Gość: skromny komentator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:32 :> Z deszczu pod rynnę... sprytny zawsze sobie poradzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyczliwy Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.ticom.pl / *.ticom.pl 03.06.04, 10:37 Lisowi brakuje doswiadczenia i jest czlowiekiem za wolno myslacym i latwo go zdenerwowac, on sie do tego nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Sejmu, albo komisji śledczej nie przebije. Polityc 03.06.04, 10:57 y do telewizji są tresowanii przez agencje kreujące wizerunki i wątpie czy zdażą się takie perełki typu "Pan jest zerem", albo "Ma Pani Owies w" Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika gramatyka i ortografia ludzie !!! IP: *.sietom / 62.233.169.* 03.06.04, 10:37 czy ktoś w ogóle czyta te brednie przed wypuszczeniem ich w świat ??? "Lis przeszedła", "koljne" itp. ... Co to za poziom ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: gramatyka i ortografia ludzie !!! IP: *.cplus.com.pl 03.06.04, 10:59 To nie są błędy ortograficzne ani gramatyczne!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAJAC Re: gramatyka i ortografia ludzie !!! IP: *.elisa-laajakaista.fi 03.06.04, 11:42 LIS NA PREZYDENTA, LEW BIERZE W LAPE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tromsoe Fakt, powinno być "przeszła" IP: *.chemo.tuniv.szczecin.pl 03.06.04, 11:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: 212.244.88.* 03.06.04, 10:41 Wy tam kaca jeszcze macie po wczorajszym dniu czy co? tyle bledow i literowek ze az wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop to dupek IP: *.chello.pl 03.06.04, 10:47 czy nie widzicie że zapatrzył się na grubego ola i też chce byc prezydentem, jak tamten mogł to on też chce ale tamten szybciej mysli, i jest bardziej śliski.To miernota chora z ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj Re: to dupek IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.04, 10:55 Cyt: "W poniedziałek informowaliśmy, że Tomasz Lis, twórca "Faktów" w TVN, przeszedła do Polsatu, gdzie został członkiem zarządu ds. programowych. Według koljnych doniesien Lis ma także poprowadzić nowy autorski program polityczny." Z przejsciem zmienil plec albo jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: to dupek IP: 195.136.33.* 03.06.04, 11:04 Przecież to nie wina Lisa, że takie błędy są i dlaczego zaraz, że jest gejem. To jest niesmaczne co napisałeś(aś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: to dupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:11 a kim ty jesteś prostaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: to dupek IP: *.netcafe.waw.pl 03.06.04, 11:42 bo polaczki to potrafia tylko zazdroscic i krytykowac czyjes sukcesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: 81.210.21.* 03.06.04, 10:54 bardzo dobre artykułko. Świetny informacja. A może jest coś, o czym nie wiemy? Słodka tajemnica Panny Tomki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 03.06.04, 10:57 Cieszę się, że znów zobaczę pana Lisa w tv. Gratuluję mu sukcesu i życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio PRZESZEDŁA? To chyba pani Tomasza :) IP: *.ppmt.com.pl / 213.199.192.* 03.06.04, 11:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Nie, to TWÓRCA ... PRZESZEDŁA !! IP: *.ppmt.com.pl / 213.199.192.* 03.06.04, 11:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Endemol (ITI) dla Polsatu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:20 W "Fakcie" przeważają fakty prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Lis poprowadzi prawicowy show w Polsacie? IP: *.blaster.pl / 62.233.226.* 03.06.04, 11:36 A potem powinni oddać Polsat Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Lis poprowadzi prawicowy show w Polsacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:57 Przeczytałem uważnie "Co z tą Polską" p. Tomasza Lisa. Jego zdroworozsądkowe poglądy na podstawowe problemy polskiego państwa i społeczeństwa oparte są na bardzo racjonalnym przekonaniu, że nie ma żadnego OBIEKTYWNEGO powodu, sprawiającego, że MUSIMY żyć w biedzie, bałaganie, bezprawiu, poczuciu codziennie traconych szans i beznadziei. Dostrzega, CZEGO NIE NAPRAWIONO PO RZĄDACH PRL-owskiej komuny, A CO ZOSTAŁO POPSUTE w 15-leciu 3-ciej RP. W wielu sprawach ma pomysły - jak się zabrać do stawiania na nogach, tego, co kolejne ekipy rządzące postawiły na głowie i jak się uporać z doskwierającymi nam plagami. Tak, "Lechu", podzielam Twoją opinię, że poglądy p. Tomasza Lisa są prawicowe. A dokładniej - centroprawicowe, (w odróżnieniu od różnych prawicowych skrajności, stanowiących specyfikę polskiego folkloru politycznego). Nie wydaje mi się zatem, żeby umieszczenie przez Ciebie w jednym worku p. Lisa i o. Rydzyka było trafne. W wielu sprawach (np. stosunek do komunizmu i tych spustoszeń, jakie tamten system poczynił w społecznej świadomości), wyrażane przez nich poglądy są zbieżne. W wielu innych - rozbieżności, w tym, co mówią i proponują, są wystarczająco duże, by obu panów traktować jako dość odległe od siebie elementy polskiej prawicy. Tak samo - p. Lis jest odległy od "Samoobrony" i LPR. Moim zdaniem - p. Lis jest stosunkowo najbliższy liberalnemu (w rozumieniu ekonomistów) skrzydłu Platformy Obywatelskiej. I, może - umiarkowanym politykom z kręgu Unii Polityki Realnej. Na pewno p. Lis, z jego wiedzą, doświadczeniem publicystycznym i łatwością nawiązywania bezpośredniego kontaktu z audytorium, (co wyraźnie widać teraz, przy okazji wielu otwartych spotkań związanych z promocją jego książki) - zdobył już sobie w polskim pejzażu politycznym pozycję jednej z ciekawszych osobowości pozapartyjnych i pozaparlamentarnych. Jeśli rzeczywiście uda mu się zorganizować własny show - będzie co oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darQadius Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.gmk.net.pl / *.gmk.net.pl 03.06.04, 12:15 Paranoja. Polsat to prowincjonalna telewizja bez klasy. Lisa miałem za pożądnego dziennikarza, ale jak zacznie pracowac dla Polsatu to w moich oczach zbłaźni sie totalnie... żałosne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.Vidz Ale moze w koncu Polsat stanie sie tv do ogladania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:41 Ale moze w koncu Polsat stanie sie tv do ogladania kiedy bedzie w niej TLis i tylko Polsatowi i nam wyjdzie to na zdrowie, ze w koncu zniknie z Polsatu papka, bary i inne szajsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Ale moze w koncu Polsat stanie sie tv do ogla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 12:53 heheheh jaka jest roznica miedzy polsatem a tvn - otoz nie ma zadnej obie te stacje to szlam i zaden lis i nielis nie pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 POLSAT brawo, tak trzymaj 03.06.04, 12:45 Cieszy mnie kierunek zmian POLSATU, który z „disco polo” stał się już dawno poważnym źródłem informacji. I nie ma tak „spektakularnych” posunięć, jak inne stacje, usuwające gdzieś w noc, a potem całkiem , najbardziej niewygodne dla „obozu” czy „grupy” programy, a nawet pozbywające się najlepszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako to dupek IP: *.chello.pl 03.06.04, 12:48 taki jak Ci co za nim stają, zacznie k...wami rzucac i bedziecie mowic ach jaki to gosciu , a potem osra polsat jak tvp i bedzie waszym nowym bożkiem po olku. ech ten awans społeczny nie moge sie do Was buraki przyzwyczaic , że teraz miasta to my. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? 03.06.04, 13:01 Proponuję na pierwszego rozmówcę... Lwa Rywina! Jeżeli Lis namówi tego pana do rozmowy - uwierzę że jest dziennikarzem. Dla ułatwienia proponuję też kilka pytań do tego pierwszego gościa: jak się czuje człowiek który spowodował upadek rządu i zniszczenie SLD? czy naprawdę istniała "grupa trzymajaca władzę", a jeśli tak to ile osób z tej GTW Rywin zna/znał osobiście? jak zamierzał się wywiązać z obietnicy spowodowania wygodnych dla Agory zmian w ustawie o rtv i skąd miał pewność że te obietnice spełni? ilu przyjaciół mu zostało po tym jak oskarżył o współpracę przy realizacji swojej intrygi prezesa Kwiatkowskiego? No i na koniec - jakie ma plany na przyszłość? P. Lis może oczywiście uzupełnić listę pytań, ale ponieważ uważa się za wybitnego dziennikarza i ma ambicje stworzyć w Polsacie trybunę opiniotwórczą - nie powinno mu sprawić kłopotu takie "małe" wyzwanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Lis się spóźnił! IP: 212.180.158.* 03.06.04, 13:01 Niestety! Pan Tomasz się spóźnił. Może i będzie gwiazdą Polsatu, ale jest ktoś mocniejszy od Niego: ----->>>> Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski. To on jest najjaśniejszą gwiazdą krajowej polityki. Prowadzi Największe Polityczne Show w Polsce. Jest niezastąpiony! Po prezydenturze pewnie będzie chciał podwyższyć sobie poprzeczkę i zawojować Europę. Kto wie? Wałęsie się nie udało, ale może temu czerwonemu lisowi(zbieżność przypadkowa) się uda? Oby NIE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xsiąże No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 13:06 Pan Tomek jest OK! Tak trzymać! TVN już dla mnie nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jachu99 Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? 03.06.04, 14:34 Panie Tomaszu niech będzie Pan raczej gotowy do rozpoczęcia kampanii prezydenckiej, ponieważ warunkiem mojego pójścia na jakiekolwiek wybory jest to że Pan będzie kandydować na ten urząd. I jeszcze jeden warunek: bez płaszcza jakiegokolwiek ugrupowania. Żygać mi się chcę gdy widzę czy słyszę tych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILK MOŻE ZOSTAĆ PREZYDENTEM A WOLI SZOŁMENEM IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 14:53 marnuje sie, odwagi i do boju o Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk MOŻE ZOSTAĆ PREZYDENTEM A WOLI SZOŁMENEM IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 14:54 marnuje sie, odwagi i do boju o Polskę na fotelu prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Trzymam kciuki za Lisa IP: *.crowley.pl 03.06.04, 15:16 Lis w Polsacie będzie członkiem zarządu oraz dyrektorem programowym. Taka funkcja daje ogromne możliwości. Będzie miał wpływ na cały program i tylko od niego zależy czy Polsat będzie nadal „wiejską telewizją” czy przyzwoitą komercyjną stacją. Polsat ma ogromne możliwości i niewykorzystany, wielki potencjał. Jest jedyną ogólnopolską prywatną stacją, ma ogromny zasięg (inaczej niż TVN), a oglądalność tak marną, że TVN depcze im po piętach. W Polsacie ciągle pokazują się ci sami ludzie, wieczny-niezniszczalny Ibisz prowadzący wszystko co tylko można: teleturnieje, reality, nawet wybory Miss, w polsatowych serialach bez przerwy ci sami aktorzy, tak że nie wiesz czy to jeszcze Samo życie czy już zaczął się Pensjonat pod różą, czy jeszcze inne badziewie. Zobaczymy jak Lis sobie poradzi, wyzwanie jest ogromne, „odchamić” taką stację to nie lada sztuka, a „odchamić” tak żeby nie stracić oglądalności i reklamodawców – to zadanie prawie niemożliwe... trzymam kciuki za Tomka Lisa, mam nadzieję że mu się uda, a wtedy dużego i małego Waltera skręci ze złości he, he, he.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Lis poprowadzi polityczny "o-show-om" IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 03.06.04, 15:03 To bedzie o-show-om polityczny . To wielka sztuka prowadzic taki o-show-om dla krasnoludkow - bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc lewicowy Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.04, 15:09 Lis Tomasz to mądry i wykształcony człowiek, mógłby być kimś ważniejszym niż dotąd ale skoro pracować będzie w Polsacie to obawiam się, że dojdzie do opinii takiej jaką mają programy Bigbrazerskie! Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Propozycja dla Lisa IP: *.crowley.pl 03.06.04, 15:29 Mam propozycję dla Lisa, w pierwszej kolejności niech wyrzuci Gugałę z Informacji! Nie mogę słuchać jak ten facet guga nawet przeczytać z promptera płynnie nie potrafi, niech go schowają gdzieś na zaplecze, tam może sobie gugać do woli. Niech Lis ściągnie Sianeckiego, Kaśkę Kolendę i jeszcze paru fajnych ludzi z TVN-u, stworzy inną ramówkę i świetną publicystykę, zakupi więcej fajnych filmów, wtedy może praca w Pol-sacie nie będzie takim obciachem, aha Ibisza też przydało by się wywalić, ten facet już się wszystkim przejadł. Oj, coś mi się wydaje, że Lis zrobi porządki w polsatowym kurniku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop Re: Propozycja dla Lisa IP: *.chello.pl 03.06.04, 15:59 chyba ci odwalilo, o czym piszesz musisz tak wchodzic komus do dupy jeszcze bedziesz pluł na niego po czasie, jakie to typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Propozycja dla Lisa IP: *.crowley.pl 03.06.04, 16:13 Widzę, że niektózy forumowicze mają duże problemy z formuowaniem swych myśli he, he..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ato Nie przepadam za ta ulizana,nazelowana i wygolona IP: *.awb.us 03.06.04, 16:03 kukla ...czy bedzie tez sie kretynsko usmiechal tak jak to robia jego idole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksio Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.crowley.pl 03.06.04, 16:18 Prędzej czy później Lis i tak wyląduje w polityce, za bardzo obchodzi go to, co się dzieje w tym kraju. Przeczytałem jesgo "manifest" Co z tą Polską i nie uwierzę, że ktoś kto tak myśli może spokojnie zająć się biznesem i tworzyć program w podrzędnej komercyjnej TV, to tylko kwestia kilku lat i bedziemy mieli Lisa w polityce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:25 ten człowiek nie ma nic do zproponowania oprócz liberalnego bełkotu i odrealnionych recept na niby naprawe panstwa, a ze w polsce interesujacy sa ludzie typu skóra fura i komóra to coż , dziewczynom i niekumatym sie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.crowley.pl 03.06.04, 16:39 student napisał(a): > ten człowiek nie ma nic do zproponowania oprócz liberalnego bełkotu i > odrealnionych recept na niby naprawe panstwa, a ze w polsce interesujacy sa > ludzie typu skóra fura i komóra to coż , dziewczynom i niekumatym sie podoba.. Komóra - każdy ciołek już ma, nic nadzwyczajnego skóra - niemodna, ekologia i ochrona zwierząt przede wszystkim fura - dobro powszechne, nie robi wrażenia ani na dziewczynach, ani na "niekumatych" A tak na marginesie, gdzie tacy "kumaci" studiują w Wyższej Szkole Głupoty Stosowanej im. Renaty Beger w Pcimie Dolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Lis poprowadzi polityczny show w Polsacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:47 to co piszesz potwierdza to co ja napisałem.. Odpowiedz Link Zgłoś