Gość: hashmir IP: 62.233.167.* 20.01.06, 20:54 Szanowna redakcjo, proszę o uważne sprawdzenie, czy fraza "Włosi nie muszą odsprzedać akcje BPH, a nie łączyć..." jest aby zgodna z zamysłem autorów. Jak zwykle, pozdrowienia dla korektorów. # Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f.cwik@gmx.de UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.pool.mediaWays.net 20.01.06, 21:01 Stanowisko polskiego rządu jest własciwe, wreszcie mamy rząd reprezentujący polskie interesy. Tylko konsekwentna polityka w tym zakresie przyniesie sukces.Panstwa dawnej Europy Zachodniej cenią tylko tych, którzy twardo, i konsekwentnie reprezentują swoje interesy.Stare panstwa Unii trzeba nauczyc szacunku do Polski i jego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl głupi rząd chciał unii a teraz nie chce IP: *.jjs.pl 20.01.06, 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania na miejscu Unicredito sprzedałbym drogo akcje BPH 21.01.06, 22:04 Mam od dawna konto w WBK, a od 2001 drugie w BPH. Z tym drugim wędrowałem przez różne banki (w tym PeKaO SA), aż stanąłem na BPH. Ale z BPH uciekam jak tylko będę mógł. Niestety finanse od 18 miesiecy mi na to do tej pory nie pozwoliły. W tym kwartale spłacam wszystko, likwiduję karty kredytowe i szukam czegoś innego na drugie konto. Sposób działania BPH zmierza do ewidentnego wydojenia klienta (pewnie HVB miał od kilku lat zamiar pozbycia się niezależności, więc żyłował wyniki). Konsekwencją jest wielka niechęć wszytskich znanych mi osób do tego banku. A trudno nie dostrzec jak wielkie zmiany na plus dokonały się z kolei w PeKaO przez te lata (obecna firma ma tam konto). Polecić mogę za to BZWBK z WBK 24. Więcej od banku nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: na miejscu Unicredito sprzedałbym drogo akcje 22.01.06, 01:45 Nie wiem czy WBk jest taki fajny. Ostatnio wydoili ze mnie 250 zetów za przelew zagraniczny. Przy czym o jego faktycznej cenie dowiedzialem sie dopiero gdy dostalem wyciag. Pracownik banku informacje o pewnych oplatach przede mną po prostu zataił. DOdatkowo obiecywał mi że kasa na koncie kontrahenta bedzie w ciagu 24 h, co tez jest kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 20.01.06, 21:34 jak maja ekspertyze NIKu--wybitnych fachowcow od prawa to niema sprawy. pan czeslaw poprawil sweter i moherowy beret, podwnia wosy, dolal kawy zborzowej z termosu i ruszyl do pisania eksperyzy na maszynine "Lucznik" buhahahahahahahahahahahahaahhaah Odpowiedz Link Zgłoś
dj80 Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) 20.01.06, 21:37 Młodociany komentator proszony jest o zainwestowanie w słownik ortograficzny przed wysłaniem kolejnego posta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.aster.pl 20.01.06, 22:11 Nie musiem im bonków z piniedzmi odowoć. Łodać mozna ale bez piniedza. Niech nom dadzo wicyj euro zwsca na pólskom wies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 20.01.06, 22:58 lezu maryju! zgodzom siem! proc wlochatych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: ekspertyxa NIKu no to super ;))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 02:21 Dlaczego Polskie media z uporem maniaka podają starą nazwę UNICREDITO? Ten bank już od dawna nazywa się UNICREDIT.Najśmieszniejsze,że kilka dni temu na tym portalu pod zdjęciem włoskiego odziału tego banku na ktorym widniał wyrazie duży neon z napisem UNICREDIT BANCA jakiś dziennikarzyna podpisał UNICREDITO i jakiś tam krótki tekst.Zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halny Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:04 Gość portalu: f.cwik@gmx.de napisał(a): > Stanowisko polskiego rządu jest własciwe, wreszcie mamy rząd reprezentujący > polskie interesy. Tylko konsekwentna polityka w tym zakresie przyniesie > sukces.Panstwa dawnej Europy Zachodniej cenią tylko tych, którzy twardo, i > konsekwentnie reprezentują swoje interesy.Stare panstwa Unii trzeba nauczyc > szacunku do Polski i jego narodu. Ta sama śpiewka co przy awanturze z eureko. Też było: żadnej ugody! wygramy arbitraż! odbierzemy! unieważnimy! umowa nieważna! itp. Tylko, że w biznesie obowiązują umowy i twarde reguły i zamiast sromotnej klęski Eureko mamy przegrany arbitraż, 10 mld zł w plecy i realną perspektywę całkowitej utraty kontroli nad PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Rząd który dotrzymuje cokolwiek obiecal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 08:44 Buaahhaha, PiS co obcecał przed wyborami w 2005 roku jeszcze pamiętamy a co robi to widzimy! PiS = Przestępcy i Samowola Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH 21.01.06, 12:45 …”Wczorajsze "Wiadomości" TVP podały, że rząd ma ekspertyzę Najwyższej Izby Kontroli, potwierdzającą złamanie prawa przez UniCredito.”… Obawiam się, że to kolejna twórcza ekspertyza „na zamówienie” wytworzona przez UOP-ów b. wiceszefa NIK płk K.Szwedowskiego (zastępca Z.Nowka w UOP za czasów AWS) których desant do NIK nastąpił na przełomie 2001/2002 r. NIK przez ostatnie cztery lata z państwowej instytucji kontrolnej obdarzonej jako takim autorytetem, przeobraził się w PR-ową AGENCJĘ PRAWICOWYCH NAGANIACZY. A tak na marginesie: Czy zauważyliście jak wielu b. UOP-ków płk. Z.Nowka i z czasów wcześniejszych ma w swoim rządzie Marionetkowicz (kilku wiceministrów, kilku wojewodów) i spółkach Skarbu Państwa. Zastanawiające? Tak bardzo zastanawiające! Płk. Z.Nowek, który sprokurował wy..nie L.Kaczyńskiego z rządu dzisiaj J.Buzka jest dzisiaj szefem wywiadu, a „jego ludzie” opanowali strategiczne pozycje gospodarcze w rządzie PiS. Byli prawicowi funkcjonariusze UOP szczególnie aktywni są w sektorze paliwowym (wzięli tam wszystko) co w konfrontacji z pracami KOMISJI ds. NIEWYJAŚNIENI SPRAWY ORLENU i udziału w niej „ekspertów z UOP AWS” płk.Nowka, gen. Libery, płk. Woyciechowski i …. (nie pamiętam nazwiska) jest bardzo zastanawiające. GW: „Paliwa w ręce ekipy z MSW Macierewicza” (10-01-2006) praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67725,3107270.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek Ten Maciarewicz podoba mi się IP: 83.233.132.* 21.01.06, 22:38 Może się z nim nawet umówię ma adne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik prasa światowa IP: *.dyn.optonline.net 22.01.06, 13:09 zachowanie polskiego rządu nazywane jest zwykłym protekcjonizmem w zagranicznej prasie, czytaj The Economist. Inwestorzy zachodni czytają taką prasę i inwestują w Słowacji bo polski rząd nazywany jest lużną armatą na pokładzie statku. czasami wystrzeli w tą stronę czasami w tamtą, zależy na jakiej fali jest statek. taka armata potrafi też strzelić mostek kapitański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Lobbowanie GW za ..... IP: *.aster.pl 22.01.06, 15:36 ....UniCredito, budzi zdziwienie, Boże wielki- co ja gadam- nie budzi zdziwienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 18:35 A od kiedy to NIK sporządza ekspertyzy??? Pierwsze słyszę... Widział to ktoś w ustawie o NIK? Odpowiedz Link Zgłoś
erich1 Re: UniCredito (nie) chce kupić BPH 22.01.06, 20:37 SPrawa jest jasna, Uni Credito złamało prawo i już, jak rząd się ugnie -to są idiotami albo łapówkarzamai ( choć przy PiSie to dziwne), nie może być tolerancji dla obchodzenia prawa, więc BPH musi być sprzedany albo Włosi nie dostaną prawa głosu na walnym i już. Odpowiedz Link Zgłoś