Gość: gliwiczanin IP: *.necik.pl 14.04.04, 23:22 i dobrze ze sie tak dzieje poczekajmy na 4 operatora to bedzie kolejny boom :D .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xmen Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.sulechow.net 14.04.04, 23:25 Mnie ta łapa wcale nie kusi, ani nie przyciąga będę siedział w tak taku do końca :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-n-k Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.icpnet.pl 14.04.04, 23:30 Liczyć umiem i bede tam, gdzie taniej. Za zadna "Nicee" umierac nie bede. Niech zyje wolny rynek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min) IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 00:30 Trzy i pol tysiaca o kazdej porze, a nie tylko wieczorem czy w weekend. Ceny rozmow telefonicznych w Polsce ograniczaja rozwoj gospodarczy, zwlaszcza jesli chodzi o male biznesy.Moja komorka to firma T-Mobile dawniej Voicestream Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.strl1201.mi.comcast.net 15.04.04, 00:42 Co z tego ze masz 3500 minut za 50$ jak nie stac cie juz na Comcast za nastepne 50$. Tylko dziadujesz z tym DSLem w Ameritech'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 01:57 DSL mam w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS A czym jest gorszy DSL od dziada Comcast? IP: *.mad.east.verizon.net 15.04.04, 03:03 Nie wiem czy sie orientujesz, ale Comcast jest najwiekszym dziadostwem w USA z ktorego warto uciec. To sa niedoksztalceni kretyni o aroganckiej naturze. Tak sie sklada, ze jestem tutaj informatykiem i moge co nieco sprawdzic co wie przcietny technik pomagajacy w dowolnej firmie dostarczajacej podobne uslugi w USA (co zreszta od czasu do czasu robie). Na takiej podstawie zreszta stwierdzilem ze np. obsludze technicznej Verizon (DSL) w tutejszym regione (bo nie wszedzie) trudno dorownac. Poza tym DSL daje Ci obecnie dostep 1.5Mb/sek (to co ja mam) NIEDZIELONEGO dostepu podczas gdy to co daje Comcast to tylko teoretyczna predkosc... bo jest ona dzielona z innymi uzytkownikami. Comcast jest drogi w poronaniu z Verizon (tylko $35 za DSL 1.5Mbit/sek w Verizon). Jesli juz chcesz isc w cable to mow raczej o OprimumOnline/Cablevision bo ta firma jest w porzadku. Musisz jednak wiedziec ze w USA obowiazuje przepisy, ktore pozwalaja zaledwie jednemu operatowi kablowemu dzialac na okreslonym obszarze. Jesli wiec jestes szczesciarzem to mozesz trafic usluge OptimumOnline. Poza tym jesli wiesz cos o sieciach i waskich gardlach przepustowosci to z pewnoscia bedziesz wiedzial ze gardlem w sieci nie jest najczesciej predkosc lacza jesli masz conajmniej DSL 1.5Mbit, ale raczej wydolnosc popularnych serwerow na drodze polaczenia. Zwykle to one ukroca "twoj superszybki Internet" do... okolo 500-800kbitow/sek. To po co Ci Internet kablowy? Cos jeszcze? Ja nawet nie chce kablowki od Comcast. Dla celow telewizji DishNetwork jest o wiele bardziej oplacalny i elastyczny nie wspominajac ze oferuje dwie stacje telewizyjne i jedna radiowa (cholerne "radio maryjne") prosto z Polski 24x7... hmm... tak jak nadaja w Polsce na biezaco (Polsat, TVN24). Pozdrawiam z New Jersey, M. PS> Tez korzystam z T-Mobile wraz z rodzina. W Polsce na wakacjach uzywamy tych samych telefonow z kartami "prepaid", ale polecam karty ERA ktore dzialaja bez problemow (notabene ERA ma umowe roamingowa z T-Mobile). Karty GSM Plus (Simplus) sa do dupy i nie chca dzialac zaraz po wlozeniu jak powinny. Rada jakiegos psychicznego technika w Polsce byla zrobic "Master Reset", ktory kasuje takze zapamietane telefony. Ja mu proponuje zrobic Master Reset jego wlasnej glowy. Karta ERA w telefonie kupionym w T-Mobile w USA dziala bez takich zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieg Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.polkomtel.com.pl 15.04.04, 14:11 No i co z tego kiedy zasieg tracisz zaraz za znakiem city limit ;-) Podrózowałem troche po USA i Kanadzie i nawet na głownych trasach malo gdzie jest zasieg. Czlowiek porusza sie od "wyspy do wyspy" a jak faktycznie potrzebuje sie skontaktowac np w razie pomocy to szuka drutów wiszacych na drewnianych slupach ;-) O usługach dodatkowych juz nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 14:52 Zasieg znacznie sie poprawil w ciagu minionych dwoch lat, ale T-Mobile to glownnie okregi metropolitalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t-mobila T-mobile IP: 212.65.27.* 15.04.04, 15:33 T-Mobiel jest teh best...tez mam T_mobile...moze wkrotce beda oni w polsce???a nie jakies ery plusy etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd era to już prawie t-mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:24 jeśli deutsche telekom wykupi brakujące akcje do przejęcia pakietu większościowego to zmieni nazwę ERY na T-Mobile (p), ale się nazwami podniecacie bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Zasieg IP: *.gs.com 15.04.04, 21:19 To prawda, ale jesli podrozowales po Kanadzie to tez wiesz, ze jest tam wielu operatorow GSM i wcale nie jest tak dobrze z kryciem innych niz GSM standardow (np. CDMA). Operatorzy GSM witaja cie message'em... juz na granicy. Poza tym jesli podrozujesz tylko po USA (i to poza New England gdzie rzadko co dziala) to rzeczywiscie lepiej bys zaoparzyl sie w komorke Verizon. W innym wypadku (jakakolwiek podroz w inne miejsce na swiecie) mozesz sobie te komorke wsadzic... wiesz gdzie. Komorki GSM beda dzialaly prawie wszedzie (70% telefonii komorkowej na swiecie to GSM a wiec takze T-Mobile a jesli dobrze sie orientujesz w sparwach to wiesz ze USa nie jest najlepiej rozwinietym krajem pod wzgeledem telekomunikacji - na pierwszym miejscu jest Korea). Najbardziej mi sie podobalo jak Amerykanie guzik mogli rozmawiac z kimkolwiek na Jamajce, podczas gdy uzytkownicy T-Mobile i innych operatorow GSM mogli sobie gadac ile chcieli. Ja nieststy nie gadalem, bo nie uzgodnilem tego zawczasu z T-Mobile, ale to moja wina i juz ja naprawilem. Poza tym zgadzam sie z "Jankesem" ze siec T-0Mobile jest mozno rozbudowywana co sam odczulem. Szkoda jednak ze biznesmeni z T-Mobile nie wpadli jeszcze na to by instalowac sie na tzw. "Rest Area" przy autostradach, bo nie wszedzie mozna tam jeszcze zadzwonic (np. Nowy Jork, ktory osobiscie testowalem na poludnie od Albany). Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.proxy.aol.com 15.04.04, 18:59 Za 35 USD moge w Denver rozmawiac cala dobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 20:06 W jakiej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomus Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.rasserver.net 16.04.04, 00:50 a kogo to, kurwa, obchodzi, kmiotku. z powrotem spierdalaj do twojej polskiej wioski i tak yu pewnie jestes nielegalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja. Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.era.pl 16.04.04, 12:21 Masz coś do polskiej wioski, ty palancie?!! To ty pewnie siedzisz nielagalnie a jak i nawet udało ci się legalnie dostać do "raju" to siedź tam i się nie rzucaj... Straszny amerykanin się odezwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.cable.mindspring.com 19.04.04, 03:24 ale t-mobile ma niestety najgorszy serwis. i co ci z tych tysiecy minut. nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.core.lanet.net.pl 14.04.04, 23:29 To operatorzy nie przewidzieli, że ludzie chcą płacić jak najmniej??? Gdybym nie był uwiązany numerem telefonu (niestety z aktualnego nie mogę zrezygnować) w pierwszym dniu heyah zmieniłbym taryfę. Nie ma tam MMSów, internetu i innych gadżetów. Ale do cholery telefon to telefon, jak sama nazwa wskazuje służy do rozmawiania!!! A drogimi usługami dodatkowymi operratorzy już dawno wystraszyli klientów. Tkwi przekonanie, że internet w komórce jest drogi i nawet tani (co raz częściej) GPRS niewiele zmienia. Polacy są biednym narodem, jeszcze tego nikt nie zauważył? Że średnia dochodów jest coraz większa??? Ale mediana ciągle niska, a to bardziej wiarygodny wskaźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macant Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 18:08 minie tez się wydawało,że niew moge zmienić numeru, ale...sprawdziłem mam ma On jeszcze około roku odbieranie telefonów. Więć nagrałem mój nowy numer HEYAh na poczcie głosowej, poz tym wysłałem 40 SMSów darmowych z moją wizytówką i urzywam heyah.Różnica w kosztach to szok, a mianowicie dzwonie nadzie wam sie na poczte głosdową, rozłączam sie i co? kkoszt 2 lub 4 grosze, a POPie koszt jednej minuty. czyli od kilkudziesięciu groszy do 1.75zł.Dzwonie i mowię to co chce powiedzieć,,krótko, zwiężle i tanio.A jeśli coś by mi odbiło i czciałbym dłuzej pogadac, to i tak zapłacę taniej niż w innych sieciach.Jak mi sie bedzie kończył POP, to kupie kat\rtę za 50 , przedłuze o 3 mce podawanie mojego numeru, a 50 zł wygadam.No chyba,ze POP zrobi sie tańszy , to zawsze mogę wrócić.Niech żyje naliczanie sekundowe za friko! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy- Slowacja Info IP: *.slovanet.net 14.04.04, 23:36 Narescie cos drgnelo w Polsce. Ale jest jeszcze bardzo duzo rezerw. Nadal operatorzy dra kase z wszystkich urzytkownikow na karte. W stosunku do Slowacji zacofanie przynajmniej 1,5 roku. Sekundowa taryfikacja, waznosc karty na rozmowy przychodzace 1 rok!, wyswietlanie pozycji, darmowe powiadomienia SMSem o dzwonieniach w przypadku wylaczonego telefonu albo poza zasiegiem, nocne rozmowy za stala oplate okolo 20 gr bez wzgledu na czas rozmowy, dobijanie karty 10gr na 1 minute rozmowy przyjetej z innej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok_Wawelski Lepiej mi powiedz jaka pogoda w Liptowskim Mikulas IP: *.net4you.krakow.pl 15.04.04, 00:10 u, bo sie tam wybieram w sobote :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( . ) ( . ) To obal zlotego bazanta za mnie :) IP: 207.115.73.* 15.04.04, 16:07 oni tam maja super piwo i jaka taniocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karel-Czech republ Mylicie, że ceny ADSL w Polsce s& plusmn; za wysokie? IP: *.eurotel.cz 15.04.04, 13:46 Mylicie, że ceny ADSL w Polsce s± za wysokie? Macie absolutn± rację. Polecam przegl±d cen ADSL na wiecie: www.internetprovsechny.cz/world.php Strona jest co prawda po czesku, ale nie powinnicie mieć problemu ze zrozumieniem. Dla ułatwienia przeliczania 1 złoty to na dzień dzisiejszy 7 czeskich koron. 37 krajov,98 ISP, 249 uslug Eastern: www.internetprovsechny.cz/eastern.php Western: www.internetprovsechny.cz/western.php Graf: www.internetprovsechny.cz/graf1.php?all=true&svetadil=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanGraf "luksusowe" barachło IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.04, 23:38 Polska to skansen, w którym telefonia jest usługą luksusową, co widać po cenach i zachowaniu operatorów i niektórych klientów. Kiedy się skończy idiotyzm mnożenia w nieskończoność coraz to nowych taryf? To po prostu zwykłe dojenie klienta. Ostatnio zamówiłem billing w Erze za jeden miesiąc. Kosztowało to mnie 6 zl. Kuriosum. A ile musiałem jeszcze się nagimnastykować, żeby to zamówić. Tajne numery i inne pierdoły. Gorzej już nie można. Przecież billing powinien być wliczony w cenę abonamentu. Ale to Polska właśnie. Zamiast zwykłej, łatwej, prostej i taniej usługi jest coś w rodzaju dobra luksusowego. Przypominają się lata 80 w PRL-u, kiedy papier toaletowy i mydło też były towarami luksusowymi. "Drogi kliencie, jeśli cię puścimy, to tylko w skarpetkach". Takie hasło reklamowe mogą sobie na billboardach umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
micruz Re: "luksusowe" barachło 15.04.04, 08:58 Nie wiem jak ty to zrobiłeś że po pierwsze miałeś problemy z zamówieniem bilingu (czas do tego potrebny szacuję na jakiechś 30 sekuknd), po drugie że musiałeś za to płacić, a po trzecie że musiałeś zamawiać. Od trzech lat otrzymuję od Ery co miesiąc biling rozmów wraz z rachunkiem i nic mnie to nie kosztuje. To naprawdę trzeba chcieć żeby zrobić tak jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: "luksusowe" barachło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:50 Gdybyś jednak zwrócił uwagę, że na świecie są też inne osoby, które mogą mieć inne taryfy niż Ty, to było by dobrze. Np. w taryfie Nowa Moja 25 i TAKAjakTY S comiesięczny billing kosztuje 5zł+vat, (tzw. pakiet dla wszechstronnych), tak samo jednorazowe zamówienie. Jest to wg. mnie średniowiecze, ale cóż! W starej Moja 10 był za darmo!!! Zamówienie - tu się zgadzam - ok. 30 sekund (I-BOA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Poje..ło Cię czy co? IP: *.bielsko.msk.pl 15.04.04, 21:28 Przecież 5 zł+VAT to jest właśnie 6,1 złotego. Więc o czym tu mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Jak to nic nie wskazywalo na sukces? Wystarczy IP: *.wp.mil.pl 14.04.04, 23:43 poczytac strony internetowe poswiecone gsm!Tu kazdy czeka na TANIE polaczenia! Nie wiem w jakim kraju zyja spece i eksperci ale wg mnie jesli ich sukces Heyah zaskoczyl to napewno nie w PL. Jeszcze gdyby ktos dal neta za 50zl miesiecznie z predkoscia podobna do neo to tez rozumiem eksperci by byli zaskoczeni ze nagle miliony osob sie do netu wlaczyly! Polska to po prostu kureFFFsko drogi kraj i do cen europekjskich nam jeszcze duzo brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak to nic nie wskazywalo na sukces? Wystarcz IP: *.core.lanet.net.pl 14.04.04, 23:50 > Polska to po prostu kureFFFsko drogi kraj i do cen europekjskich nam jeszcze > duzo brakuje! Odwrotnie, teraz Europa nas goni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:55 w tak tak wystarczy jeden sms wysłany i już cie kasują na 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defff A za jakis czas IP: *.wmc.net.pl 15.04.04, 00:38 wejdzie 4 op, ktoremu PTC odsprzeda marke Heyah (np. z 1-2 milionowa baza klientow). poza tym sciaganie smokow ze sluchawek nie jest nielegalne:-) defff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak-kwak Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 01:16 A wiec te "kilkadziesiat mln zl" to tyle, ile na prepaidach zarobila era (3.5 mln abonentow x srednio 28 zl = 98 mln zl). Nie bardzo rozumiem wiec, zamiast wydawac 100 milionow na reklame, lepiej chyba obnizyc ceny ? Wyglada na to, ze przez rok prepaidowcy ery mogliby dzwonic za darmo i taki sam efekt jak wydanie 100 baniek na promocje. Pomyslmy.... wydajemy na reklame np. 50 mln i mozemy obnizyc cene o polowe przez rok. Albo nie wydajemy nic i przez 10 lat prepaidowcy placa 10% stawki... Podejrzewam, ze po roku era mialaby nie 3.5 mln prepaidowcow tylko 15 mln. Jesli sie myle, dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.echostar.pl 15.04.04, 02:39 te 28 zeta to miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick a ja mam popa za free od 2 lat IP: *.chello.pl 15.04.04, 02:51 i nie jest to telefon opłacany przez firmę albo osoby trzecie. Przy dobrej konfiguracji taryf, korzystaniu z dodatkowych promocji, punktów itp. oraz zgrania kilku usług (niekoniecznie wyłącznie telefonicznych) od 2 lat właściwie nie płacę za POPa przy miesięcznych rozmowach za ok. 50 zł. Jeśli muszę kupić kartę to sporadycznie może z raz na 5 m-cy. A ze dwa razy doładowałem innym osobom konta po 50 zł. Po ostatniej obniżce cen w POP o jakieś 50% w taryfie dla każdego to już mam raj. Nieujawniam szczegółów bo: 1. obawiam się że jak Idea przeczyta ten post lub dużo ludzi skorzysta z mojego rozwiązania to mi skasuje te dodatkowe możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: a ja mam popa za free od 2 lat 15.04.04, 16:54 Gość portalu: mick napisał(a): > i nie jest to telefon opłacany przez firmę albo osoby trzecie. Przy dobrej > konfiguracji taryf, korzystaniu z dodatkowych promocji, punktów itp. oraz > zgrania kilku usług (niekoniecznie wyłącznie telefonicznych) od 2 lat właściwie Hejki, jak mozesz przybliz mi te opcje na maila kbor@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aprii Re: a ja mam popa za free od 2 lat IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 17:21 yhm, tak sobie wmawiaj, ciekawe czy ktos Ci uwierzyl, mozliwe, ze masz NISKIE rachunki, ale nei wierze, ze legalnymi sposobami sa one DARMOWE pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otake Heyah dla dresiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 02:55 Nie czarujmy sie, heyah jest oferta dla dresiarzy korzystajacych z kradzionych komorek. A ponoc niemcy tacy uczciwi - chyba na zasadzie Kalego.Bardzo podoba mi sie tez nazwa heyah, to pewnie takie zakamuflowane pozdrowienie heil hitler. Wraca stare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Heyah dla dresiarzy IP: *.kobierzyn.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 18:26 stary, dopiero teraz przejrzalem na oczy. oczywiscie, ze to nazisci za tym stoja, byc moze kierujac cala akcja bezposrednio z argentyny. Heyah rzeczywiscie do zludzenia przypomina okrzyk "hajlhitla". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Re: Heyah dla dresiarzy IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:51 Mnie akurat odpowiada, ze Heyah jest tansza i prosta w obsludze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.zacheta.net 15.04.04, 06:21 Mam duzo znajomych korzystajacych z sieci, i wysylaja oni smsy z internetu. Dlatego telefonem dla mnie moze byc tylko Idea lub Plus. Era nie ma u siebie DARMOWEJ bramki sms dla kazdego, Heyah pewnie tak samo (Myle sie?) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 15.04.04, 07:25 Hmmm no ja jakoś mam za "darmo" bramke sms - wysłałem RAZ smsa za 1,22zł i mam bramkę. Jak ktos nie ma koma, to wystarczy, że wysle m@ila i tez bedzie miał hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 212.14.0.* 15.04.04, 11:21 Wiec masz za smsa, nie za darmo. O wiele mniej upierdliwie zalatwila to konkurencja udostepniajac takie bramki bez hasel i kombinowania. Dobre to dla ludzi ceniacych dyskrecje. Na te chwile heyah bez darmowej bramki to dla mnie taka sama lipa jak wszystko z ery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 212.160.234.* 15.04.04, 07:20 Heyah zdobywa rynek, ale za to ERA traci klientów abonamentowych ! Jestem tego dobitnym przykładem... Po 6 latach posiadania tel. w Erze oraz opłacania taryfy biznesowej ( w niemałej zresztą wysokości ! ), nie potrafili zapewnić mi wymiany tel. na nowy, ani nawet przedstawić oferty, która byłaby choć trochę konkurencyjna wobec ofert innych operatorów ! Koniec końców, jestem klientem Plusa, a dzięki ofercie tej firmy płacę połowę, tego co wcześniej i mam dwa razy więcej minut w abonamencie ! Pozdrawiam, jak coś to wieloryb1973@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 07:59 Chyba przestraszyli się o TAK TAKA ponieważ od 10 dni w hurtowniach nie ma HEYAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodki wacek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.168.129.* 15.04.04, 10:10 Żeby kupić heya musiałem z centrum Łodzi kropnąć sie na Aleksandrów, bo wszędzie wykupione. Czy tak ma wyglądać rożsądne planowanie rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 08:00 wydali prawie 6 mln i nie ma produktu - kto za to zapłaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświęcimianin Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 15.04.04, 08:01 Jestem klientem sieci IDEA od 4 lat,a od 2 mam POP-a teraz konczy mi sie okres umowy i chciałbym pozostać w IDEA ale... wcale nie jest to takie pewne,bo jak zapytałem w nowopowstałym salonie firmowym w Oświęcimiu przy ul.Mickiewicza,to młodzież nie potrafiła mi jednoznacznie odpowiedzieć co oferuje mi IDEA,mówili co prawda,że coś tam mi zaoferuja ale to wcale nie z górnej półki telefonów,więc powiedziałem,że czerwona Łapa czeka na klientów wiec niech sie ockną bo tacy jak ja wielu odejdzie z powodu niezdecydowania i braky dobrej oferty,dziwczynce w salonie nie chciało sie ze mna nawet rozmawiac a wcześniej juz w branży pracowała na Rynku w IdeI,powiedziano mi tez ,że Idea sie nie boi że starci klientów,więc jak to jest ?IDEA ma klientów w..tyle ?czy Idei zależy na klientach? Niech sie wówczas szerzy CZERWONA ŁAPA.Życzę dobrego samopoczucia IDEI w OŚwięcimiu na ul.Mickiewicza HEJJAH!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajo Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.chello.pl 15.04.04, 08:40 wystarczy szybko wprowadzić przepisy o definitywnej blokadzie kradzionych telefonów i będzie po HEYAH Odpowiedz Link Zgłoś
micruz Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 15.04.04, 09:05 A co za problem taki "definitywnie" zablokowany telefon podnieść z powrotem. Trwa to tylko trochę dłużej niż zdjęcie sim-locka i pewnie w punktach usługowych więcej by za to kasowali. Można by oczywiście zdelegalizować takie operacje ale wtedy będzie się to robiło po cichu pod ladą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.04.04, 09:53 no nie przesadzaj. ja mam heja wsadzona w stary telefon, ktory zostal mi po wymianie i dziala dobrze, aktywowalem bez problemow. krzyki ze Heyah jest do kradzionych telefonow sa prowokacja konkurencji. kradzieze w polsce byly wczesniej i beda nadal, a obnizki cen pol;aczen musza byc i brawo dla Heyah za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scept Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.168.129.* 15.04.04, 10:12 wystarczy szybko wprowadzić przepisy o definitywnej blokadzie kradzionych telefonów i będzie po HEYAH ale również po POPie i simplusie i Taktaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.04.04, 09:44 SUPER! Jestem jak najbardziej za obnizkami cen! Swietnie ze Heyah weszla i cos sie zaczelo dziac w prepaidach. Byl juz najwyzszy czas na obnizki. Brawa dla ery czy PTC za pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kret Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 80.51.255.* 15.04.04, 10:42 heyah to "młodzieżowa sieć" ale strasznie szybko zgarniają swych klientów. Podobno średnio co 5 sekund nowa osoba dołącza do heyah. Im więcej klientów tym ceny powinny być jeszcze niższe > zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macant Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 18:15 Jaki młodzieżowy, ja jeste po pięcdziestce i sobie Go zafundowałem. Dlaczego tani telefon ma być młodzieżowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Programy lojalnościowe pseudo bonusy i inne ... IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:51 Tak to prawda Heyah nie ma zadnych bonusow za staz za doladowania itp ale z drugiej strony np. Profit w Idei do ktorego naleze korzystajac z POP'a jest korzystny dopiero po doladowaniach za kwote 500 zl !!! wtedy mozemy dostac za 500 punktow 25 zl na rozmowy i smsy. Nie posiadam stalych dochodow jestem studentem wiec zanim uzbieram te 500 punktow mija powiedzmy okolo 6 miesiecy co oznacza ze w skali roku dostaje 50 zl rabatu. W takim razie wole popracowac dwa dni i zarobic 50 zl zamiast czekac na to rok w drogim POP'ie (rozmowy ok 1,7 zl poniewaz mam wielu znajomych w innych sieciach; oraz smsy pomimo znizek drozsze od heyah zarowno wewnatrz sieci jak i poza nia. no i sekundowe nalczanie do wszystkich sieci to jest wazne (zjawisko lapania sygnalow ;) nie ma wiec sesnu dlaszego umeczania sie z drogim POP'em ktorego mialem juz od 2 lat.Do tej pory nie dostalem obiecanego doladowania 10 zl za zarejestrowanie sie jako uzytkownik POP pomimo licznych interwencji w BOK Idei. Przechodze na Heyah(juz miesiac i jestem zadowolony) a POPa trzymam poniewaz ludzie dzwonia czasami jeszcze na stary nr jednak nie doladowuje. W heyah sprawa z przedluzaniem waznosci konta ma sie tak. Po 1 doladowaniu na polacz wykonywane mamy miesiac + 1 miesiac na odbieranie gdy doladujemy znow okres ten zwieksza sie o miesiac dluzej od daty w ktorej konczy sie poprzedni termin rozmow wychodzacych + miesiac (od tej nowej juz daty) na pol odbierane. Czyli jesli doladujemy jednego dnia trzema kartami po 20 zl to bedziemy mieli 3 miesiace na wykorzystanie tego plus miesiac na odbieranie. Mysle ze to jest w porzadku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do refleksji Zastanowcie sie moment IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.04.04, 10:57 Rynek komorkowy zostal juz podzielony. Heyah jest ruchem wyprzedzajacym kartelu komorkowcow przed ew wprowadzeniem 4 operatora (do ktorego zapewne dlugo, albo nigdy nie dojdzie) Prezes URTiP-u ma teraz argument, ze zadnego kartelu nie ma (hahaha), Heyah to blef, nie ma sie czym podniecac. Nie zastanawialiscie sie, dlaczego PTC nie chce wykosic konkurencji np poprzez potraktowanie ruchu heyah z era jako ruchu wewnatrz sieci? To proste, bo heyah NIE JEST Ery, czy nawet PTC, tzn nie mowie, ze nie jest formalnie, ale jakie to ma znaczenie. Nie liczcie na jakies zarabiste stawki i konkurencje. Konkurencji nie ma i nie bedzie. Za duza kasa kochani. Nasza kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziu Re: Zastanowcie sie moment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:12 Byc moze Heyah to narzedzie do negocjacji z Polsatem, w zamian za umiarkowana cene sprzedazy Ery niemcom Polsat bedzie mogl kupic Heyah? Tak tylko sobie kombinuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 11:06 MOIM ZDANIEM TO HEYAH JEST BEZNADZIEJNE I BEZ PRZYSZŁOŚCI, TAK SZYBKO JAK WSPIELI SIĘ WYSOKO TAK A NAWET SZYBCIEJ SPADNĄ Z WIELKIM HUKIEM. JEST TO PRZEREKLAMOWANE A LUDZIE RZUCAJĄ SIĘ NA WSZYSTKO CO NOWE I KOLOROWE. MOIM ZDANIEM POP W IDEII JEST COOL. MOI ZNAJOMI WSZYSCY MAJĄ POPa I SĄ RÓWNIEŻ ZADOWOLENI. RÓWNIEŻ MAMY SEKUNDOWE NALICZANIE I SMSy PO 0,17zŁ. JEŚLI TO DLA KOGOŚ JEST MAŁO TO NIECH ZAKUPI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.icpnet.pl 15.04.04, 12:11 ludzie, jesli jeszcze macie chociaz troche zdrowego rozsadku i oleju w glowie - jak myslicie kto napisal tego posta? "zwykly", "szary" uzytkownik telefonu komorkowego? Czy moze ktos kto pracuje dla idei, pop? wlasnie takie wypowiedzi "drogich" konkurentow sklaniaja do myslenia ze jednak Heyah jest lepsza oferta na rynku prepaidow niz pop czy plus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heyah-klient Mam Heyah od miesiaca i sobie chwale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 11:58 Place zdecydowanie mniej niz wczesniej w POPie i raczej do POPa juz nie wroce bo udalo mi sie bardzo latwy numer kupic przez internet i wyslalem juz do wszystkich znajomych wizytowki z nowym numerem. Najlepsze jest to sekundowe naliczanie. Nawet sobie sprawy nie zdawalem z tego ile sie na tym zaoszczedza! Bardzo jestem zadowlony ze PTC wprowadzila Heye, bo ceny zaczely spadac dzieki nim i moi znajomi, ktorzy (jeszcze) do heyah nie przeszli tez w simplusie i tym nowym popie placa mniej:) ale ja i tak ich na Heyah namawiam bo jest swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent IDEI Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 195.116.204.* 15.04.04, 12:05 Kupiłam w styczniu idea mix(29.01).Zapłaciłam 61zł aktywacji i to mam na rozmowy.W lutym pobierano mi za rozmowy z tej aktywacji zamiast z abonamentu.Dopiero w marcu zaczęto mi pobierać z abonamentu ale straciłam to doładowanie które nie powinno mi przepaść.Złożyłam pisemną skargę bo telefony nie pomogły i czekam od 10 MARCA aż łaskawie to sprawdzą.Myślą że złapali frajera i od razu mnie złapią.Gdyby mnie umowa nie łączyła zaraz bym zrezygnowała.Paskudna IDEA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.153.24.* 15.04.04, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś