Dodaj do ulubionych

PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - kom...

IP: *.chello.pl 15.01.07, 22:25
Oczywiście jak rząd walczy o interesy polskich rolników to jest be, gdyby nie
walczył to też byłby be.
Propagandzista gazetki nie zauważa że oprócz niezarobionych dolarów chodzi w
tym wszystkim o coś więcej - o równe traktowanie państw UE.
Obserwuj wątek
    • etrade PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - kom.. 15.01.07, 22:41
      Denny artykuł. Jeśli dziennikarz nie ma nic do powiedzenia, to niech nie pisze
      głupot.

• Gość: Czytelnik z Manchy głupota! IP: 80.51.47.* 16.01.07, 00:33
        jak autor taki głupi, to po cholere czytacie? Jeszcze komentujecie, statystyki podbijacie... A potem krzyk że GW się tak dobrze sprzedaje, a forum GW to najbardziej znane miejsce w polskiej sieci do gadania o polityce... Może są jakieś lepsze miejsca, ale to tu jest najwięcej swobody i gorących opinii. To dzięki Wam GW się rozwija :)
        A wy ciągle z GW walczycie...
    • lestek35 PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - kom.. 15.01.07, 22:46
      Oczywiście, powinien nawet poprośić ruskich o dodatkowe cła na inne towary...
      Ot, myślenie kretyna. Za grosz ekonomii i perpektywy ekonomicznej. A o interesie
      narodowym autor cokolwiek wie? Najpierw embargo na mięso i rośliny, póżniej na
      maszyny, a potem na cokolwiek przyjdzie im ochota. No, ale trzeba przywalić PiS
      za wszelką cenę; nawet gdy inne kraje zaczynają potwierdzać, że to nie nasza
      wina z tym embargiem, a wszystko ma podtekst polityczny. Jakby PiS nic nie
      robiło; żle, jak coś robi; jeszcze gorzej...
      • Gość: :)))) Re: PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - k IP: *.acn.waw.pl 15.01.07, 23:09
        lestek35 napisał:

> Oczywiście, powinien nawet poprośić ruskich o dodatkowe cła na inne towary...
        > Ot, myślenie kretyna. Za grosz ekonomii i perpektywy ekonomicznej. A o interesi
        > e
        > narodowym autor cokolwiek wie?

A czy Kartoflescu wraz z odbitką o interesie Polski wiedzą cokolwiek? Może jeszcze jedno rondo w
        Warszawie nazwać na cześć wrogów Rosji? Obsikać Putinowi nogawki i napluć na ich flagę? A potem
        umierać ze zdziwienia, że Rosja zamienia durnowate zniewagi na faktyczne nieprzyjemności? My tych
        możliwości nie mamy. Możemy tylko stracić. Dla Rosji Polska jest niczym i oni mogą sobie pogrywać.
        Dla nas to realne straty i kłopoty. Za te problemy podziękujcie głupim władcom, dla których durne
        symbole są ważniejsze niż interes naszego kraju. Kartoflescu w dwu kurduplowatych osobach jest tego
        najjaskrawszym dowodem.
        • lestek35 Re: PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - k 15.01.07, 23:58
          gosciu :)))); Chociaż jestem zagorzałym wrogiem komuchów i wszelkiego lewacta
          oraz eurooszołomów, ślepych euroentuzjastów wszelkiej maści, broniłbym KAŻDGO
          rządu, niezależnie kogoby reprezentował o ile by bronił interesów mojej
          ojczyzny. Jak ktoś tu na forum wspomniał, też reprezentuję postawę, że rząd
          powinien pełnić w gospodarce rolę "stróża nocnego" a nie "nadzorcy". Lecz
          uważam, iż w tym wypadku sytuacja wymaga radykalnych posłunięć. Tu każda partia
          widząca interes kraju nie tylko swój powinna PiS popierać.
          • maruda.r Re: PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - k 16.01.07, 00:57
            lestek35 napisał:

> gosciu :)))); Chociaż jestem zagorzałym wrogiem komuchów i wszelkiego lewacta
            > oraz eurooszołomów, ślepych euroentuzjastów wszelkiej maści, broniłbym KAŻDGO
            > rządu, niezależnie kogoby reprezentował o ile by bronił interesów mojej
            > ojczyzny.

Tyle, że PiS nie broni interesów ojczyzny, a rozdają ją za darmo.

• lestek35 PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - kom.. 15.01.07, 22:51
      Skąd tacy półgłówkowaci autorzy artykułów się biorą!!!!? GW spada coraz bardziej
      na psy...
      • Gość: WK Re: PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - k IP: 212.106.177.* 15.01.07, 22:56
        Panowie, mocher z głów...
    • eva15 Wolta i piruety GW 15.01.07, 23:00
      "Ale czy z tego powodu warto było wywoływać skandal i wzburzenie naszych
      partnerów w UE, wyciągając najcięższą artylerię, czyli weto?"

Oczy przecieram... Co??? Jaki skandal i wzburzenie. Przecież to właśnie GEW
      wypisywała, że EU Polskę POPIERA, rozumie i cieszy się z jej niezłomnej postawy
      wobec Rosji.

"(...) PGNiG będzie rozmawiać o przyszłości gazociągu jamalskiego. I jeśli
      teraz Rosja zażąda od nas oddania sobie kontroli nad tą rurą, to mamy nikłe
      szanse na wsparcie UE. Cała para polskich protestów poszła już w gwizdek sporu
      o mięso (...)"

przecież to GW wypisywała, że to bardzo ważna dla PL sprawa i każdy prawdziwy
      Polak - patriota powinien to weto poprzeć. Jakoś nikt się w tym tonie, co teraz
      nie zająknął.

Niesamowity zupełnie festiwal hipokryzji.
      • czlowiek_ksiazka Re: Wolta i piruety GW 15.01.07, 23:41
        Też przez chwilę przecierałem oczy ze zdumienia i gapiłem się jak sroka na ser
        na nazwisko eksperta red. Kulbika. Co to wcześniej gromił truchlejących i
        obiecywał - wręcz - profity po zwycięskiej bitwie o Dobro i Prawdę!

To JEST schizofrenia poznawcza. Zmiana, odwrócenie frontu o 180 stopni.

"zamiast kiełbas sprzedajemy tam więcej żywca."
        -
        • czlowiek_ksiazka Re: Wolta i piruety GW 15.01.07, 23:47

sroka w ser - tak się mówi. Nie mam czasu, robię inne rzeczy, to i błędy od
          razu się pojawiają.
          Eva, czekaj - już ci wysyłam list.
      • czlowiek_ksiazka Ludzie listy piszą, inni - czytają... 15.01.07, 23:55
        Cos im na sercu leży. Podzielic sie chca z innymi tym czyms.
        Porozmawiać.
    • Gość: Krociech Mam w dłupie IP: *.sm-rozstaje.pl 15.01.07, 23:06
      interesy polskich rolników!!!
      Tak samo jak oni mają moje.
      Państwo nie jest od tego, żeby dbać o czyjekolwiek interesy, tylko od tego, żeby sądzić i więzić przestępców, budować autostrady i bronić przed agresją militarną. Z resztą sobie poradzę, dziękuję bardzo za pomoc.
    • Gość: elka1021 PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - kom.. IP: *.teledisnet.be 16.01.07, 09:26
      jeszcze nieudaczniki z PiS beda pisac ze to "zamach stanu na rzad"-pytam - jaki
      rzad???marionetkowy??
      • Gość: jan_dreptak Re: PiS walczy o pietruszkę, a traci miliardy - k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:12
        mam jedno pytanie do pissów, w ilu eurpopejskich stolicach była nasza najlepsza
        w świecie minister Fotyga żeby wytłumaczyć o co chodzi z tym vetem ?????
    • olias nic pan nie rozumie panie Kublik 19.01.07, 18:42
      PL nalezy do UE. Wszyscy członkowie UE są równoprawni, mają te same prawa i
      obowiazki. Zgoda władz Uni na wymierzanie jakichkolwiek kuksańców przez Rosję
      jest tworzeniem obywateli uni drugiego gatunkui. Polska słusznie żąda od władz
      Uni tego co ma prawo żadać. "Przypadkowo" chodzi o Rosję. Bo "przypadkowo"
      Rosja dąży do zbudowania gorszej - wschodniej części UE.
      Rozumiesz pan, panie jak ci tam ...
      • katrina_bush Polityczna poprawność "po polsku" w całej krasie ! 19.01.07, 20:12
        > PL nalezy do UE. Wszyscy członkowie UE są równoprawni, mają te same prawa i
        > obowiazki. Zgoda władz Uni na wymierzanie jakichkolwiek kuksańców przez Rosję
        > jest tworzeniem obywateli uni drugiego gatunkui. Polska słusznie żąda od władz
        > Uni tego co ma prawo żadać.

Oto proszę:
        Polityczna poprawność "po polsku" w całej krasie !!!

PiS domaga się politycznej poprawności na każdym kroku !

A z drugiej strony szydzi sobie z politycznie poprawnej Europy.

To jak z kimś takim rozmawiać ?

A potem pretensje, że takie zachowanie budzi w Europie wyłącznie niechęć i chłodny dystans.

Nie wspominając już o PiSowskiej anty-europejskiej koalicji, która nieustannie łamie prawo Europejskiej
        Wspólnoty !

A obłuda, chamstwo i warcholstwo PiSu jest jak najbardziej na rękę Rosji.

z cyklu: "Zobaczcie kogo sobie przyjeliście !"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka