sebastiannos 06.03.06, 22:22 Polacy sa za madrzy żeby się przestraszyc wyimaginowanego zagrożenia. Jestesmy poprostu lepiej wykształceni i nie dajemy sie robic w bambuko:) Śmierc frajerą, ja szykuje zamrażarkę:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubu5000 Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a IP: *.chello.pl 06.03.06, 22:49 nie ma już bezpiecznego mięsa... to chyba jest tak jak z potworem z loch ness, niby nikt w niego nie wierzy, ale w jeziorze się nikt nie kąpie... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrong1 A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie, nie 06.03.06, 23:31 należy po prostu zblizac się do kaczek! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie 07.03.06, 00:31 A co zrobic jesli kaczki zbliza sie do nas? Zjesc zarazonego de volailla? ______________________________________ s4.bitefight.pl/c.php?uid=48483 Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie 07.03.06, 03:31 Slyszalem ze jeden polityk ktory zjadl kurczaka to sie udlawil i zmarl na miejscu w czasie demonstracji zjadania. Nikt nie wie czy byla to ptasia grypa czy zemsta?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacza grypa Re: A co ma kacza grypa do de volailla!!!? Ludzie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.06, 08:15 wczoraj zjadłam kurzą pierś. Genrealnie mam gdzieś tę całą panike ale podświadomie ciagle myslalam przy przygotowywaniu o myciu rąk co chwile i deske wrzątkiem oblałąm. to sianie paniki podziałalo na mnie - wybitnego scpetyka brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadny Dyktatura strachu IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 07.03.06, 01:51 Powoli dochodze do wniosku ze wiek XXI to wiek strachu i manipulowania ludzmi.ile osob zmarlo na "zwyukla" gryope (powiklania) w tym roku? Ile setek tysecy na swiecie? Ile przez kleszcze? ile milionow przez komary? nie ma "kasy" w tym i dlatego nieistotne? Ile w wypadkach przez stan drog? Moxze tym sie rzad ktory nie robi NIC poza "PiArem" powinien zajac ? Za ile wypadkow smiertelnych na drogach odpowiada kochany "PiArowski" rzad? ja w kazdym razie zaczymnam wspomagac rozmnazanie kurcczkow przez zwiekszone spozycie tychze:) mam juz dosc strasznie mnie jakims wyimaginowanym idiota ktory sie wysadzi pod moim domem bo jakies rysuneczki satyryczne, bo cos mu sie nie podoba -z apraszam wszytkich chetnych na meczennikow i sluze adresem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsadny Dyktatura strachu IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 07.03.06, 01:51 Powoli dochodze do wniosku ze wiek XXI to wiek strachu i manipulowania ludzmi.ile osob zmarlo na "zwyukla" gryope (powiklania) w tym roku? Ile setek tysecy na swiecie? Ile przez kleszcze? ile milionow przez komary? nie ma "kasy" w tym i dlatego nieistotne? Ile w wypadkach przez stan drog? Moxze tym sie rzad ktory nie robi NIC poza "PiArem" powinien zajac ? Za ile wypadkow smiertelnych na drogach odpowiada kochany "PiArowski" rzad? ja w kazdym razie zaczymnam wspomagac rozmnazanie kurcczkow przez zwiekszone spozycie tychze:) mam juz dosc strasznie mnie jakims wyimaginowanym idiota ktory sie wysadzi pod moim domem bo jakies rysuneczki satyryczne, bo cos mu sie nie podoba -z apraszam wszytkich chetnych na meczennikow i sluze adresem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace chili pis Ptasia grypa w Toruniu to kara za rydzyka IP: 217.153.152.* 07.03.06, 09:50 i głupote słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) sebastianoss IP: 170.65.192.* 07.03.06, 10:23 Co to zanczy - jestesmy lepiej wyksztalceni? Lepiej wyksztalceni od kogo? Szwedow, Amerykanow? A moze Kenijczykow? Czlwieku wez sie lepiej za ksiazke i przestan wygadywac takie glupoty - robi mi sie niedobrze od czytania takich absurdow. Brzmisz czlowieku jak taki typowy polaczek, ktory utrwala gdzies tam zaslyszane przy wodce stereotypy i nigdy nie byl za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczakkkk Re: sebastianoss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:16 Owszem sebastianoss! Byliśmy lepiej wykształceni od Szwedów i Amerykanów. Mam tu na myśli poziom szkolnictwa ogólnego. Obecnie ten poziom się obniża dzięki ministerstu edukacji, reformie szkolnictwa (idiotycznemu wprowadzeniu ogłupiających gimnazjów). Dostosowujemy się do Unii. Czyli równaj w dół. Amerykanie mają wybitnych naukowców i inżynierów bo od wielu, wielu lat stosują drenaż mózgów z innych krajów. Ale większość Amerykanów ma bardzo mgliste pojęcie gdzie te kraje leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Nie zabijajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:37 Nie zabijajmy. Aby powstrzymać bezustanne przerażające poświęcanie miliardów naszych słodkich domowych zwierząt, mieszkańców mórz i pierzastych przyjaciół, mądrze jest na zawsze przejść na wegetariańską dietę. www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus nie oceniajmy przyrody w kategoriach moralnych IP: *.chello.pl 07.03.06, 10:43 Czy wilki, lisy, tygrysy, lwy, jastrzębie, orły, węże i szczupaki są "złe" w sensie moralnym, bo ciągle zabijaja i zjadaja inne istoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcia Re: nie oceniajmy przyrody w kategoriach moralnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:49 To raczej źli są ludzie, którzy do wszystkiego mieszają politykę, na wszystko patrzą przez pryzmat pieniądza - a przecież wiadomo, że nie można jednocześnie dwum panom służyć, Bogu i mamonie :) Swoją droga warto przestać zabijać i zjadać zwłoki zabijanych istot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczakkkk Re: Nie zabijajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:20 Wiesz jakie było pierwotne znaczenie słowa VEGETARIAN? ....? - a lousy hunter (żałosny, beznadziejny myśliwy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczakkkk Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:59 Ładnie jest rozgrywana ta cała panika z ptasią grypą. Jest to jeden wielki biznes. Najpierw straszą społeczeństwa. Stwarzają atmosferę zagrożenia. Potem wymorduje sie trochę ptaków, tak jak to było ze wściekłymi krowami. A ostatni, najprzyjemniejszy etap to zgarnianie odszkodowań. W taki oto prosty sposób eurosocjalizm radzi sobie z nadprodukcją. "- Jesteśmy przygotowani na ewentualne odszkodowania, jest na to przewidziana rezerwa budżetowa - zapewnił premier odnosząc się do kwestii ewentualnych strat u przedsiębiorców, producentów drobiu. Rezerwa wynosi 166 mln zł, ponadto komisja ds. rybołówstwa i rolnictwa Unii Europejskiej może przeznaczyć na to dodatkowe środki z budżetu UE." Na zwykłej grypie, żółtaczce czy gruźlicy nie da się tak zarobić. A choruje na te choroby mnóstwo ludzi cały czas. (...) "Ptasia grypa, która w ciągu kilku lat pochłonęła na całym świecie kilkadziesiąt istnień ludzkich będzie obecnie tematem głównym, który trenowaliśmy przy wściekłych krowach, wściekłych kurczakach itp. Jest spory interes do zrobienia. Wiedzą to zarówno biurokraci z UE jak też zainteresowani. Pewne jest, że zapłacimy za to słono. Za to kurczaki potanieją." -to cytat z felietonu: www.upr.org.pl/main/artykul.php? strid=1&katid=74&aid=2646 Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a 07.03.06, 13:19 nadal kupuje kurczaki bo lubie wiecej ludzi na wiecie zmarło przygniecionych przez osła niż na ptasią grype Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ptasia grypa nie zniechęca do de volaille'a 07.03.06, 14:07 a dlaczego miałaby zniechecać? jedyny zarzut względem mięsa drobiowego z masowej hodowli: czymś niezbyt przyjemnie pachnie... czasem niestety intensywnie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś