Dodaj do ulubionych

VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref...

31.07.10, 04:35
Polityków zawsze uważałem za notorycznych kłamców.Nie należy zatem
przykładać specjalnej wagi do tego co mówią.Jak mówią,że dadzą,to
mówią.Jak mówią,że zabiorą,to zabiorą.W Rządzie Prem.D.Tuska
podwyżka podatków,to perfidne kłamstwo szczególnego rodzaju.Jest
zaprzeczeniem tego co Prem.mówił w swoim expose.

Dla zasady przypomnę tylko,że jest czwarte wyjście pozwalające wyjść
z twarzą z zaistniałej sytuacji,a jest nim podanie Rządu do dymisji.

Zastanawia mnie co będzie w 2012 r.Obawiam się,ze znowu będziemy
mieli kolejne kosmetyczne zmiany do poziomu VAT-u 25 %.Dobrze,że UE
postawiła ograniczenie.Nie ma jednak takich papierowych
ograniczeń,których nie można zmienić.Jedyne co się dynamicznie w III
RP rozwija,to biurokracja.

Rozumiem,że budżet tworzymy My wszyscy płacąc podatki.Nie rozumiem
jednak tego,że urzędników nie interesuje skąd ja mam wziąć pieniądze
na przeżycie.Państwo zamiast pracy gwarantuje prawo do pracy,zamiast
opieki zdrowotnej jedynie prawo do niej,zamiast bezpłatnego
szkolnictwa,prawo do bezpłatnego szkolnictwa itp...

Przypominając słynny cytat JFK "nie pytaj co Państwo może zrobić dla
Ciebie,pytaj co Ty możesz zrobić dla Państwa" dodam,że w czasach
kiedy został wygłoszony bezrobocia w USA praktycznie nie było.Jeżeli
ktoś chciał pracować,praca była.

A w III RP w dobie obecnej jak dobrze pójdzie na koniec tego roku
będzie ok 12%zarejestrowanych bezrobotnych.O procentach ludzi
żyjących poniżej mnimum egzystencji,lub o szczebel wyżej w ubóstwie
nawet nie chce mi się mówić,bo to razem pow.50% ogółu
ludności.Polska jest jednym z najbiedniejszych państw członkowskich
UE.

I tych biednych ludzi,Państwo bezczelnie doi nie zapewniajac im
praktycznie niczego.Takie Państwo to ja mam.....w głębokim poważaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.chello.pl 31.07.10, 09:51
      Tusk jesteś kłamcą i oszustem...z szyderczym usmieszkiem. szkoda
      słów na dalszy komentarz
    • placebo_99 A wyborcy PO pewnie dalej ślepo biją brawo 31.07.10, 10:01
      Jak te barany idą do rzeźni i się do tego cieszą i podskakują. Tusk!
      Podatek VAT miał wynosić 15%, a nie 23%. Mówiłeś, że to przez Lecha
      Kaczyńskiego nie mogłeś wprowadzić 3 x 15%, a teraz co? Czyżbyś
      chciał zostać nazwany złajdaczonym łgarzem zaplutym?
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: A wyborcy PO pewnie dalej ślepo biją brawo IP: 78.8.192.* 31.07.10, 10:06
        Tusk po prostu nie ma jaj. Boi się likwidacji RnS, Krusu, przywilejów
        górniczych, becikowego....
        • kosmiczny_swir czy ktoś wierzył w 3x15%? 31.07.10, 10:25
          Czy ktoś wierzył w 3x15%? trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że w kraju w którym
          potrzebne są potężne wydatki na infrastrukturę da się aż tak bardzo obniżyć podatki.

Albo mamy tanie państwo albo mamy dobre państwo. Możemy mieć też drogie i
          bylejakie państwo, jeśli od sprzątaczki do premiera będziemy się nawzajem
          okradać jak to robimy teraz.

Acha i jeszcze powtórzę do znudzenia - żeby wzrosły wpływy z podatków Polska
          musi przestać byś gospodarką opartą na taniej sile roboczej. Tania siła robocza
          to niski dochod z PIT i niska konsumpcja a więc niski dochód z VAT. Polskie
          firmy muszą zacząć produkować towary o wysokiej wartości dodanej bo inaczej ich
          dochody, a więc i podatki od nich będą mizerne. Do tego, te towary nie mogą
          powstawać na licencji ani w montowniach, bo zysk od montowni zbiera centrala i
          płaci od niego podatki w swoim kraju macierzystym a u nas zostają pensje
          pracowników przy taśmie.

Przypomnę też sprawę optimusa - rząd ustalił niższy VAT na komputery importowane
          niż na komputery produkowane w Polsce. To był przykład gospodarczego sabotażu.
        • Gość: ja Re: A wyborcy PO pewnie dalej ślepo biją brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 12:04
          i przywilejów kościoła w postaci mld. zł z budżetu państwa
    • Gość: Magistrant Praca magisterska - prośba o pilną pomoc IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.07.10, 10:05
      Mam prośbę o wypełnienie krótkiego 5 minutowego badania o finansach.
      Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Link do badania znajduje się
      poniżej.

webankieta.pl/ankieta/w1hpwm5vansc
      Przepraszam wszystkich tych, którzy uważają to za spam.
    • kamiennygigant Ekipa ryżego chu.ya jak zwykle gra w żabę... 31.07.10, 10:05
      Ale idą wybory, ludzie zagłosują
    • Gość: plemiel VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 10:05
      Tanie Państwo... Tanie Państwo...Tanie Państwo... Tanie Państwo...Tanie
      Państwo... Tanie Państwo...Tanie Państwo... Tanie Państwo...Tanie Państwo...
      Tanie Państwo...Tanie Państwo... Tanie Państwo...Tanie Państwo... Tanie
      Państwo...Tanie Państwo... Tanie Państwo...Tanie Państwo... Tanie Państwo...
      HAHAHAHAHA proponuje na żart stulecia...
    • krzysiozboj Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r 31.07.10, 10:06
      Vatem 25% (w sensie że nie może być wyższy) nie pocieszałbym się nic a nic. Jest
      cała masa podatków i para-podatków którymi można skubać.
      A że to droga do scenariusza z Grecji bo dodatkowe obciążenia będą zarzynały
      kolejne firmy i tylko pogarszały sytuację to chyba nie problem rządzących, ci
      się ustawią tak jak trzeba i tam gdzie trzeba.
      Małe gilotynowanie może by i złe nie było, przynajmniej bandziory bały by się
      kraść tak bezczelnie.
    • Gość: Joozek VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.chello.pl 31.07.10, 10:06
      "- Gdybyśmy się uparli, moglibyśmy nie robić żadnych reform i Polska
      by to wytrzymała. Jesteśmy jednak od tego, żeby działać, i to tak, by
      ludziom było jak najlepiej - mówił po posiedzeniu rządu premier
      Donald Tusk"
      JAKIE REFORMY ZROBIŁA PO????? Głosowałem na Was a teraz jest więcej
      urzędników, więcej biurokracji (jedno okienko), więcej bzdur i
      większy VAT. A gdzie 3 x 15?
      Żenada!!!!

• krzysiozboj Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r 31.07.10, 12:24
        Największa przegraną PO byął chyba przegrana wyborów przez JK, na kogo teraz
        bidactwa będą zwalać że reform nie zrobili? :))
    • Gość: Klawisz kłamcy IP: *.plock.mm.pl 31.07.10, 10:07
      tacy sami jak ich poprzednicy - mojego głosu już nie dostaną;
      ostatni zmarnowany oddałem w wyborach prezydenckich;
      jesteście takimi samymi kłamcami jak wasi poprzednicy - tylko macie bielsze kołnierzyki i rękawiczki na rękach;

i apropos cięcia wydatków - jak to hasło wpisuje się ostatni pomysł Sikorskiego - o wieszaniu portretu Bronka??? Tym się właśnie zajmujecie, a problemy kraju i obywateli macie w dupie;
      • krzysiozboj Re: kłamcy 31.07.10, 12:25

>
        > i apropos cięcia wydatków - jak to hasło wpisuje się ostatni pomysł Sikorskiego
        > - o wieszaniu portretu Bronka??? Tym się właśnie zajmujecie, a problemy kraju
        > i obywateli macie w dupie;
        Dowcip polega na tym że ten mały człowieczek do niedawna lżył ten urząd jak nikt
        inny. Hrabia Bronek zresztą też wiele lepszy nie był.
    • rtoip1 Nie obniżać VAT po 3 latach, tylko składki ZUS. 31.07.10, 10:11
      Ciężko tłumaczyć laikom, dlaczego tak jest najlepiej.

Ale jak nie tracić miejsc pracy, to mądrale i krzykacze nie powiedzą.
    • Gość: Damiann Nie jest najgorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 10:15
      Ważne, że gros oszczędności ma pochodzić z redukcji wydatków. A jak już
      muszą podwyższać podatki to VAT jest stosunkowo najmniej szkodliwy.
      Tusk nie boi się przyznać, że w osiągnięciu dobrych wyników
      gospodarczych pomogła obniżka PIT'u i składki rentowej - to dobrze
      świadczy o jego uczciwości. Kaczyński nigdy nie zdobył się na taką
      pochwałę działań swoich konkurentów.
      • Gość: jerzy Re: Nie jest najgorzej IP: 95.178.56.* 31.07.10, 10:22
        pier...lisz aż zęby bolą. Vat jest najbardziej szkodliwy - ma efekt ciagniony,
        uderza w całe społeczenstwo. tusk kłamał i kłamie nadal na tema prawdziwej
        sytuacji finansów państwa. Na VAcie się niestety nie skończy
        • Gość: Damiann Re: Nie jest najgorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 10:30
          To źle, że podatek uderza w całe społeczeństwo? Dlaczego tylko
          niektórzy mieliby płacić, a nie wszyscy?
          Jak na mój gust to bardziej szkodliwy od VAT-u jest podatek dochodowy i
          inne składki wyliczane od dochodu, bo karanie za pracę jest szczególnie
          demotywujące. Z dwojga złego już lepiej karać za konsumpcję.
          • mariuszdd Re: Nie jest najgorzej 31.07.10, 10:56
            Gość portalu: Damiann napisał(a):

> To źle, że podatek uderza w całe społeczeństwo? Dlaczego tylko
            > niektórzy mieliby płacić, a nie wszyscy?
            > Jak na mój gust to bardziej szkodliwy od VAT-u jest podatek dochodowy i
            > inne składki wyliczane od dochodu, bo karanie za pracę jest szczególnie
            > demotywujące. Z dwojga złego już lepiej karać za konsumpcję.

Dlatego szkodliwy wyższy podatek,bo30 % społeczeństwa żyje poniżej minimum
            socjalnego.
            • rtoip1 Sam sobie odpowiedziałeś, ci poniżej minimum 31.07.10, 11:04
              socjalnego zapłacą najmniej, bo najmniej wydają na produkty obciążone 22% VAT.
              • mariuszdd Re: Sam sobie odpowiedziałeś, ci poniżej minimum 31.07.10, 11:17
                rtoip1 napisał:

> socjalnego zapłacą najmniej, bo najmniej wydają na produkty obciążone 22% VAT.

Mają stałe wydatki na żywność,ubranie itp.poniżej pewnej sumy nie da się zejść.
                A nie lepiej dla ciebie te pieniądze wydać na panienki ? ;)
          • Gość: shal Re: Nie jest najgorzej IP: *.clubnet.pl 31.07.10, 11:01
            bo za 1317 brutto w Polsce nie da się wyżyć. Ceny towarów takie same jak w
            Niemczech a pensja 4 razy niższa. Przypomne Ci Pacynko. Wynajęcie
            kawalerki 600-800 zł netto. Z 1317 brutto Netto to zapewne 1040 zł. Chyba
            już rozumiesz. A zapomniałem dodać. 80% społeczeństwa zarabia poniżej
            średniej i jeszcze jedno. ZUS jak był tak jest, a za tą pensje nawet X2
            ludzie nie są wstanie utzrymać rodzin więc ktoś musi robić na te emerytury
            w przyszłości. A ci co mówią żebny nei liczyć na ZUS to się zgodzę ale w
            takim razie CZEMU oddajemy im tyle kasy jak nie można na niego liczyć. OT
            tuseczek + pawlak = zero reform
            • Gość: gm Re: Nie jest najgorzej IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.10, 11:43
              Jakby realny świat wygladał tak jak statystyczny to pewnie byłoby źle. Ale
              przeczy temu ilosc komórek , sprzedawanego sprzętu RTV , ilosc kupowanych
              niepotrzebnie leków i paraleków itd.Podwyzka vatu o 1 pkt procentowy to
              zwiekszenie wydatków miesiecznych dla zarabiajacego 3000 zł mniej niż 30 zł
              (pomniejszona o wydatki na żywnosc , leki itp)Dla zarabiajacego netto 1500 zł to
              mniej niż paczka papierosów.Więc nie demonizujmy tej podwyżki.Chociaż co do
              zasady jestem przeciwnikiem podwyższania podatków bo widze ile środków jest
              marnowanych.
              • krzysiozboj Re: Nie jest najgorzej 31.07.10, 12:22
                Konsumpcja ponad to co się robi nie jest niczym dobrym, bynajmniej nie opierałbym na tym (na ilości kupowanych np TV) skali dobrobytu, gdybyś napisał o tym ile nadwyżek sensownie inwestujemy to co innego.
                Właśnie chodzi o zasade, przy 3000 zł rocznie mamy już ok 350 zł a dowcip polega na tym że albo obciążamy się by sensownie inwestować lub coś z tego mieć (patrz Szwecja) albo liberalizujemy, obniżamy o te 350 w skali roku miast podnosić i pozwalamy rodakowi konsumować te 700 zł jak się mu żywnie podoba. Jeśli zarobił sam to dlaczego ma te pieniądze przewalić rząd a nie on sam?
                • Gość: gm Re: Nie jest najgorzej IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.10, 13:12
                  Co do zasady jestem zdania ,że kazdy sam najlepiej wie na co chce wydać swoje
                  pieniadz i państwo nie jest do tego potrzebne.Powinny być jasne i proste zasady
                  opodatkowania jednakowe dla wszystkich a przez swoja powszechność niskie. Rola
                  państwa jest tylko utrzymanie minimalnej ilosci urzędników troche wojska i
                  innych mundurowych.No i może jakas szczatkowa pomoc społeczna.Natomiast nie
                  demonizowałbym wpływu podniesienia VATu na powiekszenie biedy w Polsce bo to
                  nieprawda
    • Gość: Marian VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: 94.254.220.* 31.07.10, 10:17
      Ja jako emeryt ZUSowski proponuje by tym młodym co mają mieć płacone memrytury
      z OFE że Rząd podniósł stopę inwestycji OFE w Obligacie Skarbowe z 80% do 100%.
      W ten sposób zwiekszą się mocno wpływy do Budżetu. A z czego Państwo wykupi
      potem owe obligacie by pacić emerytury to już zmartwienie młodych.
    • Gość: Edward VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.chello.pl 31.07.10, 10:17
      Powiem jedno, straciłem zaufanie do PO. Głosowałem na nich zawsze z nadzieją
      że będą reformować gospodarkę - obniżać podatki, a tutaj proszę! Korwin-Mikke
      miał racje. Głosowałem na Komorowskiego, teraz oddałbym głos na Kaczyńskiego.
      Dziękuje ci platformo, nigdy więcej nie dam się nabrać!
      • Gość: kamill Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.10, 10:57
        Trzeba było wpaść na to wcześniej Nie wiem jak można było wierzyć w bełkot PO...
        To chyba trzeba być mocno naiwnym Dodam, że PiS to dla mnie jeden chu..j co po
    • Gość: Raku Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r IP: *.chello.pl 31.07.10, 10:20
      Nie wiem co rzad chce kupic w ten sposob, glosowalem na nich ale jesli nie OBNIZY podatkow i nie ograniczy wydatkow na darmozjadow to mojego glosu wiecej nie dostanie. Dodam, ze podobnie postapi 99% ludzi, ktorych znam. Ludzie nie chca zusow, krusow, ipeeneow - ludzie chca sami decydowac o swoich ciezko zarobionych pieniadzach!
    • lajkomik Jestem w stanie przełknąc ten VAT 23% 31.07.10, 10:24
      Pod warunkiem, że zajmą się wreszcie czarną mafia i KRUS, ale jak widać NIE!
      Wygląda to jakby wszędzie chcieli mieć choć po części poparcie. Bardzo
      zachowawcza polityka, która nie wróży nic dobrego. pomijam stracone miesiące
      na robienie niczego.

PO jest lepsza od PiS, ale nie jest dobra dla Polski.
      • Gość: semeon Re: Jestem w stanie przełknąc ten VAT 23% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 10:38
        A co z oszczędnościami w sferze budżetowej, na przykład obniżce
        pensji wszelkich urzędników o 10 procent, co z fundacjami i innymi
        tworami przyrządowymi, co z komisja majątkową, co z marnotrawstwem
        publicznych środów na rozliczne służbowe samochody, służbowe karty
        kredytowe, rauty, balangi i inne takie. Trzeba podejmować także
        niepopularne decyzje, samym PR-em nie da sie rządzić. A co do krusu
        to skandal, pomijam drobnych rolników, ale w tym systemie połowa
        beneficjentów to zwyczajni cwaniacy. Dlaczego całe społeczeństwo ma
        za to płacić?
        • Gość: realista1962 Re: Jestem w stanie przełknąc ten VAT 23% IP: *.chello.pl 31.07.10, 13:03
          ale to są współtworzący obecny rząd. Bez PSL-u nie większości rządowej i mamy
          wtedy nowy kryzys. Problem polega na tym , że w Polsce nie ma partii , która by
          wreszcie zajęła się reformą finansów państwa, a nie zajmowała się sobą i swoimi
          problemami.Wystarczy posłuchać PIS-u i SLD, tylko krytyka ZERO POMYSŁÓW.
    • Gość: moe P0 to wielki oszust IP: 82.139.156.* 31.07.10, 10:39
      i banditen podatkowy.
      Polaki nie lubiom niskich podatków ;)
      Polskie liberały
    • Gość: mee Zaakceptuje podwyzke VATu, pod warunkiem reformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 10:41
      ZUS, KRUS, ograniczenia samowoli czarnych, przywilejow "swietych krow" itp.
      Jesli Tusk zacznie i skonczy na podwyzce VATu, moze stracic moj glos w wyborach.
      • Gość: plmiel Re: Zaakceptuje podwyzke VATu, pod warunkiem refo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 11:36
        HAAHAHAHAH to ci się wydaję, że ci coś wolno? Alb o warunki stawiać... Sama
        Twoja wypowiedź świadczy o tym, że głosowałeś na Bronka, to sobie teraz chcij...
        HAHAHAHAAHAH no nie moge....
    • Gość: soltys VAT w górę. IP: *.adsl.alicedsl.de 31.07.10, 10:42
      Jedyne reformy tego rudego pastucha to POdwyzki.POzostaje POdziekowac wyborcy
      idiocie z PO:
      JAK NISKO TRZEBA SIE CENIC ABY BANDZIORSTWO I ZLODZIEJSTWO poPIERAC
    • prawdziwy-moher ....Wydatki Donalda............. 31.07.10, 10:43
      Mecze z udziałem najważniejszych osób w państwie odbywają się średnio dwa razy w tygodniu. Rywalizacja trwa zazwyczaj około dwóch godzin, a samo dopuszczenie do rozgrywek uważane jest w łonie PO za wielki zaszczyt i dowód zaufania lidera partii.

Jednak zanim jeszcze zawodnicy wybiegną na murawę, teren oblatuje policyjny helikopter – Sokół.

Godzina pracy maszyny kosztuje ok. 4 tys. zł. Jak łatwo więc policzyć, jedno prywatne spotkanie premiera i jego kolegów „przy piłce” kosztuje podatników - bagatela - 8 tys. zł. Biorąc pod uwagę, że spotkania odbywają się w każdy wtorek i czwartek, łatwo policzyć, że tygodniowo Donald Tusk na swoją przyjemność wydaje 16 tys. zł z państwowej kasy.

Jest to szczególnie oburzające, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że Platforma Obywatelska stała się – dość niespodziewanie dla wyborców – orędownikiem wyższych podatków i zwolennikiem zaciskania pasa. Postulowana wyższa składka VAT oznacza, że podrożeje wszystko. Także żywność – wzrosną bowiem koszty jej produkcji, transportu, a i sklepikarz zapłaci więcej za swoją comiesięczną działalność. To z kolei odbije się niemal wyłącznie na odbiorcach końcowych, czyli konsumentach. Więc na wszystkich obywatelach.

Tymczasem władza jednak bawi się w najlepsze – nie tylko kopiąc piłkę za 16 tys. zł tygodniowo, ale także zatrudniając 40 tys. (słownie: czterdzieści tysięcy) nowych urzędników w przeciągu zaledwie roku!

Wyborcom trudno uwierzyć, że wszystko to robi ugrupowanie, które w 2007 r. wygrało wybory, głosząc hasło „Taniego Państwa”, racjonalizacji wydatków na administrację, niskich podatków. I wyborcy nadal nie wierzą. Słuchają przemówień swojego premiera, który stara się przekonać ich, kolejny już raz, że „to wszystko wina PiS”. Ludzie przecierają oczy i zastanawiają się, czy Tusk mówi prawdę.

Trudno bowiem zwalić wszystko na głównego politycznego oponenta, gdy helikopter nadal lata, ubezpieczając piłkarskie wyczyny premiera.
    • Gość: realista Dlaczego Polska w 2009 była zieloną wyspą? IP: *.ust.tke.pl 31.07.10, 10:47
      Ponieważ w 2009 zatrudniono 40tys urzędników i to wydatki na nich
      spowodowały wzrost PKB.Stąd mamy olbrzymi deficyt budżetowy przy
      wzroście PKB.Najlepiej zatrudnić jeszcze kilkaset tysięcy
      urzędników, to dogonimy w PKB Niemcy.Do czego potrzeba ponad 500tys
      urzędników, gdy w 1989 wystarczyło 160tys,a nie było wtedy
      komputerów?Mamy dwie Polski.Jedna pracująca i żyjąca na poziomie
      Chińczyków i druga pasożytnicza, okradająca pracujących i żyjąca na
      poziomie Zachodniej Europy.
    • Gość: barritus VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 10:48
      Nie rozumiem wyborców PO,którzy dopiero teraz zorientowali się,że PO
      nie realizuje swego programu.Ja (głosowałem na PO w 2007r.)
      pierwszych podejrzeń nabrałem już po pierwszych miesiącach ich
      rządów,po roku byłem pewien,że zostałem oszukany.Nie zrobiono
      nic,nie rozwiązano żadnych problemów,ani małych i prostych (jak
      choćby obowiązek meldunkowy) ani trudnych i skomplikowanych (podatki
      czy ordynacja wyborcza).Nie było żadnego programu,żadnych projektów
      ustaw, żadnej chęci do rzeczywistych zmian.Tylko bezradne i
      nieudolne trwanie przy władzy,którego efektem jest zbliżająca się
      katastrofa finansów publicznych,i przed którą ma nas uchronić
      podwyżka VAT-u.
    • Gość: Wladek Reformy wg. Platformy ... IP: *.chello.pl 31.07.10, 10:49
      Zamiast coś rzeczywiście zmienić, przekłada się "reformy" na drugą stronę
      i to jeszcze tyłem do przodu. Każdy to zobaczy bez trudu, a smród zmienił
      tylko miejsce, nie tracąc na intensywności.
    • Gość: POlak VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne ref... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.07.10, 10:58
      Tylko patałachy wyciagają rękę po pieniadze od biednego społeczeństwa ,
      fachowcy wiedzą jak zarabiać pieniądze. Sądzę że społeczeństwo zareaguje
      nalezycie na te zagrania rządu nieudaczników. Panie Grad gdzie te
      pieniadze z prywatyzacji np Tauronu. Patałachy
      • Gość: elmar Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r IP: *.kielce.vectranet.pl 31.07.10, 11:12
        Jezeli PO nie przeprowadzi reformy KRUSu emerytur gorniczych i
        mundurowych to w nastepnych wyborach nie bedzie PO :). Nikt kto
        uczciwie pracuje już nie zagłosuje na KŁAMCÓW z PO. Mam
        nadzieje że najbliższe sondarze im to jasno uzmysłowią
        • Gość: elmar Re: VAT w górę. Rząd kupuje czas, odkłada ważne r IP: *.kielce.vectranet.pl 31.07.10, 11:13
          sondaże oczywiście :)
    • Gość: k Tematy zastępcze IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.10, 11:09
      j.w. Nasi politycy cały czas zajmują się rozwiązywaniem afer, katastrof,
      odkrywaniem teorii spiskowych, alkoholizmem prezydenta czy wieszaniem obrazków
      miłosiernie nam panującego... Marnują nasze pieniądze na komisje których
      jedynym celem jest show i podniesienie wyniku w sondażach Może niech nie
      wyręczają sądów - oni sami sobie poradzą z aferami, a zajmą się swoją robota
      Jak przychodzi co do czego to jedynym pomysłem Boga z PO jest podniesienie
      podatków... A gdzie te szuflady pełne ustaw? Czyżby Kaczor je zabrał do nieba?
      Mam dość oglądania polityków wymachujących wibratorami i pijących małpki, mam
      dość idiotów stawiających krzyże gdzie popadnie i innych bijących się z tymi
      którzy stawiają
      Do roboty nieroby!!!!
    • w.i.l Domagajmy się gremialnie dymisji rządu Donalda 31.07.10, 11:14
      Tuska.
      Ta ekipa udowodniła, że doprowadziwszy finanse publiczne do
      załamania ma na to tylko jedną receptę:
      Psuć finanse publiczne jeszcze bardziej!
      Podwyższyć podatki!
      Nie oszczędzać, nie likwidować zbędnych wydatków jak IPN czy dotacje
      kościelne!
      Dalej bulić na wojnę w Afganistanie!
      Dosyć tych nieudaczników przy korycie, które im fundujemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka