Dodaj do ulubionych

Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny?

IP: 212.106.128.* 16.02.07, 12:29
Szwedzi- tak trzymać! Chyba kaczki powinny zostać wojującymi ekologami...
Obserwuj wątek
    • gekon1979 brawo Szwecja! :) swoja droga szwedzi chyba 16.02.07, 12:33
      kacapom nie daruja, tego jak kacapski ambasador zaczal nazywac ich idiotami w ich wlasnym kraju :) oj kacapy przesraliscie z tym gazociagiem ;) taka prawda
      • Gość: greg 55 heja Sverige !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:51
        Szwecja to fenomen w Europie - malo liczny narod ( 8,5 mln), ale poukladany i
        ogolnie rzecz biorac elementarnie uczciwy. Sprobuj wreczyc lapowke policjantowi
        w Szwecji! A osiagniecia techniczne i komercyjne - prosze bardzo - ABB ,
        Tetra Pack, Volvo, Saab ( to rowniez silniki samolotowe) , Husqvarna, IKEA - to
        swiatowe giganty. Poza tym pozazdroscic Szwedom nalezy madrosci ich politykow.
        • Gość: kier Re: heja Sverige !! IP: *.acn.waw.pl 16.02.07, 14:43
          A mimo wzystko ruscy znalezli sposob na zlamanie poprzedniego premiera ktory
          wyrazil zgode na okrozenie Szwecji nitka gazowa przy okazji zaplesc siec
          pjeczyn kamer i czujnikow.
          Oprocz rury sledzic beda one kazdy ruch w akwenie wod terytorialnych Szwecji.
          Bohaterstwo szweckie kiedy powiedza nie.
          Budowa rury z Rosji do UE omijajac kraje niepewne. to jest najkrotrzy odcinek
          zpod Petesburga przez Lotwe, Litwe, Kalingrad, Elblag do rury Jamal.
          Zapewne dziesieciokrotnie taniej.
          Jak niemiaszki wytlumacza ze niby te panstwa to nie UE, czy sa w Unii panstwa
          niepewne.
          Zaklamanie do potegi.
          Masz kase, jestes bogaty to jestes wstanie przekonac ludzi ze jako chlop jestes
          baba i ze morze to ziemia, a niemiaszek to cacy bo polaczek to be.
          Jak widac Germancy potrafia sie porozumiec i znalesc wspolny cel z Sovietami.
          Tak bylo za Hitlera i Stalina, za Kola i Brezniewa, za Merkel i Putina.
      • Gość: Alex Gekonie, witaj, najdrozszy! IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:12
        Bardzo sie ciesze, ze sie juz pojawiles i, jak zwykle, zaszczyciles nas swoimi
        cennymi uwagami i komentarzami. Na uwage zasluguje Twoja jakze trafna analiza
        relacji szwedzko-rosyjskich. Z utesknieniem czekam na Twoje dalsze wypowiedzi.
        • Gość: ja Re: Gekonie, witaj, najdrozszy! IP: 80.240.162.* 16.02.07, 13:15
          :)
        • gekon1979 Re: Gekonie, witaj, najdrozszy! 16.02.07, 13:19
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57435018&a=57453176
          • gekon1979 i jeszcze tutaj poszukaj 16.02.07, 13:21
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57435038&a=57451762
            milej lektury gamoniu
            • Gość: Alex Dziekuje Gekonie. IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:29
              Dziekuje Gekonie za dodatkowa informacje. Gekonie, taki geniusz jak ty nie
              powinien pozostawac w ukryciu. Moze opowiesz cos o sobie, a moze zechcesz sie
              spotkac, aby mi prosto w oczy powiedziec, ze jestem gamoniem (dziekuje
              oczywiscie za konstruktywna krytyke). Jestes z Warszawy??? Skad wogole
              jestes???
              • gekon1979 Re: Dziekuje Gekonie. 16.02.07, 13:35
                no juz dobrze, dobrze!! idz juz, bo mi klejnot w pierscieniu zaslinisz!
                • Gość: Alex Gekonie... IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:38
                  Z kazdym dniem nabieram wiekszego szacunku dla twojego intelektu...Taka perla
                  jak ty naprawde sie marnuje...Powinienes pomyslec o tym, aby wyjsc z ukrycia i
                  podzielic sie swoim geniuszem z szersza masa twoich wielbicieli. Niniejszym
                  postuluje utworzenie FANCLUBU GEKONA.
                  • gekon1979 Re: Gekonie... 16.02.07, 13:41
                    masy?? hahaha masy nie sa godne
              • gekon1979 Re: Dziekuje Gekonie. 16.02.07, 13:40
                gamoniem (dziekuje
                > oczywiscie za konstruktywna krytyke).

to nie byla krytyka tylko komplement ;/
                • Gość: Alex Gekon jest szczodry... IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:45
                  I madry. Zaden test nie jest w stanie sprawdzic poziomu jego IQ. Niektorzy
                  badacze Gekona twierdza, ze to dlatego, ze Gekon IQ nie posiada (i wten sposob
                  jest pierwszym kregowcem wogole pozbawionym intelektu), ale ja wiem, ze to
                  dlatego, ze Gekon jest jednostka wybitna.
                  • gekon1979 Re: Gekon jest szczodry... 16.02.07, 13:47
                    nie powinienes sie teraz zajmowac budowa mojego fanclubu??
                    do mojego IQ to ci daleko ;)
                    • Gość: Alex IQ Gekona IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:52
                      Oczywiscie, najdrozszy Gekonie, ze do twojego IQ jest mi daleko. Niektorzy
                      osmieliliby sie twierdzic, ze jest mi daleko, gdyz IQ wogole nie posiadasz, ale
                      ja wiem, ze jest mi daleko, gdyz twoj IQ jest przeogromny. Swiadczy o tym
                      jakosc twoich wypowiedzi, ich blyskotliwosc, twoj polot i oglada i trafnosc
                      twoich komentarzy.
                      • gekon1979 Re: IQ Gekona 16.02.07, 13:54
                        chcialem spytac jak sie czujesz w roli czlonka zalozyciela mego fanclubu??
                        reszta rozumiem bedzie zwyklymi czlonkami
                        • Gość: Alex Re: IQ Gekona IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 14:05
                          Czuje sie wspaniale, najdrozszy Gekonie!!!
      • Gość: kier Re: brawo Szwecja! :) swoja droga szwedzi chyba IP: *.acn.waw.pl 16.02.07, 14:46
        A mimo wzystko ruscy znalezli sposob na zlamanie poprzedniego premiera ktory
        wyrazil zgode na okrozenie Szwecji nitka gazowa przy okazji zaplesc siec
        pjeczyn kamer i czujnikow.
        Oprocz rury sledzic beda one kazdy ruch w akwenie wod terytorialnych Szwecji.
        Bohaterstwo szweckie kiedy powiedza nie.
        Budowa rury z Rosji do UE omijajac kraje niepewne. to jest najkrotrzy odcinek
        zpod Petesburga przez Lotwe, Litwe, Kalingrad, Elblag do rury Jamal.
        Zapewne dziesieciokrotnie taniej.
        Jak niemiaszki wytlumacza ze niby te panstwa to nie UE, czy sa w Unii panstwa
        niepewne.
        Zaklamanie do potegi.
        Masz kase, jestes bogaty to jestes wstanie przekonac ludzi ze jako chlop jestes
        baba i ze morze to ziemia, a niemiaszek to cacy bo polaczek to be.
        Jak widac Germancy potrafia sie porozumiec i znalesc wspolny cel z Sovietami.
        Tak bylo za Hitlera i Stalina, za Kola i Brezniewa, za Merkel i Putina.
    • Gość: Alex Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:01
      Coz...Tak bedzie...
      • zigzaur Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... 16.02.07, 13:39
        Masz zapewne na myśli karawanę rozszerzania NATO?

Po putinowskich rozróbach w sprawie "gazociągu" rozszerzenie NATO o Szwecję i
        Finlandię jest rzeczą oczywistą.

Polska nie kupiła Gripenów między innymi właśnie dlatego, że Szwecja nie jest w
        NATO i amerykańskie F-16 były jedyną poważną ofertą.
        • Gość: Alex Re: Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:47
          Polska nie kupila Grippenow dlatego, ze Wielki Brat zza Oceanu tak chcial, a
          nie dlatego, ze Szwecja nie jest czlonkiem NATO.

Witak w fanklubie Gekona - czlowiekna na miare swoich czasow.
          • Gość: Jonek Re: Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 13:51
            Ale fajnie. Uśmiałem się do łez. Wój Sam zabronił nam kupic szwedzkich samolotów
            więc kupilismy amerykańskie. Usmiałem się, że az z krzesła spadłem.
            • Gość: Alex Re: Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... IP: *.europe.hp.net 16.02.07, 13:54
              Ale co cie rozbawilo? To, ze tak bylo (o ile pamiec mnie nie zawodzi, to USA
              naciskaly bardzo mocno), czy tez to, ze wedlug ciebie tak nie bylo???
          • zigzaur Re: Psy szczekaja, a karawana idzie naprzod... 16.02.07, 15:01
            Gdyby alternatywne wobec F-16 oferty (Mirage, Gripen) były silniejsze, polska
            pozycja negocjacyjna przy zakupie F-16 byłaby lepsza.

Niestety, z powodu oczywistych słabości ofert Mirage (Francja, kraj mało
            wiarygodny) i Gripena (Szwecja poza NATO) musieliśmy przyjąć ofertę F-16 i
            Amerykanie o tym wiedzieli. Stąd być może niezbyt korzystne dla polskiej strony
            warunki.
            • Gość: Zyniker UWAGAA!!!! IP: *.ipt.aol.com 16.02.07, 15:51
              Niestety nikt tu niema racji. F-16, latadelko jak to celnie nazwal jeden z
              autorow NIE, zostal kupiony bo tak trzeba bylo, stara konstrukcja z lat 70`
              ubieglego wieku, przyklepany przez korupcyjne rzady RP i tak z trudem spelnia
              wymagania nowoczesnosci. Gripen produkowany przez firme Saab przy wpoludziale
              brytyjczykow (konsorcjum Saab-BAe Gripen AB), zostal zakupiony przez Czechy-
              czlonek NATO,na marginesie takze Wegry-NATO maja zamiar go nabyc. Oj chlopcy do
              szkoly z wami, a nie na portalu brzeczec o czym o czym nie macie zilonego
              pojecia!!
    • Gość: adula Re: Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny? IP: *.cable.ubr07.newm.blueyonder.co.uk 16.02.07, 13:09
      Za latwo oddaja Rospude, staja sie ekologami jedynie kiedy im to na reke
      • Gość: jaja Re: Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny? IP: 80.240.162.* 16.02.07, 13:21
        dokladnie, Choc sam nie jestem pewien co do negatywnych skutkow tej szosy na bagnach, ale skoro juz jest objeta ochrono - Natura 2000, to powinni byc za ochrona. Wyrobili by jakas pozytywna opinie o sobie na swiecie... przynajmniej pod tym wzgledem, a droga trudno, zostala by zbudowana kilka lat pozniej, paredziesiat istnien ludzkich dalej (bo gdy tyle tirow jezdzi przez Augustow, to ludzie jak muchy tam padaja pod kolami i od spalin zdychaja). Ale skoro tyle mogli czekac...
    • zigzaur kaPUT INtieries ? 16.02.07, 13:33
      Chyba jednak tak.
    • Gość: Jonek I o to chodzi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 13:37
      Nie będzie rusek pluł nam w ... Bałtyk.
    • Gość: aga To tylko takie gadanie Szwedów... Typowe. IP: 62.233.250.* 16.02.07, 13:44
      Założę się, że wyrażą zgodę na obecny przebieg gazociągu. A dlaczego tak
      twierdzę? Bo znam Szwedów. Mistrzowie tworzenia wrażeń, ale tylko na krótki
      czas, więc lada chwila dowiemy sie, że wszystko zaakceptowali.
      • Gość: Accept Re: To tylko takie gadanie Szwedów... Typowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:54
        Dokładnie. Aga ma rację. Tylko naiwni mogą uwierzyć, że rzeczywiście Szwedzi
        zaprotestują i coś z tego wyjdzie. Poza tym - budowa gazociągu już się
        rozpoczęła. Dla Niemiec - to ważna inwestycja.
        • Gość: czaro Re: To tylko takie gadanie Szwedów... Typowe. IP: *.plock.msk.pl 16.02.07, 14:21
          Może jednak Szwecja myśli perspektywicznie i sama lub z Norwegią w przyszłości
          będzie chciała dostarczać gaz do tej części Europy, więc po co jej konkurencja w
          postaci rosyjskiego gazociągu ?
    • Gość: noname Zgodza sie , zgodza IP: 138.227.189.* 16.02.07, 14:29
      to tylko gra pod publike. Rosyjski ambasador wyzwal Szwedow od idiotow ( z
      powodu ich opieszalosci ) i stad te ochy i achy. Ale jak wiadomo, Szwedom kasa
      nie smierdzi wiec.... Szef szwedzkiego MSZ Bildt robi co moze, by oficjalna
      zgoda zostala ogloszona. Sam ma ( czy tez mial ) udzialy w jednej ze spolek
      zamieszanych w ten projekt, tak wiec bedzie sie dalej staral... No, i przeciez
      Rosji i Niemcom nie mowi sie nie, przepraszam -nej!!
    • tarura Ws. rury potrzebne badania dna 16.02.07, 15:19
      badania DNA często niezbędne w sprawie rury
    • Gość: Kakonek Re: Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny? IP: *.dsl.bell.ca 16.02.07, 15:20
      No w koncu ktos poszedl po rozum do glowy.
      Poijajac polityczny aspekt projektu to z punktu
      ekologicznego jest to paranja kompletna i projekt
      powinien byc wstrymany po wsze czasy.
      Baltyk jest malym akwenem i jakakolwiek katastrofa bedzie
      maila nieodwolane skutki ekologiczne i ekonomiczne glownie
      dla krajow dla ktorucy Baltyk jest jedynym dostepem do morskich
      i oceanicznych transportow.
      Kak
      • hohlik3 Re: Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny? 16.02.07, 18:39
        no zajebiscie
        a na baltyku jest najwieksze zageszczenie tankowcow
        a rurka nawet jak peknie nic sie nie sanie bo to gaz ktory poleci w powietrze
        ale co tam
    • Gość: ninaqs Szwecja nie zgodzi się na Gazociąg Płónocny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:20
      a co w tym wszystkim robi statek pod polską banderą, "udokumentowuje" naszą rozdwojoną jaźń a w konsekwencji nieudacznictwo
      ktoś coś doda?
      pozdr4al
      • Gość: polak katolik wytrzelac niemcow i ruskich i do oswiecimia z nimi IP: *.adsl.alicedsl.de 16.02.07, 18:23
        wytrzelac niemcow i ruskich i do oswiecimia z nimi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka