Dodaj do ulubionych

Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom...

• supertlumacz Kaczyński winien kryptoreklamy Biedronki, ale 10.07.11, 11:52
      powinien zostac uniewinniony z powodu niepoczytalności.
      To u nich w rodzinie nagminne. Ojciec Dyrektor też wybaczył czarownicy, żonie zmarłego Lecha.
    • Gość: alinawaza Dlczego w angielskim TESCO jest taniej niz u nas IP: *.t-mobile.co.uk 10.07.11, 11:56
      jak nie ma drozyzny to dlaczego czesc produktow z TESCO jest tansza w UK niz Polsce choc tam ludzie zarabiaja 5 razy wiecej i w sklepie jest 5 razy wiecej pracownikow co dodatkowo podwyzsza koszty pracy. najlepszy przyklad jest na odziezy. Dlaczego TESCO rznie Polakow na kase?
      • Gość: jaki prezes jaki prezes taki firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 12:20
        Powinni zarząd wysłać na nauki do GB, Tesco w UK to zupełnie inny sklep, inne standardy obsługi, lepsze towary ( te tescowe ) na polskę robi się chłam, nawet widać to na opakowaniach produktów tesco, wszystko skierowane na rynek polski słowacki węgierski, bo przeze ma nas za g,owno żerców.

Np pieluchy Tesco w UK są super lepsze niż te Pampersa produkowana na rynek polski, a w Polsce to goowno

• Gość: klient Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.zakazny.pl 10.07.11, 11:58
      W Tesco jest brudno, obsługa niesympatyczna, zamęczona pracą, ceny nie są najniższe wbrew temu co twierdzi prezes. U mnie w domu to synonim dziadostwa. Proszę to wziąć pod uwagę , a nie gadać że premier to a tamto. Biedronka to nie lepszego. "Zabijacie" dostawców i producentów , a ludziom wciskacie syf. "Chleb" z Tesco sam sobie zjedz. Dziadu
      • Gość: rtr Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.home.aster.pl 10.07.11, 12:38
        Amen. Te sieci mają taki model. W sklepie dziadostwo, by mniej wydać. Zarabiają zaś na żyłowaniu i karaniu producentów: kara za byle co, wymuszanie głodowych marż, ściąganie haraczu za sam zaszczyt możliwości sprzedaży, dodatkowe opłaty za pozycjonowanie produktu itd. Równolegle niektóre sieci lubią się ociągać z płaceniem faktur towar. Sama sprzedaż to tak przy okazji, by zbilansować podstawowe koszty operacyjne - bezpośrednio na niej sieć niewiele zarabia. A tutaj pan prezes pozuje niemalże na anioła, który chroni biednych konsumentów przed pazernymi producentami jeszcze sobie od ust odbiera.
        • Gość: pablitos83 Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 18:48
          Dokładnie. Syf, syf i jeszcze raz syf. Niektóre produkty są w Piotrze i Pawle tańsze. A tam (P&P) czyściutko, gustownie, przyjemnie, obsługa sympatyczna i towar niezłej jakości.
          Najpierw to niech oni tam w Tesco zaczną sprzątać(vide Tesco-Tarchomin-Warszawa).
          Zna pan prezes bajkę o Tymitunie?
    • Gość: Irysek Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 12:05
      Biedronka może i ma dużo tanich, niemarkowych towarów ale sprowadza też coraz więcej produktów, powiedziałabym, ekskluzywnych, które w delikatesach typu Alma czy P&P kosztują 100% drożej. Mam na mysli np. sery żółte cheddar szkocki, irlandzki, sery portugalskie czy hiszpańskie. Bardzo dobre i niedrogie są też dojrzewające szynki i pojawiające się co jakiś czas produkty kuchni światowej np. ostatnio kupiłam kiełbasę hiszpańską chorizo za 5zł lub pomidory suszone w oleju za 6zł, te same, które w hipermarkecie kosztują dwa razy tyle.
      Mają też duży wybór sałat foliowanych np. roszponka, która gdzie indziej też jest droższa.
      To raczej nie są produkty kupowane przez większość klientów biedronki ale ja udaję się tam właśnie po te konkretne produkty.
      • Gość: aaa Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: 83.1.193.* 10.07.11, 17:17
        Jedno pytanie?-w jakiej wadze te pyszne sery i szynki?
        • Gość: irysek Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 20:24
          W odpowiedniej. Tak żeby zjeść w miarę szybko po otworzeniu a nie wyrzucać jak się zepsuje. Biedronka to nie hurtownia.
    • Gość: Wahacz Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.toya.net.pl 10.07.11, 12:10
      To nie prawda, że hipermarkety niszczą rynek drobnych sprzedawców. Niszczą tylko rynek drogich sprzedawców. Mieszkam na dużym osiedlu mieszkaniowym. W pobliżu Biedronka, małe Tesco i hipermarket Carrefour, a wkoło...pełno małych prywatnych sklepików. Każdy z nich istnieje już od lat i jak widać wszyscy sobie świetnie radzą. Upadły tylko sklepy marne, drogie i z kiepskim towarem. Ja sam kupuję zwykle w hipermarkecie bo lubię zakupy wszystkiego pod jednym dachem i wcale nie jest tam drogo jeżeli umie się kupować a nie zgarnia z półek wszystko jak leci, ale jak potrzebuję zrobić drobne zakupy idę do pobliskiego sklepiku. Mam też swoje ulubione towary, które są dostępne tylko w tych małych sklepikach i daltego tam chodzę.
    • Gość: januaria Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.11, 12:24
      TESCO nie jest tanie. To totalna drożyzna.
    • dzaga41 Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... 10.07.11, 12:33

Wszystkie hipermarkety omijam z daleka.Guzik prawda,że jest taniej.Drogo i badziewnie.
    • Gość: panna Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 12:36
      A w TESCO w Galerii Łódzkiej jest brudno, nie ma żadnej estetyki w ekspozycji towarów ciągle wystepują braki towarowe ( puste miesjca na półkach), myślę że coś z tym trzeba zrobić i to jaknajszybciej...........
    • kelderek Kupuje się tam gdzie jest blisko lub po drodze 10.07.11, 12:38
      Ja najbliżej mam do Savii i tam kupuję sporo (Savia to własność tesco obecnie). Jednak pieczywo kupuję w piekarni, wędliny w jednym sklepiku a mięso w drugim. Był Albert też dość blisko i był spoko (po nim Carrefour) ale upadły z takim hukiem że już to miał kupić chińczyk ale postawili PZU.
      Akurat biedronka w moim zasięgu to obraz nędzy i rozpaczy, zrobiona w starym "blaszaku", były remonty ale dalej tam jest ciasno, i tak jakoś wygląda brudno (nie twierdzę że jest, ale wygląda). Co do cen to nie komentuje bo nie chodzę tam na zakupy - image tego konkretnego sklepu mnie odrzuca i dziwię się bo łazi tam mnóstwo ludzi (tłumaczę to sobie temu że pewnie temu że blisko kościoła stoi - ciemnota ma blisko na zakupy).
      Duże oficjalne Tesco też mamy - nie jest po drodze zupełnie ale jak jestem w okolicy to lubię sobie połazić, czasem coś się kupi, czasem nie. A przy okazji JYSK, KOMFORT i EURO też są pod ręką.
      Co do marki odzieżowej F&F to jakieś drogie nieporozumienie, spokojnie można kupić to samo za pół ceny.
    • Gość: r Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.globalconnect.pl 10.07.11, 12:39
      "Rentowność w handlu będzie musiała się poprawić. Sieci będą musiały w końcu zacząć zarabiać, skoro przez kilkanaście lat inwestowały w Polsce."

A na czym będą zarabiać? Na podniesieniu marż jak skończy się wojna między sieciami. Kilka sieci podzieli cały rynek pomiędzy siebie i skończy się era tanich zakupów. Od zawsze kapitalizm miał swoje drugie oblicze - ponieważ monopole są zakazane prowadzi się wojnę na wyniszczenie konkurencji, zajmuje dogodne miejsca, tworzy linie frontu, okopuje na swoich pozycjach. A potem doi klienta aż miło.

Jak to dobrze, że jest jeszcze Internet. A jak duże sieci przeholują to pootwiera się mały prywatny biznes i co prawda klient będzie biegał po zakupy znów do 5 sklepów z rana ale pokaże im figę z makiem.
    • Gość: gość jegomość Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.84-49-201.nextgentel.com 10.07.11, 12:45
      proponuję wysadzić wszystko w powietrze , tępe polskie betony i przenieść się do czasów PSSpołem i GSów oraz śmierdzoncych rynków i hal handlowych , no i gó...anych sklepików przyosiedlowych !!! po co się wysilać dla tępego bydła które ma ze wszystkim problemy ?!
      • cannabinolpl Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi 10.07.11, 12:52
        Gość portalu: gość jegomość napisał(a):

> proponuję wysadzić wszystko w powietrze , tępe polskie betony i przenieść się d
        > o czasów PSSpołem i GSów oraz śmierdzoncych rynków i hal handlowych , no i gó..
        > .anych sklepików przyosiedlowych !!! po co się wysilać dla tępego bydła które m
        > a ze wszystkim problemy ?!

następny od polityki miłości? "smierdzących" się pisze.
        a poza tym w tym śmierdzącym PSSie, jeśli już coś było, to było to dobre. i dzisiejsza mortadela zawierająca 11% mięsa W NICZYM nie przypomina ani tej GS-owskiej, ani normalnego jedzenia dla ludzi.
        • Gość: ktoś Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.grudziadz.mm.pl 10.07.11, 13:30
          > następny od polityki miłości? "smierdzących" się pisze.
          > a poza tym w tym śmierdzącym PSSie, jeśli już coś było, to było to dobre. i dzi
          > siejsza mortadela zawierająca 11% mięsa W NICZYM nie przypomina ani tej GS-owsk
          > iej, ani normalnego jedzenia dla ludzi.
          >

To jej nie jedz.Nie stać Cię na coś lepszego?To weź się człowieku do roboty zamiast wypisywać bzdury na forum
          • Gość: kazek Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.icpnet.pl 10.07.11, 14:04
            nadal wypowiedź nacechowana miłością bliźniego. Albo masz mały biznes, nastawiony na maksymalny wyzysk, albo politycy i media zabełtały błękit w głowie.
    • cannabinolpl Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi 10.07.11, 12:49
      "Bo połowa sklepowej ceny marchewki to koszt jej transportu. Jeśli politycy chcą krytykować ceny marchewki w sklepach, powinni najpierw sprawdzić, co składa się na ten koszt. "

to dlaczego ku*wa mać wozicie tę nieszczęsną marchewkę po 50 razy przez całą Polskę, zamiast skupować ją z okolicznych wsi? ludzie by się ucieszyli, a i marchewka byłaby lepsza. i tańsza!
      no tak. tylko na tym nie ma geszeftu...
      • tomekjot Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi 10.07.11, 12:59
        To fakt- ale szkopuł z tym, że nie ma chętnych do sprzedaży jednolitego produktu przez 50 dostawców,
    • Gość: r Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 12:50
      Panie prezesie własnie wróciłem z TESCO Szczecin , zdecydowanie drożej jak w Biedronce na te same towary. Fatalna obsługa, na kasie nie mogła odczytać kodu na wiadrze . Musialem kilkakrotnie pojsc do regału gdzie były te wiadra, w końcu po 15 minutach chodzenia tam i z powrotem przyniosłem cały z listwa informująca o towarze z kodem. Ta Pana firma jest do dup....za przeproszeniem naturalnie.
      • tomekjot Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi 10.07.11, 12:56
        Po za tym biedronka zatrudnia własnych pracowników i obsługują oni cały sklep, a nie jak w Tesco - gdzie każdy dział ma czasowych - wynajętych pracowników na dodatek z kilku innych firm
    • doctorchaos Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... 10.07.11, 12:56
      Bla bla bla... Przestańcie niszczyć drobny rynek, sk...wysyny...

Tak na marginesie, kiedy zostanie wprowadzone embargo na chińskie produkty? Wszystkie zachodnie firmy, które siłę roboczą zatrudniają w Chinach, mogłyby w końcu zostać zdelegalizowane.
    • Gość: ;-0 Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.11, 13:02
      to zmierzamy do socjalizmu i kartek na zywnosc w jedynie słusznych samoobsługowych blaszakach
    • Gość: obnserwator Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 10.07.11, 13:05
      Jestem ZA wyburzeniem wszystkich supermarketów, jak najbardziej.
    • Gość: PikPok Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.252.38.89.internetia.net.pl 10.07.11, 13:18
      Sklepy sieciowe bazują na dobrej opinii ludzi zatrudnionych jako szefostwo w tych firmach. Najgorszych niestety ma TESCO na przykład Poznań, Leszno, Gorzów, Zielona Góra i kilka innych miejscowości ma kiepskich szefów. Bo ludzi jako obsługa sklepów mało, a brudu sporo. Na przykład u mnie w mieście dobrze wypada P&P Carrefour i Biedronka w tej sferze. Ceny również przystępne dzięki dobremu zarządzaniu. Kiedy wreszcie wywalą z roboty takich pacanów, którzy mówią, że chcą też reklamy a co zrobili żeby na nią zasłużyć. Jedynie do tych czas kantowali ludzi ale to za mało należy się bardziej postarać. Dobra obsługa i w miarę tanio jest bardzo trudna do uzyskania. Prezesa należy wyrzucić i zatrudnić nowego bo ten się ZUŻYŁ.
    • Gość: gromix zestaw marzeń prezesa i biuro w likwidacji IP: *.compower.pl 10.07.11, 13:19
      i jak prezes uważa wcale się nie przełoży na pracę sklepów i jakość obsługi to jest w dużym błędzie. O zwolnieniach na sklepach też cicho. I cała seria porażek w toku. Powodzenia!
    • Gość: yaro Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.grudziadz.mm.pl 10.07.11, 13:23
      Ludzie ale o co wam chodzi?Już ponad 100 postów opluwających markety.Nie podoba się TESCO?Nie podoba się BIEDRONKA?Nie kupujcie tam.Wspierajcie małe osiedlowe sklepiki i piekarnie.Chcesz chleba idź do piekarni,chcesz mleka idź do spożywczego,chcesz proszku do prania idź do drogerii!! Czy to takie trudne?? Póki co to nie ma przymusu zakupu w marketach.Tylko najżałośniejsze jest to że jeden z drugim powylewa żale na forum,wyłączy komputer i pójdzie na zakupy do marketu...co za naród....
      • Gość: Tomek Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.hsd1.nh.comcast.net 10.07.11, 14:42
        Amen!
    • Gość: aaaa Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi IP: *.alfanet24.pl 10.07.11, 13:53
      Dobrymi ubraniami - mamy własną markę F&F - jestem w stanie przyciągnąć klienta z zasobnym portfelem.

to chyba jakiś żart!!! F&F to szajs, te ciuchy wygladają gorzej, niż te na bazarze. Cherooke to była w miare dobra marka, a F&F to nawet nie oglądam!!!
    • Gość: Maja Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.11, 14:03
      Co do cukru też wiedziałam,że cena spadnie- to była wyłącznie wina panikarzy!Cha,cha i ludzie siedzą teraz z workami cukru za 5 zł, kiedy w sklepach po 3 zł!Buhahaha!
    • Gość: olek Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.215.202.121-internet.zabrze.debacom.pl 10.07.11, 14:05
      W Biedronce NIE mozna PŁACIĆ KARTĄ.
      Prosze wyobrazić sobie moje zdziwienie z tego faktu. Tylko cash...
      Czyżby ludzie którzy płacą tylko karta, nie są dla Biedronki klientami?

Dlatego więcej do tego sklepu nie pójdę! I nawet sam premier mnie nie przekona...
      Skąd mam wiedzieć czy 50zł w gotówce wystarczy mi na zakupy? (przy tych "tanich" cenach)
      A jak nie? to co znów ten sam obciach przy kasie mi personel zafunduje na oczach tłumu?
      • Gość: ijuż Byłem pracownikiem Tesco IP: *.home.aster.pl 10.07.11, 14:20
        I nigdy nie zrobię tam zakupów- przynajmniej na spozywce. Świeży towar czasami stoi w gorącu cały dzień, potem zastanawiacie się dlaczego sie wędlina robi smierdząca po 1 dniu. Maja tak niskie wynagrodzenia, że biora pierszych lepsych z ulicy, czesto brudasów. Kto by chciał w tescowym "bistro" kupić kurczaka od pani, która akurat sie czochrała wiadomo gdzie :(
        Po prostu na widok działu żywnosci świeżej bierze mnie obrzydzenie. Raz na początku kupiłem wędline- śmierdziała po 2 dniach. Juz wiecej nie robiłem tam zakupów.
        Inna sprawazo tym, co wyprawiaja z pracownikami. Bardzo niskie wynagrodzenia, a wymagania takie jakby płacili 10000. Nadgodziny za friko, mobbing ze strony przełozonych, strach sie odezwać, a co dopiero skrytykować, bo wtedy jest sie na czarnej liście do zwolnienia. W moim sklepie połowa szukała pracy, bo nie mogli wytrzymać. Bardzo dziwna atmosfera- każdy każdemu świnie podkłada, brak wsparcia i pomocy ze strony przełozonych. Wpiszcie w wyszukarke Tesco, a pojawią sie strony z takimi pochlebnymi opiniami ze strony pracowników.
        Tesco otwiera nowe sklepy, a realnie zatrudnia niewiele nowych pracownikó. Co to oznacza dla pracowników wiadomo- nigdy nie mogłem wyrobic się z tym co miałem do zrobienia.
        Na szczescie już tam nie pracuje :)))))))))
        • Gość: butapren Re: Byłem pracownikiem Tesco, etc. IP: *.hsd1.tn.comcast.net 10.07.11, 17:44
          Bylem w "Tesco" w Wielkiej Brytanii i "Tesco" w Polsce... Sklepy "Tesco" w Wlk. Brytanii wygladaja lepiej i stoja na nieco wyzszym poziomie (wlaczywszy w to czystosc oraz fachowosc i jakosc obslugi)!
      • Gość: obywatel gotówka A ja płacę tylko gotówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 00:27
        Żadnej inwigilacji banksterów co kupiłem za ile i gdzie.

Lemingi tego nigdy nie pojmą.

Już jesteście inwigilowani przez system kamer, czipów, numerów ewidencyjnych.

Chcecie jeszcze bardziej ograniczenia swojej wolności?
    • baba_z_magla sieci wykoncza się same 10.07.11, 14:19
      Polacy za duzo wydaja na żarcie, widać to w badaniach, gdzie pokazany jest koszyk Niemca i Polaka. Inwazja hipermarketow sprawiła, że wyposzczeni komuną ludzie zaczeli wypychać z hipermarketów kopiaste kosze niepotrzebnych rzeczy niskiej jakości.

Znam wszystkie sieci. Ostatnio rozwaliła mnie Biedronka: mielone z indyka, skład: 45% tłuszczu wieprzowego, a schab rekomendowany przez Sokołów krył w sobie jeden kotlet z karkówki. Oto jak nawet renomowane marki produkujace dla sievi rekompensuja sobie cene.

Niestety na zakupach w sieci trzeba bardzo uważać, jeśli chce sie miec jakośc za rozsądną cenę.
      Na razie w kategorii "value for money" najbardziej sprawdza mi się Lidl
    • tatkoo1 Re: Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludzi 10.07.11, 14:33
      Pytam tylko dlaczego F&F jest droższe w kraju naszym niż np. w Londynie? , mam porównanie , bo bywam i tu i tam .Odpowiem , bo chcecie wydoić ten kraj do sucha .
    • Gość: sly Prezes Tesco: Wyburzyć hipermarkety. Bo ludziom... IP: *.strefa.com 10.07.11, 14:34
      jesli o biedronke chodzi, trzeba jeszcze dodac ze swoją oczojebną elewacją doklada swoje 5 groszy do zasyfiania przestrzeni publicznej w całej polsce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka