Dodaj do ulubionych

Prokuratura bada podrabianie Michałków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:16
Inwestorze!

Witaj w kraju:
- w ktorym dochodzenie praw do Twoich dobr niematerialnych odbywa sie za pomoca aparatu represyjnego panstwa,
- w ktorym nie ma - jak widac - skutecznych, szybkich, bezstronnych i przede wszystkim zorientowanych w sprawie sedziow, gotowych do rozstrzygniecia sporu szybko i tanio.

Udanych inwestycji zyczy!
legal-power
Obserwuj wątek
    • antipatico Prawdziwe Michalki sa z Wawelu a nie z jakiegos... 17.03.05, 19:18
      ...zadvpia.
      • Gość: ja Re: Prawdziwe Michalki sa z Wawelu a nie z jakieg IP: *.plusgsm.pl 17.03.05, 21:33
        tak tak racja :)- wawel produkuje je od 2002 roku to na pewno prawdziwe...:)
        • Gość: konsument Re: Prawdziwe Michalki sa z Wawelu a nie z jakieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:48
          Wawel zakupil prawa do produkcji michalka, a czy ktos zastanowil sie ,ktora
          firma produkowala Michalka wczesniej?
    • Gość: michałek Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.05, 19:30
      Nazwa jest jednak najważniejsza. Rozkradziono ją na całą Polskę.

Nazwa "Michałki" pochodzi pierwotnie z Górnego Sląska - z Siemianowic-
      Michałkowic, gdzie istniała przed laty Spółdzielnia Cukiernicza "Hanka". Tam
      jest ich prawowite miejsce pochodzenia. Nie wiem jak to się stało, że nazwę
      rozkradziono i tyle firm jej używa.

Taka nazwa to dobro kulturowe. Niestety "Hanka" przestała istnieć. I tu stała
      się bardzo zła rzecz. Z tego dobra zaczęli korzystać bezprawnie inni i czerpać
      korzyści "podpinając" sie pod nazwę. Smutne to.
      • le_tigre Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków 17.03.05, 19:51
        A "Śnieżka" ze Świebodzic? Używano znaku towarowego bezprawnie?
    • Gość: Banana Re: Prokuratura bada "podrabianie" Michałków? IP: 129.81.192.* 17.03.05, 20:10
      Zgadza sie - niekompetencja i wrecz glupota prokuratury,
      i calego (przezartego zreszta korupcja i nepotyzmem...)
      systemu nie-sprawiedliwosci w Polsce osiaga
      (lub nawet przekracza) poziom, tzw.
      republik "bananowych"!
    • Gość: Michal Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:39
      Trafione w samo sedno. Rozszerzylbym to na praktycznie kazdy problem cywilistyczny, bo gdzie ucho nie przylozyc tam policja i prokuratura biegnie z palkami strzec przestrzegania KC. A o naduzycia w takich sprawa nietrudno.

• Gość: Picco bello Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:58
      Zwracam uwagę,że są do zatrzymania także koszałki opałki,bo michałki przy nich
      to pryszcz,a prokuratoram polecam starą zabawę:pałka,zapałka,dwa kije itd,hehe
    • Gość: Huguz Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków IP: *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 18.03.05, 01:08
      Z HANKI sa MICHAŁKI - reszta to niesmaczna podróbka
      • ziemiowziety tylko z Hanki sa michalki 18.03.05, 02:53
        no Wawel to zawsze mial bardzo przecietne wyroby, a czesto wrecz nedzne
        coz ten Wawel nie jest chluba Krakowa
        • Gość: Gość Re: tylko z Hanki sa michalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:15
          A które wyroby są lepsze? Może Wedel? Wawel jest najlepszy.
        • Gość: Łasuch. Re: tylko z Hanki sa michalki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 17:28
          Wawel to stara bardzo dobra firma.Przed wojną była to fabryka czekolady
          Piaseckiego. Produkowała najlepszą czekoladę w Polsce(Potwierdzili to moi
          Dziadkowie i Rodzice). Tę tradycję zakład ten podtrzymuje od 1945 roku do
          dziś.Wedle,Fazery czy Goplany albo inne Terravity to chłam dla ceniącego dobrą
          czekoladę Polaka. Smacznego!!!!
    • Gość: Iw Beznadziejna walka z konkurencją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:32
      Strasznie mnie denerwuje taki sposób walki z konkurencją. Ta beznadziejna firma
      pozywająca powinna lepiej przeznaczyć pieniądze na reklamę i promocję swoich
      Michałków a nie pienić się, że jest gorszą firmą. Kiedy jakaś badziewna firma
      nie potrafi się nawet wziąć porządnie za promocję swoich wyrobów - to po prostu
      powinna wypaść z rynku. A tutaj idzie się do sądu. Beznadzieja......... A może
      sprawa sądowa będzie tańsz?? Napewno. A poza tym ja najbardziej lubię Michałki
      Wawelskie i Mieszko, a o innych wcześniej nawet nie słyszałam.
      • Gość: Basia Podobnie było z Delicjami IP: *.chello.pl 18.03.05, 20:31
        Przez lata w Polsce produkowano delicje, a jak smierdzący francuski Danone, czyli Lu Polska przejął naszą fabrykę ciasteczek to zaraz opatentowali nazwę, i zaczęli po sądach ciągać innych cukierników. Od tej pory nie kupuję Delicji. Z patriotyzmu.
        • Gość: agavika Re: Podobnie było z Delicjami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 23:05
          A tak w ogole: czy ktos wie od kogo Girek kupil licencje na ciastka zwane u nas
          Delicjami? Przez lata wydawalo mi sie ze to polskie ciastka ale okauje sie ze
          nie.
      • Gość: Eneduerabe Re: Beznadziejna walka z konkurencją IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.04.05, 13:54
        Nigdy nie słyszałam...co to za argument?
        Michałki były z siemianowickiej Hanki w czasach zanim klasa robotnicza
        popełniła zbiorowe samobójstwo. Michałki z Wawela, Mieszka to smętne echo
        tamtego smaku.
        My, stare łakomczuchy, weźmiemy do grobu smak Prince Polo i wafelka Mocca z
        robotniczego Cieszyna, pozostawiając dzisiejsze g...o w całej palecie jego
        smaków młodemu pokoleniu, które nie pamięta. Wcinajcie!
        Jeszcze jeden sen, który się prześnił - dawniej 22 Lipca dzisiejszy Wedel ze
        swoim rozmiękłym ptasim mleczkiem i bezkształtną mieszanką wedlowską - lepiej
        nie pamiętać!
        No i na koniec, kto przypomni sobie Baton Krymski z Bałtyku w latach 70/80.
        Bingo! - wróć Komuno. Czas już jest najwyższy.
    • redsmoq Re: Prokuratura bada podrabianie Michałków 18.03.05, 10:05
      Pomyślcie co sie będzie działo kiedy wejdą patenty na algorytmy komputerowe... A
      wszystko na to wskazuje :(
    • Gość: łasuch chaos informacyjny IP: *.daewoo.lublin.pl 18.03.05, 10:26
      W jednym zdaniu szefowie firm stwierdzają, że prokuratura zabezpieczyła m. in.
      opakowania i same czekoladki, a w nastepnym akapicie piszecie, że prokurator
      mówi:
      "Zażądaliśmy tylko tego, co jest niezbędne w postępowaniu. Nie prosiliśmy o
      receptury, tylko o dane dotyczące wielkości produkcj firm"
      To co w końcu stało się z czekoladkami?
      • Gość: Alfred Re: chaos informacyjny IP: *.235.197.135.Dial1.Orlando1.Level3.net 18.03.05, 14:33
        DLACZEGO JA NIE MOGE ROBIC :MICHALKI ALFREDA?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka