Gość: Kris IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 01.05.03, 14:57 Hej Wisła gol, lalalalalalalalalalalala... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wb Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.03, 16:23 reklama leków to skandal. Pyralgina lek do niedawna na receptę, flegamina lek do niedawna na receptę, przykładów mozna mnożyć. Wogóle reklama leków to temat szeroki i śliski,uważam, że powinna być zabroniona. reklamowanie różnych leków nie uwzględnia interakcji między nimi. Zdawkowe skonsultuj sie z lekarzem bądź farmaceutą nie załatwia sprawy. Farmaceuta nie siedzi na stacji benzynowej, ani w sklepie. Wielu farmaceutów ma gęby pełne frazesów o etyce etc. , a w gruncie rzeczy sprzeda truciznę bez recepty byle zraobić, Oczywiście nie wszyscy tak postępują ale bardzo duża znacząca część. Co tam zresztą gadać ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twain Ka-ching IP: *.chello.pl 01.05.03, 18:47 www.toplyrics.net/show.php?l=1897 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol.chro Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.nsm.pl / 192.168.120.* 01.05.03, 22:37 Dlaczego organizacja Prazmowskiego nazywa sie Towarzystwo Rozwoju Rodziny, a nie destrukcji rodziny. O jaki tu rozwoj chodzi. Moja kuzynka Rachela z Hajfy mowila mi niedawno, ze w Izraelu legalny dostep do takich substancji jak Postinor lub RU486 jest niemozliwy. Dlaczego tam mozna dbac o rodzine, a u nas nie? Jakie sily za tym stoja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agucha Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.05.03, 17:22 Także i tu nie pada ani razu nazwa produktu ani producenta. a ja znalazlam bez problemu nazwe leku na podanej stronie, przynajmniej w linku: www.wpadka.pl/index.php?id=ratunku_6 wiec jest reklama w www i co dalej? A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.131.* 02.05.03, 19:54 Agucha, Levonorgestrel to nie nazwa leku tylko nazwa substancji chemicznej jaka jest w tym leku. Tak więc nie ma reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.student.pw.edu.pl 01.05.03, 17:55 asd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: 217.153.5.* 01.05.03, 19:19 Bardzo dobrze jak najwięcej takich reklam i jak najczęściej ,wiele kobiet nawet nie ma pojęcia że istnieją takie specyfiki pomagające w nie chcianej ciąży.Wystarczy zerknąć tylko do jakiej kolwiek gazety z ogłoszeniami i ilu jest tam naciągaczy? Wiem że każda z nas ma prawo zarządać od swojego lekarza receptę na ten specyfik i lekarz nie może jej odmówić.I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_frankenstein Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj 01.05.03, 21:08 Podzielam zdanie Zuzi. W krajach UE prezerwatywy i niektore tabletki antykoncepcyjne mozna kupic w pierwszym lepszym supermarkecie!!! I sa reklamowane w TV!!! Mysle, ze nazywanie tabletek "lekiem" nie jest zbyt precyzyjne. Zdaza sie, ze sa stosowane w niektorych przypadkach jako lekarstwo, np.przy regulacji cyklu ii. Moze bardziej pasowaloby do tych preparatow inne okreslenie. A swoja droga to reklama wlasnie tych artykulow bardzo by sie przydala w trosce o mlodych. Z kolei nie wiem jak sie zapatruje kosciol na podobna sytuacje: kobieta zazywa tabletki antykoncepcyjne przepisane przez lekarza w celu np.regulacji cyklu. Przeciez zdaniem kosciola - jest to grzech, a jednak stosowanie ich jest niezbedne dla zdrowia kobiety! No i jest casus!!! Jednak Polska to kraj najwiekszych jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 01.05.03, 21:49 Przede wszystkim trzeba spojrzec prawdzie w oczy: srodki antykoncepcyjne to nie sa leki. Nawet w takim wypadku kiedy niektore z nich powinny byc stosowane pod kontrola lekarska i byc dostepne na recepte. W Polsce sa kwalifikowane do grupy lekow tylko po to zeby niektore z nich mogly byc refundowane przez panstwo. Moze zaczniemy od tego, ze kazdy bedzie uprawiac seks na wlasny koszt - wowczas nie bedzie przeszkod w tym zeby reklamowac srodki antykoncepcyjne. Gość portalu: Zuzia napisał(a): > Bardzo dobrze jak najwięcej takich reklam i jak > najczęściej ,wiele kobiet nawet nie ma pojęcia że istnieją takie > specyfiki pomagające w nie chcianej ciąży.Wystarczy zerknąć > tylko do jakiej kolwiek gazety z ogłoszeniami i ilu jest tam > naciągaczy? Wiem że każda z nas ma prawo zarządać od swojego > lekarza receptę na ten specyfik i lekarz nie może jej odmówić.I > bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.mim.pcz.czest.pl 01.05.03, 23:21 Wiele kobiet też nie ma pojęcia, że nie musi się w kazdym momencie bzykać, i że przez wzgląd na szacunek do zycia pod kazdym jej postacią nalezy pewne rzeczy przemysleć. I nie nalezy tu mieszać światopoglądów relgijnych, bo to nie ma nic wspólnego. Jak kogos dupa lub kutas prowadza to musi zabijać życie. TOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Zuziu ktos chce tylko na tobie zarobic.a nie pomoc IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.05.03, 04:22 Zuziu przeciez to nie jest zadna antykoncepcja. To zabijanie twojego co dopiero poczetego dziecka. Ty to nazywasz pomaganie w niechcianej ciazy???? Dobrze ze twojej mamie kiedys ktos tak nie pomogl, bo nie byloby ciebie tutaj dzisiaj. I prosze tylko nie pisz ze ty jestes inna , bo chciana.... To dziecko CHCE ZYC tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: Zuziu ktos chce tylko na tobie zarobic.a nie IP: *.echostar.pl 04.05.03, 00:04 pierwsze slysze, zeby nawet nie wpelni rozwiniety zarodek czegokolwiek 'chcial' lub ujmujac to bardziej precyzynie 'wyrazal soba jakiekolwiek chcenie'nie posiadajac rozwinietego osrodka nerwowego - bylby to swoja droga ewenement, godny do opublikowania w 'Nature'(no chyba,ze Twoj swiatopoglad opiera sie na jaiejs para-nauce - to nawet tym bardziej nie w 'Nature'(...) - nie ma u nas (zastepujac dla niektorych kontrowersyjne slowo 'lek') srodkow wczesno - poronnych, dostepne srodki takie jak np. postinor uniemozliwiaja jedynie zagniezdzenie sie zaplodnej komorki jajowej w macicy, czyli wywoluja sytuacje wystepujaca w 'przyrodzie' w sposob naturalny(...). Mozna wiec czekac z zalozynymi rekami - czy tym razem zagniezdzi sie, czy nie; albo po prostu nie doprowadzic do zagniezdzenia. Oczywiscie zawsze pozostaje wybor, nawet w przypadku posiadania najbardziej absurdalnych przekonan;mozna sobie dane przekonanie wyrobic nawet na 'czasie' i probowac w nie uwierzyc, szkoda tylko,ze te najbardziej chciane dzieci tego nigdy nie poczuja (...) pisze jedynie dlatego,ze nie nawidze taniej indoktrynaci,Haniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Aresztować morderców! Zakazać wrednej reklamy! IP: *.acn.waw.pl 01.05.03, 23:08 Tak! Przecież chodzi o osławioną pigułkę poronną typu RU-486. To jest mordowanie poczętego człowieka, bo zygota już ma duszę! Ten doktor Prażanowski będzie się prażyć w piekle. Dzięki, "Gazeto", że o tym napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Aresztować morderców! Zakazać wrednej reklamy IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 01:52 a jednocześnie zakazać osobom takim jak moja szanowna przedmówczyni dostępu do internetu :) Niech zajmie się lepiej "wyrównywaniem" tego, co ci "mordercy" zamordowali. Wtedy może zobaczy jaką tragredią moze być w obecnej sytuacji niechciana ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Przerażenie, człowiek gorszy od robala IP: *.mim.pcz.czest.pl 01.05.03, 23:39 No to mamy moralność... Mam syna, nieplanowanego w sensie że nie umówiłem się z żona że urodzi go o 22'30 w sobotę bo w tygodniu jestem w robocie i nie będę miał czasu. Idziemy sobie ulicą i widzimy robala zasuwającego : pouczam synu nie depcz tego robala bo on jest zywy i tez na tym padole ma cos do zrobienia chocby to że może go zjeść Timon i Pumba, pouczam synu nie zrywaj kwiatków bo one są po to zeby mogły zyć inne robale np. pszczółki, że tak to wszystko jest zkonstruowane że kazdy ma swoje miejsce. Tylko okazuje się, że czasami może sie nie znaleźć miejsce dla jeszcze jednego ludzkiego zycia, bo nie jest planowane więc nie jest kochane. Dodatkowo co to za sposób kreowania pogladów: wszystkie dzieci są kochane, ale tylko te planowane. Mam nadzieję, że ten sk...syn co sobie ten dzingiel reklamowy wymyślił dla paru złotówek, nie będzie mógł w ogóle miec dzieci wtedy przemyśli co ludziom podstawia. Dodatkowo telewizja publiczna powinna nadzorowac treści reklam, bo mniej szkodzy wyżadza to czy ta "gilotyna, szubienica" jest na receptę czy nie, od treści którą niesie. Jak kopne psa to w telewizji nakrećą film o prawach zwierzątek: i dobrze, to niech pewne osoby założa, że tez są zwierzątami i nie wolno ich zabijać. TOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotbe Mowi radio z Torunia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 01:18 TOM i Agnieszka: klania sie wam Rydzyja. Niech Pan Bog wynagrodzi w dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Przerażenie, człowiek gorszy od robala IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 02.05.03, 01:54 Podwójna moralność. Tu wzniosłe slowa o życiu, a jednocześnie język plugawy jak spod budki z piwem, gdy mówi się o kimś kto ma inne zdanie. Typowa mentalność słuchaczy pewnej rozglośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Przeklinanie gorsze niz zabijanie???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.05.03, 04:26 Mnie bardziej niz przeklinanie przeszkadza jednak bezkarne zabijanie. To sie dopiero nazywa podwojna moralnosc: przeszkadza slowo, a nie przeszkadza zabijanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terminator Re: Wpadka.pl: Wisla - Belgia 0:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.03, 16:18 Wisla - Belgia 0:2. Bramki dla Belgii : Szmkowiak i Glowacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Co to za lek i na jaką chorobę?! IP: 62.233.211.* 03.05.03, 21:10 Co to za lek i na jaką chorobę?! o jakaś paranoja, nazywać środek wczesnoporonny lekarstwem!!! Ciąża jest więc chorobą? Coś się komuś popieprzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziielas Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.majdan-krolewski.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 22:09 Wasza strona łącznie z waszymi tabletkmi i obrażaniem jest do DUPY.A co do nie planowanych dzieci--nie obrżajcie je HAMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj 13.05.03, 10:34 Twój wybór, co poczniesz w tej sytuacji. W zacofanym edukacyjnie społeczeństwie reklama jak powyżej nie uświadomi nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupez Re: Wpadka.pl: reklama leku na receptę w telewizj IP: *.promontel.net.pl 13.05.03, 12:28 Zbulwersowała mnie opinia <bol.chro>. Chciałem <bol.chro> powiedzieć, że rodzinę powinno się planować, a nie w wyniku "wpadki" siłą posiadać ją. Dzieki takiemu leku (o którym jest mowa w "padka.pl" nie jestem ojcem z przymusu. Dlatego uważam, że reklama takich leków wczesno poronnych jak "Postinor" powinna być obecna w możliwie dużych ilościach, w każdym piśmie. Jedno pytanie na które ktoś powinien odpowiedzieć to: dlaczego ten lek jest taki drogi? Odpowiedz Link Zgłoś