Gość: ed IP: 77.236.26.* 14.05.11, 11:59 Niech Balcerowicz przywiesi sobie na czole tablicę i niech jedzie do USA trąbić wszystkim, że są zadłużeni, cikawe czy długo pozyje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiraż Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 12:00 Wprowadzić im wizy bo nas emigranci z usa zaleją :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:17 wiraz... polacy maja kota jezeli chodzi o wizy, ty jestes jednym z nich, pozdrowienia z Ameryki od bylego wroclawianina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiraż Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 12:25 A emigracja z usa ma problemy z chwytaniem ironi. Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:28 wiraz, piszesz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiraż Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 12:51 wypraszam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:58 wiraz mozesz sobie wypraszac ile chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiraż Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 13:08 janek, trombocycie, mój pierwszy post to był żart, dowcip, wic, nie miał nic wspólnego z wizami. Nic a nic, ani troszkę. To była luźna wizja, takie sobie political fiction o Johnach i Bobbych z USA płynących miesiąc w kontenerach, żeby móc zbierać truskawki na podkieleckich polach. Jakim cudem wziąłeś to na poważnie, nie wiem. p.s. przepraszam za trombocyta, ale wpadłem w szał po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 14:44 I jak tu się dziwić, że dla amerykańskiej polonii L.K. to najlepszy prezydent wolnej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyrzy ruj Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 14.05.11, 16:25 wymiatator1 napisał: > I jak tu się dziwić, że dla amerykańskiej polonii L.K. to najlepszy prezydent w > olnej RP. dlatego KGB stuknelo i komuchy znowu rzadza pod zyrandolem Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Co?? Zawiodly maszyny do druku dolarow????? 14.05.11, 17:36 Do tej pory zalewali i budowali swoje powodzenie drukujac tony dolarow bez zadnego pokrycia wiec dlaczego akurat teraz ten problem? Zabraklo papieru czy maszyny sie zuzyly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeou życie jest tanie IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 18:37 życie jest tanie, przemieszczać się można pieszo lub na rowerze, mieszkać w camperze, jeść pędraki i upolowane zwierzątka, dorobić mozna graniem (im gorzej grasz tym szybciej płacą abyś poszedł dalej). A tak serio to nie zazdroszczę im sytuacji w tym ich kapitalizmie zakładającym że każdy zawsze jest bogaty i że zawsze tak będzie. Szykuje się okres cierpienia wielu skromnych i porządnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Co?? Zawiodly maszyny do druku dolarow????? IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.05.11, 20:22 jak juz tak piszesz to chyba masz rowniez wiadomosci dotyczace euro?caly swiat jest pokrecony...bogaci kreca swiatem a my szarzy ludzie sluzymy im i nie mamy nic do powiedzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfly Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 95.108.70.* 14.05.11, 15:25 Heh, biedny janek. Jak widac azbest ma katastrofalny wplyw nie tylko na pluca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:05 dyflay, cos ci sie pomieszalo, polaczki zajmoja sie azbestem, ja nie jestem polakiem, pozdrowienia z PIEKNEJ AMERYKI> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha haha jak to w gazecie z kalosza w Sexmisji bylo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 16:49 zadluzenie USA powodem odsprzedania Alaski, protest Chin przyczyna rozwiazania ONZ.... haha haha! - ale sie wtedu sala w kinie smiala! haha haha! - pan Machulski Julek nie chcial chyba a zaprorokowal... czasem tak sie zdarzy - ze slepej kurze sie tez ziarno trafi! albo garbatemu zuzyta przez byznesmenow w burdelu ex-dziewica haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nominek na ratunek.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 16:53 rescue-pendrive.webuda.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! faktycznie - niech odsprzedaja Alaske! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 16:58 ruskie zbiora pare swinek i czerwoncow to sie murzynowi doloza - jak Chinska Republika Ludowa na poczatku kadencji kupujac od niego pakiet papierowych obligacji za kilka kontenerow zielonej makulatury - taki wspolczesny handel wymienny... dobrze ze choc komunisci ratowali handel w sojednionnych sztatach... bo reszta tylko patrzala jak sie kolos na papirzanych nogach chwiele w ogniu z zatoki perskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishsausage Re: faktycznie - niech odsprzedaja Alaske! IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:07 Czego ty się durniu cieszysz? Myślisz, że jak się papierowy kolos spali to ci, którzy są u jego nogawki uwieszeni przetrwają? Ty też będziesz leżał usmażony jak polska kiełbasa z rożna. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 21:57 Nie od dziś wiadomo, że największymi przeciwnikami zniesienia wiz do juesej są pollocks z Jackowa czy Greenpointu, którzy dumnie obnoszą się ze swoim nowym obywatelstwem i mają uraz na punkcie wiz oraz tego, że ich stara ojczyzna nie przyjmuje ich na jedynie prawdziwym i obowiązującym paszporcie amerykańskim jak jadą na wesele do rodziny spod Łomży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesnakoty Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:04 Tu głupi kotku, nawet obraźliwego słowa na siebie samego nie potrafisz napisać poprawnie. Poducz się a potem dopiero pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.05.11, 20:18 masz racje Janek................ciagle chca wkolo tego samego!!!!!!wjazd bezwizowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.tvk3.pl 15.05.11, 10:10 Janku, widzę, że głupota Amerykanów i Ciebie dopadła, bo naprawdę nie złapałeś ironii. Wytłumacz mi zatem dlaczego mój szwagier Amerykanin z krwi i kości nie chce wracać do tej krainy mlekiem i miodem płynącej, tylko woli mieszkac w Polsce? Coś mi się wydaje, że blefujesz i z Ameryką nie masz nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 17:02 wyobraz sobie ze Ameryka jest wolnym krajem i twoj szwagier moze mieszkac gdzie chce, ja wole Ameryke , jestem tu od 1970 roku, ty mozesz sobie wiezyc w co chcesz, jestem obywatelem amerykanskim, powodzi mi sie bardzo dobrze,pozdrowienia z PIEKNEJ AMERYKI> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.tvk3.pl 15.05.11, 19:09 :))))) Janek WIERZYĆ pisze się WIERZYĆ od wiary :) Wieże to ty pseudo hamerykańcu zostaw w spokoju i nie ośmieszaj sie już więcej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 21:17 ulka .. ile ty obcych jezykow znasz biegle????nigdy sie pewnie nie pomylilas, co za genialna kobieta, sprawdz moja pisownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.tvk3.pl 16.05.11, 16:25 Ile? Biegle trzy - angielski, niemiecki i hiszpański. W stopni średnim włoski i rosyjski. Sprawdziłam twoja pisownie... Jest beznadziejna. Błędy stylistyczne, ortograficzne i interpunkcyjne. Siedź w tej swojej Ameryce i bądź szczęśliwy, ale nie wypowiadaj sie na polskim forum jak tam jest wspaniale, bo piszesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 16.05.11, 23:05 Gość portalu: Ulka napisał(a): > ale nie wypowiadaj sie na polskim forum jak tam jest wspaniale, bo piszesz bzdu > ry. Wywnioskowalas to z jego bledow w pisowni? Wierze, ze zyjesz w najlepszym kraju, z taka pisownia i tyloma jezykami:DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.tvk3.pl 17.05.11, 16:22 Zmieniłeś nick na "info", żeby wypaść bardziej wiarygodnie i udowodnić mi, że masz poparcie wśród innych? Trochę ci nie wyszło, bo z tego co czytam większość cie tu miesza z błotem równo. Na drugi raz jak chcesz odpowiadać pod innym nickiem to zrób to z polskimi literami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 17.05.11, 22:59 Gość portalu: Ulka napisał(a): > Zmieniłeś nick na "info", żeby wypaść bardziej wiarygodnie i udowodnić mi, że m > asz poparcie wśród innych? Trochę ci nie wyszło, bo z tego co czytam większość > cie tu miesza z błotem równo. Na drugi raz jak chcesz odpowiadać pod innym nick > iem to zrób to z polskimi literami. Twoje IQ dowodzi, ze nie mozna ciebie traktowac powaznie, mozna jedynie wspolczuc;) P.S. User Janek pisze z innego stanu i to dosc odleglego od mojego:DD Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 18.05.11, 00:56 Tez tak mi sie wydaje. Ten przyglup ma kilka nickow, Jasio, Kazio, Wojtek i info, a w sumie jest tym samym bezczelnym prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.tvk3.pl 18.05.11, 16:11 Słuchaj, nawet mi odpisał, że user janek pisze parę stanów od niego :) oczywiście :) wszyscy jego kolesie pewnie tez sa ze Stanów i wszyscy jak najbardziej popierają go w tym co pisze. Jesteś żałosnym, zakompleksionym Polakiem, który przypuszczam, że w Stanach jest nikim. Idź lepiej zrywac azbest, bo przypuszczam, że to ci najlepiej tam wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.05.11, 20:16 ie martw sie o to,gorzej jak polske zaleja inni to dopiero bedzie wesolo!!!!!!!!!!!!!!n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 20:26 heja,, nigdy nie martwilem sie o polske i nie mam zamiaru teraz sie martwic, kiedys tam mieszkalem , wyjechalem przez antysemitow, dobrze dla mnie wyszlo, dla antysemitow nie tak dobrze, bywam w Polsce co dwa lata , bylo dziadostwo i tak dalej jest,niktorym nie podoba sie ze ZYD pisze na polskim forum, moga pisac na zydowskim forum, macie tylko maly problem z jezykiem Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.3 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 21:58 Gość portalu: janek napisał(a): > heja,, nigdy nie martwilem sie o polske i nie mam zamiaru teraz sie martwic, ki > edys tam mieszkalem , wyjechalem przez antysemitow, dobrze dla mnie wyszlo, dla > antysemitow nie tak dobrze, bywam w Polsce co dwa lata , bylo dziadostwo i tak > dalej jest,niktorym nie podoba sie ze ZYD pisze na polskim forum, moga pisac n > a zydowskim forum, macie tylko maly problem z jezykiem Nikogo w Polsce nie interesuje twoja nikczemna osoba, wiekszosc osob obecnych na tym forum pogardza takimi zydami jak ty, ale mozna ci pluc w twarz a ty bedziesz mowil , ze pada deszcz... to taka zydowska cecha charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 22:32 wiekszosc natym forum to rasisci,tacy jak Ty,mozesz byc dumna z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:35 Tyle, ze niechlubne miano najwiekszych rasistow maja dzis Zydzi z Izraela i USA, ktorzy wzoruja sie na niemieckich nazistach i na poludniowoafrykanskim systemie apartheidu i bantustanow. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 00:22 kagan w koncu wyszlo szydlo z worka, jestes antysemita i smierdzisz chlewem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 62.205.99.* 17.05.11, 21:03 Stac cie tylko, Ichaak, na chamskie ataki ad personam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 19.05.11, 11:54 kagan do kogo ty piszesz antysemito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 14.05.11, 12:00 Alez mechanizm zadluzania USA zostalo dobrze omowiony w filmie Zeitgeist pare lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.knox Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: 61.183.225.* 14.05.11, 16:20 Mechanizm zadłużania robi większość amerykanów nędzarzami. Kiedyś nie do pomyślenia a dzisiaj 42 miliony ustawia się po zupki do przykościelnych kuchni. I mieszka w namiotach bo na mieszkania i nie stać. Ameryka stała się krajem trzeciego świata. Jeszcze rok temu 48 milionów nie miało opieki zdrowotnej. W tym roku to już 60 milionów. Nic tylko zdychać na ulicy. Na 50 tysięcy prac w McDonaldzie zgłosiło się 1 milion chętnych. Płaca gorsza niż w Polsce a chętnych na 1 miejsce więcej niż na studia. Wprowadzenie wiz dla amerykanów powinno być priorytem dla krajów na świecie. Zostaliśmy już zalani bezwartościowymi dolarami. Nie potrzeba nam fali uchodźców z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:43 mr.knox... bredzisz czlowieku. wizy pewnie nie dostales i jestes wsciekly ze nie mozesz pracowac przy azbescie,z twoja matematyka tez nie najlepiej pewnie nie skonczyles nawet szkoly podstawowej bo dla ciebie 42miliony to wiekszosc w kraju gdzi mieszka 308 milionow ludzi, jakos nadal przyjezdzaja tu ludzie z calego swiata, legalni i nie legalnie, czytasz za duzo lewicowych idiotyzmow, pozdrowienia z PIEKNEJ I BOGATEJ AMERYKI OD BYLEGO WROCLAWIANINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.knox Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: 61.183.225.* 14.05.11, 17:11 Czytać nie umiesz. Napisałem już a nie wszyscy. Zapisz się na GED jak masz problem ze zrozumieniem. Jechałem w tamtych tygodniu z TN do Chicago. Dziury na drodze. W IN śmierdzi z kominów. Ty to nazywasz piękna ameryka? Pozdrowienia dla ziomka z Breslau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:38 mr.knox. nie wiem jakie ty masz wyksztalcenie i co robisz w USA, ale twoje glupoty mnie rozsmieszaja, jak ci sie nie podoba w stanach to mozesz pojechc do polski , dla twojej wiadomosci szanowny panie knox, mam wyzsze wyksztalcenie i bardzo podoba mi sie AMERYKA,czy ty jestes niemcem ze piszesz Breslau? i jeszcze jedno, cos podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ping-pong Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:29 > Jechałem w tamtych tygodniu z TN do Chicago. Dziury na drodze. W IN śmierdzi z > kominów. A nie miałeś wrażenia, że to była specjalna droga dla baranów? Opowiedz jak pachną chińskie kominy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.knox Wracaj do Breslau IP: 61.183.225.* 14.05.11, 17:14 Czytać nie umiesz. Napisałem już a nie wszyscy. Zapisz się na GED jak masz problem ze zrozumieniem. Jechałem w tamtych tygodniu z TN do Chicago. Dziury na drodze. W IN śmierdzi z kominów. Ty to nazywasz piękna ameryka? Pozdrowienia dla ziomka z Breslau Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire LOL, tekst jak z ulotki propagandowej 14.05.11, 17:30 Lol, co za debiol. Amerykę to ty chyba na pocztówkach tylko widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollolo Ucieczka trolla z namiotu - buahaha IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:45 Chyba o sobie piszesz, debilu. Ta pocztówka była pewnie z KC PZPR. Kretyn pisze o 42 mln Amerykanów żyjących w namiotach i o tym jak on po dziurach jechał z TN do IN i ktoś kto widział Amerykę ma w to wierzyć? Ciekawe gdzie się tak rozpieścił na drogach, które nigdy dziury nie widziały? Co on tak spierniczał z tego Tennessee? Tornado mu pewnie namiot porwało. A nie, on z amerykańskich bogaczy, w wolnych chwilach pochylający się z troską nad milionami beidaków z namiotów. Przejedzie namiotową aleją z TN do Jackowa, IN i biegnie do komputra by dać wyraż swemu współczuciu. Bądźmy wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire Jesteście narodem ... 19.05.11, 14:47 Jesteście narodem zadłużonych złodziejskich sku...synów. Olbrzym na glinianych nogach z patologią, kulturą konsumpcji i licznymi ku...mi (od zwykłych, ulicznych ąz po biurowe i polityczne) jako trzon społeczeństwa. Sory za szczerość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: *.tx.res.rr.com 14.05.11, 18:44 42 mln to jest ile % populacji USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józiek Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:17 Mr. knox ty bałwanie! 42 mln Amerykanów mieszka w namiotach? Musiałeś niezlego ziółka sobie popalić albo twoja kariera trolla już bardzo długo trwa, za długo jak na twój rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józiek Re: Już 42mln nędzarzy żyje w USA IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:21 Popatrzcie popatrzcie. Koleżka do Chin się wyeksportował jako cheap sideline barker (za miseczkę ryżu?). Aż takie kariery rodacy robią. Wizy do Ameryki nie dali i teraz z Chin rozwścieczony szczeka. A może to tylko jakiś Łukaszenkowy adept z chińskiego proxy korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 12:06 Gwaltowne zakupy zlota przez rzady wielkich gospodarek powoduje spadek wartosci dolara i wzrost ceny zlota. Ostatnio Meksyk zakupil ponad 90 ton zlota i ma teraz okolo 100. Daje to pokrycie tylko 4% ale pokazuje tendencje. Ameryka bedzie zmuszona wyprzedawac Chinom swoje lotniskowce i inne uzbrojenie i zapomniec o roli swiatowego policjanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 89.174.254.* 14.05.11, 12:19 Ameryka bedzie zmuszona wyprzedawac Chinom swoje lotniskowce i inne uzbrojenie > i zapomniec o roli swiatowego policjanta wierzesz w to? Przeciez mogą zamiast sprzedawać te lotniskowce to mogą spróbowac ich użyć, tak? Krótko mówiąc; kolejny globalny konflikt rozpętają i jak kurz po wojnie opadnie to znwou im rating wskoczy na wiarygodne pozycje.. Globalizacja ich załatwiła a nie wojny z terroryztami; jak się wyprowadziło przemysł z własnego kraju do Chin czy Indii i samemu produkuję się tylko oprogramowanie do nadzoru tych własnoręcznie wyeksportowanych fabryk i technologii to nie nalezy się dziwić, że w pewnym momencie traci się kontrolę i nad tymi fabrykami i nad technologią.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_stara Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.nyc.res.rr.com 14.05.11, 14:52 Gość portalu: swan napisał(a): > Ameryka bedzie zmuszona wyprzedawac Chinom swoje lotniskowce i inne uzbrojen > ie i zapomniec o roli swiatowego policjanta > > > wierzesz w to? Przeciez mogą zamiast sprzedawać te lotniskowce to mogą spróbowac ich użyć, tak? Krótko mówiąc; kolejny globalny konflikt rozpętają i jak kurz po wojnie opadnie to znwou im rating wskoczy na wiarygodne pozycje.. > > Globalizacja ich załatwiła a nie wojny z terroryztami; jak się wyprowadziło przemysł z własnego kraju do Chin czy Indii i samemu produkuję się tylko oprogramowanie do nadzoru tych własnoręcznie wyeksportowanych fabryk i technologii to nie nalezy się dziwić, że w pewnym momencie traci się kontrolę i nad tymi fabrykami i nad technologią.. ---- Nie misie ptysie, USA zniszczył Nixon, Reagan, Gorbaczow i anglosaska pycha. Nixon zrezygnował z parytetu złota by finansować wojnę w Wietnamie. Reagan zniósł regulacje bankowe nałożone przez Roosevelta by gospodarczo zniszczyć ZSRR a Gorbaczow przyczynił się do końca globalnego komunizmu. Raz puszczona przez Wall Street w ruch finansowa nuklearna bomba zaczęła żyć swoim życiem, czego efekty widać gołym okiem a bałkanizacja ZSRR i klęska sowieckiej okupacji Afganistanu stała się pożywką dla światowego dżihadu. To był prawdziwy początek końca. Raz puszczonych w ruch procesów nie da się zatrzymać siłą woli tak samo jak raz zdobytych praw żadna grupa społeczna dobrowolnie ich nie odda. Jeżeli amerykańskie społeczeństwo wkrótce się nie obudzi to będzie naprawdę źle. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 12:09 A komu szkodzi zadluzenie? Lepiej zyc w zadluzeniu przez cale wieki, i trzymac wysoki standard zycia, niz byc bez zadluzenia i zaliczac sie do krajow trzeciego swiata. USA nie musi pytac sie swata o pozyczki, te zawsze sie znajda na wlasnym podworku. Zadluzenie, USA moglaby zniwelowac w kilka lat, a moze nawet miesiecy, tylko po co? dla AAA+ ? Wyglada na to, ze paru rozpalonych do czerwonosci pseudo-analitykow ekonomii z gazety, bardziejl przejmuje sie tym tematem niz sami amerykanie.....i jeszcze mieszaja w to Ladena?! Jak na razie, to roczny wzrost GDP, USA, jest wyzszy niz EU, i dlatego pomimo dlugu, najbogadsze panstwo staje sie coraz bardziej bogate! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari UE jako całość jest większa od USA i szybciej się IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 12:32 > A komu szkodzi zadluzenie? Zależy na co idzie to zadłużenie. i jeszcze mieszaja w to Ladena?! To rzeczywiście jest idiotyczne. Jak na razie, to roczny wz rost GDP, USA, jest wyzszy niz EU roczny wzrost GDP, USA, jest wyzszy niz EU, Bzdura. UE jako całość jest większa od USA i szybciej się rozwija. I wile przemawia za tym, że za kilka lat USA dogonią Chiny. najbogadsze panstwostaje sie coraz bardziej bogate! Dokładniej 1% obywateli tego państwa staje się coraz bardziej bogatszy. Jeśli chodzi o klasę średnią to obecne pokolenie jest pierwszym w historii USA które ma gorsze wykształcenie i gorsze perspektywy zarobków od swoich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: UE jako całość jest większa od USA i szybciej 14.05.11, 13:24 gari, Masz racje, EU rywalizuje z US, co do miana najbogzdszego panstwa swiata, sa bardzo porownywalne, ale wzrost w poprzednich kilku latach to jednak wyzszy ma USA GDP dla EU w 2010 $14,900.000 ( w miliomach) USA $14,720.000 Chiny okolo $10.000.00 dla porownani inne olbrzymie panstwo Nuscovy az okolo $ 2,000.00 Klasa srednia i jej standard zycia dla EU I USA , rowniez jest porownywalna, z tym ze w USA jest ona wciaz bogadzsza i nieci wieksza procentowo do calosci populacji ( nie neguje, ze EU nadrabia dystans) Gdy Chiny przescigna w GDP zarowno EU i USA, nie znaczyc bedzie, ze stana sie juz bogatsze, o tym stanowi GDP per capita, w tym wypadku szczegolnie PPP, czyli ten ktory mierzy sile nabywcza! Dzis GDP PPP per capita dla USA $47.400 EU $30.338 Ch $ 7.400 Dzis GDP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyrzy ruj Re: UE jako całość jest większa od USA i szybciej IP: 14.05.11, 16:43 wniosek z twoich wyliczen oczywisty ze transfer bogactwa nastepuje z USA do Chin i Europy a nie odwrotnie. USA 66 lat od zakonczenia wojny nadal importuja chinska i europejska biede USA wystarczy ze przestana kupowac i wszystko w Chinach i Europie walnie, dlatego nie ma wyjscia musza sie zadluzac i nie ma co sluchac tego analnego krzyku Byc moze tylko wystarczy ze wprowadza podatki na import bo obecnie import z Chin i Europy do USA jest bez cla i podatku, w druga strone juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: UE jako całość jest większa od USA i szybciej IP: *.aster.pl 14.05.11, 14:54 Czytaj więcej głupich opracowań politycznych naukowców z UE. Miała już dogonić USA w 2020, teraz mówią o 2050, a rozziew i tak jest co raz większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: UE jako całość jest większa od USA i szybciej IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 15:46 Jakich opracowań baranku? Akurat PKB to łatwo sprawdzalne liczby, np tu: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29 Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 12:37 Weź jeszcze poprawkę na to, że zawirowania powodują odwracanie się od dolara i poszukiwanie innej waluty rezerwowej. Na razie spontanicznie rozszalały się zakupy złota i srebra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teapot Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:13 Sympatyk tea party o to pyta? Widocznie nie wie co ma napisać i czuje się zakłopotany - buahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lollollollol Czy wy jesteście normalni? Co to za tytuł? IP: *.cable.net-inotel.pl 14.05.11, 12:14 Rozumiem, że po chłopakach z sekcji biznesowej za wiele wymagać nie można, ale to jest dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Czy wy jesteście normalni? Co to za tytuł? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:23 widze ze gazeta szuka sensacji,dlaczego tak bardzo marticie si o USA? i jeszcze jedno, moze gazeta by napisala dlaczego sa wizy dla polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Czy wy jesteście normalni? Co to za tytuł? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.11, 14:14 Gość portalu: janek napisał(a): > widze ze gazeta szuka sensacji,dlaczego tak bardzo marticie si o USA? i jeszcz > e jedno, moze gazeta by napisala dlaczego sa wizy dla polakow ........................................... Gazeta nie pisze żadnej sensacji, nazywa te specyfikę po imieniu. Nie sztuka zadłużyć się i eksportować na cały świat inflacje przez państwo które chciałoby się nazywać chętnie mocarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Czy wy jesteście normalni? Co to za tytuł? 14.05.11, 22:49 Gość portalu: Gosc987 napisał(a): > Gość portalu: janek napisał(a): > > > widze ze gazeta szuka sensacji,dlaczego tak bardzo marticie si o USA? i j > eszcz > > e jedno, moze gazeta by napisala dlaczego sa wizy dla polakow > ........................................... > Gazeta nie pisze żadnej sensacji, nazywa te specyfikę po imieniu. Nie sztuka za > dłużyć się i eksportować na cały świat inflacje przez państwo które chciałoby s > ię nazywać chętnie mocarstwem. Teraz sprawdz druga strone medalu,bogactwo USA,bo bankrutem zostaje sie wtedy gdy dlug jest wiekszy od majatku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziemba Po co te limuty? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 12:21 To smieszna zabawa: ustanawia sie limit, którego nie można przekroczyć a potem ,zeby wyjść formalnie z sytuacji limit się powiększa. To droga wprost do finansowego krachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Po co te limuty? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:26 dziemba.. widze ze jestes "expertem" gododarczym, moze bys doradzil Polsce zamiast Ameryce, Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Po co te limuty? 14.05.11, 12:38 Po to, że zalewanie świata kreowanym z powietrza dolarem spowoduje, że nie będzie on nic wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Po co te limuty? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.11, 17:25 makova_panenka bardzo dobrze ze ci na górze zadają sobie tyle "trudu" z czytaniem opinii na forach, niech w końcu dowiedzą się co ci maluczcy na dole o tym i o nich myślą. W końcu oceniamy ich, tych na górze, tych którzy żyją z nas, władają naszą przyszłością, a tym gotują nam niezbyt optymistyczną przyszłość - co gorsze wszystko za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny.dziad Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 12:23 Siema, Widzę, że potrzebne wam informacje na ten temat www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0 Miłego oglądania i podajcie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbertson przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to jest IP: *.enterpol.pl 14.05.11, 12:27 najwiekszy problem USA , tracą miejsca pracy , wyludniają sie cale miasteczka a sklepach prawie wszystko jest z Chin , przykladem był zwykły młotek w sieci Home Depot za 1,99$ z info - rączka - Chiny , główka - Tajwan , złożone w Meksyku . Nie było problemy gdy dotyczyło to najprostszej produkcji . Na wykresie pokazano poziom zadłuzenia wg wydarzeń w USA , niech ktos skoreluje to z importem z Chin , mechanizm dotyczy każdego kraju godzącego sie na oddanie swojej produkcji - jak widac dotyczy to i Europy . Wolnosc handlu przewiduje wolny obrót , nie przewiduje miliarda malże darmowych robotników którzy dopiero teraz nabywają praw emerytalnych , praw do opieki zdrowotnej - w Chinach NIE MA EMERYTUR - dzieci utrzymuja rodziców , emerytury sa dopiero wprowadzane /b powoli / . Emerytura , mniejsza czy wieksza jest dla nas rzeczą oczywistą jednak tam nie istnieje a to w drastycny sposób obniża koszta produkcji , do niedawna był to WIELKI obóz pracy , i myśle że nadal jest , politycy nie chca o tym mówic , jest to niewygodne , słyszymy o dyktaturach w Egipcie , Libii , Koreii czy Białorusi nie słyszymy o Chinach , dlaczego ? Dyktatura jest dobra jesli daje sie z nią robic dobre interesy , jesli nie - musi wczesniej czy pozniej upasc , na razie jest OK jest tani import , mozna kupic tanio nerke , siatkówke itd , więc jest dobrze , rzady przymykają oczy , bo taniej , wygodniej i powoli sprzedają sie biabły niskich cen , nie widząc ze cena społeczna jest coraz wyższa . / prawie mgr ekonomiki społecznej , na 4 tym roku emigrowalem do USA , w dniu uwolnienia cen przez prof Balcerowicza / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 12:35 przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to jest najwiekszy problem USA , tracą miejsca pracy , Największym problemem USA jest bezgraniczna pazerność sektora finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbertson całe moje 10min pisanie zawarte w jednym zdaniu ;- IP: *.enterpol.pl 14.05.11, 12:40 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari na forach trzeba się streszczać ;) IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 15:53 na forach trzeba się streszczać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Lepiej nic nie pisać IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:34 Niż pisać jednozdaniowe, wszechogarniające "mądrości". Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 12:41 ...gdyż zmusza ona firmy gospodarki realnej do płacenia bankom haraczu w postaci odsetek, a trzeba pamiętać, że w procesie kreacji pieniądza kredytowego nie są kreowane pieniądze na odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 12:57 tylu expertow finansowych co na tym forum to pewnie nie ma nigdzie na swiecie, naprawde nie macie sie co martwic o Ameryke, my tutaj sobie poradzimy, do wszystkich ktorzy nienawidza USA zajmijcie sie polska z ktorej wyjezdza setki tysiecy mlodych ludzi za chlebem, zostano sami starsi i leniwi, macie naprawde dziki kraj a chcecie innych uczyc, pozdrowienia z BOGATEGO USA. Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 13:40 A w Stanach bedzie tylko kopa latynosow- siedzacych na zasilkach bab i kombinujacych facetow, ktorzy je systematycznie zapladniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:51 To jest wypowiedź kogoś chccącego powiedzieć coś o ekonomii. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiraż Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 13:55 Oh, say! can you see by the dawn's early light What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming; Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollolo Pisz wirażnie IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:53 My ciebia nie rozumieć, my za puadniające Latynosy. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny.dziad Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 14:37 Gość portalu: janek napisał(a): > tylu expertow finansowych co na tym forum to pewnie nie ma nigdzie na swiecie, > naprawde nie macie sie co martwic o Ameryke, my tutaj sobie poradzimy, do wszys > tkich ktorzy nienawidza USA zajmijcie sie polska z ktorej wyjezdza setki tysiec > y mlodych ludzi za chlebem, zostano sami starsi i leniwi, macie naprawde dziki > kraj a chcecie innych uczyc, pozdrowienia z BOGATEGO USA. Ok, kolego Jasiu. Jeszcze raz. Poszukaj sobie na yotube filmu: Aaron Russo 'Amerika: From Freedom to Fascism'. Obejrzyj sobie wywiad z nim. Poszukaj sobie: 'Wezwanie do Przebudzenia' itd. Następnie napisz jeszcze raz to samo. Ja ci naprawdę życzę jak najlepiej w tej twojej ameryce. Nie chcę cię przekonywać do czegokolwiek, chcę tylko, żebyś miał świadomość 'czym' ta twoja ukochana ameryka jest i 'czym' ty jesteś dla niej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 14:43 lesny.dziad, ty jestes dziadem a ja jestem kapitalista, twoje filmiki mozesz sobie wsadzic gdzie slonce ni dochodzi, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 20:53 Spadaj z tego forum moherowy palancie! Nic konstruktywnego, interesujacego tutaj nie wnosisz oprocz bezmyslnych panegirykow na temat twojej ojczyzny amerykanskiej. JESZCZE RAZ CI MOWIE: SPIEPRZAJ DZIADU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 14:56 lesny.dziad, nie jestem twoim kolesiem, ze swoimi kilesiami moglbys sie isc upic. co jest bardzo popularne w polsce , pozdrowienia z AMERYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dae Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.v-net.com.pl 14.05.11, 20:05 po co wschodzisz na polskie fora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 20:17 dae bo chce i moge Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.3 Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 21:48 Gość portalu: janek napisał(a): > dae bo chce i moge Masz tepy leb! nikt nie chce czytac twoich idiotyzmow, lecz swoje kompleksy na izraelskich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 00:25 alfa.3 czytasz co napisalem , inaczej bys nie odpowiadal, glupku z koziej wolki. Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 15.05.11, 13:00 Gość portalu: janek napisał(a): > alfa.3 czytasz co napisalem , inaczej bys nie odpowiadal, glupku z koziej wolki Czytam i dziwie sie, ze na portalu TW moga wypowiadac sie takie wredne szuje jak ty. Powinna zajac sie tym cenzura. P.S. Nie mieszkam w Koziej Wolce, tylko w Genewie, moze slyszales o takim miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javelina Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:56 Myślisz głupku, że jeśli odświeżysz propagandę z lat 50-tych to ona będzie strawniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 15:52 > tylu expertow finansowych co na tym forum to pewnie nie ma nigdzie na swiecie, > naprawde nie macie sie co martwic o Ameryke, my tutaj sobie poradzimy, Tak jak sobie radziliście w 2008? I tak pierdneliście, że cały świat musiał zatykać nosy? A Amerykanie musieli opuścić 6 milionów domów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:09 gari, co ty wlozyles w ten amerykanski interes, zajmij sie polska z ktorej wyjechalo 2 miliony ludzi za chlebem, Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 21:03 A ty wyjechales za maca zydowska! Jepsza niz w Izraelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 00:27 bricolo, do kogo piszesz maly smieszny czlowieczku? Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 15.05.11, 12:51 Pisze de ciebie cwierc-inteligencie, nawet tego nie potrafisz zrozumiec! Odpowiedz Link Zgłoś
bricolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 15.05.11, 13:17 Gość portalu: janek napisał(a): > bricolo, do kogo piszesz maly smieszny czlowieczku? Pisze do ciebie smieszny blaznie! Przeczytaj ostatnia ksiazke ekonomistki szwajcarskiej Myret Zaki : "la fin du dollar, comment le billet vert est devenu la plus grande bulle spéculative de l'histoire", jezeli twoje mozliwosci umyslowe i lingwistyczne ci pozwola..... Potem mozesz dyskutowac, narazie nic konstruktywnego z twego belkotu nie wynika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javelina Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:58 Oto wielka mądrość polskiego speca od ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollolo Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:49 Co ty w ogóle chcesz powiedzieć? Na razie to tylko jakiś bezsensowny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 12:56 Tak jestes przejety ta potega Chin, ze nawet skladanie mlotkow widzisz jako oznake upadku USA. Tak juz jest! w krajach wysoko rozwinietych od dawna nie produkuje sie podstawowych "rzeczy" codziennego uzytku. W USA produkuje sie wysokie technologie, rozwija sie high-tech, bio-tech, informatyke, technike, w tym inzynierie, itp. Duze przedsiebiorstaw produkujace slawne amerykanskie brand, przeniosly sie do krajow trzeciego swiata, w tym do Chin, gdzie koszty produkcji rekawiczek, parasolek, czy skaldania pralek lub twojego mlotka, jest bezporownania tansze. Te proste produkty sa wykonywane pod nadzorem amerykanow w tanich panstwach i dlatego, praktycznie wszystko od igly do samochodu jest wyraznie tansze niz w EU! Daj chocby jeden przyklad, gdzie amerykanska cena jakiegokolwiek artykulu jest wyzsza niz srednia dla krajow Eurozone, a nawet 27 krajow EU! Twoj sentyment do Ameryki 19 wiecznej, z tysiacami kominow i zakaldami produkujacymi takie banale rzeczy jak guziki, czy pinezki, nie zostanie odtworzony w USA, szukac go musisz w Azji srodkowej Kazachstanie, Muscovy, Uzbekistanie i paru innych krajach trzeciego swiata, ktore wstapily w te czasy, ktore Europa i USA przechodzili w 19 wieku. Ciny sie rozwijaja, to prawda, ze nie sa tak biedne jak np. Muscovy, ale wciaz jednak to panstwo trzeciego swiata, i potrzebuja co nakmniej koleinych 50 lat na zmiane tego statusu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Smiechura Re: zawsze kretyn najwiecej sie udziela IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 13:46 kretyn najwiecej sie udziela Twoja hameryka niewolniku pada niestety caly swiat ciagnie w dol za soba przez dolara www.prisonplanet.pl/ekonomia/imf_era_ameryki_dobiega,p1318107391 Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 13:49 > W USA produkuje sie wysokie technologie, rozwija sie high-tech, bio-tech, informatyke, > technike, w tym inzynierie, itp. To jest myslenie magiczne, ktore panuje w euro-kolchozie. Tutaj tez panuje utopia o oparciu gospodarki na innowacjach oraz (w odroznieniu od USA) pseudo-ekologii. Prawda jest taka, ze predyspozycje do tego typu pracy ma marne kilka procent calej populacji. Ilu ludzi ma talent do nauk scislych/przyrodniczych? Ilu moze byc inzynierami? Marne kilka procent. Ilu moze byc naukowcami? Marne kilka promili calej populacji. Co proponujesz dla pozostalych? Jesc przeciez cos musza, a wszystkich na zasilek nie poslesz. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 14:00 Takie firmy o ktorej wspomniales, poza baza naukowa know-how, wdrazac musza dane inowacje do stalej produkcjii. Skladac komputerowe chipsy, czy wykonywac biotechnologiczne preparaty wg wytyczonych receptur, mona sie wyuczycm, bez scisle wysokiego wyksztalcenia. To nie "rocket science", choc nie znaczy to, ze i nad tym pracuja dziesiatki tysiecy nie tylko naukowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.rwd.prospect.pl 14.05.11, 16:16 Predyspozycje umysłowe do rozwoju tych "high-tech, bio-tech, informatyke, technike, w tym inzynierie, itp" ma może 10% ludzi a co zrobic z 90%????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:52 michalm,, szanowy panie michale, serdecznie dzekuje za troske nad "bieda" w Ameryce ale sadze ze nie powinien sie pan tym martwic, jakos sobie poradzimy, sadzac po tym jak wszystko dziala albo nie dziala w pana ojczyznie ja wole USA idlatego od dawna tu mieszkam, serdeczne pozdrowienia z pieknej i bogatej AMERYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.rwd.prospect.pl 14.05.11, 17:12 Nie matrwi mnie to stwierdzam tylko fakt potwierdzony zresztą danymi statystycznymi że Ameryka choć bogata to jednak biedniejsza niż 30 lat temu, a dokładnie bogatsze jest 1% biedniejsze 99%. Natomiast w kwestii wtrącania się w sprawy innych krajów Ameryka nie ma sobie równych, o czym z pewnością chętnie wypowiedzą się miliony Irakijczyków których w rok ginie więcej niż za całego panowania Saddama H. Zastanawiające czemu nie wtrącacie się w sprawy krajów które nie mają ropy lub wpływu na sytuację w rejonach obfitych w ropę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: przenoszenie produkcji do Chin IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 18:37 Sek w tym, ze do Chin (i ogolnie do azjatyckich 'tygrysow') przeniesiono nie tylko produkcje mlotkow, ale takze: - telewizorow (takze w technologii LCD i innych podobnych), - magnetofonow (w tym tez cyfrowych), - odtwarzaczy i zapisywaczy cyfrowych do dzwieku i obrazu (technologia CD), - samochodow (a niedlugo tez i samolotow), - statkow (w tym tez tych najbardziej skomplikoanych), - taboru kolejowego (takze pociagi duzej predkosci) oraz - komputerow, lacznie z pamieciami, drukarkami i skanerami... A Rosja ma swa wlsana technologie np. rakietowa, czesto lepsza od ameryanskiej, zas liczba bogatych Rosjan rosnie tak szybko, ze na zachodzie Europy drukuje sie o rosyjsku przewodniki, zas znajomosc rosyjskiego staje sie wrecz obowiazkowa dla posrednikow handlu nieruchomosciami w Hiszapanii i recepcjonistow w lepszych hotelach od Portugalii po Cypr. Ameryka (USA) to zas dzis typowe panstwo III wiata z dziesiatkami milionow nedzarzy i czarnoskorym prezydentem urodzonym w Afryce. lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazy boy Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je IP: *.dhcp.embarqhsd.net 14.05.11, 13:04 >>>zwykły młotek w sieci Home Depot za 1,99$ <<< za taka cene to mlotki byly jak jeszcze sklepy Home Depot nie istnialy a wiec nie siej wrogiej propoagandy,no chyba ze masz na mysli breloczek do samochodowego kluczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: przenoszenie produkcji do Chin w/g mnie to je 14.05.11, 13:35 Nastapilo pewne nieporozunienie. Kolega nie rozumie, ze w US przecinkiem oddziela sie tysiace, a znak $ stawia sie z przodu danej liczby. 1,99 znaczyc moze, tysiac 990 dolarow. Poprawnie sume cene dolar i 99 centow, nalezy zapisac,,$1.99( z kropka,a nie przecinkiem) Ktos tez zauwazyl, ze cena ta , jest troche za wysoka! Otoz, nie zupelnie, choc oczywiscie, mlotki za 99 centow, a nawet dwa mlotki za 99 centow, tez sie znajdzie, to sa i takie ktore kosztowac moga sredno $5 do $10 W USA nie ma stalych cen, a tylko umowne sterowane popytem i podaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 elbertson, wynika z tego, ze 14.05.11, 15:07 wcale nie wyemigrowales. Ceny uwolnil Rakowski 31 lipca 1989 roku, o owczesnym dr. Balcerowiczu wiedzialo wtedy niewielu, a newet ci ktorzy go znali nie przypuszczali, ze kiedykolwiek bedzie mogl o czymkolwiek decydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: elbertson, wynika z tego, ze IP: 69.195.136.* 15.05.11, 09:01 "„młodzi, wykształceni” to nadchodząca postać współczesnej ciemnoty. A trzeba nam wiedzieć, że nic ma nic gorszego, niż ciemnota mniemająca, iż jest oświecona. Zwyczajna ciemnota wie, że jest ciemna i - zdając sobie sprawę z rozmiarów własnej ignorancji – jest ciekawa świata i chłonna, podczas gdy ciemnota oświecona tego nie wie i myśląc, że zjadła wszystkie rozumy, ma skłonność albo do pogardzania wszystkim, czego nie może pojąć, albo do „lekkowierności”, o której wspomina Tadeusz Czacki. Czyż popularność wszystkich „Kodów Leonarda da Vinci” i temu podobnych „mądrości etapu” nie jest wystarczającym tego dowodem? Stanisław Michałkiewicz " Czy tobie się stara wiedźmo wydaje, że obrażanie całych grup społęcznych przez jakiegoś etatowego barana - egomaniaka daje jakąkolwiek wartość dodaną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: przenoszenie produkcji do Chin IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 18:24 Gdyby w USA byla demokracja, to ten kraj nie prowadzil by agresywnych wojen typu Korea, Wietnam, Irak i Afganistan i nie byloby przenoszenia produkcji do Chin... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIIIS Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.ct.comcast.net 14.05.11, 13:03 Bla, bla, bla. Jakie zycie wybralibyscie - zadluzone ale normalne, czy nie zadluzone, ale biedne? Wole pierwsza wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 14:02 Zycie na kredyt jest mozliwe jesli masz swiatowa walute jak dolar, w ktorej odbywa sie bodajze 80% calego swiatowego handlu. Mozesz drukowac do woli, a i tak nie traci wartosci. Gdyby Polska wydrukowala proporcjonalnie tyle PLN ile USA wydrukowalo $ to zlotowka bylaby guano warta. Waluty w relacji do PLN bylyby kilka razy drozsze niz obecnie. To jednak nie dziala w przypadku USD, bo w tej walucie handluje sie surowcami i w tejze walucie wiele krajow utrzymuje bardzo duzy procent swoich rezerw walutowowych. Inny scenariusz to Grecja - nie moze drukowac waluty, zyla wygodnie na kredyt i "darmowa kasa z kredytu" sie skonczyla. Efekty kazdy widzi. Chiny, Rosja i Euro-kolchoz juz kombinuja jak zdetronizowac dolara i ustanowic nowa walute swiatowa. Euro jest przeciez projektem wymierzonym w dolara, po to zeby nowa swiatowa waluta byla znowu sterowana z Europy. Chiny i Rosja przychylnie patrza w kierunku Euro, chociaz sa tez pomysly, zeby byl to koszyk walut. Jesli to nastapi to skonczy sie wygodne zycie USA na kredyt, bo dolar nie bedzie juz tyle wart co dzisiaj. Nie bedzie takiego popytu na zielone banknoty. Saddam swego czasu przeszedl na euro w rozliczaniu handlu iracka ropa. Na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac - yankee bardzo szybko przystapily do inwazji. Dzisiaj juz go nie ma. Pierwsze co zrobili yankee po zajeciu Iraku to bylo przestawienie handlu na "wlasciwe tory", czyli kto chcial kupic iracka rope musial placic w $. O ile Irakowi USA moglo dokopac to w przypadku Chin, Rosji, Eurokolchozu juz nie bedzie tak latwo. USA wciaz jednak maja najsilniejsza armie swiata - czy zdecyduja sie jej uzyc w obronie pozycji $ jako swiatowej waluty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onoz Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: 178.73.49.* 14.05.11, 14:17 a niech sobie maja najsilniejsza armie swiata, jeszcze szybciej posypia sie ekonomicznie, bo utrzymanie machiny nie jest tanie. Rzym tez kiedys mial najsilniejsza armie i tez nie dal rady naginac praw ekonomii w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 14:37 USD i Euro, sa tak uzaleznione od siebie, ze w swojej przyszlosci wspolnie sie wspieraja. EU, a w szczegolnosci Eurozone, jest ostania organizacja, ktora chcialaby zmienivc ten scenariusz. EU jednak zada od amerykanow nieco wiekszej sily dla Euro, co moze sie stac w nastepnej dekadzie. Sojusz USD-Euro nie jest do ruszenie, i zagrozenia innymi lokalnymi walutami krajow trzeciego swiata, nawet takich rozwijajacych i duzych gospodarek jak Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiowatyyy Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 14:44 bla bla bla Myslenie zyczeniowe nic wiecej, chinczycy juz zaczeli rozliczac sie powoli w Juanach choc poki co nie spieszy im sie, bo maja profity z handlu w dolarze.Jesli Chiny sa krajem trzeciego swiata to polska jest 10tego, jedz sobie gluptasie zobacz ten trzeci swiat ja tam jestem przynajmniej na kwartal, przejedz sie iich kolejka z 3go swiata hahahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIIIS Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.ct.comcast.net 14.05.11, 18:29 Piedrolisz, bo nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muuuuu Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.home.aster.pl 14.05.11, 14:33 Co to znaczy biedne życie? To jest względne. Na przykład jadam obiady w domu a mój odpowiednik w USA w jakimś fastfudztwie albo innej knajpie - i generuje pozorny PKB. Jeżdżę do pracy pociągiem albo rowerem a on wielkim samochodem, napędzając zysków firmom naftowym (chociaż kosztuje to życie żołnierzy). Mam jeden samochód przez dłuższy czas, po co zmieniać co kilka lat? Co to daje? A nie mam nawet jednego grosza kredytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIIIS Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.ct.comcast.net 15.05.11, 03:20 Smutas jestes. Za normalna, marna polska pensje mozesz najwyzej jesc w domu- kartofle z kwasnym mlekiem, zurek i kura 2 x w tygodniu. jezdzic to mozesz starym rzechem z PRL-u. W USA natomiast za marna pensje mozesz jesc dobrze nie w fast fudach, bo w tych jada czarnota i portoryctwo, tudziez polska cholota na czarno. Amerykanie jadaja w lepszych wyszynkach: Olive Garden, Outback Stakehouse, Longhorn, Applebees, UNO, Chillis, TGI, itd, a jezdzi sie nowymi japoncami, ktore tu sa b. tanie. Kredyt baranie jest po to, zeby go brac, jak daja. Trick polega na tym, ze jak nie pracujesz kredytu nie dostaniesz. Jak pracujesz masz kase na wygodne zycie. I po co odkladac cale zycie? Na trumne. Dziekuje. Woje pozyc teraz. NA KREDYT!!!!!!!!!!!!! Co w ty zlego.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.lukman.pl 15.05.11, 09:32 Typowy polski burak, zastaw a postaw się, przepieprzyć kasę na pierdoły a na emeryturze grzebać w śmietnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichnikQutasie Żydzi wykończą USA IP: *.zone13.bethere.co.uk 14.05.11, 13:56 j/w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Żydzi wykończą USA IP: 75.33.47.* 14.05.11, 14:36 michnikqutasie... glupi polaczku ANTYSEMITO odczep sie od ZYDOW, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj waj Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.bemowonet.pl 14.05.11, 14:11 Dodrukują, mają drukarnie i własną walutę więc mogą drukować ile potrzeba możym tego świata. Jeszcze nie wykupili do końca rynków akcji. Lotos i PKN na sprzdaż, za chwilę KGHM i Bogdanka, więc mogą dużo drukować. Akcje świata znajdują się w 50 % w rękach bankierów żydowskich, którzy dostali na 0,5 % biliony dolarów od FEDu. Teraz czekają na " mądrych Polaków " mających je odkupić po wyśrubowanych cenach jak w przypadku boomu mieszkaniowego w latach 2006-08 na zasadzie kupujcie bo będzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 14:39 aj waj, twoj nik mowi ze jestes smierdzacym antysemita, pozdrowienia od ZYDA z AMERYKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastępca_ordynator Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.icpnet.pl 14.05.11, 21:00 "pozdrowienia od ZYDA z AMERYKI." - czyli polaczka z Wrocławia. Tak bardzo się zasymilował w tym USA, że musi pisać na polskim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 00:29 zastepca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smith bankrut USA skonczy jak ZSRR IP: *.privacyfoundation.de 14.05.11, 14:24 USA skonczy jak ZSRR. Bush ogołocił kasy państwowe przesuwając pieniądze na fundusze wojenne. Naiwne społeczeństwo ponosi koszt wojen i okupacji grupy bogatych cwaniaków mafii wallstreet nabiija prywatne kieszenie miliardami zysków generowanych z okradania podbitych państw. Gdyby w USA była prawdziwa demokracja to do takiej sytuacji by nie doszło.Prezydent jako marionetka wykonuje polecenia wielkiego kapitału a gdyby sie sprzeciwił to mógłby go spotkać los Kennediego. USA to typowy kraj totalitarny oparty na kłamstwie demokratycznym,manipulacji i łamaniu prawa miedzynarodowego.Co 4 lata organizuje się igrzyska dla ciemnoty społecznej nazywając je wyborami.Po wyborach wszystko wraca na stare tory i mordowanie ludzi dla zysku i pieniędzy trwa dalej.Oszustwa i manipulacje polityczne osiągają granice absurdu a większośc ciemnoty społecznej, w tym i polskie kupuje bezykrytycznie amerykańskie bajki i obłudną propagande. CIA już przed 60 laty upodobniło się do szwadronów śmierci a teraz usprawnia swoje metody mordowania i inwilgacji. USA krzyczące tyle o walce z terroryzmem samo daje schronienie terrorystom. Amerykański bankrut wpada powoli w agonie i skończy jak ZSRR.Tego rosnącegoi długu nie jest w stanie już spłacić. Chiny realizują ekonomiczny plan upadku USA miękką metodą żeby wywołać jak najmniejsze straty dla świata. Po pomyślnie zakończonym w tym roku teście ekonomicznym na grupie 6000 chińskich firm Chiny rozpoczynają program likwidacji dolara jako miedzynarodowej waluty handlowej i zapasowej. USA już nic nie może zrobić.Może się tylko temy przyglądać i dziwi fakt,że ich społeczeństwo nie powiesiło jeszcze winnych tego zaczynając od Busha i przedstawicieli wielkiego kapitału, którzy wywołali te problemy i otwarli droge do upadku USA. W amerykańskich instytutach politologicznych mówi się nawet o rozpadzie USA. Już są widoczne tendencje na Południu USA gdzie południowe stany chętnie oderwałyby się od reszty.Tam ju z dziś ponad 60% ludności mówi tylko językiem hiszpańskim.To co po rozpadzie zostanie, nadal będzie nazywało się USA ale będzie to zlepek stanów walczących z długiem i ogromnym bezrobociem. Na tle takiej perspektywy istnieje też ogromne ryzyko,że USA wywoła kolejną wojne globalną naiwnie myśląc,że tym sposobem uda się rozwiazać ich problemy. Za taką opcją przemawia obecne zachowanie się USA,które w obliczu krachu i upadku zwiększa wydatki na zbrojenia zamiast wprowadzać oszczędności i ratować kraj od bankructwa. Miejmy nadzieje,że Chiny z Rosją umiejętnie przeprowadzą ten proces i niedopuszczą do wybuchu kolejnej światowej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €&$ Re: bankrut USA skonczy jak ZSRR IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 14:56 Osama -rozwalę ZSRR i USA a mocarze nazwali go terrorystą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysmith Re: bankrut USA skonczy jak ZSRR IP: *.aster.pl 14.05.11, 15:01 Lecz się z urojeń człowieku, bo nie doczekasz upadku USA. Dostaniesz zawału z emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebok Re: bankrut USA skonczy jak ZSRR IP: *.dclient.hispeed.ch 14.05.11, 23:05 wiem, ze ciebie naiwnego fanatyka to boli. To sa jednak fakty i tego nie zmienisz. USA juz przestaje sie liczyc polityczniea za 10 lat nie bedzie mialo wiele do gadania. Nawet straszenie wojna czy atomem tego nie zmieni. Poprostu USA to bankrut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.aster.pl 14.05.11, 15:08 Halo, forumowi ekonomiści, co radzicie USA? Biedny kraj, taki zadłużony. Myślę, że jak przestaną utrzymywać ONZ i jej przybudówki, odbiorą długi państwowe od innych krajów to wyjdą na swoje. A jak nie to może zacznijcie zbierać koce i śpiwory dla nich, jak kiedyś to już zaczął Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 15:14 rozbawiony, brawo, bardzo mi sie podoba twoj zapis, pozdrowienia z Ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATLAS Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.aster.pl 14.05.11, 15:20 Jaki problem ? Swego czasu "pomagali" nam przyjaciele ekonomiści za oceanu wprowadzić reformy więc teraz pora na rewanż i podesłać tam naszego GURU ekonomicznego Balcerowicza z kumplami niech pomoże im uzdrowić finanse publiczne. Tablice jako pomoc naukową też niech zabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ??????? 14.05.11, 15:21 Jaka jest RELIGIA i POCHODZENIE lichwiarzy dlugow usa? Jak brzmi nazwisko wlasciciela banku centralnego USA ktory drukuje bez upamietania miliardy dolarow bez pokrycia w towarach ??? Co stalo sie ze zlotem USA ktore w latach 30-tych odebrano dekretem ludziom i zlozono w Fort Knox ??? Kto jest najwiekszym odbiorca darmowej "pomocy" usa ???? czy sprawcy tej "pomocy" pytali spoleczenstwo amerykanskie o zgode ???????? Bez tych informacji, caly artykul jest pusta, przewrotna NOWOMOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ?? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:12 ekumeniczny, stary antysemito z Kanady, znowu sie odezwales, pozdrowienia od ZYDA z PIEKNEJ AMERYKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €kumeniczny Re: Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ?? IP: *.dsl.bell.ca 14.05.11, 17:15 prosze panstwa, uzydkownik "janek" to pasozyd mieszkajacy w usa. nie wiem dlaczego ten pasozyd nazywa mnie antysemita skoro w moim poscie ani razu nie wymienilem jego narodu? Oni sa takimi kretynami prosze panstwa ze sami sie demaskuja i osmieszaja ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ?? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:47 ekumeniczny.... wszystcy wiedza ze jestes antysemita, ja jestem ZYDEM mieszkajacym w Ameryce, przyjechalem tu bez grosza, teraz jest duzo inaczej dla mnie i mojej rodziny,taki smierdziel jak ty pewnie z rodziny szmalcownikow zawsze jest zazdrosny jak ktos cos ma tak bylo w polsce i tak jest nadal u antysemitow,mozesz mnie glupku pocalowac w d-pe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €k.umen!cz_n Re: Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ?? IP: *.dsl.bell.ca 14.05.11, 18:04 "janek" to PASOZYD. Na dodatek jak panstwo widzicie jest jeszcze kretynem ktory demaskuje i osmiesza swoj wlasny folklor. Trzeba miec naprawde pecha zeby skupic w sobie tyle negatywnych cech ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO "janek" mial w mlodosci zabieg .... chirurgiczny ...... ktory go tak oszpecil ze teraz cierpi na zaburzenia psychiczne i oskarza wszystkich o "antysemityzm" "janek" a dlaczego ty nie partycypujesz w waszym forum w twoim kraju? tam tez cie osmieszaja? tam tez sie toba bzydza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €.k.oo_men+i "janek" ma "zone" ;-)))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 14.05.11, 18:14 zwroccie panstwo uwage ze janek nie powiedzial jaka jest plec jego "zony" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: "janek" ma "zone" ;-))))))))))))))))))))))))) IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:13 ekumeniczny kretynie, moja zona jest POLKA, a ty nadal jestes glupkiem z rodu szmalcownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €..k00me(nic Apel do cenzury IP: *.dsl.bell.ca 14.05.11, 18:38 Cenzuro, zydowski szowinista "janek" (janeks-dwa) przychodzi na POLSKIE forum jedynie po to by w swojej talmudycznej nienawisci lzyc Polakow. Ten parszywy polakozerca, NIGDY nie napisal nawet jednego konstruktywnego postu z merytorycznymi argumentami lub pytaniami. Ten przewrotny szowinista nie czuje sie Polakiem, ma swoje zydowskie forum w zydowskich portalach w usa i izraelu, ale mimo tego nieustannie gosci na POLSKIM forum dla POLAKOW, jedynie po to zeby wylewac swoja nienawisc i GLUPOTE. Prawie kazdy post tego szowinisty lamie nietykiete, ale zydowska cenzura stoi bezczynnie bo cenaura cieszy sie ze syjonista lzy Polakow. Nie pozwolimy temu przyglupowi na jego nienawisc i glupote na forum. Cenzura swoja beczynnoscia stawia sie w swojej przewrotnosci i nienawisci na rowni z tym szowinista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Apel do cenzury IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:19 ekumeniczny, znowu zawiesza cie na forum, i co wtedy, zmienisz nik, czy znikniesz na jakis czas, ja zyje w wolnym kraju i z pewnoscia ktos taki jak ty smierdzielu nie powie mi gdzie mam pisac lub nie pisac, ty jestes znanym ZYDOZERCA i nie podoba ci sie kak ktos pisze prawde o tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jaka jest religia i pochodzenie lichwiarzy ?? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:10 ekumeniczny ,, glupi polaczku z KANADY,ty zazdrosny balwanie masz jakas zwarjowana zazdrosc w sobie, twoja glupota nie ma granic a powtarzasz sie jak stara plyta, idz , utop sie pacanie, skad wiesz gdzie ja sie udzielam? ty swoimi idjotyzmami sam sie osmieszasz, ty jestes chory umyslowo , moge ci polecic dobreg zydowskiego psychjatre, moze cie ulecz albo zamknie w szpitalu dla warjatow.ty jestes jak wsciekly pies , z pjana z pyska. nie wygrasz ze mna, Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Amerykę wykańcza to samo co ją budowało. 14.05.11, 15:29 Jedna "sprawiedliwa" wojna zbudowała gospodarkę na dziesięciolecia.Wystarczyło 20 ostatnich lat "nieomylności" klanu pompiarzy z Texasu i trzeba się przyznać do bankructwa państwa.Czy Busze mają skośne oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Stany Zjednoczone "leja" na rating... 14.05.11, 15:30 Jakikolwiek rating otrzyma USA to i tak Chiny i reszta swiata bedzie zawsze nabywac obligacje amerykanskie.... Gospodarka amerykanska jest najpotezniejsza na swiecie i chocby z tego powodu wszyscy "jada na tej samej lodce".... Chinom i innym krajom calkowicie nie zalezy na kryzysie w tym kraju, bo automatycznie przelozy sie to na kryzys globalny. Amerykanie dobrze o tym wiedza od wielu lat i jakiekolwiek ratingi, ktore "zabily by" gospodarki innych krajow, nie maja wplywu na gospodarke USA. Najpotezniejsze panstwo swiata, nazywane czasem policjantem swiata calkowicie ignoruje reguly ekonomiczne i calkiem dobrze na tym wychodzi... Przez nastepne 10, 20 lat kazde panstwo moze "cmoknac w trabke" USA. Jedyne co moze im zagrozic to rozwijajace bardzo dynamiczne panstwa azjatyckie. Moga one zagrozic USA i stac sie "centrum swiata" ale najwczesniej za okolo 20 lat. Poki co kupujmy obligacje USA Odpowiedz Link Zgłoś
porque zadłużone po uszy sa kraje UE. 14.05.11, 15:44 Bardziej od USA zadluzone sa kraje UE, w Europie juz musi byc bardzo zle skoro propaganda przybiera takie nasilenie a tytul artykulu degraduje autora do ZERA. Europejscy przywodcy moga snic o dlugu jaki ma USA. www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: zadłużone po uszy sa kraje UE. IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.11, 17:36 porque napisał: > Bardziej od USA zadluzone sa kraje UE, w Europie juz musi byc bardzo zle skoro > propaganda przybiera takie nasilenie a tytul artykulu degraduje autora do ZERA. > Europejscy przywodcy moga snic o dlugu jaki ma USA. > rel="nofollow">www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html ......................................... W Europie nie ma jeszcze takiego zjawiska ze na 50 tysięcy najgorzej płatnych stanowisk pracy zgłasza się przeszło milion ochotników którzy za wszelka cenę chcieli by ja dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: zadłużone po uszy sa kraje UE. 14.05.11, 19:14 Gość portalu: Gosc987 napisał(a): > W Europie nie ma jeszcze takiego zjawiska ze na 50 tysięcy najgorzej płatnych s > tanowisk pracy zgłasza się przeszło milion ochotników którzy za wszelka cenę ch > cieli by ja dostać. W Europie nigdy nie bylo i nie badzie tak dobrze jak w USA. Amerykanie nauczeni sa pracowaca nie siedziec na socjalu jak polowa Europejczykow czy tez miliony wyksztalconych Niemcow pracujacych za 1 euro:))) Do McDonalds zglaszaja sie przedewszystkim uczniowie i studenci, zeby doroic do kieszonkowego, przynajmniej poznaja prace, jej organizacje i wspoldzialanie w ludzkim zespole. Nie to co w gnijacej Europie gdzie od poczatku ucza lenistwa i zycia na koszt innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.cable.mindspring.com 14.05.11, 15:50 jak to dobrze, ze Polska fabryki sprzedala, a nie wyprowadzila..... zawsze to pare groszy wpadlo, prawda, Panie Grad? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Balcerowicz pomoże USA 14.05.11, 16:41 W tej chwili nasz wybitny ekonomista, prof. Leszek Belcorowcz leci do USA ze swoim planem ratowania amerykańskiego budzetu. Zafunduje amerykańskiemu społeczeństwu terepię szokową, która sprawdziła się w Polsce. Ma dołączć do niego cały wianuszek naszych wybitnych ekonomistów aby położyć podwaliny pod rozwój ekomomiczny USA! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Balcerowicz pomoże USA 14.05.11, 16:47 prof. Kołodko:-"Ale mało kto wie, co to jest współczynnik HDI. A według niego co piąty Amerykanin żyje na takim samym poziomie jak przeciętny Kubańczyk, a Polak - jak mieszkaniec większości krajów Ameryki Łacińskiej... - Indeks kapitału ludzkiego (HDI, Human Development Index) to lepsza, acz wciąż ułomna miara rozwoju społecznego. Obok poziomu produkcji pokazuje stan kapitału ludzkiego postrzeganego przez pryzmat oświaty i zdrowia. Pomija jednak zupełnie kwestie zasobów czasu wolnego, nierównomierności w podziale dochodów, stanu środowiska naturalnego, spójności społecznej. A to wszystko decyduje o ludzkiej satysfakcji.> www.nie.com.pl/art24188.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 16:45 lava71 co tobie AMERYKA ukradla smieszny polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: jułesej to bankrut 14.05.11, 16:51 Być moze nie ukradła ale sprzedała nam złom w postaci F-16 i starej korwety, nie wspominając o haraczu za tz. wolność. Koszty naszych tz. pokojowych misji w Iraku i Afganistanie będą pokrywać nasze wnuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:00 czyzyk331.. F-16 to bardzo dobry samolot , moj starszy syn jest pilotem w MARINES i lata takim samolotem, bardzo mi przykro ze polscy piloci maja problemy a polska obsluga naziemna nie ma pojecia co robi, jezeli chodzi o korwete to Ameryka dala polsce ten okret za DARMO,pozdrawiam z PIEKNEGO USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 18:43 F16 jest dobrym samolotem, ale tylko do walki z Saddamem czy Kadafim, gdyz to jest technologia z lat 1970tych, czyli taki Fiat 125P z wtryskiem paliwa, GPSem i klimatyzacja... Zas USA daly nam te korwety, ale pod warunkiem, ze bedzimy je utrzymywac, aby w razie czego US Navy mialy darmowa rezerwe okretow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:27 kagan, sam piszesz ze F16 jest dobrym samolotem, a korwete polska dostala za DARMO,czy Ameryka ma utrzymywac te polskie korwety? cos ci sie poprzestawialo w glowie, co jeszcze jako amerykanski podatnik moge zrobic dla ciebie niewdzieczny czlowieku?moze wyslac na twoje kono troche pieniedzy, przepraszam ale powiedzieli mi w banku ze ty nie masz konta, pozdrowienia z AMERYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 20:45 F16 sa dzis tak samo dobre jak dobre byly w latach 1950tych samoloty Spitfire czy Messerschmitt - czyli do walki z krajami III swiata (czyli glownie z d. koloniami). Tyle, ze Polska graniczy z Niemcami i Rosja, a te kraje maja samoloty o wiele nowoczesniejsze niz F16. A te korwety to nam USA daly w ramach NATO, abysmy je utrzymywali na wlasny koszt. Czyli ze wychodzi na to, ze my utrzymujemy czesc US Navy - mala bo mala, ale dla nas to i tak spory koszt, sczegolnie, ze budzet RP jest na minusie... A konto mam. Moge ci je podac jak napiszesz na lech.keller@gmail.com Od podatnikow amerykanskich chce zas tylko, aby sie przestali wtracac w cudze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 21:47 kagan dlaczego piszesz " dla nas" nie mieszkasz w Polsce tylko w Portugali, wiec nie placisz podatkow w Polsce, wiem ze nienawidzisz USA , nie bardzo wiem dlaczego, moze napiszesz dlaczego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 21:51 Obywatestwo mam polskie i australijskie, a nie portugalskie. W Portugalii jestem tylko tymczasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 21:56 kagan,,,, bardzo mnie to cieszy , czy wywalili cie z Australi? tam tez nie chca takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:10 Znow tylko ad personam? A z Australii to moga wywalic ciebie, ale nie mnie, gdyz ja mam australijskie obywatelstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:18 kagan.. bylem w Australii, jestem obywatelem amerykanskim, a ciebie mogl po prostu WYPROSIC, wedlug wszystkich statystyk Ausralja jes lepszym krajem niz twoja Portugalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:24 Australia nie jest kolonia USA. Australia jest zalezna politycznie od UK (krolowa), a gospodarczo od ChRL, podobnie zreszta jak i USA. A statystykami to prawie wszystko mozna udowodnic. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:33 kagan czy slyszales o genialnych idiotach.?po co przyjechales do Ameryki, gdzi teraz jedziesz? moze do Chin, tam tez sie na tobie poznaja.i co dalej ? zawsze mozesz wrocic do Polski,tylko na wsi by sie z ciebie smiali, chyba ze opowiesz im jakas bajke jaka ta Ameryka,Ausralja i Portugalja okropna i jak zle tam traktuja Polakow, sadze ze beda sie smiali.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:39 Nie mozesz zrozumiec, ze mozna zwiedzac swiat w ten sposob, ze sie szuka pracy (i ja znajduje) w roznych krajach? Ja w ten sposob poznalem wszystkie kontynenty oprocz Ameryki Poludniowej... A moja wies (Jablonna) to od dawna jest Warszawa (ta czesc, gdzie mieszkalem, nawet w jej administracyjnych granicach)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: jułesej to bankrut IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:52 kagan... to dziwny spsob zwiedzania swiata, ja jak cos chce zwiedzic to jade do danego kraju na wakacje, polecam BRAZYLIE, mowia tam glownie po portugalsku,, moze CHILE, ale tam to mowia po hiszpansku, w Polsce pewnie bys sie dogadal po polsku, Chiny to bardzo ciekawy kraj, tyle ze ich jezyk idilekty to raczej nie najlatwiejsze, moja 11 letnia wnuczka uczy sie mandarynskiego, nauczycielka mowila mi ze dbrze jej idze, w przyszlym roku pojedziemy z rodzina do Chin, to moj spsob zwiedzania swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc f16 w marines? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.11, 20:42 cos ci nasciemnial ten twoj syn, bo marines nie korzystaja z f16, tylko glownie z fa18. f16 jest w uzytkowaniu usaf :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: f16 w marines? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 21:50 gosc, to tobie sie namieszalo, Marines uzywaja F-16. napisales glownie f-18, ale nie tylko.uzywaja tez inne samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: jułesej to bankrut 14.05.11, 17:25 sam jesteś śmieszny jak pytasz o rzeczy oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo-w Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 16:43 szczekacie jaka ta ameryka jest be i jak do dupy jest zarządzana, jak to mają przerąbane, a taka jest prawda że większość polaków może pomarzyć o takim standardzie życia jaki tam maja Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 16:52 Podobnie by wyglądało życie w POlsce, gdyby Donal zaciągał kolejne pożyczki w chińskich bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.11, 17:29 Gość portalu: Przemo-w napisał(a): > szczekacie jaka ta ameryka jest be i jak do dupy jest zarządzana, jak to mają p > rzerąbane, a taka jest prawda że większość polaków może pomarzyć o takim standa > rdzie życia jaki tam maja ................................ Odwrotnie, wielu Amerykanów może pomarzyć dziś o standardzie życia w Polsce i Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:52 gosc987,,, jezeli jest tak dobrze w polsce to dlaczego ludzie masowo wyjezdzaja z twojego" raju?????????????, gdyby dali polakom wizy to tysiace by pojechalo do AMERYKI, Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Piszesz glupstwa 15.05.11, 01:08 Gosc987 Zadna sprztaczka z Harvard University nie zamieni sie na prace sprztaczki w Polsce czy w Europie.To samo mozemy powiedziec o kazdej grupie zawodowej,lekarz,tokarz,inzynier,itd porownaj sobie zarobki dla kazdej grupy zawodowej i sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Piszesz glupstwa IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.11, 01:22 romad2447 napisał: > Gosc987 > Zadna sprztaczka z Harvard University nie zamieni sie na prace sprztaczki w Pol > sce czy w Europie.To samo mozemy powiedziec o kazdej grupie zawodowej,lekarz,to > karz,inzynier,itd porownaj sobie zarobki dla kazdej grupy zawodowej i sie przek > onasz. .................................................. Mieszkasz w USA i nie wiesz co się w twoim kraju dzieje? Ile milionów ludzi jest pozbawionych wszelakich środków do życia? Ile milionów ludzi nie ma ubezpieczenia? Ile miast i dzielnic jest gdzie cale ciągi ulic stoją domy puste, zdewastowane z zabitymi deskami oknami? W Polsce jeszcze nie spotyka się takich zjawisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Piszesz glupstwa IP: *.hsd1.fl.comcast.net 15.05.11, 04:06 Gość portalu: Gosc987 napisał(a): >Ile milionów ludzi jest pozbawionych wszelakich środków do życia? Duzo mniej, bardzo duzo mniej niz w UE. >Ile milionów ludzi nie ma ubezpieczenia? O jakim ubezpieczeniu piszesz, panstwowym czy prywatnym? Tych co nie stac na prywatne maja Medicaid, ubezpieczenie panstwowe z jakiego ty cieszysz sie w niemieckim szambie. Reszta milionow nie ma ubezpieczenia gdyz nie chce miec, zyja w wolnym kraju i nikt ich nie zmusza jak w europejskim dyktacie. >Ile miast i dzielnic jest gdzie cale ciągi ulic stoją domy puste, zdewast > owane z zabitymi deskami oknami? W Polsce jeszcze nie spotyka się takich zjawisk. W Polsce nie ma, gdyz jest to biedny kraj, podobnie jak w zgnusnialych Niemczech, niemieckie zubozale spoleczenstwo jest na dekady uwiazane do swoich paskudnych blokowisk i jednorodzinnych kamiennych splesnialych bud. USA jest poteznym terytorialnie krajem, ludzie stale sie przemieszczaja w lepsze miejsca a o stare wyludnione nikt nie dba, niech europejskie lewactwo dla pokrzepienia serc uzywa ich do swojej bezmyslnej propagandy:)) Zobacz ile w ubieglym roku Amerykanie pomimo kryzysowej sytuacji kupili nowych domow, z litosci nie wspomne o domach z drugiej reki. Porsche, ponad 50% swojich modeli sprzedaje w USA a dlaczego nie w UE, gdzie mieszka pol milierda ludzi, 200 milionow wiecej niz w USA. Amerykanie kupuja mercedesy poczawszy od klasy C, a Europejczycy zadowalac sie musza klasa A i B, ktorych ze wstydu nawet w USA nie probuja sprzedawac. Porownan podobnych mozna przedstawiac tysiace i zawsze z rezultatem, ze to Europwejczycy sa ubogimi krewnymi Amerykanow. Zreszta kto raz byl np w Niemczech moze zobaczyc jak ubogo w porownaniu z Ameryka zyja Niemcy, az czasami jest mi ich szkoda. Gdybys chociaz raz byl w USA i przejechal sie po jednorodzinnych osiedlach, zobaczyl bys jak czysto,ladnie,bogato i zadbanie zyje przewazajaca wiekszosc amerykanskiego spoleczenstwa, o czym w Niemczech mozesz tylko marzyc i wylewac tu frustracje nad swoja niemiecka marnota i dalej dla pokrzepienia sie wyszukiwal bedziesz bezdomnych w USA, majac w zasiegu wzroku wiecej ich wokol niemieckigo brudu, w ktorym wegetujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat Jews w es ej - bankrutują 14.05.11, 17:00 Hip hip hurra..... Będzie wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Jews w es ej - bankrutują IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:03 aerobat... oczywiscie bez antyesmity nie ma polskiego forum, bedzie nidlugo duza niespodzianka dla polaczkow antysemitow, oj bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w..." 14.05.11, 17:28 "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w latach 2001-2003 podatki, " Nie zapomnijmy dodać - wyłącznie najbogatszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w.. IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.11, 17:32 split-fire napisał: > "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w latach 2001-2003 podatki, " > > Nie zapomnijmy dodać - wyłącznie najbogatszym ................................ Tak, a jak się pomyśli ze jeszcze tydzień temu amerykańskie państwowe obligacje były warte 2% a dziś równają się z zerem, co będzie za tydzień, dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w.. IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 17:56 split-fire nie zapomnij dodac ze jestes balwanem, biedni nie placa podatkow wiec nie mogl ich obnizyc, wiec przeciwnie biedni dostaja doplaty z IRS Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire Re: "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w.. 19.05.11, 14:49 biedni nie placa podatkow otalna melina najbiedniejszych nie płaci głównych podatków (pomijając VAT i inne), bo po rpsotu nie ma z czego i żebra, ale biedna klasa średnia albo prawie głodujący, ale pracujący płacą, a dla najbogatszym 0% próg podatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w.. IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 19.05.11, 15:22 split-fire,,, w USA nie ma VAT , widze ze niewiele wiesz ale piszesz aby cos pisac,nie zabiraj glosu na temat o ktorym nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
illetes06 Re: "Do tego prezydent George W. Bush obniżył w.. 31.05.11, 16:19 Gość portalu: janek napisał(a): > split-fire,,, w USA nie ma VAT , widze ze niewiele wiesz ale piszesz aby cos p > isac,nie zabiraj glosu na temat o ktorym nic nie wiesz. Wiem, ze u ciebie na wsi mowi sie "nie zabiraj", poniewaz zabierasz glos (NIE ZABIRASZ) na polskim forum zapamietaj, ze poprawnie jest "NIE ZABIERAJ". Do nauki prostaku i wiecej NIE ZABIERAJ GLOSU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 17:33 To jest koniec kapitalizmu, tylko czemu dopiero teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 18:02 kagan... ogloszenie dla ciebie komuna nie wroci i kapitalizm zostanie, tak ze twoje glupoty nie maja na to wplywu, mozesz tylko poplakiwac nad upadkiem komuny, pozdrawiam z kapitalistycznej i bogatej AMERYKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 18:51 O jakiej ty "komunie" bredzisz? W PRLu byl kapitalizm panstwowy i jak w USA, wszystko tam mozna bylo kupic za dolary, tyle ze kurs USD byl w PRLu sztucznie zawyzony... A Ameryka jest owszem, kapitalistyczna, ale bardzo biedna ze wzgledu na jej olbrzymie zadluzenie... As of May 6, 2011, the Total Public Debt Outstanding of the United States of America was $14.32 trillion and was approximately 98% of calendar year 2010's annual gross domestic product (GDP) of $14.66 trillion. Using 2010 figures, the total debt (96.3% of GDP) ranked 12th highest against other nations. (...) The annual government deficit or surplus refers to the cash difference between government receipts and spending ignoring intra-governmental transfers. The gross public debt increases or decreases as a result of this unified budget deficit or surplus. However, there is certain spending (supplemental appropriations) that add to the gross debt but are excluded from the deficit. Gross debt has increased over $500 billion each year since fiscal year (FY) 2003, with increases of $1 trillion in FY2008, $1.9 trillion in FY2009, and $1.7 trillion in FY2010. Together with the budget deficit, this debt was one of the reasons given by Standard & Poor's to downgrade the United States' credit outlook to "negative" on April 18, 2011. en.wikipedia.org/wiki/United_States_public_debt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 19:05 Gość portalu: Kagan napisał(a): > A Ameryka jest owszem, kapitalistyczna, ale bardzo biedna ze wzgledu na jej olb > rzymie zadluzenie... A co to za korelacja, jak zadluzony to biedny:))) To tak jak napisac, jezeli z Polski to glupi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 20:47 Jelsi masz majtek warty milion dolarow a dlugi w wysokosci ponad miliona dolarow, to jestes wiekszym nedzarzem niz ten, co ma na koncie na czysto jednego dolara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 20:52 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Jelsi masz majtek warty milion dolarow a dlugi w wysokosci ponad miliona dolaro > w, to jestes wiekszym nedzarzem niz ten, co ma na koncie na czysto jednego dolara Hahaha, tylko idiota wydaje swoje pieniadze. Mam setki tysiecy dlugu, pieniadze na koncie i zyje mi sie z tym swietnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 21:46 Komornik (w Australii zwany szeryfem) jest juz w drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 23:16 Kagan, mieszkanie we wlasnym domu jest tansze od mieszkania w wynajmowanym apartamencie, tylko kretyni wyrzucaja pieniadze w bloto zyjac na nieswoim. A jak juz masz domy dwa i jeden rentujesz, mieszkasz za darmo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 21:53 kegan.. jestes glupkiem ciezko z toba prowadzic dyskusje, wjem ze z pasja nienawidzisz USA, moze bys napisal dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:12 Znow ad personam? I czemu mialbym lubic USA, to obecne Mocarstwo Zla, kraj odpowiedzialny za conajmniej 90% obecnie toczonych wojen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:21 kagan czytaj uwaznie... dlaczego tak nienawidzisz USA to bylo moje pytanie, a twoja odpowiedz to pytanie, to smieszne, ale zdaje sie ze wiem kim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:27 Ja zas wiem, ze jestes tepym polaczkiem z Polski B, ktory w USA kupil sobie na kredyt dom i samochod i mysli, ze Pana Boga za nogi zlapal. Ale z czego splacisz te dlugi jak stracisz prace albo jak twoja firma zbankrutuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:42 kagan.. nie wiem jak ci dowiesc na odleglosc ze jestem ZYDEM, wyjechalem z Polski w 1969 roku ze wzgledu na antysemityzm, moze to ci dowiedzie ze jestem ZYDEM, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:50 W Polsce w roku 1969 nie bylo antysemityzmu, a najwyzej antysyjonizm. Trudno sie dziwic wladzom PRLu, ze pozbyly sie z Polski syjonistycznej V kolumny. Szalom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 23:01 kagan,, to dziwne bo ja myslalem ze to antysemityzm , no popatrz ty, powiedzieli mi ZYDZIE do Palestyne, nie powiedzieli nic o syjonizmie, ale klamali, wiec tak czy inaczej wyjachalem, co smieszne polacy podawali sie za Zydow zeby wyjechac, spotkalem kilku w Dani, potem polska milicja zaczela sprawdzac i nie pozwalala Polakom wyjezdzac.najwazniejsze ze wierzysz ze jestem Zydem, inaczej pewnie nie moglbym spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 23:20 Gość portalu: Kagan napisał(a): >I czemu mialbym lubic USA, to obecne Mocarstwo Zla, kr > aj odpowiedzialny za conajmniej 90% obecnie toczonych wojen... Freedom isn't free:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:31 kagan... cos podobnego ty nawet potrafisz przepisywac co z gazety, brawo, no i co z tego, Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy 14.05.11, 18:29 @kagan To nie jest kapitalizm kagan, to jest judeo globalizm w natarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LA Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.lsanca.fios.verizon.net 14.05.11, 18:40 dlug USa jest zawsze od zarania tego kraju. Juz wojnie niepodleglosciowej Usa pozyczylo pieniadze na wojne od Francji. Chyba tylko wjednym 1836 roku USa nie mialo dlugu. Dlug jest norlmalna i przyjetea w prawie forma splacania zobowiazan, W latach 1943 -45 dlug USA wynosil 119-122 % produktu narodowego. Obecnie wynosi 94%.czyli bylo gorzej. Oczywiscie Kongres musi podwyzszyc limit zadluzenia poniewaz to jest logiczne(chyba nie ptrzeba dyskutowac)Sprawa jest powazna ale nikt w USA nie brzmi tak alarmistycznie jak tutaj wEuropie.Jak narazie zatrudnienie wzrasta., wmoim teranie naprawiane sa betonowe autostrady na masowa skale, buduje sie nowe drogi i dalej trwa przebudowa calego downtown Los angeles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 18:55 Co za roznica? Potega USA powstala dzieki rabunkowi i Holocaustowi Indian oraz niewolniczej pracy Murzynow i wyzyskowi imigrantow, przybylych w duzej czesci z Polski. Indianom nie ma juz dzis czego ukrasc, a Murzyni nie chca dluzej pracowac, wiec USA sie sypie na naszych oczach... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 19:02 Gość portalu: Kagan napisał(a): >Potega USA powstala dzieki rabunkowi i Holocaustowi Indian or > az niewolniczej pracy Murzynow i wyzyskowi imigrantow, Hahahaaha, ci indianie dopiero musieli miec bogactwa,technol8gie i infrastrukure, ho,ho ale mieli szczescie ja w czepku urodzeni:))) Kapitalisci tak wyzyskiwali imigrantow, ze ci drudzy stworzyli najbogatsze spoleczenstwo na tej planecie. Popaptrz lepiej jak ciebie wykorzystuja w tej nedznej Portugalii, kraju jak obrazek z trzeciego swiata:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 20:51 Indianie mieli najwieksze materialne bogactwo jakie tylko mozna miec: ziemie i to co sie pod nia znajduje. Gdyby kolonialisci zwrocili Indianom ich ziemie i to, co z niej wydobyli, to poszli by z torbami... :( A w Portugalii to ty chyba w zyciu nie byles... Oni maja spore dlugi, ale koleje i drogi maja lepsze niz w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.11, 21:03 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Indianie mieli najwieksze materialne bogactwo jakie tylko mozna miec: ziemie > i to co sie pod nia znajduje. Gdyby kolonialisci zwrocili Indianom ich zie > mie i to, co z niej wydobyli, to poszli by z torbami... :( > A w Portugalii to ty chyba w zyciu nie byles... Oni maja spore dlugi, ale kolej > e i drogi maja lepsze niz w USA. Nie jestem przyzwyczjony prowadzic dysputy z frustratami u ktorych az kipi z zawisci. Amerykanie i imigranci w USA do wysokich standardow zycia, o jakich w Europie nawet twoje wnuki za 50 beda tylko marzyc, dochodza swoja praca a nie bogactwem ziemi. A kilka drog w Portugalii czy innym trzecim swiecie porownywac mozesz z Polska czy tez innym zacofanym zadupiem a nie z USA:)) Jak bede mial ochote zobaczyc jakis skansen gospodarczego zacofania moze i wybiore sie do Portugalii ale obecnie blizej mam do,Karaibow, Ameryki centralnej i poludniowej. Kraje ciekawsze z lepsza infrastruktura drogowa niz wiekszosc europejskich prowincji a przedewszystkim duzo sympatyczniejsi mieszkancy. Bywaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 21:48 Tylko ad personam? Nie stac cie na wiecej? I polecam sympatycznych mieszkancow slumsow w Meksyku czy tez innej Brazylii, oraz oczywiscie mieszkancow Porto Rico... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:00 kagan ty naprawde nie masz zielonego pojecia o zyciu w Amerce,nadal nie napisales dlaczego nienawidzisz mojego kraju mimo wielu pytan, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:16 W USA pracowalem rok i zwiedzilem je od LA do NYC. I chyba mam prawo nienawidziec najbardziej zbojeckiego kraju swiata, z prezydentem bedacym znanyn na caly swiat morderca i sadysta? I USA to nie jest twoj kraj, gdyz nalezy on, i to od lat, do kapitalu znanego, a 100% nieamerykanskiego pochodzenia... No, chyba ze masz wyznanie mojzeszowe, to wtedy mamy zupelnie inna gadke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:26 kagan , jezeli chcesz wiedziec to ja jestem ZYDEM i to jest moj kraj, w koncu napisales prawde ze jestes niezaradnym czlowiekie ktory nie umie sobie radzic, widzialem duzo takich jak ty bedac w USA od 1970 roku, naprawde Ameryka zyskala na tym ze ciebie tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:31 Jesli jestes Zydem, to nie rozglaszaj tego, gdyz szykuja sie w USA (i nie tylko) pogromy, przy ktorych tez znane z historii to nic... I ja sie ciesze, ze wyjechalem z USA, gdyz USA nie jest krajem dla uczciwych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:39 kagan jestem dumny ze Jestem ZYDEM, dziekuje ze tak sie o mnie martwisz , ja slyszalem o mordercach polskich z Jedwabnego im opogromie w powojennych KIELCACH,mam nadzieje ze udlawisz sie swoja nienawiscia i zazdroscia, pozdrowiena od AMERYKANSKIEGO ZYDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastępca_ordynator Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.icpnet.pl 14.05.11, 22:56 Powtórzę jeszcze raz: amerykański żyd, czyli polaczek z Wrocławia. Wiadomo wszystkim, że ziemie odzyskane zasiedlano niepiśmienną hołotą zza Buga i oto efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 23:08 zastepca-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 21:43 kagan, wyobraz sobie ze bylem w Portugali,maja drogi i kolej i ogromne klopoty finansowe, malutki kraj grabil swoje kolonie i teraz jak ich nie ma to zszedl na dziady,nie wiem skad w tobie taka wsciklosc na Ameryke. mieszkasz w bylym kraju ktory mial kolonie a szczekasz na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 21:50 No coz, Portugalia zyla jak USA, czyli na kredyt, tak, jakby nie bylo jutra. I ja w Portugalii pracuje, a nie zyje z grabiezy... A z powodu recesji to pewnie ja wkrotce opuszcze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:09 kagan, mysle ze portugalczycy nie beda plakali za toba,nadal pytam dlaczego ta nienawisc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:17 A co to mnie obchodzi? Ja ich przestrzegalem przez zyciem na kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 23:15 kagan , dlaczego tak bardo martwisz sie o moje finanse, moge ci powiedziec ze mozesz spac spokojnie, moj kredyt to 810 na maximum 850, tak ze jak widzisz nie widze problemu, tak nawiasem mowiac jaki byl twoj kredyt jak byles w Ameryce? pewnie nie miales kredytu bo na to trzeba zapracowac i mieszkac wiecej niz 5 minut w jednym miejscu, powodzenia, odwiedz lekarza, dobrze ci to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:47 kagan co kilka minut piszesz inne glupoty, daj sobie spokoj bo dostaniesz ataku serca , dlaczego polacy dali sie wyzyskiwac?przyjechali za chlebem i musieli gdzies zaczac, ja przyjechalem do Ameryki bez pieniedzy jako mlody czlowiek, znalazlem prace, ciezko pracowalem, nikt mi nic nie dal, teraz moja firma zatrudnia 300 osob , tacy jak ty to tylko potrafja plakac, widzialem przez lata wielu polakow w USA, ktorzy wola pic i kombinowac niz ciezko pracowac, oczywiscie jak ja cos mam to widac zaraz zawisc, to samo bylo w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 20:53 Prawda w oczy kole? I kazdy moze napisac, ze przyjechal do USA z 1 dolarem, a dzis ma ich ponad milion. Ale w Polsce to juz od lat w takie bajki wierza tylko na bardzo glebokiej prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastępca_ordynator Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.icpnet.pl 14.05.11, 21:07 Te 300 pracowników to nic w porównaniu z jego synem, który jest tak dobrym pilotem, że U.S.Navy specjalnie dla niego przystosowało F-16 do użycia na lotniskowcach (pisał o tym powyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 23:58 zastepca-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 22:14 kagan tacy ludzie jak ty nic nie beda mieli, nie musisz wierzyc , chceszpowiedziec ze nie jestes ze wsi, tego to nie wiem, wiem ze nigdy nie bedziesz mial tyle majatku co ja, pozdrowiena z Bogatej Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.telepac.pt 14.05.11, 22:22 A ja wcale nie chce miec duzo, nie chce byc bowiem niewolnikiem rzeczy. Ja che spac spokojnie i nie bac, sie ze mi ktos ukradnie ('zwyczajnie', czy tez np. droga inflacji czy tez nacjonalizacji) moj majatek, badz tez zwyczajnie zamorduje mnie, aby przejac ow majatek. Nie sadz ludzi po sobie. Ja w zyciu rozdalem roznym ludziom wiecej, niz ty miales kiedykolwiek... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 15.05.11, 00:05 kagan.. teraz to naprawde piszesz glupoty,rozdales wiecej niz ja kiedykolwiek mialem,skad wiesz jaki jest moj majatek ....a to bardzo ciekawe i zarazem smieszne, kagan wijesz sie jak waz, z kazdym zapisem jestes smieszniejszy, idz spac, albo upij sie , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Stany Zjednoczone zadłużone po uszy IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 14.05.11, 19:35 wi42,, widze ze na forum jest zebranie antyamerykanskich balwanow i antysemitow, jestes prawdopodobnie katolikiem wiec modlisz sie do ZYDA iJEGO MATKi ZYDOWKI, cos z twoim rozumowaniem jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś