Dodaj do ulubionych

W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej

• Gość: piotr S P I E R D A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:26
      ............ cie.

Jestem przedsiębiorcą (małym) i tylko tyle mogę sobie powiedzieć na ZUS.
      Ten kraj (nasz kraj) byłby dużo lepszy, gdyby coś spowodowało, że ZUS zniknałby
      z powierzchni ziemi i nic innego nie powstałoby w jego miejsce.

Pozdrawiam wszystkich cierpiących.
    • Gość: artur wysokość podatków nie jest takim problemem jak ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:12
      Nawet wysokość podatków nie jest takim problemem jak ZUS - zgadzam się z tym
      zdaniem na 100%! Po 10 latach względnie normalnej działalności, bez żadnych
      problemów z VAT-em czy podatkiem dochodowym musiałem zlikwidować firmę po
      wprowadzeniu "reformy" ZUS. Po prostu stwierdziłem, że jeśli mam płacić na biuro
      podatkowe 500 zł mmiesięcznie (ach ta opluwana przez wszystkich warszawka) plus
      składki ZUS, lepiej jest pracować gdzieś na czarno. Emeryturę może będę miał
      mniejszą, a może nie będę miał wogóle - wszakże statystyczny Polak żyje na
      emeryturce dość krótko, więc nie mam się czym martwić...
      • Gość: 1jaxa Re: wysokość podatków nie jest takim problemem ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:26
        masz rację. ja to tłumaczę każdemu zainteresowanemu drobną działalnością -
        koszty są STRASZNE. DO NIKOGO z władców gospodarką to i tak nie dociera. jak
        się ma te10 tys/Mies z perspektywą na 4 lata plus ustawienie rodzinki to można
        drobnych olać. Ech, Polsko, .... nie, nie będę bluźnił
        pzdr
    • hudefak Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 00:59
      Gość portalu: H5N1 napisał(a):

> ZUS, PZU, TP sa, czyli firmy których nie da się zreformować. :((

Dodaj jeszcze Cyfrę+
    • Gość: roman stoszko Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 08:39
      tam powinien byc karabin maszynowy albo alkaida i rozpier. ten bur...
    • Gość: roman stoszko Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 08:44
      do pzu nie musisz a zus tak i tu jest bur...l
    • alannia2 Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 10:39
      Prowadziłam krawiecką firmę jednoosobową i z powodu wysokich opłat ZUS
      zrezygnowałam, ponieważ był to okres przed wiekiem emerytalnym i często
      chorowałam, więc nie mogłam zarobić na składki. Mogłam ją rozwinąć przyjmując
      pracownika ale bałam się, że nie zarobimy na opłacenie ZUS; z podatkiem do Izby
      Skarbowej jest o wiele lepiej. Wiem, że wiele firm rozwiązało się z tego samego
      powodu.
      • Gość: ala Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:57
        no i spoko sobie piszemy, wybieracie poslow, a karwana urzedasow jedzie dalej
      • Gość: myszka ale to nie ZUS ustala wysokość składek tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:07
        państwo które to MY tworzymy. A wyskość składek, rosnąca ciągle jest drugą po
        bałaganie w ZUSie bolączką dla nas.
    • Gość: Niewolnik zusu Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:19
      Pytanie do wszystkich obywateli RP: czy państwo (parlament) które uchwala
      "prawo" do okradania jednych obywateli przez drugich jest bandytą i przestępcą
      czy też nie jest ?
      I drugie pytanie: czy obywatel, który jest w majestacie "bandyckiego prawa"
      okradany ma prawo do obrony i wypowiedzenia obywatelskiego posłuszeństwa czy też
      nie ma i jest de facto NIEWOLNIKIEM PAŃSTWOWYM ?
      I trzecie pytanie: czy obywatel, który otrzymuje od państwa świadczenie uzyskane
      na drodze ograbienia innego obywatela jest złodziejem czy nie jest ?
      I ostatnie pytanie: czy podstawą bytu Państwa i Narodu Polskiego ma być grabież
      ludu pracującego miast i wsi ???!!!!
    • Gość: 2MO Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.veranet.pl 05.02.06, 16:56
      a w ZUSie niebosiężny bałagan ,tylko kombinują jak klienta wydymać
    • framberg Re: Pieprzone darmozjady 05.02.06, 17:35
      Wyobrażacie sobie ile z naszych składek jest marnowane przez nieudolność,
      przerosty zatrudnieniowe, ZUSowski bum budowlany?
      Te nieuki dorwały się do koryta, my mamy obowiązek płacić więc mają nas w nosie.
      Oni coś speprzą a skupia się jak zwykle na nas.
      A i tak będę miał g*wno nie emeryturę (głównie na skutek niebywałego
      marnotrawstwa).
      Gdybym ja pracował tak jak te dziady to bym zdechł z głodu.
      • Gość: merlin Re: Pieprzone darmozjady IP: 87.207.88.* 05.02.06, 22:12
        Zlodzieje i lobuzy ! Pracuje jako przedsiebiorstwo 1 osobowe na ryczalcie. Jako
        emerytowi co miesiac ZUS odtraca mi skladke na ubezpieczenie zdrowotne. Za
        dzialalnosc musze odprowadzic PO RAZ DRUGI skladke zdrowotna i to od podstawy o
        ca 40 % wyzszej od podstawy innych ubezpieczen . DLACZEGO ? Przeciez nie jestem
        2 razy lepiej leczony. Jesli chodzi o ich dzialalnosc merytoryczna to dostalem
        wezwanie ile odprowadzilem skladki na ubezpieczenie zdrowotne za rok ubiegly.
        Na moje pytanie, dlaczego nie skorzystaja z danych, ktore co miesiac musze
        skladac na DRA (niestety pomimo tego ze nie powinno sie, to trzeba - bo sie
        czepiaja) otrzymalem odpowiedz,ze nie moga wziac tych danych z drugiego
        wydzialu , bo ....OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH !!!!! Przyznam, ze zglupialem po tej
        wypowiedzi.Przeciez ja skladam dokumenty w instytucji panstwowej , a nie u pani
        Pipsztyckiej, czy Kreci Pataczkiewiczowej z wydzialu spraw niepotrzebnych ZUS !
        I to nie one, a firma odpowiada za ochrone moich danych . A moze kazdy wydzial
        ZUSu jest oddzielnym panstewkiem ??? Nic dziwnego. ze siedzi tam masa
        urzedasow, bo te wszystkie - w wiekszosci niepotrzebne papierki - ktos uklada,
        archiwizuje i wypisuje wezwania klientom, zeby sie tlumaczyli, ze nie sa
        wielbladami !!!! A potem dziwimy sie, ze rosna skladki !! Przeciez te armie
        nierobow trzeba utrzymac ! I to z naszych - podatnikow - pieniedzy !!!!
    • unizony_sluga_toldi Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 20:39
      tpsa własnie sie reformuje ! wystarczylo tylko ją sprywatyzować oraz zlikwidować
      monopol i durne przepisy....
    • neiden Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 21:24
      nie moge znalesc nic pozytywnego o tej organizacji pytanie: czy jest to polska
      organizacja? wydaje mi sie ze tak bo gdyby innego kraju czy terorystyczna to
      nie byloby pomylek przy ;duszeniu;polskich obywateli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka