Dodaj do ulubionych

Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid

• Gość: Drumle Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:20
      W serwisie GSMonline znalazlem ciekawe wyliczenie dotyczace pre-paidow.
      jednoznacznie pokazujace, ze Heyah jest najlepsza i przede wszystkim
      najprostsza. Te 500 000 to calkiem realne jest. Wyliczenia mozna obejrzec:
      republika.pl/dla_niedowiarkow/wyliczenia.htm
    • Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.04, 14:25
      Od lat mam abonament w Plusie. JUZ DOSC!!! Najbardziej nieprzyjazna
      uzytkownikom siec komorkowa. Mam juz ich serdecznie dosyc. Ich promocje i
      obnizki cen sa smiechu warte. Sa sztywni i tak potwornie krotkowzroczni, nie
      widza, ze duza czesc ludzi ma ich juz powyzej uszu... Zal mi mojego numeru,
      nasze wspaniale prawo naturalnie nie pozwala na przeniesienie go w calosci do
      innego operatora (jak to jes w innych krajach), ale to mnie nie powstrzyma.
      Czekam na koniec podpisanej poltora roku temu umowy i spadam z Plusa, nie chce
      miec z nimi juz nic wspolnego.
    • Gość: Longus Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.lomac.net / *.lomac.com.pl 15.04.04, 14:55
      Cytat: "Simplus wprowadził taryfę Team2 z bezpłatnym naliczaniem sekundowym po
      pierwszej minucie rozmowy oraz niższymi (do 30 proc.) stawkami za połączenia.
      Najbardziej potaniały rozmowy w nocy i w weekendy."

W porównaniu z czym ??? Ja miałem taryfę Simplus Multi, zmieniłem na Team2, bo:
      cena połączenia w szczycie spadła z 2,90 do 1,50, poza szczytem z 1,45 do 0,90
      za minute. Spadly tez ceny wszystkich innych połączeń w ramach sieci i poza
      sieć. Z JEDNYM WYJĄTKIEM - dotychczas W NOCY płaciłem w ramach sieci 0,30 a
      teraz DWA RAZY WIĘCEJ ! To gdzie ta największa obniżka ???
    • Gość: conio Re:ERA to WIELKA CHOLERA!!! IP: 217.11.134.* 15.04.04, 14:56
      ERA to WIELKA CHOLERA!!!
      • Gość: Idea-fan Re:ERA to WIELKA CHOLERA!!! IP: 213.17.181.* 15.04.04, 16:45
        Mam tel w idei od 5 lat. Jestem uczestnikiem programu Idea Profit.
        Zmienilem w tym czasie dwa razy tel(po wygasnieciu umowy dostalem nowy za
        zlotowe i karte popa). Za kazda wydana zlotowke na rachunek dostaje punkt
        programu profit. Ostatnio uruchomilem kilka dodatkowych promocji(trzy i
        ja,przyjaciel).
        Place 110 zl abonamentu w ktorym mam 250 minut gratis(90 z abonamentu na
        rozmowy do wszystkich sieci,150 do przyjaciela). Otrzymanego popa
        sprezentowalem Pannie,i dzieki mnie ona od polroku ani razu nie kupila karty
        (doladowuje jej z punktow profit,a ona za kazda wydana zlotowke jesli wyda
        wiecej niz 25 zl ma doladowanie konta promocyjnego ktore wydaje na idee),a ja
        przy niewielkich zarobkach nie wydaje majatku na tel.Minuta rozmowy po
        wyczerpaniu darmowych kosztuje mnie ok 30 groszy,im wiecej smsow wysle tym ich
        cena tez spada(z 29 na 20 groszy).
        Wczesniej panna miala tak-tak,poki bonus dzialal sensownie i ja dzwonilem ze
        stacjonarnego do niej to bylo niezle.Ale jak sie zmienily zasady bonusa to czym
        predzej z Ery uciekla(wczesniej trzymal ja numer).A ja przelukalem oferty
        bonusowe Idei. Jestem z takiego rozwiazania bardzo zadowolony :))
        Jedyny minus idei abonamentowej to zwiekszenie okresu umowy do 30 miesiecy.
        Co do popa to fakt, czasem ciezko sie doprosic wlaczenia nowej opcji, ale po
        drugim telefonie i lekkiej irytacji okazuje sie ze wszystko dziala. Cieszy mnie
        tez darmowa(fakt ze trzeba wyslac smsa aktuwujacego usluge)bramka
        internetowa,ale zadko z niej korzystam.

Co do Heyah, to ich szacunki abonenckie sa przesadzone. Slyszalem ze np
        bardziej sie oplaca kupic kolejna karte z nr 0-888(starter za 20 zl) niz
        doladowywac stary numer. Ciekawe ile osob tak robi, a oni mysla ze to nowy
        abonent w sieci :P
        • Gość: sigma Re:ERA to WIELKA CHOLERA!!! IP: 62.233.153.* 06.05.04, 10:22
          Gdybym chcial drogi abonament to pewnie tez poszedlbym do innej sieci.A tak mam
          Heyah i nie mam problemow.
      • Gość: tak dla tak Re:ERA to nie WIELKA CHOLERA!!! IP: *.ham.dial.de.colt.net 15.04.04, 16:52
        ludze nie dajcie sie oszolomic bo tak naprawde "heyah" jest do dupy,
        pomimo korzystnych cen miedzy klientami-heyah,
        po trzech miesiacach trzeba uzupelnic konto [w tak tak po-6 miesiacach]

przeczytajcie dokladnie warunki...

heyah.pl/index.php?pageid=68
    • Gość: juseppe Już sie zbliża tym razem WIELKA STOPA IP: 212.160.152.* 15.04.04, 16:58
      Im większa konkurencja tym niższe ceny!Zapraszamy innych operatorów do Polski!!
    • Gość: jwer Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.04.04, 17:03
      www.allegro.pl/show_item.php?item=24051937 ---
    • cipiur Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 15.04.04, 18:47
      Martwią mnie dwie sprawy.
      Jednak Klienci Heyah to najmniej lojalna grupa klientów sieci komórkowych.
      Co się stanie, gdy pojawi się Operator (jeden z obecnych lub nowy) i obniży na
      tyle stawki, że ta grupa "się przeniesie"?
      Jak młody człowiek, Klient Heyah, ma sobie kupić cool aparat telefoniczny.
      "Pełen wypas" kosztuje ok. 2.000,00 PLN, takim mozna "zaszpanować" i nie mówcie
      mi, że rynek wtórny telefonów to zaspakaja.

Pozdrawiam!
    • Gość: chrobot Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.compusa.com 15.04.04, 18:56
      Niech sie bija o klijenta moze cos ciekawego z tego wyniknie. W USA wprowadzili
      takie prawo, ze jezeli przechodzisz np z AT&T do T-Mobile wcale nie musisz
      zmieniac numeru-wszystko zalezy od ciebie...
    • Gość: Jerry Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.mtx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 19:09
      Te komuchy które, są wszędzie mają na celu jak najdłużej siedzieć na stołkach
      nie zrobią nic dobrego dla konsumenta. Ceny za rozmowy sa za drogie . Żadna
      sieć w Polsce nie obniży ceny bo te sieci mają na celu dymać jak najdłużej
      konsumentów . A Urząd Konkurencji i Konsumentów pierdzi w stołek i nic nie robi
      w celu obiżenia cen za usługi w telefoni komórkowej. Prezes tej instytucji też
      komuch.
    • Gość: sylwek_@poczta.one Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 15.04.04, 19:31
      SAM JESTEM W IDEII ALE TA SIEĆ OSZUKUJE SWOICH WŁASNYCH KLIENTÓW NALICZAJĄC
      NIEWYKONANE POŁĄCZENIA.CO PRAWDA ZDAŻYŁO MI SIĘ TO TYLKO RAZ DO TEJ PORY ALE
      SIĘ ZDAŻYŁO.PONADTO POTRAKTOWALI MNIE TAK JAKBY IM NIE ZALEŻAŁO NA KLIENTACH
      PONIEWAŻ NIE ODPOWIEDZIELI NA MOJĄ KOLEJNĄ REKLAMACJĘ.WIĘC LUDZIE UWAŻAJCIE I
      SPRAWDZAJCIE SWOJE BILINGI.JA JUZ NAPEWNO NIE PODPISZĘ KOLEJNEJ UMOWY Z SIECIĄ
      IDEA.
    • Gość: emigrant KOMORKA W USA IP: 155.37.231.* 15.04.04, 19:53
      a ja mam 2 komorki w T mobil za 75$ 800 minut za darmo weekendy i noce za darmo i
      pomiedzy kazdym T mobil w USA tez za darmo
      75$ to ok 300 pln a co jest za taka cene w Polsce?
      • Gość: MaciekS Masz to samo co ja. IP: *.gs.com 15.04.04, 21:25
        Zapomniales tez o tym ze w programie mamy M-to-M (komorka do komorki) za darmo
        BEZ OGRANICZEN... czego w Polsce jeszcze dlugo nikt nie zaoferuje.

Poza tym jeden SMS w T-Mobile kosztuje chyba 5 centow czyli ok. 20 groszy i za
        te cene sle sie do komorki... w Polsce.

Tylko cholera wkurzajce jest jak SMS przychodzi z Polski w srodku nocy i ma sie
        na niego odpowiedziec ;)
    • Gość: gosvami zdrowa konkurencja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 19:54
      "Bronimy tylko naszej bazy klientów. Nie chcemy wojny cenowej - powiedział nam
      jeden z wysokich przedstawicieli Centertela" .... ponieważ może to spowodować
      spadek zysków - lepiej nie walczyć ze sobą i dzielić się krociowymi zyskami. po
      co obniżać ceny...?
    • Gość: simon Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.acn.waw.pl 15.04.04, 20:00
      to szaleństwo wszsycy kupują heyah, ok ja mam abonament, ale też zastanawiam
      się nad kupnem tej karty mam dodatkowy telefon wiec mogę go wykorzystać, dobrze
      że era wprowadziła tą oferte i raczej będzie ta oferta dominować na rynku bo
      idea daje ciala na calej linii
    • Gość: mamcar Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 15.04.04, 21:02
      Sam zastaniawiałem sie nad przejsciem do Heyah z Popa, bo naliczanie sekundowe
      i niskie stawi kusiło, ale stwierdzilem że poczekam na odpowiedz Idei. Nie
      zawiodłem sie gdy czytajac ten artykul dowiedzialem sie ze Idea wprowadzila
      sekundowe naliczanie i obnizyla ceny SMSow , co z tego ze tylko w sieci, dla
      mnie to wystarczajacy powod by pozostac wiernym. Analizujac oferte Heyah wcale
      nie wypada tak dobrze, przede wszystkim niskie stawki w sieci, ktora ma jeszcze
      niewielu moich znajomych i brak bramki SMS z tego co wiem, ceny moze sa niskie
      tylko czy rzeczywiscie takie beda jak sie zacznie korzystac? dla mnie to taki
      sam haczyk jak z cenami produktow konczacych sie 99groszami
    • Gość: Gomez Adams Szczylstwo i gównażeria to zlota żyla dla.... IP: 137.122.90.* 15.04.04, 23:17
      .... firm telekomunikacyjnych.
      Malolaty gadają przez komórki jak najęci a placą za to przeważnie rodzice.

GA
    • Gość: bruno Naliczanie sekundowe TO JEST TO ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 02:29
      Nie ma to jak naliczanie sekundowe :-)
      :-)
      Heyah !!!
    • Gość: ez Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.* 17.04.04, 18:23
      Mam abonament w plusie i juz skonczyla mi sie umowa, wlasciwie bylem zdecydowany
      przeniesc sie na heyah ale jest jedna rzecz ktora mi sie nie podoba - jesli ktos
      ukradnie moj telefon albo go zgubie to nie moge odzyskac mojego numeru... to
      jest jednak powazny minus w porownaniu z abonamentem
    • Gość: luki Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.zse-kielce.edu.pl 23.04.04, 12:32
      mysle ze HEYAH wymusi na innych sieciach obnizenie cen polaczen i oczywiscie
      naliczanie sekundowe do innych sieci a nie tylko w sieci maciezystej. 0.98
      groszy za min i sekundowe naliczanie do wszystkich sieci kontra Idea POP z
      sekundowym naliczaniem i minuty polaczenia od 1.70zl,raczej nie ma o czym
      dyskutowac ktora z ofert jest atrakcyjniejsza.
      • Gość: Heyka Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.torun.pl / 217.97.134.* 06.05.04, 10:38
        Zgadzam sie - heyah jest najlepsza! od razu sie zdecydowalam na zmiane operatora
    • Gość: AREK Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 13.05.04, 23:30
      HEYAH to ściema-minuta z BOA w tej sieci to 1 PLN i naliczanie za każdą
      rozpocztą minutę.
    • funnyguy Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 08.11.13, 11:44
      Jeśli t. mobile tak będzie walczyć o klienta jak robi to teraz to marnie to widzę ...

Dostałem starter w kinie w ramach tzw. promocji "FRII" i jakiegoś tam konkursu. Postanowiłem wypróbować. Na dołączonej do karty SIM jest informacja o tym, że 10 zł. doładowania możesz np. m. in. wykorzystać na 60 min. do wszystkich sieci - po zamówieniu usługi odpowiednim kodem. Tak też zrobiłem. Doładowałem konto 10 zł. i ważność konta została przedłożona o 10 dni (w zależności od kwoty doładowania - wydłuża się ważność konta). Następnie zamówiłem 60 min./30 dni do wszystkich sieci i otrzymałem sms, że ważność konta przez następne 30 dni. Ogarnęło mnie zdziwienie kiedy na drugi dzień dostałem SMS, że za 2 dni upływa ważność konta. Sprawdzam pod *101#, a tam - faktycznie 2 dni ważności i 0,95 groszy limitu. Zadzwoniłem na informację. Panienka tłumaczy, że po wykupieniu pakietu cała wartość doładowania jest "zabierana" na konto tego pakietu. Co więcej, żeby z niego skorzystać, trzeba mieć ważne konto telefonu. Wynika więc, że są dwa odrębne terminy ważności "ogólny termin ważności konta" i termin ważności pakietu - czyli te 30 dni na 60 min. do wszystkich sieci. Czyli muszę teraz doładować "ogólne konto" tyle, aby móc skorzystać z wykupionego pakietu. Pytanie co z pieniędzmi wpłaconymi na "ogólne" konto, skoro opłaty są pobierane z konta pakietowego. A terminy ważności biegną i tu i tu.
      Normalnie się zagotowałem na takie praktyki. Ponieważ mam w t mobile 2 telefony na abonament rozważam odejście po zakończeniu umowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka