Dodaj do ulubionych

Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców

IP: *.acn.waw.pl 12.12.05, 21:17
I jasno widać, że górnicy to ciemnogród, jeśli z takiego powodu spadły obroty
pewnej sieci handlowej... To po prostu ludzie, którzy nie rozumieją
otaczającego świata... jedyne co im bliskie to telewizja polsat i piwo...
Obserwuj wątek
    • Gość: anty-ryl dość przywilejów dla ryli... IP: *.gliwice.hyperion.pl / *.gliwice.msk.pl 12.12.05, 21:18
      Pracodawcy. Trzymajcie się. Może Wam uda się ukrucić przywileje "świętych
      krów". Ryle zawsze wyciągali łapę po cudze. Tym razem chcą emeryturek na nasz
      koszt. Niech zapłacą sobie odpowiednie składki emerytalne.
      • Gość: shedows Re: dość przywilejów dla ryli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:08
        Aleś ty głupi myślisz że jak odbiorą górnikom to ty dostaniesz. Najwyżej
        Malinowski i Bochniaż postawią sobie nowe pałace a ty jesteś psem ogrodnika
        • Gość: Haa haa Zaoszczędzą górnicy teraz na zakupach IP: *.mnc.pl 13.12.05, 05:01
          Nie będą kupować w sklepach lewiatana, to może zaoszczędzą sobie na emerytury.
          I już nie będzie potrzeba im dawać kasy z naszych podatków ;)
          • bonobo44 Czego tak naprawdę oczekują od nas górnicy? 13.12.05, 13:52
            "Obecnie górnicy, pracujący pod ziemią, mogą ubiegać się o emeryturę już po
            ukończeniu 45 lat. Nowe przepisy przesuwają tę granicę aż o 20 lat. Górnicy nie
            chcą się na takie rozwiązanie zgodzić. Argumentują, że wielu z nich – głównie
            ze względu na pracę w bardzo trudnych warunkach – nie dożyje 65. roku życia.
            Potwierdzają to statystyki – średnia długość życia górnika wynosi 64 lata.

Górnicy opracowali własny projekt ustawy, gwarantujący im wcześniejszą
            emeryturę. Podpisało się pod nim 130 tysięcy osób. Demonstranci zabierają go ze
            sobą do Warszawy – chcą, by właśnie nim na ostatnim posiedzeniu zajął się Sejm."
            www.rmf.fm/fakty/?id=84229
            • krystin3 Re: Czego tak naprawdę oczekują od nas górnicy? 13.12.05, 17:44
              Drogi Panie bonobo44 - średnia długość życia mężczyzny w Polsce też wynosi
              dzisiaj 64 lata!! (tj. 10 lat mniej niż w latach 70.)
              • bonobo44 średnia długość życia mężczyzny w Polsce 70,5 13.12.05, 18:44
                wliczając w to górników!
                tzn. nie-górnicy żyją od 6-10 lat dłużej niż górnicy...
                (nie znam szczegółowych danych nt. populacji nie-górników, zatem proszę sobie
                dowolnie wybrać cyfrę z tego szacunkowego przedziału lub przedstawić bardziej
                precyzyjną)

krystin3 napisała:

> średnia długość życia mężczyzny w Polsce też wynosi
                > dzisiaj 64 lata!!

Skąd niby takie rewelacje? I po co takie jaskrawe manipulacje?
                Chyba tylko dla poparcia tezy nadrzędnej 8(

Drodzy czytelnicy, nie dajmy się zwariować.
                Przecież każdy może sobie sprawdzić, jak się sprawy mają w istocie.
        • Gość: kamyck Re: dość przywilejów dla ryli... IP: *.compress.com.pl 13.12.05, 11:26
          nie bochniaż a bochniarz. i to Ty niestety nie rozumiesz za bardzo... skoro
          wszyscy górnicy są tak solidarni (prawie jak Kaczyński) to młodzi niech płacą
          wyższe składki (np. o 20 - 30%). Starsi będą odchodzić na wcześniejsze
          emerytury, a obciążenia skarbu państwa będą mniejsze. PYTAM - DLACZEGO WSZYSCY
          MAMY PŁACIĆ NA GÓRNIKÓW, KOLEJARZY I TEGO TYPU KADRDY???? Nic nie poradzę na to,
          że nie potrafią radzić sobie w życiu - górnicy nauczeni, że PRL da. Ale PRLu nie
          ma od 16 lat. Wyjdźcie już na powierzchnię !!!!
        • Gość: warszawiak Re: dość przywilejów dla ryli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:33
          Ćwok jesteś i tyle. Oto głos ludu - zajmij się łopatą a nie ekonomią.
        • Gość: lekarka Re: dość przywilejów dla ryli... IP: *.radom.pl 13.12.05, 20:22
          Miało być tak: ja-składam na swoją emeryTurę, to i oni niech odlożą na swoją.
          Zrabiają krocie, wszak 13,14 pensja,DEPUTATY,ITD.
          A jak mówią o swojej pensji( tu cytuję )podają kwotę.... "bez świąt i nocy
          to,tyle i tyle....".Zapytam dlaczego bez tych dodatków ???
          Ja potrafiłabym nawet wasze 13 i 14 dodać i podzielić na "prawdziwe"
          miesiące,kiedy ja pracuję, dlaczego dla nich istnieje 13 i 14 miesiąc ??????
          Bardzo chętnie obejrzę pełen wykaz ich przywilejów.....
          • Gość: ryl Re: dość przywilejów dla ryli... IP: 195.117.68.* 15.12.05, 20:48
            takie zdanie moze miec tylko prostak o górnikach nazywajac kogos rylem ,a
            jezeli w polsce sa tacy lekarze to lepiej niech zwłoki leczą .najlepiej sie
            liczy czyjes pobory a szara strefa u lekarzy jak istniała tak istnieje jest
            wiele grup zawodowych posiadających pewne przywileje np:dlaczego u Policjantów
            zasiłek chorobowy jest zawsze wypłacany 100% i chorują 5 razy czesciej od
            statystycznego obywatela itp itd a jezeli ktos nie wie jak wygląda praca pod
            ziemią w tzw przodkach to niech sie wogóle niezabiera za temat bo ja tam
            pracuję i wiem jak wygląda zdrowie górnika po przepracowaniu nawet 20 lat w
            tych najcięzszych warunkach wiec powiem jak A.Kwasniewski do reporterów na
            temat zaczepek o żone WARRRRA OD GÓRNICTWA ZAWISTNI OBYWATELE{lekarka} LICZCIE
            SWOJE. Z POWAZANIEM GORNIK KWK
    • mch1983 a kto jako pierwszy zaczął używac tej nazwy? 12.12.05, 21:23
      Chyba kto pierwszy ten lepszy.
      Równie dobrze ja moge pozwać kaczyńskiego za to, że jak wyjeżdżam na zachód to
      ludzie (jak wiedzą, że jestem z Polski) pokazują mnie paluchem bo to kojaży im
      się z ciemnogrodem i zacofaniem oraz ultra prawico-narodow-okatolickim stylem
      życia.
      • Gość: uosiu Kto jako pierwszy zaczął używac tej nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:06
        Związek pracodawców. Jeszcze przed II wojną światową. Fakt, że w zasadzie
        to nie jest ten sam związek, bo ma "lukę w życiorysie", ale związek był
        pierwszy. Zresztą nazwę - oznaczającą potwora - nadali związkowi
        socjaliści, sami przemysłowcy chętnie jednak zaczęli ją stosować.
    • Gość: daro ciemnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:38
      Juz im mozgi wypralo. Darmozjady chca zyc na koszt innych i jeszcze stroja
      fochy!!! PRL padl 16 lat temu pasozyty - dosc juz dokladania do post-
      komunistycznych molochow, ktore tylko przynosza straty. A skladki ZUS to
      gornictwo placi wirtualnie - wiele miliardow ZUSowskich naleznosci zostalo
      kopalniom UMORZONYCH!!!
    • Gość: kixx Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.acn.waw.pl 12.12.05, 21:47
      godonie
      u mnie obroty podlegaja wahaniom ok 50 % w zaleznosci od miesiaca
      co to jest 5-10%:)
    • Gość: suzi Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.altec.pl / *.altec.pl 12.12.05, 21:54
      a moze by sie Urzad Skarbowy przyjrzal tym sklepom Lewiatan ,skoro im teraz
      obroty spadly o kilka milionow to jake placili wczesniej podatki (dlaczego
      takie male )
    • Gość: uosiu A ja przestałem kupować w sieci 3/4... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:07
      gdy w mediach podano, że należy do ks. Jankowskiego.
      Potem okazało się, że wiadomość nieprawdziwa. I kto za to
      zapłaci?
    • Gość: Maciej Co za bzdury :) Widać, co za jedni ci górnicy :DDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:29
      Ja bym proponował, żeby górnicy mogli po 15 latach iść na eme, a policjantom,
      służbie więziennej i innym pracującym w "specjalnych" warunkach (jak np. praca
      jako sekretarka na komisariacie czy w więzieniu <lol>) zmniejszyć tak, żeby
      mogli iść już po 10 latach.

35-letni emeryci - to byłoby coś pięknego :) Jednak Polska to bogaty kraj :)
    • alchemik_spraya Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców 12.12.05, 22:36
      No to Bochniarz przechlapane ma na Slasku !
    • krzszy1 Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców 12.12.05, 22:43
      Gdyby kierowcy nauczyli się od Górników organizowania się może nie byłoby cen
      paliw z sufitu,dziurawych dróg itd. Górnicy nie dajcie się -na warszawkę!!!!!!!
      • fubrawiec [...] 13.12.05, 04:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: paulek mordasewicz i bochniarz to czerwone nieroby IP: *.bsi.bytom.pl 12.12.05, 22:57
      oboje to byli pzpr-owcy , którzy się przepoczważyli i teraz chcą nas pouczać-
      wstyd!!!!
    • Gość: Ślązak Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: 62.148.88.* 12.12.05, 23:09
      A od kiedy to Sosnowiec jest na Śląsku???
    • Gość: mecenas Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:33
      Związek pracodawców Lewiatan nie ma uprawnień aby skarżyć przywileje górników
      do Trybunału.Związki górników także nie mają prawa skarżyć Orlenu czy innych
      firm za te bezczelne milionowe odprawy dla prezesów. Ale może by Lewiatan
      zaskarżył Orlen, skoro stoi na gruncie sprawiedliwości społecznej ?
    • werbus Re:CHWD Mordasiewiczowi i BOCHNIARZOWEJ 13.12.05, 00:27
      wybic im z glowy ,gornicy kilofami po porcelanowych zębach
      • Gość: bobo werbus - synek glupi jak plewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:29
    • Gość: skneon Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 02:09
      >>Na znak protestu przeciwko skierowaniu ustawy emerytalnej do Trybunału przez
      Konfederację Pracodawców "Lewiatan" górnicy bojkotują sieć sklepów o tej samej
      nazwie. Ta część górników, która w swojej okolicy nie ma sklepu "Lewiatan"
      zamierza bojkotować "Biedronkę"<<. LOL
    • pndzelek a gornik macha kazdym 13.12.05, 02:32
      ich krotkotrwaly protest spowoduje, ze teraz nikt gornikowi nie podskoczy
      jak za gierka, mamy tych lepszyc z weglem i gorsza reszte
      • fubrawiec [...] 13.12.05, 04:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: rocznik52 Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 13.12.05, 07:13
      Popieram górników a lewiatan to prawdziwy szatan.Sama czekam na rozstrzygnięcie
      bo chcę przejść na wcz.emeryture w 2007 roku, bardzo mi zlaeży żeby ustawa juz
      obowiązywała, bo w przeciwnym razie nie wytrzymam w tym kieracie.W 2007 r.będe
      miała 38 lat pracy, nie dam rady dłużej!!!!!
    • Gość: Przemek Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 08:16
      Mieszkam na Niwce i byłem w tym sklepie. lata mi to czy sa za czy przeciw
      górnikom ale więcej tam nie pójde . Jedna kasa i idąc po jedna rzecz trzeba
      spedzić 30 minut. Nich lepiej zbankrutują. I niech nie gada głupot ta
      włascicielka bo tam ciagle full.
    • gordon26 Re: Sklepy Lewiatan chcą pozwać pracodawców 13.12.05, 08:42
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> I jasno widać, że górnicy to ciemnogród, jeśli z takiego powodu spadły obroty
      > pewnej sieci handlowej... To po prostu ludzie, którzy nie rozumieją
      > otaczającego świata... jedyne co im bliskie to telewizja polsat i piwo...

TV Twam, Rdio Maryja, zona z moherowym beretem- ojciec i przywodca lech,jarosław
      kaczyński.
    • Gość: guru Drobne wyjaśnienie dla górników: IP: *.epsa.pl 13.12.05, 08:45
      Lewiatan (łac. Leviathan, z hebr. לִוְיָתָן) – mityczne stworzenie, potwór morski,
      wąż lub smok o kilku głowach.

Wspominany kilkakrotnie w Starym Testamencie. W różnych miejscach (i różnych
      przekładach) opisywany jako wąż lub wieloryb. Występuje też w kontekstach, w
      których może symbolizować zło.

Współcześnie przenośna nazwa "lewiatan" oznacza potocznie rzecz ogromną.
      • yamat Lewiatan cd 13.12.05, 16:35
        Anton Szandor LaVey "Biblia szatana":

CZTEREJ PIEKIELNI KSIĄŻĘTA
        SZATAN - (hebrajskie) oponent, oskarżyciel, władca ognia, piekło, południe
        LUCYFER - (łacińskie) ten, który przyniósł światło, oświecenie, powietrze,
        poranna gwiazda, wschód
        BELIAL - (hebrajskie) ten, który nie ma pana, niegodziwość świata,
        niezależność, północ
        LEWIATAN - (hebrajskie) wąż z głębin, morze, zachód

• gordon26 Zamiast kasku powinni nosic moherowy beret z latar 13.12.05, 08:45
      ką. ale durnota, nie dziwie sie ze tacy ludzie wybrali kaczki. oni wierzą we
      wszysko co im sie powie.
    • Gość: lewiatan to komuna Re: To ja zacząłem tam kupowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:07
      bo myslalem ze to oni zaskarzyli tych krwiopijców .
      Bojkotowac te sklepy !!!!!
    • brynk i słusznie Lewiatan pozwał górników ! 13.12.05, 09:10
      Tam trzymac !!!!!!
    • Gość: gaduła Re: górnicy wrócą ! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 13.12.05, 09:17
      dlaczego będa kupowć bo Lewiatan jest u mnie tańszy niz okolica !
      a w sprawie emerytur górniczych to popieram sprzeciw !
      dlaczego ja mam pracować ponad 40 lat na swoja emeryturę ?
    • Gość: Polo Co za głupcy... IP: 217.77.224.* 13.12.05, 09:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka