz na szybsze predkosci wprowadzili oferte za 1zl,
      ciekawe czy inni operatorzy tez pojda ta droga,w koncu byloby w czym wybierac,
      bo stawki bardzo zroznicowane
    • Gość: kaska Netia idzie na wojnę cenową z Telekomunikacją P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 16:01
      chyba trudno nazwac to wojna cenowa. Neostrada poczatkowo obnizyla stawke na
      predkosc 6mb -ok.70 zl, a krotko potem wprowadzili stawki oscylujace w kwocie
      1 zl. Wydawaloby sie ze oferta netii jest alternatywa, ale neistety okazuje
      sie ze byla to promocja 1-dniowa: /, a szkoda, przynajmniej mozna by bylo
      wybierac w ofertach, a tak niestety ceny zbyt zroznicowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka