Gość: niebądźzłodziejem poczta = złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:54 Co do poczty, to wzięli pieniądze za usługi, których nie wykonują. Są złodziejami i żadne tłumaczenia tego nie mogą zmienić. Co do listonoszy, to oprócz pensji mają końcówki z rent, emerytur, paczek etc. Wychodzi z tego przez miesiąc co najmniej pół albo i nawet cała druga pensja (w lepszych miesiącach), na dodatek zupełnie bez płacenia podatków, bo oficjalnie tej kasy nigdzie przecież nie ma. Więc lepiej bez hipokryzji, żadnymi nędzarzami na pewno nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Dokladnie tak ! 23.11.06, 15:55 Gość portalu: niebądźzłodziejem napisał(a): > Co do poczty, to wzięli pieniądze za usługi, których nie wykonują. Są > złodziejami i żadne tłumaczenia tego nie mogą zmienić. Co do listonoszy, to > oprócz pensji mają końcówki z rent, emerytur, paczek etc. Wychodzi z tego przez > > miesiąc co najmniej pół albo i nawet cała druga pensja (w lepszych miesiącach), > > na dodatek zupełnie bez płacenia podatków, bo oficjalnie tej kasy nigdzie > przecież nie ma. Więc lepiej bez hipokryzji, żadnymi nędzarzami na pewno nie są > . Dokladnie tak. akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 15:58 Za czasów AWS poczta była domeną ZChN i wtedy zaczęła się staczać po równi pochyłej. Wtedy właśnie był ostatni dzwonek na jej reformę i wtedy jej zaniechano ulegając naciskom związkowców. Potem SLD nic z tym nie zrobił. Pomysłem ZChNowskich nieudaczników na pocztę było jedynie wprowadzenie do okienek setek dziwnych usług, z których i tak nikt nie korzystał np doręczanie paszportów. Wyboraźcie sobie też reakcję ludzi stojących za wami w kolejce, gdybyście na poczcie spróbowali wziąć - zgodnie z ostatnią reklamą tv - kredyt. Związkowcy dzisiaj w czasie strajku dostrzegają w poczcie nadmiar dyrektorów, marnotrawstwo pieniędzy, ale przecież oni z tymi dyrektorami wywodzą się z tego samego pnia - AWS i ZChN. Natomiast artykuły o skutkach strajku mnie trochę śmieszą - na tym strajk właśnie polega, że ktoś na tym cierpi, szczególnie klienci firmy. Jak strajkują piloci to nie można latać, a jak listonosze to nie ma listów - to logiczne, że to rodzi straty nie tylko pracodawcy, ale też innym. ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk...ny klient.P.P Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.kolornet.pl 23.11.06, 16:03 No co wyście ocipieli listonosze wy chcecie 1300 zł zarabiać?A w łape ile dostajecie kasiurki z doręczonych rencinek i emeryturek?Może Wam kase fiskalną zamontowac i opodatkowac Wasze lewuchy?Macie związki zawodowe to załatwcie postulaty że reklam nie będziecie doręczać.Po drugie niech te prezesy nie pierdzą w stołki i niech oni zarabiają po 800 zł to zobaczymy jak bedą funkcjonowac?Mało kto pamięta afere w Poczcie Polskiej ujawnioną w TVN jak okradali przesyłki pocztowe????A teraz podwyżki chcą ??? List zwykły idzie 6 dni !!!!Niektóre paczki nie dochodzą wogóle!!!Listonosz ma nosić listy a nie okradac klientów. Niedługo nasza (jeszcze zmonopolizowana) Poczta Polska padnie na pysk ja pies Pluto.!I co wtedy będzie ? Listonosze pójdą z torbami tak tak z torbami ale pustymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 17:10 Ocipiałeś? Listonosze od kilka juz lat nie roznosza emerytur i rent. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Robota InPosta? 23.11.06, 16:04 A może ten strajk to robota InPosta, który podburzył pocztowców, a oni podchwycili? Jeśli tak, to gratuluję sukcesu akcji. :-) Xe. "Ale głupi ci Rzymianie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co? Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:10 ciekawe, że żaden sku..ały listonosz na forum głosu nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk...ny klient.P.P Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.kolornet.pl 23.11.06, 16:11 no własnie listonoszowe cykory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz...jeszcz Jakby to najprościej powiedziec? IP: *.microchip.net.pl 24.11.06, 00:25 Listonosz vs. dwaj debile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nie wiecie jaka jest alternatywa w Warszawie? IP: *.aster.pl 23.11.06, 16:53 Inpost niestety w stolicy nie dziala (: Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Nie działa? 23.11.06, 17:14 Na ich stronie jest informacja że w Warszawie są 4 punkty obsługi klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Nie działa? IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:56 A w Rawie Mazowieckiej? A w Łobezie? A w Radzyniu Podlaskim? 99 proc. Polski nie jest i nie będzie objęte długo usługami takich firemek jak InPost - bo to po prostu nieopłacalne. I nie ma co się łudzić - PP ma monopol na polską prowincję - i nic tego nie zmieni, ponieważ jest wolny rynek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Nie wiecie jaka jest alternatywa w Warszawie? IP: *.e-wro.net.pl 23.11.06, 17:33 No jak to? W stolycy nie ma ich usług? Nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.233.udn.pl 23.11.06, 18:55 Proszę wszystkich, którzy narzekają na usługi poczty, by zrozumieli, że fatalna jakość usług poczty nie jest winą listonosza czy pani z okienka, lecz konsekwencją skrajnej niekompetencji kadry zarządzającej w Centrali. Poczta jest fatalnie niedoinwestowania pieniądze wyrzuca się w błoto. Proszę tez zwrócić uwagę, że czarę goryczy przelały ulotki reklamowe naszych „kochanych przyszłych” samorządowców, którzy w wyborczym szale nadawali po palecie druków na jednego listonosza....Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.gre.pl 23.11.06, 19:25 Znowu o ulotkach,nieważne są listy najważniejsze ulotki.Dyrektorzy biorą za nie wysokie premie to niech je roznoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 19:39 My dzisiaj postanowilismy "olać" PP i wysłaliśmy listy DHLem. Drożej, ale przynajmniej dotrze na czas (listy polecone do urzędu skarbowego i zusu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAJOWNICZEK Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:42 hehe żebyś sie nie zdziwiła, skarbowy jest otwarty do 15-tej zus też a dhl jeszcze nigdy mi nic nie przywiózł do tej godzinyowszem o 19-tej, 21-szej tak, ale do 15 nigdy. na pytanie czemu tak jest - usłyszałem że oni mają całą dobę na dostarczenie przesyłki, tak więc szykuj się na wizytę wyjasniającą w skarbowym Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 26.11.06, 00:54 Gość portalu: GAJOWNICZEK napisał(a): > hehe > żebyś sie nie zdziwiła, skarbowy jest otwarty do 15-tej zus też a dhl jeszcze > nigdy mi nic nie przywiózł do tej godzinyowszem o 19-tej, 21-szej tak, ale do > 15 nigdy. na pytanie czemu tak jest - usłyszałem że oni mają całą dobę na > dostarczenie przesyłki, tak więc szykuj się na wizytę wyjasniającą w skarbowym Gajowniczku myslisz się. Akurat tu liczy się data stempla (nadania przesyłki), a nie dostarczenia. Gdy wysyłamy pocztą robimy to zazwyczaj 20-go (PITY do US) i jeszcze żaden się nie przyczepił, bo najważniejsze, ze my nadajemy przesyłkę w ustawowym terminie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.c. Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:32 Post bardzo słuszny i na czasie.Dzisiaj w gdańskiej Panoramie pokazano jak dyrektor gdyńskiego oddziału mobbinguje podległe mu pracownice z urzędu Sopot 1.Wobec przepracowanych pań zachował się jak ostatni cham.Właśnie dzięki takim matołom Poczta Polska zmierza ku upadkowi.Widzę że wbrew pozorom pocztowcy protestują w interesie naszym-klientów,chociaż jest to dla nas dolegliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:48 Powszechne usługi pocztowe to podstawowy obowiązek Państwa wobec Obywatela!!! Poczta Polska to największy pracodawca w kraju (prawie 95 tys. pracowników). Faktem jest,że jest fatalnie zarządzana (za przyzwoleniem kolejnych rządów - w tym PiS - najgorzej!!!). Osiąganie dobrych wyników przez Pocztę możliwe jest dzięki katorżniczej pracy jej pracowników - prawie obozy pracy we Włoszech.Średnia płaca ok. 1700 zł przy ok.2800 krajowej.Jedynym sposobem na ruszenie zarządu to pokazanie mu siły strajku,może rząd sie obudzi i pogoni to całe towarzystwo zarządzające precz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.toya.net.pl 23.11.06, 19:49 Mają rację pocztowcy. Jak długo można wykorzystywać ludzi strasząc bezrobociem i konkurencją.Oni od pięciu lat nie mieli podwyżki, a pracują często po 10-12 godzin. Niestety, u nas trzeba strajkować żeby ktoś przejrzał na oczy. Zadufani w sobie dyrektorzy poczty ( a jest ich wyjątkowo dużo ) o pensjach i premiach po kilkanaście tysięcy zł,udawali że tego nie widzą, że mogą bezkarnie gnębić ludzi.Stworzyli państwowe obozy pracy - tu w Polsce.Trzymajcie się pocztowcy, nie odpuszczajcie, do skutku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.lazurowa.waw.pl 23.11.06, 20:30 Brawo pocztowcy!!, a wyrobnicy z konkurencji powinni w swoim wlasnym interesie poprzeć protest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TR Historia lubi sie powtarzac:-)))))) IP: *.cable.mindspring.com 23.11.06, 20:42 Podobana sytuacja miala miejsce w 1996 roku w USA. Kierowcy UPS zastrajkowali i nie rozwozili przesylek. Wina lezala po obu stronach - z jednej strony niechec do kompromisow ze strony zwiazkow zawodowych, z drugiej bezkompromisowosc zarzadu. Jak to sie skonczylo? 2 strony stracily - kierowcu dostali podwyzke, ale wielu z nich musialo sie pare miesiecy potem pozegnac z praca, a zarzad stracil duza czesc rynku. Kto zyskal? Fedex - do tej pory mala firma, ktorej do 1996 UPS nawet nie zauwazal, a po strajku rozrosla sie do rozmiarow takich ze UPS ma naprawde powaznego partnera z ktorym musi sie liczyc i nie dopuszcac do strajkow u siebie, bo kazda plotka o strajku w UPS jest wykorzystywana i naglasnia przez Fedex, powodujac automatyczny odplyw klientow z UPS. Szkoda ze nasi pocztowcy tego nie rozumieja ( zarowno pracownicy jak i zarzad ), bo kazda sytuacja jak strajk to prezent dany za darmo dla takich firm jak UPS, DHL czy Fedex. I te pare zlotych podwyzki teraz dla czesci listonoszow moze oznaczac 600 zl zasilku za pare miesiec..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krustynka Konkurencja: www.inpost.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marpol A gdzie toto ma punkty w W-wie? IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:30 Bo niestety strona jest przeciążona, ja niestety na adresy wejść nie mogę (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żubr Macie swój socjalizm z monopolami ,wysoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:11 podatkami ,pavulonową służbą zdrowia i dziurawymi drogami . W Polsce nie ma i nie było prawicy ,jest tylko lewica nienawidząca liberałów ,kapitalizmu ,która jest na usługach albo SB ,albo kościoła ,albo związków zawodowych . W Polsce jest chaos i bagno i nawet lewicowy PiS nie pomoże . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrozumiały @ Popieram Pocztowców @ IP: *.aster.pl 23.11.06, 21:23 niech ta zgraja krwiopijców kapitalistów sama sobie nosi te kretyńskie ulotki za bóg zapłać. Pseudokapitalizm pseudowynagrodzenia,pseudoopiekazdrowotna, i co ja robie tu, co ja tutaj robie cóż troche za stary jestem coby wyjechać. Pocztowcy trzymajcie sie i nie popuszczajcie. Na pochybel prymitywom nibybyznesmenom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user333 PIS "odzyskuje" Pocztę Polską.... IP: 195.117.102.* 23.11.06, 21:40 PIS "odzyskuje" Pocztę Polską.... Za nami już jest MSZ (widzimy jaki porażający profesjonalizm...) pora na wszystkie resorty....k....jak tak dalej pójdzie to stan wojenny 1981r przy tym to piknik... Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Listonosze nie doręczają, i mają rację. 23.11.06, 21:57 "Renata Juszkiewicz z największej sieci handlowej w kraju Metro (m.in. Real, Media Markt) na Pocztę Polską jest zwyczajnie zła. Zła, bo w sklepach rozpoczyna się właśnie najgorętszy okres - przygotowania do świąt. Koncern zlecił PP rozdanie 8,4 mln ulotek promocyjnych. - Na podstawie wykonywanych testów wiemy, że przy braku gazetki promocyjnej w danym tygodniu obroty były zdecydowanie mniejsze - twierdzą przedstawiciele Metra. A średni tygodniowy przychód sieci to ok. 225 mln zł." Niech więc paniusia Juszkiewicz ruszy dupsko z wygodnego fotelika i sama dyma z tonami papieru za free. Zadaniem listonosza jest doręczanie listów, przekazów itp. a nie dźwiganie za psi pieniądz masy smieci reklamowych.A Metro ma na tyle duże dochody, że mogłoby część przeznaczyć właśnie dla listonoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.hsd1.va.comcast.net 23.11.06, 22:09 Komunisci jak wroca to strajki skoncza sie w 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:52 Problem Poczty Polskiej to nie strajk listonoszy czy konkurencja tylko totalnie upolitycznione kierownictwo najwyższego szzczegla. Wszelkie działania i plany są realizowane w 4 letnich kadencjach zgodnie z wyborami. Nie ma ciągłości i konsekwencji w realizacji jakiejkolwiek strategi dla tej firmy.Za trzy lata uwolnienie rynku i jakoś nie widze jej jako silnego gracza na naszym rynku. W poczcie holenderskiej ok 70 % załogi to służba doręczeń u nas największą grupę tworzy oczywiście administracja i nadzór 50 % listonosze to tylko 25% pozostałe 25 % to pracownicy okienkowi,eksploatacji oraz innych działów związanych z eksploatacją. Czyli połowa załogi najmniej zarabiająca musi zarobić na pozostałych których zarobki są zdecydowanie wyższe. W tej firmie nikt nie zajmuje się kulturą organizacyjną a w firmie zatrudniająca 100 tys. to poważny błąd, prawie 80% załogi odczuwa nieustany stres w pracy. Nie rozumiem trochę postulatów strajkujących listonoszy którzy chcą zatrzymać proces prywatyzacji. w europie prawie wszystkie Poczty Państwowe przekształcone zostały w spółki skarbu państwa chęć pozostawienia Poczty Polskiej jako przedsiębiorstwa państwowego jest prawie równoznaczne z jej końcem. Odpowiedz Link Zgłoś
alkana Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają 23.11.06, 23:52 mnie tez to dojmuje? zgrzytam i nie mogę wyjść z podziwu, JAk w Polskiej firmie głupota króluje? Zachowują się tak jak pijany dziad. Wcale nie żałuję tego molocha i ludzi tam pracujących. Czs na zmiany albo doprowadzic do upadku tego darmozjada, co to za nic chce pieniędzy. Przesyłek nie dostarczaja , a jak juz to wedle widzimi się pana listonosza. POszli won ,na drzwewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:32 Dlaczego wszystkie firmy w ktorych pracownicy chcą podwyżek dopuszczają do strajku ? Przecież strajk to ogromna strata dla firmy. Nikt nie rozlicza dyrekcji za doprowadzenie do straju. A powinien. Negocjajce można było prowadzić podczas pracy a nie czekać, aż zdesperowani ludzi przystąpią do strajku. Chęć wykazania się władzą jest chorobliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:19 Złożyłem reklamację z powodu uszkodzenia przesyłki wartościowej. W odpowiedzi otrymałem "To niemożliwe, żeby uszkodzenie powstało w czasie transportu..." Decyzja - Brak odszkodowania. Odwołałem się od decyzji wysyłając list polecony i czekam na odpowiedź ponad miesiąc... Niedość, że zniszczyli moją własność, to jeszcze próbują ze mnie idiotę robić. Sprawa wyląduje w sądzie. Na następną przesyłkę czekam już 2 tygodnie, ponieważ sklep w którym ją zakupiłem współpracował jedynie z Pocztą. To był mój ostatni zakup w takim sklepie. Jeżeli mam wybór nigdy nie korzystam z usług P.P. i życzę sobie i Państwu aby jak najszybciej te DZIADY poszły z teczkami... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:51 Czy ktoś może mi podać punkty obsługi inpost w Warszawie, bo niestety na ich strone nie da sie wejść ( zbyt obciążona)? Odpowiedz Link Zgłoś
boskiesny Re: Listonosze nie doręczają, poczta nie zarabia 26.11.06, 23:19 njuz nie jest przeciazona-odpowiedzii mi mailem ze za tydzien bedzie juz ok 10 punktow a do konca roku 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazyn.PL Helion.magazyn.pl - wysyła za darmo kurierem IP: *.ghnet.pl 24.11.06, 12:24 Aby zrekompensować klientom uciążliwość, jaką niesie za sobą korzystanie z monopolisty, nie potrafiącego dostosować się do warunków rynkowych, księgarnia internetowe Helion.magazyn.pl wysyła zamówione książki ZA DARMO kurierem. Oczywiście dopłacając do wysyłki ratuje przed złą opinią swoją markę. Wiadomo przecież, że klient ma w nosie czy to wina poczty, listonosza czy pogody - zamówił, zapłacić - paczka nie przyszła - oszukuje sklep. Czas pokaże, czy Poczta Polska będzie miała na karku setki spraw w sądzie o zwrot kosztów, stratę wartości marki i zaniedbania w wykonywaniu swoich obowiązków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyrka z Adelaidy Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.012.dsl.ade.iprimus.net.au 24.11.06, 13:36 odpowiadam - ggryg Twoj post przeczytalam caly a nie, jak twierdzisz - tylko pierwsze zdanie. Mojej opinii w temacie jakosci uslug i cen PP, nie opieram tylko na podstawie korespondencji z moja mama, ktora mieszka w Polsce. Korespondencji z Polski otrzymuje bardzo duzo i nie sa to tylko listy czy kartki z okazji swiat. Utrzymuje stale kontakty z redakcjami polskich dziennikow i czasopism. Za posrednictwem poczty rowniez. Nie podniecam sie kolorkami "Prepaid envelopes" AUPost a jedynie marginalnie zaznaczylam, ze sa estetyczne i solidnie wykonane, i te kupuje sie tylko na pocztach a nie w Newsagency. I nadal twierdze, ze uslugi PP w temacie korespondencji zagranicznej sa wyzsze od AUPost. Sprawdzilam "przesylke listowa" (podkreslam - listowa) w cenniku PP. www.poczta-polska.pl W cenniku uslug zagranicznych - Australia i Oceania - "przesylka listowa" (listowa a nie pakiet!) priorytetowa, co nalezy rozumiec jako lotnicza o wadze od 350g-500g kosztuje 34,50 zl. Ja do Polski wysylam przesylke listowa - miedzynarodowy ekspres lotniczy do wagi 500g za 10,50 $AU. Ekspres lotniczy, ktory w Polsce u adresata jest na czwartu lub piaty dzien. List lotniczy (nie ekpres) z AU, adresat (w duzym miescie) w Polsce ma po jedenastu dniach, a bywa czesto, ze dwoch tygodniach. Wg cennika PP, tej samej wagi - 350g-500g "przesylka listowa" ekonomiczna na Australie i Oceanie kosztuje 11,50. Ale - pojecie przesylka "ekonomiczna" pracuje na ladzie. Na obszarze Europy listy ekonomiczne (nie lotnicze)moga podrozowac transportem kolejowym. Jednak z Polski na bardzo odlegle kontyntnty moga dotrzec droga lotnicza lub morska. A panie w polskich pocztowych okienkach powinny jednak wiedziec i informowac kazdego, kto ma dylemat jak wyslac list i ile za niego zaplacic, ktory jest adresowany na Australie i Oceanie. Dlaczego ja i inni tu adresaci mamy sie przed adresatami w Polsce z tego, ze odpowiadamy na list po uplywie trzech i wiecej miesiecy, bo tyle czasu uplynelo od dnia jego nadania w Polsce? I jeszcze wroce do ceny tej priorytetowej przesylki listowej na Au i Oceanie w wadze 350g do 500g za 34,50 zl. To jest tylko list lotniczy i jego podroz lotnicza do Au trwa tak samo, jak tego lotniczego listu do 50g - 11 dni do dwoch tygodni. Miedzynarodowe lotnicze ekspresy, ktore ja wysylam do Polski sa traktowane podobnie, jak przesylki lotnicze z poleceniem, tyle ze te pierwsze do adresata w Polsce docieraja o wiele szybciej. W cenniki PP podano dodatkowo, ile kosztuje polecenie - 5,30 zl. Dodaj wiec do tych 34,40 zl zl 5,30 za polecenie (waga listu do 500g) i wtedy przelicz na AUD. Ile zaplaci nadawca listu lotniczego z R-poleconym - w Polsce - do wagi 500g na Australie? Bo ja, za miedzynarodowy lostniczy ekspres do Polski, do wagi 500g (a ten traktowany jest, jak R-ka) zaplace tylko 10.50 AUD. PS.Byc moze, ze prepaid pocztowe koperty w Polsce na starcie - jak napisales - sa lepsze od australijskich, ale ciekawe jakie sa - na finiszu! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz...jeszcz Re: Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.microchip.net.pl 25.11.06, 13:56 Tych którzy popieraja protest listonoszy zapraszam: protest.post.waw.pl/petycja/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Listonosze nie doręczają, firmy nie zarabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 06:50 Dla mnie ten strajk jest bezprawny i wszystkich za niego odpowiedzialnych powinno sie obarczyc wysokimi karami zeby na przyszlosc odniechcialo im sie podobnych pomyslow. Z tego co czytam 3/4 polakow nie solidaryzuje sie z pocztowcami i ja rowniez bo strajk udeza w wiekszosc -ludzi zwyklych ludzi ktorzy sa uzaleznieni od tego monopolisty. Nie odmawiam nikomu poprawy swojego bytu ale robienie czegos kosztem calej polski jest niewybaczalne i nie na miejscu a jak kazdy wie istnieja inne rodzaje protestu. Sam juz na calej sprawie stracilem troszke pieniedzy i nie odpuszcze tego poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś