Dodaj do ulubionych

Bruksela: protest transportowców przeciwko pols...

IP: *.home.aster.pl 30.06.10, 19:46
obilo mi sie nie raz o uszy, ze nic prostszego jak podjechac na stacje
benzynowa i dogadac sie aby wystawili korzystniejsza fakture. Dla
stacji benzynowej nic prostszego aby wysawic taka fakture bo schodzi
dziennie tyle paliwa i nie kazdy bierze fakture czy paragon.......
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxedos Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 20:08
      "Tyż prowda" ale jak to się ma do treści artykułu i sprawy w nim poruszonej.
      • Gość: Seb Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po IP: *.home.aster.pl 30.06.10, 21:17
        a ma sie to w taki sposob:

"Zakwestionowanie odliczenia podatku VAT (...) dokonane zostało w
        sposób arbitralny, dowolny, bez wykazania jakiegokolwiek przestępstwa
        czy innego nadużycia ze strony nas jako przedsiębiorców. Władze
        skarbowe nie udowodniły żadnemu z dostawców, że dostawy paliwa był
        fikcyjne"

no bo jak to teraz udowodnic ze byly fikcyjne - dopoki dwie strony
        beda trzymec gebe na klodke to us nic udowodnic nie moze,
        • Gość: Jarmiłka Czy zdajesz sobie sprawę, jaki debilizm napisałeś? IP: *.chello.pl 30.06.10, 22:09
          To z Twojego punktu widzenia wynika, że należałoby wszystkich poza
          sparaliżowanymi starcami i niemowlakami w tym kraju zamknąć - bo przecież mogli
          popełnić przestępstwo - a udowadniać nie trzeba - wystarczy, że mieli możliwość.

A wiesz, że jak bacę skazywali za bimbrownictwo, to i za gwałt mogli skazać.
          Aparaturę miał i do tego i do tego.

Mam nadzieję, że takie głupoty to tylko z upału wypisujesz...
          • Gość: ajmax Nie "byliśmy nieświadomi", tylko ... IP: *.acn.waw.pl 01.07.10, 08:07
            Niektóre urzędy nie wykonały nałożonych na nie obowiązków i
            pozwoliły na nielegalny obrót gospodarczy. Co, jak co, ale
            kontrolować paliwo można w bardzo prosty sposób. Paliwa nie robi się
            ani w szopie, ani nie przywozi w walizce.
          • Gość: Seb Re: Czy zdajesz sobie sprawę, jaki debilizm napis IP: *.home.aster.pl 01.07.10, 14:50
            Nie zamnknac! Tylko US chce zwrotu nielegalnie naliczonego VAT-u. Z
            duza doza dokladnosci mona wyliczyc ile paliwa moglo zostac zuzyte i
            jesli kwoty zakupow paliwa byly podejrzanie duze to us sie wtedy
            przyczepi bo to nic innego jak wyludzenie pieniedzy - wlasciciele
            firm transportowych - bardzo mozliwe ze dostawali poprostu gotowke z
            us za nielegalnie naliczony VAT! Proste jak drut! Jak pawliwa zostalo
            to tez powinno byc onno na stanie!

Chyba ze ktos powie ze spalil ale w to chyba juz nie dasz wiary.

I nie histeryzuj!

• animation_life Państwo policyjne... 30.06.10, 20:24
      Jako przedsiębiorca jestem w tym kraju złodziejem - nie mogę się dorobić, bo
      nawet jeśli fiskus zrobi mi kontrolę przez kilka lat z rzędu i dostane pismo,
      że wszystko jest w jak najlepszym porządku, to przy dziesiątej kontroli okaże
      się że się przepisy zmieniły i nieważne że prawo nie działa wstecz - dostanę
      karę. Tak jest właśnie w naszym popieprzonym kraju. Jedni muszą płacić podatki
      a inni całe życie się od nich migają. Zamknęłam firmę, bo zjedli mnie tacy, co
      towar mają za pół ceny - zarabiają więcej niż ja, bo mają gdzieś skarbówkę a
      ja chciałam uczciwie.... W Chinach przedsiębiorcy mają lepiej niż tutaj....
      • Gość: bee Re: Państwo policyjne... IP: *.adsl.alicedsl.de 30.06.10, 20:43
        tym krajem rzadzi mafia i tyle w temacie
      • Gość: Joe Dlaczego przez Polske przejezdzaja TIR-y??powinno IP: *.try.wideopenwest.com 30.06.10, 23:22
        Powinno kontenery na granicy ladowasc na wagony i byloby ekologicznie i
        bezpiecznie... jak w innych krajach...kto za to dostaej lapowki ....PiS
        chyba...www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
    • Gość: kixx to jest wlasnie urok VATu IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 21:22
      daje Urzedom skarbowym wielki bat do reki-w dodtaku moga tym batem
      chlostac niewinnych
      a byl taki fajny podatek kiedy,nazywano go obrotowym...
    • Gość: lotomilio Rzady szamba PO zniszcza Polske!! IP: *.midd.cable.ntl.com 30.06.10, 21:29
      • Gość: Przemek Re: Rzady szamba PO zniszcza Polske!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.10, 00:10
        A doczytal Pan(i?), ze sprawa ciagnie sie 4ty rok?

... rozumiem, ze placa Ci od postow, ale pomyslec nie boli ;)
    • Gość: gp Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.10, 22:11
      Po jaką cholerę kupowali lewe paliwo? Teraz się obudzili?
      • Gość: gość Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po IP: *.partnertech.se 01.07.10, 14:45
        A czy Ty kupując na stacji wiesz, że to paliwo jest legalne?
        Czy wiesz, że kupując chleb piekarnia opłaca składki Zus pracownikom.

Kontrole skarbowe potwierdzają, że wszystko jest ok. ale już 10
        kontrola wykazuje, że coś jest nie tak.
        Płacisz Vat w cenie benzyny a tu nagle ktoś Ci mówi, że musisz ten
        Vat jeszcze raz zapłacić. Przedsiębiorca nie jest od sprawdzania
        takich rzeczy od tego jest skarbowy. Obudzili się za póćno i teraz
        każą przedsiębiorcą Vat zapłacić jeszcze raz. Dlaczego, skoro raz
        już zapłacili...
    • Gość: Adam Bruksela: protest transportowców przeciwko pols... IP: *.chello.pl 30.06.10, 22:24
      Zlikwidować podatek dochodowy i zostawić tylko goły vat 15% bez możliwości
      jakichkolwiek odliczeń i wszystko będzie ok.
    • Gość: gosc jakoś dziwnie brak kontroli w firmach mafijnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:35
      j/w
    • Gość: Andy I chwała U.S.,że ścigają oszusów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 23:42
      przecież mogli kupować paliwo na sprawdzonych stacjach benzynowych.Sam
      pamiętam,że w tych latach było dużo ofert taniego paliwa od firm ze Śląska.
      • Gość: gość Re: I chwała U.S.,że ścigają oszusów, IP: *.partnertech.se 01.07.10, 14:50
        US nie ściga oszustów tylko poszkodowanych. Nie ma tych co
        oszukiwali są tylko poszkodowani i to ich jest najłatwiej obciążyć.
        Ścigają bogu duch winnych przedsiębiorców, którzy tankując paliwo na
        mniejszych stacjach muszę teraz Vat zapłacić po raz drugi, bo raz
        już zapłącili.

• olin-72 Bruksela: protest transportowców przeciwko pols... 01.07.10, 08:32
      Nie gorączkujcie się tak, jak zwykle dziennikarzyna opisał tylko to co brzmi tragicznie i dobrze się sprzedaje ale prawda jest dużo bardzie złożona i dotarcie do niej przez dziennikarzynę zmusiłoby go do wysiłku intelektualnego. Po drugie mogłoby się okazać, że nie ma o czym pisać. Znam temat od kuchni bo sam likwiduję takie szajki i wygląda to zupełnie inaczej. W części tego paliwa w ogóle nie ma a pseudoprzedsiębiorca kupuje sobie tylko fakturę VAT, żeby zapłacić mniejszy VAT albo jeszcze dostać jaki zwrot VAT. W części jest to lewe paliwo, które zostaje przywiezione z jakieś Litwy albo Łotwy albo z innych takich rejonów, albo podprowadzone - jest przywożóne najczęściej do takiego biznesmena nieoznakowanym samochodem pod osłoną nocy (a jak wlewają już rutynowo to i w dzień)i wlewają paliwo do czego tam popadnie po bardzo korzystnej cenie potem podanie ręki i każdy udaje, że nic się nie stało. Potem oczywiście niedobry jest fiskus ;-)
      • Gość: gość Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po IP: *.partnertech.se 01.07.10, 14:52
        Fiskus jest bardzo niesprawiedliwy.
        Ściga nie przestępców tylko te osoby, które nieświadmonie takie
        paliwo kupowały. W grę wchodziły duże stacje paliw a nie jakiś
        dystrybutor na podwórku.
        • olin-72 Re: Bruksela: protest transportowców przeciwko po 01.07.10, 15:23
          ja nie zanm sprawy dokładnie, pewnie Ty też. Mało prawdopodobne, że to były duże stacje bo każdy, nawet mierny adwokat podważyłby taką decycję organów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka