Dodaj do ulubionych

Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę

• Gość: wrogosc Re: Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:00
      Wrogosc wobec Biedronki, to wrogosc wobec kapitalu zagranicznego, czyli wrogosc wobec Balcerowicza, czyli populizm.
    • mcgi parę lat (90 te) temu pracowałem w banku 25.03.11, 14:02
      w 30 paro tysięcznym miasteczku, byłem doradcą dyrektora, były sobie w naszym miasteczku trzy prężne hurtownie spożywcze. W rozmowach z ich właścicielami namawiałem - Panowie zbierzcie się we trzech otwórzcie supermarket bo jak nie wy to ktoś inny wejdzie. Odpowiedź, a w zasadzie 3 odpowiedzi - eee tam wolę sam. Dzisiaj w moim miasteczku jest kilka biedronek, kaufland, lidl, intermarche. Z trzech powyższych przedsiębiorców dwóch już dawno nie ma na rynku, a trzeciemu zostały dwa sklepiki osiedlowe, hurtownię właśnie zamyka.
      Mają co chcieli.
    • Gość: donald Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 14:03
      Kwa kwa kaczor Donald kwa kwa i z bulem to muwie
    • Gość: piri Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.nfz.gov.pl 25.03.11, 14:05
      Winny Pan Tusk, a ten kto rozpętał temat nie? śmiechu warte. Oj to jeszcze Pani Profesor tam robi zakupy i paru innych notabli. A członkowie PIH nie?
    • Gość: poznaniak 60+ Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.man.poznan.pl 25.03.11, 14:06
      jak prywatni sklepikarze przestana zdzierac, wrócę. Tak jak kazdy wybieram tansze sklepy, powiedzcie mi co przeszkadza tym malym sie zrzeszac, tworzyć sieci? Pazernosc, ot cala polityka
    • tomaszbk lewiatan 25.03.11, 14:07
      A w sklepach tego eksposła samoobrony Lewiatan cukier po 6.5 chleb po 3zł takie bandyckie ceny ma to nie dziwi ,że krzyk podnosi oto że dwóch największych polityków w kraju reklamuje Biedronke.
      P.S Kupowałem za Kaczyńskiego w Biedronce ,kupuje za Tuska i będę kupował za Napieralskiego aco stać mnie jeszcze.
    • Gość: takisiaki Pewnie Biedronka odpaliła kasę na Platformę Obyw IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 14:07
      albo dopiero obiecała catering na narady
      ot i całe wyjaśnienie
    • paulhandyman polskie jedzenie tanie i choojowe... 25.03.11, 14:09
      Pamietam 15 lat temu lubialem zjesc polskie parowki albo kielbase zwyczajna czy slaska. Zawsze mialem w pamieci te produkty jako cos smacznego. Niestety ostatnio zdazylo mi sie kupic kilka razy polskie parówki czy kielbase slaska i musze powiedziec, ze wszystko to wyladowalo w koszu.... Nawet moj pies nie chcial tego jesc. Cienkie parowki po podgrzaniu napecznialy i zrobily sie 2 razy wieksze niz przed ugotowaniem. Konsystencja przypominaly gabke, a smak mozna porownac do posolonego smalcu.... Kiedys tez kupilem kielbase slaska MADE IN POLAND i po przekrojeniu zaczela z niej wylewac sie woda, smak takze okropny - slodko - kwasno - slony. Pies takze nie byl zainteresowany konsumpcja tej slaskiej.
      Innego razu kupilem fasolke po bretonsku produkcji polskiej.... takze niesmaczna... na sloiku stoi napisane, ze fasolka jest z kielbasa.... udalo mi sie znalezc raptem 3 kawalki w calym sloiku. Raz próbowalem zjesc bigos Made in Poland ale znów sie okazalo, ze byla to kwasna kapusta z 1 kawalkiem miesa w calym sloiku.
      Jednoznacznie stwierdzam, ze jakosc polskich produktow spadla dramatycznie przez ostatnie 10, 15 lat. Pewnie jest to spowodowane wlasnie walka cenowa przez tanie sieci w Polsce. Zeby wygrac walke na cene trzeba zrobic to kosztem smaku.... Efekt jest taki, ze polskie jedzenie jest teraz obzydliwe....
      szkoda

btw. wszystkie te produkty o których pisze nie sa wcale takie tanie w UK...
      • Gość: osselum Re: polskie jedzenie tanie i choojowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 18:18
        I przez konsumpcję tego szajsu napakowanego chemią 3/4 tego forum umrze na nowotwory za kilkanaście, kilkadziesiąt lat. W dodatku pewnie umrą gdzieś pod płotem ponieważ sprywatyzowane szpitale ich nie przyjmą
    • Gość: alex Re: Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedro IP: 195.158.247.* 25.03.11, 14:13
      konkrety jakieś?
    • wmc-33 Skąd ta afera? 25.03.11, 14:14
      Chyba większość z nas zapomniała, o co chodzi:
      - pewien dureń zrobił pokazowe zakupy, za które celowo przepłacił. Na usprawiedliwienie dodał, że taniej byłoby w dyskoncie dla biedoty i wymienił nazwę jednej z sieci. Winą obarczył premiera,
      - premier stwierdził, że ta sieć jest niekoniecznie dla biedoty, a on sam, rodzina i znajomi w niej kupują, ze względu na lokalizację sklepów,
      - dziennikarze pokazali czarno na białym, o ile taniej jest w dyskoncie.
      Dureń po raz 183846492 udowodnił, że jest durniem, a właściciele sklepów osiedlowych z determinacją godną lepszej sprawy przypomnieli wszystkim jeszcze raz, że u nich jest wyraźnie drożej.

• Gość: Dar Pieprzyć małe i drogie..... IP: *.narwik.waw.pl 25.03.11, 14:14
      Jedyne co bym kupił to flaszkę wódy jakby zabrakło tego podstawowego produktu przy degustacji.
    • Gość: alais A czy Kaczyński zteżostał też potępiony przez PIH IP: *.gdynia.asseco.pl 25.03.11, 14:15
      Bez jaj. To jednego można potępiać a drugi który obraził i ciągle obraża Polaków to nie...
      Popaprańcy PIS owscy jak widzę są już wszędzie.
      • Gość: tablet Donek dostal duza lapowke za reklame Biedronki!! IP: *.pool1.unallocated-106-64.orangehomedsl.co.uk 25.03.11, 14:55
    • Gość: producent Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.air-net.gda.pl 25.03.11, 14:17
      A ja potępiam P Izbę Handlu. Skoro nie szanują swoich, rodzimych producentów, krajowych produktów, oczekują opłat półkowych za wprowadzenie produktów, mają gigantyczne marże - za co ich szanowac i popierac????????????
      Taka sama wina Tuska, Kaczyńskiego, Sld, PSL i innych darmozjadów, ze taka jest sytuacja.
    • Gość: gosc ciekawe ile kaczor dostał w łape od PIH-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:19

ciekawe ile kaczor dostał w łape od PIH-u za te akcję z osiedlowym sklepikiem :/
    • Gość: okulele99 Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: 194.181.2.* 25.03.11, 14:19
      szkoda że was cholerni PISowcy nie ubolewa że Jarek Ogarek skazuje tą samą siec na niebyt i utrate klientów którzy nie będa po jego szczekaniu identyfikować się ze statusem biedaka.
    • Gość: Kula Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:23
      Oj nieładnie Kartofelku czyimiś rękami swoje brudne knowania
    • Gość: JOKA Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.kranww.hornet.pl 25.03.11, 14:24
      Izba Handlowa!!!!! Niech się martwi o klientów, a nie o sklepikarzy, którzy sadzą ceny jak z kosmosu. Jakbym chciała swoja rodzinę zaopatrywać w sklepiku osiedlowym, to po tygodniu byłabym bez kasy. LUDZIE!!!! tam dopiero są ceny. Niech sklepukarze się pukną w głowę i robią promocje, a nie sprzedają np. cukru po 7 zł.
    • Gość: GA Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.11, 14:24
      NAJLEPSZA REKLAMA KACZYŃSKIEGO :TYLKO DZIADY KUPUJĄ W BIEDRONCE !
    • Gość: akni11 Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.internetia.net.pl 25.03.11, 14:34
      Niech Polska Izba Handlu nauczy polskich handlarzy(a nie handlowców) jak się robi biznes w handlu.Z jednego małego sklepiku żaden właściciel się nie utrzyma windując astronomiczne ceny.Niech nauczą się tworzyć sieć małych sklepów w których ceny będą konkurencyjne do Biedronki,Lidla,Tesco!!!
    • Gość: z Podkarpacia. Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.38.160.60.resman.pl 25.03.11, 14:36
      Pracuje w hurtowni budowlanej. Takiego zastoju jak teraz nie było jeszcze nigdy (pierwszy raz w 20letniej historii firmy sprzedaż w marcu będzie gorsza od tej w lutym). Jest cała masa dłużników, który nie płacą za towar kupiony jeszcze w listopadzie, grudniu i styczniu. Klientów nie ma prawie wcale. Rozmawiałem z innymi firmami z branży budowlanej w innych miastach Podkarpacia i jest tam dokładnie to samo. Słyszałem też że w innych branżach (meble, spożywka, AGD, ubrania) też jest bryndza straszna.
      Napiszcie proszę jak sytuacja w handlu wygląda u Was????
      Jestem ciekawy kto wypracowuje ten wielki wzrost gospodarczy o którym słyszę codziennie w TV ?...
      • Gość: MichalM Re: Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedro IP: *.rwd.prospect.pl 25.03.11, 15:33
        Przedtem kupowali materiały właściciele małych sklepów (miedzy innymi) ich pracownicy teraz właścicieli już nie ma bo małe sklepy upadły a a hipermarkecie 100 ludzi sprzedaje tyle towaru ile sprzedawało w małych sklepach 1000. Następni do odstrzału będą dostawcy do sieci, gdy nie będzie innych odbiorców niż sieciowi to będą zacierać ręce jezeli na 100mln. obrotu kupcy sklepów pozwolą im zarobić po 2-3tys na czysto miesięcznie. Poroponuję zobaczyć Food Inc. przeciętny amerykański hodowca drobiu ma dwa kurniki na 300tys kur, 500tys dolarów kredytu w który wpędziły go koncerny zmuszając do modernizacji kurników i zarabia na czysto TARAM TARAM 18tys dolarów rocznie czyli jaki 1500 dolarów miesięcznie czyli mniej niż meksykańska sprzątaczka, ale nie może się z tego wprząc bo musi spłacać kredyt.
    • nazikomunista Re: Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedro 25.03.11, 14:37
      Niuch... niuch... coś śmierdzi.
      Ach, znowu PiSda kłapie.

Co na to Objat Kaczyński i niedoszła Pierwsza Dama - Alik?
    • Gość: fwa Re: Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedro IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 14:38
      a bonzowie z lokalnych sklepów to gdzie się zaopatrują? bo z tego co widzę u siebie to u tych samych portugalczyków i niemców, a potem wystawiają na swoje półki i dowalają 30% do ceny zakupu
      gó... mnie obchodzi w czyich rękach jest sklep, wolę dać zarobić Portugalczykowi niż utrzymywać takich cwaniaków jak ci u których jarkacz robił zakupy na okęciu
    • Gość: Anna Polska Izba Handlu potępia premiera za Biedronkę IP: *.nyc.res.rr.com 25.03.11, 14:39
      Nikt mi nie bedzie mowil, gdzie mam robic zakupy. Swoj rozum mam. I nie bedzmy smieszni - jaka reklama ?-premier po prostu powiedzial prawde. Jak mam Biedronke i Tesco -pod nosem -to nie bede przeciez latac po malych sklepikach z ograniczona iloscia towaru i z wlasciciel uzbrojonym w sztuczny usmiech i falszywa uprzejmosc za lada.
    • hydrograf Ten sam produkt - różne ceny. 25.03.11, 14:41
      Jeżeli ten sam produkt możesz kupić drożej lub taniej, rozsądek podpowiada kupowanie taniej. No chyba, że snobizm zabrania...
      Jeśli ceny i asortyment w małych sklepikach będzie taki sam - oczywiście będę kupował bliżej, bez sentymentów.
    • Gość: jajo dobry ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:42
      przy Kaczynskim ukazal siebie jako skromnego czlowieka. szkoda tylko ze to tylko polityczne gierki, robienie wszystkiego zeby sie przypodobac ludziom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka