Dodaj do ulubionych

Bykowski oskarżony

IP: *.net.autocom.pl 03.10.05, 20:32
kto ukradnie 500 zł jest złodziejem
500 tys. zł - sprytnym biznesmenem
500 mln zł...

POLITYKIEM
Obserwuj wątek
    • Gość: WMI Re: Bykowski oskarżony IP: *.adslplus.ch 03.10.05, 20:35
      To niech dorzuca jeszcze ze dwa slowa o Drewbudzie ...
      • historykii Re: Bykowski oskarżony 04.10.05, 08:42
        Gość portalu: WMI napisał(a):

> To niech dorzuca jeszcze ze dwa slowa o Drewbudzie
        Dorzucę kilka zdań. Zanim to uczynię wywołajmy wcześniejsze jego przekręty z
        kredytami na zupełnie inną działalność( w umowie) od taej jaka rozwijał. Może
        zgłoszą się wierzyciele z okresu S-pni PINUS, a może jeszcze wczęsniej(...).
        Przed DREWBUDEM była kilkuletnia " kampania Bykowskiego( a dlczego nie Jaksy,
        przeczytajcie wywiad w G.W. z 1999 r?)w środkach masowej indoktrynacji-TVP-za
        M.F. Rakowskiego. Oprowadzał go po " salonach władzy i tuby jednocześniee" Pan
        Adam Bronikowski. To były metody reklamy na całą Polskę, dzięki którym -Jaksa
        naciągnął dziesiatki TYSIĘCY POLEK I POLAKÓW . Na " szklane domy" w DREWBUDZIE-
        tzw styl kanadyjski naciągnął > 4 tys obywateli. Jakby nic się nie stało pomimo
        pozwów jakie tysiące ludzi oszukanych i ograbionych z pieniędzy składało do
        Sądów w całej Polsce ten" spirytus movens" przekrętów w białych kołnierzykach-(
        ja mam inne określenie- poczekam do wyroku...)w 1993 r. zostaje ponownie
        przez "ludzi postkomuny"( delikatnie nazywając-myślę że nazwiska także poznamy
        już niedługo.
        Jak mówił żartobliwie o " takich " Nauczyciel Pana Adama Michnika- A.
        Słonimski; " Nieładnie się śmiać z nazwisk, ale tak trudno się powstrzymać")z
        najwyższych urzędów państwowych WPROWADZONY NA OLIMP- ZOSTAŁ DORADCĄ DWÓCH
        KOLEJNYCH PREMIERÓW III R.P.(SIC!). Smiać się czy łkać -jak pisał C. K. Norwid?
        O bilansie Jego " doradczych opinii"( także mam zupełnie inne zdanie, za
        dobrze Go znałem z lat 1984-85)jakim było "SPUSTOSZENIE BUDŻETU PAŃSTWA" -NA
        OK 560 MILIONÓW ZŁ i słynnych obejściach w aportach do " swoich"(...) spółek
        NASZYCH PIENIĘDZY -Z BUDŻETU, niebawem także się dowiemy. Myślę, że Bagsik z
        Gąsiorowskim ( razem) do pięt nie dorastali temu poznańskiemu" szczunowi"( to w
        dialekcie poz.)-NAJWIĘKSZEMU PRZEKRĘTOWI III R.P.!
        P.S.
        Na koniec dodam z własnego doświadczenia . Kończył Akademię Rolniczą rok po
        mnie-w 1980 r.Po Jego ojcu ( b. dyrektorze L.Z.D. W Mur. Goślinie
        przejmowaliśmy zakład, który w nazwie-pełnej miał egzemplifikować:
        NAUKĘ , POSTĘP, TECHNIKĘ PRL-U-
        Leśny Zakład Doświadczalny Akademii Rolniczej(...).
        Jak wyglądał ten " grajdoł za panowania Jego ojca-zapytajcie miejscowych.
        My( pod kierownictwem nowego dyrektora dr A. W...ka " przeoraliśmy ten skansen
        manufaktury i zacofania PRL-owskich rządów miejscowych kacyków" w ciągu 6
        miesięcy. Jak wyglądał po naszej modernizacji-są zdjęcia w archiwum. Pozdrawiam
        wielce Szanownego Pana doktora A. Woźniaka!
        Jeszcze jedno. Wówczas Piotr był u mnie i chciał kolejnego naciągnąć(...). Nie
        otrzymał na proponowanych przez niego( tupeciarz nieprawdaż) ani 1 m3 drewna.
        Po raz kolejny miałem do czynienia z Jego DREWBUDEM w 1990/91 roku. Byłem
        dyrektorem ZPD w Cz...-produkowaliśmy miesięcznie ok. 12 tys M2 materiałow
        podłogowych( parkiet, mozaika). Otrzymałem ofertę zakupu duzęj ilości ( powyżej
        naszych mocy przerobowych)ww podłogowych wyrobów! Pojechałem na rozmowę do
        biura w Koninie( na St. Koninie...)żeby finalizować transakcję. Przyjął mnie
        jeden z regionalnych dyrektorów ( w każdym województwie [pozakładał agendy-było
        49 )o " świdrującym spojrzeniu"- na 100 % (...). Nie podpisałem umowy,
        nie "sprzedałem" im ANI 1 M2 WYROBÓW PODŁOGOWYCH. Wyczułem, ze rozmawiam z "
        rybakami-kłusownikami gospodarczymi". Oni zaczynali od " nęcenia".
        Nie ze mną te numery, powiedziałem i zakład mój nie podzielił
        losu 'POSZKODOWANYCH" setek podmiotów!!
    • Gość: hmm To ten Bank w którym zasiadał Roman? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.10.05, 20:38
      czy to nie ta sprawa?
      • zigzaur Re: To ten Bank w którym zasiadał Roman? 04.10.05, 08:59
        Nie, nie ta.

Bykowski to kumpel Waldzia Pawlaka.

Sprawa Giertycha, Hatki i Kotlinowskiego to co innego.
      • historykii Re: To ten Bank w którym zasiadał Roman? 04.10.05, 09:04
        Gość portalu: hmm napisał(a):

> czy to nie ta sprawa?
        GŁUPIS, GŁUPIŚ, GŁUPIŚ I tysiące piszących o tamtej sprawie. Porównaj id...,
        ok. podobno 3 miliony jakiegos źle nadzorowanego " bankusiu" z PONAD 1
        MILIARDEM WYPROWADZONYCH PIENIĘDZY Z BUDŻETU PAŃSTWA POD NADZOREM PREMIERÓW,
        MINISTRÓW I ABW + UOP PRZEZ osiem ostatnich lat dociekających , KTO TAK
        FAKTYCZNIE STAŁ ZA PIOTRUSIEM VEL- JAKSĄ?
    • Gość: jumzagijn.cedenbal Re: Bykowski oskarżony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:55
      Bykowski to jeden z najwiekszych biznesmenów nowej Polski, równy takim tuzom jak
      dr. Kulczyk, red. Król (Wprost), Marek Mikuśkiewicz, Zygmunt Solorz czy Mariusz
      Świtalski. W swoim czasie był doradcą ekonomicznym PSL (potem chyba rzucił się
      na głowę z pierwszego pietra w sądzie, gdzie był niesłusznie oskarzony). Nie
      można stawiać przed sądem ludzi, którzy mogą być wzorem dla każego młodego
      człowieka.
      • historykii Re: Bykowski oskarżony 04.10.05, 09:38
        Gość portalu: jumzagijn.cedenbal napisał(a):

> Bykowski to jeden z najwiekszych biznesmenów nowej Polski, równy takim tuzom
        ja
        > k
        > dr. Kulczyk, red. Król (Wprost), Marek Mikuśkiewicz, Zygmunt Solorz czy
        Mariusz
        >
        > Świtalski. W swoim czasie był doradcą ekonomicznym PSL (potem chyba rzucił
        się
        > na głowę z pierwszego pietra w sądzie, gdzie był niesłusznie oskarzony). Nie
        > można stawiać przed sądem ludzi, którzy mogą być wzorem dla każego młodego
        > człowieka.
        Ad vocem:
        jeżeli ironia Twoja jest tak głęboka to, szkoda mojego komentarza.
        Gdyby było inaczej,jeżeli Twoja ocena jest wyrazem obiektywno-indywidualnych
        odczuć, to mam dla ciebie ARCYDZIEŁO ADEKWATNOŚCI SYTUACJI RÓŻNYCH JAKIE
        WYPOWIEDZIAŁ( ściślej, zapisał w dzienniku rejestrów pracy portierów) NASZ
        NIEZAPOMNIANY WYALIENOWANY Z RZECZYWISTOSCI PUENTA Z INTERNATU W MOGILNIE!
        Dodam, że był wyjątkowo "zasłużony i odważny"( niejedna kula przeszywała jego
        płaszcz, szynel jaki miał na sobie w akcjach zbrojnych)i bohaterski w (...)
        opowiadaniu nam -17 to latkom swoich wy... bohaterskich przygód!
        - Zapis w dzienniku-Rejestr pracy portierów- ok. jesieni 1971 r;
        - owocowały jabłonie w ogrodzie( tuż za drogą wzdłuż internatu)państwa Ba(...):
        ..." wyszłem przed internat i udałem się na obchód. Idąc wzdłuż okien w
        kierunku miasta słyszałem miauknięcia kotów w ogrodzie. Nagle zauważyłem w
        niedalekiej odległości parkę(...)(*).
        Szli od strony miasta i trzymali się za ręce. Ona jednak spoglądała na ogród
        (...) a on na internat. I zastanawiam się czy:
        ONI PLANUJĄ NAPAD CZY RABUNEK".
        P.S.
        (*) czy to była parka kotów?, pozostawiam Twojej wyobraźni.
    • Gość: Bankier Bykowski oskarżony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:04
      Następny cwaniaczek współpracujący z wywiadem nie zawsze polskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka