Dodaj do ulubionych

A JA NIE ZAPŁACĘ

IP: 195.117.68.* 18.01.03, 10:02
25 01- mam zapłacić podatek VAT, W KWOCIE 5500,- z dziłalności handlOWEJ
a wypracowałam , go na 30 m kw. pow. I GO NIE ZAPŁACĘ bo nie będę pracować
na nierobów rządowych,malwersantów,na nowe lancie dla rządzących,a pewnie
i na ich dziwki -to dowiemy się za chwilę, przecież ONI dołują naszą
gospodarkę i odchodzą z wysokimi odprawami ,przychodzą następni na parę
miesięcy po to,aby dobić bliżej dna,wziąć odprawę i następny i następny
i następny i.t.d i.t.d. L U D Z I E P R Z E C I E Ż tak dalej być nie
może OJ. ARGENTYNA JEST już bardzo blisko, oni nawet nie zdają sobie
sprawy ,że tak blisko VAT-7
Obserwuj wątek
    • _lafirynda Re: placz kmiotku, placz 18.01.03, 10:11
      to ty jestes oszust i to zwykly
      boli cie dupsko ze NIE DA sie w zaden sposob ominac konstrukacji podatku vat i
      musisz zaplacic?
      w dochodowym mozna zrobic koszty w VATcie zlikwidowanie nadwyzki podatku
      naleznego na ogol jest absolutnie niemozliwe

i to cie boli prawda?????
      • Gość: VAT-7 Re: placz kmiotku, placz IP: 195.117.68.* 18.01.03, 10:24
        _lafirynda napisała:

> to ty jestes oszust i to zwykly
        > boli cie dupsko ze NIE DA sie w zaden sposob ominac konstrukacji podatku vat
        i
        > musisz zaplacic?
        > w dochodowym mozna zrobic koszty w VATcie zlikwidowanie nadwyzki podatku
        > naleznego na ogol jest absolutnie niemozliwe
        >
        > i to cie boli prawda?????
        a co ,jednak strach cię obleciał o swój stołek,OJ, DUPSKO USIĄDZIE I TO
        NIE NA ZIEMI A NA KAMIENIACH a jak będzie cięzko umierać z balastem nieprawości
        i krzywd POLAKÓW?

JA ZAPŁACĘ WSZYSTKO : DOCHODOWY I OBROTOWY -ALE NIE DLA NIEROBÓW!!!!!!!!!!
        • cichydrapiezca Zapłacisz....... 18.01.03, 13:07
          Chyba że:
          1.Podrabiasz faktury - tj złożysz deklaracje VAT-5 w taki sposób że będzie
          wyglądało że masz możliwość odliczeń.
          Przy podrabianiu faktur nie przejdziesz przez pierwszą kontrolę krzyżową.....
          2.Kupisz "legalne" faktury VAT od sprzedaży w której jest podatek odprowadzony
          (stosunkowo trudne) gdyż wymaga aby ktoś takiej faktury nie wziął a zakupu
          dokonał (dość trudne na dużą skalę)
          3.Wrzucisz część kosztów osobistych w koszty firmy - ale tak nie "zjesz" całego
          podatku VAT - możesz jedynie trochę zmniejszyć jego wysokość

W przypadku 2 i 3 trzeba do tego podchodzić z głową aby odliczenie nie zostało
          zakwestionowane.....

I jeszcze jedno - nie płacanie VAT-u(oszukiwanie) jeżeli sprzedaje się produkt
          innym firmom wystawiając faktury VAT jest zwykłym skurwysyństwem - ze wzgledu
          na sposób konstrukcji tego podatku i reguł związanych z jego odliczaniem...

Generalną zasadą przy prowadzeniu działalności gospodarczej w tym kraju jest że
          z VAT-em się bardzo nie kombinuje - naprawdę nie warto.....- w przypadku VAT-u
          urzędu skarbowe jakoś nie mają poczucia humoru...
          • _lafirynda Re: w tym co pisze drapiezca to sie jedno zgadza 19.01.03, 00:31
            ze us jesli chodzi o vat sa bezlitosne
            najmniejszy wymiar jaki widzialam to 3000 zl i to przy uchybieniu terminowi
    • cichydrapiezca I jeszcze jedno..... 18.01.03, 13:18
      Rozumiem że można genarlnie próbować optymalizować podatek dochodowy do
      jakiejś sensownej wartości na przykład 20% patrząc średniorocznie (progresja
      podatkowa jest dla mnie nieuczciwa - a stawka 40% jest zdecydowanie za duża).
      Jednak w przypadku podatku VAT Ty tylko go zbierasz od twoich klientów (oni
      płacą) i masz przekazać Państwu - to nie są Twoje pieniądze... . Oczywiście
      zmniejszasz podatek naliczony o zapłacony - ale musiałeś go komuś zapłacić (z
      przeznaczeniem do przekazania do budzetu państwa) kupując produkty potrzebne Ci
      do produkcji, sprzedaży lub świadczenia usług......
    • Gość: przecinek A JA NIE ZAPŁACĘ: Vat wita was... IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.01.03, 14:13
      Postawa prezentowana przez autora postu jest jak najbardziej pozytywna.
      Roznica pomiedzy drobnym przedsiebiorca a duzo firma polega na tym, ze
      drobny zwykle placi. A duzy stara sie odliczac jak moze.
      Podatki to gwozdz do trumny polskiej gospodarki.
      Vat to gwozdz najwiekszy.
      Gdyby podatnicy mieli bardziej rozwiniety instynkt polityczny to zaglosowaliby
      na partie zmniejszajaca podatki. Ale gdzie tam. A glupota kosztuje.
      Jeszcze rok lub dwa i zostaniecie w ukladzie stosujacym Vat od lat i nie bedzie
      tego mozna zmienic. Vat moznaby w zasadzie zlikwidowac. Tylko jak tego dokonac
      skoro "Polscy ekonomisci" publikuja w ogolnopolskim dzienniku takie bzdury jak
      chocby pseudofilozoficzne opinie o "niesprawiedliwosci" podatku liniowego?
      To nieslychane jak Polakom media robia wode z mozgu. I to w swietle jupiterow
      wypowiadaja sie osoby majace wladze, ktore za cos takiego zostalyby wysmiane
      gdziekolwiek indziej.
      • Gość: VAT-7 Re: A JA NIE ZAPŁACĘ: Vat wita was... IP: 195.117.68.* 18.01.03, 17:47
        ja pisząc temat,nie chciałam powiedzieć,że jestem złodziejem okradającym
        biedny nasz kraj z podatków,i szukać drogi pozwalającej ominąć przepisy,
        ja podatki CHCĘ PŁACIĆ,ALE PANOWIE RZĄDZĄCY na litość ,dość
        korupcji,ignoranctwa,cwaniactwa i marnotrawienia naszych pieniędzy,dość wręcz
        beszczelnych i idiotycznych przepisów,dość żerowania na ludzkiej biedzie,
        i w końcu dość wyszukiwania tematów zastępczych,bo kraj ginie, a oni
        usadawiają się na ciepłych posadkach ,kolesie tworzą pod nazwiska dobre funkcje,
        a w tym wszystkim Z E R O O D P O W I E D Z I A L N O Ś C I .
        dymisja i odprawa z naszych pieniędzy!!!!! VAT-7
        • Gość: , Re: A JA NIE ZAPŁACĘ: Vat wita was... IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.01.03, 18:56
          Dobrze myslisz ale przede wszystkim mysl o sobie.
          Bo to Ty, zdaje sie, bankrutujesz.
          Za kombinacje z Vatem to panstwo wsadza.
          Nie wazne wiec, ze masz racje, wazne co Ci grozi.
          • Gość: VAT -7 Re: A JA NIE ZAPŁACĘ: Vat wita was... IP: 195.117.68.* 18.01.03, 20:40
            Gość portalu: , napisał(a):

> Dobrze myslisz ale przede wszystkim mysl o sobie.
            > Bo to Ty, zdaje sie, bankrutujesz.
            > Za kombinacje z Vatem to panstwo wsadza.
            > Nie wazne wiec, ze masz racje, wazne co Ci grozi.

Z VATEM NIE KOMBINUJĘ ,ani też nie bankrutuję ,mam 37 lat pracy i co
            najwyżej firmę przepiszę na rodzinę i pójdę na emeryturę ,ale szlag mnie trafia
            że RZĄDZĄCY PANOWIE tak marnotrawią nasze pieniądze. ja sobie życzę ,i chcę
            wychodzić na spacery bez ochrony , lecz jak tak dalej pójdzie to
            rozbojom nie będzie końca a tak wogóle to wielki " G" mi zrobią, inni
            nie takie przekręty przepuścili i dobrze żyją i to w symbiozie z co niektórymi
            rządzącymi PANAMI i jest O.K? VAT-7
            • Gość: , ? IP: *.lsan03.pacbell.net 19.01.03, 03:57
              No to w czym problem?
              Zamkniecie firmy jest jedynym logicznym posunieciem. Na znak protestu.
              Uwazam, ze tak powinny postapic wszystkie osoby majace wlasne biznesy i
              osiagajace dochody na poziomie nie przekraczajacym jednej pensji.
              Szkoda Waszego czasu i zdrowia.
              Jezeli Twoja sprzedaz wyniosla tyle, ze Vatu masz do zaplacenia tylko 5.5 kola
              to wybacz... To nie jest interes. To przechowalnia.
              Na szczescie mamy taki rozwoj techniczny i konkurencje, ze istnieje szansa na
              zatrudnienie wielu osob np. na innym kontynencie. Wtedy osoby takie sobie
              pracuja, podatku nie placa bo panstwo i tak sie nie dowie, wiec politycy nie
              maja czego rozpierdalac i wsio gra.
              Nie martw sie, ida zmiany, tylko czerwona betonowa kotwica jeszcze tego nie
              widzi.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka