Gość: piotr S P I E R D A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:26 ............ cie. Jestem przedsiębiorcą (małym) i tylko tyle mogę sobie powiedzieć na ZUS. Ten kraj (nasz kraj) byłby dużo lepszy, gdyby coś spowodowało, że ZUS zniknałby z powierzchni ziemi i nic innego nie powstałoby w jego miejsce. Pozdrawiam wszystkich cierpiących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur wysokość podatków nie jest takim problemem jak ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:12 Nawet wysokość podatków nie jest takim problemem jak ZUS - zgadzam się z tym zdaniem na 100%! Po 10 latach względnie normalnej działalności, bez żadnych problemów z VAT-em czy podatkiem dochodowym musiałem zlikwidować firmę po wprowadzeniu "reformy" ZUS. Po prostu stwierdziłem, że jeśli mam płacić na biuro podatkowe 500 zł mmiesięcznie (ach ta opluwana przez wszystkich warszawka) plus składki ZUS, lepiej jest pracować gdzieś na czarno. Emeryturę może będę miał mniejszą, a może nie będę miał wogóle - wszakże statystyczny Polak żyje na emeryturce dość krótko, więc nie mam się czym martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1jaxa Re: wysokość podatków nie jest takim problemem ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:26 masz rację. ja to tłumaczę każdemu zainteresowanemu drobną działalnością - koszty są STRASZNE. DO NIKOGO z władców gospodarką to i tak nie dociera. jak się ma te10 tys/Mies z perspektywą na 4 lata plus ustawienie rodzinki to można drobnych olać. Ech, Polsko, .... nie, nie będę bluźnił pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hudefak Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 00:59 Gość portalu: H5N1 napisał(a): > ZUS, PZU, TP sa, czyli firmy których nie da się zreformować. :(( Dodaj jeszcze Cyfrę+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman stoszko Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 08:39 tam powinien byc karabin maszynowy albo alkaida i rozpier. ten bur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman stoszko Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 08:44 do pzu nie musisz a zus tak i tu jest bur...l Odpowiedz Link Zgłoś
alannia2 Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 10:39 Prowadziłam krawiecką firmę jednoosobową i z powodu wysokich opłat ZUS zrezygnowałam, ponieważ był to okres przed wiekiem emerytalnym i często chorowałam, więc nie mogłam zarobić na składki. Mogłam ją rozwinąć przyjmując pracownika ale bałam się, że nie zarobimy na opłacenie ZUS; z podatkiem do Izby Skarbowej jest o wiele lepiej. Wiem, że wiele firm rozwiązało się z tego samego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:57 no i spoko sobie piszemy, wybieracie poslow, a karwana urzedasow jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka ale to nie ZUS ustala wysokość składek tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:07 państwo które to MY tworzymy. A wyskość składek, rosnąca ciągle jest drugą po bałaganie w ZUSie bolączką dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewolnik zusu Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:19 Pytanie do wszystkich obywateli RP: czy państwo (parlament) które uchwala "prawo" do okradania jednych obywateli przez drugich jest bandytą i przestępcą czy też nie jest ? I drugie pytanie: czy obywatel, który jest w majestacie "bandyckiego prawa" okradany ma prawo do obrony i wypowiedzenia obywatelskiego posłuszeństwa czy też nie ma i jest de facto NIEWOLNIKIEM PAŃSTWOWYM ? I trzecie pytanie: czy obywatel, który otrzymuje od państwa świadczenie uzyskane na drodze ograbienia innego obywatela jest złodziejem czy nie jest ? I ostatnie pytanie: czy podstawą bytu Państwa i Narodu Polskiego ma być grabież ludu pracującego miast i wsi ???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2MO Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej IP: *.veranet.pl 05.02.06, 16:56 a w ZUSie niebosiężny bałagan ,tylko kombinują jak klienta wydymać Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Pieprzone darmozjady 05.02.06, 17:35 Wyobrażacie sobie ile z naszych składek jest marnowane przez nieudolność, przerosty zatrudnieniowe, ZUSowski bum budowlany? Te nieuki dorwały się do koryta, my mamy obowiązek płacić więc mają nas w nosie. Oni coś speprzą a skupia się jak zwykle na nas. A i tak będę miał g*wno nie emeryturę (głównie na skutek niebywałego marnotrawstwa). Gdybym ja pracował tak jak te dziady to bym zdechł z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Pieprzone darmozjady IP: 87.207.88.* 05.02.06, 22:12 Zlodzieje i lobuzy ! Pracuje jako przedsiebiorstwo 1 osobowe na ryczalcie. Jako emerytowi co miesiac ZUS odtraca mi skladke na ubezpieczenie zdrowotne. Za dzialalnosc musze odprowadzic PO RAZ DRUGI skladke zdrowotna i to od podstawy o ca 40 % wyzszej od podstawy innych ubezpieczen . DLACZEGO ? Przeciez nie jestem 2 razy lepiej leczony. Jesli chodzi o ich dzialalnosc merytoryczna to dostalem wezwanie ile odprowadzilem skladki na ubezpieczenie zdrowotne za rok ubiegly. Na moje pytanie, dlaczego nie skorzystaja z danych, ktore co miesiac musze skladac na DRA (niestety pomimo tego ze nie powinno sie, to trzeba - bo sie czepiaja) otrzymalem odpowiedz,ze nie moga wziac tych danych z drugiego wydzialu , bo ....OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH !!!!! Przyznam, ze zglupialem po tej wypowiedzi.Przeciez ja skladam dokumenty w instytucji panstwowej , a nie u pani Pipsztyckiej, czy Kreci Pataczkiewiczowej z wydzialu spraw niepotrzebnych ZUS ! I to nie one, a firma odpowiada za ochrone moich danych . A moze kazdy wydzial ZUSu jest oddzielnym panstewkiem ??? Nic dziwnego. ze siedzi tam masa urzedasow, bo te wszystkie - w wiekszosci niepotrzebne papierki - ktos uklada, archiwizuje i wypisuje wezwania klientom, zeby sie tlumaczyli, ze nie sa wielbladami !!!! A potem dziwimy sie, ze rosna skladki !! Przeciez te armie nierobow trzeba utrzymac ! I to z naszych - podatnikow - pieniedzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unizony_sluga_toldi Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 20:39 tpsa własnie sie reformuje ! wystarczylo tylko ją sprywatyzować oraz zlikwidować monopol i durne przepisy.... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: W ZUS-ie łatwiej, czyli trudniej 05.02.06, 21:24 nie moge znalesc nic pozytywnego o tej organizacji pytanie: czy jest to polska organizacja? wydaje mi sie ze tak bo gdyby innego kraju czy terorystyczna to nie byloby pomylek przy ;duszeniu;polskich obywateli Odpowiedz Link Zgłoś