Gość: Danziger IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.12.04, 12:12 Złoty umacnia się, ropa tanieje. Dlaczego nie tanieją znacznie paliwa ? - Może zainteresowałby się tym stosowny urząd ochrony konkurencji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remo29 Ropa tanieje - czy w PL o tym wiedzą? 20.12.04, 12:14 Ropa tanieje... U nas tanieje benzyna, a ropa nie. To nasuwa podejrzenie, że Orlen i Lotos wytwarza benzynę z ropy zakupionej, a ropę którą sprzedaje do silników diesla otrzymuje z czegoś jeszcze innego. Z czego? Może z asfaltu, który miał iść na 500km autostrad obiecanych przez Pola, ale że oddano w tym roku 60km, coś trzeba było z tym fantem zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Ropa tanieje 20.12.04, 12:22 Już Wam wyjaśniam. Jeśli wierzyć hasłom z nowej kampani reklamowej Orlenu to w oferowanej przezeń benzynie jest pozytywna energia. To dlatego pomimo umocnienia złotego i potanienia ropy cena benzyny nie spada...a za wartość dodaną jak wiadomo trzeba płacić. Wyszedł też nowy katalog Vitay. To własnie ta energia sprawia,że mój samochód pali tyle co palił, benzyna kosztuje tyle co kosztowała a ja jestem k--wa szczęśliwszy bo mnie rozpiera taka energia, że bym wypierdańczył ten zafajdany kombinat w kosmos a nowemu prezesowi karierowiczowi systemu wykaż się powidział Żegnay. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula40 Re: Ropa tanieje 20.12.04, 13:15 Inni też wciskają ten swój biznesowo pijarowski kit. Weźmy też na przykład wycieczki zagraniczne,bilety lotnicze albo japońskie samochody z salonów. Choć dolar i euro pikują, ceny, co logiczne, powinny spadać wraz obniżką kosztów finansowania w walucie obcej. nic takieog się oczywiści nie dzieje - ceny stoją. Jednak tylko coś drgnie na rynku, zlotówka zacznie się osłabiać - natychmiast ta banda znajduje łatwe uzasadnienie dla powdyzki cen, winna jest oczywiście słaba zlotówka! Odpowiedz Link Zgłoś