Dodaj do ulubionych

Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha...

IP: *.multimo.pl 21.10.11, 07:51
poczta niech najpierw weźmie się za poprawianie działania w swoim podstawowym profilu. prezydent Kwaśniewski zafundował nam niemiłą niespodziankę sankcjonując monopol tego badziewia. choć konkurencja to tez lipa. jak moja prenumerata zaczęła dochodzić przez inpost to co 3 przesyłka ginęła, a średnie opóźnienie w stosunku do poczty wynosiło 7 dni. po gromkich skargach prenumeratorów powrócono do poczty polskiej, a tu też, jak wiadomo, różowo nie jest!
Obserwuj wątek
    • Gość: piasek Klienci też mają strategię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 10:04
      Jak tylko będzie wiadomo, kiedy nastanie koniec monopolu, jak tylko będzie określona godzina W, to z odpowiednim wyprzedzeniem zostaną złożone wymówienia i od dnia W miliony listów dużych podmiotów nie będą rozsyłane przez PP za 1,1 zł/szt, tylko przez alternatywny podmiot za 0,8 zł/szt.
      • monster_truck Związki zawodowe 21.10.11, 10:46
        Jeżeli związki zawodowe nie zgodzą się na zmiany to będziemy mieli dwie wiadomości:
        - zła - poczta polska zbankrutuje
        - dobra - będziemy mieli o 72 związki zawodowe mniej.
        Zawsze trzeba szukać tej dobrej strony ;)
      • Gość: ojek Re: Klienci też mają strategię. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 11:55
        No, albo za 8zł
    • oskarw85 Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... 21.10.11, 10:16
      > Jóźkowiak w ręku trzymał smycz z tym hasłem, takie smycze mają też dostać wszyscy menadżerowie PP.

Tak, to na pewno pomoże. Słowa, słowa, słowa i wiejski PR...
    • Gość: PO_tworek Przecinki, przecinki, przecinki. IP: *.147.85.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 10:25
      Korektor zaspał?
      • Gość: yaah Re: Przecinki, przecinki, przecinki. IP: *.unknown.vectranet.pl 21.10.11, 11:16
        No i co/kto to jest ta cholerna Pocza?
    • Gość: klakier Re: Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem IP: *.nyc.res.rr.com 21.10.11, 10:40
      Czy kiedykolwiek wystawiłeś nos poza swoją wiochę ? U mnie na wsi poczta też zdycha. Przesyłki giną lub przychodzą ze skandalicznym opóźnieniem. Pomimo to, że The United States Postal Service jest federalną agencją z własną policją i chroniącym je prawem, też padła ofiarą internetu, globalizacji, deficytu budżetowego, konkurencji i depresji. Każde państwo ma swoją pocztę bo ustawowo musi mieć pełną kontrolę nad wewnętrzną korespondencją.
    • Gość: Patron Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... IP: *.252.38.89.internetia.net.pl 21.10.11, 10:40
      PR jest przydatny potrzebne są konkrety wylot wszelkich biurew pozostawienie listonoszy doręczycieli paczek i może jakiś śladowych ilości sprzedawców większych miastach. Reszta drenujących kieszenie nierobów won z PP. Słowa są tanie panie prezesie Jóźwiak my chcemy zobaczyć czyny. Nie ma dla nas znaczenia czy będzie pan X czy Y na stanowisku prezia, ale ma znaczenie jak funkcjonuje PP dosyć bredzenia.
    • Gość: KBL Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... IP: *.snt.pl 21.10.11, 10:50
      Dość to wszystko zabawne...
      Obudzili się - rok przed uwolnieniem usług pocztowych chcą wykonać rewolucję na którą lekką ręką potrzeba 4-5lat. Dodatkowo - odzyskać zaufanie na którego utratę pracowali dzielnie jakieś 10.
      A kursy MBA itp - rewelacja - jak całość dupnie - "managiery" będą miały łatwiej nową pracę znaleźć.
    • borsuk07 Poczta ma nową strategię-DOBRE bo kto bedzie 21.10.11, 11:26
      szkolił i brał te pieniadze - " premie oraz szkolenia (głównie uczące technik sprzedaży, obsługi klienta oraz menadżerskie np. studia MBA) pójdzie w tym czasie 750 mln zł "
    • r_mol Na początek proponowałbym automaty do znaczków 21.10.11, 12:48
      W tej chwili są tylko w nielicznych urzędach i sprzedają jeden nominał.
    • remo29 Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... 21.10.11, 13:07
      > Mamy nadwyżki ludzi którzy nic nie robią - twierdził Jóźkowiak.

Wystarczyło mnie zapytać, bez zatrudniania na stanowisku prezesa zarządu.
    • Gość: Smerfetka Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 13:16
      Przecież nie chcą zarabiać i nad tym niech się Pan Prezes zastanowi.!!!!!!!!! Jak potrzebuję znaczek na list to muszę stać na poczcie około 1 godziny bo jest coraz mniej okienek czynnych i najczęściej rezygnuję z wysłania listu lub kartki.Poczcie nie opłaca się sprzedawać małych ilości znaczków przedsiębiorcą prowadzącym kioski , hurtownie z kartkami. Kiedyś kioski miały znaczki i więcej się wysyłało korespondencji. Teraz Ruch nie kupuje znaczków dla kiosków, a drobny przedsiębiorca nie kupi dużych ilości. Może tak Prezes zajmie się skostniałym marketingiem!!!!!!!!!!!!
      • Gość: klakier Re: Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem IP: *.nyc.res.rr.com 21.10.11, 13:36
        Racja ! Biznes powinien mieć możliwość drukowania sobie "znaczków" z internetu które powinny kosztować taniej niż w realu. Potem na poczcie wystarczy zeskanować kod z tego znaczka, w ułamku sekundy przelew z konta i przesyłka do klienta. Podobno mamy tylu zdolnych programistów ...
        • Gość: stefano Re: Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:20
          co Ty nie powiesz... jak to na wpadłeś hehe.

Mamy tez zdolnych biurokratów i zdzichów:)
      • Gość: a Re: Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 13:58
        Zgadzam się, godzinne oczekiwanie w celu załatwienia najprostszej sprawy odstrasza...
    • Gość: Ideaaaaaaaaaaaa Może przestaną sprzedawać Ludwika na poczcie :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:09
      I
    • Gość: stefano wypisze się im umowy o dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 14:11
      wtedy nie bedą przeliczac na pracownika bo będą to podwykonawcy. Proste i genialne po polsku:)
    • Gość: Miś Poczta Polska ma nową strategię. "Nie jestem Ha... IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 22:11
      Nie wiem jak Pan, ale ja "zasypałabym" tę dziurę przecinkami, a zwolnień na Poczcie nie będzie. Mogą być co najwyżej w Poczcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka