Gość: Mirek IP: 194.196.236.* 01.08.11, 08:42 Mam 17 letnią lodówkę chodzi jak marzenie tylko trochę ją rdza zżera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rocco Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.pke.pl 01.08.11, 08:53 Już widzę jak "Kowalski" wygrywa w sądzie z firmą Siemens, zelmer, electrolux itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 08:58 made in China rakotworczymi to nie dosc ze prad to jeszcze mozg zzera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 09:11 mam lodówkę z parametrami deklarowanymi przez producenta sprawdzać marketowym miernikiem poboru prądu za 50 złotych ? do obalenia przez pierwszego lepszego "fachmana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.netcorp.pl 01.08.11, 09:14 a czy te zuzycie nie jest zalezne od jakichś czynników: gdzie stoi lodówka, na jakim ustawieniu temperatury chłodzenia? i wogole sposobu uzytkowania? mnie sie wydaje ze to jest tak jak z samochodem - deklarowane średnie zuzycie paliwa a rzeczywistośc odbiegają od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwicoł Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: 82.160.86.* 01.08.11, 09:25 Masz rację,nie w każdym miejscu może stać lodówka.Nie może stać obok urządzeń/kaloryferów/pieców które wytwarzają ciepło. Na pobór prądu wpływa jeszcze otwieranie drzwi lodówki,nie wolno mieć długo otwartych drzwi lub otwierać ich co parę minut. Lodówka musi też mieć z tyłu dobry odpływ ciepłego powietrza.Widziałem jak niektórzy zabudowywali lodówki,głupota ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.171.32.42.static.crowley.pl 01.08.11, 10:13 Mam zabudowaną lodówkę. Ale taką - przeznaczoną do zabudowy. Wystarcza jej pięć centymetrów wolnej przestrzeni pod spodem jako nawiew i oczywiście od góry z tyłu nie jest zabudowana. Więc da się zabudować - tylko z głową. A Twój komentarz świadczy o tym, że nigdy nie widziałeś (nawet w sklepie) lodówki droższej niż tysiącpińcet... Moja to taki tańszy model firmy Liebherr - za niecałe 3000 PLN. Działa bezproblemowo i oszczędnie od 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek ze Śląska Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:28 bijemy pokłony przed Twoją lodówką, czy ma wyłącznik zsikania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: 82.160.79.* 01.08.11, 11:36 Moja działa bezproblemowo od 31 lat. Według instrukcji ma zużywać 1,05 kWh na dobę, ile zużywa w rzeczywistości, cholera wie. Nie mam sumienia jej wyrzucić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Liebherr, hmmm, to masz szczescie IP: 198.28.69.* 01.08.11, 13:44 bo ja mialem tez fajnego liebherra ale pociagnal ledwo rok ponad to co mialem w gwarancji, a pozniej sie okazalo, ze rozszczelnienie obudowy bylo na tyle spore , ze czynnik uciekl i pociagnal za soba awarie kompresora - bylismy na wakacjach akurat w czerwcu. Zeby bylo jasne lodowka stala niezabudowana, nie byla blisko sciany szafki itp, nie byla przewozona ani przesuwana, stala od ponad 3 lat w kuchni w tym samym miejscu. Szacunkowy koszt naprawy 900pln ;) Powiem, ze nie wiem z czego wynika ten mit ale to sa zadne super lodowki - np kompresor jest tani wloski Embarco czy cos takiego. Wyglad wewnatrz jak z lat 60tych, zaden szal, poza mitem , ze to jest super marka no i cena - kolo 50% drozsze niz podobna klasa. Teraz mam amice made in poland, mam mniejsze rachunki za prad (tak tak!) 5 lat gw na wszystko i osobno 10 lat na kompresor. Polecam wyguglac , chyba 2 link bedzie piekna historia przejazdow z tymi lodowkami, pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpX Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.bestgo.pl 01.08.11, 10:05 Są odpowiednie normy określające ściśle warunki pomiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyp Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.elbudowa.com.pl 01.08.11, 13:18 a wiesz chociaż jaki błąd pomiarowy ma taki tani licznik ? nawet bardziej niż wystarczający do pomiaru pobieranego prądu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:27 A to juz zależy - tanie liczniki (do użytku domowego) nie muszą przechodzić testów na zachowanie w różnych warunkach - choćby działanie w polu magnetycznym.... Odpowiedz Link Zgłoś
inu Re: Niech sprawdza Whirpoola z czesciami 01.08.11, 09:13 Szkoda tylko, że autorzy artykułu w DGP wyraźnie już na wstępie nie stwierdzili dwóch rzeczy- że projekt badań został sfinansowany w dużej mierze przez samych producentów, dwa- że producenci sami się zobowiązali ewentualne odstępstwa od razu zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
heimo powołać komisję śledczą 01.08.11, 12:24 faktycznie, lepiej żeby to nie producenci robili tylko niech się PIS tym zajmie i powoła komisję śledczą ds nadużyć w produkcji lodówek. Odpowiedz Link Zgłoś
grenides "DGP": Klienci nabici w lodówkę 01.08.11, 09:13 Wyniki testu: www.atlete.eu/images/stories/test/test.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Wyniki testu 01.08.11, 09:19 Właśnie też znalazłem. Pytanie za sto punktów, dlaczego nie umieszczono tego linka w artykule? :) http://www.atlete.eu/doc/PRINTABLE%20VISUAL%20SHEET.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee.e.e..e.e Re: Wyniki testu IP: *.farmacol.com.pl 01.08.11, 10:12 pytanie za 100pkt: dlaczego moderator jeszcze nie wykasował waszych postów?!! Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Podajcie nazwy firm 01.08.11, 09:14 Skoro już wiecie jakie firmy oszukują, to może podacie nazwy tych firm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podajcie nazwy firm IP: 188.95.29.* 01.08.11, 10:41 wpisz na Google nazwę projektu podaną w artykule leniu, tam wszystko znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: Podajcie nazwy firm IP: *.aster.pl 01.08.11, 11:40 no co Ty?! jakie nazwy?! Nikt kto z komercji żyje nie będzie narażał się firmom, które mogą być potencjalnym reklamodawcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario gazeta.pl to szmata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 09:21 Cóż to jest za artykuł? Ani o jakich producentów chodzi, co badano, ani gdzie można przeczytać całe badanie - gazeta.pl to szmata. Poziom dziennikarstwa jest na zastraszająco nędznym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartiepl Re: gazeta.pl to szmata IP: 193.111.144.* 01.08.11, 10:00 Może następnym razem wysil trochę szare komórki zanim zaczniesz rzucać szmatami ??? To jest omówienie artykułu z DGP, gdyby gazeta.pl chciała napisać więcej, zapewne musiałaby zapłacić za prawa do przedruku. Inna sprawa to poziom oryginału, zajrzałem na stronę DGP i określenie "szmata" naprawdę ciśnie się na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 "DGP": Klienci nabici w lodówkę 01.08.11, 09:22 Tu nie ma co owijać w bawełnę. Skoro już dziennikarze wzięli się za ten temat, trzeba zrobić test w dwóch sklepach i wymienić producentów bubli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 09:23 Nie mogą żądać zwrotu pieniędzy, ponieważ wada musi być istotna. A 15% więcej energii zużywanej to w żadnym sądzie Wam tego nie uznają. Można co najwyżej żądać naprawy lub wymiany na inny egzemplarz wolny od wad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: 193.28.187.* 01.08.11, 09:31 Hmm, badanie własnym miernikiem można między bajki włożyć. Mi infolinia LG nie chciała tego uwzględnić. A wezwanie "fachowców" od nich to niezła zabawa - przy podejrzeniu zbyt dużego zużycia muszą zabrać lodówkę i pomierzyć w laboratorium. Jeśli u nich zużywa wg normy (a normą jest też ileś % wahania ponad tabliczkę znamionową:), to jeszcze każą za to zapłacić, mimo że sprzęt na gwarancji. Eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument produkty dla Wschodznie Europy IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 09:30 jest wiele firm ktore produkuja buble Hoovery, Amica itp. ale zwroccie uwage na owe drozsze marki czy sa produkowana na rynek zachodni czy wschodnio europejski!! Ja pare rzeczy kupilam z markowych skladow w niemczech i dzialaja nawet znosnie (choc rzeczywiscie np zuzycie pradu jest wieksze niz deklarowane - tylko elektrolux trzyma poziom i jakosc) a podobno takie same modele ktore kupila siostra w Polsce maja awarie za awaria (nie mozna uzyc wiekszych obrotow itp...) Tak jest z wiekszoscia produktow znanych marek tak zywnosciowych, chemicznych czy AGD. To od nas zalezy czy bedziemy ten bubel dalej lykac czy reklamowac/bojkotowac az sie im znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallus anonymous Proszę bardzo IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 09:50 Parametry sprzętu są choćby tutaj: www.techbaza.pl teraz trzeba tylko chętnych, żeby zweryfikowali stan faktyczny z teoretycznym. Kłopot w tym, że jak znam życie producent ma napisane w instrukcji, że "parametry techniczne mogą się zmieniać bez informowania". Z autami jest podobnie - komu samochód pali tyle, ile deklaruje producent (lub choćby zbliżoną wartość)? P. Odpowiedz Link Zgłoś
fiacik-f1 Re: Proszę bardzo 01.08.11, 20:11 Moje Fiaty zawsze paliły mniej niż w instrukcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panbramkarz "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:14 Hmm z artykulu wynika tyle samo co z opowiadan moich kolegow ktorzy mowia ze u mnie we wsi sa same "dziwki" tylko nie mowia ktore to ............. wiec nie wiadomo do ktorej isc. Odpowiedz Link Zgłoś
wmc-33 A może coś więcej o tym, jak mierzyć? 01.08.11, 10:19 Załóżmy, że nasza lodówka rzeczywiście nie osiąga deklarowanych parametrów. Jak Kowalski ma to zmierzyć? Np. pobór prądu, który zależy od mocy pobieranej przez sprężarkę, a ta zależy od ustawienia termostatu, zawartości lodówki, czasu i częstotliwości otwierania drzwi, oblodzenia parownika, temperatury wewnątrz, na zewnątrz, wilgotności powietrza, warunków wentylacji, nasłonecznienia itp. Dla utrudnienia sprężarka nie pracuje przez cały czas, a miernik, którego użyjemy nie posiada certyfikatu. No i trzeba znać szczegółowo normę określającą warunki pomiaru. Z innymi parametrami też łatwiej nie będzie, jeśli nie mamy do dyspozycji certyfikowanego laboratorium. Tylko głupiutki dziennikarz po polonistyce, albo prawnik szukający naiwnych klientów może proponować klientom pomiary parametrów lodówek i reklamowanie ich na tej podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: A może coś więcej o tym, jak mierzyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:29 Miernik nie posiadający certyfikatu i określonej klasy dokładności jest tylko wskaźnikiem i jako taki nie powinien być dopuszczony do obrotu handlowego jako przyrząd. A co do "poboru prądu", to chyba miałeś na myśli zużycie energii? Zarzucasz dziennikarzom nieprecyzyjność wysławiania się, więc przynajmniej sam stosuj się do wymagań stawianych innym. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: A może coś więcej o tym, jak mierzyć? 01.08.11, 10:49 W tym przypadku "pobór prądu" jest równoznaczny ze "zużyciem energii". Skoro napięcie w sieci wynosi 230 V (a łatwo to sprawdzić), to pobór prądu jednoznacznie przekłada się na zużycie energii. Po co, więc, dziwaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: A może coś więcej o tym, jak mierzyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 18:57 napiecie w sieci to 230V +- 10% Odpowiedz Link Zgłoś
wmc-33 O poborze prądu mówi artykulik 01.08.11, 11:23 To, że trzeba jeszcze sprawdzić parametry zasilania, dodatkowo komplikuje pomiar. Wcale nie jest takie oczywiste, że cały czas w każdym gniazdku jest 230V 50Hz. A dziennikarzowi nie zarzucam nieprecyzyjności, tylko bezkresną ignorancję. Żeby Kowalski nie wiedział kompletnie, co i jak mierzyć, producenci potrafią podawać maksymalny pobór prądu lodówki, z którego nie wynika pobierana moc średnia, a równolegle ilość energii pobieranej średnio na dobę lub na rok, z czego nie wynika pobór prądu, który można bezpośrednio zmierzyć, jeśli się umie, co wcale nie jest takie oczywiste. Ze względu na duży prąd startowy sprężarki lodówki, użycie standardowego miernika przeznaczonego na max. 10 A i włączonego w szereg z lodówką skończy się natychmiast przy włączeniu zasilania spaleniem zabezpieczeń w mierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartiepl Re: O poborze prądu mówi artykulik IP: 193.111.144.* 01.08.11, 12:14 Producenci podają jak najbardziej poprawne dane: maksymalny pobór prądu, żeby było wiadomo jaki bezpiecznik musi być w obwodzie i zużycie energii w jednostce czasu. Ale oni wiedzą do czego służy watomierz :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyp Re: O poborze prądu mówi artykulik IP: *.elbudowa.com.pl 01.08.11, 14:34 50 Hz to akurat musi być zawsze, jest możliwa tylko bardzo delikatna odchyłka. co do 230VAC to może być i 215 np. jak linia długa a daleko do transformatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcik "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:24 Mam LIEBHERA z tzw górnej półki zuzywa mniej prądu niz mała lodówka kupiona na działkę marki Beko.fakt ,że całkiem rózna tez była cena ,ale sądzę ze po kilku latach uzytkowania sama na siebie zarobiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Czas skończyćz ekomanią! IP: 80.50.126.* 01.08.11, 10:40 Dobry sprzęt musi zużywać dużo prądu. Kiedy użądzałem mieszkanie wybierałem sprzęt, który zużywa najwięcej prądu i wody. W ten sposób wiem, że lodówka dobrze chłodzi, zmywarka solidnie zmywa a pralka dobrze pierze i płucze. Największym problemem jest obecnie dostęp do wpełni sprawnych żarówek. Na szczęście zrobiłem sobie zapas. Mam nadzieję, że za kilka lat skończy się ekomoda. Jak ktośjest głupkiem wierzącym w to co mówią w mediach dziennikarze czytujacy pseudonaukowców, to niech wyjdzie na dwór. Mamy środek lata i od miesiąca pada deszcz i jest ZIMNO. Gdzie więc jest to globalne ocieplenie? Czy ekolodzy którzy je wymyślili wyszli kiedyś poza laboratorium??? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Czas skończyćz ekomanią! 01.08.11, 10:50 "Czy ekolodzy którzy je wymyślili wyszli kiedyś poza laboratorium???" Oni nie musieli wychodzić, bo nigdy w nim nie byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Czas skończyćz ekomanią! IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 11:17 Tirinti - co za głąb, a powiedz no Ziemia jest okrągła, czy płaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czas skończyćz ekomanią! IP: 95.108.105.* 01.08.11, 11:30 Nie glab tylko osoba trzezwo myslaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartiepl Re: Czas skończyćz ekomanią! IP: 193.111.144.* 01.08.11, 12:08 Może zajrzyj do słownika co znaczy słowo "globalne"? My cieplej już mieliśmy - Europa przez ostatnie dziesięciolecia miała bardzo łagodny i ciepły, jak na to położenie, klimat. Ocieplenie w Arktyce powoduje właśnie to, co mamy za oknem: deszczowe i chłodne lata, długie i mroźne zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
quiconque "DGP": Klienci nabici w lodówkę 01.08.11, 10:58 jak długo jeszcze będą nas hu....ać na Zachodzie wysyłając produkty na tzw rynek wschodni Kupujemy za tę samą cene albo drożej kosmetyki L'Oreal, Nivea i inne a jakość tych produktów o niebo gorsza niż oryginalne z rynku francuskiego czy niemieckiego To samo dotyczy środków czystości, proszków do prania. Skoro płacimy tyle samo co francuzi to chcemy mieć taką samą jakość a nie jekieś badziewie Tak juz do końca świata będą nas traktować jak idiotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę 01.08.11, 11:38 quiconque napisała: > jak długo jeszcze będą nas hu....ać na Zachodzie wysyłając produkty na tzw ryn > ek wschodni > Kupujemy za tę samą cene albo drożej kosmetyki L'Oreal, Nivea i inne a jakość > tych produktów o niebo gorsza niż oryginalne z rynku francuskiego czy niemiecki > ego To samo dotyczy środków czystości, proszków do prania. Skoro płacimy tyle s > amo co francuzi to chcemy mieć taką samą jakość a nie jekieś badziewie Tak juz > do końca świata będą nas traktować jak idiotów ? Nie zapomnij tylko przypadkiem, że te wyroby AGD, na które narzekasz, często są montowane właśnie w Polsce... To świadczy o jakości pracy Polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montarzystka Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:40 no właśnie, kiedyś pracowałam na taśmie produkcyjnej i to prawda, nawet jak ktoś przypadkiem chciał pracować uczciwie, to zaraz pojawiała się masa inżynierków i potrafili totalnie rozwalić produkcję... zresztą nikt nie był tak naprawdę zainteresowany żeby coś się kupy trzymało, wszystko było na odwal się jak najmniejszym kosztem, a dopiero jak już się coś stało, to wielki krzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: 82.146.248.* 01.08.11, 11:39 Jeszcze długo będą nas traktować jak pigmejowatych półgłówków. Bo przecież u nas za konsumentem nikt się nie wstawi, ani sąd, ani organizacje konsumenckie. A sam klient to sobie może...! Więc skoro się zgadzamy żeby nas tak traktowano, a państwu jest to obojętne, to tylko głupi nie skorzystałby z okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.janikosoda.pl 01.08.11, 11:43 Warto przejrzeć materiały z tych badań, są tam np. skany naklejek fabrycznych. Na OK 80% jest napisane "MADE IN POLAND" Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata jesteśmy murzynami europy 01.08.11, 12:57 sprzedaja nam drogo tanie i badziewne koraliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PreDom Czy ma ktoś osobiste doświadczenie z pralkami IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 11:46 BOSCH-a? Niedawno kupowaliśmy wraz z żoną pralkę. Dotychczasowa, 9-letnia Amica nie była wcale taka najgorsza oraz posiadała wszystkie istotne gadżety i funkcje, ale łożyska się w niej wyrobiły. Przy wirowaniu hałasowała tak, jak startujący samolot - sąsiadka z dołu miała prawo się skarżyć. W małym sklepie w Katowicach-Ochojcu kobieta zachwalała nam pralki przywożone wprost z Monachium ("echt niemieckie, żadne tam czeskie, włoskie czy tureckie"). Owszem, zdecydowaliśmy się na kupno, gdyż stosunek cena : wartość użytkowa uznaliśmy za korzystny. Z nabytku jesteśmy, jak na razie, bardzo zadowoleni. Tym niemniej, gwoli zaspokojenia zwyczajnej ciekawości, zapytuję Was: jak wy uważacie, czy prawdziwa niemiecka jakość nadal znaczy to, co dawniej? Czy nasz sprzęt z odciśniętą z tyłu pieczątką Made in Germany na pewno będzie się sprawował lepiej, niż sprzęt BOSCH-a opatrzony dokładnie tym samym symbolem literowo-cyfrowym, lecz dodatkowo posiadający literki PL (zmontowany we wspólnej fabryce Boscha i Siemensa w mieście Łodzi)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soze74 Do: PreDom'a IP: *.net 01.08.11, 12:53 Mam WFL1200 polskiej produkcji od 11 lat. Do niedawna bez awarii, ostatnio programator przestał obsługiwać "gorące" programy. Naprawa nie opłacalna więc rozglądamy się za następną (tej samej firmy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobenna Re: Czy ma ktoś osobiste doświadczenie z pralkami IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 15:00 Bosch WFB 1604, od 13 lat na chodzie bez kalgonu i bez problemów przy czterech osobach w rodzinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PreDom Made in Germany czy IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 12:39 Made in Poland? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (x)(x) problem lezy gdzie indziej... ceny pradu z sufitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 12:07 elektrownia ma 2gr. za 1kWh w obrocie 17gr a odbiorca placi 55gr oczywiscie prad jest luksusem gdyz wliczaja akcyze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel Moglibyście choć napisać do jakich firm nie ma... IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 12:19 ...zastrzeżeń. Ale nic - na ten temat sza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek Tylko wszystkie niemieckie zdaly test IP: *.adsl.alicedsl.de 01.08.11, 12:44 Jak przeczytalem tytul, to pomyslalem, ze pewnie niemieckie zdaly test, a inne badziewie oklamuje. I taka jest prawda. Jednak marka jest marka. Odpowiedz Link Zgłoś
fiacik-f1 Re: Tylko wszystkie niemieckie zdaly test 01.08.11, 20:12 Polar też zdał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.11, 12:47 Bajki i bajeczki dla gawiedzi a gawiedź emocjonalnie się podnieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifka "DGP": Klienci nabici w lodówkę IP: *.ghnet.pl 01.08.11, 13:24 Test. Monsanto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Mastercook by FAGOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:59 rocznik 2007, model LCE 618 AX. Zepsuła się po niespełna 4 latach użytkowania. Elektroniczny panel zaczął wariować, zapowietrzyła się. Serwisant odpowietrzył, nabił. Koszt: 200 zł. Odkleiła się ścianka mrożenia w chłodziarce. Płyta chłodząca powinna być metalowa, a nie PLASTIKOWA. Zdaniem serwisanta nie opłaca się naprawiać i za każdym razem nabijać za 200 zł. Może pochodzić miesiąc lub pół roku. Takie robi się dziś chłodziarki. Poprzednia, służyła nam kilkanaście lat. Płyta chłodząca była METALOWA (Polar). Era tandetnych i niskiej jakości sprzętu nadeszła. Konsument MUSI wymieniać AGD co kilka lat. Taka jest polityka. Cóż, podobnie jest z autami... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Mastercook by FAGOR 01.08.11, 15:13 Bo Polar to firma która zjadła zęby na lodówkach, do dzisiaj trzymaja poziom, mimo że panowie w marketach odradzaja ich kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Zaloze sie, ze klienci nie sprawdzaja i nie wiedza 01.08.11, 18:27 przy jakich nastawach i w jakich warunkach sprzet pobiera moc specyfyikowana przez producenta. Odpowiedz Link Zgłoś