Dodaj do ulubionych

Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid

IP: *.necik.pl 14.04.04, 23:22
i dobrze ze sie tak dzieje poczekajmy na 4 operatora to bedzie kolejny
boom :D ....
Obserwuj wątek
    • Gość: xmen Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.sulechow.net 14.04.04, 23:25
      Mnie ta łapa wcale nie kusi, ani nie przyciąga będę siedział w tak taku do
      końca :P
      • Gość: a-n-k Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.icpnet.pl 14.04.04, 23:30
        Liczyć umiem i bede tam, gdzie taniej. Za zadna "Nicee" umierac nie bede. Niech
        zyje wolny rynek!
        • Gość: Jankes Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min) IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 00:30
          Trzy i pol tysiaca o kazdej porze, a nie tylko wieczorem czy w weekend.
          Ceny rozmow telefonicznych w Polsce ograniczaja rozwoj gospodarczy, zwlaszcza
          jesli chodzi o male biznesy.Moja komorka to firma T-Mobile dawniej Voicestream
          • Gość: me Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.strl1201.mi.comcast.net 15.04.04, 00:42
            Co z tego ze masz 3500 minut za 50$ jak nie stac cie juz na Comcast za nastepne
            50$. Tylko dziadujesz z tym DSLem w Ameritech'u.
            • Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 01:57
              DSL mam w pracy
            • Gość: MaciekS A czym jest gorszy DSL od dziada Comcast? IP: *.mad.east.verizon.net 15.04.04, 03:03
              Nie wiem czy sie orientujesz, ale Comcast jest najwiekszym dziadostwem w USA z
              ktorego warto uciec. To sa niedoksztalceni kretyni o aroganckiej naturze. Tak
              sie sklada, ze jestem tutaj informatykiem i moge co nieco sprawdzic co wie
              przcietny technik pomagajacy w dowolnej firmie dostarczajacej podobne uslugi w
              USA (co zreszta od czasu do czasu robie). Na takiej podstawie zreszta
              stwierdzilem ze np. obsludze technicznej Verizon (DSL) w tutejszym regione (bo
              nie wszedzie) trudno dorownac.

Poza tym DSL daje Ci obecnie dostep 1.5Mb/sek (to co ja mam) NIEDZIELONEGO
              dostepu podczas gdy to co daje Comcast to tylko teoretyczna predkosc... bo jest
              ona dzielona z innymi uzytkownikami.

Comcast jest drogi w poronaniu z Verizon (tylko $35 za DSL 1.5Mbit/sek w Verizon).

Jesli juz chcesz isc w cable to mow raczej o OprimumOnline/Cablevision bo ta
              firma jest w porzadku. Musisz jednak wiedziec ze w USA obowiazuje przepisy,
              ktore pozwalaja zaledwie jednemu operatowi kablowemu dzialac na okreslonym
              obszarze. Jesli wiec jestes szczesciarzem to mozesz trafic usluge OptimumOnline.

Poza tym jesli wiesz cos o sieciach i waskich gardlach przepustowosci to z
              pewnoscia bedziesz wiedzial ze gardlem w sieci nie jest najczesciej predkosc
              lacza jesli masz conajmniej DSL 1.5Mbit, ale raczej wydolnosc popularnych
              serwerow na drodze polaczenia. Zwykle to one ukroca "twoj superszybki Internet"
              do... okolo 500-800kbitow/sek. To po co Ci Internet kablowy? Cos jeszcze?

Ja nawet nie chce kablowki od Comcast. Dla celow telewizji DishNetwork jest o
              wiele bardziej oplacalny i elastyczny nie wspominajac ze oferuje dwie stacje
              telewizyjne i jedna radiowa (cholerne "radio maryjne") prosto z Polski 24x7...
              hmm... tak jak nadaja w Polsce na biezaco (Polsat, TVN24).

Pozdrawiam z New Jersey,
              M.

PS> Tez korzystam z T-Mobile wraz z rodzina. W Polsce na wakacjach uzywamy tych
              samych telefonow z kartami "prepaid", ale polecam karty ERA ktore dzialaja bez
              problemow (notabene ERA ma umowe roamingowa z T-Mobile). Karty GSM Plus
              (Simplus) sa do dupy i nie chca dzialac zaraz po wlozeniu jak powinny. Rada
              jakiegos psychicznego technika w Polsce byla zrobic "Master Reset", ktory kasuje
              takze zapamietane telefony. Ja mu proponuje zrobic Master Reset jego wlasnej
              glowy. Karta ERA w telefonie kupionym w T-Mobile w USA dziala bez takich zabiegow.
          • Gość: zasieg Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.polkomtel.com.pl 15.04.04, 14:11
            No i co z tego kiedy zasieg tracisz zaraz za znakiem city limit ;-)
            Podrózowałem troche po USA i Kanadzie i nawet na głownych trasach malo gdzie
            jest zasieg. Czlowiek porusza sie od "wyspy do wyspy" a jak faktycznie
            potrzebuje sie skontaktowac np w razie pomocy to szuka drutów wiszacych na
            drewnianych slupach ;-) O usługach dodatkowych juz nie wspomne.
            • Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 14:52
              Zasieg znacznie sie poprawil w ciagu minionych dwoch lat, ale T-Mobile to
              glownnie okregi metropolitalne.
              • Gość: t-mobila T-mobile IP: 212.65.27.* 15.04.04, 15:33
                T-Mobiel jest teh best...tez mam T_mobile...moze wkrotce beda oni w polsce???a
                nie jakies ery plusy etc...
                • Gość: dd era to już prawie t-mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:24
                  jeśli deutsche telekom wykupi brakujące akcje do przejęcia pakietu
                  większościowego to zmieni nazwę ERY na T-Mobile (p), ale się nazwami
                  podniecacie bez sensu...
            • Gość: MaciekS Zasieg IP: *.gs.com 15.04.04, 21:19
              To prawda, ale jesli podrozowales po Kanadzie to tez wiesz, ze jest tam wielu
              operatorow GSM i wcale nie jest tak dobrze z kryciem innych niz GSM standardow
              (np. CDMA). Operatorzy GSM witaja cie message'em... juz na granicy.

Poza tym jesli podrozujesz tylko po USA (i to poza New England gdzie rzadko co
              dziala) to rzeczywiscie lepiej bys zaoparzyl sie w komorke Verizon. W innym
              wypadku (jakakolwiek podroz w inne miejsce na swiecie) mozesz sobie te komorke
              wsadzic... wiesz gdzie. Komorki GSM beda dzialaly prawie wszedzie (70% telefonii
              komorkowej na swiecie to GSM a wiec takze T-Mobile a jesli dobrze sie
              orientujesz w sparwach to wiesz ze USa nie jest najlepiej rozwinietym krajem pod
              wzgeledem telekomunikacji - na pierwszym miejscu jest Korea).

Najbardziej mi sie podobalo jak Amerykanie guzik mogli rozmawiac z kimkolwiek na
              Jamajce, podczas gdy uzytkownicy T-Mobile i innych operatorow GSM mogli sobie
              gadac ile chcieli. Ja nieststy nie gadalem, bo nie uzgodnilem tego zawczasu z
              T-Mobile, ale to moja wina i juz ja naprawilem.

Poza tym zgadzam sie z "Jankesem" ze siec T-0Mobile jest mozno rozbudowywana co
              sam odczulem. Szkoda jednak ze biznesmeni z T-Mobile nie wpadli jeszcze na to by
              instalowac sie na tzw. "Rest Area" przy autostradach, bo nie wszedzie mozna tam
              jeszcze zadzwonic (np. Nowy Jork, ktory osobiscie testowalem na poludnie od Albany).

Pozdrawiam,
              M.
          • Gość: janspruce Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.proxy.aol.com 15.04.04, 18:59
            Za 35 USD moge w Denver rozmawiac cala dobe
            • Gość: Jankes Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 15.04.04, 20:06
              W jakiej firmie?
          • Gość: tomus Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.rasserver.net 16.04.04, 00:50
            a kogo to, kurwa, obchodzi, kmiotku. z powrotem spierdalaj do twojej polskiej
            wioski i tak yu pewnie jestes nielegalnie
            • Gość: Ja. Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.era.pl 16.04.04, 12:21
              Masz coś do polskiej wioski, ty palancie?!! To ty pewnie siedzisz nielagalnie a
              jak i nawet udało ci się legalnie dostać do "raju" to siedź tam i się nie
              rzucaj... Straszny amerykanin się odezwał...
          • Gość: e Re: Mam komorke w Stanach, $50=3500min(3.5tys min IP: *.cable.mindspring.com 19.04.04, 03:24
            ale t-mobile ma niestety najgorszy serwis. i co ci z tych tysiecy minut. nic.
    • Gość: ja Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.core.lanet.net.pl 14.04.04, 23:29
      To operatorzy nie przewidzieli, że ludzie chcą płacić jak najmniej??? Gdybym nie był uwiązany numerem telefonu (niestety z aktualnego nie mogę zrezygnować) w pierwszym dniu heyah zmieniłbym taryfę. Nie ma tam MMSów, internetu i innych gadżetów. Ale do cholery telefon to telefon, jak sama nazwa wskazuje służy do rozmawiania!!! A drogimi usługami dodatkowymi operratorzy już dawno wystraszyli klientów. Tkwi przekonanie, że internet w komórce jest drogi i nawet tani (co raz częściej) GPRS niewiele zmienia. Polacy są biednym narodem, jeszcze tego nikt nie zauważył? Że średnia dochodów jest coraz większa??? Ale mediana ciągle niska, a to bardziej wiarygodny wskaźnik.
      • Gość: macant Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 18:08
        minie tez się wydawało,że niew moge zmienić numeru, ale...sprawdziłem mam ma On
        jeszcze około roku odbieranie telefonów. Więć nagrałem mój nowy numer HEYAh na
        poczcie głosowej, poz tym wysłałem 40 SMSów darmowych z moją wizytówką i
        urzywam heyah.Różnica w kosztach to szok, a mianowicie dzwonie nadzie wam sie
        na poczte głosdową, rozłączam sie i co? kkoszt 2 lub 4 grosze, a POPie koszt
        jednej minuty. czyli od kilkudziesięciu groszy do 1.75zł.Dzwonie i mowię to co
        chce powiedzieć,,krótko, zwiężle i tanio.A jeśli coś by mi odbiło i czciałbym
        dłuzej pogadac, to i tak zapłacę taniej niż w innych sieciach.Jak mi sie bedzie
        kończył POP, to kupie kat\rtę za 50 , przedłuze o 3 mce podawanie mojego
        numeru, a 50 zł wygadam.No chyba,ze POP zrobi sie tańszy , to zawsze mogę
        wrócić.Niech żyje naliczanie sekundowe za friko!
        pozdrawiam.
    • Gość: Andy- Slowacja Info IP: *.slovanet.net 14.04.04, 23:36
      Narescie cos drgnelo w Polsce. Ale jest jeszcze bardzo duzo rezerw. Nadal
      operatorzy dra kase z wszystkich urzytkownikow na karte. W stosunku do
      Slowacji zacofanie przynajmniej 1,5 roku. Sekundowa taryfikacja, waznosc
      karty na rozmowy przychodzace 1 rok!, wyswietlanie pozycji, darmowe
      powiadomienia SMSem o dzwonieniach w przypadku wylaczonego telefonu albo poza
      zasiegiem, nocne rozmowy za stala oplate okolo 20 gr bez wzgledu na czas
      rozmowy, dobijanie karty 10gr na 1 minute rozmowy przyjetej z innej sieci.
      • Gość: Smok_Wawelski Lepiej mi powiedz jaka pogoda w Liptowskim Mikulas IP: *.net4you.krakow.pl 15.04.04, 00:10
        u, bo sie tam wybieram w sobote :-))
        • Gość: ( . ) ( . ) To obal zlotego bazanta za mnie :) IP: 207.115.73.* 15.04.04, 16:07
          oni tam maja super piwo i jaka taniocha
      • Gość: Karel-Czech republ Mylicie, że ceny ADSL w Polsce s& plusmn; za wysokie? IP: *.eurotel.cz 15.04.04, 13:46
        Mylicie, że ceny ADSL w Polsce s± za wysokie? Macie absolutn± rację. Polecam
        przegl±d cen ADSL na wiecie:
        www.internetprovsechny.cz/world.php
        Strona jest co prawda po czesku, ale nie powinnicie mieć problemu ze
        zrozumieniem. Dla ułatwienia przeliczania 1 złoty to na dzień dzisiejszy 7
        czeskich koron. 37 krajov,98 ISP, 249 uslug

Eastern: www.internetprovsechny.cz/eastern.php
        Western: www.internetprovsechny.cz/western.php
        Graf: www.internetprovsechny.cz/graf1.php?all=true&svetadil=1
    • Gość: PanGraf "luksusowe" barachło IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.04, 23:38
      Polska to skansen, w którym telefonia
      jest usługą luksusową, co widać po cenach
      i zachowaniu operatorów i niektórych klientów.
      Kiedy się skończy idiotyzm mnożenia w nieskończoność
      coraz to nowych taryf? To po prostu zwykłe
      dojenie klienta. Ostatnio zamówiłem billing
      w Erze za jeden miesiąc. Kosztowało to mnie 6 zl.
      Kuriosum. A ile musiałem jeszcze się nagimnastykować,
      żeby to zamówić. Tajne numery i inne pierdoły.
      Gorzej już nie można. Przecież billing powinien
      być wliczony w cenę abonamentu.

Ale to Polska właśnie. Zamiast zwykłej,
      łatwej, prostej i taniej usługi jest
      coś w rodzaju dobra luksusowego.
      Przypominają się lata 80 w PRL-u, kiedy
      papier toaletowy i mydło też były towarami
      luksusowymi.
      "Drogi kliencie, jeśli cię puścimy,
      to tylko w skarpetkach".
      Takie hasło reklamowe mogą sobie na billboardach
      umieścić.

• micruz Re: "luksusowe" barachło 15.04.04, 08:58
        Nie wiem jak ty to zrobiłeś że po pierwsze miałeś problemy z zamówieniem bilingu (czas do tego potrebny szacuję na jakiechś 30 sekuknd), po drugie że musiałeś za to płacić, a po trzecie że musiałeś zamawiać. Od trzech lat otrzymuję od Ery co miesiąc biling rozmów wraz z rachunkiem i nic mnie to nie kosztuje. To naprawdę trzeba chcieć żeby zrobić tak jak Ty.
        • Gość: Bartek Re: "luksusowe" barachło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:50
          Gdybyś jednak zwrócił uwagę, że na świecie są też inne osoby, które mogą mieć
          inne taryfy niż Ty, to było by dobrze. Np. w taryfie Nowa Moja 25 i TAKAjakTY S
          comiesięczny billing kosztuje 5zł+vat, (tzw. pakiet dla wszechstronnych), tak
          samo jednorazowe zamówienie. Jest to wg. mnie średniowiecze, ale cóż! W starej
          Moja 10 był za darmo!!! Zamówienie - tu się zgadzam - ok. 30 sekund (I-BOA).
          • Gość: Łowca debili Poje..ło Cię czy co? IP: *.bielsko.msk.pl 15.04.04, 21:28
            Przecież 5 zł+VAT to jest właśnie 6,1 złotego. Więc o czym tu mowa?
    • Gość: Lukasz Jak to nic nie wskazywalo na sukces? Wystarczy IP: *.wp.mil.pl 14.04.04, 23:43
      poczytac strony internetowe poswiecone gsm!Tu kazdy czeka na TANIE polaczenia!
      Nie wiem w jakim kraju zyja spece i eksperci ale wg mnie jesli ich sukces Heyah
      zaskoczyl to napewno nie w PL.
      Jeszcze gdyby ktos dal neta za 50zl miesiecznie z predkoscia podobna do neo to
      tez rozumiem eksperci by byli zaskoczeni ze nagle miliony osob sie do netu
      wlaczyly!
      Polska to po prostu kureFFFsko drogi kraj i do cen europekjskich nam jeszcze
      duzo brakuje!
      • Gość: ja Re: Jak to nic nie wskazywalo na sukces? Wystarcz IP: *.core.lanet.net.pl 14.04.04, 23:50
        > Polska to po prostu kureFFFsko drogi kraj i do cen europekjskich nam jeszcze
        > duzo brakuje!
        Odwrotnie, teraz Europa nas goni ;-)
    • Gość: Herman Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:55
      w tak tak wystarczy jeden sms wysłany i już cie kasują na 5 zł.
    • Gość: defff A za jakis czas IP: *.wmc.net.pl 15.04.04, 00:38
      wejdzie 4 op, ktoremu PTC odsprzeda marke Heyah (np. z 1-2 milionowa baza
      klientow).

poza tym sciaganie smokow ze sluchawek nie jest nielegalne:-)

defff
    • Gość: kwak-kwak Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 01:16
      A wiec te "kilkadziesiat mln zl" to tyle, ile na prepaidach zarobila era (3.5
      mln abonentow x srednio 28 zl = 98 mln zl). Nie bardzo rozumiem wiec, zamiast
      wydawac 100 milionow na reklame, lepiej chyba obnizyc ceny ? Wyglada na to, ze
      przez rok prepaidowcy ery mogliby dzwonic za darmo i taki sam efekt jak wydanie
      100 baniek na promocje. Pomyslmy.... wydajemy na reklame np. 50 mln i mozemy
      obnizyc cene o polowe przez rok. Albo nie wydajemy nic i przez 10 lat
      prepaidowcy placa 10% stawki... Podejrzewam, ze po roku era mialaby nie 3.5 mln
      prepaidowcow tylko 15 mln. Jesli sie myle, dajcie znac.
      • Gość: dawid Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.echostar.pl 15.04.04, 02:39
        te 28 zeta to miesięcznie...
    • Gość: mick a ja mam popa za free od 2 lat IP: *.chello.pl 15.04.04, 02:51
      i nie jest to telefon opłacany przez firmę albo osoby trzecie. Przy dobrej
      konfiguracji taryf, korzystaniu z dodatkowych promocji, punktów itp. oraz
      zgrania kilku usług (niekoniecznie wyłącznie telefonicznych) od 2 lat właściwie
      nie płacę za POPa przy miesięcznych rozmowach za ok. 50 zł. Jeśli muszę kupić
      kartę to sporadycznie może z raz na 5 m-cy. A ze dwa razy doładowałem innym
      osobom konta po 50 zł. Po ostatniej obniżce cen w POP o jakieś 50% w taryfie
      dla każdego to już mam raj. Nieujawniam szczegółów bo: 1. obawiam się że jak
      Idea przeczyta ten post lub dużo ludzi skorzysta z mojego rozwiązania to mi
      skasuje te dodatkowe możliwości
      • kbor Re: a ja mam popa za free od 2 lat 15.04.04, 16:54
        Gość portalu: mick napisał(a):

> i nie jest to telefon opłacany przez firmę albo osoby trzecie. Przy dobrej
        > konfiguracji taryf, korzystaniu z dodatkowych promocji, punktów itp. oraz
        > zgrania kilku usług (niekoniecznie wyłącznie telefonicznych) od 2 lat
        właściwie

Hejki,
        jak mozesz przybliz mi te opcje na maila kbor@gazeta.pl
      • Gość: aprii Re: a ja mam popa za free od 2 lat IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 17:21
        yhm, tak sobie wmawiaj, ciekawe czy ktos Ci uwierzyl,
        mozliwe, ze masz NISKIE rachunki, ale nei wierze, ze legalnymi sposobami sa one
        DARMOWE

pozdrawiam
    • Gość: otake Heyah dla dresiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 02:55
      Nie czarujmy sie, heyah jest oferta dla dresiarzy korzystajacych z kradzionych komorek. A ponoc niemcy tacy uczciwi - chyba na zasadzie Kalego.Bardzo podoba mi sie tez nazwa heyah, to pewnie takie zakamuflowane pozdrowienie heil hitler. Wraca stare?
      • Gość: rozbawiony Re: Heyah dla dresiarzy IP: *.kobierzyn.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 18:26
        stary, dopiero teraz przejrzalem na oczy. oczywiscie, ze to nazisci za tym
        stoja, byc moze kierujac cala akcja bezposrednio z argentyny. Heyah
        rzeczywiscie do zludzenia przypomina okrzyk "hajlhitla".
      • Gość: kajak Re: Heyah dla dresiarzy IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:51
        Mnie akurat odpowiada, ze Heyah jest tansza i prosta w obsludze.
    • Gość: Kain Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.zacheta.net 15.04.04, 06:21
      Mam duzo znajomych korzystajacych z sieci, i wysylaja oni smsy z internetu.
      Dlatego telefonem dla mnie moze byc tylko Idea lub Plus. Era nie ma u siebie
      DARMOWEJ bramki sms dla kazdego, Heyah pewnie tak samo (Myle sie?)
      • teufel Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 15.04.04, 07:25
        Hmmm no ja jakoś mam za "darmo" bramke sms - wysłałem RAZ smsa za 1,22zł i mam
        bramkę. Jak ktos nie ma koma, to wystarczy, że wysle m@ila i tez bedzie miał
        hasło.
        • Gość: Kain Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 212.14.0.* 15.04.04, 11:21
          Wiec masz za smsa, nie za darmo. O wiele mniej upierdliwie zalatwila to
          konkurencja udostepniajac takie bramki bez hasel i kombinowania. Dobre to dla
          ludzi ceniacych dyskrecje. Na te chwile heyah bez darmowej bramki to dla mnie
          taka sama lipa jak wszystko z ery ;)
    • Gość: And Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 212.160.234.* 15.04.04, 07:20
      Heyah zdobywa rynek, ale za to ERA traci klientów abonamentowych ! Jestem tego
      dobitnym przykładem... Po 6 latach posiadania tel. w Erze oraz opłacania taryfy
      biznesowej ( w niemałej zresztą wysokości ! ), nie potrafili zapewnić mi
      wymiany tel. na nowy, ani nawet przedstawić oferty, która byłaby choć trochę
      konkurencyjna wobec ofert innych operatorów ! Koniec końców, jestem klientem
      Plusa, a dzięki ofercie tej firmy płacę połowę, tego co wcześniej i mam dwa
      razy więcej minut w abonamencie ! Pozdrawiam, jak coś to wieloryb1973@interia.pl
    • Gość: marek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 07:59
      Chyba przestraszyli się o TAK TAKA ponieważ od 10 dni w hurtowniach nie ma HEYAH
      • Gość: słodki wacek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.168.129.* 15.04.04, 10:10
        Żeby kupić heya musiałem z centrum Łodzi kropnąć sie na Aleksandrów, bo
        wszędzie wykupione. Czy tak ma wyglądać rożsądne planowanie rynku?
    • Gość: marek Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 08:00
      wydali prawie 6 mln i nie ma produktu - kto za to zapłaci
    • Gość: oświęcimianin Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 15.04.04, 08:01
      Jestem klientem sieci IDEA od 4 lat,a od 2 mam POP-a teraz konczy mi sie okres
      umowy i chciałbym pozostać w IDEA ale... wcale nie jest to takie pewne,bo jak
      zapytałem w nowopowstałym salonie firmowym w Oświęcimiu przy ul.Mickiewicza,to
      młodzież nie potrafiła mi jednoznacznie odpowiedzieć co oferuje mi IDEA,mówili
      co prawda,że coś tam mi zaoferuja ale to wcale nie z górnej półki telefonów,więc
      powiedziałem,że czerwona Łapa czeka na klientów wiec niech sie ockną bo tacy jak
      ja wielu odejdzie z powodu niezdecydowania i braky dobrej oferty,dziwczynce w
      salonie nie chciało sie ze mna nawet rozmawiac a wcześniej juz w branży
      pracowała na Rynku w IdeI,powiedziano mi tez ,że Idea sie nie boi że starci
      klientów,więc jak to jest ?IDEA ma klientów w..tyle ?czy Idei zależy na
      klientach? Niech sie wówczas szerzy CZERWONA ŁAPA.Życzę dobrego samopoczucia
      IDEI w OŚwięcimiu na ul.Mickiewicza HEJJAH!!!!!!!
    • Gość: ajo Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.chello.pl 15.04.04, 08:40
      wystarczy szybko wprowadzić przepisy o definitywnej blokadzie kradzionych
      telefonów i będzie po HEYAH
      • micruz Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid 15.04.04, 09:05
        A co za problem taki "definitywnie" zablokowany telefon podnieść z powrotem. Trwa to tylko trochę dłużej niż zdjęcie sim-locka i pewnie w punktach usługowych więcej by za to kasowali. Można by oczywiście zdelegalizować takie operacje ale wtedy będzie się to robiło po cichu pod ladą. :)
      • Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.04.04, 09:53
        no nie przesadzaj. ja mam heja wsadzona w stary telefon, ktory zostal mi po
        wymianie i dziala dobrze, aktywowalem bez problemow. krzyki ze Heyah jest do
        kradzionych telefonow sa prowokacja konkurencji. kradzieze w polsce byly
        wczesniej i beda nadal, a obnizki cen pol;aczen musza byc i brawo dla Heyah za
        to!
      • Gość: scept Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.168.129.* 15.04.04, 10:12
        wystarczy szybko wprowadzić przepisy o definitywnej blokadzie kradzionych
        telefonów i będzie po HEYAH ale również po POPie i simplusie i Taktaku
    • Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.04.04, 09:44
      SUPER! Jestem jak najbardziej za obnizkami cen! Swietnie ze Heyah weszla i cos
      sie zaczelo dziac w prepaidach. Byl juz najwyzszy czas na obnizki. Brawa dla
      ery czy PTC za pomysl!
    • Gość: Kret Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 80.51.255.* 15.04.04, 10:42
      heyah to "młodzieżowa sieć" ale strasznie szybko zgarniają swych klientów.
      Podobno średnio co 5 sekund nowa osoba dołącza do heyah. Im więcej klientów tym
      ceny powinny być jeszcze niższe > zobaczymy
      • Gość: macant Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 18:15
        Jaki młodzieżowy, ja jeste po pięcdziestce i sobie Go zafundowałem. Dlaczego
        tani telefon ma być młodzieżowy?
    • Gość: tomek Programy lojalnościowe pseudo bonusy i inne ... IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:51
      Tak to prawda Heyah nie ma zadnych bonusow za staz za doladowania itp ale z
      drugiej strony np. Profit w Idei do ktorego naleze korzystajac z POP'a jest
      korzystny dopiero po doladowaniach za kwote 500 zl !!! wtedy mozemy dostac za
      500 punktow 25 zl na rozmowy i smsy. Nie posiadam stalych dochodow jestem
      studentem wiec zanim uzbieram te 500 punktow mija powiedzmy okolo 6 miesiecy co
      oznacza ze w skali roku dostaje 50 zl rabatu. W takim razie wole popracowac dwa
      dni i zarobic 50 zl zamiast czekac na to rok w drogim POP'ie (rozmowy ok 1,7 zl
      poniewaz mam wielu znajomych w innych sieciach; oraz smsy pomimo znizek drozsze
      od heyah zarowno wewnatrz sieci jak i poza nia. no i sekundowe nalczanie do
      wszystkich sieci to jest wazne (zjawisko lapania sygnalow ;) nie ma wiec sesnu
      dlaszego umeczania sie z drogim POP'em ktorego mialem juz od 2 lat.Do tej pory
      nie dostalem obiecanego doladowania 10 zl za zarejestrowanie sie jako
      uzytkownik POP pomimo licznych interwencji w BOK Idei. Przechodze na Heyah(juz
      miesiac i jestem zadowolony) a POPa trzymam poniewaz ludzie dzwonia czasami
      jeszcze na stary nr jednak nie doladowuje. W heyah sprawa z przedluzaniem
      waznosci konta ma sie tak. Po 1 doladowaniu na polacz wykonywane mamy miesiac +
      1 miesiac na odbieranie gdy doladujemy znow okres ten zwieksza sie o miesiac
      dluzej od daty w ktorej konczy sie poprzedni termin rozmow wychodzacych +
      miesiac (od tej nowej juz daty) na pol odbierane. Czyli jesli doladujemy
      jednego dnia trzema kartami po 20 zl to bedziemy mieli 3 miesiace na
      wykorzystanie tego plus miesiac na odbieranie. Mysle ze to jest w porzadku :)
    • Gość: do refleksji Zastanowcie sie moment IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.04.04, 10:57
      Rynek komorkowy zostal juz podzielony. Heyah jest ruchem wyprzedzajacym kartelu
      komorkowcow przed ew wprowadzeniem 4 operatora (do ktorego zapewne dlugo, albo
      nigdy nie dojdzie) Prezes URTiP-u ma teraz argument, ze zadnego kartelu nie ma
      (hahaha), Heyah to blef, nie ma sie czym podniecac. Nie zastanawialiscie sie,
      dlaczego PTC nie chce wykosic konkurencji np poprzez potraktowanie ruchu heyah
      z era jako ruchu wewnatrz sieci? To proste, bo heyah NIE JEST Ery, czy nawet
      PTC, tzn nie mowie, ze nie jest formalnie, ale jakie to ma znaczenie. Nie
      liczcie na jakies zarabiste stawki i konkurencje. Konkurencji nie ma i nie
      bedzie. Za duza kasa kochani. Nasza kasa.
      • Gość: Zyziu Re: Zastanowcie sie moment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:12
        Byc moze Heyah to narzedzie do negocjacji z Polsatem, w zamian za umiarkowana
        cene sprzedazy Ery niemcom Polsat bedzie mogl kupic Heyah? Tak tylko sobie
        kombinuje...
    • Gość: Marcin Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 11:06
      MOIM ZDANIEM TO HEYAH JEST BEZNADZIEJNE I BEZ PRZYSZŁOŚCI, TAK SZYBKO JAK
      WSPIELI SIĘ WYSOKO TAK A NAWET SZYBCIEJ SPADNĄ Z WIELKIM HUKIEM. JEST TO
      PRZEREKLAMOWANE A LUDZIE RZUCAJĄ SIĘ NA WSZYSTKO CO NOWE I KOLOROWE. MOIM
      ZDANIEM POP W IDEII JEST COOL. MOI ZNAJOMI WSZYSCY MAJĄ POPa I SĄ RÓWNIEŻ
      ZADOWOLENI. RÓWNIEŻ MAMY SEKUNDOWE NALICZANIE I SMSy PO 0,17zŁ. JEŚLI TO DLA
      KOGOŚ JEST MAŁO TO NIECH ZAKUPI
      • Gość: gosc Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: *.icpnet.pl 15.04.04, 12:11
        ludzie, jesli jeszcze macie chociaz troche zdrowego rozsadku i oleju w glowie -
        jak myslicie kto napisal tego posta? "zwykly", "szary" uzytkownik telefonu
        komorkowego? Czy moze ktos kto pracuje dla idei, pop? wlasnie takie
        wypowiedzi "drogich" konkurentow sklaniaja do myslenia ze jednak Heyah jest
        lepsza oferta na rynku prepaidow niz pop czy plus...
    • Gość: Heyah-klient Mam Heyah od miesiaca i sobie chwale IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 11:58
      Place zdecydowanie mniej niz wczesniej w POPie i raczej do POPa juz nie wroce
      bo udalo mi sie bardzo latwy numer kupic przez internet i wyslalem juz do
      wszystkich znajomych wizytowki z nowym numerem. Najlepsze jest to sekundowe
      naliczanie. Nawet sobie sprawy nie zdawalem z tego ile sie na tym zaoszczedza!
      Bardzo jestem zadowlony ze PTC wprowadzila Heye, bo ceny zaczely spadac dzieki
      nim i moi znajomi, ktorzy (jeszcze) do heyah nie przeszli tez w simplusie i tym
      nowym popie placa mniej:) ale ja i tak ich na Heyah namawiam bo jest swietna.
    • Gość: abonent IDEI Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 195.116.204.* 15.04.04, 12:05
      Kupiłam w styczniu idea mix(29.01).Zapłaciłam 61zł aktywacji i to mam na
      rozmowy.W lutym pobierano mi za rozmowy z tej aktywacji zamiast z
      abonamentu.Dopiero w marcu zaczęto mi pobierać z abonamentu ale straciłam to
      doładowanie które nie powinno mi przepaść.Złożyłam pisemną skargę bo telefony
      nie pomogły i czekam od 10 MARCA aż łaskawie to sprawdzą.Myślą że złapali
      frajera i od razu mnie złapią.Gdyby mnie umowa nie łączyła zaraz bym
      zrezygnowała.Paskudna IDEA.
    • Gość: doris Re: Walka sieci komórkowych o klientów pre-paid IP: 217.153.24.* 15.04.04, 12:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka