Dodaj do ulubionych

T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam

• Gość: MAREK Re: T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam IP: *.acn.waw.pl 14.10.11, 18:29
      Zasadniczo co do porównania nie masz racji wraz z erą tv z vod i nagrywarkami wszystkie reklamy można łatwo przewinąć oraz ominąć.
    • Gość: Karol T-Mobile chce udostępniać internet bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 18:31
      mnie te reklamy nie przeszkadzają bo ja po prostu co jakiś czas usuwam je wszystkie z komórki jednym ruchem.
    • Gość: sceptyk Jestem za. Jak ktoś chce reklamy to niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 18:36
      zamówi abonament z reklamami.
      I proste.
      Np. 10 złotych droższy.
      A to, że do gazety.pl nikt nie zajrzy pozwoli wreszcie niektórym na samodzielne myślenie ;-)
      Przestaną głupoty powtarzać.
    • oelefante To będzie sprzyjało monopolizacji internetu 14.10.11, 18:37
      Wielkie koncerny sobie poradzą, ich ten problem nie będzie dotyczył. Stracą na tym małe i średnie serwisy, dla których spadek wyświetlania reklam o kilka/kilkanaście procent to być albo nie być.
      No, ale skoro internauci tak się z tego cieszą... najwyraźniej chcą skupienia internetu w rękach kilkudziesięciu największych graczy.
    • rmiechowicz T-Mobile chce udostępniać internet bez reklam 14.10.11, 18:49
      Kiedyś na mojej wsi nie było stałych łączy do Internetu. Miałem modem analogowy i wykupywałem pakiety na transfer danych.
      To była masakra, jak długo się otwierały strony Internetowe: 7 min czasami. Ale średnio 3 do 4 min.
      Aż kiedyś zainstalowałem sobie Adblocka. I nagle Internet zmienił swoje oblicze - strony otwierały si·ę w mniej niż minutę, komp przestał "mulić" i wykupione pakiety zaczęły wystarczać do końca miesiąca.

Niech tylko ludzie sobie uświadomią, że za każdą reklamę oglądaną w necie na smartfonie płacą własnymi pieniędzmi, że gdyby nie było reklam, mogli by wykupywać mniejsze (tańsze) pakiety i strony otwierałyby się szybciej! Jak poznają neta bez reklam w komórce, to zatęsknią za takim w kompie i zainstalują adblocka.

A awantura wokół wprowadzenia tej usługi, tylko przyśpieszy ten proces. Im bardziej nagłośniona, tym więcej ludzi uświadomi sobie, że bulą własna forsę za reklamy, które im dyndają.
    • czytacz.1 Re: T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam 14.10.11, 18:58
      Ależ wynalazek, też mam internet bez reklam, wystarczy kupić pełny program antywirusowy, mają one opcje blokowania reklam. Mój Kasperczak wycina 99% banerów nawet filmy puszcza bez reklam (obejrzenie których warunkuje puszczenie filmu).
    • Gość: sqro Re: T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.11, 19:02
      Platformom satelitarnym nadawcy treści płacą za dzierżawę transponderów
    • wkwony pier...olenie w bambus 14.10.11, 19:17
      internet powstał i rozwinął się bez reklam - a reklamy są największym syfem w sieci. A po drugie reklamy nie mają nic wspólnego z treścią (tzw. contentem) poza tym, że syfią. Dziękuję bardzo za taki "content" - przechodzę do t-mobile jak tylko zrealizują to o czym mówią. Internet bez syfu był bardziej wartościowy.
    • carlitos Ad-block! 14.10.11, 19:21
      I wszystko jasne. Mam go od paru lat i zapomniałem, że w internecie są jakieś reklamy. Ostatnio przypadkiem go wyłączyłem i byłem w małym szoku. To jest jakaś masakra. Nie da się czytać, z wszystkich stron atakują wyskakujące okienka. Niech się branża reklamowa nie dziwi, że ludzie chcą się przed tym bronić. Ja rozumiem jakiś banner reklamowy, ale to co teraz wyprawiają to jest raczej bardzo skuteczna antyreklama. Widok takiego latającego okienka z logo jakiejś firmy budzi przede wszystkim złość a agresję a chyba nie o takie skojarzenia im chodziło.
      Podsumowując - bez Ad-blocka ani rusz.
    • Gość: Paranoid Android T-Mobile chce udostępniać internet bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.11, 19:32
      Polecam przeglądarkę Dolphin na Androida podobna do komputerowej wersji Opery plus blokuje reklamy i filmiki na stronie, (otwierają się dopiero po kliknięciu)
    • Gość: klient Re: T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam IP: 69.195.136.* 14.10.11, 19:43
      "Jasne, że operatorzy ponoszą duże koszty na infrastrukturę, ale przecież nie udostępnia Internetu za darmo tylko w ramach płatnych usług świadczonych klientom. "

Tak jest. N.p. klient, który wykupi sobie pre-paid mobile Internet, z limitem przesyłu danych,
      płaci "jak za zboże" za reklamy, których nie zamawiał i które go tylko irytują.
      Jeśli ktoś chce sobie rozsyłać swój junk-mail to niech płaci "za znaczki" albo sobie wsadzi to gdzieś.
      Zapłaci taki za normalny e-mail a potem uzywa go jako broni masowego rażenia, zaspamowując cała siieć.

To jest zwierciadlane odbicie problemu z piratowaniem programów, muzyki i filmów, rzekomo
      nieszkodliwym.
    • morowy W końcu mamy wolny rynek, jeśli 14.10.11, 20:36
      ktoś będzie chciał oglądać reklamy w necie, w co bardzo wątpię, bo nie do tego służy net, to może przenieść się do innego operatora.
    • sure Re: T-Mobile chce udostępniać Internet bez reklam 14.10.11, 20:39
      to ma być opcja więc każdy będzie mógł wybierać. jak korzystasz z mobilnego internetu i masz limit 1 gb to ma zanaczemie a reklamodawcy czy firmy je publikujace ci za transfer nie zapłacą. Ale to tyeż jest grubymi nicmi szyte i nie hodzi nawet o zapychanie łącz internetowych czy tez nakładów finansowych na infrastrukturę za którą w ostatecznym rozrachunku i tak klienci płacą a pewnie o to ze sami beda mogli owymi reklamami nas zasypywać.
    • Gość: gość T-Mobile chce udostępniać internet bez reklam IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 13:22
      Jestem za tym żeby w końcu zablokować reklamy w mobilnym internecie. Pobierają transfer za który płacimy i nic z tego nie mamy. Raptem jakiś drobny procent ludzi korzysta z internetu mobilnego więc strony internetowy wiele by nie straciły. Standardem powinno być to że w internecie w telefonie reklamy są blokowane. Naprawdę to irytujące kiedy wyskakuje reklama zasłaniająca cała stronę i nie sposób jej wyłączyć. T-Mobile stoi po stronie klientów a nie reklamodawców.. i tak powinno być
    • Gość: Izis T-Mobile chce udostępniać internet bez reklam IP: *.v53.interkam.pl 17.10.11, 19:12
      Ja stanowczo jestem na TAK jesli chodzi o pomysl T-Mobile. Przeciez powszechnie wszystkim wiadomo, ze internet w telefonie wyglada inaczej i jest ubozszy o wiele rzeczy po to, zeby chodzil sprawniej. Nie rozumiem postawy tego calego IAB. Wiadomo, ze chodzi im wylacznie o strate pieniedzy zainwestowanych w reklamy. Zal, ze nie wystarczy im ilosc internautow komputerowych jako odbiorcow swoich reklam. Brak slow... Mam nadzieje tylko, ze T-Mobile nie zwatpi poprzez to i beda z tym walczyc. Napewno znajda sie jakies dobre argumenty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka