specjalista_ds_ubezpieczen 19.05.10, 15:09 Czy ufacie ubezpieczeniom przez Internet, czy też wciąż kupujecie je od agentów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makowalscy Re: Ubezpieczenia przez Internet 26.05.10, 14:12 specjalista_ds_ubezpieczen napisał: > Czy ufacie ubezpieczeniom przez Internet, czy też wciąż kupujecie je od agentów > ? trudno powiedzieć, jeszcze 2-3 lata temu był powiedziała, że nie warto wierzyć w to co jest w Internecie, że lepiej pogadać z człowiekiem, on podpowie, doradzi. Jednak dzisiaj, kiedy wszystko się tak szybko zmienia, w tym zakupy przez Internet, a co najważniejsze wzrasta zaufanie do neta, myślę, że bym się odważyła. No tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać... bo przeglądanie każdej oferty, każdej firmy nie bardzo mi się usmiecha Odpowiedz Link
specjalista_ds_ubezpieczen Re: Ubezpieczenia przez Internet 27.05.10, 14:16 Oczywiście obawa przed technologiami wciąż jest dość silna - zwłaszcza przy tak delikatnej sprawie jak produkty finansowe. Prawda jest jednak taka, że nie ma się czego obawiać. Kupowanie ubezpieczeń przez Internet jest o wiele prostsze, mniej czasochłonne, a przy tym można wybrać ubezpieczenie dostosowane do swoich potrzeb. Odpowiedz Link
misiaczek1412 Re: Ubezpieczenia przez Internet 29.05.10, 22:11 wejdź na www.tugdzietaniej.pl . Świetna firma i ma mnóstwo ofert. Sama korzystam i na prawdę szczerze polecam Odpowiedz Link
makowalscy Re: Ubezpieczenia przez Internet 01.06.10, 11:14 no ja mogę polecić ubezpieczenie.pl/Produkty/Kalkulator, sama z niego korzystałam jak szukałam ubezpieczenia dla mojego autka, łatwe w użyciu i szybkie. Odpowiedz Link
specjalista_ds_ubezpieczen Re: Ubezpieczenia przez Internet 01.06.10, 15:03 Zdecydowanie ubezpieczenie.pl można polecić. Także pod kątem pokazanych tam informacji i porad. Natomiast www.tugdzietaniej.pl to prostu firma sprzedająca ubezpieczenia, a NIE OBIEKTYWNA PORÓWNYWARKA- jedynymi informacjami na temat oferty, jest to że "jest najlepsza". Kupując ubezpieczenia przez Internet można dogłębnie przeanalizować ofertę firm, porównać ją i wybrać najkorzystniejszą. Dlatego lepiej korzystać z wyspecjalizowanych porównywarek. Odpowiedz Link
automobilka Re: Ubezpieczenia przez Internet 04.06.10, 13:19 mówiąc szczerze to na początku obawiałam sie tego całego kupowania przez internet. Jeszcze jakąś małą "rzecz" to ok, ale za ubezpieczenie płaci sie dosyć spore sumy. Z ciekawości weszłam na ubezpieczenie.pl polecane przez forumowiczów i zaryzykowałam i kupiłam. Jak na razie nie żałuję. Wszystko poszło sprawnie i bezproblemowo. Jeśli między czasie sie nic nie zmieni pewnie w przyszłym roku tez u nich kupię. Odpowiedz Link
wieczny-ped Re: Ubezpieczenia przez Internet 04.06.10, 21:57 twój post brzmi wciąż nie pewnie jakbyś nie do końca była pewna sluszosci swojej decyzji... to co cie takiego przekonało, ze zaryzykowałeś/al?? bo obawy obawami, ale jak zauważyłeś to jednak nie byle co, a konkretny zakup Odpowiedz Link
automobilka Re: Ubezpieczenia przez Internet 09.06.10, 10:29 zaryzykowałam, bo w sumie nie miałam czasu na spotkania z agentami a termin końca okresu ubezpieczenia zblizał sie nieubłaganie. a nie jestem pewna, bo to po prostu dla mnie nowość i tylko ze względu na to - wszystko, co nowe zazwyczaj na poczatku nie budzi do końca naszego zaufania. Natomiast jak napisałam na razie nie mam żadnych zastrzeżeń do ubezpieczenie.pl Odpowiedz Link
realerpek Re: Ubezpieczenia przez Internet 05.06.10, 05:42 Każdy jest kowalem własnego losu - będąc agentem ubezpieczeniowym mam w ofercie ubezpieczenia m.inn. takie, które klient może kupić samodzielnie za pośrednictwem Internetu, bądź to samo ubezpieczenie u mnie 30% taniej. Koszt pomocy w doborze zakresu ubezpieczenia u mnie klient ma w cenie ubezpieczenia. Odpowiedz Link
airjanek82 Re: Ubezpieczenia przez Internet 08.06.10, 16:31 Weźmy takie ac nawet, można wejśc na stronę ubezpieczyciela (nie każdego oczywiście, mówię o tych dużych) i samemu właściwie taką polisę sobie dobrac wg własnych potrzeb i kryteriów, bardzo wygodna opcja, oczywiście o możliwości zgłaszania szkód on-line nie wspominając. Odpowiedz Link
malicki8 Re: Ubezpieczenia przez Internet 08.06.10, 19:12 arianek- czy z polisa OC tez mozemy tak zrobić przez internet? Powiem,ze jest to jednaz najlepszych i najszybszych dróg i w sumie jesli to sie sprawdza,to czemu z tego nie korzystac? Odpowiedz Link
specjalista_ds_ubezpieczen Re: Ubezpieczenia przez Internet 10.06.10, 08:51 OC również można kupić przez Internet. Mało tego - jest to zazwyczaj bardziej opłacalne, ponieważ w przypadku OC liczy się tylko i wyłącznie cena. Najlepiej sprawdź sam w kalkulatorze (np. tym, o którym pisały osoby wcześniej wątku). Możesz łatwo obliczyć ile zapłacisz, a nie musisz szukać agenta i tracić czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link
airjanek82 Re: Ubezpieczenia przez Internet 21.06.10, 12:12 oc i ac teraz bez agenta bez wychodzenia z domu można wszystko ogarnąc, a przy oferach takich jak chociażby pzu, możesz sobie ac skonfigurowac wg własnych potrzeb i oczekiwań właściwie indywidualnie. Odpowiedz Link
erivela Re: Ubezpieczenia przez Internet 21.06.10, 16:53 Oj, teraz z tym kupowaniem polis to istna rewolucja, ja nawet przez telefon kupiłam ubezpieczenie na wyjazd za granicę, właściwie to mogłam ją kupić już będąc za granica, ale bałam się zaryzykować Odpowiedz Link
jacobk Re: Ubezpieczenia przez Internet 23.06.10, 09:52 ja będę musiał się na wakacje ubezpieczyć, prawdopodobnie zrobię to przez internet i chyba wybór padnie na PZU Wojażer Odpowiedz Link
koralina5 Re: Ubezpieczenia przez Internet 07.07.10, 10:40 Też polecam, po zeszłorocznych przygodach ze straconym bagażem bez zastanowienia nawet kupiłam to ubezpieczenie. Odpowiedz Link
z17 Desantowi agentów PZU mówimy nie! 07.07.10, 12:41 Wyłącz(cie) się wreszcie! To jest żałosne, niesmaczne i nieskuteczne. Odpowiedz Link
blackbert Re: Ubezpieczenia przez Internet 09.06.10, 10:39 to ciekawe co piszesz...ja również jestem agentem ubezpieczeniowym i zastanawiam się skąd masz te dodatkowe 30% znizki skoro wszystkich (zarówno pojedyńczych agentów jak i internetowych)obejmują takie same taryfy z góry nakładane przez Towarzystwa Ubezpieczeń? Odpowiedz Link
koralina5 Re: Ubezpieczenia przez Internet 03.08.10, 09:50 Jeśli chodzi o wojażera to masz 20% zniżki, a nie 30, chyba że nie masz jeszcze 15 lat to wtedy masz aż 50%. Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Ubezpieczenia przez Internet 22.06.10, 12:44 oc auta, majatkowa plisa pod kredyt - tak - jak najbardziej przez internet bo najtaniej ale wszystkie pozostałe ubezpieczenia - domu czy mieszkania od kradzieży, auto casco, oc w firmie - te produkty powinny być szyte na miarę.. Więc osobisty kontakt z agentem jest niezbędny.. jeep Odpowiedz Link
ampulek Re: Ubezpieczenia przez Internet 25.06.10, 11:40 a bo ja wiem, czy to tak trzeba dzielić? Hmm, niedawno ubezpieczyłem auto przez Internet z pomocą kalkulatora na ubezpieczenie.pl Pakiet cały, cena dobra i to co miało być to jest. Jęśli chodzi o domy czy mieszkania to się nie wypowiadam, mówie o samochodach Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Ubezpieczenia przez Internet 28.06.10, 11:37 cena DOBRA a wiesz co kupiłeś? jak MUSISZ kupic OC - to patrzysz na cenę ale AC? AC to ubezpieczenie dla Ciebie kupisz tani badziew - będziesz miec kłopoty.. to proste jeep Odpowiedz Link
airjanek82 Re: Ubezpieczenia przez Internet 28.06.10, 16:03 zdecydowanie tak jak mówisz, ale wiele osób dopiero po fakcie dostrzega potrzebe posiadania polisay w solidnej pewnej firmie , która wypłaci nalezne nam odszkodowanie. Odpowiedz Link
algerr Re: Ubezpieczenia przez Internet 03.07.10, 21:19 Jeżeli mogę dodać swoje trzy grosze, to ja bym polecał pzu, bo to firma z doświadczeniem. Odpowiedz Link
gostek01 Re: już mam dość 26.07.10, 11:53 Jeżeli mają dobre doświadczenia z pzu, to dobrze, że o tym piszą. Nie nazywałbym tego agitacją. Zresztą fora są po to, żeby dzielić się wiadomościami. A ja wchodzę na fora, żeby czegoś się dowiedzieć. Odpowiedz Link
airjanek82 Re: już mam dość 26.07.10, 12:13 Dokładnie po to sa fora żeby się dowiedziec o danej firmie opinii od ludzi , którzy tak jak ja ze wspomnianego pzu, od lat korzystają. Odpowiedz Link
vispar Re: Ubezpieczenia przez Internet 02.08.10, 00:05 Proste ubezpieczenie typu tanie OC czy ubezpieczenie mieszkania albo domu pod kredyt można kupić w ten sposób. Ale coś bardziej skomplikowanego - lepiej przez doświadczonego agenta. Tym bardziej, że też można to załatwić bez wychodzenia z domu, więc czasowo na jedno wychodzi, a dobór ubezpieczenia będzie na pewno lepszy. Odpowiedz Link
gostek01 Re: Ubezpieczenia przez Internet 04.08.10, 21:00 Jeżeli chodzi np. o podróże zagraniczne, to można się ubezpieczyć będąc już za granicą. Czasami agent nie jest potrzeby. Wystarczy internet i telefon. I warto o tym pamiętać, że możemy się ubezpieczyć w każdej chwili i będąc w każdym miejscu na Ziemi Odpowiedz Link
koralina5 Re: Ubezpieczenia przez Internet 01.09.10, 11:42 Nawet będąc w dzikiej Afryce można na przykład wojażera mieć? Odpowiedz Link
vispar Re: Ubezpieczenia przez Internet 04.09.10, 23:45 Tylko w niektórych miejscach - oprócz ubezpieczenia - trzeba mieć ze sobą własny szpital... Odpowiedz Link
specjalista_ds_ubezpieczen Re: Ubezpieczenia przez Internet 15.09.10, 14:01 Generalnie kwestia ubezpieczenia (w tym wypadku komunikacyjnego) przy okazji wyjazdów zagranicznych to bardzo istotna kwestia, o której często kierowcy nie pamiętaj lub wychodzą z założenia, że nie jest im to potrzebne. A to duży błąd, bo w przypadku jakiegoś wypadku zagranicą, kiedy nie mamy wykupionej przykładowo polisy Car Assistance czy NNW (zwłaszcza, kiedy jedziemy z całą rodziną) - możemy, mówiąc krótko, znaleźć się po prostu na lodzie. Warto o tym pamiętać. Polecam zresztą poczytać więcej na ten temat pod tym linkiem: przyspieszenie.pl/autem-na-wakacje-ale-tylko-z-dobrym-ubezpieczeniem/ Odpowiedz Link
gostek01 Re: Ubezpieczenia przez Internet 19.09.10, 22:15 Ubezpieczenie za granicą to podstawa. Tym bardziej jak ktoś jedzie do pracy fizycznej, w której może się zdarzyć jakiś wypadek. Bez ubezpieczenia nawet błaha pomoc medyczna kosztuje Polaka fortunę. Odpowiedz Link
airjanek82 Re: Ubezpieczenia przez Internet 30.09.10, 12:46 jakieubezpieczenie.pl/o-ubezpieczeniach-podroz-artykul.html tu jest dośc sporo praktycznych informacji o ubezpieczeniu w podróży. Odpowiedz Link
kinman Re: Ubezpieczenia przez Internet 28.01.11, 16:02 Nowoczesne podejście to podstawa ubezpieczenia przez net wcale nie są takie straszne Odpowiedz Link