kamil.ran 13.09.11, 16:57 autostrada A4 na Podkarpaciu nie będzie gotowa na EURO ponieważ nieudacznik Grabarczyk nie poradził sobie z żabami które blokują budową - Boże to jest chore, co za idioci nami rządzą, żeby nawet żaby ich pokonały! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:01 Rozumiem że chodzi o okres ochronny? Co oni, nie wiedzieli o tym wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.ran Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:05 tak okres ochronny ale bez przesady, droga przecież jest ważniejsza od kilku żab, powinni budować drogę i olać te żaby Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:09 Nie ma bata. Nie można. Rzecz jednak w tym że wykonawca powinien przewidzieć to w harmonogramie. Albo schrzanili organizację (za małe moce przerobowe, zła organizacja robót) i szukają wymówki, albo zapomnieli o tym... co też jest de facto schrzanieniem organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 17:34 Tylko co do tych zaniechań czy błędów ma Grabarczyk? Nie to żebym nadmiernie lubił faceta ale obwinianie go za każde spóznienie pociągu i błędy wykonawców autostrad jest już nudne i moim zdaniem głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 17:37 Ktosik podrzucił link sugerujący że to archeologia. Możliwe w tamtym rejonie... te wszystkie wędrówki ludów głupie i inne grody czerwieńskie:/ Tak czy siak też nie wiem czemu czepiać się tu Grabarczyka. Przy COVECu jeszcze nieco można było... ale nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 18:28 humbak napisał: > Ktosik podrzucił link sugerujący że to archeologia. Możliwe w tamtym rejonie... > te wszystkie wędrówki ludów głupie i inne grody czerwieńskie:/ Humbak, odwołaj to natentychmiast! > Tak czy siak też nie wiem czemu czepiać się tu Grabarczyka. Przy COVECu jeszcze > nieco można było... ale nie tu. To nie Grabarczyk jest winny, ale ryży Thusek. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 18:39 Znaczy że wędrówki ludów mądre były?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 18:41 Nie nabiorę się na to pytanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 18:44 No wiesz?! Zdajesz sobie sprawy ile czasu potrzebowałem by wpaść na tak finezyjną zasadzkę?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 18:52 Zdaję sobie, ale czytałam najpierw wszystkie posty, zanim się dopisałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 20:37 Miarkuj się, wszak mam na Ciebie haka-humbaka ;) ps. masz na pocieszkę > www.torun.webd.pl/piernik/piernik6.gif & do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Masz rację najprawdopodobniej. 13.09.11, 20:56 Żeby nie wyjść na tchórza i podtrzymać imidż badboja... pójdę spać udając że nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Olewanie zab tez nie przejdzie. 13.09.11, 17:09 A tak powazniej, dzieki temu nie wydadza pieniedzy, ktorych i tak NIE MA. Stad nie mieli najmniejszego powodu, aby cokolwiek zrobic. Nawet z zabami. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Olewanie zab tez nie przejdzie. 13.09.11, 17:13 Sądzisz ze Polimex nie trąbiłby że GDDKiA nie płaci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Olewanie zab tez nie przejdzie. 13.09.11, 17:23 Ten odcinek A4 buduje greckie konsorcjum. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Olewanie zab tez nie przejdzie. 13.09.11, 17:28 www.a4rzeszow-jaroslaw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:10 kamil.ran napisał: > powinni budować drogę i olać te żaby No ale olano nie będące pod ochroną żaby tylko nie będących pod ochronę barbarzyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:10 Za ochronę żab dostanie od Gąsiorowej i Muchy bukiet kaczeńców? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:14 Deficyt wolniej bedzie rósł, nic tylko sie cieszyć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:16 Co to zmieni, skoro roboty i tak skończą w przyszłym roku? Ile faktur można opóźnić na następny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:14 polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/rzeszow/news/sa-opoznienia-na-budowie-a4-powodem-min-zaby,1607884,229 Pisię jak nie skłamie to chore jest. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:18 To oni nie widzą co się robi, jak wygrzebie się jakieś obiekty archeologiczne?! Chowa się do jasnej ciasnej.... tak wiem, to niemoralnie, ale dla budowlańca archeologia to jedno z najstraszniejszych słów. Nawet gorsze niż BHP:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:25 humbak napisał: > To oni nie widzą co się robi, jak wygrzebie się jakieś obiekty archeologiczne?! > Chowa się do jasnej ciasnej.... tak wiem, to niemoralnie Nie, jest to złamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:27 Sorry, ale nie mam cienia wyrozumiałości dla tych pisiwskich kłamców :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:30 Owszem, jest to łamanie prawa... na codzień łamie się je nieraz niestety... choćby na drodze:/ A że ja niby jestem pisowskim kłamcą? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:34 humbak napisał: > Owszem, jest to łamanie prawa... na codzień łamie się je nieraz niestety... cho > ćby na drodze:/ Nie dość, że łamanie prawa, to działanie przeciw własnemu narodowi. > A że ja niby jestem pisowskim kłamcą? No coś ty - ten, co dziś występuje pod nickiem "kamil.ran". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:39 > Nie dość, że łamanie prawa, to działanie przeciw własnemu narodowi. Wiem k... Nie tylko własnemu. To jest ogólnoświatowe dziedzictwo. Interesuje się archeologią nieco to czuję bluesa... co nie zmienia faktu że budowlańcy mają przez to przerąbane i nieraz odwalają chamówę. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:42 humbak napisał: > > Nie dość, że łamanie prawa, to działanie przeciw własnemu narodowi. > > Wiem k... Nie tylko własnemu. To jest ogólnoświatowe dziedzictwo. Interesuje si > ę archeologią nieco to czuję bluesa... co nie zmienia faktu że budowlańcy mają > przez to przerąbane i nieraz odwalają chamówę. To tylko źle świadczy u budowlańcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:47 Trochę tak... weź jednak pod uwagę jaki skutek dla firmy średnich rozmiarów, czy małej ma wpływ wstrzymania robót na kilka miesięcy. To nie jest usprawiedliwianie. Po prostu wyjaśniam co ich motywuje. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:56 humbak napisał: > Trochę tak... weź jednak pod uwagę jaki skutek dla firmy średnich rozmiarów, cz > y małej ma wpływ wstrzymania robót na kilka miesięcy. To nie jest usprawiedliwi > anie. Po prostu wyjaśniam co ich motywuje. Ależ ja to rozumiem. Straty są jednak większe, gdy dla interesu średniej wielkości firmy poświęca się dziedzictwo kulturowe ludzkości. Przecież też to rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 17:57 Przecież napisałem, że tylko wyjaśniam motywację. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: No a jak jest naprawdę, kłamczuszku ? 13.09.11, 18:00 humbak napisał: > Przecież napisałem, że tylko wyjaśniam motywację. Gdybym była właścicielką firmy budowlanej, też bym się wściekała. No, ale trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nie lej krokodylich łez, Humbaku. 13.09.11, 18:33 humbak napisał: > > Nie dość, że łamanie prawa, to działanie przeciw własnemu narodowi. > > Wiem k... Nie tylko własnemu. To jest ogólnoświatowe dziedzictwo. Interesuje si > ę archeologią nieco to czuję bluesa... co nie zmienia faktu że budowlańcy mają > przez to przerąbane i nieraz odwalają chamówę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Humbaku! 13.09.11, 18:31 Grabisz sobie! humbak napisał: > To oni nie widzą co się robi, jak wygrzebie się jakieś obiekty archeologiczne?! > Chowa się do jasnej ciasnej.... tak wiem, to niemoralnie, ale dla budowlańca a > rcheologia to jedno z najstraszniejszych słów. Nawet gorsze niż BHP:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:16 Pislamisto ,a nie zajknales sie ze roczne opoznienie bylo z powodu radnych PIS , ktorzy blokowali rozpoczecie budowy !!!! Tutaj dyskusja na ten temat : forum.gazeta.pl/forum/w,30,128797470,,Podkarpacki_odcinek_autostrady_A4_nie_bedzie_od_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:21 Złej tanecznicy przeszkadza rąbek u spódnicy,Grabarczykowi przeszkadzają żaby w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:22 Zoilu, przeczytaj z łaski swej inne posty w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:27 Nie pisze w innych postach że ten odcinek A4 budują Grecy.Zrobią to samo co Chińczycy na A2,zrezygnują ze współpracy z takim ministrem.Grabarczyk będzie musiał zjeść następną żabę! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:32 Polacy do spółki ze Słowakami. Nie wiem skąd jest Tebodin, ale mogę sprawdzić. Natomiast co ma do tego Grabarczyk to tak średnio rozumiem. Chyba znowu istotne jest przywalić PO. Przypomnij ile dróg wybudowało twoje ulubione SLD i w jakim stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:42 Gierek przez 2 lata wybudował trasę szybkiego ruchu Warszawa-Katowice.Grabarczyk budował by gierkówkę przez 2 kadencje sejmowe(8 lat) Gierek przez 3 lata zbudował CMK,Tusk robił by to przez 3 kadencje(12 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:46 Jedynka (i ósemka) Gierka to droga dwupasmowa z kolizyjnymi skrzyżowaniami, budowana w realiacj księżycowej gospodarki PRL, któa posypała się gdy ruch zaczął się nasilać. Tusk nic nie robił 3 kadencje. Rozumiem że uciekasz od odpowiedzi. Nie dziwię Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:52 Gierkówka "posypała" się po 20 latach eksploatacji ale na ówczesne czasy tak jak CMK były wykonaną robotą o wielkiej skali.A 40 lat po Gierku Tusk i Grabarczyk POwtarzają tylko:ProjektujEMY,zrobIMY,zamierzAMY Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:53 Porównaj jej standardy z tym co powstawało na zachodzie i nie męcz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 18:09 humbak napisał: > Porównaj jej standardy z tym co powstawało na zachodzie i nie męcz. Porównujesz polskie standardy z lat 70 z ówczesnymi zachodnioeuropejsjimi standardami? Chociaż CeeMKa była już w owym czasie na poziomie techniki zachodnioeuropejskiej.A dziś po 40 latach,w tym 20 kapitalistycznych jak szybko pędzą polskie pociągi? Ano wolniej niż w cz\asach kolei warszawsko-wiedeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 18:38 Niebardzo. Naonczas na zachodzie ruszały już szybkie koleje. A CMK to był nasz szczyt. A dziś to przez 20 lat zbieraliśmy się po burdelu po PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 17:55 Acha, żeby było jasne. Nie uważam obecnych prac za jakąś szczególną zasługę PO. Jak już jest kasa, da się budować. Po prostu drażni mnie namolne przywalanie się przy każdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Nie pisz bzdur, zoil44elwer 13.09.11, 17:59 zoil44elwer napisał: > Gierek przez 2 lata wybudował trasę szybkiego ruchu Warszawa-Katowice.Grabarczy > k budował by gierkówkę przez 2 kadencje sejmowe(8 lat) Gierek przez 3 lata zbud > ował CMK,Tusk robił by to przez 3 kadencje(12 lat). Przez 10 lat rządów Gierek zbudował jedną drogę - nie patrząc na prawa własności. A wiemy, że wybudował ją dla Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Nie pisz bzdur, zoil44elwer 13.09.11, 18:01 Zagłębia do diaska!!! On był z Sosnowca! Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Nie pisz bzdur, zoil44elwer 13.09.11, 18:03 humbak napisał: > Zagłębia do diaska!!! On był z Sosnowca! Tfu, na psa urok ! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie pisz bzdur, zoil44elwer 13.09.11, 18:16 Dworzec Centralny,Zamek Królewski w Warszawie,Port Północny,1,5 miliona mieszkań,PKN Orlen/FSM w Tychach i Bielsku B,Hutę Katowice(sprzedane za sporą kasę zagraniczniakom).....Dużo jak na dekadę 1 Gierka.A co zbudowano od 1989? 2000 Orlików gminnych! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie pisz bzdur, zoil44elwer 13.09.11, 18:35 woda_woda napisała: > zoil44elwer napisał: > > > Gierek przez 2 lata wybudował trasę szybkiego ruchu Warszawa-Katowice.Gra > barczy > > k budował by gierkówkę przez 2 kadencje sejmowe(8 lat) Gierek przez 3 lat > a zbud > > ował CMK,Tusk robił by to przez 3 kadencje(12 lat). > > Przez 10 lat rządów Gierek zbudował jedną drogę - nie patrząc na prawa własnośc > i. A wiemy, że wybudował ją dla Śląska. I drugą > Katowice-Wisła. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 18:23 Żaby stworzyły mocniejszą spółdzielnię niż Grabarczyk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 18:47 Lepszy i skuteczniejszy był Rysiu,on dzięki plecom Zbycha wyciął drzewa pod budowę wyciągu narciarskiego w Karkonoskim Parku Narodowym łamiąc i depcząc europejski program Natura 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: żaby pokonały Grabarczyka - nie będzie A4 13.09.11, 19:04 Odwołaj kłamczuchu:-) Na kilku odcinkach autostrady A4 budowanych na Podkarpaciu opóźnienia sięgają od dwóch do trzech miesięcy - poinformował w środę na konferencji prasowej dyrektor rzeszowskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Wiesław Kaczor. - Jedną z takich przyczyn są badania archeologiczne, zwłaszcza na odcinkach na wschód od Rzeszowa. Jeśli stanowisko archeologiczne zostanie odkryte, to konserwator zabytków wstrzymuje wykonanie robót na co najmniej miesiąc i dalej o ulewnych deszczach i żabach... Kłamstwo ma krótkie nogi:-) Odpowiedz Link Zgłoś