Dodaj do ulubionych

Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają

• Gość: niebądźzłodziejem poczta = złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:54
      Co do poczty, to wzięli pieniądze za usługi, których nie wykonują. Są
      złodziejami i żadne tłumaczenia tego nie mogą zmienić. Co do listonoszy, to
      oprócz pensji mają końcówki z rent, emerytur, paczek etc. Wychodzi z tego przez
      miesiąc co najmniej pół albo i nawet cała druga pensja (w lepszych miesiącach),
      na dodatek zupełnie bez płacenia podatków, bo oficjalnie tej kasy nigdzie
      przecież nie ma. Więc lepiej bez hipokryzji, żadnymi nędzarzami na pewno nie są.
      • mlody-inwestor Dokladnie tak ! 23.11.06, 15:55
        Gość portalu: niebądźzłodziejem napisał(a):

> Co do poczty, to wzięli pieniądze za usługi, których nie wykonują. Są
        > złodziejami i żadne tłumaczenia tego nie mogą zmienić. Co do listonoszy, to
        > oprócz pensji mają końcówki z rent, emerytur, paczek etc. Wychodzi z tego przez
        >
        > miesiąc co najmniej pół albo i nawet cała druga pensja (w lepszych miesiącach),
        >
        > na dodatek zupełnie bez płacenia podatków, bo oficjalnie tej kasy nigdzie
        > przecież nie ma. Więc lepiej bez hipokryzji, żadnymi nędzarzami na pewno nie są
        > .
        Dokladnie tak.

akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html
    • jestem-z-ukladu Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 15:58
      Za czasów AWS poczta była domeną ZChN i wtedy zaczęła się staczać po równi
      pochyłej. Wtedy właśnie był ostatni dzwonek na jej reformę i wtedy jej
      zaniechano ulegając naciskom związkowców. Potem SLD nic z tym nie zrobił.
      Pomysłem ZChNowskich nieudaczników na pocztę było jedynie wprowadzenie do
      okienek setek dziwnych usług, z których i tak nikt nie korzystał np doręczanie
      paszportów. Wyboraźcie sobie też reakcję ludzi stojących za wami w kolejce,
      gdybyście na poczcie spróbowali wziąć - zgodnie z ostatnią reklamą tv - kredyt.
      Związkowcy dzisiaj w czasie strajku dostrzegają w poczcie nadmiar dyrektorów,
      marnotrawstwo pieniędzy, ale przecież oni z tymi dyrektorami wywodzą się z tego
      samego pnia - AWS i ZChN.

Natomiast artykuły o skutkach strajku mnie trochę śmieszą - na tym strajk
      właśnie polega, że ktoś na tym cierpi, szczególnie klienci firmy. Jak strajkują
      piloci to nie można latać, a jak listonosze to nie ma listów - to logiczne, że
      to rodzi straty nie tylko pracodawcy, ale też innym.

-----------------------------
      to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
      www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
    • Gość: wk...ny klient.P.P Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.kolornet.pl 23.11.06, 16:03
      No co wyście ocipieli listonosze wy chcecie 1300 zł zarabiać?A w łape ile
      dostajecie kasiurki z doręczonych rencinek i emeryturek?Może Wam kase fiskalną
      zamontowac i opodatkowac Wasze lewuchy?Macie związki zawodowe to załatwcie
      postulaty że reklam nie będziecie doręczać.Po drugie niech te prezesy nie
      pierdzą w stołki i niech oni zarabiają po 800 zł to zobaczymy jak bedą
      funkcjonowac?Mało kto pamięta afere w Poczcie Polskiej ujawnioną w TVN jak
      okradali przesyłki pocztowe????A teraz podwyżki chcą ??? List zwykły idzie 6 dni
      !!!!Niektóre paczki nie dochodzą wogóle!!!Listonosz ma nosić listy a nie okradac
      klientów.
      Niedługo nasza (jeszcze zmonopolizowana) Poczta Polska padnie na pysk ja pies
      Pluto.!I co wtedy będzie ? Listonosze pójdą z torbami tak tak z torbami ale pustymi.
      • Gość: Jonek Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 17:10
        Ocipiałeś? Listonosze od kilka juz lat nie roznosza emerytur i rent.
    • xegar Robota InPosta? 23.11.06, 16:04
      A może ten strajk to robota InPosta, który podburzył pocztowców, a oni
      podchwycili? Jeśli tak, to gratuluję sukcesu akcji. :-)

Xe.

"Ale głupi ci Rzymianie..."
    • Gość: i co? Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:10
      ciekawe, że żaden sku..ały listonosz na forum głosu nie da
      • Gość: wk...ny klient.P.P Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.kolornet.pl 23.11.06, 16:11
        no własnie listonoszowe cykory
        • Gość: listonosz...jeszcz Jakby to najprościej powiedziec? IP: *.microchip.net.pl 24.11.06, 00:25
          Listonosz vs. dwaj debile...
    • Gość: Gość Nie wiecie jaka jest alternatywa w Warszawie? IP: *.aster.pl 23.11.06, 16:53
      Inpost niestety w stolicy nie dziala (:
      • visenna2 Nie działa? 23.11.06, 17:14
        Na ich stronie jest informacja że w Warszawie są 4 punkty obsługi klienta.
        • Gość: XxX Re: Nie działa? IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:56
          A w Rawie Mazowieckiej? A w Łobezie? A w Radzyniu Podlaskim?

99 proc. Polski nie jest i nie będzie objęte długo usługami takich firemek jak
          InPost - bo to po prostu nieopłacalne. I nie ma co się łudzić - PP ma monopol na
          polską prowincję - i nic tego nie zmieni, ponieważ jest wolny rynek :D
      • Gość: Jonek Re: Nie wiecie jaka jest alternatywa w Warszawie? IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 17:33
        No jak to? W stolycy nie ma ich usług? Nie może być.
    • Gość: wer Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.233.udn.pl 23.11.06, 18:55
      Proszę wszystkich, którzy narzekają na usługi poczty, by zrozumieli, że fatalna
      jakość usług poczty nie jest winą listonosza czy pani z okienka, lecz
      konsekwencją skrajnej niekompetencji kadry zarządzającej w Centrali. Poczta
      jest fatalnie niedoinwestowania pieniądze wyrzuca się w błoto. Proszę tez
      zwrócić uwagę, że czarę goryczy przelały ulotki reklamowe naszych „kochanych
      przyszłych” samorządowców, którzy w wyborczym szale nadawali po palecie druków
      na jednego listonosza....Pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.gre.pl 23.11.06, 19:25
        Znowu o ulotkach,nieważne są listy najważniejsze ulotki.Dyrektorzy biorą za nie
        wysokie premie to niech je roznoszą.
        • avionetka82 Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 19:39
          My dzisiaj postanowilismy "olać" PP i wysłaliśmy listy DHLem. Drożej, ale
          przynajmniej dotrze na czas (listy polecone do urzędu skarbowego i zusu).
          • Gość: GAJOWNICZEK Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:42
            hehe
            żebyś sie nie zdziwiła, skarbowy jest otwarty do 15-tej zus też a dhl jeszcze
            nigdy mi nic nie przywiózł do tej godzinyowszem o 19-tej, 21-szej tak, ale do
            15 nigdy. na pytanie czemu tak jest - usłyszałem że oni mają całą dobę na
            dostarczenie przesyłki, tak więc szykuj się na wizytę wyjasniającą w skarbowym
            • avionetka82 Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 26.11.06, 00:54
              Gość portalu: GAJOWNICZEK napisał(a):

> hehe
              > żebyś sie nie zdziwiła, skarbowy jest otwarty do 15-tej zus też a dhl jeszcze
              > nigdy mi nic nie przywiózł do tej godzinyowszem o 19-tej, 21-szej tak, ale do
              > 15 nigdy. na pytanie czemu tak jest - usłyszałem że oni mają całą dobę na
              > dostarczenie przesyłki, tak więc szykuj się na wizytę wyjasniającą w skarbowym

Gajowniczku myslisz się. Akurat tu liczy się data stempla (nadania przesyłki), a
              nie dostarczenia. Gdy wysyłamy pocztą robimy to zazwyczaj 20-go (PITY do US) i
              jeszcze żaden się nie przyczepił, bo najważniejsze, ze my nadajemy przesyłkę w
              ustawowym terminie... :)
      • Gość: m.c. Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:32
        Post bardzo słuszny i na czasie.Dzisiaj w gdańskiej Panoramie pokazano jak dyrektor gdyńskiego oddziału mobbinguje podległe mu pracownice z urzędu Sopot 1.Wobec przepracowanych pań zachował się jak ostatni cham.Właśnie dzięki takim matołom Poczta Polska zmierza ku upadkowi.Widzę że wbrew pozorom pocztowcy protestują w interesie naszym-klientów,chociaż jest to dla nas dolegliwe.
    • Gość: boy Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:48
      Powszechne usługi pocztowe to podstawowy obowiązek Państwa wobec Obywatela!!!
      Poczta Polska to największy pracodawca w kraju (prawie 95 tys. pracowników).
      Faktem jest,że jest fatalnie zarządzana (za przyzwoleniem kolejnych rządów - w
      tym PiS - najgorzej!!!). Osiąganie dobrych wyników przez Pocztę możliwe jest
      dzięki katorżniczej pracy jej pracowników - prawie obozy pracy we
      Włoszech.Średnia płaca ok. 1700 zł przy ok.2800 krajowej.Jedynym sposobem na
      ruszenie zarządu to pokazanie mu siły strajku,może rząd sie obudzi i pogoni to
      całe towarzystwo zarządzające precz.
    • Gość: Normalny Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 19:49
      Mają rację pocztowcy. Jak długo można wykorzystywać ludzi strasząc bezrobociem
      i konkurencją.Oni od pięciu lat nie mieli podwyżki, a pracują często po 10-12
      godzin. Niestety, u nas trzeba strajkować żeby ktoś przejrzał na oczy. Zadufani
      w sobie dyrektorzy poczty ( a jest ich wyjątkowo dużo ) o pensjach i premiach
      po kilkanaście tysięcy zł,udawali że tego nie widzą, że mogą bezkarnie gnębić
      ludzi.Stworzyli państwowe obozy pracy - tu w Polsce.Trzymajcie się pocztowcy,
      nie odpuszczajcie, do skutku !!!
    • Gość: mucha Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.lazurowa.waw.pl 23.11.06, 20:30
      Brawo pocztowcy!!, a wyrobnicy z konkurencji powinni w swoim wlasnym interesie poprzeć protest.
    • Gość: TR Historia lubi sie powtarzac:-)))))) IP: *.cable.mindspring.com 23.11.06, 20:42
      Podobana sytuacja miala miejsce w 1996 roku w USA. Kierowcy UPS zastrajkowali i
      nie rozwozili przesylek. Wina lezala po obu stronach - z jednej strony niechec
      do kompromisow ze strony zwiazkow zawodowych, z drugiej bezkompromisowosc
      zarzadu. Jak to sie skonczylo? 2 strony stracily - kierowcu dostali podwyzke,
      ale wielu z nich musialo sie pare miesiecy potem pozegnac z praca, a zarzad
      stracil duza czesc rynku. Kto zyskal? Fedex - do tej pory mala firma, ktorej do
      1996 UPS nawet nie zauwazal, a po strajku rozrosla sie do rozmiarow takich ze
      UPS ma naprawde powaznego partnera z ktorym musi sie liczyc i nie dopuszcac do
      strajkow u siebie, bo kazda plotka o strajku w UPS jest wykorzystywana i
      naglasnia przez Fedex, powodujac automatyczny odplyw klientow z UPS. Szkoda ze
      nasi pocztowcy tego nie rozumieja ( zarowno pracownicy jak i zarzad ), bo kazda
      sytuacja jak strajk to prezent dany za darmo dla takich firm jak UPS, DHL czy
      Fedex. I te pare zlotych podwyzki teraz dla czesci listonoszow moze oznaczac
      600 zl zasilku za pare miesiec.....
    • Gość: krustynka Konkurencja: www.inpost.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:58
      • Gość: marpol A gdzie toto ma punkty w W-wie? IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:30
        Bo niestety strona jest przeciążona, ja niestety na adresy wejść nie mogę (:
    • Gość: żubr Macie swój socjalizm z monopolami ,wysoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:11
      podatkami ,pavulonową służbą zdrowia i dziurawymi drogami . W Polsce nie ma i
      nie było prawicy ,jest tylko lewica nienawidząca liberałów ,kapitalizmu ,która
      jest na usługach albo SB ,albo kościoła ,albo związków zawodowych . W Polsce
      jest chaos i bagno i nawet lewicowy PiS nie pomoże .
    • Gość: wyrozumiały @ Popieram Pocztowców @ IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:23
      niech ta zgraja krwiopijców kapitalistów
      sama sobie nosi te kretyńskie ulotki
      za bóg zapłać. Pseudokapitalizm
      pseudowynagrodzenia,pseudoopiekazdrowotna,
      i co ja robie tu, co ja tutaj robie
      cóż troche za stary jestem coby wyjechać.
      Pocztowcy trzymajcie sie i nie popuszczajcie.
      Na pochybel prymitywom nibybyznesmenom.
    • Gość: user333 PIS "odzyskuje" Pocztę Polską.... IP: 195.117.102.* 23.11.06, 21:40
      PIS "odzyskuje" Pocztę Polską....
      Za nami już jest MSZ (widzimy jaki porażający profesjonalizm...) pora na
      wszystkie resorty....k....jak tak dalej pójdzie to stan wojenny 1981r przy tym
      to piknik...
    • nessuno Listonosze nie doręczają, i mają rację. 23.11.06, 21:57
      "Renata Juszkiewicz z największej sieci handlowej w kraju Metro (m.in. Real,
      Media Markt) na Pocztę Polską jest zwyczajnie zła. Zła, bo w sklepach rozpoczyna
      się właśnie najgorętszy okres - przygotowania do świąt. Koncern zlecił PP
      rozdanie 8,4 mln ulotek promocyjnych. - Na podstawie wykonywanych testów wiemy,
      że przy braku gazetki promocyjnej w danym tygodniu obroty były zdecydowanie
      mniejsze - twierdzą przedstawiciele Metra. A średni tygodniowy przychód sieci to
      ok. 225 mln zł."

Niech więc paniusia Juszkiewicz ruszy dupsko z wygodnego fotelika i sama dyma z
      tonami papieru za free. Zadaniem listonosza jest doręczanie listów, przekazów
      itp. a nie dźwiganie za psi pieniądz masy smieci reklamowych.A Metro ma na tyle
      duże dochody, że mogłoby część przeznaczyć właśnie dla listonoszy.
    • Gość: darek Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.hsd1.va.comcast.net 23.11.06, 22:09
      Komunisci jak wroca to strajki skoncza sie w 5 minut.
      • Gość: dark Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:52
        Problem Poczty Polskiej to nie strajk listonoszy czy konkurencja tylko totalnie
        upolitycznione kierownictwo najwyższego szzczegla. Wszelkie działania i plany są
        realizowane w 4 letnich kadencjach zgodnie z wyborami. Nie ma ciągłości i
        konsekwencji w realizacji jakiejkolwiek strategi dla tej firmy.Za trzy lata
        uwolnienie rynku i jakoś nie widze jej jako silnego gracza na naszym rynku. W
        poczcie holenderskiej ok 70 % załogi to służba doręczeń u nas największą grupę
        tworzy oczywiście administracja i nadzór 50 % listonosze to tylko 25% pozostałe
        25 % to pracownicy okienkowi,eksploatacji oraz innych działów związanych z
        eksploatacją. Czyli połowa załogi najmniej zarabiająca musi zarobić na
        pozostałych których zarobki są zdecydowanie wyższe. W tej firmie nikt nie
        zajmuje się kulturą organizacyjną a w firmie zatrudniająca 100 tys. to poważny
        błąd, prawie 80% załogi odczuwa nieustany stres w pracy. Nie rozumiem trochę
        postulatów strajkujących listonoszy którzy chcą zatrzymać proces prywatyzacji. w
        europie prawie wszystkie Poczty Państwowe przekształcone zostały w spółki skarbu
        państwa chęć pozostawienia Poczty Polskiej jako przedsiębiorstwa państwowego
        jest prawie równoznaczne z jej końcem.
    • alkana Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 23:52
      mnie tez to dojmuje? zgrzytam i nie mogę wyjść z podziwu, JAk w Polskiej
      firmie głupota króluje?
      Zachowują się tak jak pijany dziad.
      Wcale nie żałuję tego molocha i ludzi tam pracujących.
      Czs na zmiany albo doprowadzic do upadku tego darmozjada, co to za nic chce
      pieniędzy. Przesyłek nie dostarczaja , a jak juz to wedle widzimi się
      pana listonosza. POszli won ,na drzwewo.
    • Gość: Jerzy Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:32
      Dlaczego wszystkie firmy w ktorych pracownicy chcą podwyżek dopuszczają do
      strajku ? Przecież strajk to ogromna strata dla firmy. Nikt nie rozlicza
      dyrekcji za doprowadzenie do straju. A powinien. Negocjajce można było prowadzić
      podczas pracy a nie czekać, aż zdesperowani ludzi przystąpią do strajku.
      Chęć wykazania się władzą jest chorobliwa.
      • Gość: abc Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:19
        Złożyłem reklamację z powodu uszkodzenia przesyłki wartościowej. W odpowiedzi
        otrymałem "To niemożliwe, żeby uszkodzenie powstało w czasie transportu..."
        Decyzja - Brak odszkodowania.
        Odwołałem się od decyzji wysyłając list polecony i czekam na odpowiedź ponad
        miesiąc... Niedość, że zniszczyli moją własność, to jeszcze próbują ze mnie
        idiotę robić. Sprawa wyląduje w sądzie.
        Na następną przesyłkę czekam już 2 tygodnie, ponieważ sklep w którym ją
        zakupiłem współpracował jedynie z Pocztą.
        To był mój ostatni zakup w takim sklepie.
        Jeżeli mam wybór nigdy nie korzystam z usług P.P. i życzę sobie i Państwu aby
        jak najszybciej te DZIADY poszły z teczkami...
        Pozdrawiam.
        • Gość: Kasia Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:51
          Czy ktoś może mi podać punkty obsługi inpost w Warszawie, bo niestety na ich
          strone nie da sie wejść ( zbyt obciążona)?
          • boskiesny Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia 26.11.06, 23:19
            njuz nie jest przeciazona-odpowiedzii mi mailem ze za tydzien bedzie juz ok 10
            punktow a do konca roku 100
    • Gość: Magazyn.PL Helion.magazyn.pl - wysyła za darmo kurierem IP: *.ghnet.pl 24.11.06, 12:24
      Aby zrekompensować klientom uciążliwość, jaką niesie za sobą korzystanie z
      monopolisty, nie potrafiącego dostosować się do warunków rynkowych, księgarnia
      internetowe Helion.magazyn.pl wysyła zamówione książki ZA DARMO
      kurierem. Oczywiście dopłacając do wysyłki ratuje przed złą opinią swoją markę.
      Wiadomo przecież, że klient ma w nosie czy to wina poczty, listonosza czy
      pogody - zamówił, zapłacić - paczka nie przyszła - oszukuje sklep. Czas pokaże,
      czy Poczta Polska będzie miała na karku setki spraw w sądzie o zwrot kosztów,
      stratę wartości marki i zaniedbania w wykonywaniu swoich obowiązków...
    • Gość: Pyrka z Adelaidy Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.012.dsl.ade.iprimus.net.au 24.11.06, 13:36
      odpowiadam - ggryg

Twoj post przeczytalam caly a nie, jak twierdzisz - tylko pierwsze zdanie.
      Mojej opinii w temacie jakosci uslug i cen PP, nie opieram tylko na podstawie
      korespondencji z moja mama, ktora mieszka w Polsce. Korespondencji z Polski
      otrzymuje bardzo duzo i nie sa to tylko listy czy kartki z okazji swiat.

Utrzymuje stale kontakty z redakcjami polskich dziennikow i czasopism. Za
      posrednictwem poczty rowniez.

Nie podniecam sie kolorkami "Prepaid envelopes" AUPost a jedynie marginalnie
      zaznaczylam, ze sa estetyczne i solidnie wykonane, i te kupuje sie tylko na
      pocztach a nie w Newsagency.

I nadal twierdze, ze uslugi PP w temacie korespondencji zagranicznej sa wyzsze
      od AUPost. Sprawdzilam "przesylke listowa" (podkreslam - listowa) w cenniku PP.

www.poczta-polska.pl

W cenniku uslug zagranicznych - Australia i Oceania - "przesylka listowa"
      (listowa a nie pakiet!) priorytetowa, co nalezy rozumiec jako lotnicza o wadze
      od 350g-500g kosztuje 34,50 zl.

Ja do Polski wysylam przesylke listowa - miedzynarodowy ekspres lotniczy do wagi
      500g za 10,50 $AU. Ekspres lotniczy, ktory w Polsce u adresata jest na czwartu
      lub piaty dzien. List lotniczy (nie ekpres) z AU, adresat (w duzym miescie) w
      Polsce ma po jedenastu dniach, a bywa czesto, ze dwoch tygodniach.

Wg cennika PP, tej samej wagi - 350g-500g "przesylka listowa" ekonomiczna na
      Australie i Oceanie kosztuje 11,50. Ale - pojecie przesylka "ekonomiczna"
      pracuje na ladzie. Na obszarze Europy listy ekonomiczne (nie lotnicze)moga
      podrozowac transportem kolejowym. Jednak z Polski na bardzo odlegle kontyntnty
      moga dotrzec droga lotnicza lub morska. A panie w polskich pocztowych okienkach
      powinny jednak wiedziec i informowac kazdego, kto ma dylemat jak wyslac list i
      ile za niego zaplacic, ktory jest adresowany na Australie i Oceanie. Dlaczego ja
      i inni tu adresaci mamy sie przed adresatami w Polsce z tego, ze odpowiadamy na
      list po uplywie trzech i wiecej miesiecy, bo tyle czasu uplynelo od dnia jego
      nadania w Polsce?

I jeszcze wroce do ceny tej priorytetowej przesylki listowej na Au i Oceanie
      w wadze 350g do 500g za 34,50 zl. To jest tylko list lotniczy i jego podroz
      lotnicza do Au trwa tak samo, jak tego lotniczego listu do 50g - 11 dni do dwoch
      tygodni.

Miedzynarodowe lotnicze ekspresy, ktore ja wysylam do Polski sa traktowane
      podobnie, jak przesylki lotnicze z poleceniem, tyle ze te pierwsze do adresata
      w Polsce docieraja o wiele szybciej.

W cenniki PP podano dodatkowo, ile kosztuje polecenie - 5,30 zl. Dodaj wiec do
      tych 34,40 zl zl 5,30 za polecenie (waga listu do 500g) i wtedy przelicz na AUD.

Ile zaplaci nadawca listu lotniczego z R-poleconym - w Polsce - do wagi 500g na
      Australie? Bo ja, za miedzynarodowy lostniczy ekspres do Polski, do wagi 500g
      (a ten traktowany jest, jak R-ka) zaplace tylko 10.50 AUD.

PS.Byc moze, ze prepaid pocztowe koperty w Polsce na starcie - jak napisales -
      sa lepsze od australijskich, ale ciekawe jakie sa - na finiszu!

Pozdrawiam.
    • Gość: listonosz...jeszcz Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.microchip.net.pl 25.11.06, 13:56
      Tych którzy popieraja protest listonoszy zapraszam:
      protest.post.waw.pl/petycja/
    • Gość: kolo Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 06:50
      Dla mnie ten strajk jest bezprawny i wszystkich za niego odpowiedzialnych
      powinno sie obarczyc wysokimi karami zeby na przyszlosc odniechcialo im sie
      podobnych pomyslow. Z tego co czytam 3/4 polakow nie solidaryzuje sie z
      pocztowcami i ja rowniez bo strajk udeza w wiekszosc -ludzi zwyklych ludzi
      ktorzy sa uzaleznieni od tego monopolisty. Nie odmawiam nikomu poprawy swojego
      bytu ale robienie czegos kosztem calej polski jest niewybaczalne i nie na
      miejscu a jak kazdy wie istnieja inne rodzaje protestu. Sam juz na calej sprawie
      stracilem troszke pieniedzy i nie odpuszcze tego poczcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka