Gość: ex IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 18.07.06, 05:52 6000 to chyba tylko podstawa wynagrodzenia oni wszyscy są przyzwyczajeni do duuużo większych pieniędzy.Dlaczego on miałby być inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony31 Re: Chcę zostać w Lotosie 18.07.06, 08:27 mówisz o zasiłku...bo do pensji dodoaj jeszcze jedno 0... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek313 Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:24 Jeżeli tak prymitywni ludzie stoją na czele naszych firm to biada nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambaryla Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:55 Rozumiem, ze prymitywnym nazywasz kogos, kto doprowadzil do wzmocnienia pozycji firmy i zwielokrotnil jej wartosc oraz zyski. Ciekaw jestem, jak w takim razie okreslisz kogos, kto doprowadza do upadlosci firmy... moze "genialny"? Moze prezes Lotosu nie blyszczy w tym wywiadzie za bardzo, ale to raczej wina beznadziejnie zadawanych/formulowanych pytan i kiepsko zredagowanego tekstu. Nie twierdze, ze pan prezes jest wybitny, ale na podstawie artykulu nie da sie jeszcze tego stwierdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:24 hmm....latwo wydawac takie pochopne sady, jak Twoje. Akurat znam faceta, bo pracowalam pare lat temu w firmie, w ktorej byl prezesem. I wszystko mozna o nim powiedziec, ale na pewno nie to, ze jest prymitywny. To wyksztalcony, kulturalny i elokwentny czlowiek. Wywiad drukowany splycil jego wypowiedz, a do wynikow Lotosu tez chyba nie mozna za bardzo sie przyczepic, skoro firma idzie do gory i sie rozwija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Strategia Lotosu - pytania IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 18.07.06, 10:02 Nieco pytań do strategii Lotosu: reakkt.wordpress.com/2006/06/29/new-strategy-of-grupa-lotos-%e2%80%93-ambitious-but-realistic/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:10 przecież on zarabia 11.400 brutto, podawali w Polityce. Ale pewnie ma 10 x tyle na lewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_o Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.acn.waw.pl 18.07.06, 10:30 przecież on wyraźnie powiedział, że do zatrudnienia specjalistów potrzeba większych pieniędzy. Ustawa obejmuje wyłacznie stanowiska w Zarządzie, a przecież oni wszyscy mają równolegle inne stanowiska - poza Zarządem, których jak sam powiedział: Ustawa kominowa nie obejmuje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY SLD Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:10 Są jeszcze Rady Nadzorcze w spółkach-córkach... Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Chcę zostać w Lotosie 18.07.06, 11:17 Typowo populistyczne podejście. Nie zwraca się uwagi na wyniki, tylko no to ile zarabia Prezes.Czasem zarobki zarządów rzeczywiście są za duże w stosunku do osiąganych wyników. Ale to nie dotyczy Lotosu. Poza tym wymiana dobrych prezesów na nowych (często bardzo niekompetentnych)nie wiąże się z obniżeniem wynagrodzenia. Chodzi tylko o to, aby wysokie wynagrodzenie dostali swoi.Pamiętam doświadczenie ze spólki z 1998 r. Nowi ludzie z AWS nakazali Zarządowi przed WZA wprowadzić pod obrady punkt dotyczący zmniejszenia liczby członków Rady Nadzorczej i zmiany ich wynagrodzenia (sugerowali niższe). Później na WZA, gdy zrozumieli, że to ograniczenie dotyczy już ich ludzi, to wycofali wniosek.Uznali ,że ich Rada może być liczna i zarabiać b. duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek czyli okolo 6K netto 18.07.06, 12:29 takie haracze (polowe pensji) placi zlodziejowi (zwanemu dla niepoznaki fiskusem) w Polsce kazdy zatrudniony na umowe o prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb77 pozdrawiam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:01 Pracowalem z nim, niezły gościu, zna się dobrze na zarządzaniiu, czasem tylko latwo się daje podpuscic niekompetentnym pracownikom, w zbyt duzym stopniu ocenia pracoowników po wrażeniu (garniturek, erudycja, angielki - co oczywiscie tez jest wazne ale tylkoo do pewwnego stopnia). takiego szefa nawet chcialbym mieć... Jestem ciekaw czy udało mu się wwprowadzić balanced scorecard? Szkoda tylko że na 20 menadzerów przełożonych, jakich spotkałem w życiu, tylko ze 3 było takich, kompetentnych, reszta - nie używam wulgaryzmów :). Swoją drogą ciekawa zależność im mniej kompetentnny szef tym częściej niewychowany gbur i arogant. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Chcę zostać w Lotosie IP: *.geod.agh.edu.pl 18.07.06, 12:29 Na "zakopiance" najdroższą benzynę sprzedaje własnie stacja Lotosu - w Tenczynie. 20 km dalej można kupić doskonałej jakości benzynę o 30 groszy na litrze taniej. Niech cwaniacy i spekulanci z Lotosu zaczną obniżki od siebie! Odpowiedz Link Zgłoś