Gość: pasikonikrumunski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:14 DOBRY SZMATEX NIE JEST ZŁY :) NAPRAWDĘ OSTRA STRONA!HARDKOR TYLKO DLA DOROSLYCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogaty Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubogich IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 00:31 Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubogich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małomiasteczkowy Re: Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:33 Choć mieszkam w małej miescinie to nigdy bym nie poeszedł do takiego smatexu (Pepco),chyba że na szmatę do podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Po co nam taka sieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:36 hehe,powinni tego zabronic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny polak polacy sie wstydza tanich rzeczy IP: *.hsd1.wa.comcast.net 25.08.05, 01:51 polacy z dziwna mentalnoscia "mieszczan" wstydza sie uzywanych ciuchow i tanich rzeczy, dlaczego? czy wasza krzywa mentalnosc nie pozwala wam byc normalnymi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BC Re: polacy sie wstydza tanich rzeczy IP: *.srtb01.resnet.ubc.ca 25.08.05, 02:18 zwiesz się "durny polak' i stwierdzasz, że Polacy nie są normalni. To nawet logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: polacy sie wstydza tanich rzeczy IP: *.europe.hp.net 25.08.05, 13:06 Ja się nie wstydzę. Dla mojego synka kupuję używane ubranka angielskich firm, bo są rewelacyjnej jakości i pomimo wielu prań się nie niszczą. Kiedyś kupiłam nowy dres w ubranka.pl i po jednym zaledwie praniu powyciągał się. Czy warto kupić np.jeansy za 30zł, by po 5 praniach były wyblakłe i prawie do wyrzucenia? Niska cena = niska jakość - tak widzę Pepco. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubo 25.08.05, 02:08 Gość portalu: małomiasteczkowy napisał(a): > Choć mieszkam w małej miescinie to nigdy bym nie poeszedł do takiego smatexu > (Pepco),chyba że na szmatę do podłogi Łojojoj, prowincjusz się uniósł honorem...Jakbyś miał jakieś pojęcie o tym jak żyją ludzie w "wielkim świecie" (wielkie zachodnie miasta) to byś nie gadał takich rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Polski hrabia co psy obrabia... 25.08.05, 04:12 A i GW bredzi: Wilkinson to stara brytyjska siec (75 lat jej wlasnie stuknelo) typu dawnej polskiej "1001 drobiazgow": artykuly gospodarstwa domowego (nb. niezle wzornictwo kubkow, talerzykow itp), poza wlasnym yellow pack oferuje tez w godziwych cenach (pare pensow taniej niz u konkurencji, bo towar przecie groszowy) takze i "markowe" proszki do prania, szampony czy czysciki do okien :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubo IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 25.08.05, 11:25 A mnie jest z tego powodu niesamowicie przykro....Przykro mi, że moja 65 - letnia Matka zmuszona jest robić odzieżowe zakupy w tanich sklepikach, na targowych straganach, bo nie stać jej na ciuchy droższe, markowe. Nie wspominając już o mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
grenka1 Re: MAŁOMIASTECZKOWY !!! 25.08.05, 12:10 Weź gumowy młotek - wiesz po co? no nie??? Żebyś się nie zabił, bo będę posądzona o skłanianie do samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: MAŁOMIASTECZKOWY !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:08 ostatnio byłam w porządnym sklepie z ciuszkami dla dzieci, kupiłam córce świetne ciuszki, drogo, bo taki sklep; kilka dno później weszłam do pepco, okazało się,że ciuszki tej samej firmy wiszą na ich wieszakach. sporo przepłaciłam. Pepco to nie jest sklep oszałamiający jakością ale za to ceną na pewno. a rzeczy dla dzieci z tego sklepu mam dla córy masę i jestem z nich bardzo zadowolona, większość jest firm proponowanych przez inne sklepy. W pepco sprzedają rzeczy zarówno tandetne jak i niezłej jekości, kwestia jest tylko umiejętności wyboru. Dziwi mnie wygłaszana tu krytyka, większość tych osób nawet nie wie jak wyglądają te sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupole polski maly czlowieczku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 25.08.05, 01:48 we wszystkich drogich sklepach ceny sa wywindowane dla snobow, czesto kilkaset procent, ot tak dla szpanu niech glupi/bogaty placi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoł Re: maly czlowieczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:54 Ja nie chce takieś sieci u siebie w mieście (pe) Odpowiedz Link Zgłoś
vontrompka ech.. ale nie o to chodzi 25.08.05, 09:49 Polacy ubierają się fatalnie - ale nie dlatego, że nie mają pieniędzy na snobistyczne ciuchy, tylko dlatego, że nie mają gustu.... jakieś katastrofalne kurteczki z różowego ortalionu, bluzeczki fiołkowe, sandały ze skarpetkami... można się ubrać tanio (choćby i w szmateksie) ale z jakim-takim gustem... a u nas - taka prowincja estetyczna. etaka sieć raczej jeszcze bardziej zepsuje rynek. -- vontrompka Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: ech.. ale nie o to chodzi 25.08.05, 10:54 sory, ale eurpejską prowincją estetyczną są nastoletnie kręgi Wielkiej Brytanii. Z przyjemnością wracam stamtąd do Polski. O Niemcach przez grzeczność nie wspomnę, w końcu sąsiedzi. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: maly czlowieczku IP: 217.153.12.* 25.08.05, 13:54 Dokładnie, są nawet bardzo wywindowane, za metkę. Z kolei, w takich sklepach jak Pepko, jakość ubrań najczęściej jest kiepska. W lumpexie można znaleźć i tanie ciuchy, i dobrej jakości, a to że ktoś je raz, czy dwa razy już założył - a co to kogo obchodzi. A jak kupujecie ciuchy np. na allegro, to co, wiecie kto w nich wcześniej chodził???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubo IP: 80.72.34.* 25.08.05, 08:42 Bo część biednych jest na tyle głupia, że nie widzą, że na tanie i kiepskie rzeczy ich nie stać. Dzięki temu są stale biedni. Nie namawiam biednych do kupowania "supermarkowych" rzeczy, bo to też nie jest gwarancja jakości (choć zazwyczaj są lepsze od hipermarketowych/bazarowych), a ceny są bezsensownie wyśrubowane. Ale warto rozejrzeć się za rzeczami dobrej jakości, 2x droższymi od śmieci, za to 3-4x trwalszymi. Szarpnięcie się na markowy ciuch na wyprzedaży też bywa warte rozważenia. Ale jak ktoś jest głupi i leniwy to pozostanie biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Jeszcze jedna sieć sprzedająca śmieci dla ubo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:51 I tu się mylisz. W Toruniu Pepco jest koło "Piotra I Pawła". Ten sam szklany dzbanek w PiP kosztuje 7.5 zł, a w Pepco 5.5 zł. Kieliszki w Pepco kosztują (jak się pojawią) 8 zł za 3 sztuki (fakt, niemarkowe, ale akurat kieliszków zawsze za mało, bo się tłuką), w Geanie te same po 16 zł 3 sztuki. Jak jesteś bogaty, to idź do sklepu, gdzie Cię zdoją z kasy, skoro lubisz płacić za markę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:57 Po co nam taka sieć jak mamy PCK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIbI Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 01:58 No właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku No i dobrze.... 25.08.05, 02:06 Na zachodzie pełno takich sklepów - np. Sears czy Zellers w Kanadzie. A w centrum Montrealu, w podziemnych centrach handlowych można kupić bluzki za 9,99 a nawet za 5,99 :) To czemu i w Polsce miałoby tego nie być? Lepsze to niż targ, gdzie nie można nic przymierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BC Re: No i dobrze.... IP: *.srtb01.resnet.ubc.ca 25.08.05, 02:22 Porównujesz Sears do takiego Pepco ??? Oj, chyba o Kanadzie to słyszałaś tylko z opowiadań. Wejdź na www.sears.ca i popatrz na ich ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ona jest w Kanadzie URODZONA... 25.08.05, 04:15 A tanio mozna kupic i w Diesel'u :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Nie, nie jestem tam urodzona.... 25.08.05, 09:43 kropekuk napisał: I całe szczęście :) Przyjechałam jak miałam 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: No i dobrze.... 25.08.05, 09:41 Nie znam pepco (bo niby skąd) ale czym niby jest sears? Jakbym porównywała pepco do the Bay to mógłbyś się dziwić, ale Sears? Wielkie mi mecyje, też szmateks... O masz koszulkę za 9,99... www6.sears.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&catalogId=14709&categoryId=10001&langId=-1&rrc=1&productId=158182763&emi=y&tName=SearsThumbnailPage6912.jsp Spodnie za mniej niż 29,99... Tak, ogólnie jest drożej niż w Zellersie, i właśnie za to tego sklepu nie lubie bo nie dość że szmaty to jeszcze się cenią... A Winners i tak bije wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Re: No i dobrze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:18 jak nie znasz pepco to sie niewypowiadaj a ta koszulka to zeczywiscie 8,99$ to dla ciebie 9,99 PLN heh juz nic nie wąchaj dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.qc.sympatico.ca 25.08.05, 02:25 taki pepco wlasnie u mnie na osiedlu we Wrocku niedawno zbankrutowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.prv / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:39 a u nas był stretcher którego przmianowali na pepco w zeszłym roku. i rzeczywiście te ciuchy są tanie ale jakościowo do bani... w stretcherze było tanio ale jakosciowo było ok, a teraz tragedia po prostu, targowisko po obco brzmiącą nazwą. i jeszcze te kubki granuszki patelnie, tragedyja lekka... ale w sumie nie wszystkich stać na lepsze rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrobik Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.lpptex.com.pl 25.08.05, 10:02 stretcher i pepco to ta sama firma tylko nazwe sklepu zmienili bo pepco podobno lepiej sie kojarzy. ceny w sklepach maja nizsze bo bardzo twardo je negocjuja z polskimi dostawcami, czesciowo sami importuja z Dalekiego Wschodu, kupuja stocki (targi w Birmingham w Wlk. Brytanii sa wlasnie jakos teraz) i nie szaleja ze swoja marza, ostra tna koszty (sklepy wygladaja jak dyskonty chociaz nimi nie sa). To wszystko sklada sie na nizsze ceny a niekoniecznie nizsza jakosc. Jakis czas temu np widzialem ciuszki dzieciece szyte dla Harrodsa (chinskie bo chinskie ale naprawde swietne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:58 Moja znajoma kupowała skarpetki dziecięce dobrej polskiej firmy dla swojej 2 letniej córki. O 2 zł mniej na parze, co daje dużą oszczędność przy ilościach 10 - 20 par, bo tyle dziecko wydrze, jak chodzi bez butów. Tak samo jest fajna firma z koszuklami bawełnianymi i bielizną bawełnianą, gdzie sztuka w Pepco kosztuje średnio 5 zł taniej niż gdzie indziej. Jeśli kogoś stać na przepłacanie, to jego sprawa, wyhodzę jednak z założenia, że warto wszędzie pobuszować, by zobaczyć, co gdzie się bardziej opłaca kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: .1.* / 193.243.147.* 25.08.05, 07:42 beznadzieja! niskie ceny,nawet przy takiej jakosci to drogo! wole lumpeks, gdzie moge kupic firmowe ubrania za grosze! a moje dziecko ma ubranka takich firm jak h&m, mexx czy george, w ktorych pochodzi ono i pewnie jeszcze jakies kolejne dziecko kolezanki. pepco omijam wiec z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 25.08.05, 07:44 Mieszkam w mieście ok. 200tys. mieszkańców, większość uboga. Pojawiają się u nas sklepy typu :super price, które szybko upadają, ale są i takie, którym import ze wschodu się opłaca i egzystują, bo ubodzy też muszą się w coś ubrać. Zjawisko targowe-dość powszechne raczej ewoluuje w stronę poprawy warunków dla klienta, przymierzalnia, zadaszenie między budkami, ale takie zabiegi od razu podnoszą cenę towaru. Tylko dziwnym jest fakt, że w niektórych sklepach z wyższą ceną rzeczy na półkach są te same, co na targu. Bardzo łatwo przepłacić. I z tego powodu nie lubię zakupów, bo zbyt często widzę nieucziwość handlowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bazarku Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:35 Pepco może ma i niską jakość(nie wiem nie byłam). Ale równie niską samoocenę muszą mieć ludzie, krytykujący z założenia wszelkiej maści dyskonty, bazarki czy zwykłe szmateksy. Polska to nie Eldorado, ludzie nie mają kasy chociaż często nie potrafią się do tego głośno przyznać. Dziane gwiazdy wyszukują sobie ciuchy w szmateksach i się tym chawlą!!! I to dotyczy również tych zachodnich znanych osób. Jeżeli chodzi o ubrania na baarkach często są to te same ubrania co w markowym sklepie tylko w chinach lub innych tajwanach w fabryce nie wyszyto markowej metki. A w cudnym markowym sklepie przepłaca się za tylko tą metkę właśnie... Jednak równie często można na baarku i w pięknym sklepie odzieżowym kupić te same ubrania. Ja np.ostatnio spoktałam w sklepie bluzeczki dla córeczki, takie same i tej samej firmy jak te, które tydzień wcześniej kupiłam na bazarku. Różnica cen 10 - 25zł, na korzyść bazarku. Wniosek sklepy też gdzieś muszą sie zaopatrywać. A ostatecznie i tak wszysztko produkują chińczycy więc nie ma się co unosić bo pod taką czy inną metką ubierają nas oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:28 Ale duże firmy, ktore produkuja w Chinach, potrafia kontrolowac jakosc produktow, ktore beda sprzedawac pod wlasna marka. Po prostu nie odbiora zle uszytego towaru - a kupi go wlasnie taka dyskontowa siec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichobombka Co z CCC, SNC i innymi tego typu sieciami sklepow IP: *.ericsson.net 25.08.05, 08:40 Tez handluja chinskimi dziadowskimi szmatami i butami i raczej dzialaja w malych miasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.chello.pl 25.08.05, 08:52 Albert to nie jest żaden dyskont! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.O.Z. Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: 195.116.249.* 25.08.05, 10:39 W lumpeksie się kupuje nie tylko dlatego żeby było taniej ;) Też dlatego że ciuchy w sklepach są beznadziejne w 95% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.chello.pl 25.08.05, 16:02 Masz racje - Albert to jedna z najdrozszych sieci marketow spozywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b1 Re: Pepco - konkurencja dla szmateksów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:42 Czy my juz jesteśmy tak ciemnym narodem, ze nawet gów....go dyskontu jakaś rodzima firma nie potrafi założyć, tylko znów jakieś przybłędy będą nam dyktować ceny i warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Pound Stretcher- ciuchy dla desperatow IP: 212.85.12.* 25.08.05, 10:47 ale inne rzczey bywaja ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pound Stretcher- ciuchy dla desperatow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:10 ostatnio byłam w porządnym sklepie z ciuszkami dla dzieci, kupiłam córce świetne ciuszki, drogo, bo taki sklep; kilka dno później weszłam do pepco, okazało się,że ciuszki tej samej firmy wiszą na ich wieszakach. sporo przepłaciłam. Pepco to nie jest sklep oszałamiający jakością ale za to ceną na pewno. a rzeczy dla dzieci z tego sklepu mam dla córy masę i jestem z nich bardzo zadowolona, większość jest firm proponowanych przez inne sklepy. W pepco sprzedają rzeczy zarówno tandetne jak i niezłej jekości, kwestia jest tylko umiejętności wyboru. Dziwi mnie wygłaszana tu krytyka, większość tych osób nawet nie wie jak wyglądają te sklepy Odpowiedz Link Zgłoś