Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 06.02.05, 16:21 A do kogo Polska ma eksportowac jak EU sie zwija? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Deng Xiao Ping Exportujcie do Chin IP: *.k1.pl 06.02.05, 16:31 Tylko musicie wiedzieć co exportować, i jak to robić. Chanci Manci Pinci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono A co Polska exportuje? IP: 83.233.227.* 06.02.05, 17:17 Samochody- nie Telefony komórkowe- nie Telewizory -nie pralki -nie Meble -nie żywność - nie Samoloty - nie Uzbrojenie - nie Wódkę - nie Niech ktoś konkretnie napisze co Polska exportuje i nie chodzi mi o parę kilo kiełbasy dla Polonii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan ano Polska nieco exportuje... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 04:44 > Samochody- nie tak, jak najbardziej > Telefony komórkowe- nie nie > Telewizory -nie tak, jak najbardziej > pralki -nie tak, jak najbardziej > Meble -nie oczywiście > żywność - nie jasne > Samoloty - nie nie wiem > Uzbrojenie - nie nie wiem > Wódkę - nie tak Dodałbym do tego - statki, podzespoły i akcesoria do samochodów, wyroby hutnicze, wyngiel i takie tam pochodne, chemia. Nie wiem, co jeszcze. NO I USŁUGI Choć eksport na 1 mieszkańca jest i tak niższa niż u Pepików i Madziarów... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: ano Polska nieco exportuje... 07.02.05, 19:21 Gość portalu: corgan napisał(a): > > Samochody- nie > tak, jak najbardziej > > > Telefony komórkowe- nie > nie Importuje z Chin. > > Telewizory -nie > tak, jak najbardziej > > > pralki -nie > tak, jak najbardziej > > > Meble -nie > oczywiście > > > żywność - nie > jasne > > > Samoloty - nie > nie wiem Importuje tylko. > > Uzbrojenie - nie > nie wiem > > Wódkę - nie > tak > > Dodałbym do tego - statki, podzespoły i akcesoria do samochodów, wyroby > hutnicze, wyngiel i takie tam pochodne, chemia. Nie wiem, co jeszcze. > > NO I USŁUGI > > Choć eksport na 1 mieszkańca jest i tak niższa niż u Pepików i Madziarów... Gdzie nam sie tam porownywac do Pepikow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "NIE" Re: ano Polska nieco exportuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:57 > Samochody- nie tak, jak najbardziej > Telefony komórkowe- nie nie > Telewizory -nie tak, jak najbardziej > pralki -nie tak, jak najbardziej > Meble -nie tak, jak najbardziej > żywność - nie tak, jak najbardziej > Samoloty - nie niewielką iliść ( śmigłowce i małe samoloty ) > Uzbrojenie - nie już zaczyna podpisywać kontrakty na setki mln dol. > Wódkę - nie tak :) A moigło by być o niebo lepiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedzacy na ... Re: Mniej inwestycji IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 17:16 Mamy własnie skutki polityki prowadzonej od 15lat.!! Ja właśnie ostro inwestuję w złoto,sebro i diamenty w USA A ten Polski grajdoł chramole .I tak tu niewiele zostanie ludzi rzutkich i aktywnych bo wyjadą !! Z emerytami i emigrantami ze Wschodu nie mam tu zamiaru męczyc się A wszyskim polecam :www.salary.com Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Mniej inwestycji 06.02.05, 17:35 No ale wedlug prof Orlowskiego , to polska gospodarka przedstawia taka MOC , ze inwestorzy ida jak w dym i inwestuja !!! ( kupujac kolejna partie obligacji ....) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Mniej inwestycji TO NIE OTAKE INWESTYCJE WALCZYMY 06.02.05, 21:57 jacekm22 napisał: > No ale wedlug prof Orlowskiego , to polska gospodarka przedstawia taka MOC , > ze inwestorzy ida jak w dym i inwestuja !!! ( kupujac kolejna partie > obligacji ....) Polsce chodzi o inwestycje,ktore dawalyby miejsca pracy,a takich nie ma. A te "inwestycje" w obligacje,to zwykle baneckowanie kapitalu spekulacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl Re: Mniej inwestycji IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 20:18 Przeciez inwestycje w Polsce sa to powstawanie montownii im. Balcerowicza. Czyli przesuwanie do Polski prac wymagajacych recznej pracy ktora mozna miec w Polsce na tyle taniej ze sie oplaca to wozenie podzespolow w jedna strone i zmontowynych produktow spowrotem. Wlasmie ten ostatni wzrost produkcji przemyslowej w Polsce jak i innych nowych krajach EU jest tym spowodowane. A jednoczenie to automatycznie powoduje zmniejszanie wzrostow w starych krajach. A teraz po prostu sie koncza mozliwosci tego co sie da z miejsc pracy wyexportowac do Polski i stad wzrosty beda mniejsze. Zreszta pomaranczowi na Ukrainie Zachodniej przejma czesci tych fabryk ktore sie zwina z Polski i tam przeniosa. Zwlaszcza jak beda potrzebowaly sorowce, jak np. drzewo do mebli. Bo w Polsce zaczyna jego brakowac. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniu Re: Mniej inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 00:25 Zgadzam się w pełni. Z mojego miasta już w zeszłym roku zwinęła się belgijska firma tekstylna i przenieśli produkcję na Ukrainę. Jeśli nadal będzie taka polityka monetarna - drogi kredyt i zbyt mocny złoty, to zostaną tu tylko hipermarkety :( Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Mniej inwestycji 07.02.05, 03:47 Mniej inwestycji znaczy wieksze bezrobocie.Co wy na to? W Stanach bezrobocie wlasnie spadlo do 5,2% i to az wstyd w porownaniu z ponad 12% w Niemczech. Pewno JOrl juz jest bezrobotny i corka go utrzymuje ze stypendium. Odpowiedz Link Zgłoś