Gość: PK IP: *.ghnet.pl 15.07.11, 08:11 Który to serwis taki niegrzeczny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabbinhood Prawnicy tworzą takie Prawo 15.07.11, 08:22 które pozwala na taki proceder, rządzący zaś to tolerują. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: Prawnicy tworzą takie Prawo 15.07.11, 08:31 > które pozwala na taki proceder, rządzący zaś to tolerują. Przeciez to sie niczym nie rozni od przedluzonego abonamentu na telefon, internet, gaz, prad, itd. itp. Konczy sie umowa na komorke? Wolisz automatyczne wylaczenie, byc moze w najbardziej niepozadanym momencie, czy automatyczne przedluzenie umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: Prawnicy tworzą takie Prawo 15.07.11, 09:16 > > Konczy sie umowa na komorke? Wolisz automatyczne wylaczenie, byc moze w najbard > ziej niepozadanym momencie, czy automatyczne przedluzenie umowy? Umowa nie jest "przedluzana" ale przechodzi na czas nieokresony. Automatyczne wydluzanie okresu umowy(dla konsumenta) (np na kolejny rok) jest na liscie klauzul niedozwolonych UOKiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojadroga Re: Prawnicy tworzą takie Prawo IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 11:01 Jest jako niedozwolona klauzula w sytuacji, kiedy klientowi zamyka się drogę na wypowiedzenie lub zmianę umowy na czas nieokreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YEuUSRwO Re: Prawnicy tworzÄ? takie Prawo IP: *.caribserve.net 06.11.12, 08:23 At last, someone comes up with the "right" anwser! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Re: Prawnicy tworzą takie Prawo IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 15.07.11, 08:38 rabbinhood napisał: > które pozwala na taki proceder, rządzący zaś to tolerują. Rzadzacy nie sa od tego by durniow prowadzic za raczke i pokazywac palcem "o tu, jeszcze tu przeczytaj". Zanim zaakceptujesz umowe/warunki/regulamin przeczytaj. Nie odpowiada ci? Nie akceptuj. Odpowiedz Link Zgłoś
zezzem Prawnicy "zawód" zaufania publicznego 15.07.11, 08:54 tak się nazywają. Niestety jest w tym zawodzie dużo kanalii cwaniaków, którzy tylko patrzą jak wypompować z klienta z kasy, a później mówią sprawa była nie do wygrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke nie prawnicy a adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:00 zawodem zaufania publicznego jest adwokat. nie każdy prawnik jest adwokatem. Czy portal prowadzą adwokaci? Nie każdy fagas z aparatem jest fotografem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gernt Re: nie prawnicy a adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 08:08 Jeżeli chodzi o dobrego prawnika, to ja polecam Jakuba Orłowskiego z Wrocka. Jest zdecydowanie najlepszy w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janne Re: Prawnicy tworzą takie Prawo IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 11:50 Jestem prawnikiem, i jako prawnik nie mam ŻADNEGO wpływu na kształt przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internetCIK "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.nplay.net.pl 15.07.11, 09:05 Rozmawiałem z jednym prawnikiem, który pracuje dla takiego portalu i mówił mi, że wyceny są z du.. brane. Za poradę, za którą u niego osobiście wziąłby 50 zł, na portalu otrzymują 100-150 zł :) Ludzie są tępi, to trzeba ich golić, ja tam się nie dam nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 09:07 żaden prawnik nie ma stawki 50 zł za poradę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: dobre IP: *.play-internet.pl 15.07.11, 09:09 Bo wiesz i u każdego byłeś. Oczywiście, wszyscy mają 200 zł za poradę, jak fryzjerki. Odpowiedz Link Zgłoś
barbeem ??? 15.07.11, 11:24 Tak się składa, że sama jestem fryzjerką i zdarzyło mi się akurat 50PLN zapłacić u prawniczki z www.ludzkiesprawy.pl wtedy jak było naprawdę źle u mnie z pieniędzmi. Stawki za porady mogą być ludzkie wtedy, kiedy inaczej się nie da. Pani widziała, że jestem z nią szczera. I ja widziałam, że ona chce mi pomóc. Życze wszystkim trafiania do prawników z ludzkim sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 10:59 Ja ostatnio płaciłam za poradę z prawa rodzinnego 70 zł a w kancelarii wycenili mi ją na 250zł, do tego porada była na prawdę wyczerpująca i o dziwo zrozumiała nawet dla mnie :) ja pierwszy raz korzystałam z porad online i wybrałam e-prawnik.pl ale wiem, że jak jeszcze kiedyś będę miała problem to właśnie do nich się zgłoszę Odpowiedz Link Zgłoś
jur56 "DGP": Naciągnięci na e-porady 15.07.11, 09:10 Jest takie przysłowie - " widziały gały co brały ". Oczywiście warunki korzystania muszą być czytelne i łatwo dostępne . A w działalności usługowej zawsze obowiązuje zasada , że nie ma darmowych obiadów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 10:06 Zamiast wyciągać szybkie wnioskie wgłęb sie łaskawie w temat: ksiegowosc.infor.pl/forum/129996,Problemy-z-firma-GCP-Krakow!!!.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 09:47 W Wolsce kraju cwaniakow i zlodziei to przeciez normalne. Tacy sami u chlewa i tacy sami w togach. Tego typu przekrety mozna by podciagac pod paragraf, ze kto podstepem doprowadza do niekorzystnego rozporzadzania swoim majatkiem ten dostaje mocno po d*. Przedluzanie wszelakich abonamentow czy uslug powinno byc jawne i swiadome, np. na stronce www klient musialby zaznaczyc check-boxa, a na papierze podpisac. Bardzo latwo mozna takich cwaniaczkow tepic, ale kto kiedy widziala, ze zlodzieja sam na siebie krecil bat? Przeciez kazdy wie, ze to jest przekret, oszustwo i zlodziejstwo, ale mafia w togach odpowie, ze przeciez takie jest prawo. Oczywiscie mafia w togach dalej bedzie pierd*, ze ich mafijne ukladziki zwane dla niepoznaki palestra to tylko dla dobra wszystkich w trosce o rzekoma wysoka jakos(c) uslug i takiez standardy moralne/etyczne prawnikow. Gdyby sie do tego stosowali to by tych cwaniaczkow juz wyj*ebali z zawodu. Swoja droga w normalnym kraju w artykule bylaby podana pelna nazwa firmy z adresem, strona www i nazwiskami zarzadzajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 10:05 Prosze uprzejmie: www.gcp.info.pl/index.php?page=kontakt a tu jest forum poszkodowanych: ksiegowosc.infor.pl/forum/129996,Problemy-z-firma-GCP-Krakow!!!.html Odpowiedz Link Zgłoś
0harmony "DGP": Naciągnięci na e-porady 15.07.11, 09:57 Czy przed skorzystaniem z usług online starasz się skontaktować z oferującym je serwisem by dokłądniej poznać zasady? - sona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrota Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 11:03 Niektóre portale mają biuro obsługi klienta, ja np zostawiłam kiedyś swój nr tel u nich na stronie i do mnei zadzwonili, pomogli wybrac usługe, pomogli opłacic - ale nie ukrywam ze troszkę się bałam więc dodatkowo pogrzebałam troszkę po forach i wybrałam e-prawnika, to chyba najstarszy i najbardziej znany portal, nie kombinowałam z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 10:19 Jakoś z serwisem Pobieraczek, który też stosował "haczyk" Policja poradziła sobie w tydzień, gdy tylko pojawili się poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markos Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 10:55 A taki www.ergo.edu.pl Tu masz cały artykuł prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/531315,udawany_prawnik_z_internetu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.biblioteka.pulawy.pl 15.07.11, 10:55 Z naciąganiem to prawda. Taką firmą jest GCP INSTYTUTDOSKONALENIA WIEDZY PRAWNO-EKONOMICZNEJ Z KRAKOWA. Te 7 dni na zgłoszenie rezygnacji, to ewidentne liczenie na zapomnienie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 12:57 7 dni w regulaminie a w ogólnej informacji i u pani telefonistki z GCP - 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 11:05 www.ergo.edu.pl - jak może portal prawny pozwolić sobie na coś takiego - już przepadł..., no i na co komu było takie oszukiwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiks19 "DGP": Naciągnięci na e-porady 15.07.11, 11:11 Zauważyłem,że firmy z e-poradami najczęściej atakują przed wakacjami.Są prawie pewni, że delikwent nie zdąży lub zapomni zrezygnować w przewidzianym terminie.Rezygnację trzeba wysłać na adres wydawnictwa i na adres firmy wysyłkowej faksem i mailem/zachować go/, a gdy będą natrętni postraszyć prokuraturą za nękanie.Jest skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 11:20 Co Ty piszesz? Jakby tak wszystkie działały to by ich już dawno nie było, bo w internecie by ich zniszczyli! Teraz chodzi o www.ergo.edu.pl i nie zapominajmy o tym! Trzeba ostrzec wszystkich którzy chcą skorzystać z ich usług i uzmysłowić, że inne są ok. Ja często korzystam porad online bo są o wiele tańsze niż konsultacja w kancelarii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 11:54 www.ergo.edu.pl Więcej info jest w Gazecie Prawnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Godne polecenia IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 12:59 Jak zobaczyłem ten artykuł od razu pomyślałem o e-prawniku z którego korzystałem już dwa razy, ale od razu coś mi nie pasowało - czy mogliby strzeli sobie takiego samobója? No i dobrze myślałem to jakiś nikomu nieznany serwis www.ergo.edu.pl - mają za swoje cwaniacy! A swoją drogą porady w internecie sa dużo lepsze niż te w kancelariach bo o niebo tańsze i o niebo lepiej traktują klientów! Ja dzięki e-prawnik wygrałem naprawdę beznadzieja sprawę o nieruchomość - nie traktujcie tego jak spam - ja nie znam ich osobiście, nikt z mojej rodziny tam nie pracuje - polecam tylko to co godne polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
deccoarts Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady 15.07.11, 14:23 To jest tak jak zamiast iść do adwokata w kancelarii szuka się tanich porad w sieci. Płacisz wpisowe 20 zł, później opisujesz problem a na koniec dowiadujesz się, że twoja sprawa jest "skomplikowana" i trzeba dopłacić 300 500zł. Czasem nie warto oszczędzać, bo można stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kita Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.itechgroup.pl 15.07.11, 14:55 Ja zapłaciłam ostatnio 50zł za swoją poradę i uważam że to bardzo mało, innym razem 100zł ale wiedziałam, że sprawa nie jest prosta - najlepiej wysąłć do kilku portali i sprawdzić która wycena jest najkorzystniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
gabik-00 "DGP": Naciągnięci na e-porady 10.11.11, 21:22 Zapraszam do dyskusji na forum: wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/gcp-krakw, zarówno byłych pracowników jak i oszukanych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.10.12, 19:36 też miałem przyjemność stać się ich klientem, chamski sposób na biznes, tak samo trzeba uważać z "darmowymi katalogami" taki wpis portrafi kosztować fortunę. ---------- .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RrLzjxijQXYxE Re: "DGP": NaciÄ?gniÄ?ci na e-porady IP: 103.12.132.* 08.11.12, 06:10 Miq minoritare me neeettnhssi shqiptare!Une po shkruj shqip se di greqisht por nuk e shkruj.Ate qe donim Ne shqiptaret e arritem dhe per kete ju falenderojme perzemersisht qe na ndihmuat me voten tuaj:1-Ikjen e Vasl Bollanos nga bashkia e Himares.2-Shperberjen e partise bashkimi per te drejtat e njeriut ne Pd dhe PS.Jemi nenshtetas shqiptare dhe me ne fund dhe ju ew keni kuptu qe te arshmen e kemi bashke duke u nisur dhe nga situata shume e veshtire pothuajse e pasherueshme qe po kalon Greqia.Kufijte shqiptare duhet te vene atje ku kane qene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.12, 18:47 Jestem jedną z tych naiwnych , która dała sie namówić na "bezpłatny" okres próbny Bibioteki Prawa Pracy. Kosztowało mnie to ok 300 PLN. Nie słuchajcie tego co mówią Wam w call center gdyż z pełną premedytacją wprowadzą Was w błąd a potem powiedzą trzeba było dokładnie przeczytac regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwj "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.13, 19:58 Biblioteka Prawa Pracy czy GCP Instytut Doskonalenia Wiedzy Prawno-Ekonomicznej J. Mosiądz, T. Oliwa, D. Rząsa Sp. j. ul. Łowińskiego 7 E, 31-752 Kraków KRS: 0000254412, NIP 678-25-48-091, tel 12 379-48-091- to naciągacze wciskający swoje usługi pod pretekstem bezpłatnego okresu próbnego. Taka próba kosztuje ok 600 zł bez względu na to czy ją wypowiecie. OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Paziewski Re: "DGP": Naciągnięci na e-porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.14, 08:29 Prawo.pl z Krakowa skutecznie sprzedaje dostęp do swojego portalu. Zakupiłem abonament roczny nawet o tym nie wiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś