Gość: prawda IP: *.net.autocom.pl 03.10.05, 20:32 kto ukradnie 500 zł jest złodziejem 500 tys. zł - sprytnym biznesmenem 500 mln zł... POLITYKIEM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WMI Re: Bykowski oskarżony IP: *.adslplus.ch 03.10.05, 20:35 To niech dorzuca jeszcze ze dwa slowa o Drewbudzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Bykowski oskarżony 04.10.05, 08:42 Gość portalu: WMI napisał(a): > To niech dorzuca jeszcze ze dwa slowa o Drewbudzie Dorzucę kilka zdań. Zanim to uczynię wywołajmy wcześniejsze jego przekręty z kredytami na zupełnie inną działalność( w umowie) od taej jaka rozwijał. Może zgłoszą się wierzyciele z okresu S-pni PINUS, a może jeszcze wczęsniej(...). Przed DREWBUDEM była kilkuletnia " kampania Bykowskiego( a dlczego nie Jaksy, przeczytajcie wywiad w G.W. z 1999 r?)w środkach masowej indoktrynacji-TVP-za M.F. Rakowskiego. Oprowadzał go po " salonach władzy i tuby jednocześniee" Pan Adam Bronikowski. To były metody reklamy na całą Polskę, dzięki którym -Jaksa naciągnął dziesiatki TYSIĘCY POLEK I POLAKÓW . Na " szklane domy" w DREWBUDZIE- tzw styl kanadyjski naciągnął > 4 tys obywateli. Jakby nic się nie stało pomimo pozwów jakie tysiące ludzi oszukanych i ograbionych z pieniędzy składało do Sądów w całej Polsce ten" spirytus movens" przekrętów w białych kołnierzykach-( ja mam inne określenie- poczekam do wyroku...)w 1993 r. zostaje ponownie przez "ludzi postkomuny"( delikatnie nazywając-myślę że nazwiska także poznamy już niedługo. Jak mówił żartobliwie o " takich " Nauczyciel Pana Adama Michnika- A. Słonimski; " Nieładnie się śmiać z nazwisk, ale tak trudno się powstrzymać")z najwyższych urzędów państwowych WPROWADZONY NA OLIMP- ZOSTAŁ DORADCĄ DWÓCH KOLEJNYCH PREMIERÓW III R.P.(SIC!). Smiać się czy łkać -jak pisał C. K. Norwid? O bilansie Jego " doradczych opinii"( także mam zupełnie inne zdanie, za dobrze Go znałem z lat 1984-85)jakim było "SPUSTOSZENIE BUDŻETU PAŃSTWA" -NA OK 560 MILIONÓW ZŁ i słynnych obejściach w aportach do " swoich"(...) spółek NASZYCH PIENIĘDZY -Z BUDŻETU, niebawem także się dowiemy. Myślę, że Bagsik z Gąsiorowskim ( razem) do pięt nie dorastali temu poznańskiemu" szczunowi"( to w dialekcie poz.)-NAJWIĘKSZEMU PRZEKRĘTOWI III R.P.! P.S. Na koniec dodam z własnego doświadczenia . Kończył Akademię Rolniczą rok po mnie-w 1980 r.Po Jego ojcu ( b. dyrektorze L.Z.D. W Mur. Goślinie przejmowaliśmy zakład, który w nazwie-pełnej miał egzemplifikować: NAUKĘ , POSTĘP, TECHNIKĘ PRL-U- Leśny Zakład Doświadczalny Akademii Rolniczej(...). Jak wyglądał ten " grajdoł za panowania Jego ojca-zapytajcie miejscowych. My( pod kierownictwem nowego dyrektora dr A. W...ka " przeoraliśmy ten skansen manufaktury i zacofania PRL-owskich rządów miejscowych kacyków" w ciągu 6 miesięcy. Jak wyglądał po naszej modernizacji-są zdjęcia w archiwum. Pozdrawiam wielce Szanownego Pana doktora A. Woźniaka! Jeszcze jedno. Wówczas Piotr był u mnie i chciał kolejnego naciągnąć(...). Nie otrzymał na proponowanych przez niego( tupeciarz nieprawdaż) ani 1 m3 drewna. Po raz kolejny miałem do czynienia z Jego DREWBUDEM w 1990/91 roku. Byłem dyrektorem ZPD w Cz...-produkowaliśmy miesięcznie ok. 12 tys M2 materiałow podłogowych( parkiet, mozaika). Otrzymałem ofertę zakupu duzęj ilości ( powyżej naszych mocy przerobowych)ww podłogowych wyrobów! Pojechałem na rozmowę do biura w Koninie( na St. Koninie...)żeby finalizować transakcję. Przyjął mnie jeden z regionalnych dyrektorów ( w każdym województwie [pozakładał agendy-było 49 )o " świdrującym spojrzeniu"- na 100 % (...). Nie podpisałem umowy, nie "sprzedałem" im ANI 1 M2 WYROBÓW PODŁOGOWYCH. Wyczułem, ze rozmawiam z " rybakami-kłusownikami gospodarczymi". Oni zaczynali od " nęcenia". Nie ze mną te numery, powiedziałem i zakład mój nie podzielił losu 'POSZKODOWANYCH" setek podmiotów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm To ten Bank w którym zasiadał Roman? IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.10.05, 20:38 czy to nie ta sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To ten Bank w którym zasiadał Roman? 04.10.05, 08:59 Nie, nie ta. Bykowski to kumpel Waldzia Pawlaka. Sprawa Giertycha, Hatki i Kotlinowskiego to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: To ten Bank w którym zasiadał Roman? 04.10.05, 09:04 Gość portalu: hmm napisał(a): > czy to nie ta sprawa? GŁUPIS, GŁUPIŚ, GŁUPIŚ I tysiące piszących o tamtej sprawie. Porównaj id..., ok. podobno 3 miliony jakiegos źle nadzorowanego " bankusiu" z PONAD 1 MILIARDEM WYPROWADZONYCH PIENIĘDZY Z BUDŻETU PAŃSTWA POD NADZOREM PREMIERÓW, MINISTRÓW I ABW + UOP PRZEZ osiem ostatnich lat dociekających , KTO TAK FAKTYCZNIE STAŁ ZA PIOTRUSIEM VEL- JAKSĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumzagijn.cedenbal Re: Bykowski oskarżony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:55 Bykowski to jeden z najwiekszych biznesmenów nowej Polski, równy takim tuzom jak dr. Kulczyk, red. Król (Wprost), Marek Mikuśkiewicz, Zygmunt Solorz czy Mariusz Świtalski. W swoim czasie był doradcą ekonomicznym PSL (potem chyba rzucił się na głowę z pierwszego pietra w sądzie, gdzie był niesłusznie oskarzony). Nie można stawiać przed sądem ludzi, którzy mogą być wzorem dla każego młodego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Bykowski oskarżony 04.10.05, 09:38 Gość portalu: jumzagijn.cedenbal napisał(a): > Bykowski to jeden z najwiekszych biznesmenów nowej Polski, równy takim tuzom ja > k > dr. Kulczyk, red. Król (Wprost), Marek Mikuśkiewicz, Zygmunt Solorz czy Mariusz > > Świtalski. W swoim czasie był doradcą ekonomicznym PSL (potem chyba rzucił się > na głowę z pierwszego pietra w sądzie, gdzie był niesłusznie oskarzony). Nie > można stawiać przed sądem ludzi, którzy mogą być wzorem dla każego młodego > człowieka. Ad vocem: jeżeli ironia Twoja jest tak głęboka to, szkoda mojego komentarza. Gdyby było inaczej,jeżeli Twoja ocena jest wyrazem obiektywno-indywidualnych odczuć, to mam dla ciebie ARCYDZIEŁO ADEKWATNOŚCI SYTUACJI RÓŻNYCH JAKIE WYPOWIEDZIAŁ( ściślej, zapisał w dzienniku rejestrów pracy portierów) NASZ NIEZAPOMNIANY WYALIENOWANY Z RZECZYWISTOSCI PUENTA Z INTERNATU W MOGILNIE! Dodam, że był wyjątkowo "zasłużony i odważny"( niejedna kula przeszywała jego płaszcz, szynel jaki miał na sobie w akcjach zbrojnych)i bohaterski w (...) opowiadaniu nam -17 to latkom swoich wy... bohaterskich przygód! - Zapis w dzienniku-Rejestr pracy portierów- ok. jesieni 1971 r; - owocowały jabłonie w ogrodzie( tuż za drogą wzdłuż internatu)państwa Ba(...): ..." wyszłem przed internat i udałem się na obchód. Idąc wzdłuż okien w kierunku miasta słyszałem miauknięcia kotów w ogrodzie. Nagle zauważyłem w niedalekiej odległości parkę(...)(*). Szli od strony miasta i trzymali się za ręce. Ona jednak spoglądała na ogród (...) a on na internat. I zastanawiam się czy: ONI PLANUJĄ NAPAD CZY RABUNEK". P.S. (*) czy to była parka kotów?, pozostawiam Twojej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Bykowski oskarżony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:04 Następny cwaniaczek współpracujący z wywiadem nie zawsze polskim. Odpowiedz Link Zgłoś