Dodaj do ulubionych

Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii

20.09.06, 00:00
Czego ten Kulczyk jeszcze nie opowiadał... A działek na księżycu jeszcze nie
nabył?

Cała jego kariera to sprytne wstrzelenie się przed laty w polską rodzimą
aiwność i niedoświadczenie u progu transformacji. Ale to się już NIGDY i
NIGDZIE nie powtórzy. Przeciętny kacyk z Kazachstanu czy Libii mógłby go sto
razy sprzedać i kupić. Kasa i możliwości Kulczyk wstrząsnęły onegdaj polskim
zaściankiem - tymi Krzaklewskimi i innymi Millerami.. I na tym koniec.

Azjatyckich nowobogackich MULTI-miliarderów siedzących na złożach, o które
ubiegają się światowe - KILKUSETmiliardowe koncerny, Kulczyk może ROZBAWIC
do łez swą manią wielkości w wymiarze maksymalnie może 1-2 mld. W porywach
pewnie, kredyty wliczając.
Obserwuj wątek
    • Gość: pTp ale o co chodzi evie15? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 00:40
      Kulczyk chce kupić złoża i co w tym złego?

pTp
      • Gość: chip Zazdrość, typowy pies ogrodnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:01
        najgorszy typ człowieka
      • eva15 Re: ale o co chodzi evie15? 20.09.06, 23:01
        Gość portalu: pTp napisał(a):

> Kulczyk chce kupić złoża i co w tym złego?

Nic w tym złego, gdyby było realne. Ale mam wrażenie, że Kulczyk był jedynie
        wielkim talentem i milionerem ery "dzikiej " prywatyzacji w PL. Poza nią
        samodzielnie BEZ pomocy państwa polskiego nie zrobił NIGDZIE żadnych poważnych
        interesów. Gdy go wreszcie odcięto od prywatyzacji skończyła się jego passa.
        Później zaczął opowiadać w prasie biznesowej o swoich wielkich interesach w
        Rosji, gdy z Rosji wyszły nici, opowiadał o interesach w Kazachstanie,
        Tadżykistanie. Itd... itd.. Jakieś 7-8 m-cy temu czytałam artykuł w Newsweeeku,
        gdzie trochę już otwarcie kpiono z jego kolejnych "wielkich transakcji"...
        Werbalnych. Stąd i moje wątpliwości.. Co nie znaczy, że życzę mu źle. Raczej w
        niego niezbyt wierzę.
    • herr7 popieram Kulczyka 20.09.06, 00:43
      i mam nadzieję, że mu się powiedzie- a wtedy co poniektórzy w polsce pękną ze
      złości jak nadmuchane balony. Niech jeszcze wybuduje rurę z Libii do Polski.
    • leszek993 Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii 20.09.06, 06:29
      Po pierwsze zachodzi tu podstawowe pytanie czy Kulczyk to biznesmen czy
      gangster,jego ciemne sprawy z Millerem i magistrem jescze nie ujżały światła
      dziennego.Ale na podstawie danych jak do tej pory to Kulczyka wykreowało SLD i
      co do tego nie ma watpliwości.Ale przyjdzie pora na Magistra i na Millera i
      innych gangsterów z SLD,to tylko kwestia czasu.
      • Gość: Zbyszek A kiedy przyjdzie czas na ortografię??? IP: *.icpnet.pl 20.09.06, 12:55
        Walisz w czerwonego z zemsty za to, że za czasów komuny gnano przymusowo do
        nauki i potwornymi szykanami wymuszano od prawicowców prawidłową pisownię
        dziwnego słowa "ujżały". Ale cóż - twój idol i wódz Kaczorek potrafi
        napisać "obiat był smaczny". Takie czasy!!! A poza tym, kiedy Kulczyk robił
        siano - SLD jeszcze nie istniało, powinieneś o tym wiedzieć. A może to było
        jeszcze przed Twoim urodzeniem?
    • werbus Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii 20.09.06, 06:32
      Zapowiada wykupienie lotu na Księżyc ale bez powrotu,zmarniał chłopina jak go
      żona oskubała.
    • Gość: Gość Towarzysz eva jak zwykle zna się na wszystkim :-) IP: *.aster.pl 20.09.06, 08:15
      Nie wiem kupi czy nie, ale akurat firma o wartości 3 mld USD jest jak
      najbardziej w zasięgu Kulczyka. Przecież takie rzeczy się kupuje za pożyczone
      pieniądze ,a nie za swoje. 1-2 mld USD to OSOBISTY majątek Kulczyka, a nie jego
      możliwości finansowe.
    • Gość: qe Kulczyk lepszy niż Orlen i Lotos razem wzięte IP: *.cable.satra.pl 20.09.06, 08:24
    • awz3 Najuczciwszy Polak duma Polski !!!!!!!!!!!!!!! 20.09.06, 08:29
      Nareszcie !!!!!!!
    • awz3 Chłop się otrząsnął po rozwodzie, to dobrze !!!!!! 20.09.06, 08:32
      Współczuję ci Panie K.
    • przesmiewca2 Typowe polskie podejście 20.09.06, 08:46
      towarzyszko evo15,proletariat nakazał niszczyć burżujów.Wy rodacy leninizm macie
      zakorzeniony głeboko ze nawet mają już go te dzieci które nie są nawet w
      planach.Polacy sami siebie gnoją nie potrzeba do tego nikogo innego.
    • borrka1 Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii 20.09.06, 08:56
      Kluczyk jest za cienki?kto mu da kredyt na 3 mld$,kiedy sam ma o wiele mniej
      (zwlaszcza po rozwodzie majatek sie uszczuplil).
      To tylko piar akcja,dla pokazania sie innym ze jeszcze zyje.
    • Gość: ciocia Ada Zycze powodzenia panu Kulczykowi IP: *.ed.shawcable.net 20.09.06, 09:11

,
      • Gość: babajaga Re: Zycze powodzenia panu Kulczykowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:23
        Włosi mają od lat dobre układy z Kadafim i Kulczyka do Libii mie wpuszczą, a
        pozatym wszystkie banki na świecie już wiedzą ,że Doktor stracił protektorów w
        Polsce i narazie żaden przekręt [czytaj udana prywatyzacja] mu nie wyjdzie.
    • Gość: krzywo patrzący Re: Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:29
      szkoda że nie na księżycu.
      Jakoś trzeba wytłumaczyć transfer pieniędzy z Polski na konta wolne od kontroli?
    • pm7303 Re: Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii 20.09.06, 10:41
      Rozumiem, ze przedmowca jest takim rekinem finansjery (czytaj: o mozliwosciach
      inwestycyjnych liczonych w miliardach EUR) i nabija sie z 'biedaka' Dr. Kulczyka?

Czy moze, jakis sfrustrowany 'dziad', ktorego stac jedynie na zjezdzony samochod
      na kredyt, ujada, zeby rozladowac swoje kompleksy?
    • gabrielpiotr Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii 20.09.06, 10:59
      Wyśmienite towarzystwo.
      Doktor Kulczyk po trudnych negocjacjach z Ałganowem, przeszedł wreszcie do
      konkretów. Zaprzyjaźniony(niegdyś) z komunistami polskimi i z ZSRR Kadafi
      zroibui teraz wszystko dla przyjaciela swoich przyjaciół. Panie doktorze
      Kulczyk, tylko niech pan nie finansuje Kadafiemu żadnych "akcji wojskowych", bo
      zostanie pan wyklęty nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie. Pułkownik K. to
      kompan w sam raz dla pana. niech go pan szanuje.
    • Gość: babette663 Re: Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii IP: *.teledisnet.be 20.09.06, 15:55
      a ty z zazdrosci pekasz ze to nie ty!!!!!!!!!bo nic w zyciu nie osiagnales
      • Gość: marek Re: Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii IP: *.server.ntli.net 20.09.06, 19:36
        A czego mozna zazdroscic temu agentowi bezpieki ?
        Przeciez juz jego tatus jeszcze za glebokiej komuny robil swietne interesy z
        Polska po "wyjezdzie" do Berlina Zachodniego.
        Ja po takim samym wyjezdzie nie mialem prawa wstepu do Polski przez lata a on
        ijego synalek mogli sobie podrozowac bez przeszkod.
        • Gość: babette663 Re: Kulczyk chce kupić koncern naftowy z Libii IP: *.teledisnet.be 20.09.06, 21:35
          jak dobrze cie zrozumialam to tez jestem agentem bezpieki!!!!w 1981 r
          zostalam "poproszona" o opuszczenie kraju, na zebranie dobytku mialam 24 godz.
          albo internowanie - wybralam azyl.Zylam do 1984 r na paszporcie
          azylowca /wszystkie kraje swiata oprocz POLSKI/. W 1984 r poprosilam o paszport
          konsularny -i wierz mi NIGDY!!!!nikt sie mnie w konsulacie, na granicy czy juz
          w Polsce nie spytal kto ja jestem i co robie w Polsce, a przeciez ja sie
          nie "wykorzenilam" dobrowolnie mnie o to "poproszono"!! i dlatego ze wjezdzalam
          do mojej ojczyzny kiedy chcialam jak ojciec Kulczyka to jestem z bezpieki?a
          masz dowod na to ze on byl kapusiem?bo latwo komus noge zlamac specjalnie i go
          przepraszac jak juz ma zalozony gips, troche spuznione przeprosiny. Wiec nie
          wypisujcie tych ch..kow mujkow bo nawet czytac sie nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka