tomek.lysakowski 01.08.06, 21:02 Jak mi mieszkanie okradną, a sie nie ubezpieczę, też mi rząd pieniadze odda? Może powinienem zostać rolnikiem :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spawacz.aluminiowy Potrzeba będzie dać dużo więcej niż 500mln, ale 01.08.06, 21:50 nie z powodu suszy a wyborów samorządowych. Wszak wygrana jest bezcenna. ____ Blog okrętowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda bez mleka Re:Potrzeba będzie dać dużo więcej niż 500mln a... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 01.08.06, 23:00 A szczegolnie latwo przychodzi, gdy rozdaje sie panstwowe pieniadze! p.S. Nalezy tylko "pieknie" podziekowac braciom K. za dopuszczenie do wladzy osobnikow pokroju Leppera, czy Giertycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re:Potrzeba będzie dać dużo więcej niż 500mln a.. IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 02.08.06, 10:37 PiS tak samo rozdaje lekka reka kase jak i LPR lub Samoobrona. To jedno wielkie socjalistyczno-rozdawniczo gowno ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re:Potrzeba będzie dać dużo więcej niż 500mln a.. 02.08.06, 11:23 Gość portalu: y napisał(a): > PiS tak samo rozdaje lekka reka kase jak > i LPR lub Samoobrona. To jedno wielkie > socjalistyczno-rozdawniczo gowno ;/ to dosc oczywiste tylko dlaczego poza 'lze-elektoratem' nikt tego nie rozumie? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Lepper na Jasna Gore jezdzil politykowac..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:30 ...a nie prosic o deszcz... I wot Kara Boska na wszystkich przyszla.......... Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Re: Pół miliarda na straty po suszy 01.08.06, 23:56 Nie tylko za wieksze ceny zywnosci z powodu suszy, ale tez przez nasze podatki. czyli dwa razy. Ale to jest Polska, po katolicku, trzeba dac biednemu, nieszczesliwemu, niedorajdzie, darmozarcy, zebrakowi i wszystkim nierobom. Oczywiscie z podatkow na to nas nie stac wiec pozyczami na rynkach swiatowych, dlug w USD, EUR, itp. Im podlejsza zlotowka tym wiekszy kurs, a wiec wiecej do splacenia. Dawaj leper, zbankrutuj ten kraj, tak jak ci twoj pracodawca, wielki Pan, car Rosji kazal. Zadzwon jeszcze do rydzyka i wybudujcie sobie nastepna bazylike orgi i marnotrawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Pół miliarda na straty po suszy 02.08.06, 08:20 Dla sluzby zdrowia pieniedzy nie dalo sie znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna rozpacz. Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:58 Jakoś przez ostatnie lata, kleski dotykały rolnictwo , ale nigdy hojnosć władz nie była tak obfita.Widać jak się podlizuja wyborcom , za pieniadze , do których zostali dopuszczeni.A co dalej będzie.. potop? Po "nich"....Oby choć szybko przyszedł. Apetyt i tak Polacy tracą patrząc na te nieudolne , na pokaz rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
wmocko Re: Pół miliarda na straty po suszy 02.08.06, 13:12 Jak susza albo powódź jest raz na 10 lat to może i klęska, ale jak jest co roku to nic nadzwyczajnego - trzeba się przyzwyczaić i nauczyć przeciwdziałać!!! A nie jak zwykle żebrać i okradać tych co potrafią myśleć przyajmniej rok do przodu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Rolnikom oddadzą, Górnikom oddadzom, wszystkim... 02.08.06, 09:12 ...tym którzy potrafia krzyczeć i machać styliskiem albo kosą A reszta czmychnie, fajnie wtedy będzie. Ultra katolicki kraj rolniczo-górniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pracuje w firmie informatycznej.... 02.08.06, 09:25 Ostatnio kilka projektow wdrozen przeciagnelo sie, wiec odnotowalismy straty finansowe. W zwiazku z problemami finansowymi z tego wyniklymi, zaleglosci w placach siegnely 2 miesiecy. TEZ CHCEMY WIEC ZAPOMOGI OD PANSTWA! W niczym gorsi od rolnikow nie jestesmy!!! A co!~ PS. Jestem maksymalnie wk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: small little bee Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:40 Andrzej proponuje że dopłacą podatnicy. Ja proponuje niech się politycy odczepią od podatników i ich pieniędzy. Republika bananowa i banda pijawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melon Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.dwtele.pl 02.08.06, 09:57 A czy ja dostanę jakąś zapomoge po żyłowiowej klęsce zwanej huraganem POPiS ? Też mi sie należy! Jeszcze nawet nie skończyłem szacować strat. Ale jest tego sporo. Straty materialne, zdrowotne...moralne! Nie chcieli mnie od tego ubezpieczyć w PZU...żądam więc wypłacenia zapomogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kashpir Krew zalewa IP: *.pse.pl / 194.92.3.* 02.08.06, 10:12 1. Samobójcze posunięcie - teraz każdy rolnik będzie kombinował jak udowodnić, że jemu też susza zniszczyła 30% plonów, bo kasa jest kasa. Znajomy z agencji potwierdzi a potem sie podziela kasa. 2. Piękna kampania wyborcza przed wyborami samorządowymi, genialne posunięcia koalicji, które przysporzą im popularności wśród rolników. 3. Dlaczego jest dla rolników a nie ma dla lekarzy? Jeśli już to może przeznaczymy na pomoc dla rolników pieniądze na budowę świątyni Opatrzności Bożej. W końcu modły w Sejmie i tak nie pomogły na suszę. 4. Jak my chcemy myśleć o tym, żeby nasi rolnicy odnaleźli się na konkurencyjnym rynku, skoro nawet nie muszą myśleć o ubezpieczeniach, bo przecież państwo pomoże. Rozumiem, że rolnictwo trzeba wspierać ale nie poprzez pomoc państwową ale przez tworzenie odpowiednich warunków do rozwoju polskiej wsi i uświadamianie rolnikom, że ubezpieczenia nie są zbędnym wydatkiem. Nie mówię, że to łatwe zadanie ale to jedyna droga, żeby coś osiągnąć. Nie obędzie się bez "ofiar" ale takie są prawa rynku. 5. Dlaczego my za to płacimy????? Tak samo jak za lepsze emerytury górników, hutników czy służby mundurowe. Dokąd nas zaprowadzi taka polityka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizior Re: Krew zalewa IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 02.08.06, 10:17 Doprowadzi nas do wygranych wyborów samorządowych przez PIS i LPR. Młodzi nie chcą głosować więc moherowe berety za nich zagłosują. Szlag mnie trafia jak patrzę na te pijackie mordy czekające pod sklepem od 5 rano, bo już ich suszy. I jeszcze się śmieją, że miastowym się chce w polu robić na taki "gorąc". Oni dostaną z Uni i zapomogi, a miastowi będą płacić. Im nikt nic nie da "za darmo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:53 jesteś chory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:47 Jak widzę odp. łysakowskiemu? Sam jesteś chory! Chore jest to, że hołota która nie chciała się ubezpieczać dobrze na tym wyjdzie, a ci normalni mogą zgrzytać zębami że się ubezpieczyli. No i my podatnicy, że tej hołocie dopłacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Pół miliarda na straty po suszy IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.08.06, 14:12 Jeszcze raz podkreślam - normalne przedsiębiorstwa zwyczajnie bankrutują. Dlaczego rolnicy i górnicy nie mogą zbankrutować, choćby nie wiem co się działo? Odpowiedz Link Zgłoś