Dodaj do ulubionych

Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a

06.03.06, 22:22
Polacy sa za madrzy żeby się przestraszyc wyimaginowanego zagrożenia. Jestesmy
poprostu lepiej wykształceni i nie dajemy sie robic w bambuko:)
Śmierc frajerą, ja szykuje zamrażarkę:)
Obserwuj wątek
    • Gość: tubu5000 Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a IP: *.chello.pl 06.03.06, 22:49
      nie ma już bezpiecznego mięsa... to chyba jest tak jak z potworem z loch ness,
      niby nikt w niego nie wierzy, ale w jeziorze się nikt nie kąpie...
      • pstrong1 A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie, nie 06.03.06, 23:31
        należy po prostu zblizac się do kaczek!
        • lahdaan Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie 07.03.06, 00:31
          A co zrobic jesli kaczki zbliza sie do nas? Zjesc zarazonego de volailla?

• wujek_extrema Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie 07.03.06, 03:31
            Slyszalem ze jeden polityk ktory zjadl kurczaka to sie udlawil i zmarl na
            miejscu w czasie demonstracji zjadania. Nikt nie wie czy byla to ptasia grypa
            czy zemsta?!
            • Gość: kacza grypa Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.06, 08:15
              wczoraj zjadłam kurzą pierś. Genrealnie mam gdzieś tę całą panike ale
              podświadomie ciagle myslalam przy przygotowywaniu o myciu rąk co chwile i deske
              wrzątkiem oblałąm. to sianie paniki podziałalo na mnie - wybitnego scpetyka
              brrrrrrrr
    • Gość: Rozsadny Dyktatura strachu IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 07.03.06, 01:51
      Powoli dochodze do wniosku ze wiek XXI to wiek strachu i manipulowania
      ludzmi.ile osob zmarlo na "zwyukla" gryope (powiklania) w tym roku? Ile setek
      tysecy na swiecie? Ile przez kleszcze? ile milionow przez komary? nie ma "kasy"
      w tym i dlatego nieistotne? Ile w wypadkach przez stan drog? Moxze tym sie rzad
      ktory nie robi NIC poza "PiArem" powinien zajac ? Za ile wypadkow smiertelnych
      na drogach odpowiada kochany "PiArowski" rzad?

ja w kazdym razie zaczymnam wspomagac rozmnazanie kurcczkow przez zwiekszone
      spozycie tychze:) mam juz dosc strasznie mnie jakims wyimaginowanym idiota
      ktory sie wysadzi pod moim domem bo jakies rysuneczki satyryczne, bo cos mu sie
      nie podoba -z apraszam wszytkich chetnych na meczennikow i sluze adresem :)
    • Gość: Rozsadny Dyktatura strachu IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 07.03.06, 01:51
      Powoli dochodze do wniosku ze wiek XXI to wiek strachu i manipulowania
      ludzmi.ile osob zmarlo na "zwyukla" gryope (powiklania) w tym roku? Ile setek
      tysecy na swiecie? Ile przez kleszcze? ile milionow przez komary? nie ma "kasy"
      w tym i dlatego nieistotne? Ile w wypadkach przez stan drog? Moxze tym sie rzad
      ktory nie robi NIC poza "PiArem" powinien zajac ? Za ile wypadkow smiertelnych
      na drogach odpowiada kochany "PiArowski" rzad?

ja w kazdym razie zaczymnam wspomagac rozmnazanie kurcczkow przez zwiekszone
      spozycie tychze:) mam juz dosc strasznie mnie jakims wyimaginowanym idiota
      ktory sie wysadzi pod moim domem bo jakies rysuneczki satyryczne, bo cos mu sie
      nie podoba -z apraszam wszytkich chetnych na meczennikow i sluze adresem :)
    • Gość: peace chili pis Ptasia grypa w Toruniu to kara za rydzyka IP: 217.153.152.* 07.03.06, 09:50
      i głupote słuchaczy
    • Gość: :O) sebastianoss IP: 170.65.192.* 07.03.06, 10:23
      Co to zanczy - jestesmy lepiej wyksztalceni? Lepiej wyksztalceni od kogo?
      Szwedow, Amerykanow? A moze Kenijczykow? Czlwieku wez sie lepiej za ksiazke i
      przestan wygadywac takie glupoty - robi mi sie niedobrze od czytania takich
      absurdow. Brzmisz czlowieku jak taki typowy polaczek, ktory utrwala gdzies tam
      zaslyszane przy wodce stereotypy i nigdy nie byl za granica.
      • Gość: kurczakkkk Re: sebastianoss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:16
        Owszem sebastianoss! Byliśmy lepiej wykształceni od Szwedów i Amerykanów. Mam
        tu na myśli poziom szkolnictwa ogólnego. Obecnie ten poziom się obniża dzięki
        ministerstu edukacji, reformie szkolnictwa (idiotycznemu wprowadzeniu
        ogłupiających gimnazjów). Dostosowujemy się do Unii. Czyli równaj w dół.
        Amerykanie mają wybitnych naukowców i inżynierów bo od wielu, wielu lat stosują
        drenaż mózgów z innych krajów. Ale większość Amerykanów ma bardzo mgliste
        pojęcie gdzie te kraje leżą.
    • Gość: siedem Nie zabijajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:37
      Nie zabijajmy.
      Aby powstrzymać bezustanne przerażające poświęcanie miliardów naszych słodkich
      domowych zwierząt, mieszkańców mórz i pierzastych przyjaciół, mądrze jest na
      zawsze przejść na wegetariańską dietę.
      www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm
      • Gość: eptesicus nie oceniajmy przyrody w kategoriach moralnych IP: *.chello.pl 07.03.06, 10:43
        Czy wilki, lisy, tygrysy, lwy, jastrzębie, orły, węże i szczupaki są "złe" w
        sensie moralnym, bo ciągle zabijaja i zjadaja inne istoty?
        • Gość: Marcia Re: nie oceniajmy przyrody w kategoriach moralnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:49
          To raczej źli są ludzie, którzy do wszystkiego mieszają politykę, na wszystko
          patrzą przez pryzmat pieniądza - a przecież wiadomo, że nie można jednocześnie
          dwum panom służyć, Bogu i mamonie :)
          Swoją droga warto przestać zabijać i zjadać zwłoki zabijanych istot.
      • Gość: kurczakkkk Re: Nie zabijajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:20
        Wiesz jakie było pierwotne znaczenie słowa VEGETARIAN?
        ....?
        - a lousy hunter (żałosny, beznadziejny myśliwy)
    • Gość: kurczakkkk Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:59
      Ładnie jest rozgrywana ta cała panika z ptasią grypą.
      Jest to jeden wielki biznes.
      Najpierw straszą społeczeństwa. Stwarzają atmosferę zagrożenia. Potem wymorduje
      sie trochę ptaków, tak jak to było ze wściekłymi krowami. A ostatni,
      najprzyjemniejszy etap to zgarnianie odszkodowań. W taki oto prosty sposób
      eurosocjalizm radzi sobie z nadprodukcją.
      "- Jesteśmy przygotowani na ewentualne odszkodowania, jest na to przewidziana
      rezerwa budżetowa - zapewnił premier odnosząc się do kwestii ewentualnych strat
      u przedsiębiorców, producentów drobiu. Rezerwa wynosi 166 mln zł, ponadto
      komisja ds. rybołówstwa i rolnictwa Unii Europejskiej może przeznaczyć na to
      dodatkowe środki z budżetu UE."
      Na zwykłej grypie, żółtaczce czy gruźlicy nie da się tak zarobić. A choruje na
      te choroby mnóstwo ludzi cały czas.
      (...)
      "Ptasia grypa, która w ciągu kilku lat pochłonęła na całym świecie
      kilkadziesiąt istnień ludzkich będzie obecnie tematem głównym, który
      trenowaliśmy przy wściekłych krowach, wściekłych kurczakach itp. Jest spory
      interes do zrobienia. Wiedzą to zarówno biurokraci z UE jak też zainteresowani.
      Pewne jest, że zapłacimy za to słono. Za to kurczaki potanieją."
      -to cytat z felietonu: www.upr.org.pl/main/artykul.php?
      strid=1&katid=74&aid=2646
    • untochables Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a 07.03.06, 13:19
      nadal kupuje kurczaki bo lubie
      wiecej ludzi na wiecie zmarło przygniecionych przez osła niż na ptasią grype
    • losiu4 Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a 07.03.06, 14:07
      a dlaczego miałaby zniechecać? jedyny zarzut względem mięsa drobiowego z
      masowej hodowli: czymś niezbyt przyjemnie pachnie... czasem niestety
      intensywnie.

Pozdrawiam

Losiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka