Dodaj do ulubionych

Czy jechać teraz do Egiptu?

IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 21:57
Autor,autor,autor!!! tego "artykulu"."Semir Hamuda z Alfa Star".Ludzie kto pisze te brednie.Analiza jest taka jak znajomość polskich biur podróży.Szooookkk!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bingo Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 22:01
      Tak mnie rozbawił i zszokował poziom tego "artykułu",że niejasne jest o co mi chodzi.Proszę aby autor tych rewelacji podpisał się z imienia i nazwiska.Każdy z branzy turystycznej z chęcią pozna dane tego eksperta.
      • Gość: Wierny mąż Nech wpisze się choć 1 Polka co nie spała z Arabem IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 10:14
        jak byłą w Egipcie...!!! Choć jedna... jeśli taka jest...
        • Gość: alina Re: Nech wpisze się choć 1 Polka co nie spała z A IP: *.com.pl 28.01.11, 11:01
          odpowiadam Ci: ta na zdjęciu pozująca przed takim pękatym...Spójrz...
          • heartpumper Twoja mama i siostra? 28.01.11, 11:02
            Do OP.
            • Gość: baca Wszystkie się łaszą do Arabów jak ta na zdjęciu... IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 11:25
              nawet michnick wie jak odpowiednio zilustrować zamieszki w mekkce dla sexturystek...
              • Gość: zgrzyt "strzelanie do polskich turystów w Egipcie" IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:31
                pojawiły się już wyjazdy w rodzaju "strzelanie do polskich turystów w Egipcie"
                • Gość: miś wczoraj wróciłem z Hurgady, oprócz wzmożonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:47
                  zainteresowania personelu wiadomościami i odwołanej wycieczki autokarowej do Kairu, nie było żadnych powodów do zmartwień. W rozmowach z obsługą, ta była jedynie trochę wystraszona, że odbije się to na turystach i stracą pracę.
                  • kjking Re: wczoraj wróciłem z Hurgady, oprócz wzmożonego 28.01.11, 15:52
                    ... poza zabiciem paru ludzi,
                    poza niedziałającym internetem!,
                    poza niedziałającymi komórkami,
                    poza totalnym chaosem...
                    NIE BYŁO POWODÓW DO ZMARTWIEŃ
                    CO TY synek bredzisz?!
                    Tam jest początek wojny domowej!
                    30 sierpnia 1939 roku - podobne NIE BYŁO POWODÓW DO ZMARTWIEŃ
                    przychodziły z Polski.
                    Pozdrawiam
        • Gość: x Re: Nech wpisze się choć 1 Polka co nie spała z A IP: *.mconstructions.pl 28.01.11, 11:24
          wyobraź sobie że są takie co nie spały z arabami...
          • Gość: zgrzyt Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty turyst IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:34
            Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty turystów, to proszę was, celnie, tylko celnie, żeby były mniejsze koszty ewakuacji,
          • wrd6611 Re: Nech wpisze się choć 1 Polka co nie spała z A 28.01.11, 18:45
            Gość portalu: x napisał(a):

> wyobraź sobie że są takie co nie spały z arabami...

Jaka szanujaca sie Polka idzie z arabem? - no wlasnie.
        • Gość: ANKA Re: Nech wpisze się choć 1 Polka co nie spała z A IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.12, 22:44
          a jest i to sporo! ja nie tykam arabusow nawet patykiem, ich pot -nawet jak sie myją-jest powalający! no jak mozna sie zadawac z czyms co nie uznaje praw człowieka
          all muslims keep far away from me!! if u want to survive
    • Gość: aj Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.tktelekom.pl 28.01.11, 08:05
      Biura podróży sa nie uczciwe bo w takiej sytuacji powinni zwracac cał kwote rezygnującym anie okradac ich tak jak to zrobiło ze mna biuro ALFA STAR NIE POLECAM zreszta i tak wreszcie padna te wszyskie biura bo ja np juz z biurem nie pojade nigdzie mam internet i sam umie zarezerwowac sobie lot i hotel w obcym kraju pa pa pijawki
      • Gość: gosc Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:01
        i oczywiscie jak zarezerwujesz sobie samodzielnie hotel i przelot to "w takich sytuacjach" hotel i linia lotnicza odda Ci calosc wplaconych pieniedzy. Oczywiscie.
      • jackylu Re: Czy jechać teraz do Egiptu? 28.01.11, 10:02
        Nie pitol że polecisz taniej niż z bura do Egiptu , sam lot do Shark El Sheik to 1500 PLN w obie strony , a za tą cenę można wychaczyć 5* all inclusive. Ale masz racje Alfastar to porażka i dno a jej Egipscy rezydenci powinni opiekować się wielbładami na pustyni -nie turystami . Życzę im szybkiego bankructwa - co w obecnej sytuacji jest wielce prawdopodobne

Gość portalu: aj napisał(a):

> Biura podróży sa nie uczciwe bo w takiej sytuacji powinni zwracac cał kwote rez
        > ygnującym anie okradac ich tak jak to zrobiło ze mna biuro ALFA STAR NIE POLECA
        > M zreszta i tak wreszcie padna te wszyskie biura bo ja np juz z biurem nie poja
        > de nigdzie mam internet i sam umie zarezerwowac sobie lot i hotel w obcym kraju
        > pa pa pijawki
      • Gość: makumba Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 10:08
        I jeszcze polecieć tam za ciebie... luudzie litości. Nie piszcie co wam ślina na jęzory przynosi... najpierw pomyśleć, potem poklikać.
    • Gość: emigrant Współczuję... 1 wyjazd w życiu za granicę IP: *.microsoft.com 28.01.11, 10:06
      I to w dodatku do zaściankowego, taniego jak barszcz bez grzybów Egiptu!
      • Gość: fff Re: Współczuję... 1 wyjazd w życiu za granicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:41
        Najbliżej położone zajebi ... rafy od Polski. Wiec idz w piz...
        • nople Re: Współczuję... 1 wyjazd w życiu za granicę 28.01.11, 11:42
          Nie wszyscy doceniają piękno natury (raf) niestety. Niektórzy wyjazd do Egiptu kojarza tylko i jedynie z leżeniem przy basenie hotelowym i ewentualnie na plaży. Z takimi osobami nie ma co dyskutować. Umniejszanie wyjazdu do jakiegokolwiek kraju regionu jakoś zwykle wiąże się z zazdrością (bo jego nie stać) lub właśnie pewnym ograniczeniem (jeśli biuro nie zaprowadzi za rączkę na kolejną wycieczkę, to samemu nic nie zrobi).
          • Gość: Mirwisz Re: Współczuję... 1 wyjazd w życiu za granicę IP: 70.51.25.* 28.01.11, 13:16
            A jakie tam smakołyki serwują tym wszystkim "wypoczywającym" turystom ... hoho!

• Gość: zgrzyt wczoraj zabito 5 polskich turystów, ale zwłoki IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:32
              wczoraj zabito 5 polskich turystów, ale zwłoki nie zostały jeszcze znalezione, po prostu pustynia
    • Gość: gość Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... IP: 194.181.0.* 28.01.11, 10:09
      To nie biura pdróży powinny pisać czy jest bezpiecznei czy nie, bo im przecież zależy żeby wysłać tych co zapłacili!!!!
      To MSZ powinno podać informację czy jest bezpiecznei czy nie.
      • Gość: a~~ Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.mofnet.gov.pl 28.01.11, 10:48
        ~MSZ już wydał komunikat www.msz.gov.pl/Egipt,–,ostrzezenie,dla,obywateli,polskich,40600.html
        który nie ma wpływu na to co zrobią biura podróży. Gdyby napisali, ze nie zalezają wyjazdów, biura by zwróciły całość kasy - tak jak było w przypadku Tunezji.
        • bike1 Apel do turystów all inclusive! 28.01.11, 10:57
          Mam do was apel, nie narazajcie podatnika na koszta waszej ewakuacji a mnie na to ze znow bedę musiał oglądac wasze "dramaty" bo bedziecie musieli pokoczowac chwile na lotnisku. Tu gra idzie o wielka stawke a nie o to czy mozecie potem poszpanowac przed kolezanka z pracy brązową skórą i zdjęciami wśród palm. "Zeby zdechla z zazdrosci". W Egipcie poleje sie krew i to duzo krwi. To jest pewne jak amen w pacierzu. Wiec dajcie sobie spokoj ze swymi badziewnymi all inclusive.
          • carol4210 Re: Apel do turystów all inclusive! 28.01.11, 11:21
            bike 1, masz rację popieram. To wszystko jest mądre na forum tylko jak coś się wydarzy to wtedy Polsko ratuj , przeciez to jest prywatna wycieczka tylko to do nich nie dociera, ze to ty ja i inni podatnicy muszą płacić to ich nie obchodzi. Nie jestem przeciwnikiem takich wycieczek ale trzeba mieć trochę oleju w zakutym łbie.
            • Gość: zgrzyt tych wszystkich polskich turystów Arabi powieszą IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:29
              tych wszystkich polskich turystów Arabi powieszą na palmie w imię A.....

all inclusive!
              • Gość: Anka Re: tych wszystkich polskich turystów Arabi powie IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.12, 22:51
                ehhehe doskonała opcja! przedni tekst ! jestem za
    • Gość: Jojo Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.11, 10:33
      Jak slysze polski MSZ:Nic sie nie stalo Polacy.
      Jak slysze polskie media:Jest dobrze tylko nigdzie nie lazic.
      Przypomina mi sie stara prawda:Madry Polak po szkodzie.
      • Gość: zgrzyt wszyscy będą wisieć, kolejną żałoba się szykuje IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:29
        wszyscy będą wisieć, kolejną żałoba się szykuje
    • Gość: he Polscy turyści są niebezpieczni IP: *.fidoit.park.gdynia.pl 28.01.11, 10:38
      .
    • Gość: c Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: 195.158.247.* 28.01.11, 10:40
      Jak ktoś ma siedzieć w kurorcie 2 tygodnie widząc tylko hotel,basen i plażę to niech pojedzie w dowolne miejsce w okolicach morza śródziemnego lub czarnego - nie będzie różnicy. Inna wersja to niech jedzie nad Bałtyk - ładniej się opali i bliżej (choć raczej taniej nie będzie ;-)
      • Gość: gari Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 10:43
        Inna wersja to niech jedzie nad Bałtyk - ładniej się opali
        > i bliżej (choć raczej taniej nie będzie ;-)

W styczniu???
      • kura28 Re: Czy jechać teraz do Egiptu? 28.01.11, 10:48
        Naprawdę nad Bałtykiem można się teraz opalić?

------
        Lepiej nie zabierać psa do promu kosmicznego, bo jeśli wystawi głowę za okno podczas powrotu do domu, to może sobie spalić pysk.
        • Gość: Zimny Re: Czy jechać teraz do Egiptu? IP: *.108.152.207.wlantech.pl 28.01.11, 11:25
          Można...L&Mami Mentholowymi...
    • ajszabk Mubarak blokuje informacje 28.01.11, 10:43
      Wprawdzie Sharma i Hurgada są to sztucznie utworzone enklawy dla turystów,w których jest w miarę bezpiecznie.Ale czy moralnym jest jechac i leżec przy basenie,gdy obok strzela się do ludzi.Dzisiaj o północy w egipcie zostały zablokowane wszystkie portale społecznościowe,by ludzie nie mogli się z soba kontaktować,również korespondenci nie mogą przesyłać wiadomości,w nocy zostały zablokowane również dwie telefonie komórkowe.JAdąc tam wspierasz terror Mubaraka!!!
      • Gość: xtrmntr nowa atrakcja: strzelanina w Kairze IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 10:53
        między bazarem w Kairze, a piramidami w Gizie mamy dla Państwa nową atrakcje: autentyczne pałowanie, prawdziwa krew, strzelania, oczywiście gwarantujemy pełne bezpieczeństwo, nasze autokary są odpowiednio zabezpieczone - to wszystko w tak atrakcyjnej cenie... dodatkowo każdy otrzyma kalendarz ze zdjęciami prezydenta Mubarraka...
        • bike1 Re: nowa atrakcja: strzelanina w Kairze 28.01.11, 11:03
          potem autokar zlapie gumę i wszyscy sie posr... ja hehehe
          • Gość: zgrzyt Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty turyst IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:33
            Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty turystów, to proszę was, celnie, tylko celnie, żeby były mniejsze koszty ewakuacji
    • si-si2 Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... 28.01.11, 10:55
      Też mi atrakcja ; morze i nowoczesne hotele !
      Ja przynajmniej zwiedziłam to, co stanowiło najwyższej klasy atrakcję ; w ciągu jednego tygodnia Kair ze wszystkimi możliwymi atrakcjami typu meczet, nekropola, osiedle i kościół Koptyjski, bazar Khan el Khalili, piramidy w Gizie, Memphis itp, a potem tygodniowy Luksor ze świątynią w Karnaku, aleją sfinksów, i Doliną królów z grobem Tutanchamona, świątynią królowej Hatszepsut itd...itd...
      Wycieczki fakultatywne organizowane do Kairu czy Luksoru z Hurghady to jedna wielka męczarnia, to wręcz horror !
      • jwojnar Polecam Rumunię 28.01.11, 11:04
        Żadnych piramid, grobowców i innych starych ruin. Siedzisz na plaży i święto. Atrakcją Egiptu są właśnie zabytki, których w obecnej sytuacji należałoby unikać. Wniosek: Egipt należy na ten sezon skreślić, niestety.
        • Gość: gtw Re: Polecam Rumunię IP: *.fotki.com 28.01.11, 11:09
          Rumunia jeśli chodzi o plażowanie wypada kiepsko z sasiednią Bułgarią - drożej, wiekszy tlok i brzydsze plaże
      • Gość: gtw Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.fotki.com 28.01.11, 11:08
        dla kogoś innego twoje "najwyższej klasy obiekty" moga byc nudne i nieciekawe, za to intresujace dla niego badzie nurkowanie i widndsurfing

więc nie rob z siebie blazna i nie ustawiaj ludziom jedynie slusznego modelu spędzania wakacji
      • alinaw1 Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur 28.01.11, 11:37
        Si-si, zgadzam się z tobą całkowicie. Ja spędziłam 2 miesiące zwiedzając calutki Egipt, a Sharm interesował mnie ze względu na góry i klasztor(a nie hotel i rozrywki), Hurghada była tylko portem, dzięki któremu przedostałam się na Synaj. Ale... To nie temat na komentarze pod tym artykułem. Tu mówi się o bezpieczeństwie turystów, a ci masowo leżą w Hurghadzie. Z jednej strony jest tam jak najbardziej bezpiecznie, z drugiej... Ktoś napisał, że wyjazd tam to wspieranie reżimu Mubaraka. Teraz? A przez 10 lat nie było? A skąd ma kasę Mubarak junior? Wylegując się na plaży warto o tym pomyśleć...
      • Gość: xxx Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.toya.net.pl 28.01.11, 11:44
        > is itp, a potem tygodniowy Luksor ze świątynią w Karnaku, aleją sfinksów, i Dol
        > iną królów z grobem Tutanchamona, świątynią królowej Hatszepsut itd...itd...
        > Wycieczki fakultatywne organizowane do Kairu czy Luksoru z Hurghady to jedna wi
        > elka męczarnia, to wręcz horror !

naprawdę aż tydzień ci to zajęło? wole jechać z hurghady do luxoru niz siedzieć w luxorze w lutym w 40 stopniowym upale w cieniu
    • szoferek1 Leć do Egiptu...a wrócisz z bocianami 28.01.11, 11:05
      "W tej chwili w Egipcie przebywa ok.6 tys Polaków".
      Na PIS głosowało ponad 25% Polaków,co nie oznacza że wszyscy.
      Jak się mocniej zakotłuje w Egipcie to będą wracać wpław przez morze albo poproszą o azyl w Izraelu.Jest jeszcze wyjście awaryjne: bociana za nogi i do Polski (jak wystarczy bocianów).
      Jeśli ktoś ma pojęcie ,to powinien sobie zdawać sprawę,
      że islamiści narazie walczą z rządem,a następnie zaczną rżnąć turystów (w imię Allacha).
      "nad bezpieczeństwem Polaków czuwają setki rezydentów".....
      Gdy zacznie się coś dziać w okolicach kurortów to po rezydentach pozostanie tylko wspomnienie. Więc, wszystkim potencjalnym wczasowiczom życzę trochę zdrowego rozsądku.
    • Gość: Ron DOŚĆ artykułów zbudowanych na pani Katarzynie... IP: *.multimo.pl 28.01.11, 11:07
      wymyślić bohaterkę i jazda.... pani Katarzyna, szkoda, że nie dopisano, że jest urzędniczką lub pracuje w marketingu...

jełopy z gazeta.pl
    • wybitniemadry najglupsze te polskie baby 28.01.11, 11:08
      slinia sie na tegie pyty arabow, te otyte krowy, pieprzac o "pierwszej podrozy"
      • Gość: Zimny Re: najglupsze te polskie baby IP: *.108.152.207.wlantech.pl 28.01.11, 11:29
        Skąd ta bogata wiedza o tęgich pytach Arabów? No tak ale teraz na forach modne żeby się ze swoimi preferencjami obnosić...takie czasy.
    • Gość: paolo30 Pamietajcie że poza tym nadal rekiny atakują IP: 213.172.178.* 28.01.11, 11:26
      tam na turystów na plaży. Teraz się już o tym nie wspomina żeby dodatkowo nie podgrzewać atmosfery, żeby biznes wycieczkowy nie podupadł zupełnie....
    • Gość: Ja Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... IP: 91.209.116.* 28.01.11, 11:28
      HAHAHAHAHAHAHA, to miał być pierwszy wyjazd za granicę? I od razu oczywiście tandetny, przereklamowany i obleśny Egipt z masą polskich turystów w sandałach i skarpetach. No wieś tańczy i śpiewa.
      • Gość: xxx Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.toya.net.pl 28.01.11, 11:46
        co chcesz od Egiptu? jest to obowiązkowe miejsce do odwiedzenia, chyba że preferujesz dziwki z Tajlandii
        • Gość: darek Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.103.kt.cust.t-mobile.co.uk 28.01.11, 12:31
          ziomek ty sie od dziwek z tajlandii odp..ol
          to najlepsze wakacje jakie moga sie przytrafic facetowi , kto był ten wie
          • Gość: gtw Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.fotki.com 28.01.11, 12:32
            palcem na mapie?
            • Gość: zgrzyt Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 13:36
              Arabi, jak będziecie strzelać do tej hołoty turystów, to proszę was, celnie, tylko celnie, żeby były mniejsze koszty ewakuacji
    • Gość: please A co ta Polka robi z tym arabem na zdjeciu? IP: *.171.191.82.static.crowley.pl 28.01.11, 11:34
      ...kobiety szanujcie sie!
    • bandierarossa Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... 28.01.11, 11:43
      Najbardziej będą płakać po swoich habibi nasze pasztety arabeski i wyciruchy. Bo skąd wziąc egzotyczną sniadą pałę z cała tablica Mendelejewa i paletą roznych chorób wenerycznych?
      Kierunek Turcja????
    • Gość: asdf ryzyk, fizyk .... IP: *.magma-net.pl 28.01.11, 12:01
      moje zdanie: Jak ktoś nie był w Egipcie, to powinien raz pojechać, ciekawe miejsce. Wyjazd na tydzień mija się z celem, tylko 2 tygodnie i trzeba obowiązkowo udać się na wycieczki fakultatywne w teren, snurowania nie polecam, bo g.. widać, szkoda nawet nie tylko pieniędzy, ale całego straconego dnia. Leżenie przy hotelu przez 2 tyg. to pomyłka. Wyjazd z Alfastarem odradzam, brak profesjonalizmu, a już wycieczki fakultatywne organizowane przez REGENCY (czyli Alfastar) to porażka na całej linii, nie będę się rozpisywał bo nie warto. Apropo rezydentów i ich opieki, to przestrzegam, bo w razie zadymy pierwsi uciekną, z reguły na każdym spotkaniu jest inny rezydent, zdażali się tacy, co nie pojawiali się w hotelu, olewając turystów, było to szczególnie denerwujące 1,2 dni przed odlotem. Przy hotelach raczej powinno byc bezpiecznie,w końcu zyją wyłącznie z tyrystuki, na zewnątrz strefy hotelowej są patrole Policji czasami co 1 km, a w obecnie podgrzanej sytuacji musia tam być naprawdę goraco i nerwowo, dlatego dalsze wyprawy łącznie z KAIREM nie beda na pewno bezpieczne oraz komfortem psychicznym i choćby z tego względu w tym roku wyjazd STANOWCZO ODRADZAM. Biura będą zachęcać i bagatelizować problem, inwestują w ten biznes straszną kasę, z tego żyją, inaczej mogą zamykać biznes, a w razie czego odpowiedzialności nie wezmą i sami zostaniecie wśród Arabów z ręką w nocniku, bez hotelu, kasy, z nieaktualnym biletem powrotnym i nieobecnymi rezydentami na których tak bardzo wszyscy liczyli. Na pewno kilka biur upadnie i proszę brać pod uwagę, ze waszych zaliczek nie odzyskacie.
      • Gość: warszawianka 23 lipca 2005 IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 12:27
        23 lipca 2005 w wyniku zamachu terrorystycznego w Sharm-el-Sheik zginęło 88 osób.
        Była to sobota. W sobotę moje biuro podróży było zamknięte, w niedzielę także.
        W nocy z poniedziałku na wtorek miałam lecieć do Sharm-el-Sheik razem z 17-letnim
        synem. Poniedziałek rano. Dzwonię do biura i proszę o zamianę na inny kraj.
        Słyszę: Albo pani jedzie do Egiptu albo przepadają pieniądze. Nie ma mowy
        o zamianie na inny kraj (ostatecznie mogła być Hurgada, ale to też Egipt),
        nie mam mowy o zamianie na inny termin. Szkoda mi tych pieniędzy, choć
        oczywiście zdrowie lub życie są ważniejsze. Ale mieliśmy opłacone dwa tygodnie
        w dobrym hotelu i opcję all inclusive. Pojechaliśmy, na szczęście nic się nie stało.
        Biura podróży powinny w takiej sytuacji pozwalać na zamianę na inny kraj albo
        nawet zwracać pieniądze. Rozumiem sytuację finansową biur podróży, ale chodzi
        o dobre zdanie o takim biurze i o bezpieczeństwo turystów.

• airborell Re: 23 lipca 2005 29.01.11, 06:43
          Moim zdaniem turysta decydujący się na wyjazd do kraju, w którym jest od lat krwawa, despotyczna dyktatura powinien ponosić wszelkie konsekwencje swojej decyzji.
    • Gość: A. Gryb Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... IP: *.174.117-78.rev.gaoland.net 28.01.11, 12:14
      Wstyd. Tam ludzie umieraja, walcza za nieplodleglosc...a Wy, brzuchaci, obawiacie sie ze nie polezycie dupskiem w goracym piasku.
      • Gość: olo Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.wum.edu.pl 28.01.11, 12:25
        o jaką niepodległość???co ty piep..sz?czy Egipt jest pod okupacją?
        • Gość: A.gryb Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.174.117-78.rev.gaoland.net 28.01.11, 12:30
          dykature nie mozna nazwac wolnoscia;)
    • Gość: A. gryb Wstyd!! IP: *.174.117-78.rev.gaoland.net 28.01.11, 12:17
      Wstyd. Tam ludzie umieraja, walcza za nieplodleglosc...a Wy, brzuchaci, obawiacie sie ze nie polezycie dupskiem w goracym piasku.
      • Gość: naga.prawda Egipt i Tunezja dla polskiej biedoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 12:25
        Umysłowej i finansowej. To żałosna bieda z nędzą.
        Kicz taki jakie wasze kiczowate, szare życie.
        Niech sraczka ciągle będzie z wami.
        • Gość: sum Zagłoba Re: Egipt i Tunezja dla polskiej biedoty. IP: 88.220.70.* 28.01.11, 12:58
          Wiocha (to stan umysłu, może wiochmenem być nawet "młody, wykształcony z dużego miasta") martwi się co z wczasami, najlepiej jakby manifestantów mordowali za jakimś murem z miejscami widokowymi zabezpieczonymi przed zabłąkanymi kulami, ewentualnie żeby choć na telebimach pokazywali, to wzrośnie wartość wakacyjnych opowieści.
          • Gość: chłop z miasta Wieś tańczy i śpiewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:55
            Zgadzam się z Tobą. Wiocha to stan umysłu.
      • Gość: alina Re: Wstyd!! IP: *.com.pl 28.01.11, 12:57
        Wlasnie! Ale czy kiedykolwiek przedstawiciele masówek wiedzą cokolwiek o kraju do którego lecą? Interesuje ich tylko żarcie koniecznie w opcji all inclusive żeby nasycić się w tych złotych gettach na południowych wybrzeżach, opalić na plaży i koniecznie ponarzekać na tych strasznych Arabów. Ben Ali w T., Mubarak itd to dla nich abstrakcja. Żenada.
    • maxikaz01 Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? 28.01.11, 12:27
      A ja patrzę na ten artykuł z innej strony. Wszyscy (dosłownie wszyscy) narzekają, jak to wszytko poszło w górę, jak ciężko utrzymać się od pierwszego do pierwszego... A tu proszę 6.5tys. Polaków w Egipcie i dochodzą następni :) A pewnie wielu jest w Turcji i innych "tego typu" krajach.
      Czyli jak to jest...
      Bo mnie np. niedługo nie będzie stać na zatankowanie samochodu by dojechać do pracy, nie mówiąc już o wyjeździe zagranicznym... Ale nie narzekam (przynajmniej staram się)!
      A kogo nie spotkasz (czy w rzeczywistości czy na forum) to nie ma na nic pieniędzy...
      Pozdrawiam Wszystkich.
      • Gość: a.gryb Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.174.117-78.rev.gaoland.net 28.01.11, 12:32
        odwagi, powodzenia i duzo radosci. Pozdrawiam
      • Gość: posejdon Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:03
        Póki będziemy latać do dziadowskich krajów najniższym kosztem aby wzbudzić zazdrość równych sobie wieśniaków w pracy, to takie ryzyko będzie nieodłączne. Nie mają ambicji/języka w gębie zobaczyć / poleżeć w innym - ambitniejszym miejscu, ich problem. Nikt ich na siłę do Egiptu nie ciągnął. Na Kanarach teraz też fajna pogoda, nie mówiąc o cywilizacji. No ale nie przyszpanuje się ;) Ba, w pracy nie ma co nawet wyskakiwać, że zwiedziło się RPA, Gwatemalę czy Chile - bo połowa Polaków nie wie, że takie kraje istnieją, a skoro nie istnieją i nie ma ich na naszej-klasie, tzn. że ktoś jeździ w lipne miejsca ;)
        Do jakiegoś tam młodego, dynamicznego, wykształconego co pisał na początku - tak, do Egiptu taniej samemu biletu nie załatwisz, bo nieważne jak kombinując minimum 8 stów dasz na sam bilet. Każdy inny kraj - taniej. Z Gdańska na Majorkę dolecę za 300 zł. Na Kanary za 600 zł. I nie mów mi proszę o tym, że to tanie linie, itp. - zaufam jednak tanim liniom mimo ich wad, a nie dzikim brudasom z Egiptu - zawsze to mniejsze ryzyko. A jak nie znajdziesz Balearów albo Kanarów z Gdańska za 300 / 600 zł tzn. że faktycznie lemingiem jesteś, udającym światowca, a nie potrafiącym najprostszych rzeczy znaleźć. Dodam, że te strony mają wersję polską dla takich jak Ty ;) Zresztą porównując koszt wycieczki na własną rękę vs. biuro dając przykład Egiptu pokazałeś swoje ograniczenie, podobnie jak babka z artykułu. Nie wypada jej pierwszy raz za granicę pojechać np. na Krym bo ją wyśmieją w pracy ;)))

Aha, za te Twoje 1500 zł w ol ynkluzyw u syfilisów mam tydzień we Włoszech (góry + morze + zabytki), nie mówiąc o miejscach, które można "wyczarować (jak się umie czytać)" np. za 2500 czy 3000 zł, które się fizjologom nie śniły ;)
        • Gość: gtw Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.fotki.com 28.01.11, 13:09
          dlaczego ci tak gula chodzi w temacie tego gdzie i jak spędzają inni wakacje?
          • Gość: posejdon Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:18
            Bo razi mnie dziadostwo jakie wybierają Polacy (dlaczego w Egipcie nie ma praktycznie przedstawicieli krajów bardziej rozwiniętych, a pełno ruskich i naszych ?). A dziadostwo to nie wynika z braku pieniędzy, tylko ograniczenia umysłowego, które blokuje rezerwację wczasów w miejscach idyllicznych, spokojniejszych, ładniejszych, widokowo-zabytkowo cudniejszych - bo chyba takie jeszcze są, czy jednak Egipt no.1 ;))) ? Biuro wszystko załatwi, Polacy na miejscu pomogą mi się przedstawić po angielsku, i wszystko będzie lalka ;) Nie wierzę, że przeciętnie rozgarnięty Polak, gdyby wyjrzał poza katalogi biur (Indie 6 000, Mauritius 8 000), i okazałoby się, że jednak te kraje można za połowę ww. cen odwiedzić (celowo podałem kierunek do zwiedzania i do leżenia) wybrałby Egipt. A jeżeli wybrałby, tzn. że rywalizacja z sąsiadami w bloku sięgnęłaby już chyba zenitu ;) Mniej stresu ludzie, nie patrzcie na innych, jeździjcie tam gdzie czymś się zainspirujecie a nie przyszpanujecie buractwu.
            • Gość: Water Proof Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.icpnet.pl 28.01.11, 13:56
              A dlaczego Hiszpania i Bułgaria pełne są Anglików? I w czym są lepsze od Egiptu? A co, jeśli ktoś interesuje się starożytnym Egiptem, nie może polecieć, bo to obciach? Dla Twojej informacji, znam ludzi, którzy podróżowali całe życie po takich krajach, że nawet nie wiesz o ich istnieniu, a na wycieczkę wypoczynkową wybierają się do Egiptu. Chyba raczej nie z chęci szpanowania przed kimkolwiek.
            • Gość: asd Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: 178.73.48.* 28.01.11, 14:24
              Ja co prawda nie wybieram się do Egiptu ze względu na ich nachalność(bakszysz itp.), ale myślę że jest dużo osób, które chcą po prostu wyjechać w ciepłe miejsce zimą, popływać i poopalać się. Nie znając żadnego języka obcego i mając ograniczone środki finansowe wycieczka z biura do Egiptu wydaje mi się rozsądnym i jednym z najtańszych wyborem i nikomu nie należy wyrzucać, że zdecydował się właśnie na taki urlop..
            • Gość: . Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: 195.205.194.* 28.01.11, 16:10
              Gdybyś trochę się rozejrzał, choćby po forach-wiedziałbyś, że Egipt jest oblegany przez turystów z całego świata. Na terenie egipskich zabytków słychać wszystkie języki świata i widać wszystkie narodowości.

Gość portalu: posejdon napisał(a):

> Bo razi mnie dziadostwo jakie wybierają Polacy (dlaczego w Egipcie nie ma prakt
              > ycznie przedstawicieli krajów bardziej rozwiniętych, a pełno ruskich i naszych
              > ?). A dziadostwo to nie wynika z braku pieniędzy, tylko ograniczenia umysłowego
              > , które blokuje rezerwację wczasów w miejscach idyllicznych, spokojniejszych, ł
              > adniejszych, widokowo-zabytkowo cudniejszych - bo chyba takie jeszcze są, czy j
              > ednak Egipt no.1 ;))) ? Biuro wszystko załatwi, Polacy na miejscu pomogą mi się
              > przedstawić po angielsku, i wszystko będzie lalka ;) Nie wierzę, że przeciętni
              > e rozgarnięty Polak, gdyby wyjrzał poza katalogi biur (Indie 6 000, Mauritius 8
              > 000), i okazałoby się, że jednak te kraje można za połowę ww. cen odwiedzić (c
              > elowo podałem kierunek do zwiedzania i do leżenia) wybrałby Egipt. A jeżeli wyb
              > rałby, tzn. że rywalizacja z sąsiadami w bloku sięgnęłaby już chyba zenitu ;) M
              > niej stresu ludzie, nie patrzcie na innych, jeździjcie tam gdzie czymś się zain
              > spirujecie a nie przyszpanujecie buractwu.

• Gość: posejdon Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:13
          Aha, nie byłem i nie będę nigdy w Egipcie, bynajmniej nie z braku $ ;) Osoby, którym się wydaje, że Egipt to ucieleśnienie raju, i każdy kto ma pieniądze powinien tam jechać, a ci którzy go krytykują to tacy, co nigdzie nigdy nie byli, są nawet nie żałosne ;) - ulubiona "wrzuta" egiptowa. Druga rzecz, miłośnicy syfu chyba się skrzyknęli na facebook`u, żeby każdy jako motyw wyjazdu do Egiptu podawał rafy ;))) bo brzmi ambitniej niż hotel + basen ;), tylko skąd w stale biedniejącym (tak, staczamy się, mamy coraz mniej pieniędzy) kraju, w którym większość "turystów" stać tylko na wyjazd do syfu jakim jest Egipt, tak wysoki odsetek "bogaczy" się nagle pojawił ? ;) Biorąc pod uwagę, że leci się po kosztach, i na miejscu zdziwienie, że ni ma czerwonego dywanu, skarpety trzeba ściągnąć, i pod sfinksusia nie zawiozą to nurkowanie należy uznać jako snobizm.
          • Gość: gtw Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.fotki.com 28.01.11, 13:18
            nie twoja sprawa gdzie kto jedzie i jak spędza wakacje

dziwi natomiast twoje zacietrzewienie w temacie

to tak, oczowiście nie brakuje ci $...jak każdemu na tym forum, hehe
            • Gość: posejdon Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:20
              No i Twoja odpowiedź świadczy o Twoim imbecylstwie - skoro krytykuję Egipt, tzn. że nie mam kasy ;))) Koń by się uśmiał. Wczasy za 1 300 z widokiem na śmietnik wyznacznikiem statusu obywatele !
              • Gość: gtw Re: Polacy w Egipcie = brak kryzysu ? IP: *.fotki.com 28.01.11, 13:31
                twoje odpowiedz dowodzą twojej kultury

dlaczego na smietnik?
    • alba20 dziwne 28.01.11, 12:30
      Naprawdę w Polsce nie ma większych problemów? Pajacyk zbiera na niedożywione dzieci, a tu lament nad miejscem wakacjowania.
    • Gość: M Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy turyś... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.11, 12:30
      Rozumiem, ze to swego rodzaju problem dla ludzi, ktorzy spedzaja tam wakacje, beda spedzac, czy dopiero planuja, ale dziwi mnie, ze nasze media wlasciwie bardziej przejmuja sie aspektem podrozniczym, niz rewolta - jedoczesnie zas mamy przeciez pretensje, ze nikt na swiecie nie pamieta o Solidarnosci, ze nikt nie bierze pod uwage znaczenia tego ruchu (chocby w zburzeniu muru). Co tam Wałesa... powinni sie wtedty martwic, czy oby na pewno ten caly ruh nie popsuje im szykow wakacyjnych (inny kraj, inny czas)
      • Gość: M Re: Czy jechać teraz do Egiptu? Biura: Polscy tur IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.11, 12:31
        oczywiscie RUCH
    • Gość: merka1986 Niedługo tak będzie w polsce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.01.11, 12:34
      U nas coraz gorzej.. Tylko czekać aż wydziemy na ulicę. Politycy zajmuja się sobą a o obywatelach zapomnieli..

SZKLANKA DO POŁOWY PEŁNA
    • bronimir Za bezpieczeństwo turystów gwarantuje Kaczyński. 28.01.11, 12:38
      To On wraz z PiS będzie wypłacał odszkodowania poszkodowanym lub ich rodzinom, stawka znana min 250 tyś zł, reszta do negocjacji. Skoro się powiedziało "A" i zachwalało wyjazdy do Egiptu teraz trzeba ponosić konsekwencję. Turyści nie maja co liczyć na ubezpieczenie, jak zwykle przy wyjazdach organizowanych przez PiS ale to bogata partia i jej Wódz pokryją wszystkie koszty z własnej kasy. Oby tylko potem znowu nie wyszło że pokrywa odszkodowanie Tusk z kieszeni podatnika. J. Kaczyński lubi takie numery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka