Gość: zgrozek IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 11:07 Najprostszego rozwiazania zeby nie okradac ludzi i zniesc abonament nikt nie zapropronuje. Dla jasnosci: albo abonament albo reklamy. W normalnych krajach jak sa reklamy to nie ma abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lech X Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 195.117.200.* 03.12.04, 11:12 to jest po prostu niemoralne, abym ja płacił abonament na kolesiów typu Juliusza Brauna, Danuty Waniek, Włodzimierza Czarzastego, kolejne seriale, gale piosenki biesiadnej, głupawe konkursy i tego typu impresy. to jest niemoralne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz nie rozumiesz dowcipow i seriali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:05 Nie rozumiesz dowcipow i seriali ? Ja tez. Jeszcze wieksze problemy mam z konkursami. Podejrzewam, ze to brak wlasciwych genow. Sa dwa wyjscia. Mozemy przebadac producentow, bo moze z nimi jest cos nie tak. Albo poprosze np. Stolzmana o probke DNA w celu przeprowadzenia u siebie terapi genowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . jeśli abonament to nie reklamy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:09 sprzedam telewizor a nie będę płacił wszystko co potrzebuję jest internecie ......... openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.sasiedzi.pl 03.12.04, 11:14 W których krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.debacom.pl 03.12.04, 11:31 na przykład w Norwegii....A pozatym jak chca kase za wątły program niech zakodują sygnal jak polsat cyfrowy im problem z głowy.Tylko kto im za to gó..o z filmami sprzed 10 lat zapłaci????Dlaczego oni uważają ciągle że jak kazdy ma telewizor 9i jak już go ma to ogląda ich gó..?to że mam antene na dachu też o niczym nie świadczy-a może czecha oglądam????a telewizor moze mam jako monitor do dvd lub filmów z kompa?Założę sie ,że państwo i tak znajdzie jakis sposób aby nas obrobić....kolejny przymus rodem z ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukash Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 212.160.130.* 03.12.04, 11:39 true true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 80.72.34.* 03.12.04, 11:53 Czy w Wielkiej Brytanii obowiązuje abonament telewizyjny? A jeżeli tak, to też rodem z ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QC W Australii publiczna TV /radio is FREE IP: *.pro-internet.pl 03.12.04, 13:51 i bez reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pri Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 03.12.04, 15:17 Tyle ze BBC nie nadaje reklam. A jakosc ich produkcji jest "ciut" wieksza od produkcji rodem z TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.crowley.pl 03.12.04, 16:47 A czym kapitalizm różni sie od komunizmu- niczym ! w jednym i drugim okradaja większą cześć społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBC Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:53 Ale w Wielkiej Brytanii mają BBC i za to płacą. Najlepsza publiczna telewizja na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Abonament a kablowka IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.04, 11:15 Coraz wiecej ludzi w tym kraju ma kablowke - czyli w sumie placi podwojnie: abonament panstwowy i kablowkowy. Czemu nikt nie wpadnie na pomysl, zeby firmy tv kablowej placily ryczaltowy abonament (za udostepnianie kanalow telewizji publicznej) w formie odprowadzania czesci wplywow od kazdego swojego abonenta? Wtedy panstwo mialoby pewnosc, ze wszyscy abonenci kablowki placa, mozna by zapewne nawet skalkulowac wysokosc tak, zeby wilk byl syty i owca cala (pewnosc dochodu w zamian za obnizenie stawki) - choc pazerna Rada pewnie akurat na to by nie poszla. Oczywiscie cena abonamentu kablowki by wzrosla, ale mielibysmy o jedna platnosc do wykonywania mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Abonament a kablowka 03.12.04, 12:38 Ma Pani rację. Z kablówką sprawa na tyle oczywista, że nawet minister od Kwaśniewskiego się przyznał publicznie, że już osobno abonamentu nie płaci. Poza tym łożenie na TVP jako spółkę to prawdziwy łamaniec. Pomijając fakt, że pieniądze idą na kilkudziesięciotysięczne pensje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOL Angelika Re: Abonament a kablowka IP: *.chello.pl 03.12.04, 13:43 Otoz mylisz sie Agnieszko. Wszystkie kablowki oplacaja haracz za emitowanie programow "panstwowych", tak jak kazdej innej telewizji, polsatowi czy TVN,To dlatego jestesmy okradani, bo abonament jest zwyczajnym okradaniem. Jezeli nie chce ich ogladac, to powinno byc tak samo jak gdzie indziej- programy panstwowe darmo, a co chcesz to wykupujesz w innych stacjach. dlatego tam walcza o ogladalnosc, bo musza zaplacic jezeli emituja przy sposobnosci panstwowe programy no i bija sie o telewidzow. nas jest dokladnie na odwrot - placimy za posiadanie odbiornika, za ktory juz i tak przy zakupie odprowadzilismy podatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Abonament a kablowka IP: *.centertel.pl 03.12.04, 14:52 a jak to jest jezeli u mnie w bloku nie ma anteny zbiorczej? tv mam i radio, do tej pory mialam kablowke, ale z niej zrezygnowalam. jezeli nie ma tej nieszczesnej zbiorczej to tez "musze" placic ten abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Abonament a kablowka IP: *.ceron.pl 03.12.04, 16:52 Abonament płaci się jeśli posiada się odbiotnik telewizyjny. Ja TVP odbieram na drucie podłączonym do kombinerek, a Polsat i TV4 na samym drucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Witamy na forum komunistke IP: *.icpnet.pl 04.12.04, 16:01 Ktora uwaza, ze kazdy srodek jest dobry o ile prowadzi do wiekszego lupienia obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlyy W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.multicon.pl 03.12.04, 11:17 Abonament RTV i tak jest za duzy w tej chwili ! Zlodzieje ! Mam telewizor, nie mam kablowki a i tak musze placic ! No paranoja ! Tymbardziej iz TV nie ogladam, a telewizor sluzy mi do ogladania filmow na video i grania w playstation ! ZLODZIEJE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał tv -> nie-tv IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.12.04, 17:37 > Zlodzieje ! Mam telewizor, nie mam kablowki a i tak musze placic ! > No paranoja ! Tymbardziej iz TV nie ogladam, a telewizor sluzy mi do ogladania > filmow na video i grania w playstation ! Możesz kupić monitor z odpowiednimi wejściami i sprzedać telewizor albo pozbawić odbiornik możliwości odbioru programów przez wycięcie tunera. Każdy naprawiacz telewizorów zrobi to w 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puba Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.12.04, 11:26 albo kultura albo 'bar' i zżeranie owczych oczu.. płacić nie mądrzyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joder Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 62.81.131.* 03.12.04, 12:11 co ty qu.. pier.... jedno z drugim nie ma nic wspolnego! moze mi powiesz ze program Discovery czy National G. mimo ze sa komercyjne nie maja wartosci edukacyjnej. Wolny rynek! jesli jest zapotrzebowanie to i beda programy wartosciowe kulturalnie! A zmuszanie do placenia podatku na syfna TVP jest niemoralne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.ceron.pl 03.12.04, 17:00 Przecież Discovery jest płatne. Ale jest to program popularnonaukowy - raczej niezbyt dogłębny. Poza tym jest to program o zasięgu światowym, więc może zebrać odpowiednią liczbę widzów. Natomiast programy kulturalne same na siebie nie zarobią, bo masowy oglądacz gustuje w programach typu Bar, Idol, filmach o zabijaniu ludzi. Arte np. jest finansowane ze środków publicznych, BBC także. Bez abonamentu TVP zamieni się w kolejny TVN czy Polsat i nie będzie wyboru: sama sieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.i.pppool.de 03.12.04, 18:42 Discavery National G. siegaja dna- przez pare lat w kolo macieju bezczelnie wala same powtorki. To juz smieci, a nie programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Abonament albo reklamy - kto za? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:29 Abonament albo reklamy - kto za? Bo łączenie tego - to przesada... A telewizja publiczna niech sie nie podnieca, jaką ma oglądalność - to jest tv publiczna - jej zadaniem jest realizacja misji (ale nie po godz. 23, do cholery!), a nie oglądalność! Od oglądalności jest tv komercyjna, która musi pozyskiwać fundusze z reklam! W niektórych krajach środki z abonamentu sa dzielone między wszystkie stacje - ale czy jest sens takiego rozwiązania, skoro wszystkie biorą forse za reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Abonament albo reklamy - kto za? IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 12:00 Jestem za a nawet przeciw. Jezeli ludzie MUSZA placic abonament, a tv "publiczna" zyje z reklam to placacy abonament ludzie wspomagaja przedsiebiorstwo ktore generuje zyski i powinni dostawac z tych zyskow dywidendy. Ergo, kazdy placacy abonament powinien dostac kase z reklam i innej dzialalnosci gospodarczej "publicznej tv". Ale powaznie, ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT, zwykly widz "publicznej tv" zawsze przegra z reklamodawcami. To reklamy i reklamodawcy maja wplyw na telewizyjne ramowki, dobor programow, tematow i nawet typu urody prezentera i prezenterki. To jest chamska, bezczelna i nie do wyobrazenia w cywilizowanych krajach manipulacja. Trzeba z tym skonczyc i uwolnic media od tego rodzaju PATOLOGI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Abonament albo reklamy - kto za? IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:00 Pieniądze z reklam są na transmisje sportowe, filmy, wiadomości itp programy, które gromadzą masowego widza. Pieniądze z abonamentu są na ośrodki regionalne, promocję kultury, prezentację partii politycznych, programy edukacyjne itd. Z budżetu - m.in. TV Polonia. Obecny PO- wski zarząd TVP robi wszystko by tę telewizję zniszczyć (np. zwolnienie Jeneralskiego i Pieńkowskiej, a ściągnięcie tapetowanej oszołomki Gawryluk), ale póki płacimy abonament mamy prawo zabierać głos w sprawie obniżenia jakości programów, zmniejszenia ilości wysokiej kultury na rzecz programów katolickich i katolizucyjących, tendencyjności w ocenach politycznych itp. Jeśli nie będziemy płacić abonamentu to staniemy się dla TV bezosobową masą o pewnym potencjale nabywczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man dlaczego biedniejsi maja ogladac za darmo ?? IP: 153.19.176.* 03.12.04, 11:29 czy telewizja to potrzeba podstawowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: dlaczego biedniejsi maja ogladac za darmo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:31 to zależy dla kogo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika podstawowa potrzeba to ruszyć siłą na bogatych-wyz IP: *.u.mcnet.pl 03.12.04, 12:00 yskiwaczy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marx Re: dlaczego biedniejsi maja ogladac za darmo ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:11 czy podstawowa? - a jakże: tv to podstawowa tuba propagandowa panującego reżimu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruss Re: W Sejmie ... kupa smiechu IP: *.rybnet.pl 03.12.04, 11:35 Trwa wystapienie p. Renatki Beger :-))) Szanowny Pan Michnik w tym czasie chyba skręca się ze smiechu slyszac rewelacje które wygłasza (p)osłanka Beger. :-)) Pozdrawiam panie Adamie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:43 dedukuję, że Durczok i Waniek to jedni z wielu sowicie wynagradzanych misjonarzy, skoro tv i KRRiT pełni rolę misyjną, zaś parlament za naszą kasę obraduje ile dalszej kasy jeszcze od nas wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 12:07 Trafiles w dyche. KRRiTV to organizacja jak najbardziej misyjna. Zadalem sobie trud przeczytania tresci tej ustawy (o KRRiTV) i wszystko sie zgadza. Oni z nas zyja by strzec "wartosci". Cel uswieca srodki. Beda nas bezczelnie okradac, generowac zyski z reklam i karmic propaganda wbrew naszej woli i ZA NASZE PIENIADZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidz Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.chello.pl 03.12.04, 11:46 Dlaczego telewizja publiczna uszczęśliwia mnie na siłę? Skoro nie chcę oglądać jej twórczości, to niech mi to odłączą. Jeśli nie zapłacę za telefon, energię czy kablówke, po prostu wyłączają, a jeśli nie zapłacę za TV to komornik będzi mi chciał zabrać lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 12:09 Odpowiedz na to pytanie znajdziesz w tresci ustawy o KRRiTV ktora znajdziesz na stronie Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Albo reklamy, albo abonament !!!! IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 11:49 Nie moge juz wiecej sluchac bzdur o abonamencie. To jest ordynarne zlodziejstwo ! Albo reklamy albo abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidz Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.chello.pl 03.12.04, 11:59 Niech płacą ci, którzy zasiadajęc w przeróżnych komisjach, godzinami reklamują swoje tępe pyski. Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv 03.12.04, 12:04 "PSL wnioskuje (...) zwolnienie z płacenia abonamentu osób najuboższych" Czysty populizm. "SLD chce, aby wysokość opłat abonamentowych ustalał co roku rozporządzeniem minister skarbu" Komuchom nigdy za mało władzy. A ministerstwo kultury będzie ustalało program wszystkich stacji TV i radiowych... "PIS proponuje natomiast, aby gospodarstwa domowe i instytucje, które używają kilka odbiorników radiowych lub telewizyjnych płaciły abonament tylko za jeden odbiornik" Czyli zmianę w odniesieniu do instytucji, bo gospodarstwa domowe właśnie tak teraz płacą. A ja proponuję następujące rozwiązanie: pocałujcie mnie, Panie Posłanki, Panowie Posłowie, Wysoka Izbo, w duрę. I tak nie zamierzam płacić i nie jesteście w stanie mnie do tego zmusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonament Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 80.72.34.* 03.12.04, 12:09 Obyś się nie pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.dyn.optonline.net 03.12.04, 15:53 brawo,Wichura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Teraz jest za drogo więc nie płacę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:05 Mnie się podoba mieszanka pomysłu PSL i PiS. Opłata od najniższej średniej krajowej i opłata tylko za jeden odbiornik i już lecę zapłacić !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 213.76.140.* 03.12.04, 12:08 Abonament musi być - koniec i kropka. Nie da się przecież sfinansować kanału 2 radia z reklam, tak samo w telewizji jest szansa na mniej komercyjne programy i filmy tylko pod warunkiem opłaty abonamentowej. Nawet się nie obrażam na reklamy - dzięki temu wysokość abonamentu jest jednak znacząco niższa niż w innych krajach. Ale są pewne granice - czemu np. seria Uczta kinomana jest o tak idiotycznej porze? No i serial Bulionerzy to już kompletne przegięcie, taka szmira w piątek o 20, w czasie antenowym o dużym potencjale. To również powinno być jakoś uregulowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: 80.72.34.* 03.12.04, 12:13 Witaj - pierwszy głos na temat. W tej chwili nie mam pojęcia jak to zrobić ale czas aby to była telewizja publiczna, a nie telewizja Dworaka, Kwiatkowskiego, Zaorskiego itd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv 03.12.04, 12:54 Szanowny Pegazie, ja się za abonamentem na 2 program PR podpisuję obiema rękami bo ten program rzeczywiście pełni misję. Ale to trzeba zrobić tak, że się obliczy koszty i od nich wyjdzie do wielkości abonamentu. Natomiast zrzutce na pensje i nagrody dla prezesów spółki z o.o. TVP mówię nie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:09 Niestety zarząd nie pracuje za darmo. A jeśli chce się mieć dobry zarząd, a przede wszystkim twórców i współtwórców programów, to trzeba płacić. Inaczej w TVP zostaną same Warakomskie. Durczok jest najlepszym dziennikarzem telewizyjnym w Polsce, więc porządnie zarabiać musi, bo jakieś TVN 24 go przekabaci. Poziom TVP zależy od poziomu ludzi tam zatrudnionych - nie tyle moralno-misyjnego co profesjonalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukiz Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.if.pwr.wroc.pl 03.12.04, 13:14 "Abonament musi być - koniec i kropka" - napisał pegaz. Zgadzam się w całej rozciągłości. Tylko nie powinien być od telewizora radia czy nawet prądu w domu, tylko od osoby. KAŻDY powinien od urodzenia płacić 10zł miesięcznie abonamentu. Bo przecież nie można uzależniać oglądania telewizji publicznej od posiadania telewizora. Dlaczego jak ktoś ogląda u znajomych tv to ma nie płacić. Za dziecko płacą dorośli. Nie masz pieniędzy na abonament, więzienie. 100zł zaległości = 1 miesiąc paki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marx Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:15 niewidomi również? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:10 Niewidomi tylko za fonię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:12 wiesz co lukiz chyba nie do końca przemyślałeś to co powiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re:ZLIKWIDOWAĆ OKRADANIE OBYWATELI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 12:35 Obywatel nie ma wpływu na co są wydawane jego pieniądze, więc należy zlikwidować abonament. Płacimy i tak haracz ukryty w podatku VAT przy zakupie telewizora czy radia, więc po jasną cholerę obskubywać dodatkowo obywatela. Ci fachowcy od kultury wciskają nam kit, że to misja, że konieczność dziejowa. Bzdura totalna, telewizji nie było i ludzie się lepiej rozwijali niż na tej telewizji publicznej. Grupa cwaniaków od lat żeruje na tych publicznych pieniądzach, jak chcą zarobić niech wystawiają, reżyserują ale za własne pieniądze. Ja i tak wolę przeczytać oryginalne dzieła aniżeli skażone wytwory czyjąś chorą wyobraźnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re:ZLIKWIDOWAĆ OKRADANIE OBYWATELI IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:14 > Bzdura totalna, telewizji nie było i ludzie się lepiej rozwijali niż na tej > telewizji publicznej. A jak nie było prądu to się społeczeństwo lepiej rozmnażało i Mickiewicz przy świecy epopeje tworzył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.hay.dialup.connect.net.au 03.12.04, 12:37 A o tych co patrza na okna wystawowe z telewzorami to szanowny Sejm zapomnial ? Jak by tych wszystkich gapiow policzyc to nazbieralo by sie sporo kasy .I co na to budzet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrepcio figurka ZAKODOWAC TVP!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.12.04, 12:43 TVP powinna byc zakodowana. Kto chce ogladac - kupuje dekoder. Kto nie chce ogladac - nie kupuje dekodera. I juz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV luksus Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.12.04, 12:43 Czy firmy tv kablowej placa podatek dochodowy i w jakiej wysokosci? Czy sa zwolnione z podatku? Czy placa symboliczny ryczalt? Czy firmy tv kablowej moga podnosic oplaty w nieskonczonosc? Na dzis 45 zl kablowka i 17 zl abonament tv publicznej razem powyzej 60 zl, to chyba za duzo. Przyjdzie nam rezygnowac z tv kablowej, gdyz powoli zaczyna sie stawac luksusem dla znacznej czesci spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv 03.12.04, 13:01 Szanowny Chrebciu Figurko, orwelowskie teleekrany istnieją po to aby propaganda mogła postępować. Z tego powodu rządzący w życiu nie zakodują TVP bo to wbrew ich interesom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.phys.ulg.ac.be 03.12.04, 13:52 I to jest sedno sprawy! Drogi and192 - dlaczego to nie ty jestes teraz w sejmie? Istota telewizji publicznej jest saczenie propagandy i - przy okazji - robienie kasy. Misja to tylko przykrywka. Listek figowy. Ie jeszcze za te propagande kaza sobie placic tym, ktorych oglupiaja. I okradaja. Bo telewizja publiczna daje niezle zyc tysiacom ludzi, w tym GTW. Dlatego nie bedzie sprywatyzowana, bo to zamkneloby wartki strumien lewych pieniedzy. Wystarczy porownac koszty dzialanosci publicznej TVP - znacznie przekraczajace budzet ministerstwa kultury - i stacji prywatnych. Abonament mial sens, gdy TV bylo luksusem. Teraz nawet bezdomni na dzialkach maja radia i telewizory. Ostal sie ino podatek - mafijny haracz. W cywilizowanych krajach (bodajze Finlandia) telewizja publiczna jest utrzymywana z procentu od reklam nadawanych w telewizjach prywatnych. Oczywiscie sama ma zakaz emitowania reklam. Nie ma abonamentu. Jest tylko jeden kanal, ktory nie nadaje benefisow, bezludnych wysp i teledurniejow. Proste? Jasne, ze w Polsce niemozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:24 Akurat TVP jest jedyną telewizją, której działalność propagandowa i dezinformacyjna może zostać poddana kontroli. Polsat i TVN promuje pewne partie i środowiska stosując propagandę liberalizmu. Jeżeli TVP by była prywatna to także promowałaby to, co pomaga bogatym, albowiem media prywatne działają w interesie swoich właścicieli i zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Któś Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:09 A ja tam olewam abonament. Parę lat temu wyrejestrowałem wszystkie odbiorniki i już. A do domu nikogo nie wpuszczę do sprawdzenia, chyba że się włamią, a patrząc na SLDowską mafię to bardzo możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.sasiedzi.pl 03.12.04, 13:13 Potrafię zrozumieć, że masz ogromny problem. Ale czy to jest powód do publicznego obnażania swojej niemocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Któś Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:20 Właściwie to problemu nie mam. O jakiej niemocy piszesz? Jeśli o wpływ na rządzących, to na LSD nigdy nie głosowałem i głosować nie będę, chyba tylko taki mam wpływ na rządy w Polsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:27 Jesteś złodziejem. Ja też trochę kradnę... Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 Podatek za telewizory pobierać w obowiązującym 03.12.04, 13:10 podatku i byłby spokój. Oczywiście reklamy w TV publicznej należałoby zlikwidować by nie zabierała środków stacjom nie partycypującym w podatku. Ale to nie ten sejm i nie ci posłowie, oni pasjonują sie uchwalaniem głupot, by mieli co poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upr Re: Podatek za telewizory pobierać w obowiązujący IP: *.if.pwr.wroc.pl 03.12.04, 13:16 Podatek pogłówny na telewizję. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Re: Podatek za telewizory pobierać w obowiązujący IP: *.sasiedzi.pl 03.12.04, 13:17 Liczba 16 w Twoim nicku to wiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJO BRAWO WICHURA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 13:26 Ludzie! Bierzcie przykłąd z Wichury! Wichura! Bądż podzdrowiony! Twój wierny druch WUJO Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: BRAWO WICHURA! 03.12.04, 15:57 Dzięki WUJO i pozdrawiam. A dla tych, którzy rozpisują się o misji TVP: podobno w nowej ramówce ma nie być PEGAZ'a!!! Magazyn kulturalny przetrwał wszystkie dotychczasowe rządy i zarządy w TVP, ale "w końcu" go uwalili. To gdzie ta misja? W zabawach zarządu i dyrektorów anten (za publiczne pieniądze) w Międzyzdrojach, Mrągowie czy Ciechocinku? W nowym budynku na Woronicza (którego budowa tak śmierdzi, że nawet NIK boi się ją skontrolować)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: BRAWO WICHURA! IP: *.ceron.pl 03.12.04, 18:29 Bo teraz w TVP rządzi bezideowe i bezkulturowe PO. Przedtem byli albo katole albo lewusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristow Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv IP: *.energoterm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:23 Panowie !! Abonament, to kontrybucja!!! Zacznijcie sprzedawać dekodery w cenie abonamentu, to plajta zrobicie w jeden rok. Ciekawe kto kupi dekoder. Po co te Wasze kombinacje zróbcie tak jak robią to inne stacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ten podatek-abonament jest...NIELEGALNY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.12.04, 13:23 ...dlaczego...ano dlatego...jezeli placicie abonament to jestescie poniekat wlascicielami -wspolwlascicielami trv i oni powinni sie dzielic z wami zyskami z reklam...pozatym nigdzie na swiecie nie ma przymusu placenia na publiczne media...od te- go sa reklamy ...ale jak widac bo0lszewickie tv samo nie moze sie wyzywic...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: ten podatek-abonament jest...NIELEGALNY IP: 80.72.34.* 03.12.04, 13:38 Wiesz może jak to jest w Anglii? PS. Jeżeli korzystasz z abonamentu kinowego, to właściciel dzieli się z Tobą zyskami z reklam? Powiedz gdzie tak jest, chętnie skorzystam.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ten podatek-abonament jest...NIELEGALNY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.12.04, 13:43 ...wlasciciel dobre sobie...za pieniadze podatnika...za to wiem jak jest w us...tv publiczna utrzymuje sie litylko z reklam i ze sponsorow...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re: ten podatek-abonament jest...NIELEGALNY IP: 80.72.34.* 03.12.04, 13:58 Czyli w Anglii i kilku innych krajach panuje system bolszewicki? Co do sponsorów, wyobrażasz sobie ich działanie na tym polu w Polsce? Chyba dyskusja powinna iść w kierunku, jaką powinna być tv publiczna i jak to zrobić. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ten podatek-abonament jest...NIELEGALNY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 03.12.04, 14:09 ...mylisz sie kopletnie...tv kablowa w usa nie puszcza reklam bo placa na nia telewidzowie...oczywiscie mozesz sobie zamowic dodatkowo filmy lub np walke bokserska goloty - nie mylic tu z ...on demand... bo tu masz duzy wybor wszystkiego za darmo o kazdej porze...i rzadnych reklam ...owszem sa reklamy- informacje jakie filmy ida w miesiacu grudniu na przyklat i to tyle ))) Odpowiedz Link Zgłoś
trk69 Re: W Sejmie debata o abonamencie rtv 03.12.04, 13:45 Popieram w 100%. Zlikwidować abonament w ogóle. Dlaczego obywatele mają płacić spółkom akcyjnym, które obracają wielkimi pieniędzmi??? Tomek PS. A jeżeli jest abonament, to dalczego pieniądze idą tylko do TVP i PR? Co z innymi legalnymi nadawcami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:59 A jakąż to misję reprezentuje antypolski "kabarecik" Olgi Lipińskiej. Olga lipińska oraża w nim uczucia patriotyczne,wyśmiewa godło , barwy narodowe, przedstawia polaków jako pijaków, zbobobonnych dewotów i dewiantów To skandal..... Kabarecik "leci" w TVP "publicznej" bo ŻADNA SZANUJĄCA SWYCH TELEWIDZÓW STACJA TELEWIZYJNA NIGDY BY NIE UPADŁA DO TAK NISKIEGO POZIOMU OBRAŻAJACEGO SWYCH TELEWIDZÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: 80.72.34.* 03.12.04, 14:16 Masz rację. Olgę Lipińska należy spalić na stosie. Natomiast na wszystkich kanałach należy nadawać Bar, Kubę Wojewódzkiego, płk. Polko, Warto rozmawiać. Nie zapominając o takich gejzerach intelektu jak część komisji sledczej. Porządek musi być. Nikt nie będzie szkalował polskiego narodu, którego członkowie, jak Polska długa i szeroka, śpią w rowach przykryci rowerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:29 No cóż... to co napisałeś (-łaś) tylko mnie przekonuje iż p.Olga lipińska "swą misję" wykonuje. Twój obraz Polski to przykład sukcesów "edukacyjnych" Kabareciku.A jeżeli chodzi o BAR, program Kuby wojewódzkiego to nie odbiegają one wólgarnością i prymitywizmem od "dzieła" p Olgi Lipińskiej, nie maja one jednak w sobie tyle treści prześmiewczych wobec Polski i Polaków i to dlatego stacje telewizyjne komercyjne nigdy by nie wyświetlały twórczości p Olgi. Krótko mówiąc "potęga smaku"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: 80.72.34.* 03.12.04, 14:37 Ca 200.000 kierowców złapanych w br. na jeździe "pod wpływem" (ciekawy eufemizm) to też skutki działania p. O. Lipińskiej. Prawie 50 % telewidzów, którzy nie rozumieją przekazywanych im informacji, porażająca swą wielkością liczba rodaków, którzy nie czytają książek, to też Jej sprawka. Naprawdę tak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:55 A czy uważasz że wyśmiewanie polskich symboli , zrywów narodowych spowodują trzeżwość na drogach, poprawę czytelnictwa, a wulgaryzmy jakie w tym "dziele" padają nauczą kultury osobistej.Pani Lipińska w komunie produkowała dowcipny Kabaret którego dowcip oparty był na kreacjach aktorskich ( np. Turecki) i siermiężna rzeczywistość tamtych programów nikogo nie obrażała i nie atakowała polskości. Obecnie ów "dowcip" polegajacy na chorym prześmiewaniu wszystkiego co polskie ma nadrabiać niski poziom kreacji aktorskich i nie jest to śmieszne, lecz żałosne.... A fobia antysemityzmu nadaje sie do leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333 Re:Płacić za antypolski "Kabarecik" Lipińkiej ?!! IP: *.sasiedzi.pl 03.12.04, 15:07 Czy my oglądamy ten sam program? Przecież właśnie p. O.L. wyśmiewa antysemityzm. Piszesz: "kabaret którego dowcip oparty był na kreacjach aktorskich ( np. Turecki) i siermiężna rzeczywistość tamtych programów nikogo nie obrażała i nie atakowała polskości." Obecnie wykpiwa nasze pszenno- buraczane postawy i zachowania. Polska jest jednocześnie wielka i podła, tolerancyjna i zakompleksiona, zdolna do wielkich zrywów i bylejakości. To właśnie nam uzmysławia kabaret. Jako ilustrację naszej rzeczywistości potraktuj stosunek do sytuacji na Ukrainie normalnych ludzi i polityków. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś