Gość: wypasiony_REKIN IP: 217.97.193.* 13.10.06, 20:50 Ha ha ha! Lokaty! 5% brutto na rok. Tyle pierwsza lepsza spółka dziennie rośnie na GPW. Ja jadę z koksem od początku hossy i mam już 700% do przodu w skali 3 lat. 5% ha ha ale "atrakcja":-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zet Zbliżają się "dobre" czasy dla lokat IP: *.aster.pl 13.10.06, 20:53 ceny mieszkań będą , wg exprtów : www.szybko.pl rosły 10% rocznie , jaki sens wpłacać do banku na 5% ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zbliżają się "dobre" czasy dla lokat IP: *.chello.pl 13.10.06, 21:06 a moze zauwazy kolega, ze w przypadku lokat to faktycznie bedzie te 5% i to praktycznie za nic, podczas gdy mieszkanie trzeba znalezc, kupic, szukac kupca i sprzedac (placac pozniej od tego podatek).. nie mowiac o tym ze lokaty sa bardziej plynne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 sorry ale mieszkania są bardziej płynne i dają 20% 13.10.06, 22:44 Gość portalu: a napisał(a): > a moze zauwazy kolega, ze w przypadku lokat to faktycznie bedzie te 5% i to > praktycznie za nic, podczas gdy mieszkanie trzeba znalezc, kupic, szukac kupca > i > sprzedac (placac pozniej od tego podatek).. nie mowiac o tym ze lokaty sa > bardziej plynne :) www.zakup-mieszkania.pl/inwestowanie-w-nieruchomosci.html Inwestycja w nieruchomości tylko w tym roku pozwolila zarobić ponad 20%. Co do płynności - coraz częściej dochodzi do sytuacji, że kupujący koczują przed biurem dewelopera aby być pierwszym w kolejce po zakup mieszkania. Tak więc z płynnością nie ma problemu. Problem jest z zakupem. "Polska to taka piękna kraj" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: sorry ale mieszkania są bardziej płynne i daj IP: *.aster.pl 14.10.06, 08:27 Z tą płynnością , to pod warunkiem , że mieszkanie z rynku wtórnego , bo jeśli chodzi o developerów to mało który przejmuje się umową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: sorry ale mieszkania są bardziej płynne i daj IP: *.lodz.msk.pl 14.10.06, 09:13 Tyle że nie ceny w takim tempie długo już nie będą rosły, jeszcze rok góra dwa i wyhamują, z prostej przyczyny - brak popytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: sorry ale mieszkania są bardziej płynne i daj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 16:28 masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interia Na przełomie 2007/2008 załamanie na rynku mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:39 mojefinanse.interia.pl/news?inf=797235 W Polsce sytuacja w dużych miastach również jest jak nadmuchany balon. Ceny biją rekordy i przy niewielkiej podaży nadal pną się do góry. Analitycy przewidują, iż taka sytuacja w dużych miastach nie może trwać zbyt długo i przewidują na przełomie 2007/2008 załamanie na rynku mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Załamanie rynku mieszkaniowego IP: *.aster.pl 14.10.06, 16:33 Obcokrajowcy inwestują w mieszkania bo wiedzą , że zarobią , oni opierają się na analizach swoich analityków . Odpowiedz Link Zgłoś
business3 O kurde! To Polacy coraz bogatsi??? 14.10.06, 21:27 O kurde! To Polacy coraz bogatsi??? Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 dlaczego nie będzie załamania na rynku mieszkań 14.10.06, 18:53 Gość portalu: Interia napisał(a): > mojefinanse.interia.pl/news?inf=797235 > W Polsce sytuacja w dużych miastach również jest jak nadmuchany balon. Ceny bij > ą rekordy > i przy niewielkiej podaży nadal pną się do góry. Analitycy przewidują, iż taka > sytuacja w > dużych miastach nie może trwać zbyt długo i przewidują na przełomie 2007/2008 z > ałamanie > na rynku mieszkań. Tak, to prawda, że w niektórych państwach rynek nieruchomości został przewartościowany - głownie Irlandia, Anglia. Jest duża szansa, że nastąpi tam wkrótce korekta, chociaż niekoniecznie. Nie zmienia to jednak faktu, że w Polsce ceny nieruchomości są niedoszacowane. Polska to obecnie jeden z najtańszych rynków nieruchomości w Europie. Tylko w tym roku ceny nieruchomości skoczyły 20%. W kolejnych latach przewidywany jest zwielokrotniony popyt na nowe mieszkania (za sprawą kredytów hipotecznych - obecnie współczynnik kwoty zaciągniętych kredytów hipotecznych do PKB wynosi tylko 4% podczas gdy na zachodzie 40%). Co ważne, w Polsce przez kolejne kilka/kilkanaście lat nie istnieje możliwość wprowadzania na rynek takiej ilości nowych mieszkań, ilu jest chętnych na ich nabycie. Co to oznacza? Permanenty wzrost cen. Przeczytaj koniecznie ten artykuł: www.zakup-mieszkania.pl/inwestowanie-w-nieruchomosci.html Polska to obecnie unikalny na skalę Europy rynek nieruchomości. Istnieje wiele czynników, mających wpływ na wzrost cen mieszkań, które jednocześnie nie występują w innych państwach Unii Europejskiej (np. wstąpienie Polski do Unii, znaczny wzrost ilości zaciąganych kredytów hipotecznych, wzrost płac, wieloletnie zaległości w budownictwie, brak planów zagospodarowania terenów, etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: dlaczego nie będzie załamania na rynku mieszk IP: *.aster.pl 14.10.06, 19:25 Z www.zakup-mieszkania.pl/inwestowanie-w-nieruchomosci.html dowiadujemy się , że średnia cena m2 w Warszawie wynosi 1000 euro , a tymczasem w Berlinie 1700 euro - a ja dzisiaj kupiłem poską gazetę OFERTA i nie znalazłem mieszkania w Warszawie poniżej 1600 euro za m2 ; ogłaszał się natomiast w tej gazecie ktoś , kto sprzedaje mieszkanie 34 m2 w Berlinie za 240 tys PLN , może więc lepsze przebicie byłoby na działkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: dlaczego nie będzie załamania na rynku mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:56 Z zalaczonego artykulu bije niepowstrzymany optymizm. Ale wystarczy spojrzec na adres linku! A fakty sa taki: 1) kredyt walutowy silnie podrozal, zlotowkowy podrozjej niebawem. 2) mamy najgorszy w EU stosunek cena metra/zarobki. 3)przy takiej emigraji rynek najmu padnie 4) Kto mial kupic, ten kupil. Kto nie kupil - i tak nigdy nie kupi - nie bedzie go stac! 5) swiatowa banka zaczyna pekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.ptvk.pl 13.10.06, 21:24 co to jest GPW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypasiony_REKIN No właśnie, nawet nie wiesz co to GPW IP: 217.97.193.* 13.10.06, 21:41 i tacy jak ty dają szmal na lokaty zadowalając się śmiesznymi ochłapami a banki pozyskują w ten sposób kapitał obrotowy. Jak nie wiesz nawet co to jet GPW to nie masz chłopie pojęcia o robieniu kasy. Ja ci tego tłumaczyć nie będę, wpisz do wyszukiwarki to się dowiesz co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 GPW to paru kolesi z funduszy emerytalnych 13.10.06, 22:55 Zabawiają się pieniędzmi emerytów. Czasem lepiej, czasem gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Jest to najwieksza pralnia IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.10.06, 22:15 brudnej forsy i szybkie zarabianie forsy przez wtajemniczonych.Jeżeli ktoś kto nie ma wejscia do informacji wczesnego ostrzegania chce tam cos zarobić to wolna droga dla frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Karkosik Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: 212.160.172.* 13.10.06, 22:16 700% w TRZY LATA??? REKINKU, toś ty frajerek. Ja 700% to w dwa tygodnie na na NFI Kwiatkowski zrobiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
3guziec pomarzyc dobra rzecz, prawda 13.10.06, 23:07 może jeszcze co tydzień wygrywasz 6-tke w TOTOLOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: pomarzyc dobra rzecz, prawda IP: *.chello.pl 13.10.06, 23:40 " Śląski jako jeden z pierwszych banków wypromował tzw. konta oszczędnościowe oprocentowane znacznie wyżej od zwykłych ROR-ów, a dające możliwość wycofania pieniędzy w każdym momencie. Teraz bank oferuje na koncie OKO oprocentowanie 3,5-3,75 proc., a dodatkowo da po 50 zł w prezencie klientowi, który przyprowadzi kolejną osobę z przynajmniej tysiącem złotych w portfelu. " 1. Mbank ma taką ofertę od...ponad roku, i ma wyzsze oprocentowanie. Bo 3,6% 2. Mozliwość wycofania w każdym momencie jest kłamstwem - gdyz 1 przelew jest za darmo, kazdy nastepny obłozony jet opłata 6 czy 8 zł. Co moze praktycznie pozbawić przychodu z tyt. odsetek 3. 50zł za zrobienie marketingu? zabawne. A ile p. Kondrat przyprowadził do banku kłamliwa reklamą (bo jednak w ING nie jest wyzsze % niz w innych bankach - powinno byc "niż w niektórych innych bankach." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: pomarzyc dobra rzecz, prawda IP: *.acx.pl 15.10.06, 11:44 Gość portalu: bankowiec napisał(a): > 1. Mbank ma taką ofertę od...ponad roku, i ma wyzsze oprocentowanie. Bo 3,6% Śląski ma od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Romek Ales ty durny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:10 Nie masz zielonego pojecia o czym pisze Mr. Karkosik, i ze ma racje, i tylko mi watkowanie zepsules, co wlasnie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Romek To interesujace ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:08 A ja z kolei tyle samo na Hutmenie w miesiac ... Zbieg okolicznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Wybiorcza Klamie !!! (jak zwykle...) IP: *.dyn.optonline.net 14.10.06, 05:36 rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060929/ekonomia_a_7-2.F.jpg Oszczednosci leca na leb, zadluzenie to lawina a co najwazniejsze NIE MA equity ! (wykresy nie obejmuja najbardziej dramatycznej ostatniej czesci kiedy stopy sa na najnizszym poziomie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasieczek5 Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 06:39 Prosze mi podać informacje ILU jest nowych posiadaczy kont a nie epatowac sie wysokościa ogólna wkładów. Bo to, że JEDEN klient banku ma kilka czy kilkanascie kont a jego wkłady osiągaja wysokośc kilkudziesieciu czy kilkuset mtysięcy złotych nie świadczy ani o bogaceniu się społęczeństwa ani o coraz większej popularności oszczędzania. Oszczędzają ci, których na to stać !!! Jeżeli wszystko sprowadza sie do statystyki: ile "na głowę" (kieszeń) albo "wielkość ogółem" to nie wiemy jaki procent społeczeństwa oszczędza a co za tym idzie jaki procent populacji ma możliwośc (czyli pieniądze) na oszczędzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Te Balcerowicz, a pamietasz jaka gadales 14.10.06, 12:35 pare lat temu jak Ci mowili tnij stopy, ze nie mozesz, bo musisz dbac o szczedzajacych. Jakim cudem wtedy oszczednosci spadaly, a dzis mimo, ze stopy na historycznie niskim poziomie rosna. No Lesiu smialo do raportu sie staw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateush hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:10 Jeśli masz 700% do przodu, to musisz grać na instrumentach pochodnych z dużym lewarowaniem, bo nawet asset management wypracował w ciągu 3 lat mniejszy zysk. Nie wiem, na jakim świecie żyjesz, bo na pewno nie pierwsza lepsza spółka rośnie 5% dziennie, ale bardzo nieliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Boze. Kolejny idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 13:55 co to ani sensu, ani dowcipu, ani faktow nie lapie, a mimo to wypowiada sie, udajac madrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypasiony_REKN Owszem, derywaty IP: 217.97.193.* 14.10.06, 14:31 Inwestuję głównie w pochodne choć nie tylko. Kontrakty na KGHM w ilości kilka szt pozycji długich od 34 do około 80 przetrzymałem zmieniając serie po wygasaniu a to tylko jeden z nielicznych sukcesów. Boryszew to w 2003 roku kupowałem po 7-8 zł za akcję i prawie rok przetrzymałem. Nie wspomnę już o kontraktach na wig20 i opcjach kupna gdzie w ub roku można było KROCIE zarobić (oczywiście na pozycjach długich). Pewnie zaraz ktoś się włączy, że w końcu będzie krach i wszystko stracę bo taka głupia gadka często ma miejsce jak się ktoś nie zna. Krach kiedyś może i będzie ale to wymarzona okazja do pomnożenia majątku - od czego są pozycje krótkie w kontraktach i opcje sprzedaży? Na krachu można będzie FORTUNĘ zarobić a póki co rośnie i też trzeba zarabiać. Dlatego śmieszy mnie jak ktoś 5% rocznie nazywa okazją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.dialog.net.pl 14.10.06, 14:12 > grecki Polbank Nie sądzicie że to powyższe dziwnie brzmi? A tak w ogóle bank to dziś złoty biznes, czysty zysk. Tyle kredytów mieszkaniowych na 50 lat zaciąganych, że dzieci będą spłacać mieszkanie...mmm.. marzenia bankowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Koncza sie dobre czasy kredytow ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:30 A banki walcza o ostatnich frajerow: wez kredyt 500tys za mieszkanie dwupokojowe bo bedzie drozej... Jak cukier wykupili to tez podrozal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobaczymy Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.media4.pl 14.10.06, 18:14 jak dostaniesz po kulach jak sie zacznie bessa. pewnie zaczniesz dośredniac i bedziesz sie pogrązal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.aster.pl 14.10.06, 18:32 Chyba były do czasu, w którym weszły fundusze inwestycyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A milion nowych emigrantów gdzie lokuje kasę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:33 Czy przypadkiem nie w polskich bankach (przynajmniej w dużej części)? Takie "bogacenie się społeczeństwa" nie jest wielkim powodem do radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Re: A milion nowych emigrantów gdzie lokuje kasę? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.10.06, 19:20 Wrzucilem ostatnio 80tys na lokate, ale tylko dlatego ze za miesiac to idzie na splate kredytu. Czasu za malo zeby zainwestowac. Za kilka dni po lokacie sladu nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Polacy inwestują w nieruchomości w GB i IRL 14.10.06, 21:29 Polacy inwestują w nieruchomości w GB i IRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marel Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:27 Z PKO PB odszedł "Bułgar" z kumplami. Może zwiększą odsetki od lokat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokaty Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:38 te pieniądze większe na lokatach to są odprawy ludzi, którzy idą na emerytury albo zwalniani są z pracy z odprawami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Zbliżają się dobre czasy dla lokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 01:00 Dlaczego wciąż połowa Polaków nie chce oszczędzać? A dlaczego wciąż połowa Polaków nie może godnie zarabiać,żeby starczyło na podstawowe życie od wypłaty do wypłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 Zbliżają się dobre czasy dla lokat 15.10.06, 08:43 LOKUJECIE? TZN. GAZETKA W. ( PSEUDOLIBERALNA CZYLI LIBERANALNA ) LOKUJE? BO JA ( I PEWNIE ZNACZNA WIEKSZOSC ) TYLKO BIDE PO KONTACH ( CZY RACZEJ KATACH) HAHAHAH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K_1 Bankowcy w nieoficjalnych rozmowach ... IP: *.aster.pl 15.10.06, 09:38 Bankowcy w nieoficjalnych rozmowach radzą unikać dziś lokat o stałej stawce procentowej. Czyżby stopy procentowe miały rosnąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Bankowcy w nieoficjalnych rozmowach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:51 > Bankowcy w nieoficjalnych rozmowach radzą unikać dziś lokat o stałej stawce > procentowej. > > Czyżby stopy procentowe miały rosnąć ? Nie czyżby, ale na pewno. Stopy procentowe wzrosną. Mówią o tym od dawna wszyscy bankowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horhe A banki coraz bardziej żerują IP: *.net.autocom.pl 15.10.06, 13:12 na klientach, podwyższając opłaty, prowizje i pewnie myślą jakby tu jeszcze z nas wycisnąc wiecej i jaką to nową opłatę w prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Zbliżają się dobre czasy dla lokat 16.10.06, 06:54 pojawiły się SKOKi to dlatego Odpowiedz Link Zgłoś