lava71 18.04.11, 19:33 szkoda ... trzymali jakość. Ale teraz liczy się tandeta i podróba. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bolek Nie dziwię się IP: *.choszczno.vectranet.pl 18.04.11, 19:45 Najbardziej idiotyczne menu, gorszego nie potrafię sobie wyobrazić, jest właśnie w ich telewizorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Nie dziwię się IP: *.ptr.magnet.ie 18.04.11, 20:49 PracOwnicy Philipsa od kilku lat wiedzieli ze to nieuniknione Jedyne co tam dobrze sie hula to Medical Division. Ale to nie jrst niespodzianka...no moze jeszcze lighting ale tez tylko przez kolejne kilka lat...marza spada i pewnie tez sie chinczykom to sprzeda... Porazka dla tej firmy oraz Europy. Po tym widac jak Europa slabnie na arenie miedzynarodowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Nie dziwię się IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 23:31 Słabnie bo za dużo pracownicy chcą zarabiać... albo... za mało Azjaci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz.prostej Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 19:51 Odnośnie ankiety: tylko SHARP, czyli tu: inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.multimo.pl 18.04.11, 19:53 Dokładnie jak można było pominąć takiego producenta ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
dwabrowary Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma 18.04.11, 19:57 Widać, że kolega Wysocki ostro pracuje na premię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 21:23 Sharp, jeżeli chodzi o LCD, ale plazmy to jednak Panasonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: 193.22.252.* 18.04.11, 19:56 Ta.. trzymali jakość i tak wszystko tłuką w jednej fabryce LG, Philips czy inne tam. Ogólnie TPV i tak klepało Philipsa a Philips dawał tylko znaczek za który klient potrafił sporo zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 Dokladnie IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 21:23 To samo z samochodami. Ten sam wahacz w ASO do Saaba 1700zl, do Opla Vectry 1200, a do Fiata Croma 700 :) Globalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 21:24 jedyny plus to taki, że może dla pracowników w polskim TPV będzie robota. Bo teraz to różnie bywa i niestety masowe przyjęcia i zwolnienia są na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dla pracowników w polskim TPV będzie robota IP: *.icpnet.pl 19.04.11, 00:27 Dlatego idiotyczne są te lamenty ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Philips jest za to potentatem w diodach swiecacych 18.04.11, 20:06 swiatlem bialym - razem z Osram i Cree. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Philips jest za to potentatem w diodach swiec IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 21:17 Potentatem to jest tylko Cree, zwlaszcza w wydajnosci swietlnej. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Philips jest za to potentatem w diodach swiec 19.04.11, 05:39 Philips Lumiled Rebel ES dobrym zamiennikiem Cree XP-G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Philips ssie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 20:08 Ludzie, czemu się smucicie! To najgorsza elektronika, szmelc jak no-name'owa chińszczyzna!!! Miałem w życiu 3 magnetofony/CD i jedną wieżę z Philipsa. Wszystko się psuło najpóźniej w miesiąc po skończeniu się gwarancji. Z radiomagnetofonem to byłem 3 razy w trakcie gwarancji, bo elektronika wysiadła, wieżę woziłem już 3 razy po gwarancji, ale tyle wydałem, że mi jej szkoda wyrzucić. Żeby nie było, to używam jeszcze sprzętu JVC, Panasonica, Sony i LG- tam o dziwo wszystko działa i nawet nie wiem, gdzie jest serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Radmor też ssie, ale w innym znaczeniu 18.04.11, 20:15 A ja mam zestaw Radmora i Unitry, starszy ode mnie. Groszowa sprawa, a nie psuje się i pewnie jeszcze posłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerappa Re: Philips ssie! IP: *.internetia.net.pl 18.04.11, 20:22 sony? nie psuje sie? dziwne :-/ ja mialem troche sprzetu sony i powiedzialbym, ze to najwiekszy szajs, a tak kiedys uwazalem o phillipsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Philips ssie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.11, 21:15 Każde urządzenie jakie posiadałem Philipsa mogę uznać za 100% bezawaryjne. Mnie bardzo szkoda, choć nie mam telewizora i nie zamierzam mieć to jednak monitor który posiadam już tak wysłużony, że aż głupio wygląda to jednak działa obok innego i tylko jego rozmiar jest jakby ciut za mały. Z racji prowadzenie firmy sprzętu przechodzi przez moje ręce sporo i muszę wspomnieć przy okazji mojego faworyta awaryjności, czyli Samsunga. Gwiazda numer jeden (jak można takie coś na rynek wprowadzić), po gwarancji w krótkim czasie urządzenie zawsze ulegało awarii (naprawa nieopłacalna, bądź niemożliwa), ale też często psuje się jeszcze na gwarancji, mam na myśli nie kilka sztuk, ale kilkadziesiąt, akurat tej marki. Sprzęt dla mnie jest kosztem, ale to i tak nie zmienia faktu, że są to wciąż moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebi Re: Philips ssie!powin IP: 212.180.168.* 18.04.11, 21:53 magnetowid kupiony w 1991 po 3 latach do naprawy, ta naprawa nic nie dała bo po następnych 3 latach kolejna naprawa, radiomagnetofon z turbobassem z 1991 w 1995 do naprawy, kupiłem nowy bo myślałem że trafiłem na zły egzemplarz w 1996 ale ten 2000 wysiadł. Żelazko kupione w 1997 w 2000 wysiadło. Podobnie z czajnikiem. Po 3 latach do wyrzucenia. Pytam się jak może przetrwać firma, która uważa że sprzęt porwać powinien przetrwać max. 3 lata? Nie dziwię się że będzie na sprzedaż za 3 lata maxx wszystkie działy... Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Philips ssie! 19.04.11, 08:34 Niestety zauważylem niedawno ze nie ma Philipsa nigdzie - a ja mam LCD 32"od ponad 3 lat i daje radę :-) ale jak widzeę następny tv jaki będzie to będzie albo Panasonic albo Sony, takie czasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek Re: Nie znam określenia ssie w polskim języku! IP: *.microsoft.com 19.04.11, 09:18 SKąd to nabyłeś? Z seriali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omikron Szkoda, że dopiero teraz. IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 20:22 Niestety, ta firma systematycznie obniża od kilku lat jakość swoich produktów. 2 lata temu kupiłem jej ostatni w swoim życiu produkt - właśnie TV. Nigdy więcej Philipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai szkoda, nie tylko jakość ale także EKO IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 20:49 Mało kto z potencjalnych klientów zauważał, że Philips oprócz jakości duży nacisk kładł na wydajność/sprawność prądową swoich produktów. To jedne z najbardziej oszczędnych TV i monitorów komputerowych. Do dziś używam LCD-ka Philipsa, który zużywa tylko 15W! (a monitor wiekiem zbliża się do 10 lat!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient. Jakość niestety ich produktów spadała. IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 20:57 Niestety jakość ich produktów spadała wcześniej czy później psuły się. W przeciwieństwie do mojego pierwszego zakupu 29-calowego telewizora tej marki w 1996r. który jeszcze nigdy nie gościł w serwisie. Żal z nim mi się rozstać ale niestety postęp robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Jakość niestety ich produktów spadała. IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 21:21 Ja sie niedawno rozstalem z 14 calowym, 21 letnim, kolorowym Sanyo. Nic sie nigdy nie popsulo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek No popatrz, a ja OTV Philipsa z 1998 roku, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 22:39 używałem równo 2 lata i 3 dni, czyli o trzy dni dłużej niż opiewała jego gwarancja. W trzy dni po jej zakończeniu padł kineskop. Wdać jakość w Philipsie była nierówna. Pewne egzemplarze padały niemal natychmiast, inne służyły przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Jakość niestety ich produktów spadała. IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 22:46 Nie wiem jak to było ostatnio, ale faktycznie sprzęt Philipsa z lat 90-tych był moim zdaniem bardzo dobry. Telewizor z 95 roku chodzi do dziś, bez żadnej naprawy, widać jeszcze stare czasy kiedy RTV/AGD nie projektowało się z myślą aby popsuło się po upływie gwarancji. Sporo sprzętu tej marki przewinęło się u mnie w domu, praktycznie wszystko nadal używane, choć niektóre rzeczy wymagały naprawy (np. odkurzacz). Na pewno sprzęt Philipsa nie był bardziej awaryjny od innych producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompon Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 21:01 Smutne jest to, że to najlepsze telewizory ze świetnym oprogramowaniem. A Sony wygrywające w tej ankiecie to jest porażka i crap nad crapami. Nawet skalować porządnie nie potrafi. No cóż, może będzie tak samo jak z laptopami IBM po przejęciu przez Lenovo. Tylko na zdrowie im wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: *.raciborz.vectranet.pl 18.04.11, 21:22 tak panowie i panie, tylko co my w tej europie będziemy robili. Chyba korzonki zbierali, jak takowe są. Z jednej strony sami do tego doprowadzamy bo chcemy taniej i taniej. Tylko tak dalej się nie wytrzyma, zeby miec prace czyli dochody to trzeba cos produkowac. Widac jak na tym przejechalo sie USA. Nie da sie żyć z samych kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.acn.waw.pl 18.04.11, 21:28 Chcemy taniej, bo malo zarabiamy, a nie da sie tanio produkowac bo sa wysokie koszty pracy i podatki. Bledne kolo i niedlugo ta cala UE pierd..... z hukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomesio Sony jakimś cudem w czołówce ankiety... 18.04.11, 21:43 ...jak mniemam odległe echo po Trynitronach. Teraz to taki sam produkt jak od LG czy Samsunga, jedynie odpowiednio droższy. To samo się tyczy ich pozostałych produktów, marka która według mnie powoli idzie na dno. Ratują ich chyba jeszcze konsole i telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anon Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: *.superkabel.de 18.04.11, 21:44 Dobrze ze tego sprzetu nie kupilem, chociaz pan w Media Markcie ZAAAACHWALAL... :-). Drugim zachwalanym modelem byl Sony Bravia...LG i Samsunga odradzal. Chyba jednak siegne do Bravii... Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma 19.04.11, 10:15 Tak, tak, kupuj to co pan w MM poleca. Już pomińmy na moment ceny w MM, ale ten ziutek tak się zna na telewizorach jak przeciętny murarz na technice jądrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: *.internetia.net.pl 18.04.11, 22:31 SAMSUNG??? Tępe polaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępaq Re: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 22:44 nie bo UNITRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 23:07 Nieźle! Nie wiedziałem, że Philips jest taki słaby walce o klienta... - - - www.teksty-piosenek.org.pl - widziałeś teledysk Doda vs. Mieszko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in4matix No i szkoda IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 23:25 bo mój 9604H bije obrazem wszystkie Sharpy i Sony, o Samsungach i LGkach nawet nie wspomnę. A Ambilight to poezja np oglądając Matrixa. Szkoda porządnego sprzętu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: No i szkoda IP: *.toya.net.pl 19.04.11, 00:18 no właśnie, szkoda ambilighta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentura Tylko idiota kieruje się marką w dobie globalizacj IP: 77.236.26.* 19.04.11, 01:37 Philisps to legenda, ale czasy jego świetności to lata 60-70 ubiegłego wieku. Większość z forumowiczów jak widzę doświadczeniem sięga najdalej lat 90. Wtedy już produkowano chłam wszędzie i pod każdym logo. "Japonskie" telewizory sony w latach 90. produkowali imigraccy gastarbeiterzy w Great Britan. Ale w latach 70-80 sony to był majstersztyk elektroniki. Teraz Sony już pochodzi z ChRL. Philips padł ofiarą wiary we własną pozycję i markę - stał się firmą wydmuszką, jak producenci markowych ciuchów. Wszystko w Philipsie, całe bebechy i elektronika, było z azji a jedynie nalepka z europy. Tak można traktować idiotów,a nie świadomego klienta w rozwiniętych krajach. W końcu zaczęli prostytuować markę i sprzedawać nieprawdopodobny szmelc pod swoim logo: np. drobne akcesoria elektryczne jak listwy antyprzepięciowe a także najgorsze chyba na rynku i najtańsze netbooki. Taka strategia to równia pochyła i przejęcie przez chińczyków lub hindusów nie jest katastrofą tylko ratunkiem. Zobaczcie co hindusi (Tata) zrobili z Range Roverem, którego zniszczyli imbecyle amerykańscy z Forda. Podobnie z jaguarem i innymi brandami z najwyższej półki, już nie wspominając o niższych prestiżowo markach jak volvo (też zniszczone przez Forda) lub saab (zaorany przez debili z GM). Jeśli ktoś ma sprzęt markowy elektroniczny hi-fi z lat 80 i wczesnych 90, najlepiej japoński, to niech się nie wyzbywa. Znikają już ostatnie egzemplarze z rynku wtórnego, ale nic ich nie zastąpi na tym pozoiomie technologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
hdtvpolska Aktualizacja o godz 01.30 19.04.11, 01:54 Wszystko zostaje po staremu. Dywizja Europejska będzie w gestii TPV z Hong-Kongu. Mamy więc nowy tytuł: Telewizory Philips w Europie przejmuje firma z Hongkongu Wejście w rynek elitarny pasywnego 3D wymaga inwestycji. Do tego potrzeba środków. Da je TPV. Zwłaszcza na popularyzację nowego standardu 3D w Europie. Nowt standard 3D jest elitarny ponieważ jedynym producentem na świecie polaryzowanych matryc jest LG, która rozdaje obecnie karty. Zawarła kontrakt na dostawy tych matryc z VIZIO (USA Nr.1. ), TOSHIBA oraz PHILIPS. "Pasywne" 3D cieszy się ogromnym powodzeniem. Kto raz zobaczy ten nie kupi już aktywnego 3D. Wszystko wskazuje, ze zaraz będziemy czytali komunikaty o zamknięciu produkcji aktywnych 3D. Pierwszy na liście to PANASONIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Philips - najgorsze telewizory! IP: *.microsoft.com 19.04.11, 09:16 Dobrze że upadli Odpowiedz Link Zgłoś
hdtvpolska TPV ma dwie fabryki w Polsce ! 20.04.11, 08:01 TPV ma dwie fabryki w Polsce. To gigant światowy. Transakcja polega na tym, że w zamian a udziały Philips dostaje matryce polaryzacyjne do nowego standardu 3D. Tgz. pasywnego. Zdecydowanie lepszego od tego co oferuje Panasonic czy Sony. Odpowiedz Link Zgłoś