Dodaj do ulubionych

Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie

IP: 213.78.73.* 11.08.04, 01:32
Od 1 wrzesnia uruchamiam nowa linie lotnicza AIRBECKS. Jakie hsla reklamowe
proponujecie: mam na razie - Przelec Victorie, Bujaj sie z Davidem...
Obserwuj wątek
    • Gość: pio Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 02:19
      moze: "nasze linie to strzal w dziesiatke" albo "nasze linie to wybor bez pudla"
      ;)
    • Gość: maruda Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.gdynia.mm.pl 11.08.04, 02:50
      Dlaczego podobny biznes miałby się nie udać w telefonii komórkowej, która -
      podobnie jak lotnictwo pasażerskie przed kilkoma laty - nie jest rynkiem w pełni
      konkurencyjnym? Liczba operatorów w poszczególnych krajach jest na ogół
      ograniczona (zazwyczaj jest ich trzech-czterech). W efekcie ceny są wciąż wysokie.

To kwestia rzeczywistych, a nie deklarowanych kosztów właścicieli
      infrastruktury. Ile faktycznie kosztuje 1 min. rozmowy, gdy kilka milionów
      abonentów co miesiąc płaci średnio po 100 pln?

• Gość: MaLer Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.quentin.cz 11.08.04, 05:31
      Jak sie beda bronic operatorzi GSM? niespredaja im minuty i bedzie.
    • Gość: BOGDAN Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: 80.51.242.* 11.08.04, 07:11
      TO JEST PRAWDA ŻEOPERATOŻY KOMURKOWI W POLSCE ŻĄDZĄ SIĄ JAK CHCĄ INALICZAJĄ JAK
      CHCĄ TAK JAK CWANIACY Z TELEKOMUNIKACJI A Z KAR SIĘ SMIEJA BO TO ZAPŁACĄ
      ABONAMĘCI TAK POWINNI BYĆ INNI OPERATOŻY KOMURKOWI
      • Gość: andrzej Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.poch.com.pl 11.08.04, 08:13
        chłopie jak ty piszesz ? chodziłeś do szkoły ?
        • Gość: N/A Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 11.08.04, 11:33
          Twój przedmówca pisze jak potłuczony, ale ma - niestety - rację.

Bo i dlaczego opłaty za "komórkę" nie są obliczane jako koszt+marża (a wtedy
          tzw. "wirtualni operatorzy" po prostu nie istnieliby)?

Jeżeli dajmy na to utrzymanie infrastruktury to 10 PLN/miesiąc, koszt za minutę
          połączenia to 5 groszy (nie wiem, może 50? może .005?), to dlaczego _każdy_
          operator (ERA, IDEA, PLUS) oferuje inne stawki "biznesowe" - a inne dla
          pozostałych klientów?

Co to jest? Fale radiowe dla VIP-ów mają jakieś specjalne właściwości?

"Hurt" nie jest pojęciem możliwym do zaakceptowania w telefonii GSM - kto kupił
          tego rodzaju wykręty po prostu myśli kategoriami kartofli i marchewki (te,
          owszem, kupuje się hurtowo).
          • Gość: nelsonek Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:54
            dodam do tego jeszcze, ze stawki sa jeszcze inne dla systemu przedplatowego.

i mamy tu do czynienia z hurtem, oczywiscie nie w takim znaczeniu jak w
            przypadku karofli czy marchewek. porownaj sobie oplaty za abonament w ktorym
            jest 500 "darmowych" minut, a ten abonament ktory ma 10 "darmowych" minut.

nie od dzisiaj wiadomo, ze na VIPach zarabia sie wiecej niz na klientach
            indywidualnych.
          • Gość: marriuu Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:51
            chłopcy musicie trochę podrosnąć.

ceny są elementem strategii produktu. jeśli isnieje popyt, a przecież kupujesz
            komórki, telefonujesz więc płacisz tyle ile oni żądają. tylko ograniczenia po
            stronie popytu mogą spowodować ruchy cenowe. no oczywiście nowi gracze
            konkurencyjni na rynku mogą spowodować ruchy cenowe i o to w tym chodzi.
            czekam z niecierpliwością na nowych operatorów.
            buraczku - pojęcie hurtu naprawdę nie odnosi się tylko do tego co widzisz za
            oknem (byraczki i marchewka0 jest pojęciem charakteryzującym każdy zakup czy to
            usług czy produktów.
            mariusz
            • Gość: nelsonek Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:52
              tak. podroslem juz. dzieki za wyjasnienia:)

> płacisz tyle ile oni żądają.
              a kto mowi ze nie place?
      • Gość: DOKTOR MUREK WLASNIE DO TAKIEGO BURAKA JAK TY KIEROWANA JEST.. IP: 195.205.132.* 11.08.04, 09:27
        AKCJA SAMOOBRONY, JESTES WSPANIALYM PRZYKLADEM GLUPKA ZE SLOMA W BUTACH, TAKICH NAM TRZEBA, O POLSKO!
    • Gość: OFIARA-DIALERA Re: CZY TP S.A JUŻ SIĘ BOI? IP: 195.136.30.* 11.08.04, 08:08
      KONIEC FIRMY BLIŻSZY NIŻ MYŚLAŁEM!
      TANIE KOMÓRKI WYKOŃCZĄ TELEFON STACJONARNY!
      SZANUJ KLIENTA SWEGO, BO ZGINIESZ BEZ NIEGO! ECH TE OSTATNIE STOPY WZROSTU
      ZYSKU !!!!!!
      • Gość: Dario Re: CZY TP S.A JUŻ SIĘ BOI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 08:19
        Niestety, myślę że tak naprawdę niereformowalna Tepsa ma nas wszystkich
        głęboko. W jej strukturach jest jeszcze głębiej zakorzenione komunistyczne
        powiedzenie, że "czy się stoi, czy się leży, parę tysięcy się należy". I
        Telekompromitacja Polska się nie boi. Aby zniszczyć Tepsę, najpierw na
        OGÓLNOPOLSKI rynek musiałaby wejdź sieć stacjonarna z WŁASNYMI liniami,
        sieciami itd. A to byłby kolosalny wydatek dla tej nowej firmy. Tanie komórki -
        owszem - fajna sprawa, ale moim zdaniem po Tepsie i jej zdradzieckiej córce
        Idei, spłynie to jak po kaczce woda.
      • Gość: DOKTOR MUREK NIE BOI SIĘ IP: 195.205.132.* 11.08.04, 09:32
        dla tp wcale nie jests zadnym zarobkiem, jestes jakas tam drobnica, ktorej nie oplaca sie swiadczyc uslug (jak juz cie skrosowali, to badz szczesliwy, oni o tobie juz zapomnieli), oni musza cie podlaczyc, bo takie jest prawo, co innego gdybys byl firma z 10.000 numerow, mialbys swojego opiekuna
        poczekaj na innego operatora, na razie inni operatorzy tez maja cie w dupie, bo zajeli sie samograjem, czyli swiadczeniem uslug dla biznesu, jeszcze zaplaczes za tepsą ;), bo ci alternatywni operatorzy to amatorzy, z poziomem uslug nizszym niz brud w twoich gaciach ;0
        • Gość: OFIARA- DIALERA Re: MOŻE JEDNAK ZABOI SIĘ? IP: 195.136.30.* 11.08.04, 11:06
          PANIE DOKTORZE!
          DZIEKUJĄ ZA WYCZERPUJĄCĄ INFORMACJE! POZWOLĘ SOBIE NA NIEZGODZENIE SIĘ Z PANA
          DIAGNOZĄ!
          GDZIEŚ CZYTAŁEM ZĘ ZA KILKA LAT TELEFON STACJONARNY BĘDZIE TAKĄ SAMĄ ATRAKCJĄ,
          JAK PRZEJAŻDŻKA DOROSZKĄ PO PLACU MARIACKIM W KRAKOWIE!
          NIE JESTEM JEDNAK MASOCHISTĄ NIE CHCĘ BYĆ MOLESTOWANY PRZEZ TP S.A. ZA WŁASNE
          PIENIĄDZE!
          POZDRAWIAM!
      • Gość: marriuu Re: CZY TP S.A JUŻ SIĘ BOI? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:53
        bardzo się mylisz.
        sieć stacjonarna nie zniknie. poszerzą się tylko jej możliwości.
        w pewnym momencie nie będziesz wiedział czy gadasz przez ziemię czy powietrze.

mariusz
    • Gość: optymista Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:36
      >>Richard Branson mawia: - Nie mogę przejść spokojnie obok żadnej branży, w
      której od lat dominują tłuste i pełne samozadowolenia molochy. Od razu mam
      ochotę skopać im zadki.<< - może zabrał by się za polskie górnictwo.
      • Gość: Rosomak Re: Byłoby ciekawie. W końcu przywileje szlak by t IP: 157.25.139.* 11.08.04, 11:47
        Byłoby ciekawie. W końcu przywileje szlak by trafił.
        • Gość: red Re: Byłoby ciekawie. W końcu przywileje szlak by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 12:20
          Wydobywanie węgla w Polsce jest dochodowe. Cały okołokopalniany biznes tzw.
          kompanii węglowych wmawia nam , że do kopalni trzeba dopłacać. A to oni kasują
          te pieniążki.
        • Gość: nelsonek Re: Byłoby ciekawie. W końcu przywileje szlak by IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:57
          ciekaw jestem jaki szlak: pieszy czy rowerowy?
    • Gość: Dark Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.polkomtel.com.pl 11.08.04, 09:43
      Ale bzdury. Greka już uprzedziła, Heyah, Nowy Pop, Sami Swoi. Taniej już się
      nie da. Jeśli ktoś uważa natomiast, że jest możliwa obniżka cen, trzeba go
      uśpić jako niebezpiecznego dla ludzkości. Bo uruchomi mechanizm prowadzący do
      światowego krachu- przedsiębiorcy zaczną oszczędzać- a na kim, jak nie na
      pracownikach, a pracownicy to przecież też konsumenci, zmniejszy się więc siła
      nabywcza społeczeństwa i koło się zamyka. Dobranoc.
      • Gość: marter Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.08.04, 09:53
        > Ale bzdury. Greka już uprzedziła, Heyah, Nowy Pop, Sami Swoi. Taniej już się
        > nie da. Jeśli ktoś uważa natomiast, że jest możliwa obniżka cen,

Da się np. obniżyć koszty rozmów międzynarodowych, roamingu i stworzyć
        rzeczywistego operatora międzynarodowego
        • Gość: Dark Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.polkomtel.com.pl 11.08.04, 10:02
          Wszystko można obniżać, tylko czyim kosztem? Wszystko jest powiązane, więc ktoś
          zawsze zyskuje a ktoś traci. A dla szarego człowieka i tak wychodzi na to samo.
          No ale przynajmniej coś się dzieje, i chyba tylko o to chodzi, żeby z nudów nie
          umrzeć.
          • Gość: nelsonek Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:50
            no tak. w obnizkach cen za rozmowy z komorek chodzi o to by nie umrzec z nudow:)
      • Gość: nelsonek Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:04
        hahahaha! taniej sie nie da! dawno takich bzdur nie slyszalem!cos mi sie wydaje
        ze myslacych jak Ty nalezy jak najszybciej uspic bo jestescie zagrozeniem dla
        ludzkosci. okolo 15 lat temu nie bylo telefonow komorkowych i swiatowa
        gospodarka miala sie niezle. nie widze powodu dla ktorego obnizenie cen rozmow
        telefonicznych mialby spowodowac krach. jezeli mowimy o krachu to moglby on byc
        spowodowany wzrostem tychze cen.
      • Gość: urwis Dark - pacholę z Polkomtelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:11
        I. Korzystałem z Ery, Plusa i Idei. Nigdy nie byłem i nie jestem zadowolony z
        usług oferowanych przez tych oligopolistów. Ceny za minutę są zabójcze. Na
        początku tłumaczono to koniecznością zarobienia na sieci tj. wieże, urządzenia
        przekaźnikowe, sprzęt, lokale dystrybucji itd. Robiono przy tym oko i mówiono,
        ze idzie tu o polski kapitał. Sieci dawno zostały założone, usługi (na niskim
        poziomie zresztą) relatywnie bardzo mało staniały. Na rynek krajowy nie
        dopuszcza się konkurencji. Dziadostwo to dopełnia działalność osławionej
        Tepichy, kontrolowanej przez biurokratyczny państwowy kapitał francuski, który
        w Polsce poczyna sobie jak w Gabonie czy Algerii. I takie są fakty.

II. Mam przyjaciół w USA i w Kanadzie, ich stać na długie rozmowy z komórki,
        mimo, że są raczej emigrantami na dorobku i raczej pieniądze liczą.
        W Polsce patrzę na gigantyczne kwoty marnowane na salony sprzedaży instalowane
        w każdej miejscowości w miejscach gdzie płaci się horrendalne czynsze, całą
        masę pieniędzy wydaje się na pseudomarketing (ogłoszenie telewizyjne, prasa,
        wydawanie kretyńskich 'darmowych' gazetek dołaczanych do faktur). Ciekawą
        sprawą są stopy zysków osiąganych przez oligopolistów. A utrzymywanie
        skomplikownych matackich systemów naliczeń, a utrzymywanie armii urzędnikow od
        windykacji. Tu panie Dark - pacholęciu z Polkomtelu (nawiasem firmy zakładanej
        przez kumpli pana Kaczmarka b. ministra skarbu)są bardzo duże rezerwy. A płace
        najwyższej kadry - to pryszcz. A przeciez proces robudowy infrastruktury
        dobiegł raczej końca, raty zwrotu kredytu spłacane są na luzie

III Gdyby w Polsce zjawił się jakikolwiek operator, szanujący klienta (tzn.
        oferujący tanie minuty i nie szastający forsą) skądkolwiek byłby z Niemiec,
        Rosji, Izraela czy Madagaskaru gotów byłbym płacić karę umowną za zerwanie
        umowy z krajowymi mataczami operatorami komórkowymi co najmniej z dwóch powodów
        1) ekonomicznego - bo taniej
        2) honorowego - bo w ten sposób pokazałbym swoim gestem, co myślę o złodziejach
        instytucjonalnych - i po prostu z szyderstwem śmiałbym się z tezy o płaceniu
        patriotycznym za krajowego oligopolistę
      • Gość: marriuu Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 09:07
        musisz być synem Balcerowicza.
        skąd wiesz że taniej się nie da?
        da się, da!!!
        i nie ma co się bać, że jak komórki będą tańsze to będzie krach na naszym rynku
        pracy.
      • amatil Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie 12.08.04, 10:35
        Dark, fajne masz IP. Hehe
    • Gość: mq No to tym razem facet się przejedzie IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 11.08.04, 11:16
      Chyba, że ma układ. Do tej pory jego pomysły nie wymagały współpracy z
      konkurencją. Swoje samoloty, swoje samochody, etc. Tym razem musi dogadać się z
      innymi operatorami, żeby jego telefony mogły dać połączenie z abonentami
      konkurentów. Chciałbym zobaczyć jak to robi.
      • Gość: eryk bzdury!!!!!!!!!!!! IP: 213.199.221.* 11.08.04, 15:32
        O ile w tanich liniach lotniczych te normalnie kasujace moga byc co najwyzej
        wlascicielami lotnisk wtedy taniocha leci na inne to przy operatorach nowi aby
        zaistniec bez licencji musza korzystac z calej infrastruktury a to oznacza ze
        jakis kapturek moze zakrecic kurek i wtedy zlosc nie wyladuje sie na obecnych
        operatorach a na nowym i "leci do piachu" Taki operator co najwyzej bedzie
        nichowym "Wystarczy popatrzyc jak "znaczca" role pelnia tele2 czy netia i jak
        urósł NOM

Po prostu bez komenrza jedyne rozwiazanie to dac nastepna licencje zeby zaczelo
        brakowac miejsca wszytkim operatorom a tak nic nowego po prostu istniejacy
        dalej beda kontrolowac rynek
    • Gość: ja_ro nareszcie - IDEA nie zdejmuje simlocków po umowie! IP: *.lodz.mm.pl 11.08.04, 11:44
      Era i Plus bezpłatnie zdejmą simlocka po skończeniu umowy, Idea niestety nie -
      uważam, że takie postępowanie jest karygodne i świadczy jedynie o braku
      poszanowania dla klienta !!!
      Mało tego, w salonie firmowym w Łodzi jeden z pracowników działu "obsługa
      posprzedażna" był potwornie arogancki i normalnie mówiąc chamski. Na pytanie
      dlaczego nie zdejmują bezpłatnie (a w cenniku mają cenę 500 zł) odpowiedział -
      "bo nie, koniec zbędnej dyskusji, ma Pan jeszcze jakąś sprawę".
      Po uwadze, że mają konkurencję - usłyszałem, ... "może Pan sobie wybrać inną
      sieć" (cóż za troska o własnego pracodawcę !!!)

Simlock ma być zabezpieczeniem dla operatora, żeby płacić w teminie wszystkie
      rachunki wynikające z podpisanej umowy, ale po jej skończeniu powinien być
      bezpłatnie zdjęty - podobnego zdania jest Era i Plus, tylko Idea pokazuje jak
      bardzo troszczy się o klientów !!!
      Gratuluję troski o klienta i profesjonalnych prcowników w dziale obsługi
      posprzedażnej !!!

... koniec zbędnej dyskusji ...
      • Gość: doradca Re: nareszcie - IDEA nie zdejmuje simlocków po um IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:13
        Nie powinieneś się dziwić. Przecież ten jordolnięty pracownik jest cool,
        wporzo, spoko, nara i zajebisty. Sfałszuje sobie cv i pojdzie do innego
        operatora do pracy. Przecież to klient ma byc tym idiotą i za wszystko płacic.
    • Gość: Bik kiedy zmierzy się pan z Micro$oftem, panie Branson IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 12:33
      kiedy zmierzy się pan z Micro$oftem, panie Branson? "Nie mogę przejść spokojnie
      obok żadnej branży, w której od lat dominują tłuste i pełne samozadowolenia
      molochy" to chyba pańskie słowa
    • Gość: NIESZCZESCIE W CENTKU 4 SEC KOSZTUJE 2.26 DO UK!! ZGROZA IP: *.casablanca.com.pl 11.08.04, 13:32
      I CHAMSTWO DO KWADRATU!!! LOBUZY
      • Gość: elgastar Re: W CENTKU 4 SEC KOSZTUJE 2.26 DO UK!! ZGROZA IP: 213.78.64.* 11.08.04, 14:12
        no ja wlasnie zmienilem taryfe polaczeniowa i teraz w weekendy do Polski dzwoniac place z komorki jakies 13 polskich gr, smiechem wiec juz wydaje sie wiadomosc ze z tego pre paida rozliczaja sie co do sekundy
        rzeczywiscie IDEA nie zdejmuje SIM-LOCKow po zakonczeniu umowy, ale to nie zdjecie SIMLOCKA trzyma chyba klienta przy danej sieci ?!? ;)
        poza tym uwazam, ze samo naliczanie sekundowe nawet przy tak wysokich stawkach polaczen w PL, wiele zmieni na korzysc klientow, wreszcie bedzie mozna dzwonic z blachostka nie myslac, ze zaplaci sie niepotrzebnie za kolejne niewykorzystane 40sekund

pozdro (z UK)

p.s. co to jest CENTEK 4??
      • Gość: marwwa SKOŃCZY SIĘ TO WSZYSTKO! IP: *.chello.pl 13.08.04, 12:43
        Jedyna rzecz, która zmusza mnie do znoszenia fochów Telekomunikacji Polskiej i
        narażania się na przykrości ze strony jej bękarta OCTOPUSA (już się od niego
        uwaolniłem) jest MÓJ NUMER TELEFONU, który zna nieskończenie wiele osób,
        których nie byłbym w stanie sobie sobie przypomnieć, zmieniając operatora np.
        na TELIĘ lub nowy , tani telefon komórkowy, intenetowy, bezprzewodowy,osiedlowy
        zbiorczy itp.
        Skończy się to po WPROWADZENIU ZASADY PRZENOSZENIA NUMERU WRAZ Z ABONENTEM.
        Takie rozwiązania w świecie są, są wdrażane USTAWOWO, a w Polsce już zgłoszone
        są odpowiednie patenty firm światowych.
        Wtedy skończy się bezczelność np dyrektora OCTOPUSA, który w trosce o MNIE JAKO
        ABONENTA podnosi cenę mojego (już drogiego) abonamentu o 80% ale za to ..
        podnosi cenę impulsu z 30 gr do 50 gr (opłata inicjacyjna) i zmniejsza liczbę
        posiadanych przeze mnie numerów z 3 do jednego, chyba, że za dwa następne
        osobno zapłacę.

Z początku nawet mnie straszyli, że rezygnacja z usług będzie mnie
        kostowała nie tylko utratę 400 zł za instalację ISDN w OCTOPUSIE, ale
        instalację na nowoi telefonu w TPSA (z opłatą instalacyjną i zmianą numeru).
        Wreszcie ktoś im się dobierze do tego, co trzeba!...
    • Gość: telekomy Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:48
      Jestem pewny, że Easy nie wejdzie do POlski, nasze telekomy dogadały się, że
      nikogo nie wpuszczą na rynek bo chcą mieć Polskę na własność. I to koniec jeśli
      chodzi o konkurencję w Polsce.
    • Gość: rex nie czolgiem tylko atrapa IP: *.motorola.com 11.08.04, 14:55
      gwoli scislosci branson nie jechal czolgiem tylko atrapa czolgu na kolkach
      gazeto.pl - wiecej rzetelnosci!!
    • Gość: GOŚĆ SonyEricsson T68i to BUBEL!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.08.04, 19:53
      1 aparat zepsuł sie po 6 miesiącach. Nowy, wymieniony zepsuł sie po 8
      miesiącach. Serwis żąda pieniędzy za naprawę, bo na nowy dają tylko 90 dni
      gwarancji.
      NIE KUPUJCIE SONY ERICSSON - BUBEL MADE IN CHINA
      PS Nokia nie popsuła sie ani razu przez 5 lat!
      • Gość: marriuu Re: SonyEricsson T68i to BUBEL!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 09:01
        ale z ciebie głłłłłłłupek

ja miałem sonyego i nie zepsuł mi się. i co z tego wynika. znam takich co mieli
        nokie i też się zesrała. i co z tego wynika.
        ano nic.
        miałeś pecha i chcesz by cały świat płakał z tobą.
        sam jesteś chińską taniochą.
        sony to firma o najlepszych technologiach a nokia dawno temu była firmą
        prowadzącą młyny zbożowe.
        nie każdy produkt musi być the best.
        przytul misia i się wycisz synku...

• Gość: marwwa Re: SonyEricsson T68i to BUBEL!!!-Dziękuję IP: *.chello.pl 13.08.04, 12:31
        Dziękuję za ostrzeżenie. Będę uważal, myślę, że inni "nabici w butelkę" też
        powinni o swoich kłopotach nas powiadamiać. Bezie z tego wymierny pozytek.
    • Gość: KR Re: Tani operatorzy komórkowi na horyzoncie IP: 62.233.138.* 12.08.04, 04:19
      Czytając forum zastanawiam mnie dlaczego operatorzy są oskarżani, a nikomu nie
      przyjdzie do głowy winić za ten stan rzeczy polskich polityków.
      Operatorzy telefoniczni z ich punktu widzenia zachowują się zupełnie
      racjonalnie, ogromne koszty koncesji i kulejące prawo są jednych z głównych
      przyczyn wysokich cen rozmów telefonicznych. Warto dodać, że politycy chcieli
      zarobić na tepsie przez to nie dopuszczali przez wiele lat innych operatorów
      telefonicznych, zaś rynek został zliberalizowany kilka lat temu. Można domyślać
      się lewych interesów i silnego lobbingu operatorów telefonicznych (TPSA) przez
      co uwarzam, że to są również przyczy wysokich kosztów telekomunikacyjnych.
    • Gość: coss A może fuzja Steliosa i Bransona - easyVirgin? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:25
      • Gość: Andrzej F, BCNa easyEverything i easyRentaCar IP: 80.102.227.* 12.08.04, 19:57
        tak sie nazywaja w Barcelonie internetownie i wypozyczalnie samochodow
        (mercedes A)
        • Gość: fafa Re: easyEverything i easyRentaCar IP: *.client.comcast.net 13.08.04, 12:24
          ODZYWAJA SIE TU WIDZE ROZNE GLABY CO WISZA NA SLUCHAWIE I MYSLA ZE MAJA JAKAS
          PRACE....OBUDZCIE SIE PRZEGRANCY WASZ CZAS NADCHODZI BEDZIECIE DYMAC ZA 4 ZLOTE
          NA GODZINE BO TYLE WARTA JEST WASZA PRACA, DZIEKUJE ZA UWAGE
    • Gość: Swordman Ja w sprawie Bekama IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 10:09
      ja proponuję: TAK WYSOKO I DALEKO TO TYLKO Z AIRBECKS (no wiecie o co chodzi:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka