Gość: macov IP: *.bibl.hj.se 14.10.04, 11:31 Balcerowicz musi wrocic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: 137.208.101.* 14.10.04, 11:34 Puk,puk... czy nasi politycy to slysza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.adsl.solnet.ch 14.10.04, 11:56 > Puk,puk... czy nasi politycy to slysza? Nie. Z cala pewnoscia nie. Mam nadzieje, ze lepszego dowodu na to co sie dzieje, jezeli wybiera sie oszolomow z "gruszkami na wierzbach" do sejmu i na stanowisko prezydenta nie trzeba. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku bedziesz tak glosowac, aby syutacja sie zmienila. POPiS jest jedyna szansa na taka zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wybierzcie znowu cwaniaczków z SLD to bedzie 120! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 12:24 Wybierzcie znowu cwaniaczków z SLD to bedzie 120! Trudno o lepsze podsumowanie tego nonsensownego rzadu SLD: mało sprawne władze, korupcja, regulacje podatkowe, niestabilność przepisów, wysokie podatki, przestępczość, inflacja oraz niska dyscyplina pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajaw Panie Andrzeju podpisuje sie pod Panskim... IP: *.aster.pl 14.10.04, 14:00 Panie Andrzeju podpisuje sie pod Panskim postem obiema rekoma! Rzeczywiscie trudno o lepsze podsumowanie rzadow SLD. I bardzo dobrze ze wreszcie przyszlo ono z zagranicy, bo nie mozna juz teraz powiedziec, ze ktos kierowal sie przy ocenie checia wydarcia wladzy obecnie rzadzacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ha, ale gdy ja, Anglik, mowie o tym od konca lipca IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.10.04, 18:54 tj. dnia wejscia na forum GW, to "prawdziwi Polacy" zarzucaja mi "antypolonizm" i wrzucaja od Zydow... A ta dyscyplina pracy...Niestety, poza brakiem jezyka, to kolejny powod, dla ktorego Polakow w UK zatrudniac sie nie chce - mimo 3/4 mln. roznych wakatow i uznania dla polskiej wiedzy fachowej. Irytuje polska "niewyuczalnosc" - Polak malo ze nie wie (bo to nie najgorszy problem, gdy sa checi), ale i nie pozwala sie nauczyc, lekcewazenie pracodawcy czy majstra nie jest tu tolerowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wybierzcie znowu cwaniaczków z SLD to bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:05 SLD a szczególnie UP może się pochwalić jednym: przywrócili normalność. Oczywiście w ich znaczeniu. Przyszli jak był kryzys na całym świecie i pokrzyczeli jaki ten Buzek zły. Naobiecywali różnych rzeczy i wprowadzili jedynie podatek liniowy (czego tak na marginesie nie obiecywali). A poza tym słychać o aferach jednej po drugiej. I niektórzy politycy SLD są z tego dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyZ Re: Wybierzcie znowu cwaniaczków z SLD to bedzie IP: 81.15.189.* 14.10.04, 17:18 Rządy SLD nie były takie złe. Wkrótce się o tym wszyscy przekonamy, jak tylko władzę obejmie koalicja Giertycha, Wrzodaka i Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco fritz - weź się doucz! 14.10.04, 13:48 co masz do prezydenta??? on tylko stoi na straży konstytucji i reprezentuje kraj (bardzo dobrze z tego się wywiązuje). Jeśli zaś chodzi o takie przypieprzanie się do SLD, to owszem, dali dupy na całej linii, ale nie zapominajcie kto rządził i niszcyzł kraj wcześniej - AWS i UW (niestety UW...), czyli dzisiejsze PO i PiS. I nie udawajcie, że tak nie było - z czterech wielkich reform najmniej szkód wyrządziła administracyjna. Jak eksperci ostrzegali, że pomysł na buzkową reformę służby zdrowia przerabiały inne kraje (Austria, Niemcy i wiele innych) z paskudnymi rezultatami. I nie piszcie tylko, że SLD to PZPR, który niszczył kraj przez 40 lat - jakoś wszyscy wy mizerni prawicowcy zapominacie, że przez naszą Polskę przetoczyła się II wojna światowa, i to w obie strony - to zrujnowało nasz kraj doszczętnie, więc PRL nie miał czego psuć. I nie jest wina polskich komunistów, że odrzucili plan Marshalla, bo inaczej po prostu nie mogli zrobić. Więc błagam, uruchomcie swoje szare komórki i wyciągajcie samodzielnie wnioski! A po następnych wyborach zobaczycie, jakie cudowne czasy nastaną pod rządami naszej wszechmogącej prawicy...dziwnym trafem tylko pod rządami lewicy pojawia się wzrost gospodarczy, i to nie jako efekt rządów prawicy, jak to nasz wielmożny Buzek się podniecał i reszta oszołomów też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:14 > AWS i UW niszczyła kraj. A nie zauwazyłeś przypadkiem, że na całym świecie był kryzys? No ale oczywiście SLD musiało doprowadzić do porządku to, co zastali, stąd mają teraz takie problemy. > AWS i UW to dzisiejsze PO i PiS. A to dobre. Chwilę potem piszesz, żeby nie porównywać SLD do PZPR. Cecha charakterystyczna dla komuszków: krzyczeć o tym co korzystne i przemilczeć lub skrytykować to, co nie jest po myśli. Najlepiej jeszcze powsadzać kilku do więzienia. > Plan Marshalla Nie skądże, komuszki były fajne. Pewnie, że to nie one doprowadziły do ruiny. Ale one uniemożliwiły normalny rozwój. Ot co. > Wzrost gospodarczy pod rządami lewicy Znowu cecha charakterystyczna dla zaślepionego komuszka: jak już wcześniej napisałem - w roku, gdy SLD&UP przejmowało władzę, na całym świecie był kryzys. Ale komuszki lubią sobie znaleźć kozła ofiarnego, więc zrzucili całą winę na Buzka. Szkoda że nie porównujesz wcześniejszych lat, tylko te, które ci odpowiadają. Oczywiście - komuszek lubi uogulnić to, co mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 14.10.04, 15:25 a jak sobie wyobrażasz, żeby Polska mogła była przyjąć plan Marshalla? albo nawet wysłac swoich olimpijczyków do Los Angeles? wiedz, że daleko mi do komunistów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:58 Niesamowite! Naprawdę PRL nie mógł przyjąć planu Marshalla??? Coś mi się nie chce wierzyć! A w USA nie rządzą komuszki??? Ale wracając do postu: czyżbyś założył, że kraj może się rozwijać tylko i wyłącznie z planem Marshalla? To teraz rozumiem, dlaczego tak bronisz komuszków. Rzeczywiście, komuszki nie miały innego wyjścia jak doprowadzić kraj do ruiny. Ale gdyby mieli plan Marshalla, to by światu pokazali! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 14.10.04, 15:33 może mi jeszcze napiszesz, mądralo, że reformy Buzka były udane, i zapewne reforma zdrowia to wzór tdo naśladowania, co? sam zobaczysz, jakie nam prawica piekiełko urządzi. co się zaś tyczy porównywania SLD do PZPR, to nie do końca jasno się wyraziłem. Ludzie lubią zwalać na SLD, że jego działacze to aparat PRLu, który zniszczył Polskę. Tu po wojnie nie było czego niszczyć - jak będziesz kiedyś w Warszawie na przykład, to obejmij wzrokiem okolicę w której będziesz, i zastanów się, jaki potężny majątek potrzebny był żeby to odbudować. A co do kwestii pożyczek, jakie zaciągnął Gierek, a co często się podnosi, że niby zniszczyło nam gospodarkę, to: 1. wszystkie kraje wtedy brały kredyty i wszystkie odczuły kryzys walutowy lat 70tych; 2. dużo bardziej niszczy nam gospodarkę horrendalny deficyt - pewnie tego nie pojmujesz, ale to jest życie na koszt przyszłych pokoleń. Może masz wytłumaczenie na zaprzepaszczony majątek, jaki Buzek uzbierał z prywatyzacji, co? i nie zwalaj na kryzys, bo ten z Rosji wcale tak światem nie wstrząsnał i nie załamał nam wymiany handlowej. Nie mam sentymentu do PRLu, bo za smród byłem, żeby sobie o nim z autopsji zdanie wyrobić, i nie jestem zwolennikiem teorii, że było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:52 A więc dowiedziałem się czegoś nowego: AWS to prawica! W takim razie nie wiesz, co to prawica. Do tego sama Warszawa to nie cała Polska. Zgadza się, że na początku sprawnie komuchom poszło z odbudową kraju. Jednak nie aż tak sprawnie, jak krajom zachodnim (mam nadzieję, że zauważyłeś). A odnośnie kryzysu: jak widać nie masz pojęcia o jakim kryzysie piszę - tradycyjne komusze wychowanie. Nie piszę o tym w Rosji bynajmniej ale o tym na zachodzie. Gdybyś tak troszeczkę więcej się zainteresował, a mniej wymądrzał, to byś zauważył, że inwestycje na zachodzie od kilku lat są wstrzymane, a mam nadzieję że były wstrzymane. A jak wstrzymane, to kraje bez kapitału - jak Polska, szybko to odczuwają. SLD ten fakt pięknie wykorzystało (tak jak wiele haseł-pustych obietnic), by przyciągnąć do siebie szarego, mało wykształconego obywatela. Tak się składa, że nie ma różnicy pomiędzy AWS a SLD. A te twoje wywody oparte są tylko na niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 14.10.04, 23:56 ech, szkoda tu moich wywodów - najwyraźniej twój świat jest strasznie zgorzkniały, i pewnie swoje niepowodzenia życiowe (np. brak rzetelnego wykształcenia) przkładasz na innych. Ja sobie dalej będę sp-okojnie żył, ty dalej będziesz miał problemy z potencją, więc lepiej idź do seksuologa, niż na to forum, frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:59 Oj nie bierz tego tak do siebie! Mam nadzieję, że z tych nerwów uda ci się dzisiaj zasnąć! A powiedz mi - czy twoje wykształcenie jest równie wykształceniu Hausnera? Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:05 profesorem nie plauję być a jeśli chodzi o mje nerwy to jestem całkowicie wyluzowany - już dawno nauczyłem się przejmowąc tym ,co sądzą o mnie inni:D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:06 wybacz literówki - własnie wróciłem z imprezy:D Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:07 miało być "nauczyłem sie NIE przejmować..." :D eh, te browary... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:13 Ale się rozpisałeś. Tak się rozpędziłeś, że już odpowiadasz na swoje własne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:14 hehe, nie zwracam uwagi na to, czy akurat na swój odpowiadam, bo i Ty, i ja wiemy, do kogo to jest:D Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:16 :D dopiero teraz zauważyłem Twój wpis z 23:58 - komuchy jakby przyjęli plan Marshalla to by tak po dupie dostali od Moskwy, że nic byśmy na tym nie zysakli. Czasy były bardzo specyficzne (i beznadziejne jednocześnie), ale chyba nie zaprzeczysz, że jakby nam trochę tej kasy skapnęło, to łatwiej chociaż trochę byłoby przywrócić kraj do normalnej używalności, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:40 ok, rozstańmy się w dobrych nastrojach - miłej nocy. Wybacz mojego posta, ale potężnie nie lubię, jak ktoś ocenia stan mojej wiedzy na podstawie postów, z których można li tylko wywnioskować, jaki ktoś ma punkt widzenia, a nie poziom wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:11 co sie zaś tyczy nerwów - irytuje mnie po prostu jak ludzie wszystko zwalają na komuchów - mam fantastycznego prfesora, który jest bardzo antylewicowy, i sam jest gorącym zwolennikiem oddzielania odpowiedzialności komunistów od tego, co sięteraz z Polską dziej - walczył w czasie wojny, obserwował zniszczoną i odbudowywaną Polskę i ciągle jakoś twierdzi, że to wojna zniszczyła nasz kraj, a nie PRL. Sam jestem zbyt młody, żeby na podstawie własnych wyłącznie doświadczeń osądzać PRL oraz III RP. SLD jest do bani, AWS też była, jednym słowem - mamy przerąbane, bo tu naprawde nie ma teraz nikogo rzetelnego do przejęcia władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostan Re: fritz - weź się doucz! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 17:49 Nie ma nic gorszego niż.......wypowiadajacy się na tematy poważne.Do tego komuch.Myślę, Ciebie żadna szkoła nie naprawi. Po prostu ktoś się urodził panem,inny chamem. Co do komentarza; po prostu:Balcerowicz wróć! Pozdrawiam wszystkich wolnych ludzi. Czyli liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2paco Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:53 haha, śmiać mi się chce, bo moje poglądy są dalekie od komuszych :D widać łatwo wam przychodzi szufladkowanie ludzi, a to niedobrze dla was rokuje na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: fritz - weź się doucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:01 Skoro uważasz AWS za prawicę, to sam jesteś chyba skrajną prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: fritz - weź się doucz! 15.10.04, 00:19 skłonnosc AWSu do uległości kościołowi klasyfikuje tę partię od razu w szeregach prawicy. a że po dordze zaliczyli kilka typowo socjalistycznych pomysłów, to już jest przypadłość wszystkich partii polskiej sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.tac.net 14.10.04, 18:12 Jedni udaja, ze pracuja, a drudzy udaja, ze placa... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qsandra odnowy Oskarżam cię!!!!!!!! IP: 213.17.235.* 14.10.04, 11:41 Za Kazikiem rzucę wpierw "Coście, sk...ny, uczynili z tą krainą...". To do Was, panowie politycy (p)osłowie!!!!!! Żal wielki, że nie ponosicie odpowiedzialności majątkowej za własne ego-wygłupy. I wyborców może nadejdzie czas przebudzenia i uwagi większej, kogo się wybiera. Tylko spośród kogo wybierać??? Większość sensownych nie-oszołomów znalazła sobie spokojniejsze zajęcie. I tak oto wszystkim żyje się "dzięki temu" gorzej. Przyjezdnym też. Na tyle gorzej, że coraz mniej chce im się przyjeżdżać. Wyniki mamy na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Wybierz POPiS. Najpierw oczyscic z korupcji: PiS a IP: *.adsl.solnet.ch 14.10.04, 11:58 potem reszta, PO. Obydwie partie sa potrzebne. Idealne rozwiazanie: obydwie po 33% glosow :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frufru Re: Wybierz POPiS. Najpierw oczyscic z korupcji: IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.10.04, 13:48 A ja jednak gdzieś mam obawy o ten PiS. Jak widzę oszołoma Kaczyńskiego, który już zapomniał o swojich porażkach z przed czterech lat, to trochę się PiSa boję. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Wybierz POPiS. Najpierw oczyscic z korupcji: 14.10.04, 13:54 zapomnij o takich wynikach wyborów parlamentarnych - z braku laku niech oni dostaną swoją kolejną szanse, którą zapewne w dużym stopniu i tak zaprzepaszczą. Ciekaw tylko jestem, jak o ni w ogóle skonstruują rząd, skoro potrzeba im jeszcze będzie LPR lub Samoobrony... oj, paskudne chwile na czekają w przyszłym roku... Lewica pewnie w ogóle nie wjedzie do następnego sejmu, z czego prawica pewnie zrobi powód do bezustannej masturbacji medialnej. I dobrze - nie będzie mogła zwalić na lewicę, że blokowała ich genialne pomysły. Nie zapominajcie, że nawet mimo najszczerszych chęci PO będzie musiała jakoś przez ten zosozłomiały parlament przepychać swoje pomysły. A jakiej Polski chce PiS, to widać w Wawie, po rządach tego frajera Kaczyńskiego. macie swoją wymarzoną Polskę w pigułce, bedziecie mieli w skali 1:1. Ale mnie już wtedy tu nie będzie, bo rzygam już na polską rzeczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wybierz POPiS. Najpierw oczyscic z korupcji: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:03 Szerokiej drogi i żeby ci się ułożyło zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE 14.10.04, 11:44 ZUS, PIT progresywny, 30 zmian prawa podatkowego rocznie, niejasne przepisy, oligarchie i gangi I co jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:47 To świetne hasło!!! Należy je propagować! Wpisuję w sygnaturkę. Balcerowicz musi wrocic! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE 14.10.04, 13:57 Balcerowicz raz już dokonał czegos wspaniałego, po czym niestety wrócił, i tak schłodził nam gospodarke, że dopiero rząd Millera (!!! - tak, Millera!) doprowadził do wzrostu gospodarczego. Buzek jak przychodził, miał deifcyt (po rządach SLD-PSL!!!) zaledwie 21 czy 23 miliardy złotych, zaś odszedł z deficytem 40 miliardów złotych. I nie piszcie że SLD niszczy Polskę, skoro Buzek taki deficyt zostawił, a w międzyczasie potrafił zgarną w jednym roku (!!!) z prywatyzacji 26 miliardów złotych!!! I gdzie to się podziało, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.cofund.org.pl 14.10.04, 11:47 Brawo! Brawo rzad! Brawo poslowie!!! Wreszcie mozna pokazac jakis ranking, w ktorym pojawiamy sie na pierwszym miejscu. I nie bedzie to zadna manipulacja danymi, czy naginanie sposobu liczenia danych. I tak macie wyjatkowoa sytuacje, bo zaczynaja pojawiac sie pieniadze z UE, dzieki czemu kleska waszej polityki nie jest jeszcze tak wyraznie widoczna dla ogolu elektoratu. Ale za dwa-trzy lata, gdy i tych pieniedzy bedzie mniej (bo nie podejmiecie na czas decyzji!!!), bedzie duuuuuuuzo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl ale za to najbardziej skorumpowana wśród państ UE 14.10.04, 11:53 Najnowsze raporty światowe wskazują, że korupcja dotknęła już nawet urzędów, które miały jej przeciwdziałać. Panuje bezprawie, a najciemniej jest pod latarnią - czyli w polskich sądach, takich jak ten: Dziwne rzeczy dzieją się w warszawskim sądzie gospodarczym. Jak podaje Gazeta Wyborcza "przez sędziego Dariusza Czajkę bankrutowały firmy, a on sam miał wiele kontrowersyjnych powiązań biznesowych. Mimo to sąd dyscyplinarny uznał, że nie musi odejść z zawodu." Sędzia Dariusz Czajka jak podaje prasa jeździ volvo kombi (nowe kosztuje ponad 80 tys.), posiada dom w prestiżowej miejscowości pod Piasecznem k/Warszawy i jest założycielem i kanclerzem prywatnej uczelni prawniczej `Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji' właściciela największego w kraju jachtu, na pokładzie którego organizowane są prestiżowe imprezy pod patronatem J. Kwaśniewskiej.. To wszystko gdy średnia pensja sędziego na jego stanowisku wynosi około 3 tys. zł netto, a prawo wyraźnie ogranicza możliwości dodatkowego zarobkowania przez sędziów poza sądem. Więcej o tym pod www.upadloscian.org.pl Sędzia Dariusz Czajka, będzie wolą Wymiaru Sprawiedliwości nadal sądził. Widać jest niewinny i nietykalny.. jak polski sędzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prodi Panstwo rolnicze IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 14.10.04, 12:25 A co wy oczekiwaliscie od rolnikow, zamiasat dbac o rozwoj przemyslu to zacofany rolnikom dotacje na gorzale. Bardzo dobrze Unia niedlugo wycofa dotacje i Polska znowu dostanie po dupie. Biedny bo glupi - glupi bo biedny Odpowiedz Link Zgłoś
toppen Kraje nordyckie 14.10.04, 12:26 Oto wyciag z tabeli jak podaje "Rzeczpospolita". W pierwszej dziesiatce sa tam kraje nordyckie: 1) Finlandia 3) Szwecja 5) Dania 6) Norwegia 10) Islandia Sa to kraje przeslawne z wysokich podatkow. I nie sa to kraje katolickie. Jesli Polska chce byc miedzy nimi trzeba wiec podniesc podatki i przestac sie modlic!!!! OK, to bylo dla jaj. Jesli Polska chce tez byc konkurencyjna to naprawde wiele musi sie zmienic. Na przyklad wspomniane wyzej wysokie podatki to nie jest tylko rabowanie obywateli lecz dawanie czegos w zamian. Chodniki bez dziur, dobrze wyposazone szpitale (coraz wiecej polskich lekarzy to doswiadcza), szkolnictwo (sam studiowalem w dwoch wyzszych szkolach), urzednicy nie bioracy lapowek (te same kraje sa na szczycie tabeli Transparency International) i wiele innych - to wszystko kosztuje ale tez i daje rezultaty. Daleko Polsce do krajow nordyckich, daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kraje nordyckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:20 A co byś powiedział o Nacjonalizacji II? Można by wydać jeszcze więcej pieniędzy na łatanie dziur w chodnikach itd.. A obywateli zapakować do obozów pracy: za darmo i pod batem zrobią tyle, ile się nikomu nie śniło. Również wystarczy wtedy zostawić jeden szpital: tylko dla rządzących, bo ci z obozów, nie będą go potrzebować. Wtedy przegonimy cały świat. A w Polsce będzie dobrze, jak nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ewidentna nieprawda IP: 212.244.252.* 14.10.04, 12:30 Jest to ewidentna nieprawda. Niestety w dalszym ciągu nie umiemy zadbać o odpowiednią reklamę naszych niewątpliwych sukcesów gospodarczych , które dla wielu krajów ( w tym tzw. starej unii )są poważnym zagrożeniem. Stąd tez często Polska jest przysłowiowym " chłopcem do bicia". Podobnie ma sie rzecz z tym zestawieniem. Najlepiej jednak - róbmy swoje bo to nam całkiem niźle wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Subiektywne oceny (zwłaszcza korupcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:26 Dla równowagi A.T. Kearney www.atkearney.com Najbardziej atrakcyjne miejsca dla inwestycji: • China • United States • Mexico • Poland • Germany • India • United Kingdom • Russia • Brazil • Spain www.atkearney.com/shared_res/pdf/FDICI_Sept_2003_S.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7,62 Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:26 Kiedy rzadzi czerrwone bydlo to tak jest , co w tym dziwnego. Kuba , Korea to jest wzor dla czerrwonych bydlakow,co tam zachodnie demokracje i ich gotowe wzorce , czerrwone bydlo wie lepiej, ktora droga isc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i mamy... Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.jedynka.com.pl 14.10.04, 14:28 ...erratę do dyskusji na temat przyszłorocznego budżetu. Zawarte w nim pomysły dotyczące zwiększenia fiskalizmu (np. zwiększenia obciązeń na ZUS) spowodują, że za rok będziemy o kolejne 15 mijsc w dole. Hausner must GO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A w jaki sposób jest to badane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:02 Podobno Niemcy i Francja są o wiele bardziej konkurencyjne, mimo że Sarkozy krzyczy o jakimś dumpingu podatkowym w nowych krajach. To ja w takim wypdaku nie rozumiem, co oznacza, że mamy wysokie podatki? I o jakich podatkach piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel to smiec niech nam zyje Marek Belka,Leszek Miller, Marek p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:10 niech nam zyje Marek Belka i Leszek Miller, Marek pol i inni zasluzeni w tej slusznej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A Markowi Polowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:05 A Markowi Polowi życzę, by wyjechał na zachód i dobrze się tam urządził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb brawo! niech jeszcze podniosa skladki zus IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 18:12 bo te marmurowe gmachy co sobie pobudowali w miastach o 30%-wym bezrobociu to jeszcze troche za skromne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Spoko - ZUS podniosą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:09 Jak nie teraz, to później. A posłowie z UP, PSL, Samoobrona, SLD podniosą jeszcze progi podatkowe bo się martwią o najuboższych. No niestety poseł też się zalicza do warstwy najuboższej i nie stać go na obniżkę swoich diet poselskich, jak i nie stać nas na redukcję listy posłów i likwidację senatu. Czego Ci posłowie nie zrobią dla wybor(c)ów? Za miesiąc zaczną chyba obiecywać po kilkanaście tysięcy złotych bezzwrotnej pożyczki dla każdego biednego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesman Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.chello.pl 14.10.04, 18:22 Anglicy nigdy nie mowią żle o swoim kraju, amerykanie mowią ameryka jest piekna,francuzi mowia o wielkosci swego kraju, dla niemcow ich kraj jest najwazniejszy natomiast polacy obywatele opluwaja swoj kraj dla usprawiedliwienia swojej mizerii umyslowej i zawodowej wobec cudzoziemcow wraz z otwarciem granic wylala sie z kraju duza ilośc frustratow i niudacznikow, szczegolnie politycy opluwaja swoich przeciwników czego dowodem sa dyskusje z polonią na łamach poskjiej telewizji, tak jak gdyby glosy wyborcze mozna bylo zdobyć za granicą, nie mamy obyczaju azeby brudy prac w kraju i pocichu, jesteśmy skarlalym moralnie spoleczenstwem i mamy tego skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Dobrze ujęte. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:11 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:43 raz grzmią, ze jest dobrze raz że dupa. Nic stałego, schiza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winicjusz Ziobro z Rokitą nam je zapewnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 05:40 Informacja jest niepełna. Przede wszystkim brak jest kryteriów jakie owa organizacja stosuje w ocenie poszczególnych państw, co to za organizacja, kogo reprezentuje (być może działaczy na rzecz zerowego opodatkowania przedsiębiorców?), a także brak samej listy krajów, szczególnie tych z pierwszej setki. Jeżeli Miller i Belka są tak źli, to jak wytłumaczyć fakt, że gdy rządzi w Polsce prawica (i Balcerowicz) to wzrost naszego GDP schodzi nam do zera, a jak rządzi lewica to wzrasta do 7%? A poza tym jestem przekonany, że panowie Ziobro z Rokitą zapewnią naszemu krajowi "normalność", w taki sposób że naprawdę będzie u nas wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Polska najmniej konkurencyjnym państwem UE 17.10.04, 00:00 Gość portalu: macov napisał(a): > Balcerowicz musi wrocic! nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał: -do pierdla! Odpowiedz Link Zgłoś