Dodaj do ulubionych

UniCredito (nie) chce kupić BPH

IP: 62.233.167.* 20.01.06, 20:54
Szanowna redakcjo, proszę o uważne sprawdzenie, czy fraza "Włosi nie muszą
odsprzedać akcje BPH, a nie łączyć..." jest aby zgodna z zamysłem autorów. Jak
zwykle, pozdrowienia dla korektorów.

#
Obserwuj wątek
    • Gość: f.cwik@gmx.de UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.pool.mediaWays.net 20.01.06, 21:01
      Stanowisko polskiego rządu jest własciwe, wreszcie mamy rząd reprezentujący
      polskie interesy. Tylko konsekwentna polityka w tym zakresie przyniesie
      sukces.Panstwa dawnej Europy Zachodniej cenią tylko tych, którzy twardo, i
      konsekwentnie reprezentują swoje interesy.Stare panstwa Unii trzeba nauczyc
      szacunku do Polski i jego narodu.
      • Gość: openmind.desk.pl głupi rząd chciał unii a teraz nie chce IP: *.jjs.pl 20.01.06, 21:30
        • wlodekzpoznania na miejscu Unicredito sprzedałbym drogo akcje BPH 21.01.06, 22:04
          Mam od dawna konto w WBK, a od 2001 drugie w BPH. Z tym drugim wędrowałem przez
          różne banki (w tym PeKaO SA), aż stanąłem na BPH.
          Ale z BPH uciekam jak tylko będę mógł. Niestety finanse od 18 miesiecy mi na to
          do tej pory nie pozwoliły. W tym kwartale spłacam wszystko, likwiduję karty
          kredytowe i szukam czegoś innego na drugie konto. Sposób działania BPH zmierza
          do ewidentnego wydojenia klienta (pewnie HVB miał od kilku lat zamiar pozbycia
          się niezależności, więc żyłował wyniki). Konsekwencją jest wielka niechęć
          wszytskich znanych mi osób do tego banku.
          A trudno nie dostrzec jak wielkie zmiany na plus dokonały się z kolei w PeKaO
          przez te lata (obecna firma ma tam konto).
          Polecić mogę za to BZWBK z WBK 24. Więcej od banku nie trzeba.
          • dominik.olsztyn Re: na miejscu Unicredito sprzedałbym drogo akcje 22.01.06, 01:45
            Nie wiem czy WBk jest taki fajny. Ostatnio wydoili ze mnie 250 zetów za przelew
            zagraniczny. Przy czym o jego faktycznej cenie dowiedzialem sie dopiero gdy
            dostalem wyciag. Pracownik banku informacje o pewnych oplatach przede mną po
            prostu zataił. DOdatkowo obiecywał mi że kasa na koncie kontrahenta bedzie w
            ciagu 24 h, co tez jest kłamstwem.
      • Gość: alek ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 20.01.06, 21:34
        jak maja ekspertyze NIKu--wybitnych fachowcow od prawa to niema sprawy. pan
        czeslaw poprawil sweter i moherowy beret, podwnia wosy, dolal kawy zborzowej z
        termosu i ruszyl do pisania eksperyzy na maszynine "Lucznik"
        buhahahahahahahahahahahahaahhaah
        • dj80 Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) 20.01.06, 21:37
          Młodociany komentator proszony jest o zainwestowanie w słownik ortograficzny przed wysłaniem kolejnego posta!!!
          • Gość: wieśniak Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.aster.pl 20.01.06, 22:11
            Nie musiem im bonków z piniedzmi odowoć. Łodać mozna ale bez piniedza. Niech
            nom dadzo wicyj euro zwsca na pólskom wies.
            • Gość: alek Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 20.01.06, 22:58
              lezu maryju! zgodzom siem! proc wlochatych!
              • Gość: goldi Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 02:21
                Dlaczego Polskie media z uporem maniaka podają starą nazwę UNICREDITO? Ten
                bank już od dawna nazywa się UNICREDIT.Najśmieszniejsze,że kilka dni temu na
                tym portalu pod zdjęciem włoskiego odziału tego banku na ktorym widniał wyrazie
                duży neon z napisem UNICREDIT BANCA jakiś dziennikarzyna podpisał UNICREDITO i
                jakiś tam krótki tekst.Zenada!!!
      • Gość: halny Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:04
        Gość portalu: f.cwik@gmx.de napisał(a):

> Stanowisko polskiego rządu jest własciwe, wreszcie mamy rząd reprezentujący
        > polskie interesy. Tylko konsekwentna polityka w tym zakresie przyniesie
        > sukces.Panstwa dawnej Europy Zachodniej cenią tylko tych, którzy twardo, i
        > konsekwentnie reprezentują swoje interesy.Stare panstwa Unii trzeba nauczyc
        > szacunku do Polski i jego narodu.

Ta sama śpiewka co przy awanturze z eureko. Też było: żadnej ugody! wygramy
        arbitraż! odbierzemy! unieważnimy! umowa nieważna! itp. Tylko, że w biznesie
        obowiązują umowy i twarde reguły i zamiast sromotnej klęski Eureko mamy
        przegrany arbitraż, 10 mld zł w plecy i realną perspektywę całkowitej utraty
        kontroli nad PZU.
    • Gość: autochton Rząd który dotrzymuje cokolwiek obiecal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 08:44
      Buaahhaha, PiS co obcecał przed wyborami w 2005 roku jeszcze pamiętamy a co robi
      to widzimy!
      PiS = Przestępcy i Samowola
    • piglowacki Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH 21.01.06, 12:45

…”Wczorajsze "Wiadomości" TVP podały, że rząd ma ekspertyzę Najwyższej Izby
      Kontroli, potwierdzającą złamanie prawa przez UniCredito.”…

Obawiam się, że to kolejna twórcza ekspertyza „na zamówienie” wytworzona przez
      UOP-ów b. wiceszefa NIK płk K.Szwedowskiego (zastępca Z.Nowka w UOP za czasów
      AWS) których desant do NIK nastąpił na przełomie 2001/2002 r.

NIK przez ostatnie cztery lata z państwowej instytucji kontrolnej obdarzonej
      jako takim autorytetem, przeobraził się w PR-ową AGENCJĘ PRAWICOWYCH
      NAGANIACZY.

A tak na marginesie: Czy zauważyliście jak wielu b. UOP-ków płk. Z.Nowka i z
      czasów wcześniejszych ma w swoim rządzie Marionetkowicz (kilku wiceministrów,
      kilku wojewodów) i spółkach Skarbu Państwa.

Zastanawiające? Tak bardzo zastanawiające!

Płk. Z.Nowek, który sprokurował wy..nie L.Kaczyńskiego z rządu dzisiaj J.Buzka
      jest dzisiaj szefem wywiadu, a „jego ludzie” opanowali strategiczne pozycje
      gospodarcze w rządzie PiS.

Byli prawicowi funkcjonariusze UOP szczególnie aktywni są w sektorze paliwowym
      (wzięli tam wszystko) co w konfrontacji z pracami KOMISJI ds. NIEWYJAŚNIENI
      SPRAWY ORLENU i udziału w niej „ekspertów z UOP AWS” płk.Nowka, gen. Libery,
      płk. Woyciechowski i …. (nie pamiętam nazwiska) jest bardzo zastanawiające.

GW: „Paliwa w ręce ekipy z MSW Macierewicza” (10-01-2006)
      praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67725,3107270.html

• Gość: Czesiek Ten Maciarewicz podoba mi się IP: 83.233.132.* 21.01.06, 22:38
        Może się z nim nawet umówię ma adne oczy
    • Gość: czytelnik prasa światowa IP: *.dyn.optonline.net 22.01.06, 13:09
      zachowanie polskiego rządu nazywane jest zwykłym protekcjonizmem w zagranicznej
      prasie, czytaj The Economist. Inwestorzy zachodni czytają taką prasę i
      inwestują w Słowacji bo polski rząd nazywany jest lużną armatą na pokładzie
      statku. czasami wystrzeli w tą stronę czasami w tamtą, zależy na jakiej fali
      jest statek. taka armata potrafi też strzelić mostek kapitański...
      • Gość: carlo Lobbowanie GW za ..... IP: *.aster.pl 22.01.06, 15:36
        ....UniCredito, budzi zdziwienie, Boże wielki- co ja gadam- nie budzi
        zdziwienia!
    • Gość: praktyk Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 18:35
      A od kiedy to NIK sporządza ekspertyzy???
      Pierwsze słyszę...
      Widział to ktoś w ustawie o NIK?
    • erich1 Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH 22.01.06, 20:37
      SPrawa jest jasna, Uni Credito złamało prawo i już, jak rząd się ugnie -to są
      idiotami albo łapówkarzamai ( choć przy PiSie to dziwne), nie może być
      tolerancji dla obchodzenia prawa, więc BPH musi być sprzedany albo Włosi nie
      dostaną prawa głosu na walnym i już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka