Gość: fthydst IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.11.10, 13:13 Masakra, to zdjecie wyglada jak z kraju trzeciego swiata :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don Cicio UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:14 włosi - opaleni polacy, kombinatorzy oszuści, cwaniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... 23.11.10, 13:15 Swoją drogą to niewiarygodne - to nie jest kraj 3 świata ale centrum Europy. Nie no zdecydowanie włosi zasługują na szczególne miejscu każdego europejczyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 13:18 Polecam wszystkim film "Śmietnisko" (Waste land), nie jest o Włoszech, ale to bardzo ciekawy i dający po garach dokument. Szukajcie w kinach studyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fc Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:24 paininthebass napisał: > Swoją drogą to niewiarygodne - to nie jest kraj 3 świata ale centrum Europy. Ni > e no zdecydowanie włosi zasługują na szczególne miejscu każdego europejczyka:) Oto typowa marionetka. Wystarczy że GW pokaże mu zdjęcie i tandetny tekst nie poparty żadnymi dowodami a on niczym manekin nasiąka medialną papką. Używaj mózgu czasami lemingu. To jest typ człowieka który nigdy się nie zastanowił czemu czas jest przesuwany dwa razy w roku - "bo tak musi być i w gazetach tak piszą" Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:37 Wiesz, bo większości ludzi po prostu się nie chce. Z tym czasem letnim to dobry przykład. Wprowadzili to pierwsi albo Niemcy albo Anglicy (nie chce mi się sprawdzać którzy) w połowie Pierwszej Wojny Światowej żeby oszczędzać węgiel który był używany do wytwarzania energii elektrycznej. I wtedy nie było pewne czy to działa tak naprawdę. Ostanio w USA zrobiono badania dosyć łatwe bo chyba w Illinois abo innym pobliskim stanie Midwestu czas letni po raz pierwszy wprowadzono 4 lata temu, i okazało się że dziś zużycie energii wcale nie spada, bo wprawdzie krócej używasz sztucznego oświetlenia wieczorem, ale za to wcześniej wracasz z pracy i włączasz klimę w domu i per saldo efekt jest lekko na minus :-) Drugi przykład - Kraje Beneluxu i Francja stosują u siebie czas srodkowoeuropejski który jest zgodnie z pozycją słońca właściwy dla 15 stopnia wschodniego, czyli praktycnie to jest pożożenie Zgorzelca. Efekt jest taki, że w Brukseli czy Paryżu budzisz się w zimie i o 9 rano jeszcze jest ciemno. Efekt energetyczny żaden. A stosują dlatego, mimo że przed Drugą Wojną Światową Francja i Belgia stosowaly ten sam czas GMT co UK, (Holandia do 1936 chyba czas amsterdamski GMT + 20 minut), bo kiedy Niemcy w 1940 roku weszli do tych krajów to wprowadzili czas środkowoeuropejski (berliński) z zupełnie innych względów, po prostu militarnych, a po wojnie ktoś doszedł do wniosku że będą oszczędzać energię i tak zostało, nawet bez policzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 19:41 hahaha ale o co wam chodzi przecież to jest stały problem tam !! czy naprawdę uważacie że to jest normalne że w niemałym mieście w europejskim kraju co jakiś czas ulice są zawalone śmieciami dosłownie zawalone i trzeba wzywać wojsko a tak było w zeszłym roku żeby zaprowadzić porządek czy to jest normalne ?? to są fakty ludzie fakty nie żadna interpretacja a wy swoje ze gazeta jest ble ze media takie i owakie ja nie mogę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzioucha_z_lasu Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:24 Zobaczyć Neapol i umrzeć..... :D Byłam tam niedawno, Neapol to przepięknie położone wysypisko śmieci - tam naprawdę jest tak jak na tej fotce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.ists.pl 23.11.10, 15:04 Nie wiem które części Neapolu zwiedzałaś. Kampania (i Neapol) mają ogromne problemy z odpadami, ale centrum jest na bieżąco sprzątane. Piazza del Plebiscito i okolice, w sumie całe centrum, Duomo - czyściej niż np. "na trasie" kolejki do Muzeów Watykańskich w Rzymie. Oczywiście, z wywozem śmieci jest tragedia, zwłaszcza w przypadku blokowisk - inna sprawa, że camorra skupuje śmieci z północy, która chlubi się czystością, i Kampania stała się na skutek tego wysypiskiem całych Włoch. Nie ma to jednak wpływu na fakt, że Neapol "turystyczny" jest miastem względnie czystym, zadbanym (z roku na rok bardziej) i niezwykle przychylnym turystom. Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 15:58 "Zobaczyć Neapol i umrzeć" - powiedzenie ktore nie ma nic wspolnego z pięknym Naopolem, a z chorobami wenerycznymi u prostytutek (XVIII w). Włosi nie należa do czyścichow nawet dzisiaj, a majtki przewieszone przez ulice na sznurku można oglądać w centrum Napolu. W biedniejszych dzielnicach miasta nie można zostawic samochod na ulicy, bo jak go nie ukradną w całości to napewno będzie ogołocony. Ale i tak warto zobaczyć Neapol! Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 16:37 ".....W biedniejszych dzielnicach miasta nie można zostawic samochod na ulicy, bo jak go nie ukradną w całości to napewno będzie ogołocony..." Pamietasz ten niemiecki dowcip o Polsce.. ... Pojedzcie na wakacje do Polski, wasze samochody juz tam sa .... Co do czystosci twoich wspolplemiencow tez mozna by bylo duzo poopowiadac. Dlaczego niby w innych krajach mialo by byc inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:55 Jeżeli dobrze pamiętam Twoje teksty, to mieszkasz w Grecji i często się na forum wypowiadasz na temat Południa Europy, broniąc sytuacji tam. Faktem jest że stereotypy narodowe są przeważnie wyolbrzymione, żeby nie powiedzieć niesprawiedliwe, ale też faktem jest że Neapol wskutek interesów miejscowej Camorry czysty nie jest. Faktem też jest że w Polsce wystarczy pojechać często do lasu żeby zobaczyć nieciekawe widoki jeśli chodzi o śmieci Wyjaśniam że bardzo lubię i Italię, i Włochów, ale nie ma co chować głowy w piasek że wszystko zawsze gra. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:58 Podobnie jest w Grecji, ale tez innych panstwach. Ja tez lubie italie, i chetnie bym tam zamieszkal, gdybym nie mieszkal w Grecji. Pozdrawiam z aten Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 23:59 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > W biedniejszych dzielnicach miasta nie można zo > stawic samochod na ulicy, bo jak go nie ukradną w całości to napewno będzie ogo > łocony. Bzdura. Można co najwyżej mieć pamiątkę po fantazyjnym parkowaniu lokalsów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzioucha_z_lasu Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:06 Cały Neapol zwiedziłam, siedziałam tam przeszło tydzień. Najbrudniejsze miasto świata.. Okoliczne nadmorskie miasteczka też. Nigdy nie zapomnę przepieknej promenady w Castello del Mare. Cała plaża usiana resztkami mebli, rozprutymi workami ze śmieciami, niezidentyfikowanymi odpadkami w różnym stadium rozkładu. Sama promenada śliczna, nowiutka i tak obs.rana przez psy ( mam nadzieję że tylko przez psy), że ciężko było nogę postawić, żeby nie wdepnąć. No szok, w życiu nie widziałam czegoś takiego! A z promenady przepiękny widok na Neapol i Wezuwiusza... Do wody juz nie dotarliśmy, bo musieli byśmy najpierw pokonać zaporę z psich kup na promenadzie, a potem przebijać sie przez śmietnisko na plaży. Z resztą woda chyba też się nie nadawała do niczego.. Jedyny nadający się do bezpiecznego oglądania kawałek, to Castello dell Ovo i ulica prowadząca do niego na odcinku bliższym morza. No i chyba port - z daleka wygladał dość czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.ists.pl 23.11.10, 21:21 Podziwiam za tempo zwiedzania, bo ja byłam w Neapolu kilka razy, w tym raz przez kilka tygodni i lista rzeczy do zobaczenia zamiast kurczyć się rośnie. Nie twierdzę, że Neapol to Singapur pod kątem czystości, ale twierdzę, że przesadzasz - a już szczególnie twierdząc, że Neapol to pięknie położone wysypisko. Na południu generalnie standard czystości jest inny - moja rodzina była na przykład załamana mediolańskim metrem, uznając je za apogeum brudu i syfu. Ja uważam, że takie opinie są w dużej mierze nieuprawione, bo oparte na przesadzie i budują nieprawdziwy obraz danego regionu zagranicą. Centrum Neapolu, jak większość dużych miast na południu Europy, jest co rano sprzątane. W ciągu dnia śmieci przybywa, i wieczorem czy w nocy bywa bardzo brudno, ale to nie jest tylko specyfika Neapolu. To prawda, że jest tam poważny problem z odpadami (także przez zwożenie tam śmieci z północy), ale to nieprawda, że wszędzie brodzi się w śmieciach. Plaże też można znaleźć czyste, i to niekoniecznie te drogie prywatne. A w porcie nie ma nic ciekawego - no może poza promami na Capri, które (Capri) bardzo polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 23:56 Cóż, ponieważ ze znajomymi lubimy się włóczyć pieszo po miastach które zwiedzamy, śmiem twierdzić, że po tygodniu kilkunastogodzinnych wędrówek zobaczyliśmy spory kawał Neapolu. Ludzie przemili, jedzenie pyszne, ulice zaśmiecone i brud ponad wszelkie wyobrażenie - o każdej porze dnia. Plaże w tamtej okolicy wołają o pomstę do nieba. Zdecydowanie Sycylia jest czystsza i przyjemniejsza, chociaż to takie dzikie południe :) Swoją drogą - tak już abstrahując od śmieci - zastanawiałam się, jak oni planują przeprowadzać ewakuację w przypadku, gdyby pan Wezuwiusz, bądź co bądź nadal czynny - postanowił się obudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 23.11.10, 13:41 Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) 23.11.10, 15:05 Odezwalo sie centrum Europy..... uwazaj bo wam znowu odbiora fabryke lub produkcje fiata z Tych i bedziecie piszczyc ze to niesprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) 23.11.10, 17:57 Tu już przesadziłeś, to ci odpowiem. Faktem jest też że któryś z szefów Fiata we Włoszech powiedział w minionym tygodniu że przenoszenie produkcji z Polski do Włoch to bzdura bo jeden Polski robotnik wytwarza tyle co pięciu Włoskich. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) 23.11.10, 18:16 Podstawowy warunek wlasnosci przywatnej ( a tym sa fabrykiw Tychach) jest ze robie z tym co chce. To co zaszkodzilo ci ze napisalem o tychach, anie szkosdzi ci ze wiekszosc postowiczow po prostu obraza wlochy i wlochow wyzywajac ich od brudasow, leni etc. cos ci sie pomieszalo w ramach oceny wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) IP: 188.33.68.* 23.11.10, 21:33 No a może inni forumowicze nie mijają się bardziej z prawdą niż ty uważasz? A zdjęcia, relacje i KOMISARZE UE!! jednak jakiś obraz przedstawiają więc przestań być złośliwy tylko przyjmij do wiadomości, że jest tam syf i skorumpowania administracja nie ma zamiaru sobie z tym poradzić. A co do pracowitości włochów - popatrz na to co mówił szef Fiata. Żadna włoska fabryka nie wypracowała ani jednego euro zarobku dla koncernu - coś to chyba oznacza.... Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: Bo Włochy to taki europejski kraj 3 świata :) 23.11.10, 22:47 Zlotko moje, Wlochy to potega przemyslowa, w przemysle motoryzacyjnym , komputerowym, zbrojeniowym, kosmicznym, telekomunikacyjnym, tekstylnym, budowlanym etc.. Oczywiscie nie ma co porownywac tego z Grecja (bo my jestesmy niczym do nich) ale mozna porownywac tego innymi wielkimi mocartstwami ue, francja czy niemcami. No prawda jest ze w tym zaranym Neapolu jest zle, mojej zone nawet raz na ulicy ukradli lancuszek kiedy z szyi kiedy bylismy na wakacjach. Ale podobnie jest tez w Polsce, Grecji, Rumunii, czy tez innych panstwach (mam na mysli zlodziejstwo). Smieci sa na ulicy bo sa rozgrywki. No przeciez nikt mi nie powie ze tak lubia ludzie. Skrumpowana administracja w Polsce tez jest, i wiem o tym barrrdzow dobrze bo robie interesy w Polsce - to wiem. Wicej nie pytaj. Przeciez polacy tylkomontuje wloskie samochody - to sa produkty wloskie montowanyw polsce bo taniej. Maja tanich pracownikow co zapierniczja od rana do wieczora. No kto by nie chcial. Wsadz sobie to do glowy. Naprawdze bardzo daleko nam, czy tez wam do wloch, daj sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo tombaczku nasz... znowu bredzisz tutaj o poludniow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 01:29 cach... Wydaje ci sie tylko ze nam daleko do Wlochow - w rzeczywistosci jest nam znacznie blizej niz ci sie to wydaje. A porownywanie Wloch z Niemcami to w ogole glupota. Nie chce mi sie z twoimi niezbyt madrymi pogladami polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godfather UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: *.chello.pl 23.11.10, 13:56 i będzie tak dalej i jeszcze gorzej póki Camorra będzie trzymaćłapę na gospodarowaniu odpadami w tym okręgu. wiem, bo ostatnio oglądałem straszliwy reportaż o Neapolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Jędrula A jak nazywa się polska mafia śmieciowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 14:39 A czy to prawda, że polska mafia śmieciowa zwana jest Lożą Gospodarki Odpadami? KLIK... Czy to prawda, że polska mafia śmieciowa chce kolejny raz zabić przygotowywaną euro-reformę śmieciową? KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc747 UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: *.chello.pl 23.11.10, 14:33 Rok 2015. Spod góry śmieci wydostał się pierwszy mieszkaniec Neapolu. Witano go kwiatami, winem i pizzą. Ekipa ratownicza ogłosiła, że jeżeli będą pracować z wiatrem, to w przeciągu kilku dni są w stanie dokopać się do kolejnego mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Zderzacz H 40 tys. euro dziennie od 16 lipca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 14:47 Za nasze pieniądze, które wpłacamy do Unii od 16 lipca - Wspólnota poradzi sobie z włoską mafią KLIK - gorzej będzie z polską mafią - KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 I oni chcieli Euro 2012:))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 15:16 Makaroniarze ogarnijcie sami siebie a potem "pukajcie do drzwi Europy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaroniarz Re: I oni chcieli Euro 2012:))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:19 Kiedyś byłeś Polakiem a teraz jesteś Europejczykiem? Ewoluowałeś nagle z chwilą wejścia Polski do UE? puknij się w łeb, słoma ci z butów wystaje Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: I oni chcieli Euro 2012:))))))) 23.11.10, 16:40 ale stalo sie odwrotnie (na szczescie), to wyscie pukali do drzwi europy, ktora oni utworzyli. Wlochy byly panstwem zalozycielskim .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I oni chcieli Euro 2012:))))))) IP: 188.33.68.* 23.11.10, 21:36 LOL do obydwu postów powyżej. A kiedy to Polska wyszła z Europy? Od kiedy byliśmy na jakimś innym kontynencie? Bo mnie się zdaje, że zawsze byliśmy w środkowej europie? A może was czegoś innego uczyli w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: I oni chcieli Euro 2012:))))))) 23.11.10, 22:49 doskona wiesz ze mam na mysli UE, Odpowiedz Link Zgłoś
setlers5 Re: I oni chcieli Euro 2012:))))))) 24.11.10, 05:33 Nie rozśmieszaj mnie. Polska byłą w Europie może w średniowieczu i do XVII w. bo do tego czasu jeszcze nadążaliśmy za Zachodem, czy Południem (renesansowa Italia). później było tylko gorzej. Polskie oświecenie leżało i kwiczało, dopiero pod koniec wieku się poprawiło, ale już było za późno żeby cokolwiek zmienić. Załatwiło nas katolickie zacofanie, nieuzasadniona megalomania i chciwość oraz bezwzględność szlachty, ponad miarę wykorzystująca chłopów, pozbawionych wszelkich praw. Takiego feudalizmu jak w Polsce, ciężko było szukać w Europie. Nie powinno się dziwić, że chłopi niezbyt entuzjastycznie bronili Rzeczpospolitej. Byłoby to skierowane przeciwko ich interesom. Nawet na początku zaborów zachłanna szlachta nie chciała nawet obiecać zniesienia pańszczyzny, więc poparcie chłopów dla powstania listopadowego , największej części ówczesnego społeczeństwa było znikome, zresztą czego się dziwić. Rabacja tylko potwierdziła to smutne zjawisko. Walki o niepodległość w pierwszej połowie XIX wieku miały na celu przywrócenie I Rzeczpospolitej w takim samym albo niewiele zmienionym kształcie. Szlachta kierowała się w tym tylko i wyłącznie własnym interesem, ale tego oczywiście się nie mówi w szkołach. Cała historia jest sprowadzona w edukacji do czarno - białego obrazu, a dzieci grzecznie śpiewają patriotyczne piosenki o ofiarnych stosach i tego rodzaju fanatycznych wymysłach, bez żadnej refleksji nad treścią. Indoktrynacja jak za komuny, tylko wtedy byłą czerwona, a teraz czarna. Różnią się tylko barwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoni UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: 213.17.182.* 23.11.10, 15:20 przy tym syfie niedługo przyjdzie cholera i szczury , umrze 1/5 mieszkańców i problem nadmiaru śmieci rozwiąże się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adgf Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:26 za dużo Faktu i GW się naczytałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 212.180.165.* 23.11.10, 15:43 No ale południe Włoch to właśnie jest kraj 3-go świata Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 16:43 a niby dlaczego??? bo ja bym tak okreslil twoj kraj, np. przyklad na podstawie poziomu zycia, pkb, kultury ososbistej, wkladu do kultury swiatowej, wkladu do nauki swiatowej etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markerx Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.toya.net.pl 23.11.10, 17:52 Bo taka prawda. Poludnie Wloch to cholerne nieroby. I gdyby polnoc na nich nie zapieprzala to dopiero bylby kraj 3go swita. Polnocnych Włochow szlag trafia na mysl o tych poludniowych brudasach, nierobach i zlodziejach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 188.33.68.* 23.11.10, 21:40 No to zaczynaj:"przyklad na podstawie > poziomu zycia, pkb, kultury ososbistej, wkladu do kultury swiatowej, wkladu do > nauki swiatowej etc..." Możesz po kolei porównywać z chęcią zobaczę jakim to krajem 3 świata jest Polska (cała!) w porównaniu z południowymi włochami. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 22:51 Porownujesza cale panstwa z calymi. Czyli cala Polske wraz z calymi Wlochami. Jezeli bedziesz porownywal regiony, to niewatpliwe bez wielkiego trudu znajdziesz w Polsce mista i regione o podobnym statusie. Za duzo TVN24 ogladasz. Polska niewatpliwie nie jest krajem 3 swiata, ale wlochy sa o wieeeeele bardziej rozwniete, tak wiec twierdzenie ze wlochy sa 3 siatowe jest idiotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapka Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 23.11.10, 16:15 Wlosi to ogolnie syfiarze i wogole to dosc biedny kraj, nie wiem dlaczego ,panuje wszedzie opinia ,ze italia to bogaty kraj ;) www.youtube.com/watch?v=W1aBefjk0ME Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europish Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:20 Zgadza się , nie to co Europejska Polska Odpowiedz Link Zgłoś
setlers5 Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 16:32 Byłem w tym kraju wielokrotnie i w żadnym kraju nie ma takich kontrastów tj. południe ma gospodarczy poziom krajów Europy Wschodniej, natomiast północ niczym nie odbiega od Niemiec czy Austrii. Silny jest tam również ruch dążący do autonomii albo nawet separacji - Liga Północna. Z tym brudem to nie tylko kłopot Neapolu, ale całej nacji która do zbyt czystych nie należy. Mycie rąk po wyjściu z toalety, to jeszcze większa rzadkość niż w Polsce. Ogólne wrażenia z tego kraju to niezwykłe krajobrazy, ciepły klimat ale również chaos i zwyczajny burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 16:48 Jezdze do wloch bardzo czesto, ze wzgledow zawodowych. Bardzo mili ludzie, czysci, i bardzow fajni. "...Mycie rąk po wyjściu z toalety, to jeszcze większa rzadkość niż w Polsce..." - a co robiles pomiary mycia rak, czy moze zatrudnili cie jako babcie klozetowa, bo inaczej to skad inaczej bys mial takie dane Odpowiedz Link Zgłoś
setlers5 Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 19:25 a skąd masz "dane", że to bardzo mili ludzie, czyści i fajni ? zwyczajne spostrzeżenie, tak jak moje o braku higieny. Czy odniesiesz się jakoś wobec innych spraw, które wymieniłem w pierwszym poście ? Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 19:47 w 100 % sie z taba zgadzam, polnoc tego kraju jest zdecydowanie bardziej rozwinieta. Genralnie wlochy to potega przemyslowa. Jest bardzo duza roznica miedzy tymi dwoma czesciami wloch, rzecz zadka dla jednego panstwa. Gdzie przykladowo Grecja czy Hiszpania sa miej wiecej rownomiernie rozwiniety nie ma tak wielkich roznic. Wiele jest na to przyczyn, ale to faktu nie zmienia ze wlochy jako calosc to potega, mimo zadluzenia, i duzego deficytu. Co do higieny osobistej, nie czaruj, to ze zaobserwowales pare osob nie daje zadnej wiedzy o calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 16:45 Bo to bogaty kraj, o bardzo bogatej historii, a bardzo duzym wkladzie do nauki swiata i kultury swiata oraz dlatego ze ich przemysl jest bardzo rozwiniety. Mozna by pisac o nich godzinami, czegos podobnego nie mozna by bylo zrobic o twojej ojczyznie w pozrownaniu z wlochami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.tvn.pl 23.11.10, 17:05 e-uropejczyk czy jak ci tam. Przestań się napinać nie musisz udowadniac miłości do nowej ojczyzny bo i tak zawsze będziesz dla Włochów obcy.. Jestem w części Włochem, wychowałem się we Włoszech i dobrze wiesz, jak ja, że południe to syf jak polskie pgery i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:22 Nie jestem Wlochem Nie musze wiec udowadniac mojej milosci do mojej nowej ojczyzny, bo tam nie mieszkam i mam inna ojczyzne. Jezdze za to bardzo czesto, tak jak po calej europie. Znasz to polskie powiedzenie - nie lubie hamstwa i goralskiej muzyki ( ja osobiscie bardzo lubie goralska muzyke) co do hamstwa to nie cierpie. Bylem wielokrotnie na poludniu wloch, i co jak co hamskie komentarze, mnie po prostu irytuja, no ciebie najwyrazniej nie, prawdopodobnie ta druga twoja polowa twojego pochodzenia zawazyla na tym. Jakie sa te rejony to doskonale wiem, ale jakie sa rejony polski rowniez Stan tamtych rejonow, niewiel sie rozni od bardzo wielu miejsc w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chłopie, ale twoje byki o tobie coś mówią... IP: *.ists.pl 23.11.10, 22:20 No bo, jak napisałeś, nie cierpisz chamstwa, ale ci chłopie "hamstwo" z butów wyłazi... No nie ma co, ale nas tam reprezentujesz, za granicami. Jeśli twoja znajomość języków obcych jest taka sama jak języka ojczystego, no to ho ho ho ... Robisz nam reklamę, nie ma co... A do jakiejś szkoły w życiu chodził, a ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Chłopie, ale twoje byki o tobie coś mówią... IP: 151.59.19.* 23.11.10, 22:40 Gość portalu: gość napisał(a): > A do jakiejś szkoły w życiu chodził, a ? A? a pisał wcześniej ślepoto, ze Polski to nie JEST jego ojczysty język tylko się go nauczył. Więc co? o zal du.. ściska, bo ty tylko z korektą wora jesteś w sanie swego śmierdzącego posta wypościć , a o jakimś obcym j. na tym poziomie to możesz tylko i wyłącznie marzyc i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Olo, Olo, spokojnie... IP: *.ists.pl 23.11.10, 22:52 Nie kompromituj się. Ja doskonale wiem, kim on jest... A ty nie. Zatancz Olo Disco P'Olo.. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: Chłopie, ale twoje byki o tobie coś mówią... 23.11.10, 22:56 Nie jestem Polakiem, nie chodzilem w zyciu do zadnej polskiej szkoly. Polskiego oraz polskiej histori nauczylem sie w biegu w ciagu 7 lat robienia businessow z polakami i czesto w polsce. Polski jest dla mnie jezykliem obcym, stad mioje bledy. Reklame robie polsce bardzo dobra i wielu polakom pomoglem w moim zyciu. Kto wie moze ty jestes jednym z nich. Szkole podstawowa, gimnazjum, liceum i politechnike skonczylem w Atenach Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: Włochy to syf 23.11.10, 16:53 Podejzewam ze wlasnie kupiles piwo na dole w sklepie, obaliles je na laweczce, potem nastepne i nastepne, i w pijackich majakach, pomylilo ci sie, ze patrzac przez okno na swoje osiedle, myslales ze to wlochy ...... PS. Nie musze dodawac, ze na piwka zarobiles na czarno, pracujac we wloszech. No chyba ze byles jednym z tych wspanialych zatrudnionych we wloskiej fabryce fiata w Tychach, ktorzy piszczeli kiedy wlosi przeniesli swoja produkcje zpowrotem do wlasnego kraju. Ale to tez praca u wlochow. ....Nie gryz reki ktora cie karmi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj tak bidaku bidaku... IP: *.ists.pl 23.11.10, 22:11 Ja nazarabiałem ile trzeba dla rodziny plus dla 10 pokoleń naprzód w "milion we środę milion w sobotę".. Legalnie, całkiem legalnie... Ty tego nie zrozumiesz, boś za tępy. Musiałbyś dysponować analitycznym umysłem matematycznym z dodatkiem nieodzownej iskry geniuszu jako katalizatora... Dla tępych jest robota na zmywaku we Włoszech i mieszkanie w syfie. I oczywiście złodziejskie unikanie prawa w postaci zatajania dochodów... Nigdy tam nie byłem i nigdy nie pojadę, nienawidzę śmierdzącego włoskiego syfu. Tam wprost śmierdzi komuną na kilka kilometrów od granicy tego syfostanu. U nas, mieszkańców dobrze strzeżonego osiedla /żeby się odgrodzić od takich jak ty bidoków/ nie ma nędzy za oknem. Są piękne ogródki, drzewa, krzewy, jesteśmy odgrodzeni od wszechobecnych śmierdzieli i ich nędzy. Wy macie nędzę, bo nie macie zdolności, bo jesteście leniwi, oraz bo macie złodziejskie nawyki. Gdybyście szanowali cudzą własność i np. nie zgadzali się na takie podatki, jaki tutaj są ściągane od pospólstwa, to już tylko dzięki temu bylibyście dość zamożni. Ale wy wolicie dopuścić powszechną możliwość życia z cudzego mienia. DLATEGO dokładnie z tego tylko choćby powodu ZAWSZE BĘDZIECIE BIDAKAMI. Dlatego musicie wyjeżdżać do bidoków np. we Włoszech, którzy was tam zatrudniają do brudnej roboty, której nawet tamtejsze bidoki nie chcą wykonywać. Oczywiście na czarno, oszukując Polski Urząd Skarbowy.. Jeszcze pewno oszukujesz, że nie masz roboty i doisz państwo z zasiłku dla leniwych i niezdolnych. Co do piwa, nigdy nie spożywałem piwa. To jest picie dla bidaków. Wyłącznie spożywamy w domu dobre gatunki /dobrze zbalansowane/ wód mineralnych. Wino, koniak i przednie miody, ale bardzo rzadko. Oczywiście u mnie w piwnicach leżakują dobrze omaszałe beczułki i kwarty wina, koniaków i miodów, takie od kilkunastu tysięcy euro w górę. Goście je kochają... Także się bidaku nie kompromituj... Baw się tam dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: bidaku bidaku... 23.11.10, 22:59 GRATULUJE POZIOMU I POZDRAWIAM Z ATEN Odpowiedz Link Zgłoś
setlers5 Re: bidaku bidaku... 24.11.10, 05:16 kompleksy wsiowego dorobkiewicza, nowobogacki zarozumiały bufon i tyle w twoim temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.toya.net.pl 23.11.10, 17:01 Gość portalu: fthydst napisał(a): > Masakra, to zdjecie wyglada jak z kraju trzeciego swiata :/ przeciez włochy to jest prawie trzeci świat, pełno w nim arabusów, cyganów i innych brudasów Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:27 ... rowniez Polakow, Rumunow, albanczykow, serbow etc.... Coz emigracja z biedniejszych regionow do Wloch jest problemem bardzo powaznym.... Przez wiele lat mieszkal tam tez ten pan o dwoch imionach - "Jan i Pawel", ciekawe czy on tez byl dla ciebie brudasem ..... . PS. A jak tam pomnik Chrystusa, poswiecili juz to arcydzielo w centrum europy. Bo wszyscy czakalismy niecierpliwie.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 93.48.160.* 23.11.10, 17:41 Gdzie spotykasz tych fajnych Włochów. Wiekszość z nich to chamy nie okrzesane. Nie pluj na Rumunów i inne nacje ponieważ są bardziej wartościowymi ludźmi o tych Twoich ulubieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 17:54 Wrecz przeciwnie, nie pluje na zadna nacje, ani Rumunow, ani albanczykow. Nie pluje tez na cyganow czy tez arabow. Najwyrazniej zle zrozumiales moj skapy polski. Po prostu wym ienilem ze jest wielka emigracja wewnetrzna z niedniejszych regionow europy do bogadszych - z rumuni, polski, albanii etc do wloch. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 93.48.160.* 23.11.10, 18:09 Włosi bez tych biednych emigrantów, staliby się też krajem o niskim pkb, sami głośno o tym mówią. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 18:18 A kto powiedzial cos innego, oczywiscie ze by sie stali. Ale to nie daje prawa nikomu aby wyzywac ich od nierobow czy leni, a zwlaszcza kiedy tam jest tak duzo polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: 93.48.160.* 23.11.10, 17:27 E-uropejczyk pokaż swój IP. Właśnie piszę z tego Twojego kraju. Prawdą jest, że Włochy są pięknym krajem ,ale kulturą i wychowaniem nie dorastają Polakom do pięt. Tutaj wszystko jest na pokaz. Nie widziałeś nigdy np. ferrari na autostradzie jadące 100 km/h ? Brak kasy na paliwo. Nas uważają za naród trzeciego świata, nawet nie wiedzą gdzie jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: *.chello.pl 23.11.10, 17:38 Wpisy E-ropejczyka sa zenujace. Ja juz nie wspominam o ortografii, gosc pewnie nie skonczyl szkoly podstawowej, ale te jego teksty o "twoim kraju" jakby sam pochodzil z Indonezji swiadcza o sporych kompleksach i probie dowartosciowania sie na forum. Facet nie opanowal tez sztuki forumowej dyskusji, nikt mu nie powiedzial, ze nie nalezy sie dopisywac do kazdego postu. Tutaj wystarczy normalny komentarz i szacunek dla osob, ktore mysla inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 18:02 Nie skonczylem zadnej szkoly, a dokladnie to sie sam nauczylem po polsku. Wiec na samouka moje bledy sa niczym. Nie jestem Polakiem. Wiec komentarze typu w Twoim kraju, odnosza sie wlasnie tak jak pisze - w twoim kraju. To nie jest komples, kolego, ja nie jestem polakiem. wiec normalne jest ze pisze w twoim kraju kiedy mam na mysli twoj kraj. Zgadzam sie z taba w pelni, szacunek do innej mysli, wyzywaja od syfu, nierobow cale nacje, zadania aby wywalic wlochow z ue, to jest dokladnie brak szacunku. Szanuje sie osoby ktore wyrazaja zdanie a nie pluja na inne nacje, niedwoznaczne sadzac ze "ich" nacja jest w innej sytuacji. - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 18:06 Nie jestem w tym kraju, jestem obok - jakies 800 km na prawo, jezeli masz twaz w strone bieguna polnocnego. Co ty gadasz. To jest totalna bzdura ze niby jada po 100 km/godzine bo brak kasy na paliwo??? Przeciez PKB Wloch jest pare razy wyzsze niz w Polsce. Gdzie tam, sa bardzo fajni i kapitalnie sie z nimi pracuje. Jak na razie to tylko komentarze okreslajace wlochy jako panstwo trzeciego swiata zobaczylem, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 93.48.160.* 23.11.10, 18:17 Dlaczego wstydzisz przyznać się skąd jesteś. Bzdur nie opowiadam. Tutaj jak w każdym innym kraju są biedni ,bogaci i udający bogatych. Pkb nie ma znaczenia. Mam nadzieję dla Twojego dobra, że ci "kapitalni" Włosi otworzą Ci oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_ropejczyk Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro 23.11.10, 18:33 Nie musze sie wstydzic, juz a tym forum inni co mnie "znaja" napisali ze jestem zaten, i polski jest dla mnie obcym jezykiem. " .....Tutaj jak w każdym innym kraju są biedni ,bogaci i udający > bogatych..... Zaczynasz pisac normalnie. Wlosi sa taxcy sami jak inne nacje, dlatego sie irytuje kiedy zobaczylem sterte postow oskarzajacych ich o wszystko, zapominajac jaka potega sa wlochy - a sa potega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: *.skarzysko.vectranet.pl 23.11.10, 18:46 To zadna nowosc,to jest wieczny problem-NEAPOL tonie w smieciach WIECZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
debilofil Włosi się skończyli tak jak kiedyś cesarstwo rzyms 23.11.10, 18:49 Kiedyś wstydziłem się czasami być Polakiem. Kiedy pojechałem do Włoch natychmiast wyleczyłem się kompleksów. Im zawdzięczam najlepsza terapię od komuny jaką przeszedłem. Wychowany w komunie i biedzie myślałem, że tylko u nas jest tak źle, że ludzie są "gorsi". Po pobycie we Włoszech mój punkt oceny zmienił się natychmiast. Zobaczyłem właśnie brud, brak organizacji, narkotyki, brak wartości, zarazę zwaną rasizmem ukrytą w tym narodzie a wynikającą z błędnego przekonania, że jeszcze coś znaczą w Europie. Ubawiłem się jak zaobserwowałem, kiedy ciemny kurdupel o inteligencji kury uważał się za kogoś lepszego niż emigranci, niż Afrykanie itp. Zabawne, bo z mojego punktu widzenia nie różnił się kolorem skóry i poziomem zbytnio od tych Afrykanów. Zapewne dlatego ich tak nienawidził, bo był do nich dla nas z północy bardzo podobny. Włochy tak jak Polska jest podzielona, ale oni teraz mają gorzej. Dlaczego? Bo my się dorabiamy a oni upadają. Odpowiedz Link Zgłoś
setlers5 Re: Włosi się skończyli tak jak kiedyś cesarstwo 23.11.10, 19:41 Co masz na myśli przez pojęcie "brak wartości" i co powiesz o największym narkotyku, czyli alkoholu, po którego wedle statystyk znacznie częściej sięgają Polacy niż Włosi ? Piszesz o rasizmie we Włoszech (z czym się zgodzę), ale sam kategoryzujesz ludzie kryterium wzrostu "ciemny kurdupel". Generalnie zgadzam się z twoimi tezami, ale działają na mnie jak płachta na byka ględzenie o upadku moralnym czy powszechnym nihilizmie. Głównym ośrodkiem z którego pochodzi to ględzenie jest czarna stolica umiejscowiana w samym sercu Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Włosi się skończyli tak jak kiedyś cesarstwo IP: 151.59.19.* 23.11.10, 19:42 He he i odezwali się Europejczycy brak słów. Problemy z smiećmi to są problemy wywołane walką o wpływy z tych śmieci. Włochy to nie tylko Neapol zresztą Włosi mówią ze Italia się kończy na rogatkach Milano. He he ale setki tysięcy Polaków pracuje w Neapolu ,okolicy, ogólnie południu bo zarobi te 1000Eu OPIEKA 700EU, już nawet nie napisze jak żyją , na autostradzie widać całe busy autobusy jadących tam do pracy której to nawet południowcy nie chcą ci jadą na północ. I ta mała północ wytwarza PKB na osobę 3x wyższe od Polski z zarobkami 5x wyższymi (13 sta pensja, często 14-sta.) www.reportaz-tygodnia.trop-reportera.pl/praca-wlochy/praca-wlochy/neapol.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... IP: *.nyc.res.rr.com 23.11.10, 19:47 Spoko, posprzątają. Na Haiti jest cholera. Mała epidemia we Włoszech zmobilizuje ich do sprzątania śmieci szybciej niż 1000 inspektorów z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamro IP: 87.99.45.* 23.11.10, 20:08 Gość portalu: fthydst napisał(a): > Masakra, to zdjecie wyglada jak z kraju trzeciego swiata :/ Bo Włochy w dużej części to jest kraj trzeciego świata. Im dalej na południe, tym gorzej. Neapol jest brudny, głośny i niezbyt bezpieczny. Na porządku dziennym są kradzieże torebek/aparatów fotograficznych przez osoby podjeżdżające na skuterach a na kolejnej ulicy próba odsprzedaży jeszcze "ciepłego" towaru. Jak masz szczęście, to Ci się trafi Twoja własna rzecz do odkupienia!! Neapol - totalna klęska. Byłam, widziałam, nie wrócę nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
le5szek UE do Włochów: Posprzątajcie Neapol, bo zamrozi... 23.11.10, 20:30 Jestem świeżo po lekturze "Gomorry". Końcowe rozdziały traktują o "śmieciowym biznesie"- opisane tam fakty,jeżeli nimi są oczywiście, budzą po prostu grozę. Stopień zatrucia tego regionu jest chyba porównywalny z Czernobylem.Cała książka jest zresztą wstrząsająca-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leoś W Bielsku Podlaskim też rządowe tuskowe śmieciarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 04:01 W Bielsku Podlaskim też te śmiecie od Tuska nie wyznaczyły punktu odbioru elektrośmieci. Ale grozić to już nam wolno, wy sukinsyny..... BAnda pieprzonych urzędasów... Odpowiedz Link Zgłoś