bravor 10.01.07, 20:01 "Debata: Felczer będzie operował NBP" - ten tutuł "debaty" gazety powala. Właśnie na takim poziomie gazeta prowadzi debaty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LZ Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:08 No cóż; wybitni chirurdzy nie zawsze dobrze operują, za to częściej biorą gigantyczne łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:11 Poza tym dotychczasowa operacja trwała kilkanaście lat; pacjent jest słaby i marnie rokuje na przyszłość. Ot co. A operacja kosztowała jak na razie kilkaset mld i jest spłukany. Co prawda poprzedni chirurdzy operowali tez niespecjalnie, ale skasowali pacjenta jedynie ma marne 40 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Więcej o Balcerowiczu, o felczerze i o walutach 10.01.07, 20:31 Więcej o tym felczerze i o NBP znajdziecie tu: www.skubi.net/bank.html Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Marek Kuchciński. Jego zdaniem Skrzypek sprawdził 11.01.07, 02:03 się w Funduszu Ochrony Środowiska, Urzędzie Miasta Warszawy i PKO BP. Szmery wzbudziła opinia, że Skrzypek posiada szeroką wiedzę teoretyczną i jest postacią uznaną na arenie międzynarodowej. - Skrzypek nie jest aparatczykiem, ale ma doświadczenie polityczne - mówił Kuchciński. To że Sławomir Skrzypek nie jest znany to zdaniem Kuchcińskiego jego atut, gdyż dowodzi jego niezależności. To wedłu Kuchcińskiego ten Skrzypek jest znany czy też nie znany? Bo po jego wypowiedzi trudno się zorientować. W Warszawie jest trochę znany bo miał kilka wpadek o których pewnie by chciał zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Marek Kuchciński. Jego zdaniem Skrzypek spra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:26 Ale wytłumaczcie, dlaczego przeszkadza małe doświadczenie Skrzypka (sam jestem przeciwnikiem tej konkretnie kandydatury) a nie przeszkadza partyjna przeszłość "naukowa" Leszka Balcerowicza. Z wielu jego biografii wynika, że pierwszą publikację miał grubo po doktoracie. Czyżby? A może po prostu tytuły i zawartość "naukowych juweniliów" są... hmm... wstydliwe??? Dlaczego nie włącza ich do "dorobku"? A dlaczego koncepcje prof.Balcerowicza były podważane zarówno przez Miltona Friedmana (kto jest większym autorytetem, hę?) jak Jeffreya Sachsa? Pamiętacie jeszcze to nazwisko? Dlaczego teraz o Sachsie tak cicho? Bo powiedział, że Balcerowicz brnie w doktrynalne błędy? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Marek Kuchciński. Jego zdaniem Skrzypek spra 12.01.07, 10:23 Gość portalu: LZ napisał(a): > Ale wytłumaczcie, dlaczego przeszkadza małe doświadczenie Skrzypka (sam jestem > przeciwnikiem tej konkretnie kandydatury) U mnie w pracy w poniedziałek przeniesli jednego pracownika na kierownika w temacie na którym się wcale nie znał. I okazało się że po dwóch dniach zrezygnował z . Dobrze o tyle że sam się wycofał. Miał dobrych pracowników więc jakby tak swoich własnych rządów nie wprowadzał mógł długo siedzieć na tym stołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Kim do diabła jest Balcerowicz? Komunistyczny IP: *.bredband.comhem.se 10.01.07, 21:02 .. wykładowca komunistycznej teori " ekonomi" socjalizmu.Facio ,który doprowadził gospodarkę polską do ruiny o czym już niedługo wszyscy się przekonany.Śmieszy mnie to typowo polskie zaufanie do tytułów. Jak nie łże- profesor/ najchętniej komunistyczny/ to już na pewno nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Kim do diabła jest Balcerowicz? Komunistyczny 10.01.07, 21:05 > doprowadził gospodarkę polską do ruiny o czym już niedługo wszyscy się > przekonany o, niezle. Kiedy? Po 4 latach rzadow pisarow? Wtedy zwali sie na Balcerowicza, tak? :) Niezle to sobie wykombinowales... A pan premier (albo klon) mowil, ze to byl najlepszy rok w najnowszej historii Polski, wiec gdzie ta ruina? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kim do diabła jest Balcerowicz? Komunistyczny 11.01.07, 02:00 To c o że najlepszy rok! Najważniejsze że jest okazja przywalić Balcerowiczowi! A ciemny naród i tak w to uwierzy! > > o, niezle. Kiedy? Po 4 latach rzadow pisarow? Wtedy zwali sie na Balcerowicza, > tak? :) Niezle to sobie wykombinowales... A pan premier (albo klon) mowil, ze > to byl najlepszy rok w najnowszej historii Polski, wiec gdzie ta ruina? Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 ha!!! a kto chciał "ingresu wielgusa" na NBP?! 10.01.07, 23:44 ... GW i międzynarodowi finansowi spekulanci... ale nie martwcie się... Skrzypek i PiS dają gwarancję "oswojenia" z korzyścia dla was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperacja ten poziom kandydata powala IP: *.aster.pl 10.01.07, 20:13 Racje mial profesor Balcerowicz, mowiac, ze trudno ocenic kandydata, ktory nie opublikowal ANI JEDNEGO tekstu z dziedziny makroekonomii czy bankowosci. Ma za to w CV liczne zajecia "od sasa do lasa". Typowy biznesmen dworski - calkowicie zalezny od swoich mocodawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:15 Naukowe dzieła ekonomiczne prof.Balcerowicza przerodziły się w spektakularny sukces gospodarczy. A dylemat z czasów Gierka - czy jesteśmy przed Albanią czy za - nadal jakby aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: ten poziom kandydata powala 11.01.07, 02:01 Pewnie tego nie wiesz ale znajoma studiowała na SGH i akurat na wykładach Balcerowicza było multum ludzi. Ale ty powiesz że to byli wykształceni ludzie więc oni prostaczków nie potrafią zrozumieć > Naukowe dzieła ekonomiczne prof.Balcerowicza przerodziły się w spektakularny > sukces gospodarczy. A dylemat z czasów Gierka - czy jesteśmy przed Albanią czy > za - nadal jakby aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:30 Btw: wymieńcie mi jakiś tytuł naukowego dzieła z dziedziny informatyki autorstwa Billa Gatesa? Wystarczy jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.01.07, 20:39 "Bounds for sorting by prefix reversal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:49 Dziękuję. w istocie ten dziesięciostronicowy artykuł w "Discrete Mathematics" jest WSPÓŁautorstwa Williama Gatesa. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 21:00 probujesz zdyskredytowac, zamiast sie ukorzyc i juz z czystym sumieniem wdeptac w ziemie zalosna kandydature Skrzypka? Czy jeszcze bedziesz szukac nietrafionych przykladow? Gates kolego tym sie rozni od Skrzypka, ze dziala w prywatnym biznesie i rozkrecal swoja firme od zera, a nie czekal, az go Kaczorek gdzies wepchnie. Wiec nie porownuj idiotycznie. Mozesz Skrzypka porownywac z Greenspanem, powodzenia. Albo z obecnym Bernanke, rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:14 Emocjonujesz się kolego yellow, bo sam masz mętlik w głowie i nie jesteś pewny swoich argumentów. Przeczytaj uważnie moje pytanie, odpowiedź i ripostę - i znajdź tam chociażby odrobinę "dyskredytacji" kogokolwiek. Znajdź coś poza prostym pytaniem i konstatacją bezdyskusyjnych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 21:18 na swoje pytanie dostales konkretna odpowiedz. O moja glowe sie nie przejmuj. Nie uda Ci sie abstrahowac od kontekstu, nie zadales swojego pytania na forum bill.gates.fangrup, tylko w watku o Skrzypku, wiec nie udawaj teraz Greka, zeby nie powiedziec dosadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:24 Sszanowny kolego yellow; powściągnij emocje, bo Ci żyłka pęknie :-) Spokojnie. Spokojnie. I mniej posługuj się Słownikiem Wyrazów Obcych, za to częściej małym słowniczkiem języka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 21:36 jakie emocje? Jestem wyjatkowo spokojny. O moj angielski sie nie martw, posluguje sie nim na codzien, a "o" mi sie widac nie wcisnelo. Odbiegasz zrecznie od tematu, ale faktycznie, nic innego Ci nie pozostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:46 Kolego yellow ("yeellow"?), ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie używam sformułowań "powinieneś ukorzyc się", "wdeptac w ziemie", "zalosna kandydature", "porownuj idiotycznie", które to zwroty świadczą o podwyższonym poziomie adrenaliny dyskutanta. I jeszcze - w którym miejscu "odbiegam od tematu"? Erystyka jest - zaiste - trudną sztuką... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 21:52 w kazdym miejscu, kolego. Byc moze nie zauwazyles, ale temat brzmi: "PO w Sejmie: Felczer będzie operował NBP". Gdzie sie do niego odnosisz? > Erystyka jest - zaiste - trudną sztuką... tylko czemu upierasz sie, zeby tu ja rozwijac, zamiast rozmawiac na temat? ps. badanie poziomu mojej adrenaliny na odleglosc na podstawie tak slabych przeslanek jest niegodne autora wielu prac naukowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:02 No dobra; ustępuję, bo muszę wracać do pracy. Gdyby mój dyskutant używał sformułowań "powinieneś ukorzyc się", "wdeptac w ziemie", "zalosna kandydature", "porownuj idiotycznie", to niezależnie, czy dzieliłyby nas tysiące mil, czy szerokość stołu, podobnie sądziłbym, że adrenalina się mu podniosła :-))) Przeprowadziłem w swoim życiu setki dysput (tak naukowych, jak towarzyskich) i zawsze w takich chwilach wolałem się jednak wycofywać. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 22:10 musisz byc strasznie wrazliwa osoba, jezeli tak raza Cie moje niewinne w gruncie rzeczy slowa. Kandydatura jest zalosna, Twoje pytanie bylo aroganckie i nie na temat, porownanie Skrzypka do Gatesa bylo idiotyczne (dzieli ich wszystko. I nie zaczynaj tlumaczyc, ze nie porownywales, itp.). Moze po prostu otaczasz sie ludzmi, ktorzy nie potrafia Ci pewnych rzeczy powiedziec wprost. Zycze milej i owocnej pracy. Mam nadzieje, ze w obszarze kompletnie nie zwiazanym z ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzych Re: ten poziom kandydata powala 10.01.07, 22:37 Łał... Schopenhauer i jego "Erystyka" w czystym wydaniu... respect :big: Krzysztof PS. Nie biorę strony żadnej ze stron, podziwiam piękno dyskusji z czysto estetycznych powodów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.01.07, 21:40 Tu natomiast mamy do czynienia z próbą dyskredytacji rozmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:50 Na czym polegającą? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 co za moherowy debil ... 10.01.07, 22:50 czy ty bezmozgowcu potrafisz w watku o NBP i jego nowym prezesie pisac bzdury o Gatesie i peknieciu zylek ? A moze jakies argumenty zamiast bebalnia typowiego dla dopolizaczy Kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: co za moherowy debil ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:04 galaxy2099 napisał: > czy ty bezmozgowcu potrafisz w watku o NBP i jego nowym prezesie pisac bzdury o > > Gatesie i peknieciu zylek ? > A moze jakies argumenty zamiast bebalnia typowiego dla dopolizaczy Kaczorow. Prof.Balcerowiczowi gratuluję fanów !!! Przeczytajcie to ku przestrodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.01.07, 21:21 Biorąc pod uwagę kontekst i sposób sformułowania pytania, wyraźnie widać, że kierowała Tobą nagła chęć przeczytania sobie jakiejś pracy o informatyce, lecz sugestia, że Bill Gates nic nie napisał a osiągnął sukces, więc i Skrzypek się nada. Dalsza odpowiedź również jest próbą dyskredytacji - specjalnie podkreśliłeś, że jest "tylko" WSPÓŁautorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.01.07, 21:21 Miało być "nie kierowała". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:29 Sam jestem autorem kilkudziesięciu artykułów naukowych i WSPÓŁautorem jednego, sądzę, że wartościowego, więc nie napisałem tego z chęcią zdyskredytowania kogokolwiek. Chciałem tylko zasugerować, że ani tytuły naukowe (PRZYKŁADOWY tutaj William Gates zdaje się, oprócz honorowych, nie posiada żadnego) ani ilość publikacji, nie stanowią o sukcesie. I tyle. Nie idzie o żadnego tam Skrzypka, tylko o zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:32 A propos - w którym miejscu uzyłem słowa "tylko"? Bo cudzysłów, zdaje się, sugeruje cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.01.07, 21:35 W żadnym. Zapewne błędnie użyłem cudzysłowu. Chodziło mi o zinterpretowanie intencji Twojego podkreślenia liter WSPÓŁ, i tę interpretację objąłem cudzysłowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddl Re: ten poziom kandydata powala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:31 Bill Gates był bardzo dobrym programistą i napisał dużo oprogramowania na stworzone w latach 70-tych pierwsze mikrokomputery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj to słaby kandydat, naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:04 Mówię to bez emocji. Wykształcenie na to stanowisko śmieszne - mgr, MBA i jakieś podyplomowe. To jest manager. Może i wiele sie nauczy na tym stanowisku i cv sobie polepszy ale czemu naszym kosztem? Miejmy nadzieję że niczego nie spieprzy. Kaczory robią głupstwo, cóż poprostu coraz mniej przyzwoitych ludzi chjce mieć z nimi do czynienia. Spłacam kredyt. Duży. Wolę silną złotówkę i balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: den Re: ten poziom kandydata powala IP: 213.77.56.* 11.01.07, 01:28 Odpowiadasz na : Gość portalu: gość napisał(a): > Sam jestem autorem kilkudziesięciu artykułów naukowych i WSPÓŁautorem jednego, > sądzę, że wartościowego, więc nie napisałem tego z chęcią zdyskredytowania > kogokolwiek. Chciałem tylko zasugerować, że ani tytuły naukowe (PRZYKŁADOWY > tutaj William Gates zdaje się, oprócz honorowych, nie posiada żadnego) ani > ilość publikacji, nie stanowią o sukcesie. I tyle. Nie idzie o żadnego tam > Skrzypka, tylko o zasadę. Przepraszam, ze cie tak nazwe, ale PALANCIE - szef Banku Ferderalnego realizuje polityke, ktora jest niezalezna od obecnej sily politycznej (konserwatysci/demokraci). Na to stanowisko sa nominowani elitarni ekonomisci i atak na nich jest zlamaniem zasad demokracji USA. Zrozum debilu, ze tam rozumieja czym sa oszczednosci i szacunek dla pieniadza, a cala reszta to tylko teatr. U nas jest na odwrot teatr i miernoty chca siegnac do twojej kieszeni glebiej niz ci sie wydaje. Osobiscie jestem zaniepokojony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ten poziom kandydata powala IP: *.icpnet.pl 11.01.07, 06:12 Tylko jedna uwaga. Autorowi kilkudziesięciu artykułów naukowych wypadałoby używać słowa liczba przy rzeczownikach policzalnych (a do takich należy publikacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: ten poziom kandydata powala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:19 Oj, chyba to nie jest żaden błąd... proszę śledzić normy językoznawcze bardziej na bieżąco :-) Ale rozumiem, że chciał Pan "przywalić" za wszelką cenę, nawet cenę obnażenia własnej ignorancji. Takie rozróżnienie bowiem obowiązywało kiedyś, owszem - zapewne w latach Pana świetności intelektualnej. A tę mamy już, jak widać, za sobą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: ten "poziom" kandydata (faktycznie) powala!!! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 10.01.07, 22:42 Oczywiscie - WSZELKIE porownywanie Skrzypka z prezesami bankow rozwinietych krajow swiata wypada mizernie, wrecz zalosnie! P.S. I teraz (wreszcie) nie tylko PiSuarczyki ale i drobni oszusci z Samoobrony oraz faszysci z LPR-u beda mogli dobierac sie do banku centralnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: ten poziom kandydata powala 11.01.07, 02:57 Gates nie musi nic publikowac,bo sa niezbite dowody jego geniuszu: nie tylko jako tworcy licznych systemow oprogramowania . Mala roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży maciek Re: ten poziom kandydata powala IP: 195.245.213.* 10.01.07, 20:56 rozummiem że dla ciebie własciwą osobą byłby wynalazca karty kredytowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj ekonomista znający sie na finansach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:08 tobie maćku ideologia mózg przyćmiewa. fotyga też ci sie podoba? giertych jako minister edukacji? przypominam że wiceminister orzechowski jest zwolennikiem kreacjonizmu. wicepremier lepper jest jak wynika z relacji prasowych dziwkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:17 Ale was wszystkich boli że nie będzie nikogo z kręgu Balcerowicza.Ja wieżę że bez Balcerowicza Polska też będzie się rozwijać.Wcale szefem NBP nie musi być lizus z PO. Swoją drogą te wszystkie profesory mogły nie uciekać dla stanowisk do PO, to teraz nie przebierajcie nogami ze złosci, a jeszcze jak Was (prof) zlustrują to będzie heca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DetektywMonk To może rewolucja kulturalna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:24 Profesorów do wykopków, niech poczują, jaki los zgotowali Polakom, a na wysokie odpowiedzialne stanowiska mianować ludzi, którzy jednego mostu w Warszawie nie mogą postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: To może rewolucja kulturalna? 10.01.07, 23:30 Panowie, to już było. Na początku PRL też do władzy dochodzili ludzie na takiej zasadzie, jak teraz w PISie.Polska to jakośc przezyje. A co do Skrzypka to zdziwicie się jeszcze, jak kolorowe pisemka dobierą mu sie do sfery obyczajowej. Brak kompetencji nie jest jego jedyną słabą stroną. Może pracownicy NFOSiGW zechciliby się podzielić swoimi doświadczeniami ze wspólpracy z wiceprezesem Skrzypkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosz-ek Re: To może rewolucja kulturalna? IP: *.merinet.pl 11.01.07, 17:23 To brzmi ciekawie. Mozna prosic szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 10.01.07, 20:25 Najpierw naucz się ortografii, potem wysmarkaj nos, wyczyść buty, otrzep z kurzu ciuchy i zacznij pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAREK p to moze zostawic Balcerowicza...? IP: *.ipt.aol.com 10.01.07, 20:34 skoro Balcerowicz jest lepszy a Skrzypek to nie kandydatura polityczna, to po co go w ogole wyciagano z rekawa? bo co, bo Balcerowicz karku nie nagina i nie jest z nowego ukladu politycznego ktory to moglby ewentualnie placic weksle samoobrony z budzetu panstwa? WON Z KREATORAMI NOWYCH NUMERKOW RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: to moze zostawic Balcerowicza...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:42 waluty.onet.pl/1462500,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Białoruś 2 IP: 80.50.232.* 10.01.07, 20:55 tam też prezesem banku narodowego jest człowiek z wykształceniem budowlanym. Tak więc nominacja Skrzypka na prezesa NBP nie jest ewenementem na skalę światową. Ludzi niekompetentyn ale wiernych obsadza się na stanowiskach kluczowych, zazwyczaj w państwach o ustroju reżimowym, badź w bardzo młodych demokracjach a tak się składa że na demokracji to obena pseudo elita rządząca raczej się nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Białoruś 2 - coraz blizej! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 10.01.07, 22:51 To prawda "bocianie" - kwalifikacje wielu ludzi zasiadajacych obecnie w rzadzie, czy na innych "kluczowych" stanowiskach moga byc porownywane z podobnymi na Bialorusi. Odkad PiSuarczyki dobraly sie do wladzy zasada "mierny, bierny ale wierny" nabrala w Polsce nowego blasku i nowego znaczenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Niestety, tylko Felczerem mozna nazwac kandydata 10.01.07, 20:56 ktory legitymuje sie ukonczeniem kursow na wiejskiej uczelni w amerykanskim stanie Wisconsin, a na podstawowe fachowe pytania komisji kwalifikacyjnej nie potrafi udzielic odpowiedzi. Jego stwerdzenie, ze "nie jest to forum do takiej dykusji" jest nie tylko ublizaniem komisji, ale i obywatelom swego kraju. Moim zdaniem, nazwanie go felczerem wrecz postponuje przedstawicieli tego zawodu. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" IP: *.aster.pl 10.01.07, 20:56 Balcerowicz, Gronkiewicz też w swoim czasie byli "felczerami". A cóż to za osobistości??? Jakież zasługi??? Na wszystko pracujemy my - Polacy, cały naród, a te nazwiska czerpią z tego korzyści. A swoją drogą, to cóż te osoby mają do powiedzenia światu na zagranicznych "wykładach"? Nic, dosłownie nic. Uczą historii polskiego komunizmu? Komu to dzisiaj potrzebne? Nie rozumiem... Zważywszy, że większość Polaków żyje na skraju nędzy. Kto o nich dzisiaj zadba? Kto zadba, żeby w naszym kraju żyło się wszystkim lepiej? Rządzący mieli i mają to gdzieś. Najlepiej być posłem, samorządowcem. Mają kasę i nie skazili się pracą, ot co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" 10.01.07, 21:03 > Zważywszy, że większość Polaków żyje na skraju nędzy. Kto o nich dzisiaj zadba? a moze niech zadbaja o siebie sami, skoro 18 lat temu wybrali kapitalizm? Halo, 18 lat to wystarczajaco duzo czasu, zeby noworodek stal sie doroslym czlowiekiem, przespalas ten okres? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" 10.01.07, 21:08 Ale przeciez teraz polacy wybrali socjalizm w wersji wierzacych bliznikow K ... Zastanawiam sie kiedy ten narod zmadrzeje .... Gorszej miernoty niz Skrzypek bylo ciezko wybrac na prezesa NBP ..... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" 10.01.07, 21:14 > Gorszej miernoty niz Skrzypek bylo ciezko wybrac na prezesa NBP ..... a w zasadzie, moze to i bardzo dobrze. Widac na nic lepszego nie zaslugujemy. Im wiecej takich nominacji i niekompetentnych kolesi, tym moze szybciej ludzie zmadrzeja... Madrzy i tak sobie poradza, a matolki troche pocierpia, na wlasne zreszta zyczenie. Widac tak musi byc w tym kraju. Niech wiec rozwalaja radosnie wszystko, co sie jeszcze trzyma. Przynajmniej nastepcy beda mieli carte blanche na wyciecie pisuarowej koalicji do nogi, gdzie sie tylko da. Szkoda tylko, ze karuzela zacznie sie krecic na nowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 10.01.07, 21:52 a w zasadzie, moze to i bardzo dobrze. Widac na nic lepszego nie zaslugujemy. Im wiecej takich nominacji i niekompetentnych kolesi, tym moze szybciej ludzie zmadrzeja... Madrzy i tak sobie poradza, a matolki troche pocierpia, na wlasne zreszta zyczenie. Widac tak musi byc w tym kraju. Niech wiec rozwalaja radosnie wszystko, co sie jeszcze trzyma. Przynajmniej nastepcy beda mieli carte blanche na wyciecie pisuarowej koalicji do nogi, gdzie sie tylko da. Szkoda tylko, ze karuzela zacznie sie krecic na nowo... W zasadzie masz racje , tylko podczas tych straconych lat dla Polski - pod rzadami socjalistow z PIS , swiat a zwlaszcza nasi sasiedzi pojda do przodu , a polacy beda w dalszym ciagu przerabiali lekcje o wyzszosci kapitalizmu nad socjalizmem - po raz kolejny ... Zastanawiam sie czym tak strasznie zgrzeszyl ten narod by tak bardzo ukarac rzadami tych miernot nad miernotami , jakimi sa bracia Kaczynscy ... PS. Mam nadzieje ze kompletne fiasko tej ideologii jaka jest kaczyzm skutecznie wyleczy polakow z socjalistycznych mrzonek .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:15 Odpowiadasz na : Gość portalu: beata napisał(a): > Balcerowicz, Gronkiewicz też w swoim czasie byli "felczerami". A cóż to za > osobistości??? Jakież zasługi??? Na wszystko pracujemy my - Polacy, cały naród, > > a te nazwiska czerpią z tego korzyści. A swoją drogą, to cóż te osoby mają do > powiedzenia światu na zagranicznych "wykładach"? Nic, dosłownie nic. Uczą > historii polskiego komunizmu? Komu to dzisiaj potrzebne? Nie rozumiem... > Zważywszy, że większość Polaków żyje na skraju nędzy. Kto o nich dzisiaj zadba? > > Kto zadba, żeby w naszym kraju żyło się wszystkim lepiej? Rządzący mieli i mają > > to gdzieś. Najlepiej być posłem, samorządowcem. Mają kasę i nie skazili się > pracą, ot co!!! ***************** Polacy na skraju nedzy? Nie osmieszaj sie Beato!!!! Mysle ze nie masz pojecia o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem"? IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 10.01.07, 23:00 Zareczam ci "beato", ze w wiekszosci krajow zachodnich na wyklady (bez cudzyslowu) zaprasza sie ludzi, ktorzy faktycznie maja cos do powiedzenia (nie zas takich, o ktorych zlosliwie piszesz, ze "ucza historii polskiego komunizmu")! P.S. Twoj post dowodzi, iz kompletnie i calkowicie nie masz pojecia czym zajmuje, czy ma sie zajmowac bank centralny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem"? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 23:07 Odpowiadasz na : Gość portalu: Bajki z Kaczolandu napisał(a): > Zareczam ci "beato", ze w wiekszosci krajow > zachodnich na wyklady (bez cudzyslowu) > zaprasza sie ludzi, ktorzy faktycznie > maja cos do powiedzenia (nie zas takich, > o ktorych zlosliwie piszesz, ze "ucza > historii polskiego komunizmu")! > > P.S. Twoj post dowodzi, iz kompletnie > i calkowicie nie masz pojecia > czym zajmuje, czy ma sie > zajmowac bank centralny... ****************** Maja co chcieli, jakie spoleczenstwo takie rzady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: każdy kto cokolwiek zaczyna jest "felczerem" IP: 83.168.96.* 10.01.07, 23:32 hmmm, jakoś nie przypominam sobie żeby Balcerowicz czy Gronkiewicz-Waltz byli na początku felczerami... to były i są osoby z gruntownym wykształceniem ekonomicznym, specjaliści w swojej dziedzinie. poza tym są autorytetami za granicami Polski. szkoda tylko, że nasi politycy nie potrafią docenić wiedzy takich osób Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kaczory rekami "felczera" zgnoja zlotowke - setki 10.01.07, 21:11 tysiecy osob majacych kredyty we frankach szwajcarskich zbankrutuja jak raty pozyczki wzrosna im dwu - trzykrotnie. Apokalypsa nadchodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: kaczory rekami "felczera" zgnoja zlotowke - s 10.01.07, 21:15 > tysiecy osob majacych kredyty we frankach szwajcarskich zbankrutuja jak raty > pozyczki wzrosna im dwu - trzykrotnie. Apokalypsa nadchodzi!!! za to mieszkania gwaltownie stanieja. Moze w ten sposob PiS zapewni te 3mln pustych mieszkan, gotowych do zamieszkania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: kaczory rekami "felczera" zgnoja zlotowke - s IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:20 Odpowiadasz na : yeellow napisał: > > tysiecy osob majacych kredyty we frankach szwajcarskich zbankrutuja jak r > aty > > pozyczki wzrosna im dwu - trzykrotnie. Apokalypsa nadchodzi!!! > > za to mieszkania gwaltownie stanieja. Moze w ten sposob PiS zapewni te 3mln > pustych mieszkan, gotowych do zamieszkania? :) ******************** Tak, tak 3 miliony mieszkan, jak wyjada 3 miliony ludzi w swiat "za chlebem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch*j do IP: *.devs.futuro.pl 10.01.07, 21:22 NBP powrócił do Polski. Nareszcie PZPR ma ch*j do gadania. Polski bank w rekach Polaków. Huraaa. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* 10.01.07, 21:24 Polakow? Chyba nie wiesz kim byl Skrzypek na dachu. To chyba ten sam, piosenke tez nuci podobna i marzenia ma te same... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ard Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* IP: *.devs.futuro.pl 10.01.07, 21:27 yeellow napisał: > Polakow? Chyba nie wiesz kim byl Skrzypek na dachu. To chyba ten sam, piosenke > tez nuci podobna i marzenia ma te same... To Ty chyba niewiesz kto to jest balcerowicz. Apartczyk PZPR-u. przez wiele , wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:18 Odpowiadasz na : Gość portalu: ard napisał(a): > yeellow napisał: > > > Polakow? Chyba nie wiesz kim byl Skrzypek na dachu. To chyba ten sam, pio > senke > > tez nuci podobna i marzenia ma te same... > > To Ty chyba niewiesz kto to jest balcerowicz. Apartczyk PZPR-u. przez wiele , > wiele lat. ***************** No i co z tego ze byl? Znasz dawne czasy? Z pracy wywiazywal sie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddu Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:29 Nie to co Jasiński, Łopiński etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:31 Co zabraklo wam fachowcow? Krzyczeliscie przeciez "Balcerowicz musi odejsc" Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok mam dwa małe pytania, moze trzy 11.01.07, 00:22 a. kiedy Balcerowicz był aparatczykiem z pzpr? b. gdzie są dowody na to, że jest pochodzenia żydowskiego c. jak Balcerowicz zniszczył polską gospodarkę Czy ktos jest w stanie merytorycznie i na chłodno ustosunkowac sie do tych pytań? Prosiłbym bez żadnej socjotechniki albo linków do polonica.net - to mnie nudzi. Aby było jasnym. Mam swoje lata i pamiętam doskonale początek III RP, a i doskonale ostatnie 20 lat peerelii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: NBP powrócił do Polski. Narescie PZPR ma ch* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:51 Gość portalu: ard napisał(a): > NBP powrócił do Polski. Nareszcie PZPR ma ch*j do gadania. Polski bank w rekac > h > Polaków. Huraaa. A potem będzie: boso, ale w ostrogach! Albośmy to jacy tacy! Lepiej ze swoim stracić, niż z obcym zyskać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:37 Porównując życiorysy dotychczasowych prezesów należy uznać, że nie przekraczały one kwalifikacji obecnego kandydata - bronił Skrzypka Krzysztof Sikora z Samoobrony. Na krowach może się znasz ale od NBP to paszoł won ty kmiocie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Waltz nie byla ekonomistka kmiotku!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 10.01.07, 21:43 ...i szybciutko ja z NBP wypierdzielili do Londynu gdzie ponoc robilo nam niezly obciach swoja niekompetencja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosz-ek Re: Waltz nie byla ekonomistka kmiotku!!!!!!!!! IP: *.merinet.pl 11.01.07, 17:31 A wyróżnienia dla najlepszego szefa banku centralnego dostawała za piękny uśmiech .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.toya.net.pl 10.01.07, 22:04 Zastanawiam się jakim trzeba być matołem i jak poddać się propagandzie populistów żeby nie widzieć, że Balcerowicz (raczej mało sympatyczny facet) perfekcyjnie wywiązał się ze swoich obowiazków. On miał tylko dopilnować niskiej inflacji, stabilności naszej narodowej waluty i dopilnował. Nie miał robić nic więcej! W szczególności on nie miał pracować za rząd, samorządy i wszystkich Polaków. Siedział na tyłku, nie afiszował się tylko robił to, co do niego należało. Nie pozwalał rządzącym przed wyborami manipulować złotówką, żeby wydawało się naiwnym, że jest lepiej niż jest. Czy Skrzypek będzie też tak dobrze służył narodowi? Ja nie wiem. Mam nadzieję, że poczuje swoją siłe, niezależność i przeważy w nim poczucie odpowiedzialności. Beato, jeśli uważasz, że większość Polaków żyje na skraju nędzy, to chyba brakuje ci zmysłu obserwacji. Rozejrzyj się dalej niż twoje najbliższe otoczenie, a zmienisz zdanie. Życzę wszystkim mocnej złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:09 "schładzanie gospodarki" jest warte "mocnej złotówki"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x lepszy felczer nich znachor z PO IP: *.crowley.pl 10.01.07, 21:42 Za kogo ta banda POpaprancow sie uwaza przeciez Bielecki(KLD) proponowal kiedys Tusio(KLD) szefostwo Kanclarii Premiera bodajze a ta nimota nie wiedziala co to jest! ...nie ma to jak byc cale zycie opozycjonista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.adsl.alicedsl.de 10.01.07, 21:44 A ja chce Herr TUUKA najlepszego niemieckiego kandydata na PREZYDENTA RP,a ten drugi moze byc PAN RAKIETA-ten lysy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Wierny braciom felczer będzie operował NBP! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 10.01.07, 23:09 Niemiecki kandydat? Trzeba byc zwyklym smieciem (albo kims w rodzaju czolowego propagandzisty PiSuarczykow Kurskiego) by tak pisac, jak ty "janie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.pronet.lublin.pl 10.01.07, 21:48 Moim skromnym zdaniem polscy ekonomiści dostali w pysk! Choć sam jestem inżynierem, nie chcę by inżynierowie budownictwa zajmowali się moim portfelem. Równie dobrym pomysłem jest powierzenie im funkcji ordynatora oddziału neurologii, dyrektora artystycznego Filharmonii Narodowej i paru innych. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 10.01.07, 22:27 cicho, nie podpowiadaj. Skrzypek w zasadzie nadawalby sie na dyr. filharmonii, przynajmniej nazwisko pasuje. Ale nie obawiajmy sie, walka z ukladem predzej, czy pozniej skonczy sie wymiana dyrektorow filharmonii (jak tylko pisuary odkryja, ze jest cos takiego...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny_minister Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.icpnet.pl 10.01.07, 21:52 ...- Klub LPR żegna kadencję Balcerowicza z niekłamaną ulgą - zaczął swoje wystąpienie Szymon Pawłowski z klubu LPR. - To kadencja niewykorzystanych możliwości - Kontynuował poseł zarzucając Balcerowiczowi odpowiedzialność za bezrobocie a także fakt, że polska złotówka jest zbyt silna, co jest niekorzystne dla eksportu... no to ja współczuję wszystkim Polakom którzy mają kredyt w obcych walutach:)) państwo z lpr zaaplikuje wam delikatne podwyżki rat kredytów:)) ale spokojna głowa zawsze możecie płodzić jedno dziecko miesięcznie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Pamietam jak kasa banku dysponowala bufetowa. IP: *.hsd1.ma.comcast.net 10.01.07, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Pamietam jak kasa banku dysponowala bufetowa. IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 10.01.07, 22:12 Jurek!! Tej miernocie Skrzypkowi jest baaardzo daleko do bufetowej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Moze bys porownal kwalifikacje obojga zanim IP: *.hsd1.ma.comcast.net 10.01.07, 23:38 sformulujesz tak jednoznaczna opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Moze bys porownal kwalifikacje obojga zanim 10.01.07, 23:50 Gość portalu: Jurek napisał(a): > sformulujesz tak jednoznaczna opinie? Czlowieku slepy jestes !!!! Nie widziales wczoraj TOTALNEJ kompromoitacji tego osobnika!! Nie potrafiacego przczytac z kartecki nazwiska ???? Macie takiego prezesa na na jakiego zaslugujecie - jaki i premiera i prezydenta - miernoty..... Moze w koncu jak ta polska ciemnota dostanie w d... , to zrozumie ze socjalizm nawet ten w wersji wierzacej blizniakow nadaje sie TYLKO NA SMIETNIK HISTORII !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Uprawiasz agitacje bez konkretow IP: *.hsd1.ma.comcast.net 10.01.07, 23:58 Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Uprawiasz agitacje bez konkretow 11.01.07, 00:09 Dzieki Bogu od 20 lat nie mieszkam w Polsce !!!! Macie taki rzad na jaki zaslugujecie!! A propagande i socjalistyczna agitacje uprawia PIS !! Zastanawiam sie za co Bog tak pokaral Polske i polakow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorland Atakuje Re:Moze bys porownal? Tu nie ma nic do porownania! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 11.01.07, 02:42 Ja jestem gotow sformulowac tak jednoznaczna opinie. Powiem wiecej - baaardzo trudno bylo o gorszego nizli pan S. kandydata! Jedyny pozytyw - mozna stwierdzic, ze bracia Kaczynscy cenia sobie wiernosc i potrafia sie za owa wiernosc odwdzieczac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck-the-duck Ciekawe, że powala Cię tytuł, a nie arogancja IV IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.07, 22:29 RP i ignorancja jej poputczyków, takich jak Skrzypek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Ciekawe, że powala Cię tytuł, a nie arogancja IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:47 Jak wynika z tego, otrzymacie to co sami wybraliscie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842158.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842153.html a tu nic dodac nic ujac - ubustwo polityczne jak i moralne. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842157.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zol Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.07, 22:46 jak mozna pomylic felczera z cyrulikiem - to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Krytycy Skrzypka mieli 0 argumentow 10.01.07, 22:47 Sejmowi krytycy Skrzypka z PO i SLD przedstawili 0 konkretnych argumentow. Widac jak na dloni ze krytykowali go bo byl wystawiony przez Prezydenta a dla nich to juz jest wystarczajacy powod do krytyki. Czy krytycy S. Skrzypka maja wyzsza wiedze, kwalifikacje a moze doswiadczenie w bankowosci niz on? Nie. Czy mieli jakies dowody by krytycznie ocenic jego dotychczasowe osiagniecia? Nic takiego nie podniesli. Po prostu pokazali ze ich krytyka byla wylacznie partyjniacka a nie merytoryczna. Takie dwa polityczne zera. "00". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Krytycy Skrzypka mieli 0 argumentow IP: *.59-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.01.07, 22:50 mam nadzieje, ze masz kredyt na mieszkanie, najlepiej w twardej walucie. Chetnie odkupie je od Ciebie za jakis czas za polowe wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re:Krytycy S. mieli wystarczajaco duzo argumentow! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 10.01.07, 23:19 Nie wiem, czy faktycznie jestes psie, "psem na lewizne" bo zwykle bronisz i popierasz kato-socjalistow (bo to okreslenie najlepiej oddaje program i charakter PiSuarczykow) ale... sadze, ze w Polsce w tej chwili mieszka, zyje i pracuje przynajmniej KILKUDZIESIECIU ekonomistow majacych kwalifikacje o niebo wyzsze od skrzypkowych. I przynajmniej dwudziestu kilku nie majacych zadnych, nawet najmniejszych powiazan z PO, SLD, czy tez PSL! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pies, jak zwykle wyskoczył na lewizne 11.01.07, 00:28 i guzik słyszał z dyskusji. Pan basetlista nie był łaskaw udzielic jednej sensownej odpowiedzi na merytoryczne pytania, zasłaniając sie kiepskością gremium. To dobra metoda, maszynka do głosowania wybrała go, ponieważ bedzie deser dla koalicjantów. A po czynach go poznacie. Jezeli bedzie OK - lepiej dla Polski, a jemu chwała. Jezeli natomiast bedzie kierowcą BMW - to trzeba bedzie zaczynać od początku.......... A i tak trzeba będzie wszystko naprawic po zafajdanej kaczej farmie. Miała być nowa moralność. I jest, że łojoj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.centertel.pl 10.01.07, 22:48 zdumiewajace jest jakie bzdury wygadywali dzis w debacie przed wyborem poslowie..nie potrafie tego zniesc..ze za moja miedzy innymi kase ci idioci moga w sejmie wygadywac kazda bzdure..juz przeszedl samego siebie przedstawiciel LPR..sprzecznosc za sprzecznoscia..koles nie ma pojecia o ekonomii a wypowiada sie jak ekspert..to zenujace..kazdy z nich jest tak pyszny ze nie majac zadnej wiedzy ekonomicznej wydaje im sie ze pozjadali wszytskie rozumy..paranjo za nasza kase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! time to go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.pools.arcor-ip.net 10.01.07, 22:51 Macie to co chcieliscie, co swiadomie wybieraliscie w wolnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Miedzy zlodziejami a debilami jest trudny wybor. 10.01.07, 22:55 Bulllbbbaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Reakcja rynku jest blyskawiczna... IP: *.server.ntli.net 10.01.07, 23:30 zlotowka leci na leb! Pewnie przed koncem tygodnia bedziecie placic 6.3 zl za funta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia To mi się podoba."reakcja rynku" IP: *.bredband.comhem.se 11.01.07, 00:05 Tzw. "rynek" nigdy nie reagował w Polsce jak prawdziwy RYNEK. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Chcesz powiedzieć"reakcja ZŁOdziei"? 11.01.07, 00:08 którzy stwierdzili,że być może dłużej nie da się okradać Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzas Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 23:59 nie orazajcie felczerow, oni znaja sie na tym co robia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyebac glupka skrzypek to idiota polglowek i tepy kmiot IP: *.hsd1.or.comcast.net 11.01.07, 00:02 czy skrzypek to idiota buc i tepy kmiot? gdzie jest jego zyciorys? gdzie debata z jego odpowiedziami? gdzie informacje o tym prymitywnym wale ? zabic kaczynskich, to male hitlerki, przerobic to scierwo na popiol! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: skrzypek to idiota polglowek i tepy kmiot 11.01.07, 00:11 Juz niedlugo polacy z rozrzewnieniem beda wspominac Balcerowicza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sPOstrzegawczy Re: Debata: Felczer będzie operował NBP IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 11.01.07, 00:19 Jezeli BUFETOWA z nadania PO-SLD moze rzadzic W-wa, to tym bardziej "felczer" moze operowac NBP tak, by bank ten zaczal dbac o interesy Polski a nie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 11.01.07, 03:15 Gość portalu: sPOstrzegawczy napisał(a): Jezeli BUFETOWA z nadania PO-SLD moze rzadzic W-wa, to tym bardziej "felczer" moze operowac NBP tak, by bank ten zaczal dbac o interesy Polski a nie innych. Masz jakies INNE argumenty poza BUFETOWA spostrzegawczy CIECIU? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Debata: Felczer będzie operował NBP 11.01.07, 00:30 Wszakże wielu expertów woli solidnego Felczera od konowała - specjalisty z dziedziny marksizmu-leninizmu. Ja bym wolał kogoś za szkoły Miltona Friedmanna, niestety TEORIA SPISKOWA DZIEJÓW skazuje nas stale na sukcesorów Keynesa, którzy wmawiają nam, że nimi nie są. Dlatego głoszą, że podatki ciągle spadają, gdy tymczasem podatki ciągle rosną. Albowiem najradośniejsza dla nich rzecz, jaka przydarza się keynisistom, to wydawanie cudzych pieniędzy na cudze potrzeby. A czesto i na całkiem własne... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 11.01.07, 03:22 gm114 napisał: Wszakże wielu expertów woli solidnego Felczera od konowała - specjalisty z dziedziny marksizmu-leninizmu. Ja bym wolał kogoś za szkoły Miltona Friedmanna, niestety TEORIA SPISKOWA DZIEJÓW skazuje nas stale na sukcesorów Keynesa, którzy wmawiają nam, że nimi nie są. Dlatego głoszą, że podatki ciągle spadają, gdy tymczasem podatki ciągle rosną. Albowiem najradośniejsza dla nich rzecz, jaka przydarza się keynisistom, to wydawanie cudzych pieniędzy na cudze potrzeby. A czesto i na całkiem własne... W jedny cie rozumiem - ja tez nie lubie placic wysokich podatkow. Ale zanim zaczniesz piep.... glupoty to najpierw przeczytaj Friedmana i Keynesa!!! A potem ze swoimi uwagami zwroc sie we wlasciwa strone - do RZADU (a nie Banku Centralnego). Co zrozumiesz po lekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 11.01.07, 03:34 Gdyby 2 lata temu ktos spytal mnie o najlepszy kabaret w Polsce odpowiedzialbym: Radio "Maryja". Rok temu stracilem poczucie humoru i zaczalem podejrzewac, ze Polacy to narod glupcow. Od wczoraj jestem pewien, ze czesc populacji to samobojcy. Proponuje zamiast IVRP Lemingia. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Debata: Felczer będzie operował NBP 12.01.07, 03:46 Pan się leczy w Tworkach? Trudno coś zrozumieć z tego bełkotu... Odpowiedz Link Zgłoś