Dodaj do ulubionych

Ropa tanieje

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.12.04, 12:12
Złoty umacnia się, ropa tanieje. Dlaczego nie tanieją znacznie paliwa ? -
Może zainteresowałby się tym stosowny urząd ochrony konkurencji ?
Obserwuj wątek
    • remo29 Ropa tanieje - czy w PL o tym wiedzą? 20.12.04, 12:14
      Ropa tanieje... U nas tanieje benzyna, a ropa nie. To nasuwa podejrzenie, że Orlen i Lotos wytwarza benzynę z ropy zakupionej, a ropę którą sprzedaje do silników diesla otrzymuje z czegoś jeszcze innego. Z czego? Może z asfaltu, który miał iść na 500km autostrad obiecanych przez Pola, ale że oddano w tym roku 60km, coś trzeba było z tym fantem zrobić...
    • mariuszg2 Re: Ropa tanieje 20.12.04, 12:22
      Już Wam wyjaśniam. Jeśli wierzyć hasłom z nowej kampani reklamowej Orlenu to w
      oferowanej przezeń benzynie jest pozytywna energia. To dlatego pomimo
      umocnienia złotego i potanienia ropy cena benzyny nie spada...a za wartość
      dodaną jak wiadomo trzeba płacić. Wyszedł też nowy katalog Vitay.

To własnie ta energia sprawia,że mój samochód pali tyle co palił, benzyna
      kosztuje tyle co kosztowała a ja jestem k--wa szczęśliwszy bo mnie rozpiera
      taka energia, że bym wypierdańczył ten zafajdany kombinat w kosmos a nowemu
      prezesowi karierowiczowi systemu wykaż się powidział Żegnay.
      • asiula40 Re: Ropa tanieje 20.12.04, 13:15
        Inni też wciskają ten swój biznesowo pijarowski kit.
        Weźmy też na przykład wycieczki zagraniczne,bilety lotnicze albo japońskie
        samochody z salonów. Choć dolar i euro pikują, ceny, co logiczne, powinny
        spadać wraz obniżką kosztów finansowania w walucie obcej. nic takieog się
        oczywiści nie dzieje - ceny stoją. Jednak tylko coś drgnie na rynku, zlotówka
        zacznie się osłabiać - natychmiast ta banda znajduje łatwe uzasadnienie dla
        powdyzki cen, winna jest oczywiście słaba zlotówka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka