Gość: qqłka IP: 62.87.160.* 24.03.09, 20:20 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, czy jest możliwość pozyskania środków unijnych na utworzenie pracowni językowej w szkole podstawowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cotbus76 Re: pracownia językowa w szkole 24.03.09, 21:05 Ujmijmy to tak : teoretycznie jest to możliwe w większości Regionalnych Programów Operacyjnych, lecz niestety rzeczywistość jest taka, że środki na inwestycje w edukacji to w każdym z województw najbardziej "oblegany" rodzaj projektów i konkurencja jest w nim bardzo ostra. U mnie w Dolnośląskim był tylko jeden priorytet Regionalnego Programu Operacyjnego pozwalającego na finansowanie inwestycji w szkołach . Napisałam był, ponieważ środków starczyło na jeden nabór wniosków a pomiędzy wnioskodawcami odbyła się istna bitwa pod Grunwaldem, bo wartość wniosków przekroczyła pulę środków o kilkaset procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: pracownia językowa w szkole IP: 62.87.160.* 24.03.09, 21:11 dzięki za odpowiedź :) hmmm... czyli na razie zamiast nowoczesnej pracowni językowej muszę trwać dalej przy tablicy i kredzie :/ Z drugiej strony powalczyć zawsze można. ps. też jestem z dolnośląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: pracownia językowa w szkole IP: *.sds.uw.edu.pl 28.03.09, 00:27 Tak można, ale ja bym proponował inaczej to zrobić, napisać wniosek o organizację szkoleń językowych w tej szkole, we wniosku zamieścić iż droga do realizacji szkolenia jest przystosowanie jednego z pomieszczeń do standardów sali językowej - przeprowadzi Pani szkolenie z danego języka, sala zostanie email: michalproszczuk@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesiu Re: pracownia językowa w szkole IP: 83.1.81.* 29.08.09, 14:19 Witam. Polecam firmę Gakko Systems, tam na ich stronie jest formularz kontaktowy i kontakt w sprawie dotacji unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek Re: pracownia językowa w szkole IP: 79.110.197.* 01.10.09, 21:03 Witam, zapoznałem się z ofertą różnych firm i muszę przyznać że żadna nie wypadła tak dobrze jak FIRMA GAKKO!! Ich pracownie są naprawdę dobre, wiem bo oglądałem jedną. O analogach należy już zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziona Re: pracownia językowa w szkole IP: *.korbank.pl 12.09.10, 23:55 Firma Gakko Systems Patryka Spalonego jest mało fachową firmą, więc nie zgodzę się z przedmówcą. Jestem dyrektorką jednej ze szkół, w której firma Pana Patryka zainstalowała ową cyfrową pracownie "jutra..." I tu chcę wyraźnie podkreślić, deklaracje o instalacji pracowni były następujące: "Jutro..." przyjedziemy i zainstalujemy pracownie. Trwało to około miesiąc... po czym panowie przyjechali i próbowali coś podłączyć. Nie wychodziło im to, więc zostawili wszystko i po 4 dniach przyjechał ktoś inny, tym razem z działającym sprzętem i udało się! Nie jestem jednak zadowolona, gdyż wykonanie pracowni pozostawia wiele do życzenia: kiepskiej jakości ławki (krzywe brzegi, nierówne blaty, pozadzierane kanty), słuchawki... (jakaś chińska podróbka), z komputerem też był problem. Reasumując: po miesiącu potrzebny był serwis (kilka słuchawek przestało działać), na naprawę też przyszło mi długo czekać, jednak dzisiaj znów mam ten sam problem. Mieliśmy pecha wybierając tą nowoczesną firmę. Zdecydowanie odradzam - naprawdę nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkowniczka Re: pracownia językowa w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 10:51 Witam. Niestety nie zgodzę się tym co jest napisany powyżej, ponieważ sami posiadamy taką pracownie z firmy Gakko i nie mamy żadnych zastrzeżeń, wręcz odwrotnie wszystko wykonane jest w jak najlepszym porządku, u mnie pracownia była zainstalowana 2 tygodnie od złożenia zamówienia i dodatkowo prócz wszystkich zamówionych podzespołów firma pana Patryka zainstalowała nam tablicę w innej sali bez pobierania dodatkowej opłaty jak to robią inne firmy. Cała pracownia wykonana jest w idealnym porządku z wysokiej klasy podzespołów, co widać podczas użytkowania. Kiedyś uszkodziła nam się słuchaweczka, więc od zgłoszenia usterki panowie z firmy Gakko zjawili się w ciągu 3 dni i wymienili na nową bez pytania z czyjej to winy się popsuła. Proszę nie sugerować się opisem "zawiedzionej" osoby ponieważ prawdopodobnie jest to wypowiedź konkurencyjnej firmy która chce zatrzymać rozwój firmy pana Patryk Spalonego i pracowni które zostawiają resztę daleko z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: pracownia językowa w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 13:18 A ja się zgodzę, że Gakko Systems to firma nieprofesjonalna. Od pół roku monituję w sprawie partactwa. Ponieważ moja pracownia jest ze środków unijnych i musiałam w czerwcu zapłacić za montaż to przegrałam na starcie. Wszystko było robione na szybcika i nieprofesjonalnie. Tablica mi szwankuje, nie mam odsłuchu w słuchawkach przez co cała ta pracownia nie ma sensu. Firma nie poczuwa się do odpowiedzialności a wręcz przeciwnie na mnie sceduje swoje niedociągnięcia. Nie wspomnę już o 6 letniej gwarancji i profesjonalnym szkoleniu. Smiech na pustej sali jak zwykli mawiać moi uczniowie. Ja muszę świecić oczami bo w tej multimedialnej pracowni pracuję z uczniami metodami tradycyjnymi!!! ale tablica wisi, słuchawki też, a że nie można z tego korzystać , kogo to obchodzi! Zapłacone to niech się baba martwi. Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gakko Systems Re: pracownia językowa w szkole IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 12:17 W celu sprostowania wypowiedzi oczerniającej naszą firmę. Nie ukrywam, że mogły wystąpić awarie przy instalacji pracowni, dlatego nasz monter tak szybko jak mógł dowiózł nową elektronikę która działała poprawnie. Co do czasu instalacji pracowni to wyraźnie jest na każdym zamówieniu napisane : termin montażu - 2 tygodnie od daty złożenia pisemnego zamówienia. Co do wykonania naszych pracowni poniżej podsyłam link w którym jest ona opisana: stowarzyszeniesp2.republika.pl/aktual.htm Podejrzewamy również że wypowiedź jest nieprawdziwa ponieważ numer IP z którego zostało to napisane jest z Wrocławia w którym nie montowaliśmy żadnej pracowni, a znajduję się tam konkurencyjna firma, która już wiele razy starała się nas oczernić. Z poważaniem Zespół Gakko Systems Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglista Re: pracownia językowa w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 13:22 Najpierw wyjaśniacie, że dowiźliście elektronikę i wszystko było OK a następnie piszecie, że nie montowaliście tej pracowni. Coś mi tu nie gra, na LOGIKĘ>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gakko Systems Re: pracownia językowa w szkole IP: *.promax.media.pl 10.04.12, 10:57 Jeżeli chodzi o Pana wypowiedź, to proszę dokładniej doczytać. Napisaliśmy iż nie montowaliśmy pracownie...we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglista Re: pracownia językowa w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 13:24 Popieram w całości ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gakko Systems Re: pracownia językowa w szkole IP: *.promax.media.pl 10.04.12, 10:58 Proszę się najpierw wypowiedzieć z jakiej jest Pan szkoły to może wyjaśnimy tą niejasność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: pracownia językowa w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 23:48 spróbuj z programu polsko amerykanskiej fundacji wolnosci - small grants, fajna sprawa i latwo sie rozlicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
kommmentator Re: pracownia językowa w szkole 05.09.16, 08:55 Jest taka możliwość. Tworzyli kiedyś pracownię językową - Angielki w Puławach, czy jakoś tak, sprawdź sobie. I tam wiem że wyciągnęli dosyć spory procent, na pewno powyżej 50% kosztów pokryła unia. Możesz zerknąć na www.jezykowapracownia.com/ i tam w zakładce "o nas" pisali skąd mieli fundusze. Odpowiedz Link Zgłoś