Dodaj do ulubionych

Hamburger za krew

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 20:45
Godz. 10-16 ? To osoby pracujące (np. ja) są bez szans. A nie można byłoby
np. 12-18 ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek mięso odnawia heoglobinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:53
      przy okazji ubytek krwi nie będzie zły dla organizmu, bo krew się szybko uzupełni
      • osservatorepolacco Fakdonald a krew 12.07.05, 09:25
        szybko?? tratatata, można oddaąć krew raz na dwa miesiące - oddaje się 450 ml -
        to sporo, niektórzy w taki upal [pewnie zemdląją, lub zrobi im się słabo a w
        zamian się dostaje 8 tableczek czekalady w CK a nie jaką psa-godną karmę w stylu
        Fakdonalda, błeeee
        • Gość: ania Re: Fakdonald a krew IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.07.05, 13:37
          gdyby wszyscy jedli takie posilkie regeneracyjne, to nie byloby komu oddawac zdrowej krwi...;-)
    • Gość: Michal Krew mozna oddac od 7-17 na Saskiej 63/75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:26
      Krew mozna oddac od 7-17 na Saskiej 63/75 i w soboty od 7:00 do 14:00
      Polecam, szczegolnie godziny od 7:00. Szybko milo i "przyjemnie".
      Niektorzy pracodawcy honoruja zaswiadczenie zwalniajace z pracy po oddaniu krwi.
      Szczegoly wraz z informacjami o przeciwskazaniach do oddawania krwi:
      www.rckik-warszawa.com.pl/
      • Gość: lekarz Re: Krew mozna oddac od 7-17 na Saskiej 63/75 IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 07:36
        "Każdy dawca będzie mógł skorzystać z posiłku regeneracyjnego w restauracji
        McDonald's. "

Posiłek regeneracyjny z McDonalda? McDonald restauracją? Żarty jakieś.
      • lilith76 Re: Krew mozna oddac od 7-17 na Saskiej 63/75 12.07.05, 10:08
        dzięki za info :D
        przymierzałam się oddać krew bo podobno najbardziej brakuje Rh (-), a tej mam
        pod dostatkiem.
        • lilith76 Re: Krew mozna oddac od 7-17 na Saskiej 63/75 12.07.05, 10:09
          to było do Michała i informacji o Saskiej :)
    • Gość: ab Re: Hamburger za krew IP: *.crowley.pl 12.07.05, 09:23
      Kilka takich akcji i posiłków i krwiodawcy nie będą się nadawali do oddawania
      krwi.
      • Gość: Bielańczyk Re: Hamburger za krew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:10
        Wiele osób odało by krew np. moja żona ale odrazu trzeba odać 450ml .
        Nie ma opcji np 250ml .Kiedyś można było odać mnej .Ja odaje juz krew
        parenaście lat ale dla niektórych 450ml to dużo i widzałem już ludzi którym po
        odaniu krwi było słabo .A rESTAURACJA w której trzeba płacić za ubikacje niech
        się schowa .Na ul.Saskiej w stacji krwiodastwa można zjeśc obiad cały za darmo
        i za wc się nie płaci .
        • Gość: comet Re: Hamburger za krew IP: *.crowley.pl 12.07.05, 21:10
          z tego co wiem obiadu juz naSaskiej od jakiegos czasu nie daja. A jezeli chodzi
          o dzien wolny to kazdy pracodawca ma obowiazek go uznac. I za niego zaplacic
          normalne wynagordzenie. Tak mowi Ustawa o publicznej sluzbie krwi i wydane do
          niej odpowiednie rozporzadzenie Ministra Zdrowia
          • pan_pndzelek Re: Hamburger za krew 13.07.05, 08:11
            Pracodawca, koleżko to ma jeden obowiązek: zapłacić ZA PRACĘ... i obowiązek ten
            wynika wyłącznie z umowy z pracobiorcą. W żaden dobry sposób nie da się
            natomiast uzasadnić płacenia przez Pracodawcę za czas spędzony przez pracownika
            NIE W PRACY, choćby dotyczył ten czas tak szczytnego celu jak krwiodawstwo...
            za to niech sobie płaci urzędas sejmowy wymyślający takie przepisy... w końcu
            państwo dostaje za pół darmo najcenniejszy możliwy lek czyli krew i jego psim
            obowiązkiem jest refundować WSZYSTKIE KOSZTY z tym związane a nie tylko dawać 8
            tabliczek czekolady (to razem jakieś 50 zł)...
            • Gość: berek Re: Hamburger za krew IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 01:15
              Według mnie to pracodawca ma sporo obowiazków więcej niz napisałeś... Jakby tak
              policzył i sprawdził to nawet tych i prawnie i moralnie nakazanych mało co
              który wypełnia.... Parę innych rzeczy przed mamona sie liczy. Nawet tych
              darmowych ale w pełni obywatelskich.
    • Gość: ikarus280 Chcesz mieć raka - jedz Big Macka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:41
      gdy jem hamburgera to boli mnie nera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka