cytt 05.10.04, 08:42 SpaceShipOne i Enterprise to nazwy wzięte ze Star Treka, droga pani redaktor. Stąd "wolne" tłumaczenie "VSS Enterprise" brzmi nieco komicznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tal Re: Virgin Galactic - podróże kosmiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:55 Dlaczego Twoim zdaniem "Pani Redaktor" nazywa sie Arkadiusz? Nowa moda? Jest w artykule jeden błąd rzeczowy, ale nie ma nic wspólnego z wymienionymi przez Ciebie (BTW - powiedz mi proszę, gdzie wg Ciebie w Star Treku pojawia sie nazwa "SpaceShipOne"??) - Branson nie będzie budował kolejnych kopii SS1, tylko na jego podstawie stworzy wraz z Rutanem większy, pięcioosobowy statek - i to on właśnie będzie podstawą floty Virgin Galactic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klingon Re: Virgin Galactic - podróże kosmiczne IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.10.04, 15:17 SpaceShipOne kojarzy mi sie raczej z gwiezdnowojennym Home One admirala Ackbara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Virgin Galactic - podróże kosmiczne IP: *.com / *.u.mcnet.pl 05.10.04, 12:05 agencje rzadowe oferuja za 15mln$? A ktore? z tego co wiem to takie loty oferują tylko rosjanie za 20mln$ i nie sa to loty suborbitalne tylko orbitalne. Odpowiedz Link Zgłoś