Dodaj do ulubionych

Rośnie sprzedaż skuterów

16.07.06, 21:38
mysle, ze jak benzyna bedzie po 10 zl to te skutery to bedzie dopiero hit,
przegonimy caly Zachod,do tego ta tradycja- motoryzacje zaczynalismy od Fiata
600 i 126p to teraz od wloskiego skutera, tez milo, do tego vino rosso, ale
na wieczor bez skutera , jakas mloda panienka, dolce vita, tyle, ze do konca
wrzesnia, no a potem przypomni o sobie klimat i wtedy klapa, no chyba, ze
ktos oprocz skutera zostawi sobie jakies Volvo w garazu...
Obserwuj wątek
    • Gość: antychryst Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:00
      kupilem tego kroso-zippa 2 tygodnie temu. oczywiscie po dotarciu zdjalem
      blokade. okazalo sie sie predkosciomerz przeklamuje osiagi (zawyza ok. 20 %), a
      sam skuter juz 3 razy musial trafic do serwisu, z powodu spiec w instalacji
      elekrycznej. szczerze mowiac to dla mnie jest warte 1500 zl a nie 3-4 tys....
      • Gość: Robus Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.pl 17.07.06, 08:35
        A dasie toto na gaz przerobic?
    • Gość: piekarz Rośnie sprzedaż skuterów i chleba razowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:05
      .
    • Gość: ja uwaga, tekst sponsorowany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:20
      Swietna sprawa taki skuter, od maja do pazdziernika oczywiscie :-P
      Osobiscie (mam 3km do pracy) wole rower, w porownaniu ze skuterem kosztuje
      grosze, mam co dzien pol godziny cwiczen gratis, a zima przynajmniej mozna sie
      rozgrzac pedalujac.
      • Gość: ToKu No nie? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:09
    • Gość: wapniak OC na skuter/motorower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:49
      Jezdziłem w wieku szczenięcym różnymi motorowerami, potem WSK, skończyłem na
      Jawa 350. Fun jest niezły lecz wiem jak jednoślady są niebezpieczne. Jakim
      prawem ubezpieczenia OC od tego szajsu są tak niskie? Najgorsze Tico lub inny
      samochód w cenie skutera jest znacznie bezpieczniejszym pojazdem, szczególnie
      gdyby ktoś przestrzegał ograniczeń prędkości. Co nas czeka? IV RP kraj
      inwalidów i pogrzebów?
      • Gość: Paweł Kierski Re: OC na skuter/motorower IP: *.arcabit.com 17.07.06, 09:19
        Zaraz - OC jest ubezpieczeniem, z którego wypłaca się za szkody spowodowane
        przez użytkownika innym. W sumie - jednoślad raczej nie robi bardzo dużych
        szkód w zderzeniach z samochodem, pomijam patologie w stylu wbicie się w bok
        przy 160km/h (ale i tak zniszczenia będą pewnie mniejsze). AC liczy się od ceny
        pojazdu (i ceny napraw). Może NNW powinno być wyższe, ale tu potrzeba statystyk
        dotyczących stosunku liczby ubezpiecznonych motocyklistów do liczby ofiar wśród
        tychże.
    • Gość: Gall Anonim Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:03
      "Skuterem można jechać do pracy, przywieźć dziecko z przedszkola, a potem udać się na zakupy i spakować je do bagażnika pod siedzeniem kierowcy(...)." Spakować dziecko do bagażnika pod siedzeniem? Jakim sposobem? ;-)
      • Gość: lol Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:51
        Spakować zakupy, dowcipasku. Podmiot domyslny w zdaniu wielokrotnie złożonym
        nie jest aż taką tajemniczą sprawą ;)
        • Gość: joanna Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.gtconnect.net 17.07.06, 17:03
          Tak czy inaczej z tym dzieckiem to potworna przesada. Pare wypadkow w drodze
          do czy z przedszkola - i przepisy sie zmienia. A znow bedzie po szkodzie,
          zamiast przed szkoda.
    • Gość: duuude Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:04
      To prawda, u mnie w miescinie w tym roku to jakis wysyp ty gówien, co pare minut pierdzą te srale pod oknami.
    • szprociara Re: Rośnie sprzedaż skuterów 17.07.06, 00:07
      Jak ędzie po 10 zł benzyna to jako pomysłowy naród będziemy bimber przerabiać na
      paliwo. A jak ekologicznie będzie i do tego na impreze nie trzeba będzie butelek
      wozić ;D
    • myslacyszaryczlowiek1 Rośnie sprzedaż skuterów 17.07.06, 00:20
      Żeby jeszcze coś wymyślili aby na łeb nie padało.
      • baribal2 Re: Rośnie sprzedaż skuterów 17.07.06, 00:24
        i żeby mieć, gdzie go postawić... bezpiecznie
        www.porysunki.blox.pl
      • Gość: skuter kask na łeb załóż IP: *.orange.pl 17.07.06, 02:07
        i nie pada.. trzeba tylko szybkę przecierać, najlepiej wycieraczką założoną na
        palec wskazujący lewej ręki
      • Gość: Kierowca bombowca Czasami uzywaja daszkow IP: *.zoominternet.net 17.07.06, 05:02
        Zauwazylem w czasie moich jak zwykle wielce bombowych lotow we Francji ze
        niektorzy francuscy skutecznicy (czy tak sie okresla kierowcow skuterow
        ???)uzywaja daszkow wbudowanych w plexiglasowa owiewke skutera. Nie wiem na ile
        ich te daszki od czegokolwiek ochraniaja. Ale faktem jest ze takie daszki istnieja.
    • Gość: polski kibol Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 02:44
      Szkoda ze zadnego z tych skuterow nie robia w Polsce.
      • Gość: NETRUNNER Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.zibi.pl / *.zibi.pl 17.07.06, 09:29
        Byla swego czasu montowania skuterow na czesciach chinskich. Faktem jest ze
        chinszczyzna jakoscia nie grzeszy, ale tez nie spodziewajmy sie ze z nizsza
        cena dostaniemy taka sama jakosc. Sam jestem ciekaw bo na wortalu skuterowym
        wkrotce przetestujemy pierwsza typowa chinszczyzne.
        Musze przyznac ze artykul rzeczowy i porzadny, co rzadko sie zdarza w mediach
        niestety, a 6 lat siedzenia w skuterach daje mi juz calkiem obiektywny poglad
        na te rzeczy.

Rafal Zadara
        WWW.SKUTERY.NET
        www.MotocyklMania.com
        • Gość: rexxx Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: 195.117.28.* 17.07.06, 10:06
          kupilbym sobie ale gdzie to trzymac? pod blokiem? ktos wezmie pod pache i tyle .. pojechac na miasto i zostawic tez strach..w sumie lipa
          • Gość: johanna_haase Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.crowley.pl 17.07.06, 10:49
            > kupilbym sobie ale gdzie to trzymac? pod blokiem? ktos wezmie pod pache i tyle
            > .. pojechac na miasto i zostawic tez strach..w sumie lipa

Linka zabezpieczająca skuter (wystarczająca na przypięcie go do nawet gruubej latarni) marki
            Kryptonite kosztuje ok. 200 zł. Blokada tarczy hamulcowej (nie do zdjęcia bez zdejmowania całego
            koła, hamulca itd, a i tak prościej złodziejowi byłoby zmienić całą tarczę) ok. 60 zł.

Strzeżony parking pod domem - 50 zł za skuter i 100 zł za samochód miesięcznie.

1200 km na skuterze (średnia miesięczna w czerwcu, w czasie ruchu po mieście) - koszt 50 zł parking,
            129 zł paliwo (średnio 2,5 l/100 km), w sumie 179 zł, czyli 14 groszy za km.
    • Gość: DonPedro Sprzedawalem te skuty ale markowe a nie chinskie IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:25
      Niektore skuterki 50ccm bez przerobek a jedynie po zdjeciu blokad osiagaja po
      100km/h, te sportowe chlodzone ciecza (Aprilia SR, Gilera Runner, Peugeot
      SpeedFighter). Nalezy uwazac na te plastiki obudowy,czesto sie lamia przy
      jakichs upadkach i jest to koszt do naprawy.I wcale tak malo nie pala, moj
      samochod pali 5,3l srednio a skuty spalaja ok. 3,5l/100km. W kilkuletnim
      skuterze z przebiegiem powyzej 15-18kkm zaczynaja sie awarie a to stawia przed
      uzytkownikiem koszty. Ale to markowe:
      Piaggio,Aprilia,Gilera,Beta,Derbi,Beta,Peugeot,Yamaha,Suzuki,Malaguti,Italjet.
      Klasa B i C to koreanskie i lepsze marki tajwanskie. Reszta to podroby
      markowych. Jakosc beznadziejna,niektore nawet z salonu nie wyjezdzaja:) serwis
      trwa tylko do czasu gwarancji (1 rok),pozniej niech sie klient meczy z lupem.
      Ale na raty mozna takiego kupic, wiec jezdzi ta padlina po ulicach.
    • Gość: starszy już Niebezpiecznie! IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 17.07.06, 11:41
      Motorower to nie to samo co skuter. Skuter ma inny kąt pochylenia sworznia
      zwrotnicy (czyli w uproszczeniu linia kierownica-koło jest bardziej pionowa).
      Taka konstrukcja sprzyja utracie kontroli nad kierownicą nawet przy małych
      nierównościach jezdni. Na zachód od Polski mają gładsze jezdnie, ale u nas
      propagowanie skuterów to nieodpowiedzialność.
    • xapur Trudno się dziwić. Drogi rowerowe to nadal rarytas 17.07.06, 11:42
      Gdzie człowiek ma jeździć? Wśród piratów drogowych, którzy traktują rowerzystów
      jak uciążliwych natrętów? Stojaki na rowery dzięki "inteligentnym inaczej"
      przepisom również są unikatem. Do tego plaga praktycznie bezkarnego złodziejstwa.
    • Gość: obywatel Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:43
      To niestety smutna wiadomosc bo oznacza jeszcze wiekszy wzrost halasu w miescie,
      a na polska policje w tej dziedzinie trudno liczyc.
    • callafior W życiu bym nie wsiadł na motocykl... 17.07.06, 11:59
      Dla mnie to samobójstwo, nie wspominając już o tym jak wygląda ruch drogowy i co
      się dzieje w razie nawet drobnej kolizji z takim uczestnikiem ruchu.
      • ppo Twoja strata :) 17.07.06, 13:00
        Jak masz tendencje samobójcze, to faktycznie lepiej nie wsiadaj. Jeśli jestes
        normalny, umiesz i lubisz jeździć, to nie ma lepszej "zabawki" niż motocykl.
        Mówię tu o "prawdziwych" motocyklach- na jakaś pierdzipompkę, która jedzie max.
        50 km/h teżbym nie wsiadł, z obawy, że byle maluch zdobi mi z dupy garaż.
      • Gość: P.S.J. Re: W życiu bym nie wsiadł na motocykl... IP: *.itpp.pl 17.07.06, 14:12
        Taż skuter ma wytrzymalszą ramę niż rower, kochanieńki, zdaje mi się... A i
        szybciej pomknie.
      • Gość: Michał Re: W życiu bym nie wsiadł na motocykl... IP: 157.25.9.* 17.07.06, 16:55
        Warzywa nie powinny jeździć na motocyklu bo to niebezpieczne. Ale, tak na
        powaznie, to w mieście wolę rower a za miastem normalny motocykl.
    • Gość: Zchin Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: 219.130.158.* 18.07.06, 05:48
      W Chinach skuterow na ulicach jak mnowek. I jak bedzie benzyna szla do gory, to
      ktos zacznie sprowadzac je do Polski i sprzedawac 50CC za 1500 zl. W Chinach
      jest mnostwo firm motocyklowych, ale liczacych jest tylko 6 i te pracuja aby
      jakosc byla dobra. Mialem taki jeden, jezdzil bez problemu tak dlugo jak dwoch
      grubasow po 80kg "pozyczylo" go sobie na 3 miesiace
      Na zime i deszcze jest rada. Juz Niemcy (chyba BMW) wypuscili skuter 3-kolowy z
      dachem, oczywiscie chinczycy robia podobne, 100 CC, przyklad DF100ZK-2, poszukaj
      na ich stronie www.daifo.com - osobiscie teraz preferuje innych producentow, ten
      zaczal sie cenic za wysoko, a produkt podobny
      • m-ar Re: Rośnie sprzedaż skuterów 18.07.06, 13:12
        Zapominacie o kilku najistotniejszych aspektach posiadania skutera.
        1. OC to ok 40 zeta rocznie - czyli utrzymanie prawie darmowe
        2. Nie trzeba klimy, nawet w najupalniejsze dni jest cool.
        3. Korki na ulicach miast nie istnieją.
        4. Nie robisz za zimnego łocia a przemieszczasz sie szybciej niz autem, nawet
        jadąc wolno.
        5. Przejeżdzasz przez miejsca jak np. roboty drogowe bez problemu (olewasz objazdy)
        Nie koniecznie trzeba traktować skuter jako pojazd zamiast samochodu, lepiej
        obok. Wsiadasz na to jak masz potrzebę wykorzystania jego atutów. W takm wypadku
        starczy na wiele lat, a dobrej firmy, prawdopodobnie nie zepsuje się ani razu,
        bo ile km mozna zrobic po miescie tylko w sezonie letnim?
        Co do przetrzymywania przez zimę; wielu dealerów przetrzymuje skutery za jedyne
        200-300 zl za sezon zimowy.
    • Gość: Cichy Re: Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:17
      Tuning skutera Romet Target zapraszam na : www.skutery-tuning.pl
    • Gość: Cichy Rośnie sprzedaż skuterów IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.07, 21:45
      No tak wzrosły, niby plus. Szkoda, że jest wylew Chinoli. Właśnie, patrz 3tyś skuter, kupcie mi. Ok, kupimy. Zwykle po chwili sa problemy i w większości przypadków "Po co kupiliśmy ten złom, lepiej było dołożyć kupić firmowe lub używane". Kupiłem malage f12 z 98. I nie żałuje... Jak widzę te wszystkie chinole i to co się z nimi dzieje. To dziękuje losowi, że mam malage;)) Więc, zastanówcie się przed kupnem... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka