Dodaj do ulubionych

Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyjne...

06.01.11, 13:53
zdjec juz nie łaska zalaczyc
Obserwuj wątek
    • Gość: Lisek Re: Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyj IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 15:29
      No rzeczywscie, niezwykle wazna wiadomosc dla wszystkich.
    • Gość: Gość Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyjne... IP: *.limes.com.pl 06.01.11, 15:35
      "logotyp, z którego znikną słowa "Starbucks" i "kawa".

No to faktycznie logotyp <ściana>. LUDZIE!!!!!!!!!! Co to jest logotyp??? Logotyp, to albo tekstowy element LOGO, albo całe logo, będące po prostu nazwą firmy czy produktu zapisaną ozdobną czcionką.

Gazeta.pl sięga dna.
    • popijajac_piwo Kawa Starbucks to 06.01.11, 15:55
      Oksymoron. A ktoś kto się na nią nabiera to niestety tylko Moron.
      • Gość: spolem Re: Kawa Starbucks to IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.01.11, 17:47
        Oksymoron, moron, czy to jakieś "dobre, bo polskie" czy zerżnięte z angola?
        • popijajac_piwo Było się uczyć w szkole :) 06.01.11, 22:08
          To byś nie zadawał takich pytań.
    • Gość: rt Re: Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyj IP: 178.73.48.* 06.01.11, 16:14
      "byliśmy i będziemy siecią kawiarń"
      oczywiście, a nie
      "siecią kawiarni" (siecią jednej kawiarni:)))
    • Gość: Inżynier Dusz Re: Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 17:16
      to jest zapewne pomysł szefa sprzedaży, który odpowiada za obrót. Odwieczna sprzeczność pomiędzy doraźnym zwiększeniem sprzedaży a wartością marki. Stara prawda mówi: im węższe pole kompetencji, tym większa siła marki. Kilka lat temu po takim rozszerzaniu asortymentu ledwo doszło do siebie Lego. Ale widać ciągle zdarzają się idioci, którzy szybko chcą zarobić i osłabić markę. Smutne.
      • Gość: Valek Re: Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyj IP: *.cust.telenor.se 06.01.11, 18:18
        jak by to napisac ,by nikogo nie urazic..Taki news az sie posralem z emocji !!!! Niesamowite !!
    • golass logo czy logotyp? 06.01.11, 17:55
      zdecydujcie, bo to nie to samo (teraz w zasadzie to jest ideogram...)
    • misself Syrenka 06.01.11, 18:12
      To już wiadomo, dlaczego zaczęli od Warszawy ;-)
      Ale czemu ona ma dwa ogony?!
      • rek888 Re: Syrenka 06.01.11, 18:23
        Luuudzie o czym wy dyskutujecie ? nawet jakis debl chce zdjecia !!!! Inny z kolei debil wdaje sie w dywagacje kto i co za tym stoi !! Macie wy cokolwiek w glowie?
    • corky5 Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyjne... 06.01.11, 18:29
      Starbucks zaczyna tracic rynek na rzecz tanszego Dunkin Donuts, stad te kombinacje. Kawa ze Strurbacks jest droga i nismaczna, za wyjatkiem latte (wiecej mleka niz kawy). Trzeba przyznac, ze jak na warunki amerykanskie ma dosyc porzadnie urzadzone kawiarnie i ludzie lubia tam sie spotykac, stad ta popularnosc.
      • jackk3 Re: Starbucks zmienia logo. I zapowiada rewolucyj 06.01.11, 19:49
        Dunkin Donuts? Przeciez oni lure sprzedaja. Starbacks ma kawe na dobrym poziomie, nigdy nie zdarzyla mi sie tam 'wpadka'. A ile wg ciebie ma kawa kosztowac, 50c ? To nie MC.
        • Gość: Lord Of Wrocław ****** Siki nie kawa za wygórowaną cenę ******* IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 21:15
          miejsce : Wrocław - plac Grunwaldzki - kawa frappe - 14 zł , nieduży kubek, a w nim połowa to zmiksowany lód reszta to słaba kawa ... naturalnie wszystko podane z uśmiechem ... żenada :-/
    • Gość: pedro NIE dla starbucksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 23:10
      lepsze male przyjemne kawiarenki niz ta komercyjna buda.
    • swiatlo TAK dla Starbucks 06.01.11, 23:20
      Ulubiona kawa, ulubiona atmosfera i w ogóle całe to przedsiewzięcie. Nie obchodzi mnie czy to komercja, czy nie, czy kto i ile na tym zarabia. Atmosfera kawiarenek Starbucks oraz sam smak ich kawy to dla mnie najlepsza kawa jaką znam.
      Nie cierpię tych ciężkich, zawiesistych i czarnych jak smoła kaw pitych w snobistycznych maleńkich filiżankach, jak to się serwuje w większości europejskich kawiarni. Absolutnie nie.
      Lubię właśnie taką jak to jest w Starbucks - lekka, aromatyczna, w niezobowiązujących charakterystycznych kubeczkach.
      A ci co złorzeczą i drwią - to nie przychodźcie. Co was to obchodzi. Jak mi coś nie smakuje, to tego nie jem albo nie piję. Zostawiam to dla tych co to lubią. Mnie to spływa.
      Macie wystarczająco innych kawiarni do wyboru. Ja z was nie drwię bo wy mnie wy nie obchodzicie. A wasze anty-starbucksowe podejście wynika wyłącznie z anty-amerykanizmu.

A z tym anty-amerykanizmem jest zresztą podobnie. Ludzie złorzeczą na Amerykę, a Amerykanów to kompletnie nie obchodzi. I im więcej się ci anty-amerykanie zapluwają, tym bardziej sobie samym szkodzą nie ruszając zupełnie samych Amerykanów.
      • Gość: goś Starbucks w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 23:47
        byłam raz w starbucksie w krakowie. kawa i ciastko takie sobie, a obsługa traktowała mnie tak, jakby łaskę robili, że obsługują szarego obywatela w tym jakże ekskluzywnym lokalu. nie zauważyłam przyjacielskiej, luźnej atmosfery, mimo że zwracano się do mnie po imieniu. krakowskie kawiarnie pozostają więc na razie niezagrożone...
      • Gość: 9gramm Re: TAK dla Starbucks IP: *.pool.mediaWays.net 07.01.11, 02:44
        Hi swiatlo,
        masz racje, najwazniejsze to to, aby smakowalo i dobrze sie czuc. Ja osobiscie jestem od ponad 20 lat fanem espresso. tej czarnej zawiesistej jak olej, mocnej kawy.
        Nie wiem dlaczego nazywasz te male filizanki snobistyczne?
        Jak wyobrazsz soebie pic 20 ml kawy w 0,5 kubku z papy lub plastiku? Wybacz...
        W moim miescie jest chyba 6 czy 7 Starbucksow. Atmosferka jest mlodzezowa, darmowy WLAN i wygodne meble dobra lokalizacja, ale nie moja kawa. No i nie musi byc, za to 1000 miejsc z espresso, no moze 800 :-)
    • wybitniemadry szefem starbucksa jest biznesmen z krwi i kosci 06.01.11, 23:52
      to dla wyjasnienia pijacym kawe, w biznesie liczy sie tylko jedno zysk, i szef starbucksa interesuje sie wlasnie tylko tym, robieniem pieniedzy, kawa to byl tylko pomysl ktory ten gosc zaobserwowal za granica i pomyslal ze na tym mozna dobrze zarobic, z obecnej ekspansji widac ze ktoregos dnia zostanie tylko znaczek i ani sladu kawy, wiec pijcie tej kawe duzo i czesto bo ktoregos dnia juz jej nie bedzie
      • Gość: 9gramm Re: szefem starbucksa jest biznesmen z krwi i kos IP: *.pool.mediaWays.net 07.01.11, 03:00
        -wybitniemadry, przeczytaj artykul. i jeszcze to: pl.wikipedia.org/wiki/Starbucks

Tylko kilka zdan, napewno ci sie uda.

• stereoclub Re: szefem starbucksa jest biznesmen z krwi i kos 07.01.11, 03:04
        "z obecnej ekspansji widac ze ktoregos dnia zostanie tylko znacze
        > k i ani sladu kawy"

"to dla wyjasnienia pijacym kawe, w biznesie liczy sie tylko jedno zysk"

Jestes genialny!
        • Gość: qwerty Re: szefem starbucksa jest biznesmen z krwi i kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 09:20
          Moim zdaniem kluczowym tutaj jest rozróżnienie kawy jaką zwykli pić np mieszkańcy (południa) Europy od kawy w wydaniu amerykańskim. To ostatnie to shot espresso rozcieńczony w pincie wody. I to lubią amerykaie i to sprzedaje Starbucks.
          Większość miłosników produktów Starbucksa ponadto nie potrafi nawet rozróżnić smaku arabiki od rabusty. Czy to jest zatem jakikolwiek benchmark?
          Zamawiając kawę w którym kolwiek z krajów anglosaskich dostaniemy wielki kubek rozcieńczonego espresso. Wypowiadając to samo słowo na południu europy, w zamian otrzymamy małą filiżankę, mocnej, czarnej, aromatycznej kawy z cremą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka